אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום חבר'ה, אני לא מנוסה בתחום ה-OC אבל משתדל ללמוד. העליתי את הפרויקט הראשון שלי למאגר ההמהרה וקיבלתי ציון של "U Can Do Better" :-\ ובכן, באיזה דרך העלאת המתח מסייעת לתהליך ה-OC? ואילו עצות יש לכם לשיפור ה-OC?
-
- 4 תגובות
- 645 צפיות
-
-
השאלה בכותרת מה אתם אומרים כדי המיפרט שלי Core 2 Duo E6600 ASUS P5B DELUXE G.SKILL 2GB HK Sapphire ATI Radeon X1950 Pro Enermax Liberty 400
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
Noctua NH-U12P הוא נחשב כיריב לULTRA של THERMALRIGHT אני במקרה מזמין כמה דברים מקנדה (קירור+מעבד E8400) יש מישהו שיכול לתת חוות דעת על המוצר?
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
משום מה-אני עדיין לא מבין איך לעזאזל. הביג טייפון לא נכנס לאנרמקס צקרה, והוא "רק" 12 וחצי ס"מ גובה. או יותר נכון זה מה שאיש או שניים אמרו פה בפורום (ואשמח אם סוף סוף יגיע הסבר או תמונות.) עכשיואני יודע שיש אנשים שהכניסו אליו זלמן 9700 בלי בעיה (שהוא קצת מעל 14 ס"מ) כרגע מבחינת תקציב, אני יכול לקחת זלמן 9500 או אנדי סמוראי (למרות שאני מאמין שאם הביג טייפון לא נכנס אז האנדי שהוא אותן המידות לא יכנס) יש עוד אפשרות מלבד הזלמן שיציגו ביצועיןם דומים, בפחות מ14 ס"מ גובה. תודה מראש רום
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש: DFI NF4 ULTRA INFINITY SHAPPIRE RADEON X800GTO AMD Athlon64 3200+ (Venice core) AMD K8 64 Bit / Opteron DEEPCOOL Jagon AMD DDR400 512MB HYNIX x2 MAXTOR 200GB 7200 8M CASE ספק כוח ג'נרי 500W LG DVD RW GSA-4163B 16x16 Double Layer Super Multi+Software Zippy HEBREW wheel scroll and volume up volume down Logitech S90 -36 V DDR Memory Heatsink x2 הבעיה היא בOC לכרטיס מסך, עם הזכרונות אני מגיע בכיף ל-600MHZ, בעוד שהליבה משום מה נתקעת ב-530MHZ. חשוב לציין שהליבה היא R480, ושמעתי על אנשים שהגיעו עם אותו כרטיס ואותה ליבה ל-590MHZ! כמו כן, קיררתי את הכרטיס טוב ע"י מאוורר חזק שהוריד לו את הטמפ' טוב, ועדיין לא הצלחתי לעבור את ה530MHZ לליבה. האם יית…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
זו שאלה כללית שלא מצאתי לה תשובה חד משמעית. בהרבה מארזים (לא ג'נריים) יש פתחי אוורור בצד שמאל של המארז, בד"כ סט עגול של חרירים בשביל ה-CPU Duct וסט מלבני באיזור של כרטיס המסך. למה זה טוב בדיוק? זה באמת עוזר? אצלי במארז (6A19) הרגשתי קצת אוויר בורח מהפתחים האלה (אוויר שמגיע מהמאוורר הקדמי), ופשוט סתמתי אותם עם מסקינג טייפ. לא ראיתי שינויים בטמפרטורות (מעבד P4 2.4@2.6, כרטיס מסך radeon 9700pro). אולי במעבדים/כרטיסים חדשים (וחמים) יותר זה משפיע? מישהו ניסה פעם לשחק עם זה?
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
יש לי כ.מסך Gigabyte nVIDIA GeForce 7300GT 256MB DDR2 PCIe ועליו יש בלוק הקירור המקורי שלו (סטוק). http://www.giga-byte.co.il/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2282 הוא ממש לא מקרר את הכרטיס, הטמפ' שלו רצה בין 57-63 מעלות (במשחקים 63+ מעלות), ואני מפחד שהטמפ' תהרוס לי את הכרטיס. אני יודע אצל כ.מסך של Gigabyte כולם באים רק עם גוף קירור רגיל, ומה שרציתי לשאול זה האם יש גוף קירור יותר טוב שמתאים לכרטיס שלי, הכוונה מאוורר עם גוף קירור יותר יעיל...? תקציב לא ידוע עוד, תציעו מה שיתאים. תודה!
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אני מעוניין להזמין בלוקים לכרטיסי המסך שלי, לצערי באתר שממנו אני מזמין הDD הייעודי אינו במלאי, אך הבלוק של EK קיים (בכמה דגמים) האם הEK נופל מהDD בביצועים? יש למישהו מבחן השוואה בין הבלוקים? (אני מדבר על גרסת הניקל) האם להזמין את הEK, או להמתין שהDDיחזור למלאי? אשמח לשמוע את דעתכם..
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום יש לי מערכת חדשה בעוד מה ימים , טוב היא בטוח שלא הכי טובה או משהו אבל רציתי לדעת האם OC למערכת כזאת באמת יעשה הבדל. Intel Core 2 Duo E8400 Gigabyte GA P35 DS3L Kingston DDR2 1024 mb 800 mhz x2 Gigabyte Geforce PCX 8600GT 512 mb case Foxconn TLA 397 (if you need it for sapak) תודה
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
-
היי, כבר שמעתי כמה עצות, אך אשמח לקבל עוד כמה. אני בקרוב מאוד רוכש את המארז מוצרט SX, ואני יודע שהוא בינוני באיוורור ובקירור, אבל אין לי אופציות אחרות כי אני צריך התאמה לATX מלא ורוצה שהוא יהיה נמוך (כ10CM) - אשמח להצעות אחרות אם יש. בכל אופן, אני הולך לשים שם לוח P5B DLX WIFI AP ומעבד E6600. כ. מסך יהיה Sapphire 3450 512M. מה דעתכם על אמצעי הקירור שם ? חבר הציע לי לשים מקדימה את זה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2611&products_id=18807 ובצד את זה : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1703 ועל המעבד : AC 7 מה דעתכם ?
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין להכנס לנושא ה OC. 1) אפשר לקבל שם של תוכנה טובה ל OC? 2) אפשר לקבל הסבר בנוגע ליחס העלאת תדר/מתח? יש איזו חוקיות על כל תדבר שמעלים מוסיפים כך וכך מתח? איך יודעים כמה מתח לעלות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
כבר כמה חודשים טובים שאני רוצה לעשות את האוברקלוק הקטן הזה וכבר פתחתי כמה נושאים שבסופו של דבר לא יתקדם עם זה שום דבר. הסיבות לכך הם בגלל שעדיין קשה לי להבין אין מבצעים את האוברקלוק (הפונקציות בביוס מסובכות). קראתי גם מדריכים ועדיין הבנתי רק תבסיס בפשטות. סה''כ אני לא רוצה אוברקלוק גדול,אני מעוניין ב-3.0GHZ אני רוצה שהאוברקלוק יהיה כמה שיותר בטוח והשמח עם אחד המנהלים בפורום יעזור לי. אני מאוד השמח עם תוכלו לרשום לי שלב שלב מסודר מאיפה אני מתחיל בביוס,איך אני מגיע לכל פונקציה ופונקציה מה חשוב לבטל לפני האוברקלוק ועד לאיך אני בודק עם המחשב יציב והאוברקלוק תקין. כרגע בתוכנה cpuz רשום לי: core voltage-2.96\2.88 אני רואה שזה משתנה מידי פעם. bus speed-267.3 rated fsb-…
-
- 4 תגובות
- 645 צפיות
-
-
הורדתי תוכנה בשם CPU COOL ממדור ההורדות עכשיו כשהפעלתי ראיתי שהחום במעבד הוא קרוב ל60 מעלות נבהלתי כביתי את המחשב פתחתי הרמתי את המאורר מעל לצלעות קירור וראיתי ממש גוש ענק של אבק בתוך הצלעות ובמאורר שאבתי הכול עם השואב האבק ניקיתי את המאורר הוספתי עוד מאורר של ספק כוח שיתן קור מלמעלה עכשיו אין לי איזה שהם צלעות קירור מיוחדות או מאורר הכל פשוט כמו שקבלתי עם המעבד [אינטל 800 ] האם זה הגיוני שחום המעבד שלי צנח בחצי?? האם CPUCOOL נותנת באמת נתונים אמינים ? הנה התמונה עם התוצאות לאחר הנקיון והוספת המאורר [ויש עוד שאלה למתחת לתמונה] טוב בOC אני ממש ממש ירוק בתחום אבל ירוק להגעיל עכשיו יש לי מעבד P3 800 לוח אם של אסוס CVU4 משהו כזה עכשיו אני רוצה להעלות את המהיר…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום לכם ראיתי פה מושגים כמו OC ואוברקלוק ואין לי מושג מה זה אומר.. האם מישהו יוכל לפרט קצת בשבילי ולהכניס אותי לעניינים פה? תודה רבה למי שיעזור
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
מה הסידור הכי טוב של המאווררים במארז הזה? ואגב המאוורר שבצד כדאי בכלל להשים אותו? ואם כן שיוצא או שיכניס?
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום איך המערכת הזאת? NIKITA (TWC-A04 V2.0) http://www.titan-cd.com/eng/watercooler/nikita.htm קראתי עליה כמה ביקורות לא רעות, השאלת האם היא שווה 900 שח.... חוץ מזה, האם כדאי לקנות את הBB ולהחליך לו משאבה? זה אמור לתת מערכת זולה וטובה יחסית לא? (לפי מה שהבנתי עקב אכילס הגדול של הBB הוא המשאבה)
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אני קונה היום מחשב מאיזושהיא חנות, היא לא עובדת עם gigabyte ורק עם אינטל ואסוס .. קיצר : q660 stepping G0 asus p5k G.skillz 800mh'z ddr2 2gb CL 4-4-4-12 עם קירור .. =] Topower 550W 8*2 cm' fans Gecube 2600Xt ddr3 .. 256mb .. Hec 6A19B WD 250aaks קיצר .. אני יקנה קירור כנראה sunbeam tuniq 120 מאוורר אחד גג 2 .. בכל מקרה, זה ספק מאוד מאוד חזק לשרתים, עם אחריות בלי בעיות .. אבל אני מפחד לעשות איתו OC .. אבא שלי קונה לי את המחשב .. ואני מעדיף את המחשב הזה מאשר להישאר עם זבל .. חחח קיצר, אם אני יעלה מתח .. אני מפחד לשרוף לעשות קצר .. עם הספק הזה .. זה לא ספק ג'נרי בכלל. ספק אחד החזקים והאמינים לשרתים. בכל מקרה, אני רוצה לשאול אם אני יוכל לעשו איתו OC ל QUAD .…
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
עדכנתי את הביוס לF12, והטמפרטורות הן: http://img211.imageshack.us/img211/8958/fdsaglo6.jpg הטמפ' של הצ'יפסט לפי מה שהנתי היא חמה, אבל בגדר הנורמליות עבור הצ'יפסט הזה. אני מודאג בקשר לטמפ' הCPU, שגבוהה בכמה מעלות מטמפ' הליבות... 50 מעלות זה ממש לא נורמלי עבור המעבד וההיטסינק (AC פריזר 7) האלה... עיצות, טיפים? במארז אין מאווררים לא מאחורה וגם לא מקדימה. (הערה: כרגע לא ממש יכול להוציא כסף על זה, אולי עד 50 ש"ח).
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
עברתי על כל ההנחיות אחת לאחת ובכל זאת אחרי שמירת השינויים בביוס המחשב נדלק, ומייד עושה עוד ריסטארט ועולה עם הגדרת FBS, ן PCI_E בברירת המחדל שלהם (לעומת זאת הוא שומר את שינויי המתחים, והגדרות טמפ' ב PC HEALTH. עדכנתי ביוס, הוספתי מתחים בהדרגה לזיכרון עד +0.3, למעבד עד 1.45, ושאר המתחים ב +0.1 קורה לי בכל שינוי שאני מנסה לעשות אפילו בהעלאת FBS ל 220 בלבד. מפרט 965DS3P REV 3.3 GIGABYTE CD2 4400 4 * TWINMOSS 800 5-5-5-15 1GB LIBERTY 500W GT8600 TUNIQ תודה
-
- 11 תגובות
- 645 צפיות
-
-
http://www.mrsci.com/Computer-Hardware/Overclocking.php כתוב שם על כול מה שהמבצע אמור לדעת לפני ביצוע C@ ובמה זה כרוך HAVE A NICE READING ***האם ניתן להכניס את זה לסטיקי?***
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
היי הכרטיס מאוד מרעיש עם המאוורר שהוא בא איתו, אני צריך משהו הרבה יותר שקט, בלי צורך ב overclock. יש הצעות?
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
יש לי מאוורר על הדלת של המארז שזורק אוויר על ה DDR והמעבד, ורציתי לדעת איך הוא יהיה יותר יעיל זורק אוויר פנימה או מוציא אוויר החוצה תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
תשמעו שיגעתי מספיק אנשים באי יס יקיו ואמרו לי לשאול בפורום אז כבר נכנעתי.... ;D אז קיצר: אם אני לוקח SLK800 עם המאוורר שבא איתו אז בכמה מעלות בערך הבדל יהיה מ SK-7? (כולל המאוורר שבא עם SK-7) שאלה 2: כשיהיה לי מחשב חדש אני מתכנן על OverClock אוקיי אז אני צריך כמה מאווררים במארז להעברת אוויר טובה נכון? O: אז קיצר המארז שלי אני מאמין יגיע כבר עם 3 מאווררים דה? ואני מוסיף עוד 3 של ThermFlow ומרכיב אותם לבד אני מאמין או שיעזרו לי חברים מאקסימום אבא שלי עוזר גם אז קיצר לדעתכם זה יספיק להעברת אוויר טובה במארז? (6-7מ אווררים, לדעתכם? יש לי קור בבית של בערך 24-28 מעלות וביום חם מאוד 30-31 אפילו שרוב הזמן גם בימים חמים אני סוגר ת'חלונות כמעט כולם בחדר אז זה 26 מעלות) שאלה3:…
-
- 8 תגובות
- 645 צפיות
-
-
ניסיתי עכשיו לעשות OC ראשון ל3.0 mhz .. עשיתי אחרי זה בדיקת מאמץ בprime95 על small ffts.. וכעבור איזה 20 דקות היה לי מסך כחול וריסט ישר!!! העלתי מתח ל1.3 ... יש מצב שיפעל טוב עכשיו???
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-