עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Tharbad,

מה דעתכם על סידור הכבלים הבא? אפשר לשפר משהו? מקדימה: מאחורה: [/url ] תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Bone-Breaker,

שמתי לב בזמן האחרון שהגשר הדרומי מאוד חם ואין עליו שום קירור לעומת הגשר הצפוני ושאני שם את האצבע עליו אני לא יכול להשאיר אותה יותר מ3 שניות אז חשבתי שאולי צריך לקנות לו איזה גוף קירור או משהו אז איזה גוף קירור כדאי לקחת?

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  3. Started by t-macc,

האלן טוב בתקווה שתעזרו לי עם הכבדות של המחשב... ככה : אני לא מצליח לבצע המהרה אפילו של 10 MHZ. שיניתי את כל ההגדרות המשפיעות (עד כמה שאני יודע )אם זה C1E EIST קבעתי את ה PCI EXPRES על מאה. אבל אחרי שינוי תדר המחשב פשוט או מאתחל אבל לא עולה לווינדוס. חשוב לציין שהמחשב הנ"ל הגעתי איתו ל 4 GHZ והשארתי אותו על 3.6 לעבודה שוטפת. היו לי בעיות במחשב,אם זה מסכים כחולים וכו,לכן פירמטתי.אחרי הפירמוט הופיע לי שוב מסך כחול.מה שעשיתי זה החלפתי בין הסלוטים של הזכרונות. מאז המחשב תקין אך ה OC בהחלט לא.אני לא יודע אם יש קשר אבל אני מאמין שזה פרט ראוי לציון. מערכת E7200 EP-43-DS3L ספק 400 של FSP זכרונות 800 עובדים בדואל. אשמח לעזרה. תודה

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. המעבד שלי הוא i7 920 הלוח אם הוא x58a-ud3r והמארז שלי הוא cm 690 והקירור הוא קירור סטוק שבא עם המעבד במצב מנוחה הטמפרטורה היא בערך 44 ומאמץ מקסימלי לאחר הפעלת התוכנה prime95 הוא 91 הגיוני ? זה בסדר ?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אני רואה אצלי בתוכנה את הטמפ' של המעבד אבל אני שם לב שגם אפשר לעשות דרכה OC אבל משום מה אף אחד לא מציע להשתמש בה.... היא גם מתוכננת לעבוד יחד עם הביוס... אז למה לא להתשמש בה? http://img216.echo.cx/my.php?image=untitled0ro.png

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  6. היי, יש לי לוח של ג'יגהבייט דגם Gigabyte GA-945GCM-S2L ואני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך דגם Club3D HD4830 ולמעבד דגם E7400 של אינטל. הספק שלי הוא מדגם Tomahawk 450W של Enermax. האם יהיו לי בעיות כלשהן בגלל הלוח? אם לא, כמה % OC, לדעתכם, אני אצליח לבצע למעבד ולכרטיס מסך? תודה מראש. ;D נ.ב. אם האשכול לא קשור לפה, בבקשה תעבירו. אני חדש פה ולא כל כך בטוח לאן לשייך כל דבר...

• 10 תגובות
    • 658 צפיות
  7. כאשר כבר קיימת משחה על גוף הקרור, (למשל על FREEZER EXTEME) האם צריך לשים משחה גם על המעבד ? האם זה בגדר חובה/מומלץ/רצוי/מיותר/ממש מיותר/מזיק/נראה לי שהבנתם... ? תודה!

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  8. היי לצערי המאוורר שלי SCYTE SHURIKEN REV B עבור המעבד שלי Intel Core 2 Quad Q9550 שבק חיים. כרגע אני שם מאוורר אמיתי מול המחשב ומחר בבוקר צריך לקנות חדש. לוח האם שלי הוא ASUS P5Q DELUXE והתושבת היא 775 אני מחפש מאוורר איכותי עד 250 ש"ח וחשוב שיהיה אמין מאוד.. צריך המלצות ואגב אני מתכנן לקנות מ RSM שכך שעדיף משהו ששם. אגב, כרגע על IDLE טמפרטורת המעבד שלי היא 45 מעלות ואם אני מפעיל פלאש או קצת יותר יישומים זה בקלילות קופץ ל 55-59 מעלות זה לא תקין, נכון ? (כרגע זה בלי המאוורר) תודה רבה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by manticore,

למשל אני מגיע לתדר של 3.3 עם מכפלה 11 (באס 300) עם מתח מסויים למעבד אם אני מוריד את המכפלה ל 10 ומגיע לאותו תדר אבל עם באס של 330 אני אוכל להיות על מתח יותר נמוך למעבד?

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  10. Started by rbstf,

שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם מעבד Q6600 שישב על לוח אם מבוסס P35 לצורך תאימות קדימה, עם זיכרון DDR2 1066 כרגע, וכנראה עם כרטיס מסך 8800GTX. אני מחפש למערכת הזו מערכת קירור מים טובה לOVERCLOCKING, ושתהיה הכי שקטה שרק אפשר. יש למישהו המלצות? תודה

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  11. Started by Shane McMahon,

מה אתם אומרים על זה?http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2597 האם הוא נכנס במארז HEC 6a19 ?????

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  12. Started by SaBotAge,

אכן אכן המלך החדש הגיע לידי, היום בביקורי החודשי בזיגזג (לא תמיד לקניה) שמתי את ידי על המלך החדש השאר ידעו בשמו כ Volcano 12 extreme. אני מגיע הביתה ולוקח בדיקות טמפרטורה במצב Idle ובמצב Full load את המעבד אתם יכולים לראות במפרט על המאוורר הנוכחי שלי שהוא Volcano 11 (לא אני לא משוגע להחליף כל כך מהר פשוט היה לי קומבינה פצצה) וקיבלתי את התוצאות הבאות: volcano 11 idle: mobo 21 cpu 39 volcano 11 load: mobo 23 cpu 46 *המאורר לא מסתובב על המהירות המקסימלית שלו, רק על כ 4000RPM* הלכתי והחלפתי בין המאווררים כיוונתי את ה Volcano 12 למהירות של כ 4000RPM (כמו ב11) וקיבלתי את התוצאות הבאות: volcano 12 idle: mobo 18 cpu 33 volcano 12 load: mobo 21 cpu 38 עכשיו אני לא יודע עד כמה המד…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. יש לי מאוור שמחובר ישירות ללוח אם והיתי רוצה להוריד לו את המהירות. התוכנה speedfan מזהה אותו אבל, איך אפשר לשלוט על המהירות שלו דרך התוכנה אם בכלל ? יש למטה את הקטה של האחוזים , אני מוריד אותם אבל לא קורה כלום... עזרה.. (אולי אני צריך תכונה אחרת?)

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  14. Started by Jenia24,

שלום, הגעתי עם ה4000X2 שלי כבר ל2700 כאשר בסטוק הוא עמד על 2100, המתח העדכני הוא 1.4, אני רוצה לדעת אם זה יהיה מסוכן לעלות אותו בעוד קצת? כי כרגע אני חושב שזה מה שתוקע לי את ההתקדמות. ועוד שאלה קטנה, יש לי לוח MA785G-US2H של חברת Gigabyte, וקראתי את המדריך להמהרת המעבד באתר ושם הוא הביא דברים שיש לכבות/לשנות בביוס כמו Spread Spectrum,CPU Thermal Throttling וכו'.. הבעיה שלא מצאתי שום דבר מזה בביוס שלי, מישהו שיש לו לוח אם של Gigabyte יכול להגיד לי איפו זה נמצא, או בכללי הגדרות טובות לביוס ל-OC? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by amisha,

אני מעוניין לקנות מד טמפ' למחשב (כמה שיותר חיישנים יותר טוב ) וגם בקר למאווררים אבל אני רוצה גם את האופציה של לכבות את המאווררים ובזה עדיין לא נתקלתי !! אני מעוניין להשקיע עד 300 שקל וכמה שפחות יותר טוב ! יש הצעות ??

• 2 תגובות
    • 482 צפיות
  16. לפני כחצי שנה כתבתי כאן בפורום: "התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle (אני עובד עם מארז פתוח). הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה..." כפי שניתן לראות הטמפרטורות היו סבירות ביותר. לאחרונה עברתי לחלונות 7 והתחלתי לסבול מקריסות אקראיות שייחסתי אותן לבעיות דרייברים שונות. בק…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by D-j-d,

אוקי אז ככה, מקווה שזה מתאים לפה ולא למארזים וספקים. המארז: Enermax Chakra ECA-3052BL Black/Blue בדרכו אלי... ולפי מה שהבנתי הוא לא מגיע עם מאוורר בחזית ומאחורה לכן הזמנתי איתו 2 מאווררי Arctic ArcticFan 12cm. ובזמן שאני כותב לכם את הנושא הזה הבנתי שזה בחיבור 3 פינים ולא 4 פינים כמו שתכננתי אז אני ארוץ לבטל את שתי המאווררים האלו לפני שזה יגיע ! אני חייב שתי מאווררי 120 מ"מ לקדימה ולאחורה מ-KSP בחיבור 4 פינים.. או שיש דרך להעביר חיבור 3-פינים לחיבור 4-פינים רגיל ? (המאוורר היחידי למארז שמצאתי זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1601 ) בנוסף, כידוע במארז שאני מדבר עליו, יש מאוורר 250מ"מ על הצד שיכול לשאוב מתוך המארז אויר או להוציא מתוך המארז, רציתי לדברר באיזה אופן…

• 8 תגובות
    • 626 צפיות
  18. Started by Bug2000,

מתלבטAPOGEE GTZ או FUZION V1 או Heatkiller CPU Rev3.0 775 מה יותר טוב בשילוב עם משאבה MCP655 ? תודה.

• 4 תגובות
    • 661 צפיות
  19. במסגרת שידרוג וריענון מקיפים של המחשב הישן שלי הזמנתי ספק חדש (seasonic S12 430W שיחליף HEC מיושן ופחות יעיל), דיסק קשיח חדש שיחליף את ה-80 ג"ב הישן (יהיו במארז כעת 2 דיסקים SATA) ושני מאווררי 120 מ"מ של scythe, אחת מהם מסדרת s-flex במהירות 1200 סל"ד והשני מסדרת slipstream שהזמנתי בעיקר מסקרנות לאור הביקורות המהללות. המאוורר שהזמנתי היה 1200 סל"ד, אבל מה שיגיע אלי בקרוב בדואר יהיה 1600 סל"ד. המארז שלי הוא סונטה I שהספק והמאוורר המקוריים שלו מזמן שבקו חיים, מאוורר הפליטה הנוכחי שלי הוא TT smartfan שאני לא ממש מרוצה מהביצועים שלו (וזה, דרך אגב, לא המוצר הראשון של TT שמאכזב אותי). המחשב שלי זקוק לאיוורור נאות (נמצא בחדר לא ממוזג + קיץ ישראלי ובנוסף ייתכן שאני אוסיף כרטיס מסך…

• 0 תגובות
    • 517 צפיות
  20. Started by tomersap,

היי, אני מעוניין לבנות קירור מים למחשב לי, יש לי כמה שאלות ואני אשמח לעזרה, אני קודם ארשום את המפרט שלי ואת הרכיבים לקירור מים שאני מתכנן לקנות ואז אשאל אני מתכנן לעשות OC למעבד ולכרטיס מסך (כרגע עשיתי רק לכרטיס מסך ואני רוצה למשוך את ה-OC כמה שאצליח בשניהם). המפרט שלי הוא כזה: מעבד: i7 4790k 4.4ghz. לוח אם: MSI Z97 gaming 3. מארז: Fractal Design Define S. ראם: Corsair Vengence DDR3-1600 4X4GB. כרטיס מסך: GTX 970 4GB WF3 core@1564mhz memory@8ghz. ספק כוח: SeaSonic s12ii -620. חשבתי לקנות את הרכיבים האלו בשביל הקירור מים:1. רדיאטור 360 XE (עולה 100 דולר) - https://www.ekwb.com/shop/ek-coolstr..._store=default2. רדיאטור 360 SE (עו…

• 20 תגובות
    • 10.1k צפיות
  21. Started by Tzah22,

אהלן.. ברשותי לוח אם מדגם ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM ומעבד E8400 עם קירור Scythe Yasya ואני פשוט לא מצליח לעשות אוברקלוק, בביוס יש לי אפשרות של AI overclock profile ואני יכול לעשות רק 5%... ואם אני עושה מעל 5% המחשב לא עובר POST ונתקע לי עם הודעה Overclock failed or voltege error. ואם אני עושה את זה ידני.. אני מנסה להעלות את הFSB עד 340.. אם אני עושה מעל. אני מקבל את אותה הודעת שגיאה? האם הלוח אם שברשותי דפוק או לא מתאים לביצוע אוברקלוק? X_X תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Lethal_Acid,

איפה אני מתחיל, איזו תוכנה עדיפה, איזה דריברים הכי טובים ל O.C. אני בטוח שדיברו על זה כבר בעבר תפנו אותי בבקשה לדיון אחד או שניים.

23. Started by see4,

שלום , התקנתי DRIVER של ATI ולא מצאתי מקום בו אפשר לראות טמפרטורה של ליבה , האם יש תוכנה שמאפשרת זה , זאת התנסות ראשונה שלי עם כרטיסים של ATI ...

• 9 תגובות
    • 835 צפיות
  24. Started by Holy,

מאורר 80 ממ שמתחבר ל-USB עם שליטה על המהירות (לא הגזימו) http://www.thermaltake.com/accessories/mobilefan/menu.htm פנל שליטה על 4 מאוררים עד 1.5A עם 3 צבעים שונים לכל ערוץ לפי עוצמת המתח על המאורר http://www.thermaltake.com/accessories/xcontroller.htm ספק 410W עם סליבים ומאורר 120 ממ (כולל עוד מאורר והיטסינק שנראה צולע) http://www.thermaltake.com/purepower/w003133Polo.htm נראה רועש מאד

• 8 תגובות
    • 718 צפיות
  25. readon 9600 pro של shappira או תוכנה ל readon 9600xt תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 492 צפיות

דיונים חדשים בפורומים