אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
רכשתי אותו היום ב KSP , בא בבאנדל צנוע מאוד וקטן ;D אז ככה : 1) רמת הרעש שלו בלתי נסבלת גם כשאני שם אותו על המהירות הכי נמוכה הוא מרעיש פחות אבל דיי מרעיש לא משהו רציני,העלתי קצת בקונטרולר שבא איתו והוא עושה רעש עצום אבל איורור מעולה שזה על הכי גבוהה בכלל זה מרעיש אבל איורור מצוין... 2) הSpeed fan והאוורסט לא מזהים את המאורר , הם אמורים לזהות ? אגב מישהו פה שלט על המהירות כאילו כמו הקונטרולר שבא איתו רק ב Speed fan כאילו לכוון את זה על RPM זה מה שעושה הקונטרולר כן ? 3) המארז שלי סגור,סגרתי אותו איך אתם מציעים שאני אשלוט מהקונטרולר מבחוץ ? זאת בעיה,אבל אם אפשר דרך המחשב לעשות את זה- זה יהיה יותר טוב. אגב טמפ' .. : [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 603 צפיות
-
-
יש לי לוח אם אינטל Sorento 945GNT. אני מעוניין לעשות OC קטן לנסיון ולא יודע איך להתחיל (בביוס אני לא מצליח לשנות שום דבר) כל עזרה תתקבל בברכה
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מה ההגדרות הכי מומלצות ? אני נתתי למאוורר לעבוד במהירות 100% מעל טמפ' של 55 מעלות . האם כתוצאה מכך הבלאי שלו יהיה יותר מהיר ? פשוט לא בא לי כלכך מהר לשרוף את הליבה של ה GTO2 שלי. ( דיי מהר הוא מגיע ל 60 מעלות ).
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלי עובדים עכשיו ככה: 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-3-5-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR) ואני יכול לשנות להם לככה: @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR) @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR) לא מתוכנן OC. אבל הבנתי שכשהזיכרונות עובדים ב 533 אז זה תדר טבעי וזה יותר מהיר. האם כדי? אם כן, איך אני יכול לבדוק ביצועים לפני ואחרי?
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אף פעם לא קיררתי במיוחד את הדיסקים ואין לי מושג במה הקירור משפיע. לאחרונה קיבלתי דיסק 10,000RPM, הוא לא נמצא מול איורור והיום שפתחתי את המארז שמתי לב לזה שהוא יותר חם מהדיסק הרגיל. אז יש לי מעט שאלות ואחת מהם לא קשורה לפורום אבל אם כבר אתם מסבירים על הדיסק אז הוספתי. 1)מה החשיבות של קרור הדיסק ומה ההשפעה 2)יש הבדל בביצועים? 3)איך כדי לקרר את שני הדיסקים(ולא מול המאוור הקדמי שלא יחסמו אותו)? 4)WINDOS רץ על הדיסק הגדול ומי שנתן לי את הדיסק אמר לי להתקין על הדיסק המהיר, באמת יהיה אבדל מורגש? תודה
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
הכרטיס הוא בעל קירור סטוק של GIGABYTE http://up51.siz.co.il/up2/0d1zymmdizn2.jpg כמו שאתם רואים , MEMORY על מקס מבחינת RIVATUNER מעל זה כבר אם סימן קריאה ואמרתי זה כבר מיותר , הGPU ב849 גורם לVPU RECOVER , אז הורדתי ל839 שלא יהיו בעיות , סך הכל לא מבין כל כך בOC לכרטיסי מסך רציתי לשאול אם זה OC קטן או בינוני? ואם הכל טוב , אגב המאוורר על 40% לא יודע למה רשום 0% זה קירור סטוק בקשר לציון ב3DMARK זה נתן לי תוספת כזאת 15200 אם OVERDRIVE של ATI שזה 750@790 ו900@1100 , קיבלתי אחרי הOC אם RIVATUNER את המספר 15700 , תוספת של 500 בקיצור , זה הרבה?
-
- 5 תגובות
- 603 צפיות
-
-
איך אני יכול לכבות ליבה אחת במעבד כזה ? למען תוצאות o.c טובות יותר .
-
- 7 תגובות
- 603 צפיות
-
-
הי, אני מתקשה בבחירת קירור למעבד E8400 שיהיה שקט מאד וגם יקרר טוב ללא אוברקלוק מתוך האתר של ZIGZAG תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
היי המערכת היא זאת שבמפרט <== כרגע אני על 3.5GHZ מעוניין לשבור את המחסום הזה הביוס של הלוח ממש מרגיז ומעיק מהחוברת אין הרבה ישועה אשמח לעזרה מבעל ניסיון עם הביוס של הלוח שלי
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
האמת, שבטח מומחי הפורום מכירים את העניין, אבל, למען אלו שיחפשו פתרון למחשב שפתאום לא נדלק למרות שעל פניו לא התחמם יותר מדי. שני מחשבים עם הלוח ומעבד AMD 4200 הפסיקו לעבוד לפתע פתאום. :s05: שני המחשבים עבדו כרגיל, נכנסו למצב המתנה בלילה ונכנסו לקומה. בשני המקרים המחשבים לא נדלקו - לא הגיעו למסך הביוס, נורת ON דולקת , וזהו. בשני המקרים לא היתה התחממות מיד לפני התקלה, שניהם עבדו במשך זמן רב (מתחילת הקיץ) על טמפרטורות של סביב ה-60 מעלות עם הקרור המקורי של AMD. מסתבר שהטמפרטוה הגבוהה למשך זמן יבשה את המשחה הטרמית. למרות שלא היה מדובר בטמפרטורות קיצוניות יש ללוח הזה מנגנון הגנה נוסף. הפתרון: RESET לביוס, אם ע"י קיצור הפינים המיועדים לכך, או ע"י הוצאת הסוללה, מריח…
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מקווה לעזרה נתקלתי כבר מספר פעמים בתופעה משונה: אני מריץ תוכנה EasyTune5 של Gigabyte (יצרני הבורד שלי), ולפיה המעבד רץ בזמן נתון בטמפרטורה של 47 מעלות. בפער של דקות, הביוס מדווח על 57 מעלות. הפער הוא בד"כ של בערך 10 מעלות. אמנם יש פער זמנים בין הנתונים (אם אני צופה בביוס לפני העלייה - זמן עליית חלונות. לחילופין - זמן איתחול), אבל הוא לא מסביר (לדעתי) פערים גדולים כל כך. על איזה משני הנתונים עלי לסמוך יותר? האם התוכנה של ג'יגהבייט משקרת?
-
- 6 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אוקיי קניתי מאוורר למארז S-FLEX של SCHYTE 120MM 1200RPM חיברתי ללוח אם דרך חיבור של 3 פינים , אם זה חשוב. אפשר לשלוט במהירות שלו? האם המקסימום והברירדת מחדל שלו זה 1200RPM? אם לא , אפשר להגביר את זה? לגבי OC אני קונה קירור למעבד או AC FREEZER 7PRO או EXTREME לגבי הEXTREME אני לא בטוח שיכנס לי במארז לוח אם EP43 וE8400 האם OC מקסימלי (מבחינת לוח אם ) , לא תיהיה בעיה של טמפרטורה או אי יציבות אם 7 PRO? ולגבי EXTREME אותה שאלה.. תודה לעונים אגב מישהו יודע מימדי EXTREME? אני יודע שגובה שלו (מהמעבד לדלת) 13 ס"מ מה לגבי רוחב מישהו יכול להגיד לי?
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מחפש פה בהגדרות בתוכנה אבל לא מוצא איפה להגדיר שהSpeedFan יעלה אוטומטית בהדלקת המחשב עם הנתונים שאני בחרתי למהירות המאוורר. ועוד שאלה - למה שאני רושם שהמאוורר של המעבד יעבוד על 0 - הוא בכל זאת מסתובב ותוכנה לא רשום לי מה הRPM , רשום לי אפס. וגם רק כשאני שם אותו על 60 ומעלה הוא מתחיל לעלות את הקצב (מ-0 עד 59 זה לא משתנה ). למה זה ככה? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מדובר על מעבד קריר לפי מה שהבנתי הרבה יותר מה-P4 מהדור הקודם . באיזה טווח טמפר' המעבד הנ"ל עובד בקירור סטוק או חלופי לסטוק . ללא אוברקלוק ובעבודה משרדית רגילה של גלישה בלבד.
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
לקחתי את ה7200gs המצ'וקמק שלי והוצאתי לו את המיץ: ואין כמעט ובכלל ארטיפקטים.. הטמפ' בין 49 רגיל ל60 במאמץ... איך?
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אהלן, ממש בא לי על מערכת קירור במים למחשב שאני אקנה , כמובן תיעדוף מאוד נמוך כרגע , אלא אם כן זה כן יכנס לתקציב. לכן רציתי לשאול כמה דברים שלא ממש הבנתי. קודם כל מה הטווח מחירים למשאבה , רדיאטור , מיכל - שיתאימו לליבה מרובעת , זיכרון (אם בכלל יש דבר כזה) , והכי חשוב 3 כרטיסי מסך 260 ? השאלה השנייה היא , מדוע משנה נפח המיכל , הרי זה מערכת סגורה , המים בורחים לאנשהו ? השאלה השלישית מה עוד אפשר לקרר עם המערכת ? השאלה הרביעית עד כמה היא מקררת - בערך - לפני ואחרי OC ? השאלה החמישית והמאוד חשובה - כמה חשמל היא צורכת ? והשישית ואחרונה , האם צריך לזה HEATSINKים למיניהם ומתכות או רק את הסוקט של הרכיב אליו הוא מתחבר ?
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
יש לי כרטיס geforce 7800GTX, העלתי לו את מהירויות שעון הליבה והזיכרון לאט לאט תוך כדי שאני עושה benchmark ב 3dmark06, הגעתי ל 494mhz core ו 1379mhz זיכרון (דיפולט זה 430mhz ו 1200mhz) עד שהתחלתי לראות artifacting והטמפרטורה בשיא המאמץ הגיעה ל 80~. הטמפרטורה במנוחה היא 47~.עכשיו במשחקים, למשל team fortress 2, הטמפרטורה לא עוברת את ה66~ בשיא המאמץ עם ה OC שעשיתי. השאלה שלי היא האם אני יכול בעצם להתייחס לטמפרטורה שיש במשחקים ולא לטמפרטורה הגבוהה מאוד שאני מקבל ב 3dmark? וככה אני אוכל להרים את המהירות של הכרטיס עוד יותר? אגב זה פעם ראשונה שלי שאני עושה OC, עשיתי פחות או יותר מה שצריך? (פעלתי לפי כל מיני מדריכים שמצאתי) יש לכם עצות? תודה
-
- 8 תגובות
- 603 צפיות
-
-
הזמנתי את המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1680 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R ¤699 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX 2.0 GeForce WINFAST GTX260 EXTREME + 896MB GDDR3 - RETAIL ¤1617 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤339 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL 5-5-5-18 - REAPER HPC : OCZ2RPR10664GK ¤572 ספק כוח: ENERMAX MODU82+ 525W ¤545 מחיר סופי: ¤5452 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il בבקשה לא לתת הערות ביניים על בזבזנות וכו', אני שלם עם הבחירות שעשיתי, אני רק מבקש שתמליצו לי על קירור טוב ואמין למעבד שיכול להביא אותו לאוברקלוק של 3.0 ומעלה. חשבתי על TT MAX ORB אבל אומרים שהוא די רועש, צריך משהו חזק ושק…
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אהלן! לאחרונה רכשתי את המעבד שציינתי, ארבע ליבות במהירות 2.83GHZ. לאחר בדיקת מאמץ, אני לא ממש בטוח אם זה קונבנציונלי איך שעשיתי, אבל שיחקתי ב-FSX, והסתכלתי על השימוש במעבד דרך ה-TASK MANAGER ועל הטמפרטורה של הליבות דרך התוכנה EVEREST. התברר שכאשר המעבד עומד על 100%, הטמפרטורה שלו היא עד 55- כל ליבה שונה, ליבה 1 הכי חמה והיא מגיעה מקסימום ל-55, בעוד ליבה 3 לא עולה מה-48... בקיצור, האם אלה טמפרטורות שמספיק נמוכות בשביל לבצע אוברקלוק בלי לרכוש קירור בנפרד, אלא לנצל את הקירור המקורי..? אני מעוניין להמהיר את המעבד לא באופן מפלצתי, ואני חסר כל ניסיון. אשמח לקבל תגובות! תודה רבה אופס! להעביר לפורום המתאים, סליחה!
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין להכנס לנושא ה OC. 1) אפשר לקבל שם של תוכנה טובה ל OC? 2) אפשר לקבל הסבר בנוגע ליחס העלאת תדר/מתח? יש איזו חוקיות על כל תדבר שמעלים מוסיפים כך וכך מתח? איך יודעים כמה מתח לעלות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
אם אני אקנה לדוגמה מעבד E5200 שמגיע במהירות באס של 200MHZ במכפלה 12.5 וארצה לעשות לו OC מקסימלי שזה בערך 3800-3900MHZ (תקנו אותי אם אני טועה) מה שאומר שמהירות הבאס תיהיה 310MHZ בערך. במצב כזה יש צורך בלוח אם בעל צי'פסט P43/P35 או שאפשר להסתפק אפילו בצ'יפסט G31 הזול שמגיע במהירות באס של 333MHZ? כי בעצם אני לא מבצע שום OC ללוח.
-
- 7 תגובות
- 602 צפיות
-
-
השאלה בכותרת מה אתם אומרים כדי המיפרט שלי Core 2 Duo E6600 ASUS P5B DELUXE G.SKILL 2GB HK Sapphire ATI Radeon X1950 Pro Enermax Liberty 400
-
- 7 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אם אני מעלה את הfsb ומוריד את התדר של הזכרונות האם זה בסדר להשאיר את הזכרונות על נמוך יותר ממה שהם? למשל הזכרונות שלי הם 800 mhz בשביל לתת fsp של 380 אני צריך שהם יהיו על 700 (לא זוכר בדיוק) זה בסדר להשאיר אותם על נמוך יותר או שעדיף שהם יהיו על המקורי שלהם (800) ואת הfsb נמוך יותר דבר שיגרום לירידה בתדר המעבד אני רוצה להגיע למהירות מעבד גבוה יותר (E6600) ולכמה זה טוב להמהיר את המעבד הזה בטווח בטוח יש לי קירור זלמן לא רוצה להתעסק עם מתחים רק דרך הfsb והמכפלת זכרון
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
היי יד אפשרות בביוס של לוח האם G31 לעשות אובר קלוקינג למעבד ללא לעלות מתח למעבד?
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
כאשר אני מריץ PRIME95 בלילה המסך נכבה אוטומטית ולפעמים זה גורם לשגיע בבדיקה האם יש קשר בין הדברים?
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-