אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי בעיה מוזרה מאוד עם כרטיס המסך שלי. המהרתי אותו היום לראשונה בעזרת AMD GPU Clock Tool (בדקתי יציבות ב-3DMark) ושיחקתי כמה שעות במשחק כבד בלי שהוא יתחמם 10 מעלות. אבל משום מה, כשהלכתי לראות סרטונים ביטוב, הוא קרס לגמרי. ניסיתי להכנס ליוטוב עוד פעם, שוב קרס. הורדתי את רמת האוברקלוק, נכנסתי ליוטוב, הפעם נפל והתאתחל. עכשיו בהגדרות סטוק עובד בסדר. הכרטים הוא Radeon HD5850 DirectCU. מהירויות סטוק: 725/1000. המהרתי בפעם הראשונה ל: 830/1220. אח"כ הורדתי ל: 775/1125. עוד פעם, הוא כמעט לא התחמם בזמן המשחק, הגיע סה"כ ל-57 מעלות, אז זה לא עניין של טמפרטורה. יש למישהו מושג מה הולך פה?
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-
-
טוב אז כדי שהזכרונות ירוצו בסטוק העלתי באס ל 333 והורדתי מכפלה ל9 - עברתי בדיקת יציבות והכול סבבה. עכשיו אמרתי לעצמי למה שאני לא אעלה את המכפלה ל 10 והמעבד יהיה על 3.33 ? העלתי , וישר איך שהויסטה מסיימת לעלות (הפס הזה מסיים לזוז) , לפני הסמל , אני מקבל BSOD. טוב סבבה אמרתי לעצמי , נעלה טיפה את המתח למעבד. העלתי ל 1.29XX (לא זוכר במדוייק) והוא קרס לי אחרי שהסמל של הויסטה מופיע. יש עצות? להעלות עוד טיפה את המתח ל 1.3?
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום רב! היום קיבלתי את הכרטיס שלי וברצוני לחמם אותו קצת. שמעתי שיש לכרטיס חיישן טמפרטורה. איפה אני רואה את הטמפרטורה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 456 צפיות
-
-
היה לי עד כה 2 סטיקים של 256 MB של Twinmos במהירות 400 MHZ שעליהם מצוין Cl 2.5. הוספתי לאחרונה שתי סטיקים של OCZ של 512 MB במהירות 400 MHZ שהתזמונים שלהם הם 2.5-4-4-8. ניסיתי להריץ את כל הסטיקים ב-DC ומשום מה הם עובדים רק ב-333 MHZ. הגדרתי ידנית את המהירות על 400 MHZ ןשמתי תזמונים 2.5-4-4-8 אך בתוכנות כגון ORTHOS, אני מקבל את הודעת השגיאה: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 המעידה על חסר יציבות, וכן המחשב קורס מדי פעם. אם כן, לאיזה תזמונים אני צריך להוריד את הזכרון? ואולי עדיף להשאר בתזמונים המקוריים על 333 MHZ?
-
- 4 תגובות
- 570 צפיות
-
-
לפני הכל תודה על העזרה לאחר חוסר רצון מהמעבד החלטתי לבצע OC נכנסתי לביוס וביטלתי C1E,EIST,CPU THERMAL MONITOR העלתי את FSB ל390 במכפלה של 9 מדבור במעבד E8400 אבל אני לא מצליח לעלות את המתח פרטי המערכת נמצאים בתמונה+בדיקת מאמץ בעזרת OCCT קירור arctic cooling freezer pro rev 1 משחה טרמית MX4 נמרחה לפני 4 חודשים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הלכתי לטכנאי מחשב ושם לי מאוורר (למארז) bestcoller 12V 0.11A הוא בקושי עושה רוח.. איך אני יודע אם המחשב מתחמם יותר מדי? (אני יודע שדרך אוורסט אפשר לדעת את הטמפרטורה של המחשב אבל מתי היא גבוהה מדי?) שאלה שניה אני מחפש ספק כוח ממש שקט (תלוי במחיר כמובן), איך אני מוצא מוצר שמתאים לי? יש המלצות? החנות די רועשות וקשה לשים לב לרעשים הקטנים (הרעשים האלה מפריעים שאתה מנסה לישון והמחשב פתוח לדוגמא) הנה המפרט (לפני החלפת מאוורר המארז) Field Value Computer Computer Type ACPI Uniprocessor PC Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 2 Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computer Name O-0EF86052256B4 …
-
- 4 תגובות
- 582 צפיות
-
-
היי אשמח להמלצה על קרור למעבד 3950X אני לא מתכוון לעשות OC/ עיקר העבודה היא גרפיקה ורינדור קצת גיימינג. המארז שכנראה יהיה https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103471 עדיפות לתקציב של עד 250 שח. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי אינטל P4 1.4G ואני רוצה לדעת מה הטמפ' המומלצות שלו למנוחה ולעבודה מאומצת כדי שיהיה אפשר לעשות לו OC חוץ מזה אני לא מוצא אופצית נעילה ל AGP/PCI בביוס - איך מתגברים על זה ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 397 צפיות
-
-
יש לי MX400 מז****...עכשיו השאלה שלי אם שווה לעשות אוברקלוק או לקנות כבר כרטיס חדש...(אני יקנה ביומולדת שלי...שזה בערך מתי שיוצא הNV30...ככה שהרדאון בטח יהיה יותר זול)... למה נגיד אין כל מיני אופציות בכרטיסים החדשים בMX שלי...כמו כל השיידרים וקצב המילוי דיי...מסריח..
-
-
Well, אני חייב לציין קודם כל שהמחשב הוא של קובי (דילר נחמד שאתם לא מכירים), אני פשוט עזרתי לו בשלבי ה-OC ובפרסום הפוסט כאן. המפרט: Intel Pentium D 920 2.8Ghz Asus P5WD2-E Corsair 2x512 667Mhz 4-4-4-12 Leadtek 6800GS מארז של Chieftec ספק כוח 650W של ToPower קירור אוויר Zalman CNPS9500 וכוננים קשיחים. הינה מהלך השלבים: OC קל למעבד בלבד: http://rotter.name/User_files/nor/4414a7975aaa635b.jpg OC יותר כבד: http://rotter.name/User_files/nor/4414a8405ce4cb4d.jpg http://rotter.name/User_files/nor/4414a81a5c636587.jpg http://www.upimg.net/main/Aquamark3.jpg http://www.upimg.net/main/3Dmark06.jpg OC ממש כבד: http://rotter.name/User_files/nor/4416bc4d1e219c8a.jpg …
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
האם אפשר לחבר את המסך הקטנטן לפורט של הסיריאל? דיברו כאן גם על זה שיש חיבור פנימי לפרלל, חיפשתי בספר של האסוס A7V333 שלי ואין שם דבר כזה. איך אני יודע שיש למסך בקר, ומה זה משנה אם אין לו? ועוד דבר לא כל כך הבנתי את המדריך אודה לכם אם תעזרו לי תודה מראש RK נ.ב איפה קונים את המסך שיש במדריך?
-
- 4 תגובות
- 670 צפיות
-
-
-
אז ככה, אני יודע שזה נשמע מוזר... א-ב-ל, יש לי כרגע קירור מעבד EVERCOOL ג'נרי, נחושת, ויש לי אופציה לקחת לאחי ת VOLCANO 7 פלוס שלו, הבעייה היחידה היא שאין לי שום משחה תרמית, ובפעם הראשונה שחיברתי תמחשב בלי התרמית המעבד היה על 60 מעלות, ושנייה אחרי זה עם התרמית על 42 מעלות, השאלה מה לעשות? האם זה יזיק לי\לאחי? האם לא כדאית ההחלפה? והאם יש איזה דרך חלופית ומהירה למצוא משחה תרמית? (הזמנה מאתר כרוכה בזמן שאין לי אני צריך להחליט עד מחר או שאני חוזר לעוד חודש בבסיס ) תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
יש ברשותי שני סטיקים של 2GB כל אחד ב-Dual Channel, מהירות השעון של כל סטיק 1066MHz. בביוס אני רואה מהירות הסטיקים מוגדרת כ-Auto, והמהירות שנבחרת היא 800MHz ורק כשאני בוחר מכפלה של 5.33 המהירות עולה ל-1066. מדוע כך הדבר? למה מהירות ה-Default לא נקבעת על 1066? שזו המהירות של הזכרונות. אשמח לדעת.
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אני זוכר שמישהו שאל על זה, אבל בחיפוש לא מצאתי שום איזכור באף פורום... אז ככה: שוכב לי במגירה גיים בוי ישן, מהדגם הראשון- השחור ירוק שכל מה שיש לו זאת בטריה שנזלה בתוכו וכנראה ניתקה את החשמל והוא לא עובד.. רציתי לתקן אבל יש לו ברגים מעצבנים, כמו פיליפס, אבל עם שלושה חריצים בראש הבורג ואני לא מצליח לפתוח.. כל מה שאני יכול לעשות בלי מברג הוא לקדוח את הברגים ולהתעלל בו.. אולי יש משהו לעשות עם הLCD שלו? האם אפשר להשתמש בו למודינג במחשב או שאי אפשר ואז אני אתאמץ יותר לתקן אותו.. בכל זאת.. סופר מריו , טטריס וכאלה.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כרטיס מסך רדאון 9550 ורציתי לדעת איזה חברה הכי כדאי לי לקנות בשביל ה-OC? כי שמעתי למשל ש-GIGABYTE ממש גרועה ב-OC. וגם אני צריך לקנות גוף קירור או משהו לכרטיס בשביל ה-OC או שאוכל להסתפק בקירור המקורי?
-
- 4 תגובות
- 481 צפיות
-
-
הכרטיס שלי עומד על 60 מעלות במנוחה.. איך אני יקרר אותו? איך אפשר להכניס מאוורר 80מ"מ ג'נרי שיקרר אותו מלמטה?
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום.. אני עושה הזמנה היום מג'ב טק.. רציתי לדעת אם מבחינת ביצועים... לא רעש... ביצועים.. זה מאורר הכי טוב שאני יכול לקנות.. תודה ... צ'יקו
-
- 4 תגובות
- 428 צפיות
-
-
לא מצאתי אותה להורדה, אני חושב שקוראים לה easytunes או משהו כזה, תודה ! ! !
-
- 4 תגובות
- 487 צפיות
-
-
אז ככה יש לי AMD XP 1800+ Gigabyte GA-7vkml Kingston KVR266X64C25/256 אז ככה אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל בביוס הכל סגור חוץ מלעלות תדר שעון למעבד... אני רוצה לנסות למצוא תגבול של המחשב שלי גם ככה הוא עגלה לפחות נוציא ממנו משהו...אם אפשר עזרה היא תתקבל בברכה! תודה אני חייב לציין שהעלתי את תדר השעון ל-140 (133 בסטוק) והמחשב לא עבר בדיקה בפריימ95 ואני מתכוון שהוא בקושי העלה תבדיקה זה רק התחיל והוא נתקע והוא גם נתקע סתם ככה...נראה לי זה המתח אבל זה נעול אצלי כמו כל דבר אחר כמעט בביוס
-
- 4 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מארז 6A19 שקניתי לא מזמן והוא מגיע עם מאוורר 120 שהיה עובד בשקט ולא הייתי שומע אותו עשה את העבודה יופי,השבוע הוא החליט להידפק כל פעם שהייתי מדליק את המחשב הוא לא היה עובד,הוא היה מחובר ישירות ללוח אז חיברתי אותו לספק ןעכשיו הוא עובד כי כנראה החיבור בלוח נדפק או משהו ומאז התחילו הצרות הוא עושה רעש של גנרטור הוא מסתובב פי 3 נראה לי יותר מהר,איך זה יכול להיות ומה אני יכול לעשות כדי להשתיק אותו בחזרה???
-
- 4 תגובות
- 462 צפיות
-
-
האם הטמפרטורות אלה סבירות כי נראה לי הכרטיס מסך חם מדי כל הטמרטורות נמדדו במנוחה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אני הולך לקנות את אחד הלוחות האלה בשביל יכולת ה CROSSFIRE ( יש לי 2X 2900PRO) , ועבור OC .... יש ברשותי שני מעבדים E6400 ו E2140 ... שני הלוחות מאפשרים CF ב X8- X8 כמובן התיחסות ל BADAXE אחרי PENCILE MOD שמאפשר OC חופשי ( פותח מתחים וכו ....) את שניהים אני יכול להשיג בסביבות ה 500 ש"ח .... אם מישהו יודע על לוח אחר שמאפשר CROSSFIRE ב X8 - X8 בסביבות מחיר זה אז גם טוב ....תודה
-
- 4 תגובות
- 637 צפיות
-
-
היי תקלה מוזרה קרתה לי המחשב שלי נמצא בOC כבר 8 חודשים לפחות ,וחודשיים עלQ6600@3.4GHZ יציב קריר והכל מעולה היום לאחר ריסט המחשב עלה מהפרופיל הרגיל של המעבד Q6600@2.4GHZ מבלי שנגעתי בכלום נכנסתי לביוס וההגדרות עדיין נכונות וע"פ ההגדרות בביוס המחשב אמור לעלות ע"פ פרופיל הOC F10 ,שמרתי,יצאתי וכלום.... הוא עולה כאילו לא עבר OC מעולם... איפסתי את הביוס הכנסתי שוב הכל ועדיין כלום.... הא ? :s05: הלוח של GIGABYTE G33 תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 536 צפיות
-