אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי האם יהיה הבדל משמעותי ? תודה
-
- 9 תגובות
- 618 צפיות
-
-
בגבולות התקציב של 500 +/- מה עדיף ? קירור מים Thermaltake Big Water 735 CL-W0075 http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0075/cl-w0075.asp למישהו יש נסיון עם המערכת (קרור מים) הזאת ? זה לא רף (500 ש"ח) נמוך מידי עבור מערכת קרור מים? ואם ניתן להוסיף בעתיד בלוק נוסף עבור כרטיס המסך על אותה המערכת? ועוד אחת בקרור מיים TT-CL-W0005 ThermalTake BigWater - http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0005-01/cl-w0005-01.asp או את הביג טיפון כקרור אויר או bt-vx החדש http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0114/cl-p0114.asp#overview עבור מעבד פרסקוט 630 נקודה חשובה......אני רוצה שקט כיום מורכב גוף קירור ג'נרי תודה למגיבים
-
- 7 תגובות
- 618 צפיות
-
-
-
שלום שלום אז ככה קודם כל את המפרט שלי יש לכם <--- אני אשתף אותכם בנסיון כושל לבצע OC ואשמח לעצות. אז ככה בתחילת השבוע שעבר החלפתי קירור למעבד ולצ'יפסט שלי. הצ'יפסט קיבל משהו בשם VC-RE של Evercool שזה קירור שהוא במקור לכרטיס גרפי אבל בפורומים הרשמיים של DFI ממש ממליצים עליו (לאחראים של הפורום שהם אנשי תמיכה טכנית של DFI יש אותו, הם מפיצים סרטון הדגמה איך להרכיב את זה וכו') המעבד קיבל Tuniq Tower 120 ואותו אין לי צורך להציג לכם : אז ככה חיכיתי לסופ"ש על מנת לנסות את מזלי בOC כי במשך השבוע ממש אין לי זמן. אני יודע שבעקרון השיטה היא להעלות טיפה את הבאס ואז לבדוק יציבות ולחזור על התהליך. אבל מה, קראתי ברשת שהמעבד שלי אמור לעשות 2600 בקלות (תדר סטוק שלו זה 1800) אז…
-
- 6 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום אנשים... ממש לא מזמן קניתי מחשב חדש מ-KSP וכשהרכבתי את המחשב בבית גיליתי שהמאוורים של המארז קצת רועשים המארז שלי זה Compucase CI-6A21 והמאווררים של המארז הם המאווררי 12 ס"מ המקוריים שבאו איתו. בגלל ששקט נורא חשוב לי... אני שוקל להחליף את האוורור. רציתי לדעת מה אתם חושבים על ה-?Thermaltake Silent Wheel 13cm? בתור מאוורר למארז? הוא באמת שקט? מקרר כמו שצריך? והכי חשוב... הוא בכלל יתאים למארז??
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
בוקר טוב, כשאני מפעיל ת'מחשב המאוורר של המעבד עובד כמה שניות ואז מפסיק רק כשאני מפעיל את התוכנה ITE SMART Guardin זה עובד עוד פעם, למה זה קורה ? והבעיה מהספק ?
-
- 9 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אוקיי, אז ככה זה הולך: יש לי מעבד אינטל P4 שהמאוורר שלו לא הכי טוב, הוא מתאמץ יותר מדי גם כשלא צריך ולכן גם משמיע רעשים חזקים מדי וזה מעצבן. לכן אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד, אז על איזה אתם ממליצים, אל תשכחו שאני צריך מאוורר חזק מאוד שלא ישאיר את המחשב שלי חם בשום מצב, כי יש לי מחשב תותך ואני מפעיל משחקים כבדים ברמות כמו FEAR, ושכמובן לא ירעיש ושיהיה שקט במיוחד ( אל תשאלו אותי באיזה תקציב כי אני לא מבין ), ואל תשכחו להביא לי קישורים למאווררים אם אפשר . עוד דבר אחד... כשאני אקנה את המאוורר הזה, האים עליי להחליף אותו בישן ולזרוק את הישן או.... להוסיף אותו ולהשאיר את הישן ( אם זה אפשרי בכלל ) אבל אל תשכחו שאני לא רוצה שהוא ירעיש, כי אם אני אשאיר את המאוורר הישן והוא …
-
- 6 תגובות
- 618 צפיות
-
-
מעוניין בקצת מידע לגבי OC לכרטיס מסך ומעבד במיוחד ! יש לי כרטיס מסך X1900XTX 512 ומעבד AMD SAN DIEGO 3700 עם קירור של BIG TYPHOON הוא כרגע רץ על 37 מעלות והספק שלי הוא THERMALTAKE 430V
-
- 9 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום עומרי: אחרי חילופי ההודעות אתך, החלטתי לפתוח את השאלה לקהל הרחב, לשמוע דיעות לפני שאני מתחיל לכתוב מכתבים ל DFI. אני עובד עם המפרט שפירטתי בצד ימין בהודעה. הגעתי ל OC יציב עם באס 264, מכפלה מקורית של 11 וזכרונות עם מחלק 180Mhz, סה"כ 223Mhz. מתח מעבד: 1.5V. מתח זכרונות: 3.22V. מתח צ'יפסט: 1.59V מתח LDT על 1.3V אוברקלוק מקסימלי לא יציב: 269Mhz. מה שמפתיע ומאכזב מאוד הוא שכשאני מוריד את המכפלה ל10 ומעלה באס אפילו במעט ל270 חלונות לא עולה כמו שצריך. אני מקבל מסך מוות כחול עם בעיה ב ACPI.SYS. חשבתי שזה חד פעמי, אחרי עוד מספר רסטרטים היו פעמים שחלונות עלה ופעמים שלא. בבאס 280 כבר בכלל אין על מה לדבר. חלונות לא עולה כלל והמחשב עושה רסטרט לעצמו. המגבלה היא לא מה…
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
<p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p>אני באובר ל-3.32 עם 805 -מפרט בצד.</p><p>ושאני משנה את ה PCI-E לתדר אחר מ-AUTO המחשב לא עובר POST.</p><p>הביוס מעודכן ל-F11 ואין לי עוד רעיונות.</p><p>עצות ומענות יתקבלו בשמחה..</p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p>
-
- 6 תגובות
- 618 צפיות
-
-
-
יש לי מעבד e8400 וזיכרונות 800mhz, התדר המקורי של המעבד הוא 3.00GHZ וה bus הוא 333, אם אני מגדיל את ה bus ל 400 אז התדר של המעבד יעלה ל 3.60GHZ ואז גם אצטרך לשנות את היחס של הזיכרונות (SPD) ל 2 כדי שהם יעבדו בתדר המקורי שלהם 800mhz (יש לי לוח אם Gigabyte ex38-ds4). עכשיו, אם אני יעבור את ה bus מעל 400 אז גם הזיכרונות יברו את התדר המקורי שלהם 800mhz. 1. בכמה ניתן לעבור את התדר של הזיכרונות? 2. והאם זה אומר שכדי לעבור מעל תדר 3.60GHZ למעבד חייב להחליף זיכרונות?
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום, ברשותי ה ASUS 8800GS TOP. התקנתי את תוכנת ה Smart Doctor של ASUS- תוכנת הניטור שלהם. התוכנה מראה תמיד שהטמפ' של הכרטיס היא 54 מעלות- מה שכמובן לא יתכן (גם אחרי משחקים וכו'). גם תוכנות אחרות אינן מנטרות את הטמפ'. האם יכול להיות שלכרטיס הזה אין חיישן?!
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
לא הייתי סגור אם לפתוח את הנושא, תחת "אוברקלוקינג וקירור" או ב"ציוד היקפי". בכל מקרה, אני בטוח שבאחד הפורומים אוכל למצוא מענה. בכמה מילים עלי : חייל קרבי, במסגרת השירות, ואני בורר מילים יוצא להיות למשך הרבה זמן במקומות מאוד קטנים צפופים וחמים ללא הרבה אוויר לנשימה. שמעתי בעבר על "מזגן מתנייד", מכשיר קטן, לא מסורבל במיוחד, קל ונוח לתפעול שמוציא קור ומתחבר לסוללות צבאיות. אז קודם כל אם מתוך היכרות עם מערכות קירור וציוד היקפי של מחשבים אתם מכירים מכשיר שכזה אשמח אם תקשרו אותי אליו. עכשיו במקביל, אני יודע שיש מאווררים ניידים, כמו למשל אלה שנמצאים בספק הכוח. אז לשאלתי : איפה רוכשים כאלה ? האם הם לא מרעישים (אני מתכוון למאוורר יחסית שקט), באיזה גדלים אפשר להשיג כאלה …
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אני רוצה שתמליצו לי על קירור לכרטיס מסך עד 150 ש"ח.. אני יביא לכם פה 2 קירורים תגידו מה הכי טוב מביניהם ואם יש יותר טוב שלא הוספתי ל2 הקירורים במכיר עד 150 ש"ח אשמח מאוד שתגיבו עם המלצה על קירור אחר במכיר 150 ש"ח אז הינה Zalman - Z-Machine GV1000 Arctic Cooling Accelero Twin תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
בתור מה שנראה כמו הכנה לבואם של מעבדי הדור החדש של AMD בהמשך השנה, החברה מציגה קירור סטוק חדש שיגיע בקופסאות עם מעבדיה. המטרה: שלא נקנה קירורי צד-שלישי זולים כתחליף בעוד שבצד של אינטל מצטמצמים ומחלישים את גופי הקירור שמגיעים עם מעבידם מתקדמים (אלומיניום בלבד כיום אפילו במעבד Core i7), נראה שבצד של AMD דווקא מוכנים להשקיע בקירור מתקדמים מהקודם רק כדי לגרום למשתמשים לא להחליף אותו באחר. AMD רוצה שתשתמשו בקירור הסטוק שלה, הקירור שמגיע בקופסא עם המעבד. מה הפתרון? פיתוח קירור מתקדם שעושה שימוש בצינורות נחושת ומאוורר שקט במיוחד. אפילו כללו לוגו מואר של החברה. לפניכם סרטון הדגמה של AMD המשווה את הקירור הישן לקירור החדש, כששניהם מריצים מאוורר במהירות מירבית: …
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום, רכשתי מחשב ב sky pc וביקשתי מהם לבצע אוברקלוק למעבד שלי מסוג E7300 2.66 ברשתותי ויסטה 64 ביט והוא מזהה לי את המהירות המקורית. איך אוכל לדעת שנעשה האוברקלוקינג?
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים לענייננו, יש לי כרטיס HD4850 רגיל לגמרי, על סטוק[פעם היה על OC]ואני מעוניין להחליף את הקירור שלו, לקירור אחר שהדגש הוא על שקט. אך יש לי מגבלה, אני לא יכול לקחת כל מפלצת קירור שבא לי, מכוון שהרווח בין הPCB של הכ.מסך לבין הPCB של הכרטיס קול הוא 4 ס''מ בלבד[נמדד]. אז חשבתי לקחת את הVF900 של זלמן, שגם נכנס בתקציב וגם נראה מתאים למשימה, הוא גם קומפקטי ויכנס[אומנם יהיה לחוץ שם, אך לדעתי הוא יכנס, אני מתבסס בעיקר על זה: http://www.tweaknews.net/reviews/vf900/index5.php]אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת ממכם. בתודה Quantom.
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
מפרט הראשון בחתימה. נכון לעכשיו יציב ב3.20 , בעבר אם כרטיס מסך XT 1950 הייתי יציב ב 3.33 , כנראה שהספק לא יכול להחזיק את המערכת הנוכחית ב- 3.33. קורס למצב איתחול אחרי פחות מדקה בסביבת חלונות. לא העלתי מתחים למעבד או זכרונות. מחכה להסברים והצעות. תוצאות ב3DMATK06 2.4GHZ - 13,550 3.0GHZ - 16,830 3.1GHZ - 17,650 3.2GHZ - 17,920 נראה לי שהמעבד שלי לא משהו למרות שהוא G0. יש לי מעבד נוסף B3 במחשב השני (ראה מפרט) אבל כרגע אני לא החליף ביניהם, מן הסתם השיפור לא יהיה ביותר מכמה אחוזים. __________________
-
- 9 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום, בניתי מחשב ומעניין אותי לדעת עד כמה GHz אפשר להגיע בOC, הנה המחשב: מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤433 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤305 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1126 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22LS40 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤165 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU ¤399 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤406 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II CPU COOLER - זמין במלאי ¤229 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ¤0 דיסק קשיח: [..…
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
-
שלום אני מחפש המלצות לפתרונות קירור ברי השגה למחשב שלי: יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 (541) ליבת Prescott, מארז סטנדרטי עם מאוורר בחזית ו"כוס" שאמורה להוביל את האוויר החם מהמאוורר של המעבד מחוץ למארז. מאוורר סטנדרטי שהגיע עם המעבד. כרגע המעבד עובד על 63 מעלות, בחדר ממוזג חלקית (הדלת פתוחה), כשהמאוורר על 2700 סל"ד. סביר להניח שנקיון של המארז ישפר את המצב, אבל לא מאוד משמעותית לאור הנסיון שלי (אולי יוריד ל-55 בחדר לא ממוזג). אני רוצה להגיע למצב בו אוכל להשאיר את המחשב דלוק בחדר לא-ממוזג (מישור החוף) בלי לדאוג למעבד שרוף. המחשב אמור לשמש להורדות ומרכז מדיה, כך שלא אמור להיות עומס חריג על המעבד. יהיה גם נחמד להחליף למעבד שקט יותר מזה הקיים. אני יודע שמאוורר גדול יותר בקוטר אמור…
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך של ZOTAC 9800 GTX? 512 MB רציתי לדעת האם הטמפ" של הכרטיס נורמאלית . 48/50 ב IDLE ושעשיתי בדיקת מאמץ לכרטיס מסך הטמפ' הראה לי בין 75 ל 80 מעלות. התוכנה שבדקתי איתה את הטמפ' היא אוורסט 2009 ו SPEED FAN. בנוסף לזה יש לי 2 מאווררים שדוחפים אוויר מהצד אחד אחורי 80M מוציא אויר תודה.
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שתי שאלות: -האם שני אלה יעבדו ביחד -מבחינת תאימות פיזית ? אם לא,אם תוכלו להמליץ על משהו שקט שיתאים(מארז ANTEC DESIGNER -האם הסט-אפ הזה יהיה שקט עם מעבד I5 750 ? (ללא OC ) תודה
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
שמעו יש לי לוח מסריח שאני לא מוצא בביוס את ההגדרות של הOC ASUS P5PE-VM ומעבד Pentium D 3.4GHZ אמרתי יאללה מצדי שישרף עם איזה תוכנה עושים ? כאילו עם מה אפשר
-
- 8 תגובות
- 617 צפיות
-