אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש גריל 120 מ"מ רצוי יפה אבל כל גריל אפשרי או אם מישהו יודע ומוכן להכין בשבילי(בתמורה למשהו אחר\כסף) נדב
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
קניתי את הלוח לפני כמה ימים הסטאפינג של הSouth bridge שלו הוא 0340A4. ניגשתי לעבודה עם התטטיונמוס שלי , כמובן איכזב. הגיע ל220 באס ומת, לא באמת מת. לקחתי את הGeil של אח שלי שככל הנראה סטיק טוב מאוד, והגעתי לפוסט של 261 באס, אבל יציב עם פריים רק 239 תזמונים של 6-3-3-2.5 ואני עדיין חושב שאם למישהו יש סטיק טוב, שיבוא אליי לנסות אותו ונראה לכמה הלוח הזה באמת מגיע.
-
- 10 תגובות
- 652 צפיות
-
-
מראש, כל הנתונים החיוניים מופיעים ב"מפרט מחשב" אני מתכנן OC רציני בקרוב, ורציתי לדעת אם הקירור שלי יספיק לי: כשהמעבד עובד בלי OC, הוא מגיע ל10 מעלות מעל לטמפ' החדר, במאמץ! (ההבדל בין מאמץ למנוחה זה 3 מעלות בערך...) בOC לFSB 333 (מ266...) החום עולה ל 17 (+- 2 מעלות... יש לי בעייה בחיישן של ההיטסינק, סטייה של כמה מעלות...) מעלות מעל לטמפ' החדר. אם הOC אני מתכוון לעשות עם מארז פתוח לגמרי, ככה שהקירור אמור להיות מקסימאלי... אני מתכנן להעלות את הבאס מ133 (FSB 266...) ל200 (אני מקווה שאני אצליח להגיע עד לשם :-\...) ואני רוצה לדעת כמה דברים לפני זה: 1. האם הקירור שיש לי יספיק לי ומה הטמפ' המקסימאלית שהמעבד שלי יכול לעמוד בה מבלי שיגרם לו נזק כולשהו כי אני לא מתכוון לקנות …
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום שלום, לא מזמן קבלתי את ה מחשב החדש - עם 8rga התקנתי את MBM5 ואני רואה שם 3 סנסורים של מעלות (את ה CPU וה CASE זיהיתי לפי האתר של MBM5) השלישי אני לא ממש יודע מה הוא (הוא מראה כרגע 24 מעלות - לפני שתי דקות הראה 23 - ככה שאני אולי מנחש שזה ה HD ?) בנוסף יש שם 4 סנסורים של מאווררים - את ה CPU זיהיתי (כרגע יש לי וולקנו 7+ אז פשוט העלתי מהירות) את המאוורר השני זיהיתי כ case fan - לפי המהירות 1500 - ככה גם בוא אומר בביוס - מה השלישי ? והרביעי ? הם לא מראים כלום - אני מניח אולי כי כלום לא מחובר שם אבל השאלה היא האם אני ל=יכול לחבר עוד מאווררים ולראות את הנתונים עליהם ? ואם כן אז לאן ? המון שאלות - אז לסיכום. 1. סנסור שלישי של מעלות (לא CPU ןלא CASE) 2. שני סנסורים…
-
- 6 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
אהלן! לפני כחצי שנה קניתי לי את המחשב הנוכחי, המצוייד בכרטיס X1950P של SAPPHIRE, בגרסאת ה256MB. המחשב נקנה בTMS, אם זה משנה משהו. בכל מקרה, מההתחלה שמתי לב שהמאורר שלו נורא רועש. הוא קטן כזה וכנראה שהסיבוב שלו יוצר את הרעש הנשמע ממנו, שהוא מין "ביפ" (לא קולני מדי אבל מעצבן), שבא בנוסף לרעש הרגיל של סיבוב המאורר. בכל מקרה, אחרי שהתגברתי על הבעיה הזו, הופיעה בעיה חדשה. אחרי כמה זמן ששיחקתי בקרייסיס, פתאום החלו להופיע ארטיפקטים רציניים מאוד על המסך (השחקן והקוראנים נעלמו, נהיו צללים, רק הרקע נשאר פחות או יותר דומה). לאחר מכן הבעיה התפתחה לכך שהמסך פשוט מפסיק לקבל סיגנל באיזשהו שלב במשחק (המסך עובר לSTAND BY). שיערתי שהכרטיס פשוט נכבה או מפעיל מנגנון הגנה כלשהו (OVERHEATING?…
-
- 8 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
שלום יש לי קיט חדש של זיכרון DDR2 קניתי KINGSTON 512X2 667MHZ CL5 שתי סטיקים זהים. והם עובדים אצלי בDUAL CHANNEL (שניהם ביחד 1G) עכשיו יש לי סטיק זיכרון בודד שהוא 256MB DDR2 533MHZ CL4 וחשבתי להוסיף אותו למחשב ואני לא יודע מה עדיף? עדיף להוסיף אותו ולוותר על הDUAL כדי שיהיה לי יותר נפח זיכרון או עדיף שלא לוותר על הDUAL? זאת אומרת כדאי לי להוסיף אותו שיעבוד ביחד עם הכרונות החדשים או שאין טעם וזה לא יעבוד כל כך טוב ביגלל שהם לא אותם התיזמונים? אם שמים זכרונות שהתיזמונים שלהם לא זההים מה יקרה? ובקיצור אפשר להוסיף את הזיכרון הבודד הזה או שלא כדאי?
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום, רכשתי את Scythe Infinity ואני מעוניין לעשות OC. מעבד: Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz לוח אם: GIGABYTE P35-DS3L זכרונות: OCZ Platinum Rev.2 2048MB DDR2 800Mhz 4-4-4-15 בביוס לא מצאתי את כל האפשרויות. אני אשמח מאוד אם מישהו מכם יעזור לי ב-OC. אם יש למישהו מדריך ל-OC שמבוסס על הלוח אם שלי אז אני אשמח מאוד לקבל קישור. תודה לכל העונים, עומר חצ'ק.
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
-
תמונות: מה הקופסא כוללת: 1.ההיטסינק עצמו(FC-ZV9) 8.2 ראם סינקים 4.3 ספייסרים 4.4 ברגי קיבוע 1.5 לוחית PVC הכוללת 6 שייבות 4.6 שייבות מגומי 4.7 קפיצים 8.משחה טרמית 9.Fan Controller(Fan Mate 2 10.כבל ל Fan Mate 2 11.דבק דו-צדדי להדבקת ה Fan Mate 2 12.ספר הוראות ההתקנה מאוד פשוטה מסירים את גוף הקירור המקורי של הכרטיס מסך מנקים את המשחה הטרמית הנוכחית(ראו תמונה) בעזרת אלכוהול ונייר טואלט/מקלוני אוזניים לאחר שניקינו את המשטח טוב טוב יש לחבר את ה 8 היטסינקים לזיכרונות ולוודא כי הם יושבים טוב. יש לציין כי כדי לחבר את ה FC-ZV9 בכרטיס של XFX יש לנתק את הפלסטיק שרשום עליו XFX בעזרת הוצאת שני הברגים בצידי הכרטיס יש לחבר את הספייסרים ועליהם את השייבות…
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש קירור חרישי ואפקטיבי ל-4870X2 (לא CF) שיושב בתוך מארז של אנטק P182. מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על יחידה כזו שעושה את העבודה ואם אפשר גם הסבר קטן על איך לפרק את גוף הקירור הנוכחי והתקנת החדש. תנקס אין אדוונס
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני כבר די סגור על המפרט... הלוח הוא p5n-e sli ועל פי מה שקראתי ישנה בעייה מסויימת להרכיב עליו את ה-tuniq tower. יש למישהו ניסיון עם הלוח? אם אכן ישנה בעייה הייתי רוצה לדעת על קירור אלטרנטיבי למעבד באותו טווח מחירים (250), כמובן שיהיה הקירור הטוב ביותר! תודה רבה לכל העוזרים!!!
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
למאוורר שהגיע עם הקומפיוקייס יש שני כבלים אחד וחשמל והשני הוא משהו שלא ראיתי זה חוט שהסוף של מין פיטמה ירוקה שכזאת (אין לי דרך יותר טובה לתאר את זה) מישהו יודע מה זה ומה אני אמור לעשות עם זה?
-
- 8 תגובות
- 652 צפיות
-
-
זה מה שיש לי עכשיו הטמפרטורות במנוחה 33 במאמץ 63 לתת עוד קצת במתח ולהגיע ל 500 FSB ? או שהמתח מספיק גבוה ואני יפגע במעבד ?
-
- 5 תגובות
- 652 צפיות
-
-
היו לי הרבה ספקות בהתחלה אם זה ישנה משהו אבל ההשפעה היתה מיידית!!!! הטמ"פ ירדה ב4 מעלות בערך עובד אצלי לפחות!
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
המאווררים פועלים מצויין יש אחלה טמפרטורות,רק המאוורר הקדמי שקניתי ב30 שקל סתם מציק כי הוא עושה רעש לא נורמלי,נראה כי הוא עובד מהר מדי אבל עדיין לא מצאתי תוכנה שתזהה אותו(הוא מחובר לחשמל של ההארד דיסק ולא ללוח אם) התוכנה של הלוח לא מאפשרת הורדת מהירות(abiteq) נראה לי וגם ככה לא מזהה אותו ואותו דבר ספיד פאן יש רעיון איך להוריד תמהירות?
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב חדש P4 3.00 Ghz. יש לו מארז די קטן (לא הייתי קורא לו גדול), והוא די חם. בצדדים הוא חם, אבל למעלה הוא ממש רותח... הוא התקין תוכנה של ASUS שבודקת את טמפרטורת המחשב, והיא מסמנת על טמפרטורה בסביבות ה-65 צלסיוס... אני ידוע שזה לא טוב, הוא אפילו הזמין טכנאי הביתה, ואמר לו שהמאוורר מאוד חם, וגם הוא עושה רעש מאוד גדול. הטכנאי אמר לו שיש לו את המאווררים הכי טובים, אז אין צורך לדאוג שהמארז עושה רעש, וככל שהמחשב חם, ככה הוא מריץ את ביצועי המחשב. הוא הזמין טכנאי מהחברה שממנה הוא קנה מחשב, כך שבטח לא יגידו לו שיש בעיה רצינית, לפי מה שאני חושב. אני בטוח שהרעש לא נובע בגלל שהמאווררים מלוכלכים ומלאי אבק, כי המחשב די חדש. לי יש מארז די גדול, אבל הוא מאוד קר, והוא בכלל לא …
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
בכרטיס מסך שלי יש קירור פסיבי, אבל הוא כנראה לא מספיק טוב, הכרטיס מגיע לטמפרטורות מעל 60 מעלות. יש דרך להוריד את הטמפ'? אפשר להוסיף מאוורר? אם כן איפה אפשר לקנות מאוור מספיק טוב במחיר זול? ד"א יש לי 3 מאווררים במחשב ולא כמו שבEVEREST בתמונה שמראה אחד. הכרטיס זה nvidia, gainward, geforce 8500GT 512MB
-
- 6 תגובות
- 652 צפיות
-
-
מחפש מדריך V-MOD לכרטיס 7900GT מחברת PALIT.
-
- 8 תגובות
- 652 צפיות
-
-
היי הזמנתי את הכרטיס הזה מסיפלטק והוא יגיע אלי יום שישי ושמעתי שהוא טוב לאוברקלואק רציתי לדעת כמה אני בערך יגיע בלי להוסיף קירור נוסף אני רוצה להגיע ל 300/650 שזה המהירות של TI4600 האם אני אצליח בלי קירור נוסף ואם לא על איזה קירור אתם ממליצים לי להוסיף?
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אך להגדיר בביוס שלא יחזיר לי את הFSB למצב הרגיל?
-
- 14 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום אנשים, יש לי בעייה קטנה... קניתי מחשב חדש, הוא הגיע אלי אתמול, E2160, לוח P35-DS3, זיכרון 2 ג'יגה של קורסאייר 800MHZ פשוטים בדוואל צ'אנל, 8800GTS 320MB של אלבאטרון, ליברטי 400W, הארד דיסק 320GB של WD ומארז 6C28. מקדימה למטה מאוורר 120mm מכניס אוויר, מאחורה למעלה 120mm מוציא. הקיצר, אחרי שהתקנתי XP והכל, דבר ראשון כמובן OC. עכשיו, מה זה התבאסתי. המעבד חם לאללה, וקירור טוב מורכב עליו - V1 של טרמאלטייק. על תדר סטוק במאמץ לפי TAT הוא מגיע כמעט ל 70 מעלות. אבל כשאני בודק בתוכנה אחרת כמו ספיד פאן למשל, הטמפרטורה לא עוברת את ה 50-55... לא זוכר בדיוק. בדקתי וראיתי שלמעבד שלי יש Tjunction של 100 מעלות, ככה שזה לא כל כך נורא כמו שזה נראה. אבל, על מתח סטוק בתדר של 2.7GHz, הטמפר…
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום ברשותי כרטיס מסך ASUS ATI RADEON 9600XT ורציתי לדעת האם אני יכול לעשות לו OC דרך התוכנה ATITOOL ? אם דבר כזה יתאפשר,האם יווצר מצב שבו יהיה חם מדי לכרטיס או שהסטוק שלו מתאים. תמונה של הכרטיס [כך הוא נראה בדיוק עם צלעות הקרור והמאוורר]: http://www.hardwaretidende.dk/hard/artikelimages/15102003-1.jpg
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-