אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי Gigabyte Nvidia Geforce 8800gts 512 g92 עם הקירור Thermalright HR-3 ומאוורר 92 MM והמעלות בין 38-45 במאמץ זה בסדר לקירור הזה? לפני זה בקירור STOCK היה לי בין 80-100 מעלות במאמץ D:
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
-
-
מחר אני קונה סוף סוף מחשב חדש (נכנסת המשכורת הצבאית). אני צריך המלצה לשיפור הרכיבים שאני רוצה לקנות במסגרת התקציב שלי, שעומד על 3000 שקל. המפרט שאני הולך לרכוש הוא: AMD Athlon XP 1800 - 266FSB + FAN ABIT NF7ver 2.0 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B) - original .Thermaltake VOLCANO 11 - Xaser Edition Highest Performance GIGABYTE RADEON 9600 PRO 128 mb TV Retail AGPx8 סך הכול 2,794.60 ש"ח. המארז מהמחשב הקודם הוא COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER עם מאורר 120 מאחורה מוציא, שניים מקדימה מכניסים. יש זכרונות אחרים שאני יכול להגיע איתם יותר רחוק בOC במסגרת התקציב? שווה לי להשקיע עוד 100 שקל ללוח, כי את התוספת לכרטיס קול של ה SoundStorm, אני לא ממש צריך. ובנו…
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
כרגע אני מעדיף להשאר עם הקירור המקורי אבל סתם לידע רציתי לדעת אם יש קירורים שמתאימים לכרטיס מסך הזה.כי לפי מה שפעם אמרו לי אין. ואם יש איזה?
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
מבקשים ממני תמונה של CPU Z עם הפרטים רק בעיה שאין לי מושג איך לצלם בדיוק את החלון באותה רזולוציה שמבקשים. עזרה?
-
- 10 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-. אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה? זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור. וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה! תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
ברשותי יש מעבד q6600 שעבר המהרה ל-3.2GHZ יש לי גם TT V1 כך שהטמפרטורה של המעבד במנוחה עומדת על 27-30 מעלות. עד היום השתמשתי בתוכנה occt הישנה לבדיקת מאמץ המעבד ויציבותו והטמפרטורות במאמץ לא עברו את ה-65 מעלות. לפני כמה ימים הורדתי את התוכנה החדשה למי שמכיר: OCCTPT3.0.0.zip-התוכנה גם מאמצת את הכרטיס מסך ועוד כל מיני שאני לא זוכר. הבעיה שראיתי ונדהמתי זה שהפעלתי אותה לרבע שעה והטמפרטורה של ה-CPU הייתה על 98 מעלות. core 1...2...3..4 היו על 55-60 בערך. בכל מקרה לא קיבלתי שום שגיאה והמחשב לא נתקע. השאלות שלי הם: 1. איך יכול להיות שהטמפרטורה הגיע למצב כזה בפרק זמן קצר של רבע שעה? 2.האם התוכנה הזאת עד כדי כך מעמיסה על המחשב שהוא הגיע לטמפרטורה כזאת? 3.מדוע גם לאחר שהפסקתי את הב…
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם, זו הודעה ראשונה שלי פה, וכבר אני קורא לעזרה יש לי מחשב AMD 2600 עם 512RAM ולוח ASUS A7N8X DELUXE צורב PLEXTOR 48, ו-Toshiba DVD-ROM. מארז של 3R SYSTEM AIR Metal Silver (מפנדה) (עכשיו אל תשנאו אותי כי אני מקבל כל הזמן קללות בגלל זה MSI Nbox Geforce FX 5900 Ultra המחשב כרגע חמים והמחשב ללא OC, הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לקרר אותו בצורה נכונה. הבעיה העיקרית שלי היא הDVD-ROM שמחמם את הדיסקים בצורה איומה, אני מפחד שמשהו יתפוצץ לי שם... הDVDROM נמצא בקומה השניה מלמעלה ומצורב בקומה הכי תחתונה (מתוך 4) אשמח לעזרה מקצועית ממכם.
-
- 6 תגובות
- 642 צפיות
-
-
הזמנתי את ה ac 7 שהבנתי שהוא לא משהו ואני עדיין יכול להחליף...השאלה אם כדאי ואם יש משהו יותר טוב בתוספת של בערך 50 שח
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
זה מדבר בפני עצמו: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 642 צפיות
-
-
התוכנה מראה לי רק RPM של מאורר אחד FUN2...עכשיו א' אני לא יודע אם זה המאורר של המעבד או לוח האם...ב' רשום לי FUN1 וFUN3 ...והם מראים על 0 למה זה ככה?..אין משו שאני יכול לעושת כדי שהוא יראה לי את RPM שלהם?
-
- 8 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איזה צ'יפ של וינבונד הוא נחשב לטוב ואיזה נחשב לפחות טוב. כמובן מבחינת OC. לי יצא ככה ??? : CH6 CH5 BH5 BH6 למעלה- טוב, למטה- לא טוב. אשמח לתיקונים
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אז ככה יש לי ספק גנרי של 400 וואט ( ככה לפחות אומרת המדבקה ) אני באובר קלוק דיי עצבני ולאחרונה שמתי לב דרך תוכנה שהמתח שמספק הספק שונה מאוד ממה שצריך להיות במיוחד במתח של ה- 5 וולט במקום 5 וולט אני מקבל 4.7 במצב מנוחה, וכאשר המחשב במאמץ המתח יורד עד ל 4.5 ואפילו מתחת. מחומר שקראתי באינטרנט בהנתי שזה לא טוב ויכול להוו סיבה לאי יציבות וניפילות. רציתי לדעת האם יש אמת בדבר? והאם ספק טוב של חברה טובה כמו HEC או ENERMAX יתפקדו טוב יותר תודה
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני קורא את המאמר Beginners Guides: 99 Performance Tips for Windows XP http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1590&page=1 יש שם הוראות לOC לFSB. לא כתוב במאמר שום דבר בקשר לטמפרטורות של המעבד והלוח, אז האם באמת הטמפ' לא חשובות, או שהם פשוט שכחו לציין את זה? אני שואל את השאלה הזאת משום שיש לי לוח אם חסר חישני טמפרטורות.
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
רציתי לדעת על איזו תוכנה אני אמור לסמוך. אני עכשיו ב OC של 3Ghz בעומס אני מגיע ל 68 - 69 על פי Coretemp ועל פי Realtemp זה 5 מעלות פחות תמיד. אז רציתי לדעת על מיני יכול לסמוך, כי אני לא רוצה לעבור את ה 70 מעלות, כי אני כרגע בקירור סטוק, ורציתי אולי להוציא עוד איזה 100MHz על סטוק עד שאקנה קירור "נורמלי". אבל בלי קשר לקירור שלי, על מי לסמוך משתי תוכנות האלו? ועוד שאלה, עם פריזר פרו 7 אוכל להגיע ל 3.3 - 3.6 או שאצתרך קירור "חזק" יותר? ועוד דבר.. מתי באמת המעבד מגיע ל 100%? חוץ מתוכנות ש"טוחנות" את המעבד. לפי מה שראיתי גם במשחקים, וגם בקידוד ופתיחת קבצים, זה אף פעם לא הגיע ל 100% ואני מדבר על המעבד הנוכחי שלי. כי במעבד הישן שלי רק הייתי מריץ FF זה היה מגיע ל 100% תוד…
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
http://www.gamepc.com/images/labs/rev-tnn300-partialLG.jpg http://www.modding.ru/news-image/heatsink-case/x7.jpg ??
-
- 12 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום רציתי מימכם המלצה על איזה תדרים לעשות את הליבה של הכרטיס מסך והזיכרון של הכרטיס מסך הכרטיס מסך שלי זה : MSI GeForce 8600GT 1024MB DDR2 128 bit PCIe אני עושה את האוברקלוק דרך התוכנה RivaTuner והתדרים הברירת מחדל של הכרטיס מסך זה Core clock : 540MHz Memory clock : 400MHz יש לי על הכרטיס מסך קירור משו רציני הינה זה הכרטיס מלמטה זה הכרטיס מלמעלה וזה הכרטיס בפרופיל ואתם רואים מאיפה שיוצא הצינורות לצלעות קירור בתמונה שמצלמת את הכרטיס בפרופיל אז חיברתי למארז מאוורר שיקרר את הצלעות קירור וגם את המעבד מבפנים! תודה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי amd 2800 64b, המחשב בא ללא קרור נוסף חוץ מהקרור המקורי (אמרו לי גם בפורום שהקרור מספיק טוב). לשאלה: עד לפני חודש הטמפ' של המעבד הייתה בערך 52 במנוחה, 58 במאמץ, אחרי שהוצאתי 2 סטיקים של המארז מעל הסידירום הטמפ' ירדו ל42 במנוחה 46-47 במאמץ. יש סכנה כלשהי בפתיחת המקומות האלה לאוורור נוסף? (אבק או כל דבר אחר שעלול לחדור לרביכים). תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
יש לי קירור סטוק והוא די עלוב (50 מעלות במנוחה!)
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
תראו אני לא יודע כמה צריך לעשות להם בOC תראו ותגידו כמה אני צריך לשים בכל אפשרות? הגב הזיכרון של הכ.מ הוא 128
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
1. יוצא לי לקרוא בפורום ואני רואה שהרבה מציינים שמהירות המאוורים שלהם עומדת על כ 1200RPM ,מה זה אומר שהמהירות אצלי מופרזת ? דרך אגב יש המחשב שלי מוציא רעש של מאוורים יחסית חזק ,דבר שלא הייתי רגיל אליו אם אכן המהירות אצלי גבוהה מדי כיצד אני מוריד אותה? 2. יש לי במחשב 6 מאוורים (אחד מהם כרגע לא פועל בגלל בעיה של מגעים ) ,מדוע התוכנות מזהות רק 2 ? (הבנתי שהתוכנה מזהה רק את המאוורים שמחוברים ללוח אם אבל אני כמעט בטוח שמתוך ה 6 לפחות 3 מחוברים ללוח האם) הערה:לוח קירור והמאוורר שעל המעבד הוא של cooler master,ועוד 2 מאווררים שמוציאם אוויר גם הם של cooler master -120mm שאר המאוורים (3) הם באו יחד עם המארז (2 מכניסים אוויר ואחד מוציא). נ.ב: הדגם שיושב על המעבד הוא c.m hyper 212 ת…
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
מדובר במאורר 12 ס"מ של ARCTCING COOLING .. הוא כרגע עובד במהירות RPM 1600 זה נחשב מהיר או איטי? יש אפשרות להגביר את המהירות הזאת וככה להוריד עוד קצת את הטמפ במחשב?
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
עם הרבה קומבינות סידרת יאת המחשב שלי ו עכשיו אני רושם את זה כדי להיות בטוח שאני לא אהרוס אותו שוב :saint: אוקי מה שאני צריך זה תיאור של איך מה וכמה אני משנה כדי להשיג אוברקלוק מוצלח בלי פשלות. אני יודע איך לשנות את כל הנתונים אבל אין לי מושג מתי אני אמור לשנות את רמת המתח...אני אשמח אם מישהו יתאר בקצרה איך אני עושה את זה. TIA, stefan.
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
או קיי אז זה פעם ראשונה שאני עושה בדיקה ממשית של טמפרטורות והכל ככה מסודר אז הנה התוצאות קודם כל יש אוברקלוק VCore:1.87מעבד... Vcc:2.85 זכרונות מנוחה מעבד:49 מאמץ מעבד:62 מנוחה מערכת:28 מאמץ מערכת:35 באס 203@266 מכפלה 11.5@12 מגרהץ:2341@1833 זיכרונות:406@400 זהו בעיקרון תודה על תשומת הלב(שתבוא) עריכה:שגיאת כתיב
-
- 9 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום אני בקרוב רוכש מחשב חדש ואני צריך קירור למארז 120 ס"מ והתקציב שלי הוא 100 ש"ח.. עכשיו אני צריך העיקר שיהיה חזק לא אכפת לי שיהיה יפה או אם יש לו אפשרויות נוספות או אם הוא ניתן לכיוון העיקר שיהיה כמה שיותר חזק.. אם יש חריגה קטנה של 20 שקל לא נורא אבל לא לגלוש יותר מידי מהתקציב... תודה מראש גיא
-
- 14 תגובות
- 642 צפיות
-
-