אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
תגידו באיזה FSB אתם מישתמשים במחשב ? סתם מיתוך התענינות כללית וגם כדי לראות לאן אנשים מצליחים לדחוף את המחשבים שלהם.
-
איך ניתן לשנות מכפלה של PCI אם בלוח שלי אין 1ל5 דיבידר - המכפלה היא 1/4 - MSI Kt3Ultra @ 147fsb 1800+
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
יש לי מאוורר מקורי של אינטל כמו בתמונה http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1116581&CatId=493 וכשאני מסתכל באוורסט זה רושם לי שהוא מסתובב במהירות של 1075 RPM זה איטי מדי לא ?
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
היי! רציתי לדעת מהי מהירות הבאס המקסימלית שמישהו הגיע כאן עים זכרונות של A-DATA 500HZ בפנטיום 4? אני הגעתי איתו לבאס יציב של 257, ולבאס לא יציב של 270, אבל נראה לי שאנשים הגיעו עים הזכרון הזה לבאס הרבה יותר גבוה. נ.ב. כן, אני יודע שזה תלוי גם בשאר המערכת, אבל אני מעוניין לדעת מהי המהירות שהמקסימלית שניתן לסחוט מהזיכרון הזה בתנאי מערכת טובים.
-
- 13 תגובות
- 902 צפיות
-
-
לאחר התלבטויות רבות החלטתי על סלרון 1.2, אבל עכשיו יש בעיה עם הלוח. אני רוצה לקנות את ה-Asus TUSL2-C, אני רוצה לעלות את מהירות הבס מ-100 ל-133, אבל אני לא יודע אם המחלקים של ה-PCI ישארו 3 או שהם יהפכו ל-4? מישהו יודע?
-
- 32 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה מה קורה? טוב, אז אחרי כמה זמן שאני כבר מכיר את המחשב שלי, מכיר את היכולות. יש אמצעים מתאימים, סירקולצית מאווררים, מארז מרווח.. בקיצור, מי שעוד זוכר אותי.. ממזמן לא הגבתי כאן ו..גם חורף. אז המעבד שוכב לו בidle על 30 מעלות בערך בחדר.. ובload הוא לא ממש עובר את ה44 (הרצתי prime95) (מדובר במעבד pentium D) אז החלטתי קצת להתחיל בהמרת שעון! אז כמו שזכור לי שפעם היה לי לוח אם עם AGP וע"מ להתחיל אובר-קלוק תקין, היה צריך לנעול את מהירות הBUS של הAGP, כדי שלא תשתנה בהתאם לBUS של המעבד וככה הכ.מסך יזייף ובקיצור המחשב לא יעלה. אז עכשיו יש לי pci-e, כמו בטח לרובכם. אז בביוס אני יכול לבחור מהירות BUS אוטומטית (מה שאני לא רוצה) או לנעול את מהירות הBUS על תדר כלשהו.…
-
- 5 תגובות
- 726 צפיות
-
-
נתחיל בזה שהמפרט שלי מפורט בצד זכרונות 333מגהרץ המעבד עובד על באס 400, באס למערכת עומד על 100מגהרץ בסטוק אני בדרך כלל בבאס 137 (2400@3288) כרגע אני על 125 (2400@3000) בגלל שמתחיל להיות חם ואני מצמצם באוברקלוק שהטמפרטורות ירדו במעלה או שתיים בלי שאני יצטרך להפעיל את המאוררים ולסבול מהרעש.. בכל מקרה לעניינינו.. לא נגעתי בתזמונים או בחלוקה של המעבד\זכרונות בכל מקרה מה המצב של הזכרונות שלי כרגע עדיין עובדים על 333מגהרץ או שזה השתנה?
-
- 25 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! בביוס שלי יש אפשרות לקבוע באיזה יחס יעבדו הזכרונות וה-FSB. האפשרויות הן 2, 2.66, ו-3. המעבד שלי עובד על 230 FSB והזכרונות ביחס של 2, מה שנותן לי מהירות זכרון של 460MHZ. הזכרונות שלי יכולים לעבוד במהירות 533, אך אם אני מעלה את היחס ל-2.66 הם כבר עולים מעל 600MHZ, וזהו OC גדול מדי בשבילם בהנחה שמדובר בזכרון שאינו מיועד ל-OC רציני במיוחד. מה עדיף לי לעשות? אני מפחד להעלות את ה-FSB כי אני אתקל בחוסר יציבות של המעבד ובטמפ' אסטרונומיות... רעיונות? תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי קירור למעבד Zalman CNPS7000B-AlCu 92MM Fan והיתי רוצה לדעת האם אני יכול להגביר את מהירות סיבוב המאוורר :s05:
-
- 14 תגובות
- 850 צפיות
-
-
ברשותי מאוורר רגיל שקניתי למחשב, החלפתי את המאוורר הישן במחשב (בגלל רעש) אחרי שהחלפתי, שמתי לב שמהירות המאוורר החדש איטי משל המאורר הקודם. במאוורר הישן יש 2 פינים מתוך 4 ואצל המאוורר החדש יש 4 פנים. האם כדאי להסיר את שתי פינים כדי לקבל יותר מהירות? תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 676 צפיות
-
-
הכרטיס שלי טיפה רועש נדמה לי איך אני יודע מה מהירות המאוורר באחוזים או כמה rpm ? ב speedfan לא רשום לי
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום, עד לפני עדכון הביוס מהירות המאוורר במעבד הייתה רגילה, גם אם היית שם אותו על המקסימום, הקירור למעבד הוא sunbeam tuniq. עכשיו אחרי העדכון של הביוס מהירות המאוורר עלתה ל 2050 RPM כשהמאוורר היה מכוון על המקסימום. השאלה שלי היא איך אני מגדיר בחזרה את המהירות של המאוור כך שהיא תותאם לבד לטמפ' של המעבד אפילו אם אני מכוון את המהירות על המקסימום, כפי שהיה עד לפני עדכון הביוס. תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
בדקתי בסנדרה, ומהירות המאוורר של המעבד היא 3835 RPM באופן קבוע. זה מהירות בסדר? (קירור סטנדרטי של GREEN POWER שמגיע עם המעבד). כי ראיתי אנשים עם מאווררים שמגיעים גם ל-5000 RPM ויותר...
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
מישהו אולי יכול להראות לי בתמונות איך אני משנה את המהירות של המאוורר ל 100% בתוכנה RivaTuner v2.0כי ניסיתי ואני לא יודע מה לשנות.(קצת מפחד לשנות משהו לא נכון. בתודה נתנאל.
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
קניתי A64 3000 עם לוח של ABIT KV8 PRO . הקרור הוא קרור סטוק ( מה שבא עם המעבד ). 1. לא הפעלתי cool and quite ומהירות המאוורר היא 4800 RPM . האם זה סביר ? ( הטמ"פ היא כ 45 מעלות ). 2. אם אפעיל CnQ , מהירות המאוורר תרד ? הטמפ' אם ככה תעלה ? תודה לכולם !
-
- 3 תגובות
- 484 צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי מאוורר סטוק של אינטל.. הוא מסתובב על 1000rpm ואני רוצה שהוא יסתובב יותר מהר.. שהמעבד מתחמם הוא עולה ל 1300rpm אבל בכל זאת זה לא שינוי גדול.. יש לי לוח של אינטל שידוע כחסר פיצ'רים אבל בכל זאת יש שם אפשרות לשנות את מהירות המאוורר: slow-normal-agressive ..אבל הבעיה היא שאין שינוי בין נורמל ואגרסיב... הוא מסתובב באותה מהירות.. מה אני יכול לעשות כדי לגרוםלמאוורר להסתובב יותר מהר?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה כבר התחיל לעצבן אותי המאוורר מסתובב רק 1600 RPM לא איכפת לי מהרעש אני רוצה שהוא יהיה על 4000 RPM אפילו יותר ואני יודע שזה קצת קשור וכל זה אבל זה חשוב לי לוח ASUS P5GD1 המאוורר זה של הקירור סטוק של אינטל איך אני מגביר את ה RPM?
-
- 5 תגובות
- 552 צפיות
-
-
כי מבין החוטים הקשורים אני רואה חוט של חיישן שהולך אל מתחת ללוח אם כלומר תחת המעבד ... משכתי אותו ואכן זה חיישן. יש לי מאוורר 120 מ"מ מקדימה מכניס 120 מ"מ מאחורה מוציא + מאורר למעבד והטמפרטורה למעבד : 51 ללוח :37~39 ניקיתי מאבק וסידרתי כבלים ... השאלה המרכזית האם המאורר למעבד שלי נשלט ע"י חיישן ? ואם כן האם אפשר לנתקו ולהשים את המאורר במקסימיום הסל"ד שהוא יכול ? השאלה השניה ... למה הטמפרטורה גבוה כזאתי (יחסית) ? *מפרט בצד* -*עפ"י איידה32 המאורר שעל המעבד מסתובב ב2800+/- בעוד שבאתרהרשימי הRPM הרשום שם הוא 2600 ... אני לאיודע מי מזייף פה !! :-X
-
- 4 תגובות
- 430 צפיות
-
-
אני זוכר שלפני חודשיים בערך דאגתי כי הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי היה 80. עכשיו הוא בסביבות ה90 ואחרי מאמץ איזה 100. רוב הסיכויים שהחיישן מקולקל כי אני ניקיתי את המאוורים איזה מאה פעמים וזה לא עוזר... בזמן האחרון באמצע משחקים מופיע לי הודעה שהמהירות השעון יורדת אוטומטי כדי שכרטיס המסך לא יתחמם יותר מידי. אז - יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הטמפרטורה הזאת? אם אני אביא לתיקון בחנות, האם הם יש משהו שהם יכולים לעשות כדי לתקן את זה? כי לא בא לי גוף קירור חדש, זה הרבה כסף... ד"א: יש לי Radeon X1800GTO ופעם הטמפרטורות היו רגילות, 50-60. [אני בודק בATI TOOL ובCCC]
-
- 13 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום, יש לי - מעבד : Q6600 stepping g0 קירור למעבד : V1 . כרטיס מסך : Geforce 8800GT . קירור לכרטיס מסך : S1+turbo module . (לוח אם : ga-p35c-ds3r.) (זכרונות : g.skill 4GB ddr2 800MHZ CL4 dual channel ) לאיזו מהירות אתם ממליצים להגיע בOC בכל אחד מהם? (המעבד והכרטיס מסך) ומהי הטמפ' המומלצת במנוחה ובמאמץ לכל אחד מהם? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אני כרגע על 3.6ghz בתצורה של 400X9. אם אני משנה את התצורה ל450X8 המעבד צורך יותר מתח, בעקבות העלאת הבאס?
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני די חדש בעולם ה OC אז אשמח לכמה תשובות: יש לי מעבד INTEL CORE2DUO E8400 @3.00 GHZ וזיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ. כשאני בודק עם CPU-Z אני רואה שהמעבד שלי רק על 2.00 GHZ והזיכרון על 400 MHZ. המולטיפלייר הוא על 6 ואמור להיות על 9 ואין אפשרות לשנות את זה. בתוכנה של הלוח אם יש נתונים אחרים... למישהו יש מושג למה זה ואיך אני יכול להגביר את המהירות? עריכה: הרצתי PRIME95 והמולטיפלייר עלה ל-9 אז כנראה שזה תלוי מאמץ והמהירות מעבד תקינה אבל הזיכרון נשאר על 400MHZ. אז זה שזה על 400MHZ ב DUAL CHANNEL זה אומר שזה באמת על 800MHZ? תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. בזמן האחרון אני קורא הרבה הודעות שמדברות של שילוב של מעבדי AMD עם לוח nForce 2 וזכרונות DDR במהירויות של 400MHz. ה FSB של מעבדי ה AMD הנפוצים כיום אצל רובנו הוא 133MHz, אז למה לא לקחת זכרון DDR במהירות 266MHz? האם ניתן להריץ את הזיכרון במהירות אחת ואת ה FSB במהירות אחרת? מישהו מוכן סוף סוף להסביר לי מה הולך פה? תודה. נ.ב. האם זכרונות samsung ו winbond הם אותו דבר (ככה אני מבין מהאתר של הדובים)? ואם לא,אז איפה קונים זכרונות winbond שאני שומע עליהם כל כך הרבה המלצות פה בפורום (ובמערכת המפרטים המומלצים)? שוב תודה.
-
- 8 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום יש לי בביוס שני אפשרויות: 1:1 3:4 מה ההבדל ביניהם? ומה עדיף לי?
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום לשאול מקסימום תעיפו אותי לפורום אחר...:-) העלתי את הwcpuid משום מה התוכנה לא זיהתה לי את המהירות של הזיכרונות יש לי DDRAM 266MHz של חברה בשם Hynix אפילו מצאתי Made in Korea בקטן חחחחח משהו ע'נרי אני משער לעצמי.... אבל מה שאני לא מבין למה הוא לא מוצא את המהירות של הקקה הקטן
-
- 10 תגובות
- 809 צפיות
-