עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by sticKMaN,

אתמול החליפו לי קירור לקירור אחר ביגלל שהכבל הצהוב (הסנסור) היה קרוע, מה שגרם להרבה בעיות. חשבתי זה יפתור לי את הבעיה בOCCT ובEverest אחד ולתמיד את הבעיה עם הטמפ'. שתי התוכנות תמיד מראות לי טמפ' שגויות כמו: 14 מעלות, 22 ופחות. רק ה-HW Monitor והביוס מראים לי טמפ' הגיוניות כמו 40 וכאלה. מה הבעיה לעזאזל? (זה היה לי גם עם קירור אחר).

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  2. נשבר

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  3. Started by slider,

אני מתלבט כרגע בין לקנות P4 2.4 או לקנות 1.8/2.0 ולעשות OC, הלוח שאני לוקח הוא ABIT SA7 (בעיקר בגלל המחיר) אז השאלות שלי הן: 1. האם צריך קירור מעבר לסטוק בשביל להמהיר את 1.8 ל 2.4, או 2.0 ל 2.66 (יענו, להעלות את ה FSB ל 133) ? 2. האם אני אצטרך להעלות את המתח, ואם כן, איך אני יודע בכמה צריך להעלות? 3. בעניין הלוח, די ברור שיש לו דיויידרים מתאימים בשביל FSB133 (כי הוא תומך במעבדים עם באס 533), הבעיה היא, האם יש אפשרות לעשות נעילה? ואם לא, אז אם אני אשים את הדיויידרים ישר ל 1/4 PCI ו 1/2 ל AGP (ככה זה אמור להיות עם FSB 133, נכון?), ואעבוד עם FSB של, ננחי 120, ז"א ה PCI יהיה 30 וה AGP יהיה 60 , לא תהיה בעיה, נכון? (אני לא מתכוון מבחינת ביצועים, אלא יציבות) הודה לכם מאוד אם תע…

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  4. אחים שלי ! בבקשה תעזרו לי ! אני כבר כמה חודשים חוסך כסף למארז כזה: אמרו לי שיש כזה מארז בהמון חנויות ועכשיו כשיש לי את הכסף ואני מחפש אותו פתאום אומרים לי שזה מודינג אישי ואני מת לכזה מארז! אני לא יודע כמה זה קשה לבנות כזה ואני לא יודע בכמה כסף זה כרוך... אם יש כאן מישהו מקצוען שמוכן לעשות לי את המודינג הזה שיצע כזה מארז הוא יקבל כסף ! 150 שקל ! בבקשה תגידו לי במה זה כרוך ואם יש כאלה רציניים כאן ! בבקשה תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך Geforce FX5200 וכבר המשחקים "החדשים" של החצי שנה האחרונה לא עובדים לי טוב... רציתי לדעת אם אני אעשה לו אוברקלוק אז הוא יתמוך ביותר משחקים??? או שזה לא קשור?? אם לא אז למה זה עוזר??? תודה!

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  6. Started by shibby15,

מדובר בלוח אם P35 S3 של גיגה בייט, ומעבד 4300. הספק הוא FSP GLN 350. הEIST מופעל. במנוחה התכנה של גיגה בייט קוראת 1.41, ה CPU-Z קוראת משהו באיזור ה1.39. בביוס מוגדר על 1.425 במאמץ, מתי שהייתי מצפה מהמתח לעלות, המתח יורד בתכנות ל 1.36 ו 1.34 בהתאמה. הדבר בסדר? מה זה אומר לגבי מה שאני מגדיר בביוס? תודה רום

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  7. תמיד אנשים פה צועקים עלי!! שאני אלך למדריך איפה הוא

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  8. Started by trekbuff,

שלום חברים, מה טווח הטמפרטורות הסביר למעבד זה (במצב "מנוחה" ובמאמץ) ?? תודה כפולה למי שיתן לינק למידע רישמי אני חווה טמפרטורות בטווחים של 65-70 וחברים אמרו לי שזה גבוה מאד. הציעו לי לשים מאוורר (רגיל) מול המחשב שהוא פתוח לכמה דקות ואם אין ירידה משמעותית בטמפרטורות זה יכול להעיד על בעיה במעבד (ולכן ביקשתי לינק למידע רישמי שאוכל לגשת לחנות עם "בשר". בדיקה כזו לא הורידה כלום.... בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  9. amd 2500+ barton msi delta series k7n2 מאוורר אחד מאחורה מוציא אוויר, שנים מקדימה דוחפים. מאוורר והיטסינק סטנדרטים על המעבד (מה שקיבלתי עם המעבד) חוטים מסודרים פחות או יותר... טמפ': מעבד 44 רגוע, מאמץ 48 לוח : 44!!!! לפחות מה שהתוכנות אומרות... sandra... יש למישהו המלצה מיוחדת?? תקציב של 200 ש"ח... למעבד. ללוח... תגידו אתם מה לעשות... ??? ??? ???

• 9 תגובות
    • 624 צפיות
  10. אממ אז ככה.. השבוע יצא לי לקבל לידי מכונת כביסה כי הייתי צריך את המנוע... עכשיו.. במהלך הפירוק שמתי לב למשאבה שיש במכונה.. עכשיו מספר שאלות.. לאנשים שמבינים.. כמה ליטרים לשעה משאבות כאלה אמורות לספק.. מישהו יודע כמה וולטג' (VOLTS) השאבה אמורה לצרוך..? כי לא מצאתי נגדים כלשהם המעידים על כך שהיא פועל על פחות מ220? עכשיו אם היא אכן צורכת 220 כמה בערך היא תוציא מבחינת ליטרים לשעה כשהיא תעבוד על 12 בתודה מראש,

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  11. Started by shaks,

אם עושים דאוןקלוק לכרטיס מסך אז האם יכול להיות ארטיפקטים מזה או שארטיפקטים נובעים רק מOC?

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  12. Started by yoav9,

אהה, איזה כיף לרשום את השורות האלו :smoke: אז ככה, בראש ובראשונה אני רוצה לציין את פרוייקט ה"הפיכת המחשב מ-מחשב, ל-למחשב/מפיץ ריח... בקיצור לאחר חיבור המפיץ ריח בעזרת אזיקונים למארץ מופץ לי ריח לבנדר נעים בכל החדר מהמאוורר העליון... OWnz מודינג הבא, לאחר שקראתי פה שאם המארז גדול אז גם אם שמים מאוורר בתיקרה יש סיכוי גדול שהוא לא יקח את כל האוויר החם כי למרות שאוויר חם עולה למעלה יכול להיות שחלק גדול ממנו נשאר באמצע המארז כי אין מה שיביא לו "תנופה" (כמו 120 מ"מ בתחתית המארז), אז לי אין 120 מ"מ, אבל כן יש לי 80 מ"מ של זיגזאג מצויין עם 39 cfm... מספיק טוב :-\ בקיצור עם מעט מודינג של נוודים (קשירת חוטים למארז ולמאוורר) מיקמתי אותו מעל הכרטיס מסך ומתחת למעבד באוויר (כמו טום …

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  13. שלום לכולם, קיבלתי את המחשב שלי סוף סוף היום (מפרט בצד ימין) והפעלתי את CPUZ בשביל לראות מה הולך , וראיתי שזה לא יציב (אני לא יודע אם זה מתאים לפה או לפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות - נראה לי פה ) אני לא מבין גדול עדיין ב OC וכל הדברים שקשורים למתחים וכו - ובינתיים אני לא מתכוון לעשות OC , אולי יותר מאוחר הבעיה שהמתחים לא יציבים ובמקום שזה יהיה , אני יודע שלפי המעבד שלי זה צריך להיות CoreSpeed 2.6 ו Multiplier 10 אבל משום מה המתחים קופצים כל הזמן והמהירות שלי רוב הזמן היא 1600.1 לבין 1600.3 וה Core Vottage כל הזמן מתשנה לסמפרים 1.264 1.252 1.232 1.168 כמו כן גם ה Rated FSP זז בין 1066.7 - 1066.9 בנוסף ללפעמים - כל דקה או מספר שניות ה Multiplier קופץ ל 10.0 וה …

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  14. יש לי משהו מוזר למחשב , תגידו לי אם זה נורמאלי והסרקולציה טובה .. או שיש משהו לא בסדר.. שהמכסה של המארז סגור , הטמפרטורה של הרכיבים במארז בערך הם: מעבד 28 לוח 34 כרטיס מסך 47 אך שהמארז פתוח הטמפרטורה: מעבד 21 לוח 25 כרטיס מסך 44 וכו.. זה סביר ? או שיש לי בעיה או משהו בסרקולציה.. אני רוצה אולי לעשות חורים במארז שלי , שיהיה יותר איוורור למחשב , אולי זה יעזור לסירקולציה , שווה? המפרט שלי בצד ..

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  15. Started by taotao,

עכשיו היא אומרת לי שהטמפרטורה בלוח היא 25 מעלות וזה לא זז ושהמעבד הוא 32 מעלות וגם לאא זז עכשיו אוורסט בכלל מזייפת ברמות של קופצת מ50 ל100 וכו עכשיו אני שואל אם זה הגיוני וסבבה או שיש לישהו תוכנה שבאמת יודעת תתוצאות ולא מזיפת או מחליטה לעצמה תטמפרטורות? אני רוצה לעשות OC אבל בגלל אשני לא יודע תטמפרטורות אני לא רוצה להיסתכן סתם

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  16. שלום לכולם. יש לי מחשב פנטיום 4 שדי עושה את העבודה. הוא נמצא כרגע במארז חדש עם דיסק חדש וצורב חדש. הצלחתי לשדרג את הזיכרון ל-2GB ללא הוצאה כספית כלל. הבעיה היא המאוורר של המעבד (יחד עם צלעות הקירור) - הם ממש חרא. יש לי את לוח האם הזה: asrock p4i65g 478 http://www.1buy.co.il/Product.asp?Pid=p4i65&Cat2Cat1ID=5069&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE אני רוצה לקנות מערכת קירור חדשה למעבד ולא יודע איזה בדיוק יתאים. חשבו לי שהוא יהיה שקט. תודה מראש, אמיר[br]פורסם בתאריך: 31.01.2009 בשעה 13:37:49 זה יכול להתאים?http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1860

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  17. Started by dazzler,

כרגע יש לי מעבד and 1700+ jiuhb שעובד על 2600+ בלי בעיה . אני יכול לעבור את ה3.0 עם שלי אבל אני צריך לתת כמעט את כל עמוד החשמל 2.2, וכל מתח מעל 1.8 שנותנים למעבד גורם לו להישחק יותר מהר. אני רוצה לקנות בארטון עם סאפינג מומלץ כדי להמהיר אותו ל3 או 3.2 . הבעיה ב2500 היא שלפי מה שהבנתי היא שכולם נעולים ואני מעדיף משהו לא נעול למרות שהזכרונות שלי יכולים לעבוד על באס של 220 בלי בעיה.

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  18. Started by The Ball,

שלום לכולם יש לי בעיה ב- OC לפני כמה זמן ניסיתי לעלות את הבאס של המעבד מ-333 ל-400 (הלוח אם תומך וגם הזכרונות) בהתחלה הכל עבד טוב ויפה והלכתי לבדוק אם המחשב יציב בתוכנה prime 95 עשיתי 2 בדיקות והכל עבד מצויין לאחר איזה שבוע של עבודה עם המחשב, אני מדליק את המחשב ואני רואה איזה שגיאה עוד במסך ההתחלתי של ה-dos שאני לא זוכר אותה.. =\ (זה היה מלפני הרבה זמן) ניסיתי לאתחל את הביוס והצלחתי. אבל עדיין הוא לא עלה (הוא לא הגיעה אפילו לשלב של הבדיקות ששכחתי איך קוראים לו) למחרת לקחתי את המחשב למעבדה ותוך יום החזירו לי תשובה שהמעבד נשרף וצריך להחליף אותו.. ד"א המפרט בצד.. אני רוצה לציין משהו לפני שעשיתי את כל הסיפור הזה המעבד שלי היה על 48 מעלות לאחר מכן לקחתי את המחשב…

• 6 תגובות
    • 624 צפיות
  19. Started by noambason,

אני קונה את הקירור הבא למעבד, אבל כשאני מחפש מאוורר כדי להצמיד לו אני רואה שכל ה- סוגים של ה 120 מ"מ מגיעים רק עד מהירות של 1600 RPM ולאלה של ה80 מ"מ לא רשומה המהירות ליד. איזה מאוורר הכי שווה להצמיד לו? חשוב שיהיה הכי שקט.

• 8 תגובות
    • 624 צפיות
  20. מהו המאורר או HEATSINK או מה שלא יהיה שיתן את הקירור הטוב ביותר למעבדי AMD או INTEL שיש כיום?

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  21. זה: Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 זה: Thermalright XP-90C for P4&K8 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=9785 או בכלל זה: Zalman CNPS7000B-Cu 92MM Fan http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4297 כרגע יש לי את השלישי (הזלמן) וחשבתי להחליפו באחר (הראשון או השני[90C או 120]) תודה! עריכה: הלוח אם שלי תומך בכולם.

• 8 תגובות
    • 624 צפיות
  22. Started by GUESSS,

שלום, רציתי לשאול, ברשותי מארז P150 של אנטק, המארז איננו שקט כמו שציפיתי.. הרעש נובע בעיקר מהמאוורר של המעבד, האם ניתן לשנות דרך המחשב את המהירות שלו המאורר הזה? או בנוסף של שאר המאוררים? (המחשב בטמפרטורה נמוכה יחסית לאורך כל השימוש- 40 מעלות בערך..לפעמים קצת פחות ולפעמים קצת יותר) ניסיתי דרך הביוס לשנות מהירות, אבל זה לא שינה מהותית.. דרך התוכנה של SPEEDFAN זה לא עובד!

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  23. Started by ETB,

מחר אני קונה סוף סוף מחשב חדש (נכנסת המשכורת הצבאית). אני צריך המלצה לשיפור הרכיבים שאני רוצה לקנות במסגרת התקציב שלי, שעומד על 3000 שקל. המפרט שאני הולך לרכוש הוא: AMD Athlon XP 1800 - 266FSB + FAN ABIT NF7ver 2.0 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B) - original .Thermaltake VOLCANO 11 - Xaser Edition Highest Performance GIGABYTE RADEON 9600 PRO 128 mb TV Retail AGPx8 סך הכול 2,794.60 ש"ח. המארז מהמחשב הקודם הוא COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER עם מאורר 120 מאחורה מוציא, שניים מקדימה מכניסים. יש זכרונות אחרים שאני יכול להגיע איתם יותר רחוק בOC במסגרת התקציב? שווה לי להשקיע עוד 100 שקל ללוח, כי את התוספת לכרטיס קול של ה SoundStorm, אני לא ממש צריך. ובנו…

• 7 תגובות
    • 623 צפיות
  24. ‏P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio‎ זה הלוח.. המפרט מצד ימין.. עד כמה הלוח יגביל אותי.. [עזבו טמפרטורות] ועוד משהו אני קונה גם תקירור ‏Arctic Cooling Freezer 7 LP CPU Fan For s775‎ אם אתה יכולים להציעה לי קירור יותר טוב ב 80 ש"ח אז תגידו.. או לוח יותר טוב ב 370 ש"ח אז תגידו..

• 8 תגובות
    • 623 צפיות
  25. שלום. לאחרונה רכשתי מחשב חדש. הכל טוב יפה, חוץ מזה שיש מאוורר שנשמע כאילו הוא עובד בקצב רציני, וכתוצאה מזה יש רעש מוגבר. [רעש טבעי של מאוורר שעובד, פשוט ממש מהר, וזה יוצר מעין "זמזום" רציף שכזה, הייתי אומר]. ניסיתי לברר וגיליתי שייתכן והמאוורר של הכרטיס מסך [GTX260] פשוט עובד ב"FULL TIME JOB", וכדי לספק את הקירור הנדרש הוא בדרך עושה גם רעש מוגבר. ניסיתי לפתוח את המחשב להסתכל, אולי יש משהו שחוסם או רוטט, אבל לא. -יש למישהו רעיון אם זה אכן המאוורר של הכרטיס מסך שעושה EXTRA NOISE? האם יש אפשרות לטפל בזה בצורה כלשהי? -אם אין סיבה מיוחדת שזה יהיה זה- יש רעיון אחר איך לבדוק / מה עושה את הרעש הזה, ואיך לטפל בו? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.