אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני קונה חיישן טמפ' אבל איה שמים את החיישן עצמו? הכוונה היא למעבד ויש לי גוף קירור ביג טייפון של טרמלטייק
-
- 8 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום לכולם! הייתי במצב רוח עצבני אז כדי להרגיע את עצמי החלטתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי. יש לי 7800GS ל AGP, שאר המפרט בצד. לפני הOC- ליבה 375 זיכרון 600 אחרי OC- ליבה 425 זיכרון 650 עשיתי מספר לופים ב 3DMARK 06 ולא היו בעיות, הטמפרטורה במנוחה 58 ובמאמץ 67. התוצאה לפני ה OC הייתה 2744 ואחריו 3028. השאלות שלי אליכם הם: - האם כדאי להמשיך ב OC? - אחרי שאני אסיים עם ה OC, להשאיר אותו או להחזיר למצב הרגיל? - אם אני רוצה להחזיר למצב הרגיל, האם אני ירוד להוריד את השעונים ישר למהירות המקור, או להוריד לאט לאט? - שמתי את המאוורר על 100% הוא היה על 79% במאמץ, האם אני יכול להשאיר אותו על 100% זה לא יפגע בו/בכרטיס? - אני מבצע את האובר בעזרת לוח הבקרה של NV, למה זה לא נשמר לי אחרי ריסטאר…
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אוקיי, אז ככה זה הולך: יש לי מעבד אינטל P4 שהמאוורר שלו לא הכי טוב, הוא מתאמץ יותר מדי גם כשלא צריך ולכן גם משמיע רעשים חזקים מדי וזה מעצבן. לכן אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד, אז על איזה אתם ממליצים, אל תשכחו שאני צריך מאוורר חזק מאוד שלא ישאיר את המחשב שלי חם בשום מצב, כי יש לי מחשב תותך ואני מפעיל משחקים כבדים ברמות כמו FEAR, ושכמובן לא ירעיש ושיהיה שקט במיוחד ( אל תשאלו אותי באיזה תקציב כי אני לא מבין ), ואל תשכחו להביא לי קישורים למאווררים אם אפשר . עוד דבר אחד... כשאני אקנה את המאוורר הזה, האים עליי להחליף אותו בישן ולזרוק את הישן או.... להוסיף אותו ולהשאיר את הישן ( אם זה אפשרי בכלל ) אבל אל תשכחו שאני לא רוצה שהוא ירעיש, כי אם אני אשאיר את המאוורר הישן והוא …
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
צרבתי ביוס בATIWinflash ועכשיו אני רוצה להחזיר את הביוס הקודם אבל זה כותב לי : p/n mismatch מה עושים ? עריכה : בdisplay properties זה מראה לי כאילו יש לי 2 כרטיסים או dual monitors . קראתי את הקבצים דרך Notepad וכתוב לי בביוס המקורי RV770pro GDDR3 RV770 PCI_EXPRESS GDDR3 RV770 Pro ובביוס שצרבתי כתוב: 113-B50102-105 RV770 PCI_EXPRESS GDDR3 זה הכרטיס שלי : http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1347 אודה מאוד לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום כנראה שמדובר בגשר הצפוני והוא רותח (אני לא מסוגל לשים את האצבע יותר מ3 שניות) נתתי לגשר הצפוני 1.2V וכנראה שזה מה שמגביל אותי בתהליך ההמהרה של המעבד 1.על איזה מאוורר אתם ממליצים? 2. הציפסט הוא בצורה מלבנית והוא נמצא מתחת למעבד תודה
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני מקבל בקרוב מעבד AMD 3800 X2 S939 ולוח ABIT AX8 ואני צריך 2G זיכרונות DDR1 אני מתכנן OC בינוני - 2500-2600MHZ והשאלה היא איזה זכרונות מומלצים עד 1400 ש"ח ? מצאתי את אלה והם נראים ממש שווים http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=4888 מה אתם אומרים - הם DDR500 וחשבתי שהם יעזרו ב-OC וגם המחיר נמוך. האם הלוח יוכל לנצל אותם עד הסוף ?
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
היי. בקרוב יהיה לי 9800GTX+ ו"אברקלק" אותו, רציתי לדעת שאם אני מעלה את השיידר למשל ב 50, או מהירות הליבה ב 50, יש שינוי של ממש? או שינוי קטן שלא שמים לב אליו? תודה.
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
מדובר במאווררים מאוד שקטים לפי נתוני היצרן . רמת רעש עליונה עומדת על 14DB בלבד בזמן שהמאוורר דוחף 53CFM מכובדים . לצורך השוואה מאווררים של NOCTUA ו SCYTH לא מתהדרים בנתונים כאלה . כמו כן המחיר של המאווררים הללו עומד על 70 שח ליחידה שזה זול יותר מהמתחרים . מה אתם אומרים ? שווה או שמשהו פה לא נכון ? איפה הקאצ' ?
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום , האם גוף הקירור Scythe Big Shuriken יכול להתאים למארז Antec NSK2480 עם לוח אם GA-MA785GM-UD2H ? אני שואל כי בפוסט אחר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431644.20 (למטה) דיברנו על זה שגוף הקירור עלול לגעת בזיכרון, או להגביל את ההוצאה שלו במידה וצריך. התמונה הזו - http://wolfgang.lonien.de/wp-content/uploads/2009/08/p8140061_800x600.jpg די ממחישה את סדרי הגודל, אך זו לא תמונה אמיתית, אלא מגוגל. אפשרות שניה היא ללכת על Scythe Shuriken Rev B שהוא קטן יותר, אך אני מעדיף את הראשון אם זה אפשרי. וזו דוגמא(שוב מגוגל) http://media.photobucket.com/image/scythe%20shuriken/Phantron/SFF/shruikenbetter.jpg מה שחשוב זה שהקירור יעשה את העבודה טוב, שלא יפריע לאף אחד, ואף…
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
קניתי היום את המאוורר והוא הוריד לי 5-7 מעלות בערך זה טוב?
-
- 10 תגובות
- 673 צפיות
-
-
Intel E2180 65nm 1MB 2GHZ Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinium DDR2 800MHz CL4 1024 X 2 Hec Compucase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer 7 Pro אז ככה אני רוצה להגיע כמה שיותר עם המפרט הזה, המחשב שלי בן שבוע, תיכננתי להגיע בכלל ל 3.5GHZ ואני רואה שאין מצב. כי על 3.2GHZ המחשב לא יציב. אז ככה. נתונים של כרגע: תדר מעבד : 3GHz מתח זכרונות: 2.0V מתח מעבד: 1.35V יש לי כאן תמונה של התוכנה של הטפרטורה ושל התוכנה שמדמה ובודקת את היציבות, כרגע א ני חושב שהמחשב יציב כי זה על 3GHZ למרות שבסוף הבדיקה של התוכנה היה כתוב שהמעבד חם מידי. אני רוצה לעלות מעל 3GHZ זה מה שבטוח, בקשר לתוכנה CPU-Z היה לי ERROR בה אז אי אפשר לראות כלום.. [glow=red,2,300]עדכון: CPUZ[/glow] [gl…
-
- 9 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלשום קיבלתי קיט קירור מים מעולה (רדיאטור 3X120 , GTX וכו') עשיתי טעות וקניתי מעט מידי צינור מסוג clearflex חצי אינטש. עכשיו אני תקוע , חסר לי בערך עוד חצי מטר מישהו יכול למכור לי אם נשאר לו ספייר? או יכול להפנות אותי לחנות שמוכרת צינור כזה ? או TYGON? פנדה היחידים שמצאתי והם מוכרים 3 מטר צינור ב 320 ש"ח! (בארה"ב זה עולה רק 6$)
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני מתחיל יחסית בקטע של הOC... נכון לעכשיו יש לי את המעבד+הלוח שמופיע במפרט (עם הקירור שבא בגרסת BOX)... עכשיו השאלות שלי אליכם הן, לאיזה מהירות אפשר להגיע עם המעבד בOC לא מסובך מידי ואיך עושים בכלל OC למעבד?!?
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
עשיתי היום מוד קטן למאווררים האלו שירוצו על 12 מלא ולא ישתנו עם הטמפ' והם די רועשים אני רוצה להשקיט אותם אבל אני לא יודע איך יש לי כמה דרכים שאני יכול לבצע: 7VOLT TRICK FANMATE2 שבא עם ZALMAN 7000B (השאלה היא העם הוא יחזיק 2 120) נגד שבא עם מאורר זלמן 92 מ"מ שאני לא משתמש בו , קוד : זהב , שחור , כחול , ירוק (אותה שאלה האם יחזיק את 2 ה120)
-
- 11 תגובות
- 673 צפיות
-
-
יש אפשרות להעלות את המהירות של המאוורר של ה INFINITY? דרך הביוס או תוכנות כלשהן? יש לי במחשב מתחת לספק מאוורר 120MM יש לי אפשרות להגביר את המהירות שלו גם? אם כן הייתי שמח להסבר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אם מישהו יודע שיגיד... (למאוורר עם זרם של 0.18A)
-
- 5 תגובות
- 673 צפיות
-
-
כ"כ הרבה זמן לא התעסקתי עם לוחות של אינטל עד שהעניין כבר ברח לי מהראש, (הלוח לא מיועד לי) אני צריך המלצה ללוח טוב ל-O/C עד 800 ש"ח ~ תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
ASUS P5B DELUXE WI/FI לעומת ASUS P5Q PRO לא חשוב לי כסף, רק העניין שציינתי, תודה.
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי כרטיס מסך Sapphire 9800 Pro 128Mb /256Bit ועשיתי לו אוברקלוק ל 390/360 -קירור רגיל של ספיר(הגדולים יותר כמו בתמונה ) יש לי חיישן של המארז- (Thermaltake XaserIII Lanfire VM2000A) החיישן יושב על היתסינק ומראה על טמפ' של 41 מעלות , במשחקים הוא לא עושה בעיות , השאלה היא האם זה טמפ סבירה ? (הטמפ' ללא אוברקלוק היא בערך 38 מעלות) , והאם אפשר לעלות את האוברקלוק ליותר תודה לכל העוזרים..
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט למארז HTPC, בדגש על השקט והניקיון. הבנתי שכדאי להחליף את המאוורר שמגיע בסטנדרט של INTEL בקירור צד שלישי. רציתי לשאול אם Scythe SHURIKEN יתאים למערכת שהרכבתי, או שכדאי משהו אחר. כמו-כן רציתי לדעת אם כל המערכת שהרכבתי מסודרת מבחינת קירור. המפרט שהרכבתי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD מארז ללא ספק Thermaltake Mozart VC4000SNS ספק כח Enermax Modu82+ 525W קרור למעבד Scythe…
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אז הייתי חודש וחצי בתאילנד ועכשיו אני בודק חידושים וגיליתי שיצאו 2 עדכונים בזמן שהייתי בחו"ל סוף סוף כתוב שתיקנו את בעיית ה OC מאז ביוס 1.4 לא היה אפשר לעשות OC כמו שצריך... נקווה שסידרו את זה עכשיו http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=637&kind=1 חוץ מזה יש לי גם XP90 חדש שהבאתי מתאילנד אז צריך לנסות את הOC עכשיו :-)
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
עברו עליי ועל המחשב שלי כמה חודשים מלאי תהפוכות. לשווא ניסנו יחד לפתור את הבעיה שהייתה לו. עברו עליו שינויי ושדרוגי חומרה, והיום סופסוף אני יכול להגיד שהוא החלים במלואו ונראה טוב מאי פעם. ואלה השינויים (אפשר להשוות אותם למפרט שמופיע אצלי - טרם עדכנתי אותו): זכרונות הוחלפו ל: 2X Corsair xms 1GB 800Mhz CL4 4-4-4-12 - 2.1V מארז הוחלף ל: Lian-Li PC101A (באמת שלא התכוונתי להחליף מארז, אבל כשמציעים לי ליאן-לי ב-300 שקל - ברור שאני אקח) לוח הוחלף ל: Gigabyte GA-P35-DS3L ובקרוב גם המסך הזקן שלי יוחלף בASUS MW22. סתם, כי בא לי לשתף (אחרי היעדרות ממושכת) עריכה: עכשיו כשיש כמה דקות לנשום, אפשר להראות תמונות. הוא עדיין לא מסודר בשיט בפנים, אני מבטיח להיות ילד טוב ולסדר את הכ…
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
במקום הlayout המקורי של המאווריים מצאתי משהו הרבה יותר יעיל. מאוורר אחד מול ההארדיסק,מאוורר אחד מול הזיכרונות. זה הולך פחות או יותר בצורה הבאה: אוויר מחוץ למארז (פתחתי את הסלוטים של ה PCI) נשאב על ידי המאוורר התחתון האוויר הזה נזרק על ההארדיסק,מה שהוריד אצלי את המעלות של ההארדיסק מ50 ל40 האוויר הקר הזה אחר כך נשאב בחלקו על ידי המאוורר העליון המאוורר העליון זורק אוויר קר על הזכרונות וגם על הגשן הצפוני קצת טמפרטורות אחרי המוד: לוח אם ב32 מעלות אחרי אוברקלוק - לפני זה היה בסביבות ה36 הארדיסק ב40-42 מעלות,היה בסביבות ה50 לפני המוד. זה נראה ממש זול ומאוד חובבני,אבל זה משיג אחלה תוצאות
-
- 7 תגובות
- 673 צפיות
-
-
מדובר במאווררי 120ממ שמגיעים עם המארז. מהירויות הסיבוב המתקבלות הן באותה יציאה על הלוח.(אחד המאווררים מתחבר פשוט ליציאה בלוח שלא מאפשרת ניטור מהירות). לשני המאווררים יש חיישני טמפרטורה ירוקים. האם יכול להיות הפרש כזה במהירות הסיבוב רק בגלל מיקום החיישן הירוק? תודה.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
אני העלתי את fsb ל300 אבל משהו מוזר קורה באוורסט מראה לי שמכפלת המעבד קופצת מ9 ל 6 כל כמה שניות הזכרונות שלי הם 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-