עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. חג שמח, יש לי כרטיס מסך HD4870 של חברת GIGABYTE הכרטיס עצמו הוא דגם הרפרנס של ATI אתמול הוא לפתע התחיל להרעיש פירקתי את הקירור, ניקיתי אותו יסודי (לפסח ) וגם את המאורר (היה בוא מלא אבק) אבל משום מה הוא ממשיך להרעיש. מדובר על המאורר הזה http://kirma.co.il/IMG_0020.JPG יש אפשרות להחליף רק את המאורר ? אפילו מ eBay או שמומלץ להחליף את כל הקירור ? (מוכן להשקיע בסביבות ה 100 שקל) עריכה: זה הרעש, אבל הוא הרבה פחות רועש במציאות

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. המעבד שלי חם (וזה בטח לא כל כך חדש עם סדרת הבארטונים), לא יותר מידי בשביל עבודה שותפת, אבל יותר מידי בשביל אוברקלוקינג. אז הייתי רוצה לדעת כמה דברים: 1. במה עדיף לי להשקיע(או מה יקרר לי את המעבד יותר)? לקנות מארז טוב ושתיהיה זרימת אוויר מספק (ולא את החרטה שאיתו קניתי את המחשב), או להשאיר את המארז הקיים ושים קירור בנזו*ה על המעבד, וכך לצפות לOC טוב? 2. את אני בוחר באופציה השניה של קירור למעבד (שכרגע נראת יותר טוב, לא?) איזה קירור יהיה הכי הכי יעיל (אני לא דואג יותר מידי לרעש, על אף שיהיה נחמד לקצת שקט) ראיתי את הת'רד המטורף הזה על הקירור ההוא בטכנולוגיית TEC, ואני לא רוצה להיכנס לאמינות של דובר הת'רד, אבל בהנחה שהוא דובר אמת זה נראה אחלה קירור, וגם ראיתי את ההייפר 6 של קול…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by ArtyPP,

אזז ככה כמו שאתם רואים בחתימה תמערכת שלי, יש לי E2180 והוא נחשב למעבד קר יחסית הוא עובד לי כרגע על 2.0GHZ ועל מתח של 1.325 סטוק טמפרטורות מנוחה-35 מעלות, מאמץ 40 מעלות וכשאר אני מעלה תמהירות ל3.0GHZ מתח ל1.575 הטמפרטורות במנוחה 40 מעלות, במאמץ 50 עד 55 מעלות זה בסדר ? כשאני נוגע בגוף קירור הוא קר מאשר חם ואני לא מבין כלום, בנוסף החדר שלי חם בטירוף והמארז של המחשב פתוח מי שני הצדדים וניראה לי שהחיישנים של המעבד מזייפים יכול להיות מצב כזה ? ועוד שאלה יש לי GF9600GT שעובד על טמפרטורה של 50 מעלות במנוחה ו65 מעלות במאמץ מלא זה טמפרטורה טובה או גרועה ? השאלה פו האם אני יכול להרשות לעצמי OC במעלות כאלו או שלא כדי לנסות ? כי אחרי שהעלתי לתדרים הבאים 700-2000-1750 הכרטיס פשוט סירב…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Mr Gadget,

הייתי רוצה לפתוח נושא שבו נרכז את טמפ' המחשב בתגובה יש לציין טמפ' בזמן IDLE ובמאמץ קירור מים/אוויר/גז... לוח אם ומעבד עריכה: לא רשמתי את שלי IDLE: CPU:34C MB:33 במאמץ: CPU: 40C MB:34 ASUS P4S533-E P4 2.0GHZ(Northwood) קירור אוויר Spark7+ מכניס מקדימה 120mm/מוציא מאחורה SF/ מוציא מהגג Xblower/מכניסים מהחלון שתי מאורריים 80mm *אם נפתח נושא בעבר נא למחוק ולקשר אותי לאותו נושא

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Lanzar,

מה שמוזר זה שפריים רץ בלי שום בעיות, מצד שני SUPERPI נופל אחרי דקה, וגם אתרים נסגרים עם הודעת שגיאה, בפריים עשיתי בדיקת מעבד ופחות זכרון... אבל הזכרון הזה מסוגל לרוץ במעל 1000MHZ בלוח ג'יגה בייט פשוט שיש לי.... תנסו לעזור צירפתי שתי תמונות, העלתי את המתח של המעבד קצת, יש שם עוד המון מתחים, אין לי מושג מה כל אחד עושה ומה יתן משהו ומה לא... כרגע אני עם GeiL Black Dragon ב 840MHZ בתזמונים המקוריים שלהם, ה GSKILL שלי לא מוכנים לעלות לווינדוס בכלל בתדר הזה משום מה... עריכה, הרצתי PRIME לזכרון והמחשב קרס ברגע, ניסיתי להרים מתח לזכרון ולא עוזר כלום... אני מוריד MEMTEST וינסה לשחק עם המיקום של הזכרונות והתזמונים, יכול להיות שמעבר לתזמונים הבסיסים 5-5-5-18, הלוח מוריד מאיזה …

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  6. Started by ksksday17,

האם יש הבדל בין שני המאווררים האלה חוץ מהצבע?

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  7. הי, אני שוקל לקנות את המערכת הזו: מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ¤532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39360 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤274 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 ¤200 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23720 מארז ללא ספק Antec Fusion Remote Black ¤858 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=FUSION-BLACK-R ספק כח Antec EarthWatts 380W ¤278 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EA-380 קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 7 Pro ¤66 כמות…

• 11 תגובות
    • 776 צפיות
  8. Started by huber,

read and weep!!! http://www.tomshardware.com/cpu/01q4/011029/index.html

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by nico,

יש ברשותי את הכרטיס כ3 חודשים תמיד הייתי על אובר ל 390 לליבה ו380 לזיכרונות... (אובר קטן לדעתי עדיין לא עשיתי אחד רציני כי חיכיתי שאני יחליף קירור ועדיין לא עשיתי את זה...) עכשיו כשאני משחק ועושה את הOC הרגיל יש לי ארטיפקטים.. מה שמוזר זה שהם לא כמו ארטיפקטים רגילים כאלה שברים שחורים על המסך אלה כמו עמודים לבנים כאלה לאורך של המסך. אחרי שזה לא נפסק החלפתי DRIVER מ 4.9 ל5.11 עדיין עושה אותה בעייה. סיבות שחשבתי אליהם למה כן ולמה לא: בעיית חום: לא נראה לי. למה? כי הייתי על האובר הזה יציב בקיץ ועכשיו חורף ואני בלי חימום ויותר קר בחדר. בעיית מתח: אני על ספק 250W גנרי (של KSP..) עכשיו מה שמוזר למה הייתי על הOC הזה יציב באותם תנאים אם אותו ספק ועכשיו אני כבר לא? טוב חב…

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  10. Started by psychuil,

השתעשתי במחשבה לעשות קצת OC למחשב החדש שלי (במפרט). בין השאר בעיקר כדי ללמוד מה איך ולמה. השאלה אם יש טעם בכלל לעשות OC שפוי? כי זה לא נראה שיתן לי הרבה.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by galz,

אוקיי יש לי ראדון9800נון פרו, במהירויות 325\580 העלתי אותו ל 337\606 אני חושב שזה שיפור דיי נחמד, אבל יש לי כמה שאלות: 1) אם אני אקנה קירור לכרטיס (אני עם כירור הסטוק של ג'יגהקיוב) אני אוכל לדחוף אותו עוד בבטחה? 2) כשאני לא משחק במשחקים (שזה השימוש העיקרי של הכרטיס הזה הרי) אלא סתם באנטרנט או בדסקטופ, הכרטיס גם מתחמם מהאוברקלוק? כי הוא הרי לא עובד חזק אז אין סיבה שהוא יתחמם...

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  12. Started by smit,

פתחתי פורום בתוכנה, אבל אני חושב שלאנשים פה יש יותר ניסיון עם התוכנה אז אני ינסה את מזלי גם פה (אם אין בעייה מצד האחראים) בדקתי בתוכנה CPU-Z כמה מתח המעבד מקבל עכשיו, והתוכנה אינה מראה... מישהו יודע למה ? הינה התמונה: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 508 צפיות
  13. שלום, יש לי פנטיום 4 בן כשש שנים. במאז ישנם 3 מאווררים: אחד למעבד + שניים במארז. כל המאווררים עובדים(בדקתי) והמארז נקי(ניקיתי). לאחרונה טמפ' העבודה גבוהה ב-10 מעלות מזו שהיתה תמיד וכשאני רק מפעיל את המחשב הטמפ' היא 45 (בעבר היא היתה בין 32 ל-35). המאורר של המעבד עובד לפי תוכנת ניתור ב- 2600 סיבובים לדקה. השימוש במחשב הוא לגלישה באינטרנט בלבד(לא למשחקים או שימוש שמכביד). מה- TASK MANAGER אני רואה שהמעבד לא עסוק: כ-15% ופחות מכך. ממה יכולה לנבוע עליית הטמפ' ? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Cereal Killer,

איזה קירור סטוק יהיה יעל יותר על E4300, הסטוק של 65NM (העבה יותר) או של ה 45NM (השטוח יותר)? תודה

15. Started by yoav9,

לא יודע, שתפתי את המכונית ופתאום מתוך שעמום צץ לי רעיון, למה, בשביל טיפה להפיג את השיגרה לא לקיים תחרות מודינג ארצית. אפשר לבקש מזיגזאג וhwzone להיות ספונסרים כאשר hwzone יתנו את כתובת האי מיילים למשלוח התמונות ואלי גם עמוד לתחרות ואילו זיגזאג יתנו את הפרסים לשלושת המקומות הראשונים, נגיד, מקום ראשון enermax, מקום שני, חלון וdelta ומקום שלישי artic silver 3 וcrystal orb. צריך להיות נחמד, הרי מארגנים הרבה תחרויות כאלה ברחבי העולם אז למה לא כאן. נשים פוסטים בכול האתרים, מpcpro ועד vgames וrotter (lol) g באמת נחמד.

• 121 תגובות
    • 12k צפיות
  16. בס"ד שלום לכולם! מישהו מכיר כלי שמאפשר לי להעלות בקלות את מתח הליבה של 5970 בלינוקס? (כמו msi afterburner)

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  17. שלום, לאחרונה קניתי gigabyte P35-DQ6 וfreezer 7 של ארקטיק קולוינג והנבלה לא נכנס, כבר הזדכתי על המאוורר בחנות אבל אני ממש חייב רשימת מאווררי מעבד תואמים ללוח אם הזה ניסיתי עם GOLDEN ORB II של חבר וגם הוא לא מתאים בגלל הקירור של הגשרים. יש מי שיכול לעזור ?

• 9 תגובות
    • 706 צפיות
  18. Started by roc,

שלום,יש לי ספק של TT 400WATT שעלה לי בערך בסביבות ה240 שקל וכרטיס מסך LEADTEK 6600GT AGP,PENTIUM 4 3GHZ,1GB RAM ולוח אם של INTEL דגם D865GLC,הספק יחזיק OC לכרטיס מסך,OC בינוני עד 110 בליבה 200/300 בזכרונות איך שיצא אני לא כל כך יודע כמה אפשר לעשות ל6600GT,בכל מקרה,אפשר?

• 9 תגובות
    • 562 צפיות
  19. Started by nall,

שלום ברצוני לשאול כמה שאלות בנוגע לאוברקלוק לכרטיס הנ"ל... אחרי הרצת DETECT OPTIMAL SETTINGS בNVIDIA TOOL השעון של הCORE עמד על 565 והזכרונות על 1240 כאמור המהירויות של הכרטיס הם בCORE על 500 והזכרונות כ1120 האם כדאי להמהיר את הכרטיס בתצורה כזו שנקבע ע"י התוכנה של NVIDIA או שעליי לבדוק עוד כמה דברים ?? כמו כן הטמפ' של הכרטיס נעים בין 45 במנוחה ו53 במאמץ , מחובר לכרטיס זה קירור פאסיבי של החברה + מאוורר שאילתרתי באמצעות מדריך כך שכיוון האוויר מכוון למרכז הכרטיס... תודה נועם.

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by Murmur,

שלום, ברצוני לדעת האם גלאי החום שלי ממוקם כראוי והאם הטמפרטורה שהוא מספק היא טמפרטורת המעבד לצרכי OC ובכלל. הגלאי ממוקם כמה מילימטרים מאיזשהו היטסינק הנמצא ליד ה-CPU - ראו תמונה מצורפת. האם זהו המיקום הרצוי? האם לצרכי OC אני יכול להסתמך על הטמפרטורה שהגלאי נותן לי? תודה. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 987 צפיות
  21. Started by avikafif,

שלום קניתי מחשב חדש עכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב המאוורר לא עובד אני מנתק את הכבל מהספק מחזיר הוא עובד לאט ואחרי כמה זמן מתייצב עכשיו זה מחשב חדש ואין שום סיבה של אבק וכמובן שאני מקבל הודעת cpu fan error מפרט: לוח אם P5QC מעבד Q9550 מאוורר שבא עם המעבד של אינטל

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Quickly,

שלום. אני דיי חדש פה ולא מזמן קניתי מחשב ב 6אלף (מחשב לגיימרים אפשר להגיד) הטמפרטורה של המחשב גבוהה יחסית (קירור סטוק) ורציתי לדעת איזה קירור הכי כדיי לי לקנות אני מתלבט בין ה Tt BigTyphoon או Tt BigWater שזה קירור מים עלוב יחסית אמרו לי שהביגטייפון הוא שקט וגם מגיע לביצועים יותר טובים מהביג ווטר למרות שהוא קירור מים אני מחפש קירור שישפר לי את הטמפ' במעבד וגם בכרטיס מסך נכון לעכשיו שאני באוברקלוק קטן של 200mb המעבד על 37 לוח אם 38 והכרטיס מסך על 52 שזה בעיקר מה שמטריד אותי כי הוא לא יורד מ51 וזאת הסיבה העיקרית שאני רוצה לקנות קירור . התקציב שלי נע בין 250-500 אבל תמליצו לי על הכי משתלם + יש לי לד על הכרטיס מסך יכול ליהיות שזה משפיע על הטמפ'? עוד על המחשב: a…

• 17 תגובות
    • 971 צפיות
  23. Started by andrei21,

יש לי זכרונות GSKILL RIPJAWS, ואני רוצה לקנות קירור [h=1]Noctua NH-C14[/h]האם למישהו יש את השילוב הזה? אני מפחד שהגובה של הזכרונות (4 סמ) יפריע לקירור

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  24. Started by AvalonX,

??

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  25. או שניתן להסיר את הHSG מהמעבד ואז פשוט לשלוף את המעבד ואחר כך להחזיר??

• 4 תגובות
    • 965 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.