עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, יש לי מעבד AXP 2500, עכשיו יש לי קירור סטוק שבא עם המעבד. התחלתי לחפש במקומות שונים קירור שונה, האפשריות שלי הם ה VOLCANO 12 או ה COOLMASTER 12 , או VANTEC. השאלה שלי מה מאלה יותר כדאי, מביחנת רעש\קירור. וגם האם הVOLCANO מגיע עם איזה שהוא חומר טרמי או משהו למרוח מחדש על המעבד? תודה.

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  2. שלום וברכה, עד 4Ghz הצלחתי להגיע ליציבות טובה, אך מהמהירות הזאת ומעלה רק מסכים כחולים. לפניכם תמונות של המצב בהם אני ניסיתי לעשות OC... אשמח לתיקונים כאלה ואחרים. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 916 צפיות
  3. Started by nivster,

יש לי את המפרט שניתן לקרוא בצד ימין, ולמי שאין כח, אז זה AXP2100, עם 512 מגה זכרון של סמסונג, הזכרון הוא DDR266. בנוסף, נפל לידי סטיק בודד של 256 מגה, גם של סמסונג, אבל DDR333. המחשב כרגע עובד על 157 מה"צ FSB, ועושה פוסט עד 162 בקושי. ושאלתי היא מה עדיף לי, בהנחה שהמכונה שעוברת OC היא מכונה למשחקים בלבד? 256 מגה DDR333, או 512 מגה DDR266? האם יש סיכוי שהמערכת תעבור את ה-162 מה"צ FSB עם הזכרונן החדש? מערכת ההפעלה היא WINXP. תודה!

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  4. Started by Baz34,

צריך עזרה בבקשה למי שיש לינק טוב לתהליך OC מסודר בלוח GA-965P-DS3 אני מאוד אשמח לעזרה... תודה מראש

• 4 תגובות
    • 682 צפיות
  5. Started by liav123,

אהלן, יש לי לוח אם של GygaByte דגם GA-970A-D3. לאחרונה החלטתי להוסיף מאוורר, בנוסף למאוורר שקיים מאחורה. את המחשב קניתי מחברת TMS, כך גם את המאוורר. הסבירו לי לאן לחבר אותו, והתקשרתי מספר פעמים, אבל פשוט לא הצלחתי. המאוורר בא עם חיבור כזה של שלושה חורים, ועל הלוח אם כתוב SYS_FAN_1, לשם אמרו לי לחבר אותו. ניסיתי לחבר אותו בהתאמה, כך ששלושת החורים יתאימו, בדקתי גם איך החיבור של המאוורר הראשון הולך, ועשיתי ככה, אותו דבר. ניסיתי להפעיל אחרי זה את המחשב והמאוורר פשוט לא עבד. מה שכן שמתי לב שהוא לא ממש מתחבר, כמו חיבור רופף כזה, אבל הוא כן נכנס ומתאים. בדיוק כמו שאמרו לי עשיתי, ולא הצלחתי. זה המאוורר: http://www.tms.co.il/product/4310 מה עושים?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by 114508534,

ככה הכבלים נראים ממש ממש מכוערים על תעשה את זה וזה גם צלא יהיו גמיש אני ניסית וזה יצאה חרא . תעגל אותם יותר טוב עם צינור אקווריום

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  7. Started by tendo,

שלום, אני מחפש קירור אוויר למעבד הנ"ל בתחום ה 300 ש"ח מקסימום ועם המהרה ל 4.3 בערך. רצוי כמה שיותר שקט. תודה מראש לעוזרים. נ.ב אני ממש מצטער אם זה לא המקום הנכון לבקשה...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. האלה קירור למעבד: Zalman 9500 Led S775 כמות: 1 - מחיר: ¤186 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤461 זיכרון: Geil 1GB DDR2-800Mhz DualKit ULTRA CL4 X2 כמות: 2 - מחיר: ¤220 שאר המפרט בצד. לכמה OC אני יכול להגיע בטוח?

• 4 תגובות
    • 588 צפיות
  9. Started by aviv00,

E4300@2.4GHz OC stock air Fan mobo 965G CPU Host Frequency (MHz)_________ [266] PCI Express Frequency (Mhz)_______ [100] System Memory Multiplier (SPD)_____ [2.50] CPU Clock Ratio (Note)____________ [X9] Memory________________________ [667] Timing_________________________[5-5-5-15] System Voltage Control___________ [Auto] יש לכם הצעה טובה יותר לשידרוג ה OC ? אגב שאני מנסה לעלות את ה CPU Host Frequency הוא מאפס את עצמו להגדרות ברירת המחדל למה זה ? בגלל שהלוח אם לא מאפשר ?

• 4 תגובות
    • 661 צפיות
  10. Started by who_Cares,

אני מתלבט בין שלושה דגמים של זכרונות לOC בסביבות ה700 שקל. הדגמים הם: TwinMos Twister 512MB PC-3200 CL-2 OCZ 512MB EL DDR PC-3200 OCZ 512 PC-3200 Revision2 כולם בערך 700 שקל, איזה מהם ייצן תוצאות עדיפות? האם בכלל שווה להשקיע בהם או לקחת TWINMOS רגיל(550 שקל) וזהו? יש עוד הצעות האיזור הזה של המחיר? (עד 700 גג.) בתודה מראש לכל מי שמנסה לעזור, Who_Cares

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  11. שלום. האם טמפרטורת החדר משפיעה על בדיקת טמפרטורת המעבד תחת Stress Testing. ברור שהטמפרטורה משפיעה על טמפרטורת המעבד במנוחה, אבל מה לגבי המקס? תודה

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  12. אני קונה מחשב ורוצה לעשות OC לכרטיס מסך ואני רוצה לקנות את הריבועי נחושות ששמים על הזיכרון של הכרטיס....לקירור איך אני יכול לדעת איזה צורה של פלטת קירור לקנות יש צורות הבנתי......מלבן וריבוע אני לא יודע תשם של המוצר הזה ולא יודע סוג או משהו אני צריך שם ותמונה...לראות מה זה ולהוסיף את זה למפרט זה אולי Thermaltake RAM Heatsink Copper ש"ח ?????? או משהו אחר..שאני לא יקנה משהו שלא מתאים תודה! כרטיס של MSI R9800PRO כדי שאני יקנה הכל במרוכז.... זה המפרט CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) Video Cards : MSI RADEON 9800 PRO [12…

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  13. זאת הכתבה שפירסמו כאן לא מזמן.... http://hwzone.co.il/articles/oc_buyer/ (אגב...אני אחד שלא אוהב ליקרוא הרבה אבל הכתבה הזאת היתה נורא מעניינת.. ) אז הלכתי והרכבתי לעצמי את המערכת : Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX ש"ח 430 Scythe Kama Cross ש"ח170 A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL4 ש"ח485 Gigabyte GA-EP35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 ש"ח460 Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ש"ח895 Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS ש"ח270 LG GH22NP20 2MB Cache IDE 22X DVD±R DVD Burner - OEM ש"ח129 Enermax Liberty 400W Active PFC ש"ח 343 Antec Three Hundred The Versatile Case ש"ח299 סה"כ: 3,481 ש"ח…

14. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי פנטיום 3 עם לוח אם intel 815EEA הורדתי את האקטיב מוניטור של אינטר וגם לפני זה אפילו עוד תוכנות שבודקות טמפ' אבל משום מה אף אחת מהן לא עובדת, הן לא מראות כלום אה וגם בביוס לא כתוב כלום על טמפ האם יכול להיות שאין לי סנסור?

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  15. Started by Ovid,

איך ה arctic freezer i11 ? שקט?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. נכנסתי לביוס. לא שיניתי כלום לא נגעתי בכלום. הדבר היחיד שעשיתי זה להעלות את המגהרץ של המעבד מ2.66 ל2.70 וכיוונתי זכרונות ל1:1 העלתי כולה ב4 מגהרץ... שזה כלום. איך שהוא עשה ריסט אוטומטית נתקע המחשב. אחרי זה כל פעם שעשיתי ריסט נתקע עד שהמסך פתיחה עבר והמחשב ביקש ממני דיסק של הלוח בשביל לעשות איפס כי האוברקלוק נכשל. מה עשיתי לא בסדר ולמה נתקע המחשב? האם זה כי לא כיוונתי מתח למגהרץ החדש? ואם צריך, כמה מתח צריך. או שאין קשר בכלל למתח מפרט בצד תודה רבה ושבת שלום!!!

• 4 תגובות
    • 491 צפיות
  17. Started by GRINFELD,

אני עוד אף פעם לא עשיתי מודינג עכשיו יש לי חודש וחצי חופש אז אני רוצה להתחיל. אני רוצה לבנות ארז מהמזוודה כמו שיש בגלרייה כאן אז רציתי לדעת אם אתם יכולים לענות לי על כמה שאלות: 1 - כמה עולה מזוודה כזאת? 2 - האם לדעתכם זה לא מסובך מדי? 3 - כמה מאווררים אתם ממליצים לשים? 4 - האם יש איזה צבע מסויים שאתם ממליצים להשתמש כדי לצבוע ? כל עזרה תתקבל בברכה.. (העלתי את התמונה של המארז שאני רוצה לעשות כמוהו)

• 4 תגובות
    • 470 צפיות
  18. Started by Shay900,

שלום יש לי מעבד ?Athlon64 3000+ עם לוח Asus A8N-E Ultra. והתחלתי לעשות לו OC.. העלתי את הHTT 230, וסבבה. ליותר מזה הוא כבר לא יציב ( מתייצב עוד איכשהו ב234 אבל אני לא אוהב ללכת על החוט ) בקיצור, אמרו לי שאני צריך לעלות באס משהו עם הזכרונות שלא כל כך הבנתי.. ואפשרות שניה - העלת מתחים מה אני פוסל בזמן זה מכיוון שהמעבד בזמן מנוחה מגיע עם קירור סטוק ל36 מעלות ובזמן מאמץ ל45.. אז ניסתי לשחק עם הזכרונות .. העלתי אותם מ400 ל430MZ והמכפלה ירדה ל7, והמעבד ירד ל 1500MHZ והמחשב בקושי תפקד לא יודע למה אז מישהו יכול להסביר לי מה הולך עם הזכרונות והבאס, ואיך אני בדיוק מתקדם למספרים "קצת יותר גבוההים" מ2100MHZ ? תודה ויום טוב.

• 4 תגובות
    • 444 צפיות
  19. שלום , מחפש גוף קירור למעבד שירכש בקרוב (כחלק משידרוג ) . לא יבוצע אוברקלוק בכלל. יש היצע גדול של קירורים בטווח המחיר ואני צריך משהו שנחשב באמת שקט כי המארז שלי לא בדיוק מבודד רעשים..החלפתי לו כבר מאוורר אחורי שקט והספק המקורי שלי מאוד שקט ..כך שעקב האכילס הינו הקירור של המעבד . ראיתי בהיצע הקירורים הרבה סוגים של GLACIALTECH ו-AC ועוד.. מישהו יכול בבקשה להמליץ על קירור ? עדיף ללא צורך בפירוק לוח האם . לגבי חנות עדיפות ל-IQPC אבל אם יש משהו טוב באיזור ראשלצ (ואפילו קצת חורג בתקציב אם זה ממש שקט) , אז אין בעיה .

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  20. Started by PdLrAaTgIoNnUM,

צריך המלצה לקיט קירור מים טוב. למי שיש ניסיון עם הדברים האלה. אני מעוניין בקיטים שאפשר לרכוש בארץ.

• 4 תגובות
    • 997 צפיות
  21. אוקי, נעשה את זה פשוט. אני מחפש את המאוורר 120 השקט ביותר. עדיף בכלל בלי LED כלשהוא, או אם כן אז שיגיע עם אפשרות לכבות רק את הLED. (אני ישן ליד המחשב) הכי נוח לי לקנות מלוגיק, אבל איו לי בעיה עם חנות אחרת, העיקר שהמאוורר יהיה שקט. בנוסף, מישהו ניסה פעם את זה? http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5865 יש לכם מושג אם זה מוציא או מכניס אוויר? (כתוב Exhauster אני יודע, אבל מה הרעיון בזה? - כמה חום יש מעל הכרטיס מסך?) וכמובן, האם זה מרעיש? תודה לעוזרים.

22. Started by dxdiag,

אז ככה , אני רוצה לעשות OC למעבד שציינתי למעלה ,יש לי יידע בנושא וכבר ביצעתי כמה OC בעבר .. הבעיה שהם היו עם מעבדי אינטל ורציתי לדעת אם מעבדי AMD זה שונה.. הינה המפרט . לוח אם msi RS482M4-ILD 7191 http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=rs482m4-ild זכרון 1 GB DDR 400 MHZ זהו .

• 4 תגובות
    • 558 צפיות
  23. Started by itaysk,

אחרי שיטוטים נרחבים בפורום הזה ואחרים השתכנעתי לנטוש את INTEL ששרתו אותי בנאמנות עד עכשיו ולעבור ל AMD עכשיו הבעייה שאף פעם לא היה לי AMD ואף פעם לא ניסיתי לעשות אוברקלוקינג... אז כל הקטע הזה של קירור די חדש לי מה שרציתי לדעת אם זה הכרחי לקנות אמצעי קירור נוספים, וכמה הקירור המינימלי אמרו לעלות. הסיבה העקרית לקנייה שלי היא המחיר,אבל עם כל ההשקעה בקירור,לא עדיף כבר לקנות אינטל ולשכוח מהקירור?

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  24. Started by tal^_^,

אני לא מכיר שום חנות אלק' בראשון ואני רוצה לקנות את הרכיבים בשביל האינפראה אדום למחשב שמופעל עם שלט, תודה.

• 4 תגובות
    • 669 צפיות
  25. יש לי P4 2.4@2.6 עליו יש AX-478 עם smart case fan 2 מה שמוזר זה שמעבד בIDLE שהמאורר על נמוך (3000+-) 32 לעומת זאת כאשר אני מגביר את מהירות המאורר (5000-+) המעבד עובד על 34 בטעינה מלאה זה בדיוק אותו הדבר רק רק +4 לכל טמפ' הלוח עומד על 19-21(תלוי במזג אויר) ובטעינה על 24 איך זה הגיוני ? כמובן שאני מעדיף ככה ככה גם יש לי שקט וגם קירור יותר טוב אבל זה לא הגיוני

• 4 תגובות
    • 640 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.