עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום וחג שמח, שאלה קטנה שכנראה נובעת מחוסר הבנה בסיסי : הכרטיס מסך הינו HD2400 PRO AGP עם תדר מעבד 520 (RV610) ועם תדר זכרון 400. על הכרטיס מותקנים 4 צ'יפים של 64Mb - סך 256 של DDR2. לפי הצ'יפים הם של Elixir במהירות של 800 DDR2 ( סיומת AC ) 1. האם זה אומר שאפשר להעלות את המהירות של הזכרון ל800 , או שגישה במהירות 400 לזכרון DDR זה בעצם מהירות זכרון 800 ? 2. האם היחס של ה-2 בין 400 ל 800 אומר משהו ? (Dual Channel למי שמתעניין מספר הצ'יפ הינו : N2TU51H16DG-AC N2 - Elixir T - DDR2 SDRAM U - 1.8 Volts 51H - Density 16 - x16 based D - Die revision = 4 G - Package type AC- DDR2 800 5-5-5 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  2. שלום לכולם נתקלתי בבעיה שהיא יותר קוסמטית מאשר מעשית אבל עדיין מחפש פיתרון. המערכת כוללת את הרכיבים הבאים: לוח NF7 של אביט מעבד AMD 2600+ Barton לא היתה כל בעיה למרות המכפלה הנעולה (11.5) להריץ על באס של 200 . אחרי משחקים לא מרובים הגעתי בנוחות ל 2200MHz. הבעיה מאוד פשוטה. המערכת היתה אמורה לדווח על 3200+ ובמקום זה מופיע: AMD Athlon XP 2200MHz יש לי את גרסאת הביוס הכי עדכנית (21) ולמרות זאת הדיווח שגוי ב POST למישהו יש רעיון ?

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  3. Started by ace_low,

בוקר טוב... שמתי לב היום בבוקר בזמן איתחול המחשב שהוא מורץ ב-1100 מה"צ. כדי לוודא זאת גם במאפיינים וגם ב-MBM5 הוא מראה את אותה המהירות. העניין הוא שמדובר ב-AMD Barton 2500.... עם המאוורר המקורי של המעבד, ומאוורר נוסף שמוציא אויר מהחלק העליון של המארז, הטמפרטורות הן:מעבד 58, מארז 34. לוח האם הוא Gigabyte GA7N400LNForce2 . מה הסיבה שהמהירות הורדה ללא שהורדתי אותה? המחשב בכלל יכול לעשות את זה? (זה מצב חדש, קודם המהירות הייתה מתאימה למעבד, ואף אחד לא התעסק עם הביוס או כל תוכנה אחרת...) האם אני יכול בשקט להעלות את המכפלה/באס כדי לחזור למהירות הרגילה ללא חשש מהמהירות ההתחלתית? תודה רבה ושנה טובה.

• 5 תגובות
    • 572 צפיות
  4. Started by elad-k1,

שלום.. המאוור של המעבד של האורגינל נהרס וקניתי מאוור עם גוף קירור http://www.lineshop.co.il/Product.asp?Pid=321111155&Cat2Cat1ID=46&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he ושאני מחבר את החשמל של המאוור ללוח אם ב cpu fan הוא מגיע למהירות 900Prm גג..ושאני מחבר ל sys fan הוא מגיע ל1150 !! ובטמפרטורה זה מופיע עד 43בערך! שזה טמפרטורה טובה אני חושב! אז מה מוזר פו אולי ביגלל שזה גוף קירור גדול? כי בדרך כלל מימה שזכור לי זה אמור לעבוד על ה1800 prm! למה זה ככה? תודה

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  5. יש לי ATI HD2900XT ויש לי כמה שאלות.. הראשונה.. הטמפ' שלו כל הזמן על 50+-.. ובשום מקום בפורום לא כתוב מה הטמפ' המומלצת שלו או של כל כרטיס אחר.. אז האם זו טמפ' טובה ?? ואם כן.. איזה תוכנה טובה לOC איתו (ATI TOOL לא עובדת).. ודבר נוסף.. איפה אפשר לשלוט במהירות מאוורור שלו ? תודה..

• 1 תגובה
    • 436 צפיות
  6. המעבד שלי בסביבות ה 28 עד 38 מעלות . אבל המאוורר עובד על 3500 או אפילו 4500 שמרעיש לי חבל על הזמן . גם אחרי מריחה של משחה חדשה ARTIC SILVER 5 עדיין המהירות שלו לא יורדת בהתאם לטמ"פ מה עושים במצב כזה .. זה באמת מציק לי ואם תעזרו לי בזה אתם ממש גדולים ..

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  7. אני בודק ב-EVEREST מהירות מאווררים והוא כותב לי שהמהירות של מאוורר CPU היא 900RPM בערך בעוד שהמהירות של המאוורר על הכרטיס מסך היא 3200RPM בערך. זה הגיוני המהירות מאוורר CPU הזו או שמישהו חיבר לי משהו לא נכון בלוח אם? DG965SS של אינטל.

• 4 תגובות
    • 449 צפיות
  8. Started by dani44,

אז ככה לפני כחודשיים אבא שלי החליף מאוורר במחשב (נראה לי מקורי של אינטל) כי הקודם היה עושה רעשים מוזרים. אחרי שהוא החליף הגעתי הביתה אני מרגיש את המחשב עובד לאט,אני מסתכל בתוכנה SPEED FAN על ה RPM שלו ואני מופתע לגלות שהוא עומד על מאוד נמוך.. יש לי 2 מאווררים במחשב. 1)עובד על 17 אלף RPM 2)של המעבד,עובד על 12 אלף כרגע,שלפני כן הוא היה עובד על 8 אלף. רציתי לדעת מה הפתירון של זה? ומה הבעיה שזה ככה? הרי המאוורר חדש. יש לי מעבד 775 של אינטל פנטיום 4. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by ticls,

מהירות המקסימום של המאוורר של ה - athlon ii x4 630 - שלי נמוכה משמעותית בשבועיים האחרונים. לפני זה אם הייתי משחק באיזה משחק תובעני במיוחד והמעלות היו מגיעות לאיזור ה 55-60 המאוור היה עובד על 4000 + rpm , ואם הייתי משחק הרבה זמן גם ל 5000 ו לפעמים גם 6000 שצריך. עכשיו משום מה אחרי משחק ב bf3 למשל, המאורר נעצר באיזור ה 3500, למרות שהמעבד והלוח אם מגיעים למעלות מדאיגות (68-71). הורדתי את התוכנה 6 easytuner שמתאימה ללוח אם שלי שם אפשר לשלוט על מהירות המאוורר ושאני מנסה לשים את מהירות על מאה אחוז זה מגיע לאיזור ה 3400 rpm. מצד שני שאני שם את זה על כל מהירות אחרת זה גם מגיע ל 3400 rpm, אז אני לא יודע כמה זה שווה. ניקיתי את המאוורר וזה לא עזר. למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? תו…

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  10. Started by mmyy212,

הי לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש לאחר מספר ימים הבחנתי ברעש שמגיע מהמאוורר של הכרטיס מסך בדקתי בעזרת GPU-Z ו MSI Afterburner וגיליתי שכאשר מהירות המאוורר היא 20% ומטה - יש רעש בנוסף, גיליתי שהמהירות המינימלית האפשרית עם MSI היא 25% (וכשאני לוחץ על AUTO - כ 44%) , בזמן שהוא בדרך כלל נמצא ב 17-18% במנוחה/גלישה האם יתכן שהמאוורר מרעיש כי הוא מסתובב לאט מידי? או שיש איזשהי בעיה? (מדגיש - המחשב אצלי כשבועיים) האם מומלץ להשתמש בהמלצה האוטומטית של התוכנה, למרות ההבדל הגדול? או שעדיף לכוון ידנית למהירות קבועה? האם יש סיכון עתידי כלשהו בשימוש קבוע במהירות גבוהה? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by LI,

שלום, היום ניקיתי את המחשב ניקוי יסודי, בין השאר פירקתי ושימנתי את צירי המאווררים מאחר והם עשו רעש בזמן האחרון. לאחר שהפעלתי מחדש את המחשב אני מקבלת אזהרה ב-MBM 5 שמאוורר מספר 2 ירד למהירות של כ-1460 פחות או יותר. בדקתי ב-AIDA32 ושם מהירות זו רשומה תחת המאווררים של המארז. איך אדע איזה משני מאווררי המארז הוא הבעייתי? מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? אני לא יודעת אם זה רלוונטי- למאוורר שמוציא אוויר מהמחשב מלבד החיבור לחשמל יש גם כבל אפור כזה שקצהו קטום ומצופה במעין כיפת פלטיק ירוקה, יכול להיות שיש לזה קשר? צריך לעשות משהו עם הכבל הזה או שזה פשוט אופציה למקרה שאני שמה קונטרולר למאווררים? עד כמה בטוח להמשיך לעבוד בינתיים עם המחשב?

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  12. Started by RDS,

טוב אז ראיתי באחד האשכולות פה, מדריך לשינוי מהירות מאוורר כרטיס המסך... זה היה על 50%... יכול להיות שבגלל זה הטמפרוטות הן: מנוחה-75 בעת מאמץ-100+ כמו כן לכמה כדאי לשנות? שיניתי ל-80% וזה די מרעיש אבל בסדר... אחרי השינוי: בזמן מנוחה-69 תודה

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  13. Started by Dark Respect,

המאוורר שמוציא אוויר מהמארז פועל בסביבות 2000 RPM ואילו זה שמכניס פועל בסביבות 950 היום קבלתי את המחשב. מה עלי לעשות? אני מעדיף לפתור את הבעיה בעצמי כי חנות המחשבים נמצאת באשדוד ואני בירושלים. תודה

• 6 תגובות
    • 499 צפיות
  14. Started by ghadad,

מאוור המארז די מרעיש (120 ממ) המהירות שלו היא כ 1985 RPM , האם ניתן לשלוט במהירות שלו ? בביוס (Asus M2A-VM ) אפשרויות העדכון למאווררים נעולות (צבע אפור) האם אני צריך לקנות מאוורר עם פוטנציומטר ( כפי שקראתי בפורום ) אן שאפשר לווסתו בצורה אחרת ?

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  15. Started by Slayer,

מעבד: Athlon Tbird 1400mhz @ 1428mhz (FSB 133 to 136) טמפ' ליפני ניקוי (עם אוברקלוק): 56c טמפ' אחרי ניקוי (עם אוברקלוק): 49c מהירות מאוורר ליפני ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5600-5900 RPM(אני מקווה שRPM זה מהירות, ואני לא עושה צחוק מעצמי) מהירות מאוורר אחרי ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5100-5200 RPM המהירות של המאוורר, כנראה משתנה בהתאם לטמפ' (בגלל זה גם אני חושב שזה המאוורר על המעבד), אני רוצה שהיא תהיה קבועה, וגבוה יותר. אני מניח שזה עם שינוי מתח, אבל המתח משתנה כל פעם בהתאם לטמפרטורה של המעבד, השאלה שלי היא איך אני יכול לעצור את השינוי הזה ולתת לו מהירות אחת קבועה?

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  16. Started by blizzard20,

תקין? [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 862 צפיות
  17. Started by kobibo,

יש לי שני 120 שמסתובבים בסביבות ה 1700+- זה בסדר לא בסדר ? אני חסיד של שקט בד"כ אבל אשמח לדעת שעם זאת הם עושים את העבודה כמו שצריך.

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  18. Started by a-gold,

שלום יש לי מאורר של אינטל סוקט 775 http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1116581&Sku=TC3G-2028 ולפי האתר הזה הוא אמור להסתובב על 2300 RPM שזה הכי איטי ואצלי הוא מסתובב על 1080 מישהו יכול להסביר לי למה ????? תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 695 צפיות
  19. Started by def,

מהיה המהירות הממוצעת למאוורר שמקבלים עם פ4 2.4??? האם מהירות של 2393 היא נורמלית?

• 5 תגובות
    • 536 צפיות
  20. קניתי את המחשב החדש עם המעבד QX9650 שקיבלתי ונדהמתי לגלות שהמהירות שלו היא 2GHZ. כניראה בגלל המכפלה שמוגדרת על 6, הFSB בסדר. וגם רשום שתדר הDRAM הוא 400, זה בסדר נכון? כי צריך להכפיל בשתיים? [הזיכרנות הם 4GBPQ 800MHZ ak G.skill] אשמח לתוכנות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך, משום מה בBIOS אני לא מוצא את הגדרות האוברקלוק [לוח P5K-E]. טמפרטורת מעבד: ליבה 1+2 35 ליבה 3+4 16

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  21. Started by BA,

שלום, קבלתי מחשב ישן... פנטיום 2 mmx 350mhz אני רוצה קצט להשתעשע איתו, ולכן רציתי לשאול עד איזה מהירות אפשר להגיע איתו אחרי אוברקלוקינג? ועוד שאלה, איך אני יכול לעשות לו את האוברקלוקינג, דרך הBIOS אין אפשרות כזו.

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  22. :AR15: לירות בי שאני מחזיק מעבדים כאלה ... אבל זה מה יש ... יש לי 2 מחשבים , אחד עם מעבד PII 400 , והשני נראה לי P I 200 , מה המצב המקסימלי שאני יכול להביא אותם ב OC ? מישהו ? עזרה בבקשה ...

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  23. צירפתי תמונה של סיבוב המאווררים במארז (הם מחוברים ללוח אם) , השאלה שלי היא איך אני מגדיל את מהירות הסיבוב של FAN2 (מדובר במאוורר על הגג , מאוורר שקט של CM) , בעקרון הוא אמור להגיע עד 1200RPM. בלי קשר לזה , אם אני ארצה להחליף את המאווררים הנ"ל במאווררים 120/140 (שקטים ושידחפו הרבה אוויר , את המאווררים הכחולים של CM אני לא שומע בכלל אבל הם דוחפים פחות אוויר) איזה דגמים ממלצים (מאווררי LED כמובן) ... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  24. שלום, התחדשתי במחשב חדש: intel i5 760 עם קירור AC freezer 7 pro rev 2 לוח אם GIGABYTE GA-P55M-UD2 שני מאווררים במארז: SCYTHE S-FLEX 1200 rpm, אחד קדמי מכניס אויר, ואחד אחורי מוציא אויר. ספק כוח Seasonic S12II 520W כרטיס מסך 9600GT יש לי שתי בעיות / שאלות: נראה שהמאוורר הקידמי מכניס יותר אויר מאשר מה שהאחורי מוציא (אני שם את היד ומרגיש אויר מהמאוורר הקידמי אבל בקושי מהאחורי). חשבתי ש-1200rpm אומר שהם תמיד מסתובבים במהירות הזו. יכול להיות שהקדמי מסתובב מהר יותר מהאחורי? זה תקין? אני רואה שהאחורי מחובר אל לוח האם, אבל לא ראיתי איך הקידמי מחובר, אז אולי הוא מחובר ישירות לספק. האם המערכת מחליטה לבד להוריד את מהירות המאוורר ע"פ הטמפ'? (אם כן, זה יכול להסביר למה הקידמי מסתובב מ…

• 17 תגובות
    • 9.1k צפיות
  25. Started by redead,

מדובר במאורר 12 ס"מ של ARCTCING COOLING .. הוא כרגע עובד במהירות RPM 1600 זה נחשב מהיר או איטי? יש אפשרות להגביר את המהירות הזאת וככה להוריד עוד קצת את הטמפ במחשב?

• 4 תגובות
    • 602 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.