אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קירור למעבד AMD כבר הרבה זמן אני רואה שאתם ממילצים על קירור אחר למעבד. ולא המקורי שבא עם המעבד זאת אומרת BOX אני מנסה להבין למה צריך בכלל להחליף. במיוחד שהמעבדים הם 65NM יש לי 6000 AMD והוא עומד בקיץ על 40 והמעבד הזה הוא 90NM וגם מה שהוא מאוד שקט
-
- 7 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני עומד על OC 3.2 וסתם לדוגמא שאני באינטרנט אפילו שזה לא מאמץ את המחשב הוא נכבה לי ביטלתי את הOC והמחשב עובד בסדר גמור הוא לא קורס ולא כלום. זה רק שאני נמצא על OC המעלות לא עוברות את ה48 גג
-
- 7 תגובות
- 619 צפיות
-
-
כרגע יש לי 2 תוכנות של מדידת טמפ' שפועלות על המחשב- speedfan ו coretemp coretemp מראה לי שהמעבד שלי (כפול ליבה של אינטל בלי OC) פועל ב77 ו80 מעלות וה TJ MAX הוא 100 אבל קראתי שהטמפ' שתוכנה זו מראה היא יחסית לטמפ' שאינטל מטביעה על המעבד, לכן אני לא יודדע מה זה בעצם אומר speedfan מראה לי טמפ' יותר הגיוניות של בין 50- 65 בקיצור מה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אממ יש לי תמעבד E6750 , ו 2GB זכרון 800 MHZ, לוח אם N73V של palit , ספק כוח זה 350W ב peak וקירור על המעבד של .zalman עוד מידע : זכרון : http://img89.imageshack.us/img89/2655/79623783oi4.jpg לוח אם: http://img217.imageshack.us/img217/8035/motherboardzq0.jpg עם משהו יכל להסביר לי קצת בערך לכמה GHZ יגיע המעבד אחרי OC שלא יהיה יותר מידי מסובך... אז אפשר קצת עזרה, פשוט זה פעם ראשונה ואני פוחד לדפוק...
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
יש לי את המארז SOPRANO DX , ואני רוצה להחליף את המאווררים שלו לשקטים ויותר טובים. אז אני צריך המלצה למאוורר 120CM רצוי עם LED (כי לשלי יש). והמלצה למאורר 14CM שיכניס אוויר (לא צריך LED). תקציב: עד 100 שקל לשניהם. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם! הייתי במצב רוח עצבני אז כדי להרגיע את עצמי החלטתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי. יש לי 7800GS ל AGP, שאר המפרט בצד. לפני הOC- ליבה 375 זיכרון 600 אחרי OC- ליבה 425 זיכרון 650 עשיתי מספר לופים ב 3DMARK 06 ולא היו בעיות, הטמפרטורה במנוחה 58 ובמאמץ 67. התוצאה לפני ה OC הייתה 2744 ואחריו 3028. השאלות שלי אליכם הם: - האם כדאי להמשיך ב OC? - אחרי שאני אסיים עם ה OC, להשאיר אותו או להחזיר למצב הרגיל? - אם אני רוצה להחזיר למצב הרגיל, האם אני ירוד להוריד את השעונים ישר למהירות המקור, או להוריד לאט לאט? - שמתי את המאוורר על 100% הוא היה על 79% במאמץ, האם אני יכול להשאיר אותו על 100% זה לא יפגע בו/בכרטיס? - אני מבצע את האובר בעזרת לוח הבקרה של NV, למה זה לא נשמר לי אחרי ריסטאר…
-
- 6 תגובות
- 619 צפיות
-
-
השאלה בכותרת ואני צריך קירור אכזרי שגם אם אני יעשה אובר בעתיד המעבד לא יעבור את ה-39 במנוחה
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
היי... יש לי כרטיס מסך NVIDIA GeForce 7950 GT שפועל על ליבה של 550 ארץ (הדיפולט שלו).... יש לי קירור לכרטיס הכי טוב של זלמן והכרטיס במנוחה משו כמו 47 מעלות ובלחץ משו כמו 67 אז חשבתי לעשות אוברקלוק ...אז התחלתי לעשות והרמתי לאט לאט תליבה לאיזור ה 600 ארץ כלומר העלתי ב 50 ארץ תלביה בהדרגה זה הכן שיפר לי תביצועים משו כמו 450 נקודות ב 3dmark אבל הכרטיס לא עובר ת 70 מעלות בלחץ מירבי אז רציתי להמשיך לעשות אובר קלוק וכאן הבעיה: איך שאני עובר ת 600 ארץ נגיד שם על 605 ארץ אז שאני מריץ בדיקה ב 3dmark זה מתחיל בהתחלה טוב מעלה תפרימיים ואז באישהוא שלב יוצא וכותב תדבר הבא http://img294.imageshack.us/img294/5797/83757583zb2.jpg כמובן שהעלתי תזיכרון גם מ 700 ל 750 ..... לפי המעלות של הכ…
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני מתכנן לבצע בזמן הקרוב OC למחשב שלי (מפרט בצד). קראתי לא מזמן על מישהו ששרף את לוח האם שלו (P5B אאל"ט) כי השאיר את המתחים על Auto וכתוצאה המתחים עלו אוטומטית עם התדר (משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אמרו לו לנעול מתחים על ערכים מספריים ששווים למתח הסטוק שהרכיבים עובדים בהם. בדקתי ב-BIOS, ויש אפשרות לקבוע ערך מספרי רק למעבד. לכל שאר הרכיבים (זיכרון, PCI-E, צ'יפסטים) אפשר לשים Normal או Over Voltage. מן הסתם, normal נותן את המתח סטוק. השאלה שלי היא אם הוא שקול ל-Auto או שזה כמו ערך מספרי קבוע? כלומר, אם אני אעלה את הבאס, המתחים לרכיבים יעלו או שיששארו קבועים? תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 619 צפיות
-
-
המפרט שלי: E6550 2GB kit ddr2 800MHz ocz GigaByte p35c-DS3R 8600GTS(MSI) enermarx Liberity 500W enermarx chakra 3052(מצוייד במאוורר 25) התחלתי לעשות אוברקלוק-אבל אני רואה שמה שגורם כל הזמן לקריסת המערכת זה הזיכרונות-וכמעט כל פעם להעלות להם את המתח גורם ליציבות. והשאלה שלי-אם אני אגזים בהעלאת המתח אליהם,או שלא יהיה להם קירור מספיק-המערכת תקרוס-או שהם ישרפו? בכל מקרה -המכפלה שלהם זה 2.4,ובנתיים עשיתי אוברקלוק ל-FSB ל-380(מכפלת מעבד 7)-והמכפלה הכי קרובה שיותר נמוכה היא 2 (כדי שיעבדו במכפלה 2 בתדר המצויין עליהם אני צריך לעשות אוברקלוק ל-400 FSB) ואני שואל-האם כדאי לי להוריד את המכפלה שלהם ל-2 ולעבוד בתדרים מאוד גבוהים ב-FSB?
-
- 6 תגובות
- 619 צפיות
-
-
עם 2 מאווררי מארז 120mm בקונפיגורציה של push-pull. ראו כאן: http://tinyurl.com/2vfsb8
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
יש לי את האפשרויות האלה בביוס ורציתי לדעת למה הם משמשות? והאם אני יכול לבטל\להפוך לזמין לטובת אוברקלוק גבוה יותר והאם יש סיכונים בכך או האם זה מזיק לחלק או יותר במחשב שלי
-
- 8 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אהלן, משום מה ללא סיבה מובנת, יש לי תופעה אשר במשך זמן מה המעלות של הצ'יפסט אצלי עולות משמעותית. בהתחלה, עם קניית המחשב הייתה לי טמפ' של 45 מעלות ולאחר כמה חודשים, אחרי שהמחשב היה במאמץ הטמפ' הייתה יכולה להגיע ל-50-55 מעלות. יותר מאוחר (גם עניין של כמה חודשים) המעלות הללו נהיו אצלי קבועות, הטמפ' במאמץ עלתה ל-60 וכך הלאה עד לעצם יום הזה, כשהמעלות ב-North Bridge עומדות על 65! יש לציין שמדי פעם המאוורר שעל חלון המארז (TT Soprano) מרעיש בצורה איומה, אף על פי שהתופעה הזו אקראית ואני יכול לשבת על המחשב כמה חודשים ללא זכר לתופעה הנ"ל. *ניקיתי את המחשב כולל את כל המאווררים, כבר כמה פעמים אך דבר זה לא עזר לי לא במעלות ולא ברעשי המאוורר. *הלוח הם שברשותי הינו DFI Lanparty Ultra-D. …
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום אני בקרוב ארכיב את ה 2180 שלי על לוח גיגהבייט P35DS3L עם זיכרונות 2GB400MHZ PK של GSKILL במידה ואני רוצה לעלות באס ל 333 נגיד ולנצל הכי טוב את הזיכרון שלי אני אמור לשים מחלק 5:6 (אם יש כזה) או שלא הבנתי נכון את הרעיון ?
-
- 9 תגובות
- 619 צפיות
-
-
תראו אני צריך היום לקנות כמה מאווררים ושאלתי פה כמה דברים אבל לא ענו לי חלקית יש לי מאוורר אחורי שמוציא אוויר כן והוא 80 MM אני חושב פשוט לא כתוב על המאוורר איזה גודל הוא רק כתוב תחברה שלו EVENTCOOL משהוא קיצר לא חשוב הנה תמונה של המאוורר כן הוא קצת לא נקי מה לעשות חח http://img81.imageshack.us/img81/5769/70499093xl9.jpg זה 80MM המאוורר הזה נכון? ועכשיו רציתי לדעת אם יש לי מקום לשים מקדימה במארז מאווררים שמכניסים אוויר הנה תמונות כי לא כול כך הבנתי אם יש לי מקום הנה כמה מקום תגידו לי אם זה בשביל מאווררים יש לי 2 עיגולים כאלו אחד מימים ואחד משמאל http://img91.imageshack.us/img91/9885/15394019ro4.jpg הנה עוד תמונה וזאת אומרת איך אני מעיף תדבר הזה ליד הארד דיסק? כי …
-
- 11 תגובות
- 619 צפיות
-
-
היי אנשים! אני צריך את דעתכם... לפני כחודש ניסיתי לעשות OC לא גדול במיוחד למערכת שלי, הגעתי עם המעבד ל 3.0 ועם הזכרונות ל752. (כרגע יש לי 2.1 ו667 בהתאמה) הכל לכאורה עבד יפה ויציב (זאת לאחר בדיקות בPRIME95) עד שהרצתי 3DMARK06 לבדיקות ביצועים. כל פעם שעשיתי RESTART אחרי ריצת 3DMARK הלוח כבה וההגדרות חזרו למקור של הלוח שזה ללא OC. עכשיו אני לא ממש יודע מה גורם לזה, ניסיתי להוריד את התדר וכלום לא עזר, כל פעם אחרי ריצה ההגדרות היו חוזרות אוטומטית למקור. לגבי ציוד - אתם יכולים לראות במפרט שלי, לא נראה שיש לי בעיה לגבי קירור וגם הלוח די סביר. הדבר היחידי שאני חושב עליו שיכול להכשיל לי את העניין זה הספק. (הספק שלי AKASSA 400W) אני שוקל לקנות ספק חדש רק בשביל הOC ולא רציתי לקנות …
-
- 11 תגובות
- 619 צפיות
-
-
האם משהוא מכיר את המאווררים של חברת SILENX ? הנתונים שלהם לפחות על הנייר נראים מרשימים ביותר ואף חברה לא מתקרבת לנתונים שהם מציגים גם לא של חברת SCYTHE לדוגמה אני רוצה לקנות מאוורר 120 מ"מ והם מציגים מאוורר כזה עם 14DBA עם 72CFM האם הנתונים שלהם אמינים , האם SILENX נחשבת חברה אמינה עם מוצרים איכותיים? האם הם משאירים את כולם מאחור ביחס של רעש\ספיקת אויר? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=8973
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום, לא רוצה לעשות פרסומת לחנות הזאת כי הם יקרנים, אז אני לא אציין את שמה, אבל איך יכול להיות שגוף הקירור הנ"ל נמצא רק בחנות אחת כרגע? אני מפספס משהו? את הTuniq 120 אפשר למצוא בכל חור, למרות שהוא מרעיש יותר ומקרר פחות. אבל את הדגם הזה אפשר למצוא רק בחנות בודדת? אני אשמח אם מישהו יתקן אותי, כי דווקא זו חנות יקרה מדי וקצת טפשי לקנות בה את המחשב רק בגלל שיש לה את גוף הקירור הזה. ובטח שלא הייתי רוצה להפריד את הקניה הזאת מקנית המעבד והBoard כדי שלא יטרטרו אותי אח"כ אם יהיו תקלות. תודה.
-
- 9 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם!!!!!!!! לאחר הרכבת גוף קרור מידגם: ARCTIC COOLIMG FREEZER PRO 64 למעבד מידגם: AMD ATHLON 4800+ X2 טמפרטורת המעבד במצב רגיל נעה בין 30-33 מעלות ולאחר מישחק כגון call of duty 4 טמפרטורת המעבד היא 50-55 מעלות האים זה תקין? זה ניראה לי קצת גבוה למרות כל ההמלצות שנתנו לי על גוף קרור זה הישתמשתי במישחה הטרמית שסופקה על גוף הקרור האים זה בסדר? תודה מראש לכל העונים משה
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
מחפש גוף קירור ל8800GTX חשבתי על duo orb של Tt מה עוד מומלץ? תקציב עוד לא ידוע בידיוק אבל אני מניח שאני לא שם יותר מ 300 שקל.... מה לגביי ARCTIC COOLING s1 אפשר לשים אותו על הgtx? אהה ועוד דבר!!!! יש לי מארז NZXT LEXA BLACK LINE ואפשר לשיםי למטה(מתחת לכרטיס מסך) מאורר 80מ"מ....כדאי?זה יכול גם לקרר מאוד את הכרטיס...? אולי לשים גם גוף קירור וגם מאורר?על איזה מאוורר אתם ממליצים?מה לגביי מאוורר סלוט? תודה רבה מראש[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 15:23:07 מקפיץ!!!!!!!!!!נו מה כבר שאלתי למה לא עוזרים לי?!
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
יש לי לוח של MSI, בתוכנה של MSI אני טמפ' מעבד מסוימת כמו זאת שאני רואה ב-speedfan. ב-speedfan אני רואה עוד טמפ' שנקראת AUX. ב-everest אני רואה שטמפ' המעבד היא כמו ה-AUX ב-speedfan. במנוחה: כשהמאוורר שלי (AC Freezer Pro 7) על מהירות מקסימלית הטמפ הן - מעבד - 33, AUX - 44. כשהוא על מהירות נמוכה יחסית הטמפ הן - מעבד - 40, AUX - 50. תחת עומס, super-pi: כשהמאוורר שלי (AC Freezer Pro 7) על מהירות מקסימלית הטמפ הן - מעבד - 43, AUX - 61. כשהוא על מהירות נמוכה יחסית הטמפ הן - מעבד - 49, AUX - 74. בתעוד של MSI לא רשום על סנסור נוסף ולכן אני לא בטוח מזה אומר, כי מצד אחד הייתי מצפה שהטמפ' של המעבד לא יעלו יותר מדי כי זה גוף קרור רציני יחסית. מצד שני אני לא מבין מזה הטמפ' הגבוהות הא…
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
אני צריך לקרר ארבעה כרטיסי זיכרון ddr2 יש לכם המלצות למשהו לא יקר עד 200 ש"ח לכולם ביחד?
-
- 8 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לנסות פעם ראשונה להמהיר קצת את המעבד (E6850) לכיוון ה - 4GHZ כרגע יש לי קירור אוויר על המעבד, TR ultra 120 extreme ומאוורר שעליו - Scythe S-Flex (8GB Corsair XMS 2 CL4 800Mhz 4x2gb) לוח - P5K Deluxe/wifi ואני עובד על ויסטה 64. אז קודם כל אני חדש בעיניין לגמרי! ושנית זה הקירור שברשותי. האם אני חולם? האם אני יכול להמהיר עם המצב הקיים לכיוון ה - 4GHZ ולהישאר יציב לאורך זמן? על פי realtemp אני יציב כרגע בחדר די חם וללא מזגן על 35 מעלות. האם אפשרי?
-
- 7 תגובות
- 618 צפיות
-
-
ניסיתי כבר כמה תוכנות, SPEED FAN, H MONITOR, ועוד תוכנה שאני לא זוכר את השם שלה. כולן הציגו לי טמפרטורות שונות,או שבחלקן המודל של הלוח אם שלי לא היה(GA M55SLI-S4). שאלה שנייה, מה היא הטמפרטורה המקסימלית שהמעבד שלי יכול לעבוד בה ולא להשרף? אני צריך לדעת לאוברקלוקינג פשוט המעבד הוא AMD ATHLON64 X2 3600 תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
אני כבר יום שלם שובר את הראש בקשר לזה ניסיתי כל תוכנה אפשרית שמצאתי, אבל זה לא עזר. יש לי MSI Geforce 7600GS, והורדתי היום את הדרייברים האחרונים של nvidia. בדקתי את המהירויות ב control center, וראיתי שהם עומדות על המהירות של הסטוק. עכשיו, המטרה שלי היא שהמהירות ליבה תהיה 500, והמהירות זיכרון, תהיה 900. אבל הבעיה שלי היא שמשום מה, שני הסליידרים מגיעים רק עד ל 800. ניסיתי את Rivatuner, וזה מגיע רק ל 600, כנ"ל powerstrip השתמשתי גם ב coolbits ושום דבר לא משפיע על זה. any help here?
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-