אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
לפי איזה מידע יודעים לבחור לוח לאברקלוק ? ידוע שיש להתחשב בלוח -מעבד-זיכרון .. זה שרשום בנתוני הלוח שיש אפשרות לאוברקלוק עדיין לא אומר שכל מיני אופציות פתוחות בתוכו ,יכול להיות רק חלק מהאפשרויות לשינוי הנתונים ,ואחרי שקונים אין אפשרות החלפה,חשבתי גם על אפשרות של הורדת החוברת שימוש וגם בזה מצאתי שיש שורות של אופציות רשומות אבל בלוח זה לא מופיע ,בדקתי לפי דגם וגירסת הוצאה !!!! אז על פי מה הבסיס כאן שממליצים למישהו על איזה לוח ??? או שזה אחרי ניסיון שמישהו קנה ואמר כבר ?
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
כרגע יש לי מעבד and 1700+ jiuhb שעובד על 2600+ בלי בעיה . אני יכול לעבור את ה3.0 עם שלי אבל אני צריך לתת כמעט את כל עמוד החשמל 2.2, וכל מתח מעל 1.8 שנותנים למעבד גורם לו להישחק יותר מהר. אני רוצה לקנות בארטון עם סאפינג מומלץ כדי להמהיר אותו ל3 או 3.2 . הבעיה ב2500 היא שלפי מה שהבנתי היא שכולם נעולים ואני מעדיף משהו לא נעול למרות שהזכרונות שלי יכולים לעבוד על באס של 220 בלי בעיה.
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מעבד 3800+ DC של AMD, עכשיו רציתי להתחיל להמהיר אותו לכיוון ה 4200+ או אפילו לכיוון ה 4600+ (אם הצ'יפסט של הלוח לא יטוגן לפי כן ) עכשיו, לפני שאני מתחיל רציתי לדעת מה המתח המקסימאלי שרצוי לתת למעבד לפני שהוא מתחיל להיטגן על הסוקט? כרגע אני על 1.3V לגבי תדרי ה PCI-E וחבריו, הם מגיעים נעולים או שאני צריך לנעול אותם ב BIOS? ועוד שאלה: בבדיקות הביניים שלאחר העלאת FSB +5, כמה זמן יספיק לבדוק יציבות ב S&M? 20 דקות זה יספיק או שצריך יותר לכיוון השעה? תודה..
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת אם המפרט מתאים ל OC כבד. יש לי כרטיס מסך 8800GT 512. לוח אם: MSI platinum P45 מעבד: E8500 זיכרון: mushkin 800MH 4GB כונן קשיח: Seagate 1TB 32 ספק כוח: EZCOOL 1050W PS-07
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-
-
הלכתי לחנות אלקטרוניקה והתכוננתי לקנות את החלקים שצירך כדי לבנות מערכת לשליטה במאווררים. אחד החלקים הוא: חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. המוכר בחנות אמר לי שהמפסק הזה לא טוב ושבעזרתו אפשר רק לבחור בין לכבות/להדליק את המאוורר (דבר קצת לא הגיוני כי קוראים לזה מפסק תלת מצבי!) אז קניתי לפי מה שהוא אמר לי פוטנציומטר ושאלתי היא: ברור שהפוטנציומטר יוכל לשלוט בעוצמת הזרם המגיעה למאוורר אבל האם הוא גם יוכל לגרום ל led בעל שני הצבעים להחליף צבעים? ועוד משהו: רשום במדריך שצריך מחברי מולקס זכר ומחבר מולקס נקבה הוא לא ממש ידע על מה אני מדבר ונתן לי את זה: http://planet.nana.co.il/g0tpr0b/1/bah.jpg מישהו יודע איך זה מתחבר לספק?... ועוד דבר אחד,מישהו בנה כבר את המער…
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אהלן, הגעתי ל360 BUS עם מעבד E6300 ע"י החלפה לזיכרונות OCZ CL4 , הכל טוב ויפה אך אני מנסה כמובן להגיע ליותר (כיוון ה400). בקיצור אני שם את ה PCI-E על AUTO הכל עובד יפה ב360 , כאשר אני נועל את התדר של ה PCI-E ל 100 או 105 או לא משנה למה המחשב מחזיר את הביוס למצב הרגיל (המסך לא נדלק כמה שניות ובקיצור הביוס עושה RECOVERY). אך כשאני שם את ה PCI-E על AUTO באותו התדר המחשב פועל יפה מאוד מעלות סבירות 55 במאמץ 100% נבדק ועבר את כל הבדיקות. כשאני מנסה לשים תדר לדוגמה 370 ועדיין ה PCI-E על AUTO המחשב עושה את אותו ה RECOVERY כמו מהפעם שעברה , ניסיתי לעלות מתחים ל FSB , DIMM , PCI-E , CPU שום דבר לא עוזר . [אפילו עד המקסימום כשהמעבד בכה 60 מעלות ב idle) זה ממש מוזר שכאשר נועלים את הת…
-
- 10 תגובות
- 629 צפיות
-
-
קיבלתי לוח חדש D845WN של אינטל. אני יודע שהלוחות של אינטל לא משהו בOC, אבל חשבתי לקנות איזה מעבד 1.6A ולעשות OC. יש מצב להצליח עם הלוח הזה? לפחות עד 133FSB...
-
- 5 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה ב- OC לפני כמה זמן ניסיתי לעלות את הבאס של המעבד מ-333 ל-400 (הלוח אם תומך וגם הזכרונות) בהתחלה הכל עבד טוב ויפה והלכתי לבדוק אם המחשב יציב בתוכנה prime 95 עשיתי 2 בדיקות והכל עבד מצויין לאחר איזה שבוע של עבודה עם המחשב, אני מדליק את המחשב ואני רואה איזה שגיאה עוד במסך ההתחלתי של ה-dos שאני לא זוכר אותה.. =\ (זה היה מלפני הרבה זמן) ניסיתי לאתחל את הביוס והצלחתי. אבל עדיין הוא לא עלה (הוא לא הגיעה אפילו לשלב של הבדיקות ששכחתי איך קוראים לו) למחרת לקחתי את המחשב למעבדה ותוך יום החזירו לי תשובה שהמעבד נשרף וצריך להחליף אותו.. ד"א המפרט בצד.. אני רוצה לציין משהו לפני שעשיתי את כל הסיפור הזה המעבד שלי היה על 48 מעלות לאחר מכן לקחתי את המחשב…
-
- 6 תגובות
- 629 צפיות
-
-
ומישהו מכיר תוכנה לשליטה במאווררים? של מארז ומעבד (חלונות XP)? הביוס לא עוזר ו speedfan לא משהו תודה
-
- 6 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אז ככה ברשותי מעבד: AMD Athlon XP 2000+ ליבת ה: Thoroughbred-A ולוח אם: ASRock K7S41GX אז אני זקוק למלצה על גוף קירור בסיבות ה-150-200 ש"ח עדיף שיהיה שקט, תודה ענקית לעוזרים,
-
- 7 תגובות
- 629 צפיות
-
-
התקנתי את הקירור והוא אכן עושה את העבודה במנוחה הוריד לי 6-7 ( עכשיו 31 במקום 37-38 ) במאמץ הוריד לי 10-12 מעלות ( עכשיו 52-53 במקום 64 ). אבל מה ,חשבתי שאולי עכשיו אני אצליח לעלות גם קצת את ה O.C שלי ולעלות את הליבה והזיכרונות ...טעיתי הכרטיס ממשיך ליפול לי בליבה מעל 540 וזיכרונות מעל 620. הצלחתי להגיע לליבה 545 ולזיכרונות 620 אך כאשר בצעתי Reset למחשב הכרטיס נפל. איזה באסה :-[
-
- 6 תגובות
- 629 צפיות
-
-
יש לי PD830 3,0 מישהוא יכול להיג לי אם הוא טוב לoc ולמה בתוכנה everst בלשונית DMI ואז Proccers זה רושם לי maximum clock 3800? מה אני יכול לעשות oc רק עד 3,8 תודה רבה גיל
-
- 14 תגובות
- 629 צפיות
-
-
את מפרט המחשב אתם יכולים לראות בלינק מימין.. בינתיים העלתי את הbus מ-100 ל-105 mhz וזה נתן לי מהירות מעבד של 944 במקום 900. השאלה היא האם זה בטוח להעלות את זה עוד או שיכול להיות שבאיזשהו שלב אני כבר לא אצליח לעשות boot ואז הלך לי המחשב?
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
שלום כולם הטמפרטורות של הכרטיס מסך (8800gt) לא מופיעות בשום תוכנה מישהו יודע מה יכולה להיות הבעייה פעם הייתי יכול ליראות עכשיו פיתאום זה כבר לא מראה זה דיי בעייה כי אני על אוברקלוק ואני לא רואה תטמפרטורה הדרייבר הוא 180.48 ניסיתי גם אחרים ולא הולך תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-
-
איזה קירורים טובים ומומלצים יתאימו לקונפיגורציה של E6600 לוח DS4, מארז HEC וספק LIBERTY 400 ? הבנתי שהנינג'ה בעייתי גם מבחינת מארזים וגם מבחינת זכרונות שמפריעים למאורר. בארץ אין את הטייפון החדש, רק את הישן שקשה מאוד להרכיב. מה יש עוד ומה כדאי ? תודה
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה לקירור טוב לצ'יפסט, עדיף כמה שיותר טוב וכדאי שזה יהיה עד 100 ש"ח (אך אפשר להציע גם במחיר גבוה יותר). *נ.ב- חשוב שהקירור יוכל להחזיק OC.
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
יש לי Gigabyte Nvidia Geforce 8800gts 512 g92 עם הקירור Thermalright HR-3 ומאוורר 92 MM והמעלות בין 38-45 במאמץ זה בסדר לקירור הזה? לפני זה בקירור STOCK היה לי בין 80-100 מעלות במאמץ D:
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום קניתי ליפני שבועיים בערך מחשב חדש עכשיו יש לי כרטיס מסך : ג'יגה ביט 7950GT עם 512 מ"ב זיכרון עם קירור של זילמן מובנה הורדתי את הדרייבר הכי מעודכן : ForceWare Release 90 Version: 93.71 והורדתי את התוכנה : Coolbits מהאתר שלכם אחרי שקראתי את המדריך טוב התחלתי באוברקלוקינג המהירות הסטוק שהתוכנה הראתה על הכרטיס שלי זה : מעבד : 550 מגה הרץ' זיכרון : 1.40 גיגה הרץ' עכשיו העלתי את הליבה בקפיצה אחת של 5 הרץ' (ז"א המעבד 555 מגה הרץ') לחצתי על "טסט" והוא נכשל זה סדר הפעולות שעשיתי : עכשיו מה שמוזר פה גם הורדתי את המעבד בקפיצה של 5 (ז"א 545 מגה הרץ') מהסטוק ועשיתי "טסט" וזה גם נכשל עכשיו אני כימעט בטח שמשהו בתוכנה לא בסדר לכן פניתי ליעוץ פה אם מישהו יודע מה…
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
יש אותו בסקאי לפי מה שהבנתי רק הצורה שלו קצת שונה ויש לו לדים כחולים... מה אתם חשובים, הוא אותו אחד רק עם לדים שונים או שהוא פחות טוב או משהו....?
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה רכשתי מחשב חדש. הכל טוב יפה, חוץ מזה שיש מאוורר שנשמע כאילו הוא עובד בקצב רציני, וכתוצאה מזה יש רעש מוגבר. [רעש טבעי של מאוורר שעובד, פשוט ממש מהר, וזה יוצר מעין "זמזום" רציף שכזה, הייתי אומר]. ניסיתי לברר וגיליתי שייתכן והמאוורר של הכרטיס מסך [GTX260] פשוט עובד ב"FULL TIME JOB", וכדי לספק את הקירור הנדרש הוא בדרך עושה גם רעש מוגבר. ניסיתי לפתוח את המחשב להסתכל, אולי יש משהו שחוסם או רוטט, אבל לא. -יש למישהו רעיון אם זה אכן המאוורר של הכרטיס מסך שעושה EXTRA NOISE? האם יש אפשרות לטפל בזה בצורה כלשהי? -אם אין סיבה מיוחדת שזה יהיה זה- יש רעיון אחר איך לבדוק / מה עושה את הרעש הזה, ואיך לטפל בו? תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש: DFI NF4 ULTRA INFINITY SHAPPIRE RADEON X800GTO AMD Athlon64 3200+ (Venice core) AMD K8 64 Bit / Opteron DEEPCOOL Jagon AMD DDR400 512MB HYNIX x2 MAXTOR 200GB 7200 8M CASE ספק כוח ג'נרי 500W LG DVD RW GSA-4163B 16x16 Double Layer Super Multi+Software Zippy HEBREW wheel scroll and volume up volume down Logitech S90 -36 V DDR Memory Heatsink x2 הבעיה היא בOC לכרטיס מסך, עם הזכרונות אני מגיע בכיף ל-600MHZ, בעוד שהליבה משום מה נתקעת ב-530MHZ. חשוב לציין שהליבה היא R480, ושמעתי על אנשים שהגיעו עם אותו כרטיס ואותה ליבה ל-590MHZ! כמו כן, קיררתי את הכרטיס טוב ע"י מאוורר חזק שהוריד לו את הטמפ' טוב, ועדיין לא הצלחתי לעבור את ה530MHZ לליבה. האם יית…
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-. אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה? זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור. וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה! תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לדעת איך מעלים את המתח של המעבד תודה מראש לכל העוזרים!!
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם! אתמול רכשתי גוף קירור של ZALMAN בTMS דגם:Zalman 7000B CNPS7000B-Cu LED.הוא הגיע OEM ובלי בקר מהירות המאוורר כמו שמגיע בקופסה וגם ללא LED.האמת לא ראיתי בעיה בזה ולקחתי אותו.SOCKET 478 האמת שאין לי נסיון רב בהרכבה אבל הלכתי לפי הסרט שיש באתר ZALMAN. 1.מרחתי משכה טרמית על מעבד ועל חלק התחתון של הקירור 2.הרכבתי את הגוף על מעבד הכל בסדר, הכל עובד אבל מאוורר נורא מרעיש.אני משתמש לא מפונק-כל החיים הייתי עם מאוורר סטנדרתי שמגיע יחד עם מעבד אבל המאוורר החדש מרעיש אפילו יותר מINTEL. אני רק רוצה להבין איפה הבעיה ,בהרכבה שלי או במאוור אצמו כי קראתי עליו תגובות באתרים מכובדים מאוד כמו http://www.overclockers.ru/ והם אומרים שלא שומעים אותו גם אם הבקר סיבובים לא מורכב.
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
הרצתי את AIDA32 נתנה לי CPU TEMP ב10 מעלות מתחת לטמפרטורה האמיתית התקנתי SPEEDFAN נתן לי טמפרטורה נמוכה ב10 מעלות מטמפרטורת המעבד והוא כותב לי שזה טמפרטורה של ההרדיסק שלי הוא גם כותב לי איזה הרדיסק יש לי והכל אבל זה בולשיט כי אני יודע שאין בכלל סנסור בהרדיסק שלי!
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-