עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, אני עומד לבנות קירור למעבד - אבל לפני הכל אני רוצה לדעת איזה חומר הוא הכי טוב להולכת החום: חשבתי כבר לקנות לוחות אלומניום אבל לאחר הכתבה של הקירור החדש של OCZ החלטתי לבדוק זאת... נחושת?,אלומיניום? או בכלל משהוא אחר. אשמח לתגובות.

• 10 תגובות
    • 635 צפיות
  2. Started by cohena11,

קניתי MSI MEGA PC זה מחשב SMALL FORM FACTOR עליו יש מעבד P4 2.66 512 DDR SAMSUNG DVD COMBO CDRW דיסק 80 GB SEGATE והכי חשוב כרטיס AGP TI4200 בדקתי טמפ' בתוכנת MSI PC ALERT 4 שהגיעה עם המחשב והתוצאות: במנוחה: CPU 41 C SYSTEM 31 C עבודה מאומצת: CPU 57 C SYSTEM 47 C כל זה מקורר על ידי SMARTFAN מחובר על וונטה מיוחדת שאלותי: א.באיזה תוכנה הכי טוב לבדוק טמפ' ואיך? ב.האם זה לא חם מידי?(צריך לזכור שזה מיני מחשב-אני חושב שהסטנדרט שונה) ג.אם זה חם מדי מה הם התוצאות לחימום יתר ברמה הזאת? ד.איך אני בודק אם המאוורר משנה RPM בצורה נוכנה ואם אפשר לשלוט על זה? מאוד חשוב שאקבל תשובות נכונות ומהירות מכיוון שעל פי התשובות אני אשאיר את המחשב אצלי או אחזיר אותו מאיפה שקניתי אותו

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  3. אני רוצה לקנות גוף קירור שקט ויעיל (לא חייב קירור מירבי) לכרטיס מסך שלי כי הוא מתחמם בצורה מטורפת ואולי לעשות לו גם OC על הדרך. יש לי 8800GT של ספארקל ולוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט. רציתי לדעת מה אתם אומרים על ה- VF1000 LED והאם הוא שווה את המחיר שלו (140 שקל ב- KSP)? והאם גם הוא יתאים פיזית מבחינת הגודל ללוח אם, כי ראיתי שעל הלוח אם, ממש מתחת לכרטיס מסך שלי, יש מן גוף קירור מרובע כתום. יש מצב שהוא יפריע לחיבור של הגוף קירור שכרטיס מסך? קישור לגוף קירור: http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=276

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  4. תמונה לפני ההתקנה: ואחרי ההתקנה: שימו לב לשינויים האלה במכפלה והמתח האם זה יכולהזיק למעבד? יכול להיות שהתוכנה הזאת מזייפץ? אני לא מבין בOC ככה שאני קצת לוחץ תודה מראש ofeky1

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  5. Started by keypod,

קראתי כל מיני כתבות אבל זה נורא-נורא מסובך! מישהו יכול לומר לי במילים פשוטות איך כדאי לי לעשות OC לציוד שלי? לא מחפש משהו היסטרי, רק OC שיעשה הבדל. יש לי: מעבד: AMD 63 +3200 Winchester עם קירור של זלמן 7000CU זיכרון: OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum לוח: MSI NEO2 Platinum איפה להתחיל ? תודה

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  6. זה הכרטיס http://www.amdmb.com/images/ti4200/ti4400.jpg והמאוורר השחור שמה השתחרר כי מה שמחזיק אותו מאחורה נשבר ואי אפשר לשים שמה כלום.. בקיצור נשארתי עם סינק.. מה אתם ממליצים לי לעשות עכשיו?

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  7. Started by mrraz,

אני מנסה להאיץ AMD כפול ליבה על ידי העלאת מהירות הבאס ובבדיקת מאמץ המחשב נתקע פשוט נתקע עם תמונת מסך יציבה שום דבר לא מגיב. המעבד לא מתחמם בכלל היכן עשוייה להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  8. Started by SOLIDUS SNAKE,

לאחרונה ראינו הרבה HS שמשקלם עובר את ה450 גר' (המשקל האופטימלי של אינטל). כמו לדוגמה סידרב 6000 של ZALMAN (נושק ל 1 ק"ג), SPARK של TT וכמובן סדרת הSLK של TR. המשקל הזה מאוד מדאיג אותי בעת קניית הHS שלי, בהתחלה חשבתי על ה AIROFLOW אבל הביצועים שלו בOC לא משהו אבל כל השאר כבדים נורא - האם יש סיבה לדאוג וכמה באמת יחזיק הלוח, אם אני לא מבריג ברגים אלה משתמש ב"פיגום" של אינטל על הלוח.

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  9. מחפש קירור שקט עם יחס מחיר/תמורה ל E8400 . עד 170 ש"ח כן אבצע OC בעתיד מבוסס קירור אויר עד כ 3.6 GHZ הלוח שלי P5Q PRO

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  10. Started by or_m0,

כותרת.

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  11. Started by natla,

אשמח לקבל חוות דעת מנסיון של אנשים על המאוורר הנ"ל. איך הוא בהשוואה לוולקנו 11 ול- CoolMaster Aero 7 ? תודה.

• 10 תגובות
    • 635 צפיות
  12. Started by DarkMoh,

איזה קירור יכנס לי בשביל המעבד ב-Thermaltake Soprano [MID TOWER לוח 945P-S3 מעבד E6600. אוויר כמובן^ רצוי מ-KSP, תקציב : 300 ומשהו ש"ח ----------- מה יקרה אם יקחו מקרר \ מיניבר, וישתמשו בו בשביל המארז? תהיה התעבות והכל ישרף או שבגלל שזה סגור ואם אפשרי היפוטתית שהמיניבר בחיים לא יפתח יותר? [סגור 24\7] ^ מבחינת טמפרטורה + האם הכל יעבוד תקין

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  13. Started by ratzabi,

אם כן אז: לכמה הגעת איתו? עם איזה קירור והאם הוא טוב? (אם אפשר לינק לקירור) איזה מפרט יש לך? תודה לעונים...!

• 6 תגובות
    • 635 צפיות
  14. Started by Bebush,

כמו שכבר פירסמתי פה נושא אחד על עצות וטיפים לOC עכשיו נתקלתי בבעיה נוספת שנראת קצת מוזר. אני עובד עם Nike (מנהל מעבדים זכרונות ולוחות אם) ואנחנו עושים לאט לאט כל הזמן קצת OC למעבד (יש לי עליו קירור Mugen 2 Rev. B). בנתיים הכי גבוהה שהגעתי זה באס על 382, מכפלה 11, מתח 1.55 והכל עבד יופי (המעבד הגיע לטפמרטורה מקס' של 62 ואז Nike רצה שנבדוק אם הלוח אם יחזיק בבאס 400 אז ניסיתי באס 400 מכפלה 8 ומתח 1.6 ושוב הכל עבד יופי, הגיע ל53 מקס'. ואז ניסינו באס 400 מכפלה 11 ואז בדיוק שסיימתי להגדיר את ההגדרות ולשמור נגמרו לי הבטריות במקלדת, אז החלפתי והייתי צריך לעשות ריסט (ידני) כי המקלדת לא עבדה, אז אחרי הריסט (ההגדרות של הביוס לא נשמרו) נכנסתי שוב והגדרתי את הנתונים לאוברקלוק ומאז יש…

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  15. יש לי אפשרות ליקנות E8400 ולוח ‏EP43-UD3L ב850 ש"ח (עם OC 4.6) האם זה שווה יותר מ Q8200 ‏EP43-UD3L במחיר 1175 ש"ח דחוף לעוד יומיים

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  16. אני מחפש מאוורר 1ball+1sleeve ואני לא מוצא 12 סנטימטר.

17. Started by DarkX,

טוב אני מתחיל בפרוייקט המודדינג שלי.. איפה אני יכול לקנות גריל למאורר? אשלח תמונות ברגע שיהיו.

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  18. Started by shlomi2003,

תראו הבעיה היא שמתי שאני מדליק את המחשב וניכנס לביוס המעלות תמיד 10 מעלות פחות ממה שצריך ואחרי שאני מפעיל מחדש המעלות מסתדרות למשל שהדלקתי היום המעלות היו בביוס 20 ושהדלקתי מחדש הם חזרו להיות 31 כמו שצריך במה הבעיה ?? אם זו בכלל בעיה ??

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  19. Started by shaynoy,

אוקיי אז המצב הוא כזה ,אני מתעצל לרשום מפרט מדוייק אז הכל בתמונה. השאלה לכאורה פשוטה: כרגע עוד לא הספקתי להחליף משחה בכרטיס ( 7800GTX מתוצרת ג'יגהבייט ) ואני מניח שאני אעשה את זה מחר... יש לי את הNV5 SILENCER של ה6800ULTRA ה"ישן" שלי... אני רוצה להתקין אותו על ה7800 ונראה לי שזה גם יתאים. מישהו ניסה להתקין סיילנסר של 6800 על 7800?? : אגב אני עם ספק די מעפן של TT שנותן 18A ב12V... יכול להיות שעם ספק אחר הכרטיס יגיע יותר רחוק? (למרות שגם התוצאה הזו נראית לי לא רעה ) הלוח, דרך אגב - DFI ULTRA-D 702-2 עריכה : בתמונה הCPU-Z מזייף, המתח למעבד הוא 1.616V - דרך תוכנות אחרות רואים מתח נכון. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  20. Started by eranisra,

קיבלתי את הכרטיס מישהו עשה לו אוברקלוק?? ולכמה הצלחתם להגיע?

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  21. יש לי בעיה שאני שובר תשיניים כבר כמה שעות ופשוט לא מצליח לפתור... יש לי שני כרטיסים HD4870 ב CF, ברגע שרק כרטיס אחד מחובר אין לי בעיה להריץ פריים גם ב 4.8GHZ, ברגע שאני מחבר את שני הכרטיסים ליבה אחת בפריים נופלת אחרי 2 שניות... מה יכולה להיות הסיבה ? איפה ההגיון בעיניין ?! אשמח לתשובה מהירה... תודה.

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  22. Started by amir_dj,

יש לי מעבדamd 6400 ולוח אם של ג'יגהביט m61sme -s2l. אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל משום מה אני לא מוצא איפה לשנות את המתח של המעבד בביוס. אני רוצה להעלות את המעבד מ-3.2 ל4 (שינוי של 25 אחוז), זה מוגזם? אני יכול לסחוב את זה עם קרור סטוק? או עם Arctic Cooling Freezer 64? בקיצור אני צריך עזרה של איך לעשות את זה... חוץ מלעלות את המגה הרץ ל250... איפה אני משנה את המתח ולכמה? ומה אני עוד צריך לשנות? + קראתי מדריך באתר שלכם והוא אמר לבטל את האפשרויות הבאות: spread spectrum מצאתי 3 אחד HT אחד PCI ואחד SATA cpu thermal trottilng לא מצאתי cool 'n' quite ביטלתי

• 6 תגובות
    • 635 צפיות
  23. הסטפינג של המעבד הוא AQXDA 0313 בכל מקרה לפי תמונות של ברטונים אחרים מהאינטרנט הוא נראה שונה(מיקום תוויות שונה וכו). לא בדקתי אם הוא פתוח או נעול. כרגע המעבד מתקשה לתפקד בתור 3200 והוא לא מחזיק פריימ יותר מ6 דקות. גוף הקירור הוא Volcano 12 לוח אם NF7-S REV 2.0 הטמפרטורות הם 37 במנוחה ו 44 במאמץ כאשר המחשב מתרסק כעבור מספק דקות עם מסך כחול וזאת בין אם מריצים פריימ או שמריצים תוכנה אחרת כגון אימיול. הזיכרונות פועלים סיכרונית (400mhz)בתיזמונים לפי ה SPD והם כמו הזיכרונות במפרט שלי (PC3200). אני הולך לבצע בדיקה בעזרת Memtest בקרוב, רציתי רק לברר מה דעתכם האם תאריך היצור המוקדם מעיד על מעבד פחות איכותי?

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  24. Started by urich,

א. לא התקנתי נכון כל כך את גוף הקירור. יש פלסטיק שצריך לשבת מתחת לבקפלייט (אין לי מילה בעברית לזה) שהיא קצת עקומה וצריך לסובב את הברגים עד שהבקפלייט מתיישר מה שאני עשיתי זה לקחתי את שתי הגומיות שמתי מתחת לבקפלייט ושמתי את הבקפלייט הפוך (בולטת כלפי מעלה) וסובבתי את הברגים קצת כל אחד כל פעם עד שהכל היה חזק (לא יכולתי לסובב עוד ופחדתי שהליבה תהרס). בכל מקרה הגוף קירור יושב טוב עובדה שעכשיו הטמפרטורה היא 48 על אידיל ו63+- במאמץ (לעומת טמפרטורות 60 ו83 עם קירור הסטוק) ביום חם בצהריים אחרי כמה שעות עבודה בחדר לא ממוזג. בכל מקרה אני ישאל האם יהיה מאוד גרוע אם אני יוריד את גוף הקירור ואחר כך יתקין אותו שוב מבחינת הגריז הטרמי (שבה כבר על ההיטסינק כך שאין לי עוד חומר). או שאין צור…

• 10 תגובות
    • 635 צפיות
  25. מדובר בזכרונות RDRAM של Samsung במהירות 400 MHz כ"א (יחד 800 MHz. כמובן) עקב העלאת FSB ל-120 מהירות הזכרונות עלתה ל-480 (4*120) מכיון שאין חיישני טמפרטורה לזכרונות, אינני יודע מה קורה שם. המחשב בינתיים עובד יציב לגמרי. מה אתם אומרים? יש צורך לשים לב לפרט כלשהו?

• 1 תגובה
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.