עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yahavon028,

אני כבר מבולבל! אני חשבתי שהצ'יפסט הוא ג'וק מסוים ועכשיו אני לא בטוח! אני חשבתי שזה זה: אם אני טועה בבקשה תקנו אותי! אני רציתי לקנות בשבילו קירור משום שהוא חם! תודה מראש

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  2. Started by aquarius,

אני לא הבנתי איך המאורר התחתון מזרים את האוויר פנימה? הרי הוא אנכי!

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  3. העלתי את תדר הCPU כל פעם ב5MHZ המקור הוא 1066... כעת הוא 1125 משמע 2812mhz הטמפרוטרה נעה בין 30 ל35 במנוחה ו40 - 50+ במאמץ... הקירור - Zalman 9500 ultra silent מה אתם אומרים? האם אפשר יותר מזה? האם האוברקלוק נחשב יציב בטמפרטורה כזו? האם המחשב יוכל להשאר דולק ימים ולילות כמו מקודם?

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  4. Started by muli82,

אני רוצה לקנות מאורר למעבד שלי Intel® Core2 Duo Cpu E6550 2.33GHz אני רוצה לעשות גם OC טוב כך שאני צריך משהו באמת טוב המחיר בסביבות 200 אפשר 250 תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  5. היי, אני צריך קירור למעבד, חשוב שיהיה שקט מאוד. המעבד הוא E2180 עם OC בלי שינוי מתחים. מי יותר שקט, AC FREEZER או SCYTHE NINJA?

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  6. שלום לכולם ותודה מראש אני זקוק למערכת קירור מים שתוכל לקרר את המעבד + 2כרטיסי המסך + זכרונות + לוח אם אני לא יודע איזה סוג עדיף (פנימי \ חיצוני) התקציב בהחלת מכוון ל HIGE END (מקסימום של המקסימום 3.5 אלף ש"ח)

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  7. Started by asafnn,

שלום לכולם שתי שאלות קטנות (אני חושב). 1) האם ניכר הבדל בהתחממות בין לוחות אם שונים? לאסוס יש את מערכות הheat pipe וה stack cool 2, ג'יגבייט לא ממש מציינים מערכות קירור בנתונים שלהם, וגם לא איבייט. האם אחת המערכות אפקטיבית יותר מהשאר או שהכל שטויות בת'כלס. לא מצאתי התייחסויות לעניין באתרי ביקורת, מצד שני אולי לא חיפשתי במקום הנכון... המחשב שאני בונה מיעד להיות שקט, וככל שהקירור הפסיבי יותר אפקטיבי המאווררים יכולים לעבוד על חלש יותר (כמו שכולכם בטח יודעים), לכן זה חשוב לי... 2) אני מחפש המלצה על מאוורר שקט למעבד, Q9300 על P35. לא מתוכנן שום OC, אז הקירור לא צריך להיות היסטרי... רק מספיק בשביל ששום דבר לא ישרף. והעיקר שיהיה שקט. תקציב עד 200 שקט. תודה אסף

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  8. השאלה שלי היא האם בלוח אם יש מספיק מקום לשתי הקירורים האלו עם המאוררים במארז CM STACKER 830? ואם לא אז איזה קירור יתן ביצועים קרובים ל THERMALRIGHT?

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  9. Started by Goldlm,

שלום, אני זקוק להמלצה לקירור טוב לצ'יפסט, עדיף כמה שיותר טוב וכדאי שזה יהיה עד 100 ש"ח (אך אפשר להציע גם במחיר גבוה יותר). *נ.ב- חשוב שהקירור יוכל להחזיק OC.

• 5 תגובות
    • 602 צפיות
  10. הזמנתי את ה ac 7 שהבנתי שהוא לא משהו ואני עדיין יכול להחליף...השאלה אם כדאי ואם יש משהו יותר טוב בתוספת של בערך 50 שח

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  11. Started by SmurFin,

כרגע יש לי ZALMAN F3 120 מ"מ ראיתי וקראתי פה על ה ENERMAX עם המאווררי Enlobal Bearing http://cgi.ebay.com/Enermax-UC-12EB-Marathon-Enlobal-120mm-Magnetic-Bearing_W0QQitemZ230133874727QQihZ013QQcategoryZ42001QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem רציתי לדעת איך הם בהשוואה לזלמן ?

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  12. Started by MaorK,

הטמפ' האלה במנוחה... בעומסים המעבד לא עובר את ה-40 אפילו לא מתקרב לאיזור הזה...על הלוח לא הסתכלתי כל כך אבל אני לא חושב שהוא עובר את ה-35... איך אפשר לקרר עוד טיפה את הכרטיס מסך? יש לי מאוורר שפונה למעבד (80MM) ועוד שני מאווררים שאחד מהם מכניס מקדמת המארז (120MM) והשני מוציא מאחורי המארז (120MM)... המפרט: AMD 3000+ 939 GIGABYTE GA-K8N-SLI GEIL Value (512x2) CL 2.5 SAPPHIRE Radeon X800GT (אל תשאלו למה יש לי לוח SLI וכרטיס רדאון חח ) Thermaltake Soprano + Enermax 425W Noisetaker להגיד לכם את האמת? אני מאוד מרוצה מהמחשב עד עכשיו (שנתיים) לא עשה שום בעיות שהייתי צריך ללכת לממש את האחריות.

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  13. Started by freerider,

מה פשר הכותרת המשונה ? ברגע שאני מפעיל את אחת מהתוכנות לבדיקת יציבות (אורת'וס/פריים95 וכו'), הטמפרטורה של המעבד קופצת מיידית ב-10 מעלות ! ברגע שאני מכבה את בדיקת היציבות, טמפרטורת המעבד צונחת ב-10-15 מעלות, מיידית ! עד היום, בכל המעבדים שנתקלתי, גם כשסחטתי את המעבד, הטמפרטורה עלתה לאט לאט, מעלה מעלה, ולא קפצה 10 מעלות. וכנ"ל בירידה של הטמפ'. האם זה תקין למעבדי C2D ? או שהקרור של המעבד כנראה לא מותקן טוב (big typhoon) ?

• 5 תגובות
    • 602 צפיות
  14. Started by trekbuff,

שלום חברים, מה טווח הטמפרטורות הסביר למעבד זה (במצב "מנוחה" ובמאמץ) ?? תודה כפולה למי שיתן לינק למידע רישמי אני חווה טמפרטורות בטווחים של 65-70 וחברים אמרו לי שזה גבוה מאד. הציעו לי לשים מאוורר (רגיל) מול המחשב שהוא פתוח לכמה דקות ואם אין ירידה משמעותית בטמפרטורות זה יכול להעיד על בעיה במעבד (ולכן ביקשתי לינק למידע רישמי שאוכל לגשת לחנות עם "בשר". בדיקה כזו לא הורידה כלום.... בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  15. תמונה של BLOOD IRON DFI אחרי OC. (לצערי לא היו נתונים מדויקים יותר לגבי המעבד והמתחים אשר היו בשימוש) יותר מדי מתח והתוצאה - MOSFET BLAST!

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  16. Started by kreker,

שלום אין לי ידע בOC אבל הנתונים המפורסמים (אפילו הרגועים) מאוד מושכים רציתי לשאול האם בצוע OC על מנת לשפר את ביצועי המחשב באופן קבוע - על מחשב שמיועד לעבודה ולא למשחקים זה דבר אפשרי או שישנה פגיעה באמינות המערכת ובאורך החיים הכולל שלה ולכן זה לא רעיון טוב? OC למעבד Q9450 למהירות 3.2 -3.5 זה רגוע ואפשרי למטרות אלו או שלא? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  17. יחסית למחיר ולביצועים שלו הוא שווה את זה? http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19511 (תלחצו על מפרט טכני)

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  18. Started by ReDev1L,

שלום אני מעוניין לקנות גוף קירור למעבד, התקציב שלי הוא 200 שקל, חשוב לי מאוד שהקירור יהיה שקט נורא! שמתי עין על הקירור הזה: http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=10518 האם מישהו יכול להגיד לי אם הקירור הזה נורא נורא שקט ? וכמובן אם יש המלצות אחרות לגופי קירור אשמח בתקציב (אם אפשר מהאתר הזה, כי אני קונה מהחנות הזאתי פשוט כי לא מעוניין בלשלם משלוח)

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  19. יש לי את המארז Antec TX1088B AMG שיש אפשרות לשים בו 5 מאווררים: 1 של 12 ס"מ אחורי. 2 קדמיים של 8 ס"מ 2 בדלת בצד: אחד של 9.2 ס"מ ואחד של 8 ס"מ איך לפי דעתכם כדאי לפזר את המאווררים? זאת אומרת איפה לשים מאוורר שמוציא אוויר ואיפה שמכניס אוויר? לפי היצרן: - 1 x 120mm TriCool (Standard) - 1 x 80mm (Optional) front - 1 x 80mm (Optional) HDD - 1 x 92mm (Optional) CPU duct - 1 x 80mm (Optional) VGA כדי לדעת איפה בדיוק כל אחד ממוקם תודה מראש בני

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  20. שלום! יש לי את המפרט הבא: CPU: AMD Athlon X2 3800 MOBO: DFI Infinity C51PV-M2-G Memory: OCZ Gold PC2-5400 667MHz 4-4-4-12 1GB X2 ב-CPU-z אני רואה שהתזמונים של הזכרונות שלי הם 5-5-5-15. בביוס יש את הערכים הבאים: 1T/2T Memory Timing -> 1T CAS# latency (Tcl) -> Auto Tun on All DIMM clocks -> Enabled DDRII Timing Item -> Disabled TwTr Command Delay -> 3 bus clocks Trfc0 for DIMM0 -> 75ns Trfc1 for DIMM1 -> 75ns (Twr) Write Recovery Time -> 6 bus clocks (Trtp) Precharge Time -> 3 clocks (Trc) Row Cycle Time -> 26 bus clocks (Trcd) RAS to CAS R/W Delay -> 6 clocks (Trrd) RAS to CAS Delay -> 5 clocks (Trp) Row Precharg…

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  21. Started by Raped,

שלום, יש לי כרטיס מסך BFG 8800GT OC2 ובזמן האחרון שמתי לב שהכרטיס מתחמם מהרגיל ואני מאמץ אותו אני לא רוצה שחס וחלילה יגיע למצב שישרף אז החלטתי לקנות לו קירור טוב שגם יתאים לOC בבקשה תמליצו לי על 1 טוב מחנות באיזור המרכז (ראשון חולון בת ים תל אביב) ועוד מאוורר טוב למארז שלי ANTEC SONATA III יש לו אחד שמוציא אוויר אני רוצה עוד אחד בפנים יש לו מקום לייד הHARD DISC תודה..

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  22. איך אני מאלה את השיידרים בכרטיס 7300GT?

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  23. יש לי אותו לוח רק כרטיס ASUS 7800GTX אבל רציתי לדעת פרטים על הקרור הזה.. ואם ניתן להשיג בכלל בארץ.... [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  24. Started by shaharZur,

נגיד ואני יעשה OC מה סיכונים שיכולים להיגרם וממה הם קורים?

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  25. האם זה אפשרי? אני מחשב ששמתי על הליבה של המעבד יותר חומר ממה שצריך (המעבד במפרט), הטמפרטורות טובות 30 נמוכים בIDLE ו30 גבוהים בLOAD בתדרים של סטוק, אבל מה ששמתי לב זה שמשחקים שתלויים במעבד עובדים פחות טוב ממה שהם צריכים ויש הרבה ירידות פריימים באובליויון (מעלה טקסטורות?) לאומת זאת התוצאה שלי ב-PCMark05 יותר גבוהה מתוצאות benchmarkim בtoms יכול להיות שהרבה חומר טרמי מפריע לביצועים או שהכל בראש שלי? תודה

• 1 תגובה
    • 602 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.