עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by y_a_n_i_k,

אבל אני מנסה לשמור על המחשב שלי כמה שיותר טוב. עכשיו, על פי speedfan הcore שלפי מה שהבנתי זה פנים המחשב ( :s05: תקנו אותי אם אני טועה) מתחמם יותר מידי... כשהמחשב עובד זמן מה ועומד עובד מבלי להפעיל שום תוכנה כבדה אז הוא מגיע ל53-51 מעלות ואם אני מפעיל מוש כבד אז הוא מזנק ל58-61 מעלות וכל הפעולות מתחילות לקרטע, אפילו העכבר בקושי זז על המסך. הייתי רוצה לדעת איך אי יכול לטפל בזה??? תודה רבה מראש!! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  2. אני קונה מחשב לO.C בינוני-כבד כמובן קרור מים של זלמן רסירטור 2 האם המעבד הזה: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX יכול להגיע לביצועים טובים כמו שציינתם שם ל4.5 וכאלה עם לוח אם כזה: ASUS P5E3 Premium WiFi-AP Intel® X48 Chipset LGA 775 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1212_2832&products_id=22674 חשוב לי שהמעבד יהיה core2quad ולוח אם ממש טוב וכמובן זכרונות מתאים בהעדפה לddr3

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  3. יש לי לוח DualDDR, ועליו DDR333*2, לכן מהירות הזכרון היא 666MHZ מול המעבד. יש לי מעבד 2.4 533MHZ באס. ממה שהבנתי מהירות הבאס היא 133FSB*4, ומהירות המעבד כולו היא 133FSB*18. כדי להגיע לבאס של 666MHZ (מה שינצל את כל הזכרון) עלי להעלות את הFSB ל166.5 (666/4), ואם אני יעשה את זה המעבד יגיע למהירות של 2997MHZ (166.5*18).. אין לי כל מושג לגבי אוברקלוק, כל מה שאמרתי עכשיו זה לפי מה שאני מבין. האם כל מה שאמרתי נכון? ויותר חשוב, האם זה אפשרי לבצע אוברקלוק כזה מטורף? תודה רבה לכל העוזרים.

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  4. Started by mc_elad,

למעשה השאלה שלי היא האם יש קשר לקירור של הרכיב ואורך חייו...? האים יש שינוי משמעותי (באורך חייו)??

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  5. Started by Nihility,

gigabyte טוענים שהתוכנה הזאת יכולה להקטין את צריכת החשמל של המעבד ובכך להקטין את פליטת החום שלו, במקביל היא גם מקטינה את מהירות המאוורר של המעבד. הדוקומנטציה שלה ממש ממש גרועה ואני לא מוצא מידע ברשת. המטרה שלי זה שכאשר המחשב לא נמצא תחת עומס, הוא יעבוד לאט יותר ואז אני אוכל להנמיך את המהירויות של כל המאווררים שלי, זה בעיקר ללילה אבל גם לא יזיק שקט כשאני כותב אי-מיילים. הפעלתי את I-cool, דבר ראשון שקרה זה שהמאוורר של המעבד הפסיק לעבוד (זלמן 9500) והאזעקה של הלוח אם התחילה לצפצף (קל לבטל, אבל אני רוצה לכוון את המהירות שלו ל-1300, שזה המינימום המומלץ). דבר שני, לא קרה כלום. בדקתי עם CPU-Z ואין שום שינוי במהירות שעון או במתח שיוצא למעבד. אין שום פרמטר בתוכנה לשליטה על המאוורר…

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  6. Started by White Raven,

יש לי לוח של GIGABYTE 8S655FX ונראה לי שיש לי 3 חישני טמפ' אני רורה בעזרת מס' תוכנות של שמציגות טמפ' שהטמפ' אינה קבועה בכלל בעיקר ב-TEMP1 (אני לא יודע מה זה אפילו) היא עולה מ- 20 ל -40 -50 -60 תוך מס' שניות ללא קשר למאמץ המעבד או כדומה הדבר קיים לא תכונה אחת אלא במפסר תוכנות כלומר זאת הבעייה מתקיימת במשהו אחר שהוא אינו התוכנה! בתוכנה של GIGABYTE אני רואה רק חיישן אחד ו ומאורר אחד פעילים ואני יודע שיש לפחות 3 מאווררים פעילים מה קורה פה???? ??? בבקשה עזרה מכם. ??? ???

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  7. התקנתי את התוכנה ואני לא יודע איך להוריד את מהירות המאוורר (8600GTS). הרעש משגע אותי... אני אשמח אם מישהו שמבין בזה ידריך אותי איך לעשות את זה בבטחה (כך שהטמפרטורה לא תעלה יתר על המידה).

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  8. שכחתי ת'שם שלה

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  9. Started by etz,

אוקיי חברה בעקבות זה שאני כנאה אעשה קצת אוברקלוקינג אני מחפש המלצה לקירור טוב שמתאים לסוקט 478, לא אכפת לי במיוחד שהוא יהיה רועש יחסית אבל רק שיהיה זול, עד 200 שקל זה המקסימום שאני יכול להרשות לעצמי כרגע וכמובן שכמה שפחות יותר טוב, ככה שאפשר גם קצת להתפשר על ביצועים כי זה לא הולך להיות אוברקלוק רציני. באותה הזדמנות אני גם רוצה לשאול איזה משחה טרמית כדאי לקנות. לא מזמן מישהו המליץ לי על המשחה של זלמן אבל קראתי כבר כמה פעמים בזמן האחרון על אנשים שהיה להם בעיות עם המשחה ושאחרי לא הרבה זמן היא כבר ממש לא היתה אפקטיבית. האם Arctic Silver טובה?

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  10. הכיע הזמן סוף סוף להעיף את ה volcano 6 CU שחופר לי כבר ארבע שנים בראש עם הרעש הבילתי נסבל, והביצועים המחפירים שהוא נותן במיוחד בקיץ. אני מתבט בין שלושה גופי קירור מבית Thermalright לAthlon XP בתקציב של עד 200 שקל. Thermalright SLK-947U שהוא הכי זול בין השלושה (150 שקל), Thermalright SLK-900A הכי יקר (205 שקל), Thermalright SP97 שהוא בול בתקציב. את המאורר כבר יש, מאורר evercool מאלומניום 90 מ"מ עם ביצועים טובים לשקט שהוא נותן. ראיתי בסטיקי שאין ממש הבדל משמעותי בין השלושה, לכן אני נותה ללכת על הזול מבין השלושה, מצד שני הSP97 עם היט-פייפ, והוא הכי ביצועיסט מבין השלושה (אומנם לא בהפרש גדול) והוא יקר ב50 שקל מה SLK-947. איזה מבין השלושה יתן את היחס עלות/ביצועים הכי משתלם?

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  11. Started by Orong,

היי אני מעוניין לבצע OC למעבד. יש לי את המפרט הזה: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigabytes Radeon HD4870 512MB DDR5 PCle כונן קשיח: W.D 5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16mb צורב: ASUS X20 ספק: SeaSonic S122II-500 500W + מארז קאמפוס NZXT המעבד כרגע נמצא כבר בOC והוא כרגע עומד על 3.0 במקום 2.6 כל האנשים שדיברתי איתם אמרו לי שהמעבד שלי יכול להגיע ל 3.2 בכיף. מה שכן הOC שעשו לי זה הטכנאי בחנות מחשבים משם קניתי את המחשב... החנות עצמה נסגרה כבר, ואני בעצמי אין לי מושג איך עושים OC. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להעלות ל 3.2. כעיקרון הטמפרטורות שלי ה…

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  12. בעקבות הקיץ החלטתי לשנות את העומס בOC על המחשב. בנוסף עדכנתי את הBIOS ולכן כל ההגדרות התאפסו ושיניתי מחדש את ההגדרות ליותר "קלילות". כרגע אני עומד על טמפ' מקסימלית 65 מעלות במאמץ. אבל מה שלא ברור לי הוא למה ה CPUZ והתוכנה PERFORMANCETEST מראות את מהירות הזכרון אחת על 561MHZ והשניה על 667 בהתאמה כשהמהירות המוגדרת היא 1122 במכפיל 3 בתזמון 5-5-5-18 מצורפות תמונות... [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  13. Started by Scorp!on,

כבר כמה חודשים טובים שאני רוצה לעשות את האוברקלוק הקטן הזה וכבר פתחתי כמה נושאים שבסופו של דבר לא יתקדם עם זה שום דבר. הסיבות לכך הם בגלל שעדיין קשה לי להבין אין מבצעים את האוברקלוק (הפונקציות בביוס מסובכות). קראתי גם מדריכים ועדיין הבנתי רק תבסיס בפשטות. סה''כ אני לא רוצה אוברקלוק גדול,אני מעוניין ב-3.0GHZ אני רוצה שהאוברקלוק יהיה כמה שיותר בטוח והשמח עם אחד המנהלים בפורום יעזור לי. אני מאוד השמח עם תוכלו לרשום לי שלב שלב מסודר מאיפה אני מתחיל בביוס,איך אני מגיע לכל פונקציה ופונקציה מה חשוב לבטל לפני האוברקלוק ועד לאיך אני בודק עם המחשב יציב והאוברקלוק תקין. כרגע בתוכנה cpuz רשום לי: core voltage-2.96\2.88 אני רואה שזה משתנה מידי פעם. bus speed-267.3 rated fsb-…

14. אני מתכוון לקנות את המארז הזה: http://www.nzxt.com/products/duet/ את ההיטסינק הזה: http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp ואת הלוח אם הזה: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=496&model=1585&modelmenu=1 רציתי לשאול אם אתם יודעים על בעיות תאימות בין הרכיבים הנ"ל? תודה

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  15. מאז שקניתי את הכרטיס HD4870 ואת הספק... כל המחשב שלי מתחמם בזמן שאני משחקק... הלוח אם מגיע לטמפ 51 זה טובב?אני לא יודע מה ההגבלות... הינה תמונה של EVERST בזמן ששיחקתי ב CRYSIS יש לי שם משהו עם טמפ 87...זה מטורףף אני לא יודע מה מתחמם מה זה ה87 מעלות של איזה רכיב? איך אני יכו לקרר את המחשב שלי?אני רוצה שהטמפ יהיו יותר נמוכות... תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  16. Started by semi-t,

אני מתלבט בין כמה קירורים שונים של חברת זלמן לכרטיס מסך שלי: VF700-Cu LED - 215 VF700-Cu - 189 VF900-Cu - 235 VF900-Cu LED - לא מצאתי אחד כזה בשום מקום.. מישהו יודע איפה יש? Fatal1ty - 215 המחירים בצד בשקלים.. בינתיים הכי נמוך שהצלחתי למצוא.. מי מהם הכי טוב/משתלם? שמעתי שחלקם זורקים אוויר חם למארז..? זה נכון? נ.ב. - הכרטיס שלי עומד על 60 בסטוק במנוחה ועל 75 ומעלה (לפעמים 80) במשחקים.. ואני מעוניין לעשות לו OC.. תודה.

• 11 תגובות
    • 629 צפיות
  17. Started by windshear,

שלום, למישהו יש את ה-MOBO שציינתי לעיל ועשה לו OC ? יש לי XP 2800? ואני רוצה לעשות לו OC רציני יש לי מאורר VOLCANO 12 ..... אני פשוט לא מוצא ב-BIOS שום דבר על OC...

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  18. Started by yossia23,

שלום חברים קניתי מחשב חדש מKSP לפני חודש עם לוח אם ומעבד : CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E7200, 2533 MHz Motherboard Name Gigabyte GA-P31-S3G התוכנה שבאה עם הדיסק של הלוח אם מדווחת לי שהטמפרטורות של המעבד זה יותר מ100 מעלות צלזיוס אז התקנתי EVEREST והיא מדווחת לי שהחום בCORE1 זה 48 מעלות ובCORE2 זה 53 מעלות במצב מנוחה זה נורמלי הטמפרטורות האלה? מה לעשות? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  19. Started by tfo,

מה הסידור הכי טוב של המאווררים במארז הזה? ואגב המאוורר שבצד כדאי בכלל להשים אותו? ואם כן שיוצא או שיכניס?

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  20. Started by eyaloz,

מרוב מאווררים וביקורות הלכתי לאיבוד, אני זקוק לייעוץ. אני מעוניין לרכוש מאוורר בסביבות ה-200 - 250 שקלים ודיי התלהבתי מהביג טייפון של Thermaltake, השאלה שלי היא האם לדעתכם זה המאוורר בעל היחס מחיר/ביצועים הכי טוב או שיש מאוורר אחר שיותר משתלם ממנו, אשמח לשמוע מה אתם חושבים. גם אם יש מאוורר שעולה טיפה יותר אבל ממש שווה מבחינת ביצועים אשמח לשמוע עליו. עריכה: שכחתי לרשום שיש לי מעבד Athlon 64 X2 5200 Socket AM2

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  21. Started by pC gUy,

my temperature is fine? 55 c normal and 70 MAX at work

• 9 תגובות
    • 629 צפיות
  22. הצלחתי להוריד את המעבד שלי ל 19 מעלות, לוח אם 23 וHD ל19 וכל זה על קירור אוויר [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  23. Started by nimrodim,

אני מחפש Intel Pentium 4 3.00Ghz C 800Mhz לOC עם PACK DATE לאחר אפריל 2004 מסוג SL6WK. לא מצאתי אף חנות עד עכשיו עם המעבד הזה במלאי כך שלהזמין - אני עלול לקבל משהו אחר... מישהו מכיר חנות עם המעבד הזה המלאי? ידוע כי המעבדים החדשים יותר מסוג זה עושים OC למעל 3600 בקלות.

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  24. Started by shloosh,

מישהו יודע האם הוא גם מאיר????? כי כאן הוא מאיר- http://www.thermaltake.com/products/dcfan/smartFan2coolMod.htm !!! 2)ראיתי שיש לו חוט כזה... שיש במאוורר משהו מיוחד!!! מה זה וחייבים להשתמש בו??? 3)הוא מתאים לאיוורור המארז ע"י לשים אותו על החלון??? תודה!!

• 8 תגובות
    • 629 צפיות
  25. Started by rtyrty22,

אז ככה אתמול המחשב נתקע לי ונשאר קפוא . לאחר כמה דקות ביצעתי ריסטארט למחשב שעלה המחשב התמונה שהיתה בקיפאון לפני הריסטראט הופיעה שוב ,בלי אפשרות לעשות כלום במחשב כיביתי את המחשב הוצאתי בטרייה , חשמל , החלפתי ארדיסק של ויסטה וגם לאחר מכן התמונה של שולחן העבודה של הקיפאון נראה שוב רק לאחר שעה מרגע הכיבוי חזר המחשב לפעול אבל לא ניתן לבצע OC ברמה כי מינימאלית כל רכיבי החורה תקינים . אשמח לשמוע ממשהו שמבין !!!!!!!!!!!!! למה זה קרא ? ואיך חוזרים לבצע OC ) ? OC ברמה נמוכה 10% )

• 5 תגובות
    • 629 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.