עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מאוורר שאני רוצה להעלות\להוריד את הזרם כאשר חם במחשב בעזרת חישן חום הוצאתי את החיישן מספק כוח שהביאו לי אל תדאגו הספק היה דפוק. עכשיב אני לא מצליח להפעיל איתו מאוורר מה שעסיתי היה כך: חיברתי את המאוורר כרגיל ללא החישן והוא פעל עכשיו חתחתי חוט אחד וחיברתי בין החוט החתוך את החישן הצמדתי לו מנורה והוא לא פעל . למה? חיבאתי אותו ל12V הוא בצבע ירוק!

• 8 תגובות
    • 730 צפיות
  2. Started by DakloN,

אוקיי אז רציתי להעלות ל3.2... בלוח שלי יש אופציה של cpu level up , השתמשתי בה ובחרתי בOC למעבד Q9770 התדר עלה ל3.2 , הכל יציב ויפה ו23 מעלות גג בלחץ.. רק שהוא קבע לי את הזיכרונות ל903MHZ , יש לי אופציה להעלות אך לא בקפיצות שאני מגיע ל1066 האם להעלות את התדר שלהם? צריך לעשות עוד משהו במקביל? תודה לכל העוזר...

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  3. אני לא מתכוון למגירות קירור אלא (לפי מה שהבנתי שככה צריך לשים אותו) מתחת להארדיסק. אני רואה שבמארז שלי יש רווחים מקום שמחזיק את ההארדיסק ויש 4 מוטות אנכיים כלפי מטה עם מקום להברגה. שם צריך להבריג את המאוורר איכשהו או שבמקום אחר ?

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  4. Started by mor_anter,

איך אני יודע מה הסטפינג של המעבד שלי

5. Started by contA-,

אהלן אנשים! אני קונה מערכת קירור מים ובלוק לכרטיס מסך אז חשבתי.. אממ עמית.. מה?..אממ עמית?? מה?? טוב פיצול אישיות אחר כך :\ קיצר חשבתי לעשות פלאש לביוס של הכרטיס מסך לביוס של כרטיס כמה שיותר מתקדם.. מה אתם אומרים עד לאיזה כרטיס אוכל לבצע את הפלאש (כאילו מהו הכרטיס מסך החזק ביותר אני אוכל לעשות פלאש אל הביוס שלו ושהוא יחזיק בלי בעיות)? איך לעשות את התהליך? כיצד מבצעים גיבוי לביוס של הכרטיס מסך? האם תוכלו לעזור לי או לתת לי מדריכים ברורים ולא מסובכים לביצוע פעולה זו? תודה מראש.. אני עצמי ועמית (עזבו אני עייף נדפקתי קצת)

• 3 תגובות
    • 604 צפיות
  6. ועד כמה לפי דעתכם אפשר? מה צריך, איך זה עובד, איפה צריך לדחוף ידיים ועל מה ללחוץ?

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  7. Started by maind,

all post here pics of your AMD64 blocks temps , demnition תראו פה את הבלוקים לA64 עדיף בסוקט 754 אם יש הבדל בין 939 ? ואת המעלות של המעבד תודה מראש

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  8. Started by aviram20,

טוב אז אני בנתיים עם מחשב זמני שיעבור לאחותי החלפתי את הפנטיום 4 למחשב הזה זמני עד שאני יקנה את החלקים לשלי בנתיים אני רוצה להיתעלל בו קצת עם OC נחמד שאולי ישאר גם עם יעבור לאחותי עם הOC הזה.. חיפשתי בביוס את הגדרות השעון וההמהרה ולא מצאתי אותן חשוב לציין שיש כרטיס מסך OB בשימוש אבל יש לי X700 שיחליף אותו במידה והOC יצליח .. בקיצור מה עושים? ההגדרות מיתחבאות בביוס ? או שמא אין לי ברירה אלא לעשות OC ממערכת ההפעלה ובמידה וכן ? איזה תוכנה פשוטה יש ? ואם אפשר גם הסברים על התיפעול .....

• 12 תגובות
    • 922 צפיות
  9. מה ההיתרונות והחסרונות של קופר (נחושת) ומה של האלומיניום מה ההיתרונות של מספר קטן של סנפירים עבים עם מרוויחים גדולים, ומה של מספר גדול של סניפירים דקים צמודים, מי יותר טוב לקירור פסיבי ומי לאקטיבי - ולמה האם ההפרשים בין החומרים, ובניית הסניפירים באמת באה לידי ביטוי בשטח השאלות האלה בעיקרון לסינקים קטנים של זכרונות (חברת טרמלטק מייצרת סינקים קטנים של נחושת עם מספר קטן של סניפירים במרוויח גדול, וסינקים של אלומיניום עם מספר גדול של סניפירים קרובים), השאלה שלי בכלליות מי יותר טוב לקירור פסיבי.

• 12 תגובות
    • 918 צפיות
  10. Started by נמו,

שלום, יש לי AMD 1200, המאוורר של המעבד התחיל להרעיש ואני חייב להגיד שאני ממש משתגע! זה בה בעוצמות שונות וזה לא יוצא לי מהראש :s05:, אני לא מבין איך זה יכול להיות, פתחתי את המחשב והסתכלתי וראיתי שפתאום ללא כל סיבה שאני יכול להבין אותה יש יותר רעש או פחות רעש, אני ממש אובד עצות. מה אפשר לעשות? אני ממש מתחנן לשמוע ממכם, תודה רבה וחג שמח! נמו.

• 9 תגובות
    • 624 צפיות
  11. Started by pc student,

חברה אני רוצה לעשות קלוק לכרטיס מסך אבל אני זקוק לתוכנה אתם יכולים להציע לי כמה?

• 2 תגובות
    • 513 צפיות
  12. האם סביר שיהיה הבדל בטמפרטורה במאמץ של כ- 5 מעלות בין ליבה לליבה (מפרט מימין) ? האם כל פעם שמפרקים את הקירור של המעבד צריך לנקות ולמרוח את הגריז הטרמי ? למשל, אחרי מריחה חדשה, מסתבר שהגריז לא מגיע לכל מקום באופן שווה, צריך לנקות ולמרוח מחדש, או לתקן את מה שיש ? תודה

• 5 תגובות
    • 729 צפיות
  13. Started by integral,

תסתכלו בעמוד למטה על התפלצת http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=16574&PageId=15

• 8 תגובות
    • 653 צפיות
  14. שלום חברים , בעקבות כך שנשברו הקליפסים של הקירור המקורי של אינטל ( ימח שמו של מי שהמציא את המערכת הזו של הקליפסים הארורים האלה ! ) אני זקוק להמלצה לקירור חדש , הכי זול שאפשר . בבדיקה קצרה שעשיתי יש את האופציות הבאות שהן הכי זולות : 1. Arctic Alpine 11 GT מחיר 40 שקל 2. http://www.usb-online.co.il/Default.asp?PageId=58372&FragmentId=158452 - לא ידוע איזו חברה מחיר 39 שקל 3. http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1425 מחיר 29 שקל האופציה השלישית מאוד קורצת לי כי זה אומר שאני לא אצטרך להתעסק יותר עם הקליפים המעצבנים שוב . מה אתם אומרים ?

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. ראיתי את הקירור הבא שקיבל המלצות ב-Tom's : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835233018 בכל אופן רציתי לדעת מה דעתכם והאם יש המלצות אחרות. כעיקרון אני מן הסתם מעדיף משהו שאוכל לקנות אותו בארץ אבל אם לא תהיה ברירה נזמין מחו"ל ונקווה שיהיה מי שיביא. בכל אופן אני כרגע עם Q9450 בסטוק (לא מתוכנן אוברקלוק) ועם פריזר 7 פרו והאמת - רועש לי. חשבתי שיהיה יותר שקט ובלילה זה קצת מציק לי. אני מחפש משהו יותר שקט מזה, ואם כבר אני מחליף אז שווה לי שגם יקרר יותר טוב מן הסתם. אני לא צריך מפלצת כמו TR 120 באיזה 300 ש"ח אבל גם לא משהו עם אותם יכולות קירור כמו שלי. משהו באמצע, ולכן גם התקציב באמצע. יש לי ניסיו לא רע עם BT 120 VX ובמהירות נמוכה הוא שקט לדעתי אבל הוא כבר הרבה…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by the damonion,

שלום לכולם יש לי מערכת קירור מים גדולה של שרתים וחסר לה בלוק, אשמח עם תמליצו לי על בלוק טוב,תודה.

• 16 תגובות
    • 910 צפיות
  17. Started by x-dream1,

איזה קירור עדיף לAMD ATHLON 2000 האופציות הן כל הסדרה של ה-VOLCANO 6, 6+ , 7 ,7+ , 9 התקציב הוא עד 120 ש"ח שזה המחיר של היקר מביניהם ואם יש לכם משהו אחר להציע בכיף

• 6 תגובות
    • 632 צפיות
  18. Started by Born2Kill,

שלום חבר'ה. הרבה זמן לא עשיתי OC וקצת שכחתי מהעניין. נגיד אני רוצה להמיר את ה-E8400 שלי מ-3Ghz ל-3.4Ghz. אני צריך גם להעלות את המתח? בכמה? . . . אשמח לפירוט. המפרט בצד.

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  19. Started by MegaHertz,

חשבתי על הרעיון לעשות מערכת (בטח לא כל כך איכותית אבל....) עם לוח אם ישן ,סידי רום ,וכרטיס קול. שאלתי היא - האם זה אפשרי ? בהתחשב לעובדה שזה יהייה בלי הרדיסק בכלל . מה שאומר שזה בלי ווינדוז וכו'. בתודה, MegaHertz

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. יש לי מחשב AMD 2200 עם לוח Gigabyte GA7VAX, ספק של צונאמי 400W. 2 דסקים, 2 כוננים אופטיים, 2 כונני דיסקטים. קבלתי מארז (פח נטו) שאפשר לשים בחזית 4 מאוורררי 80 מ"מ או 120 מ"מ אחד, ומאחורה עוד 2 מאווררי 80 מ"מ. יש לי ביד 4 מאווררי 80 מ"מ ועוד אחד של 120 מ"מ, השאלה האם לקנות עוד 2 80 מ"מ או לשים בחזית 120 מ"מ ועוד 2 80 מאחור. אולי אני לא צריך את זה אבל אם אפשר, אז למה לא. במידה ואני קונה עוד 2 מאווררים של 80, איזה כדאי לקנות, האם TT8025A-2B שווה משהו, או שאם כבר קונים אז לקנות משהו טוב?

21. אהלן מה המצב אחים שלי אני חדש פה ויש לי כמה שאלות הסתובבתי פה באתר וקראתי מלא הודעות ויש לי התלבטות קשה איזה מאוורר הכי טוב ??? יש כל כך הרבה סוגים שאני כבר מבולבל מכל הנושא הזה אני רוצה לקנות משהו חזק שהמעבד לא יתחמם ראיתי כל מיני סוגים בפחות מ-50 שקל ואני רוצה ללכת על הכי יקר שמעתי שיש מאווררים עם גופי קירור על מה אתם ממליצים צריך לעשות מאוורר לכרטיס מסך או שמאוורר אחד מספיק ??? האם צריך להתאים את המאוורר לשאר חלקי המחשב (מעבד כרטיס מסך וכו') ויש את המשחה הזאת שצריך למרוח בישביל מה זה כמה זה צריך לעלות אני לא הכי מבין בנושא אז תודה מראש לכל העוזרים

• 10 תגובות
    • 678 צפיות
  22. Started by shloosh,

איך אני מתקין את המאוורר הזה ??? http://www.gruntville.com/reviews/fans/smartfan2/page3.html מה אני בדיוק צריך לחבר???????? אני לא צריך שום דבר ממנו, רק שיאוורר ושכל האורות ידלקו(אין צורך כשההארד דיסק פועל אלא רק שיאוורר וידלק כל הזמן)! צריך לחבר איזה חוטים של הלדים??? או יש רק חיבור 1 שצריך לחבר לספק???

• 9 תגובות
    • 841 צפיות
  23. היי, ברצוני לעלות את תדר המעבד מ3.0 ל3.6 (400X9=3.6) ולא יותר על מנת למנוע קיצור אורך חיים/בעיות שונות במעבד. פרטי המערכת כרגע: מעבד: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) זכרון: G Skill F2-8000CL5-2GBPI (X2) סה"כ 4GB לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כ.מ: PCI Express 2.0 x16 ATI Radeon HD 4870 קירור טוב של ocz vendetta (לא זכור לי הדגם, אך אם זה חשוב אוכל לברר) מארז: COOLER MASTER CM 690, כולל 2 המאווררים למעלה של ה120mm) ספק כח: SEASONIC 550 טמפרטורות (במצב לא עמוס) לפי REAL TEMP: 31-32 distance to TJ-MAX: 69-68 לפי הEVEREST: Field Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8718F + DES (ISA 290h) GPU Sensor Type Diode, Volterra VT1165 (ATI-Diode, 70h…

• 3 תגובות
    • 855 צפיות
  24. Started by leahd3,

שלום יש לי scythe mugen 3 יש לי בעיה קטנה אני מעוניין להוסיף זיכרון למחשב ( כרגע 4*2) הבעיה היא שהמאורר של הגוף קירור די מונע ממני להוסיף זכרונות שהם גבוהים ( לצורך השוואה הזיכרון שלי זה קורסייר ונגנס white ) והוא נכנס מתחת למאוור של הספק בעניין של 2-4 מלמטר רציתי לדעת האם אני יכול להחליף את המאוור יותר דק בגודל 120 מילימטר ( של הוא 120*120*25) אני מניח ש 120*120*20 יעשה את העבודה יש הצעות למאוור כזה pwm שיעשה את העבודה ויהיה שקט כמו המיוגן שלי ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. הורדתי את הגרסה החדשה של סנדרה ונוכחתי לגלות שה2800 וה3000 מוצגים כברטונים. הברטונים רצים במהירות נמוכה יותר מהT-BRED בגלל ה512 קאס. ולכן הביצועים עלו בגלל זכרון אבל ירדו בגלל מהירות. בקיצור יש לי עכשיו 3000+ מבחינת ביצועים.

• 2 תגובות
    • 603 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.