עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי כולם, יש לי מארז ישן שאני מעוניין להחליף להתחלה חשוב לציין שאני מחפש להרכיב מארז מאוד מאוד שקט אבל כמובן שיקרר ממש טוב את כל התוכן בפנים. עכשיו אני מתלבט בין ANTEC P7 ל- P8. ספק כח גם מתכוון להחליף יש לי אחד ישן מאוד ורוצה לרכוש Corsair 750W 80+ Platinum HX750 להבנתי זה ספק מאוד טוב ושקט. אם יש לכם המלצות למארזים וספקים טובים ושקטים במיוחד אשמח לשמוע לעוד דעות. לגבי לוח-אם יש לי של GA-F2A88X-UP4 GIGABYTE ומאבד AMD A10-7800 עם מאוורר גנרי שקיבלתי איתו בחבילה אם יש לכם הצעות אחרות לקירור המעבד לדוגמא קירור מים או קירור ממש סופר שקט וטוב כמובן גם אשמח להצעות בנוסף יש לי כרטיס מסך AMD RADEON R9 …

2. Started by swisaman,

אני כרגע עם OC למעבד AMD 955 ל3.8,והמעלות במאמץ מלא עלו בצורה מוזרה בשבועיים האחרונים~,מ58 ל65 במאמץ מלא, יש איזה דרך לקרר את המעבד להוריד אותו למיתחת 60 מעלות שוב? אני עם קירור MUGEN II,מארז CM590 עם מאורר SLIPSTREAM 12MM 1600RPM.. מישהוא יכול לעזור לי בזה? המחשב כבן שנה~

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  3. Started by רוני רו,

היי החלפתי בקידמת המארז מאוורר 12 ס"מ שמכניס אויר , בדופן המארז מאוורר 8 ס"מ שמכניס אויר , בחלק האחורי מאוורר 12 ס"מ שמוציא אויר חם , יש גם את הספק שגם מוציא אויר. האם אלו טמפרטורות סבירות?

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  4. Started by RegE.v,

תמונה אחת שווה אלף מילים מה לעשות להוסיף מאווררים אם כן איפה ? יש לי מאוורר אחד שמוציא חום בצד האחורי של המארז

• 4 תגובות
    • 473 צפיות
  5. Started by liorrozenbeg,

אני רוצה לקנות עוד מאורר אבל אין לי מקום על הלוח אם כדי לחבר.. יש דרך אחרת לחבר?? דחוף!

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  6. Started by Danny_The_King,

שלום רב.. אז ככה.. יש לי לוח אם של ASUS P5Q מעבד כפול 8500 עם OC ל-3.6GHZ זיכרון של ג'י סקייל של 4GB 800MHZ וכרטיס מסך של רדיאון 4870HD..שיש לו OC גם כן שהטכנאי מחשבים עשה לי שמעלה לו את המהירות של GPU ל780 ושל הזיכרון ל-1100 אבל הוא מכובה לבנתיים..אבל הקטע שהכרטיס מסך מכוון בהגדרות בתור מותאם לOC בלי שאני יעשה OC עכשיו התקנתי תווינדוס.. ומופיע לי סמל בשורת המשימות ליד השעון סמל של מטוס כשאני לוחץ עליו רשום לי שמשהו שקוראים לו סיקס אינג'ן שהוא מאיץ של הלוח אם רשום שהוא לא יכול לפעול תחת OC.. מה אני יכול לעשות בשביל לגרום לו לפעול? או לפחות להעלים תסמל הזה... אני מצרף תמונה.. תודה לכל העונים ואגב אני לא סגור על זה האם מדובר פה בOC של כרטיס מסך או של המעבד

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  7. יש לי את הכרטיס הזה ובלי שום אובר קלוקינג בערך 5-10 דקות אחרי שאני מפעיל את המחשב אי אפשר לגעת במרכז המעבד (מאחורי הכרטיס) זה פשוט רותח... זה בא אם מאוורר שבקושי פעל שמתי מאוורר של מעבדי פנטיום 2 נותן יותר אוויר.. והוספתי גם גריז טרמי ועדיין זה רותח מאחורי הכרטיס.. חשבתי לקנות בלו אורב או משהו... החום הזה נורמלי??

• 4 תגובות
    • 711 צפיות
  8. אני חוסך לקנית מחשב חדש ואני רוצה לדעת כמה יעלה לי כל דבר.... אני מחפש מערכת קירור מים איכותית שמקררת מחשב שלם ולא רק חלק אחד... שלא תיהיה יקרה מידי (יותר מ-1500 בערך) ושלא תיהיה פשוטה שלא מקררת טוב או שהצנורות נקרעים בקלות... תודה. עריכה: דרישות.. מקום ל-2 מעבדים מקום ל- 3-4 דיסקים קשיחים מקום לכמה שיותר זכרונות מקום לכרטיס מסך כרטיס רשת לוח אמ וכו'

• 4 תגובות
    • 547 צפיות
  9. אז ככה יש לי מעבד P4 1.7 שיוצר בתהליך של 0.18u כלומר Willamette עכשיו איך אני יודע אם עשיתי הכל טוב?... כמה דברים שיש לי להגיד...אני הגדלתי רק את הבאס ולא עשיתי וולט מוד או משהו..!!... מ100 ל117...הקירור שיש לי הוא קירור סטוק...יש לי OC רק רק רק למעבד (בלי כרטיס מסך או משהו)... ויש לי קצת בעיות...הפעלתי את PRIME95 במשך 24 שעות...ולא היו שום בעיות..!!... אבל שאני עושה משהו הרבה זמן...לדוגמא משחק...איזה 6-7 שעות אז הוא פתאום נכבה..!! עכשיו...מה עם הזיכרונות שלי?..אני צריך לעשות להם משהו?...(יש לי 2 סטיקים 1 סמסונג ואחד גנרי...בטכונלוגית SD והם PC133) מה עם הציפסט?...צריך לדאוג לקירור?.. מישהו יודע איך לנעול את הAGP/PCI בלוח מסוג ASUS P4S533-MX?... המעלות: עכשיו....שאני לא מ…

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  10. Started by dotans,

שלום לכולם, בתכנון OC למערכת מבוססת E6300. מפרט המחשב: C2D E6300 @ 1.86GHz + קירור סטוק 2x1GB DDR2 Twinmos 667 5-5-5-15 Gigabyte 965P-S3 HEC 300W ביוס: FSB:DRAM 4:5 Bus 266MHz מה האפשרויות המומלצות ל OC למערכת זו? לאיזה ביצועים ניתן להגיע? תודה

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  11. Started by game kILLer,

האם יש מפצל 3 פינים למאורר?

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  12. Started by KF,

שלום שמתי לב היום שיש לי טמפ 117.6F עכשיו אף פעם לא היה לי דבר כזה עם F וזה לא עבר אף פעם את ה 57C מזה המעלה הזאת ? נ.ב אני רואה את הטמפ במארז שלי (יש לי מד דיגיטלי).

• 4 תגובות
    • 508 צפיות
  13. Started by cyberX,

למעבד - ARTIC COOLING 7 FREEZER PRO למארז - Glacialtech 120mm Case Fan Hydrodynamic Bearing 18dba 36CFM אם הם לא שקטים במיוחד תציעו לי מאווררים שקטים במקומם

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  14. שלום לכולם נשארתי עם חיישן טמפ' מיותם אחרי הרכבה של x11 אבל בגלל שיש לי חישן על הלוח לא טרחתי להתקין את זה שבא עם ה x11 רציתי להתקין אותו על מעבד כרטיס המסך שלי. יש למישהו מושג אם יש אפשרות לחבר אותו ללוח אם שלי ישירות abit nf7-s ? אם כן אז לאן ואם לא יש איזשהו פתרון אחר ? בתודה מראש לעונים

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  15. Started by swisaman,

שלום לכולם, אני מתכנן לשדרג את המעבד לI5 3450 ואני צריך המלצה לקירור עד 100 ש"ח(ניתן לחרוג מעט). לא מתוכנן OC(מן הסתם),רצוי שיהיה שקט ולא גדול מידי(עם המוגן 2 היה סיוט כי היה צריך לפרק אותו רק בשביל להרכיב זכרונות וכ"ו או למרוח משחה טרמית) תודה.

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  16. יש לי מעבד E8400....עכשיו בבדיקת טמפ' CoreTemp מראה טמפ' אחת ו-RealTemp מראה טמפ' נמוכה ממנה ב-10 מעלות... מה התוכנה שאומרת את האמת ??? הנה תמונה :

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  17. Started by aviv00,

אני רוצה להמשיך להמהיר את המחשב שלי אבל מפחד בגלל שזה מגיע לטמפורות גבוהה במאמצ אבל בתוכנות מסויימות הן לא מראות טמפטורת גבוהות כמו בTAT השאלה לאיזה אני צריך להשים לב ? האם ל TAT במאמצ שהוא מצליח להגיע ל60 מעלות בלוח אם 965G DS3 או EVEREST שהוא מגיע ל 54 מעלות אם אני משתמש במאמצ שלו איזה תוכנה משקפת את הטמפטורה של הלוח אם תחת עומס שיהיה עליו

• 4 תגובות
    • 585 צפיות
  18. Started by idofr,

טוב אז ככה הפרט מעודכן אז אתם יכולים להסתכל לפני כמה ימים (לא הייתי בבית מאז) החלטתי לעשות OC אבל ממש קטן של MAX 100 MB קיצר אני התחלתי וכול פעם העלתי באיזה 4\6 MB העלתי את הווינדוס ובדקתי טמפ' ואז אחרי איזה 10\14 MB (לבאס) פתאום בלי לעשות כלום צנחה הטמפ' של המעבד באיזה 10 מעלות ונשארה שם על 30 (לפני היה 40 (מה לעשות אבא שלי קנה ת'קירור)) עכשיו כאילו אם מישהו יכול להסביר לי מה לעזאזל קרה שם ???? עידו IR

• 4 תגובות
    • 576 צפיות
  19. Started by DiDiAs,

שלום לכולם, אני הולך לקנות מחשב, כאשר המארז הינו NZXT HUSH, לוח אם GA P35C DS3R ומעבד Q6600. יתכן OC קל בעתיד (עוד שנה או יותר). המטרה העיקרית היא קירור טוב של המעבד והכי חשוב הינו השקט. אח מגופי הקרור שבחרתי הינו Scythe Infinity אך הוא לא קיים בחנות (SkyPC). אני זקוק לחלופה אחרת טובה ושקטה במחיר המתאים (כמה שפחות יותר טוב) שיכנס למארז שבחרתי. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  20. Started by al83,

היי אני רוצה להחליף את קירור המעבד שלי כי הוא לא מציאה.. המחשב כרגע בOC לא רציני Q6600 @ 3.0GHZ ואני רוצה לעלות קצת לפחות ל 3.4 (בלוח הנוכחי) כרגע אני מוגבל בגלל הטמפ' הלוח יוחלף בקרוב ללוח יותר מתאים למשימה אז ככה הוחלט על תקציב של 350 לגופי קירור ורציתי לשאול מה דעתכם 1.האם להשקיע באולטרה אקסטרים או בקירור פחות יקר וביחד איתו את הקירור לצ'יפסט גם של טרמל-לייט (משהו באיזור ה100 ש"ח) 2.על הלוח סביר שאוציא סכום של 800 ש"ח האם קירור הצ'יפסט שבא עם לוחות במחיר כזה מספיק ואין צורך להחליפו? לOC כן.. לדוגמא ASUS P5Q DELUXE 3.כמובן אם ישנה אופציה הגיונית אחרת אשמח לשמוע תודה מראש

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  21. Started by ronox,

שלום לכולם קניתי מחשב לפני כמה ימים והמאורר של המעבד עושה לי חור בראש!!!! חשבתי להחליף תמאורר הראשי (מעבד) לשקט יותר!! תנו לי המלצות למאווררים והאם זה באמת יעזור!!! תודה רבה מראש!! ולמי שרוצה לדעת כמה חור בראש זה עושה! אחרי בדיקה קטנה הוא עובד על 4600 RPM!!!

• 4 תגובות
    • 590 צפיות
  22. Started by d.c.n,

שלום, רציתי לדעת מה הטמפרטורה הממוצעת של AMD 965 בזמן מאמץ של משחקים כבדים וכו' ( בזמן מאמץ על פי תוכנות speefan ו coretemp המעלות של המעבד הם 55 ) האם זה בסדר? *ובמנוחה הוא עומד על 35-38 מעלות

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Eden 6600,

שלום קניתי מחשב חדש מבוסס פנטיום D 915 2.8GHz ורציתי לדעת מהי הטמפ' המומלצת עבור המעבד הזה (מנוחה/מאמץ)? יש את המפרט המלא בפרופיל אם אתם צריכים... אגב, בדקתי באשכול הטמפ' המומלצות אבל לא ממש הבנתי איך זה הולך שם.. O_o לא הבנתי איזה ליבה יש לי שאני ידע למה להתייחס.. תודה

• 4 תגובות
    • 382 צפיות
  24. Started by ___michael___,

היי, עד לא מזמן היה לי OC למעבד ל4.3 Ghz.(טכנאי עשה את הOC). עדכנתי את הBios לUFEI והOC נעלם. עכשיו השאלה איך עושים OC בUFEI? כל המדריכים באינטרט שמבוססים על ביס UFEI מדברים בגלל על לוחות אם של Asrock או MSI שהממשק שם לגמרי שונה. המפרט שלי : מעבד : I5 2500K 3.3 Ghz קירור : Scythe Mugen 2 כרטיס מסך : Sparkle 570 GTX OC זיכרון : 2GB Kingston 2GBX2 cruiser DDR3 ספק : Seasonic 750W דיסק קשיח : Samsung 1TB לוח אם : Gigabyte Z68MA-D2H-B3 מארז : Lancool Midi Tower PC-K62B Black

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  25. Started by santakelev,

אז ככה: אתמול החלטתי לנסות פעם ראשונה OC לכרטיס. הגדלתי מעט את מהירות הזכרון ל-1100 ואז 1160 מגההרץ(עם AMD gpu clock tool), ובדקתי עם furmark, בשני אינטרוולים של רבע שעה. זה עבר בסדר, בסך הכל נראה שהכרטיס יציב, הדבר היחיד הוא שטמפרטורת הכרטיס היתה מאוד גבוהה, הגיעה כמעט ל-100 צלזיוס לקראת הסוף... אבל אחרי שכיביתי את furmark הכרטיס הצטנן חזרה, והכל נראה בסדר. הדבר המוזר שקרה הוא שמאז שעשיתי ריסטרט למחשב, ה-gpu clock tool מראה שתדר הזיכרון הוא עכשיו 300 מגההרץ (הגדרות המפעל הם 1000) ותדר ה-core (שכלל לא שיניתי) הוא 157 מגההרץ (לעומת מפעל- 750). בהתחלה חשבתי שהתוכנה עצמה השתגעה, אבל הסרה והתקנה חוזרת לא שינו כלום. הפעלתי AMD overdrive דרך catalyst וגם הוא הראה את אותם נתוני…

• 4 תגובות
    • 897 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.