עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הי אני מחפש קירור למעבד פנטיום4 478 שלא מצריך פירוק של לוח האם,עד כמה שראיתי יש את TT דמויי סטוק שהם לא משהו. מישהו יודע אם זלמן 7700AL-CU מצריך פירוק של הלוח עבור פ4 478 ? תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  2. Started by wow,

המפרק שלי בין היתר הוא MSI K8N NEO2 PLATINUM AMD 64BUT 3200 סוקט 939 נכנסתי לביוס והעלתי את הבאס מ-200 ל-205 והכל היה בסדר,מחשב יציב וכו'. כשהעלתי ל-210 המחשב רושם לי : WARNINIG! NOW SYSTEM IS IN SAFE MODE BLEASE RESET OC FEATURES IN SETUP MENU ויש לי 2 אפשרויות להיכנס בחזרה לביוס או ללחוץ F1 ואז הווינדוס עולה אבל המהירות נשארה כמו מקודם ולא עלתה. מה הבעיה יכול להיות שיש איזה אפשרות בלוח שצריך לשנות?

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  3. Started by Andrew_v,

הוא לא ממש ממש יציב ... אבל לגלוש באינטרנט ולהגיד שאני על 3.43GHZ עם קירור BOX אפשר : אבל מה נאחס מעבד שלי אוהב מתח ??? ??? ??? ב1.65V הוא לא עול ב245 אבל ב1.675 הוא בסבבבה :-\ [glow=red,2,150] תאמת זה מאוד יפה עם זכרון כזה להשות בוט על 245mhz ועוד ב1:1 וגם להצליח להריץ Pcmark02 מפסר פעמיים בלופ (5) [/glow]

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  4. היו גיליתי שה ה7900 שלי (סטוק 450 לליבה ו660 לזכרון) יכול לעבוד באוברקלוק די מרשים של (549 לליבה ו868 לזכרון). ובעקבות זאת אני מריץ עליו מבחני ביצועים כל היום, ורק עכשיו נפל לי האסימון לבדוק לו טמפרטורה.. ובמאמץ היא הגיע ל68 מעלות. ונגעתי בזכרנות והם די רתחו. השאלה היא עד כמה זה באמת רע לכרטיס.. משום שבדריוורים הכרטיס רק על הפס הצהוב הראשון.. ורשום שם שהליבה מתכבה לבד ברגע שהיא מגיע ל125 מעלות! אם זה היה באמת מסוכן היו מגדירים שהיא תככבה קודם לא? בכל מקרה.. אני מתכנן להדביק סינקים על הזכרונות ואולי לכוון איזה מאורר 80 על הכרטיס..פשוט אין לי כסף למאורר יעודי עכשיו.. או אף פעם בעצם.. אז כמה זה מסוכן :-\? בתודה Mickel116

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  5. Started by Torn,

יש לי לוח אם חדש, עם צ'יפסט מסוג NFORCE 560, הלוח הוא של MSI והדגם הוא K9N V3. המחשב מתפקד נהדר, יש לי זיכרונות 667 שעובדים בדואל, הצלחתי להעלות את המכפלה של הבאס עד ל260, וזה גרם למעבד לעבוד בתדר של 2700 MHZ בצורה חלקה ביותר, והתדר של הזיכרונות הוא 830 MHZ. ידוע לי שהזיכרונות הללו לא אמורים לעבוד בכאלה מהירויות, אבל המחשב מתפקד מצויין. ואני יכול להריץ משחקים ותוכנות מאמצים שעות, ושום קריסה לא תהיה. אז מה בעצם הבעייה אתם שואלים? הבעייה קורות מהרגע שאני מכבה את המחשב כיבוי מלא, בהדלקה הבאה הוא חוזר לי עם איזה שגיאת OC מעצבנת, ואומר לי שכל ההגדרות התאפסו. עכשיו זה סרט חבל"ז, כי דרך הביוס אני לא יכול להעלות את המכפלה במכה, אלה רק בקפיצות קטנות, אחרת המחשב לא יעשה פוס…

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  6. Started by Ramsses_II,

בסוף השבוע אני הולך לרכוש מחשב. בינתיים אין תכנון ל-OC, אבל אני יודע שאני ארצה כשיהיה לי זמן יותר להתעמק בנושא. מעולם לא עשיתי OC, וגם לא התעניינתי בדבר עד עכשיו, לכן אני לא יודע מה יותר ופחות טוב. אני לא מתכנן OC מטורף וגם ככה המחשב הזה חזק מאוד, אבל אני רוצה שתגידו לי אם יהיה משהו במפרט הזה שיימנע ממני לעשות OC. אני לא רוצה שתביאו לי עכשיו את לוח ה-OC המושלם, או לא יודע מה, אני רוצה לדעת אם משהו במפרט ממש, אבל ממש לא טוב לזה. המפרט: Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHZ BOX, יחידות 1 ¤1660 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3487 SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 CPU COOLER, יחידות 1 ¤260 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1584 GIGABYTE EP45-DS3 Intel…

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  7. Started by BigBandJoe,

שלום, רציתי לשאול איך לדעתכם יעבוד הקירור הזה על המחשב שלי. ראה לינק -> http://www.thermaltake.com/products/dcfan/xblower.htm כרגע יש על המעבד את המאוורר הפשוט שבא איתו בעת הקניה (אין לי מוסג איך קוראים לו) וכן שני מאווררים ג'נרים מקדימה (דוחף אוויר) ומאחורה (מוציא אוויר) כאשר שניהם מאוד חלשים! בחורף אין לי בעיות עם הטמפרטורות (מעבד 35 עד 40 בשיא ומארז 27 עד 33 בשיא) אבל בימים חמים בקיץ הטמפרטורות קופצות (מעבד 46-52 ומארז 35-40). אני חשבתי לקנות את הקירור הנ"ל ולהשתמש בו במקום 2 המאווררים הגנרים שלי במארז (מקדימה ומאחורה) למרות שהמאוור אמור ללכת על ההיטסינק של המעבד. לפי דעתי הבעיה העיקרית אצלי זה החום במארז ולא המעבד דרך אגב הקירור הזה שווה 160 ש"ח והתקציב ש…

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  8. זה יוסיף המון ויעזור לי ולאחרים אם תוסיפו מידע בסטיקי לגבי המשקל המומלץ שניתן לשים על הסוקט... אם אי אפשר לפחות שמישהו יגיד לי מה המשקל המומלץ של AXP? תודה!

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  9. Started by parker,

המחשב שלי ישן כפי שניתן לראות, אז חשבתי לעשות לו oc, העלתי את הבאס ל110 והכל היה בסדר ויציב, אז רציתי להעלות אותו עוד יותר, העלתי את הבאס ל112, המחשב עלה והגיע לwindows, ושם התחילה הבעיה, הwindows נדפק לגמרי, חשבתי שזאת בעיה של הטמפ, אך היא הייתי על 34-35, ניסיתי להעלות מעט מתח, אך הבעיות חזרו, הלוח שלי הוא MS-6163 pro של MSI, אם מישהו יודע מה הבעיה, אנא עזרו לי :\

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  10. Started by gofmarat,

איזה לוח יהיה יותר טוב לאוברקלוק P5Q או GA-EP45-DS3R, ואיזה לוח יותר טוב באופן כללי תודה לכל העונים

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  11. יש לי מחשב Q9300 שהחלטתי לעשות לו OC קטן ולחליף לו מאוורר. (באותה ההזדמנות גם הזמנתי S1 כדי להחליף את הקירור סטוק של ה-8800GT ,אבל זה כבר סיפור אחר) אחרי קריאה של המדריכים בפורום והתענינות בקירור טוב, החלטתי ללכת על ה-AC FREEZER 7 PRO, שמתאים ל-OC קטן. החלפתי את מאוורר הסטוק ב-AC, עשיתי OC קטן למעבד מ-2.5 ל-3.0 והכל הלך חלק ובלי בעיות. אבל אז שמתי לב שיש הבדל קיצוני בין טמפ' המעבד, לבין טמפ' הליבות. ולא מדובר בהבדל זניח של מעלה או שתיים, אלא הבדל של 15-20 מעלות. ההבדל נראה לעין גם במצב IDLE וגם אחרי מאמץ. (אני מצרף תמונות להמחשה) ממה נובעים הבדלי הטמפ'? האם הטמפ' נורמליות למעבד Q9300 עם OC וקירור AC? ואם לא, אז מה צריך לבדוק ומה צריך לשנות? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  12. Started by YakiTraki,

אהלן. ברצוני לדעת אילו מהסינקים יניב ביצועים טובים יותר במארז "חם" יחסית עבור הברטון שלי?

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  13. התכוונתי לעשות אוברקלוק ל 1700+ שלי אבל יש לי זכרון זמני 512 DDR 333 ( :'( ),ה400 צריך להגיע עוד מעט. אז אתם ממליצים לי לחכות עם הOC ביינתים? :( :(

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  14. יש לי לוח msi k8n neo4 platinium שהקרור של ה northbridge שלו מסתובב על 8000rpm ועושה רעש של מכסחת דשא וזה רק אחרי חצי שנה של שימוש... (ניקיתי שימנתי - לא עוזר) בקיצור זה מאורר קטן כזה צירפתי תמונות.. בנוסף יש פה תמונות שמצאתי באינרנט של אנשים ששמו את הקירור הפסיבי של זלמן אבל בגלל שהוא קרוב לכרטיס המסך היו צריכים לחתוך אותו קצת בקיצור אם יש המלצה על איזה קירור טוב+תמונה\לינק תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  15. Started by bazooka joe,

אני משתמש בפלטייר 40mmX40mmX3.3mm בהספק של W105+- ניסתי לאלתר לו את הגוף קירור הבא אבל זה ממש לא עוזר :\ הפרוייקט לא קשור למחשבים או מודיג אבל אני משער שכאן יש אנשים שמבינים בהיטסינקים ושאר ירקות שיוכלו להמליץ לי על גוף קירור טוב. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  16. היי לכולם, אני קונה מחשב חדש, כשהדגש הוא על שקט, עם מעבד core2due. אני מתלבט בין שני גופי קירור למעבד: 1. Scythe MINE Rev.B 2.Scythe NINJA PLUS Rev.B איזה מהשניים כדאי? גם מבחינת שקט וגם מבחינת יכולות קירור?

• 7 תגובות
    • 643 צפיות
  17. שלום רציתי לברר כמה דברים 1) ליטרים בשעה - ראיתי במדריך באתר שרשום לפחות 2000 ליטר שעה אבל זה ניראה לי קצת הרבה לא? 2) משאבה חיצונית או ראש כח במים ? - כמה זה משנה מבחינת מחיר ? אתם מכירים אתרים (לא של מחשבים אלה של אקווריומים ודגי נוי? כי זה הרבה יותר זול שם (300 ליטר שעה ב 70 שקל) 3) בלוק קירוק - כמה יש הבדל בין זלמן (שעולה איזה 250) לזה של DD (שעולה יותר כמו 400) ? ואיזה בלוק אני יכול למצוא שיתאים גם ל P4 478 וגם ל A64 ? (לא חובה אני בעקרון צריך ל A64 אבל לא יהיה לי כזה עוד כמה חודשים) 4) רדיאטור- יש לכם מושג כמה כזה עולה במוסך של אופנועים? כי המחיר של פנדה לרדיאטור ניראה ממש מגוחך)

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  18. הנה תמונה להמחשה http://www.zalman.co.kr/DataFile/product/VF900-Cu_01_b(0).jpg השאלה היא איך אני יכול להוריד את הסינקים הכחולים מהצ'יפים של הזיכרון? ניסיתי עם מברג זעיר ואני לא מצליח, אני גם מפחד שהסינק ימשוך את הצ'יפ יחד איתו הטמפרטורה במנוחה של הזיכרונות היא 77 מעלות ואני חושב שזה בגלל שלא שמתי אז ב2006 את הצ'יפים כמו שצריך זה נראה שהם טיפה לא מכסים צד מסויים בכמה צ'יפים. בכל מקרה איך אפשר להוריד אותם? צריך להפעיל עוד כוח? ואם הורדתי איזה דבק אני צריך כדי להדביק אותם שוב אחרי שמיקמתי אותם נכון ודרך אגב לא כזה חשוב אבל אולי כן, הדיסקיות, לא שמתי אותן, האם אני צריך לשים את הדיסקיות על הברגים בצד האחורי של הדיסק? אני חושב שהן נגד שחיקה אבל אני לא מצאתי אותן כי הן הלכו לאיב…

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  19. Started by NIRHA,

שלום על פי תוכנת הספיד פן הטמפרטורה של הכרטיס מסך אצלי במחשב מגיע ל- 64 מעלות ללא כל מאמץ של הכרטיס כלומר לא במשחקים או משהו. הכרטיס הוא gforce8800gts 640 mb פתחתי את המחשב וניקיתי אותו וזה לא עוזר הטמפרטורה הגיונית ??

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  20. המעבד בארטון 2500 (מגיע מחר) לוח (Epox 8rda3+) גוף קירור Thermaltake Extreme VOLCANO 12. מחר אני מרכיב את המחשב לבד, חלק מהמטרה זה OC, יש בזיגזג את הNanotherm BLUE II ב32 ש"ח ויש גם את הNanotherm PCM+ - Thermal management solution ב67 ש"ח. האם ההפרש שווה? כדאי בכלל? ואחת המשחות מבוססות כסף? כלומר להיזהר במריחה? תודה MOOMOO

• 8 תגובות
    • 643 צפיות
  21. פשוט לא יאומן! 23000 נקודות ב!3dmark06 והיד עוד נטוייה משום שעדיין אין תמיכה מיטבית ליכולות של אף אחד מהם. המקור: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=122394

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  22. Started by biohazard,

תגידוא לי מה זה ותזבירו לי למה זה אוזר.

• 8 תגובות
    • 643 צפיות
  23. Started by yakir1111,

שלום יש לי קיט חדש של זיכרון DDR2 קניתי KINGSTON 512X2 667MHZ CL5 שתי סטיקים זהים. והם עובדים אצלי בDUAL CHANNEL (שניהם ביחד 1G) עכשיו יש לי סטיק זיכרון בודד שהוא 256MB DDR2 533MHZ CL4 וחשבתי להוסיף אותו למחשב ואני לא יודע מה עדיף? עדיף להוסיף אותו ולוותר על הDUAL כדי שיהיה לי יותר נפח זיכרון או עדיף שלא לוותר על הDUAL? זאת אומרת כדאי לי להוסיף אותו שיעבוד ביחד עם הכרונות החדשים או שאין טעם וזה לא יעבוד כל כך טוב ביגלל שהם לא אותם התיזמונים? אם שמים זכרונות שהתיזמונים שלהם לא זההים מה יקרה? ובקיצור אפשר להוסיף את הזיכרון הבודד הזה או שלא כדאי?

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  24. Started by Guarding angel,

ערב טוב אני הולך לקנות כרטיס מסך ואני סגור על 2 כרטיסים עכשיו השאלה איזה מן הקירורים טוב יותר? http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N66256DP.htm או http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6522 בתודה מראש G.A.

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  25. Started by BENNY-L,

יש לי את המארז COOLERMASTER HAF 932 יש שם מאוווררים ענקים השאלה שלי זה אם לחבר אתם ישירות ללוח אם או לספק זה לא יכול לפגוע בלוח אם? במידה וכן לחבר ללוח אם אם אפשר להגיד לי לאן כי יש שם חיבר ל 8 מאווררים

• 3 תגובות
    • 643 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.