עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אחרי הרבה זמן שהייתי פסיבי, וקראתי מאמרים ומדריכים פה ובמקומות אחרים. החלטתי לנסות את מזלי.. הקירור שלי זה הסטוק של אינטל ללא OC במנוחה זה היה נע בין 30 ל 40 ובמאמץ היה מגיע ל 62 - 66 העלתי את התדרים ל 333 כך שקיבלתי 3000Mhz בלי לגעת במתחים. ועדיין אותם טמפרטורות בדיוק מעלה אחת לא יותר זה הגיוני? אגב יש לי Rev G0 אני יודע שבגלל זה זה אמור להיות קר יותר, ולהתמודד עם OC טוב יותר, אבל עדיין קצת מוזר לי. הרצתי prime95 במשך בערך שעה, והכל עדיין תקין, והמעלות לא עברו את ה 66 במאמץ שזה בעצם הטמפרטורות גם ללא OC אני יודע שזה לא הכי קר בעולם, אבל עדיין אני מרגיש שהרווחתי 600Mhz חינם מוקדם מידיי לשמוח?, יש מצב שהתוכנות לא קוראות נכון? אני משתמש ב CoreTemp And Real Temp תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  2. ברשותי מערכת דיי פשוטה (במפרט)....אני עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך..השאלה שלי בגלל שהמחשב שלי דיי עגלה גם ככה כדאי לעשות גם למעבד? או שזה לא ממש יתרום כמו הoc לכרטיס מסך וoc לכרטיס מסך מספיק?

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  3. שלום לכולם משום מה בלוח הבקרה של NVIDIA התוכנה לא רוצה להראות לי את התדרים של הליבה והזכרונות, גם שאני שם על אפשרות ''הגדרות יצרן'' וגם באפשרות ''הגדרות אישיות '' שאני יכול לעשות OC בעצמי (אין לי גם אפשרות לשנות תדרים) דרך התוכנה RIVA TUNER זה נראה טוב בתדרים עם OC מהמפעל של XFX (שם אני כן יכול לשנות תדרים) האם משהו לא בסדר? הודה לעוזרים. צרפתי תמונות [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  4. Started by TM101,

באתר של אינטל כתוב שרמת המתח התקינה למעבד הזה היא 0.962V-1.362V וטמפרטורה מקסימלית של 73.3°C http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=32242 אם אני יבצע אוברקלוק עד שרמת המתח תגיע למקסימום המותר שהוא 1.362V זה לא יקצר את חיי המעבד?

5. אני מחפש קרור ל פנטיום 4 3ג שלי סוקט 478 משהו זול ואיכותי!!! ומה בעצם זה אמור לספק לי במספרים?

• 12 תגובות
    • 655 צפיות
  6. Started by ashkenazone,

אהלן, יש לי D805 וPQI TURBO 667MHZ 2X512 ה805 שלי עומד על 3.8GHZ אבל הזיכרונות על 630 ומשהו נדמה לי [דאון קלוק] האופציה הבאה בגלל המכפלה היא 720 שזה לא מאפשר למחשב לעלות.. אז אני צריך להעלות מתח - אז השאלה שלי היא כזאת: א. איפה לבדוק מה מתח הזכרונות הנוכחי שלי? ב. עד איזה מתח הPQI TURBO מסוגלים להגיע? ג. עד איזה טמפ'? ד. איפה אני רואה טמפ'? ה. עם איזה תוכונת לבדוק אותם בסוף? SNM וMEMTEST?

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  7. Started by lipa,

ההשוואה בוצעה על מעבד אינטל 3.2 בסוקט 775 http://www.behardware.com/articles/568/page1.html

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  8. שלום לכולם, כמו שאתם יודעים קבלתי את המחשב החדש שלי לפני כחודשיים וחצי בערך... ואני רוצה עכשיו להוסיף לו בקר טמפרטורה וכו'.... איזה קיימים בשוק? מה שווה? לא שווה? מה אני צריך שיהיה באחד כזה? אני יודע גם שאני רוצה להוסיף מסך LCD שיכתוב כל מיני דברים שאני רוצה - יש מצב שיש כבר אחד מוכן שרק צריך לו תוכנה או משהו? או שהוא מגיע עם כזה בקר טמפרטורה??? ד"א - אני מאוד רוצה שיהיה חיבור FIREWIRE לפחות אחד עליו (לאייפוד החדש שאני מקבל עכשיו).... תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  9. מקווה לעזרה נתקלתי כבר מספר פעמים בתופעה משונה: אני מריץ תוכנה EasyTune5 של Gigabyte (יצרני הבורד שלי), ולפיה המעבד רץ בזמן נתון בטמפרטורה של 47 מעלות. בפער של דקות, הביוס מדווח על 57 מעלות. הפער הוא בד"כ של בערך 10 מעלות. אמנם יש פער זמנים בין הנתונים (אם אני צופה בביוס לפני העלייה - זמן עליית חלונות. לחילופין - זמן איתחול), אבל הוא לא מסביר (לדעתי) פערים גדולים כל כך. על איזה משני הנתונים עלי לסמוך יותר? האם התוכנה של ג'יגהבייט משקרת?

• 6 תגובות
    • 655 צפיות
  10. Started by or2077,

ראיתי באוורסט שהטמפ' של המעבד שלי היא CPU 74 °C (165 °F) המעבד לא מותך בטמפ כזאת? קיצור איזה קרור לעשות כרגע הוא מקורר המאוור רגיל ורועש יותר ממה שאתם חושבים כשאני מדליק את המחשב זה כאילו תחנת כוח מתחילה לפעול

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  11. Started by אדם לוי,

בקיצור אני רוצה לדעת כמה פקטים עליו הוא אוברקלוקר וטב?

12. Started by cold-fire,

יש לי לוח אם של gigabyte והציפ של ה NF4 חם מאוד!!!!!!!! 69 מעלות במנוכה ו71 במעמץ המחשב ללא OC איך אני יכול לקרר אותו

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  13. Started by Orong,

היי אני מעוניין לבצע OC למעבד. יש לי את המפרט הזה: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigabytes Radeon HD4870 512MB DDR5 PCle כונן קשיח: W.D 5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16mb צורב: ASUS X20 ספק: SeaSonic S122II-500 500W + מארז קאמפוס NZXT המעבד כרגע נמצא כבר בOC והוא כרגע עומד על 3.0 במקום 2.6 כל האנשים שדיברתי איתם אמרו לי שהמעבד שלי יכול להגיע ל 3.2 בכיף. מה שכן הOC שעשו לי זה הטכנאי בחנות מחשבים משם קניתי את המחשב... החנות עצמה נסגרה כבר, ואני בעצמי אין לי מושג איך עושים OC. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להעלות ל 3.2. כעיקרון הטמפרטורות שלי ה…

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  14. Started by SevenKiller,

שלום... תראו אם אני ידע איך אני יוצאי הרבה כסף על זה וחשבתי על זה רק עכשיו... אתם אמרתם לכמה אנשים פה שים לד פה שים לד שם... אני קניתי איזה 3 לדים... 1 בשביל העכבר להחליף מהאדום... ו2 שיהיה... עכשיו השאלה.. הכי חשובה !! נגיד ויש לי לאן אני מחבר!?!?!?!?! ל-א-ן? תודה רבה אני ושב שהלדים שלי הם 3 וואט כחוליים כאלה עולה 7 שקל 1... בבקשה שאלה הכי דחופה בארץ

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  15. Started by shklak,

כמובן שאין אפשרות כזו ב-BIOS, אחרת לא הייתי שואל. מדובר בלוח אם Pcchips M754LMR Socket 370, שמיועד ל-100MHz FSB, והטכנאי שמסר אותו , בשעתו, הרכיב עליו מעבד פנטיום 3 1.0GHz עם 133MHz FSB. עכשיו, גישה חאפרית כזו כמובן שמביאה לצרות - אפיק ה-PCI עובד במהירות שנגזרת ממחלק של 1/3 מה-FSB. ולכן, כרגע הוא עובד על תדר של 66MHz במקום 33MHz. כתוצאה מכך - היציבות שלו ממנו והלאה. השאלה שלי היא - איך, ואם בכלל, ניתן להוריד את תדר ה-FSB, אחת ולתמיד, ל-100MHz ? האם העובדה שמורכב מעבד עם 133MHz FSB תמנע מעבר ל-100MHz FSB ? יש אפשרות לשנות אותו בכל מקרה או לפחות לקבוע מחלק כלשהו שידאג כי אפיק ה-PCI לפחות יפעל ב-33MHz ? תודה

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  16. אני מתכוון לקנות את המארז הזה: http://www.nzxt.com/products/duet/ את ההיטסינק הזה: http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp ואת הלוח אם הזה: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=496&model=1585&modelmenu=1 רציתי לשאול אם אתם יודעים על בעיות תאימות בין הרכיבים הנ"ל? תודה

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  17. אממ אז ככה אני צריך קירור אוויר לP4 סוקט 478 אבל שיכלול התאמה עם תושבת או משהו ל775 בתודה מראש,

• 10 תגובות
    • 655 צפיות
  18. Started by O.G.D 2k5,

שיש לי כרטיס GForce Fx 5600 של ASUS ואמרו לי פעם שאפשר לפתוח אותו עם תוכנה ל5700 אז אני רוצה לשאול אם זה אפשרי ואם כן אז איך??? רוב תודות נערך: הא הפך ל-האם [בכותרת]

• 12 תגובות
    • 655 צפיות
  19. אז ככה קניתי ספק כוח חדש ליברטי 500W רציתי לדעת אם המאוורר שלו מוציא אויר מהמארז לבחוץ או ההפך? וכנל לגבי המאוורר של הכרטיס מסך EVGA 8800GTS 320mb?? הכרטיס חדש והוא עובד על 65 מעלות בלי מאמץ זה בסדר? ומה הטמפ' שלא כדאי שהכרטיס יגיע אליה? ואני רוצה להרכיב את הכרטיס טלויזיה שהיה לי לפני השדרוג יש לי חריץ פנוי אבל אני מפחד שהוא יפריע בקירור של הכרטיס מסך הכרטיס טלויזיה הוא קטן והוא יסתיר כרבע מהמאוורר אבל יהיה רווח של 4 ס"מ בין הכרטיסים הנה שרטוט של איך זה ישב בערך המרובע השחור מסמן את ה GTS והמרובע האדום את הכרטיס טלויזיה אני יעלה תמונה שאני יכבה את המחשב כדי להמחיש יותר טוב

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  20. אני עומד לקנות ביג טייפון, שיעלה לי בערך 260 ש"ח. חשבתי אם כבר, להוסיף איזה 70 ש"ח או משהו דומה, ולקנות גוף קירור טוב יותר מהאתר: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=185 ברשימה שהבאתי, יש גוף קירור טוב יותר מהביג טייפון, עד 60$? מה שחשוב הוא השקט, מקום שני הביצועים.

• 13 תגובות
    • 655 צפיות
  21. Started by winil,

עשיתי אוברקלוקינג למעבד שבכותרת ל3.20 ומה שמוזר זה שהטמפרטורה נשארה כפי שהיתה לפני זה 40-41 מעלות והבנתי שהטמפרטורה צריכה לעלות בצורה ניכרת זה בסדר או שהאוברקלוקינג לא הצליח?

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  22. שלום אני מחפש המלצות לפתרונות קירור ברי השגה למחשב שלי: יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 (541) ליבת Prescott, מארז סטנדרטי עם מאוורר בחזית ו"כוס" שאמורה להוביל את האוויר החם מהמאוורר של המעבד מחוץ למארז. מאוורר סטנדרטי שהגיע עם המעבד. כרגע המעבד עובד על 63 מעלות, בחדר ממוזג חלקית (הדלת פתוחה), כשהמאוורר על 2700 סל"ד. סביר להניח שנקיון של המארז ישפר את המצב, אבל לא מאוד משמעותית לאור הנסיון שלי (אולי יוריד ל-55 בחדר לא ממוזג). אני רוצה להגיע למצב בו אוכל להשאיר את המחשב דלוק בחדר לא-ממוזג (מישור החוף) בלי לדאוג למעבד שרוף. המחשב אמור לשמש להורדות ומרכז מדיה, כך שלא אמור להיות עומס חריג על המעבד. יהיה גם נחמד להחליף למעבד שקט יותר מזה הקיים. אני יודע שמאוורר גדול יותר בקוטר אמור…

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  23. Started by UBS,

ע-ר-י-כ-ה ענקית תודה לכל המגיבים אני עכשיו תקוע עם הכרטיס מסך העלתי לו את הליבה והזכרונות ל 497/1377 וב 3DMAR05 אני מקבל 8537 נקודות עכשיו גם עם אני מעלה את הזכרונות בטיפה והליבה בטיפה נהיים לי ארטיפקטים (אני בודק ב ATI TOOL ) אבל מה שבעצבן זה שהליבה קפואה 38 מעלות במנוחה ו55 מקסימום במאמץ אבל עדיין אם אני מעלה את הליבה אפילו ב3 HARZ נהיים פווול ארטיפקטים אני אשמח לדעת אם יש דרך אחרת לסדר את זה דרך אגב אני עושה OC דרך התוכנה של GAINWAR - EXPERTTOOL תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  24. Started by Lanzar,

מה המתח המקסימלי שאפשר לתת למעבד E8500 ? הקירור הוא קירור מים והמעבד לא עובר את ה 55 מעלות במאמץ מלא, כרגע אני ב 4600MHZ ב 1.520V... השאלה אם מותר לתת לו עוד קצת מתח, או שזה גבולי ? או אוליי כבר יותר מידיי ??

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  25. Started by moskitos,

הטמפ' של המעבד שלי(AMD2000 עם וולקנו 7 פלוס) עמדה לפני זמן קצר על 57 מעלות(כאשר הוולקנו על המינימום),לאחר שפתחתי את המארז(שגם ככה נמצא בתוך כוך) הטמפ' עמדה על 52 מעלות(שוב כאשר הוולקנו על המינימום),וכאשר הוולקנו על המקסימום(והמארז עדיין פתוח) הטמפ' היא 48 מעלות. נראה לי שהבעיה היא שהמארז לא מאוורר מספיק לא? יש לי מקום מקדימה לעוד מאוורר 120 מ"מ(יש לי כבר אחד מאחורה). 1 אם אני אוסיף מאוורר 120 מ"מ מאחורה שמכניס אויר מה יהיה השינוי? 2 על איזה מאווררים אתם יכולים להמליץ לי(משהו שקט אבל טוב מאוד)?

• 6 תגובות
    • 655 צפיות

דיונים חדשים בפורומים