אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, יש לי מעבד P4 עם מאוורר פשוט של אינטל (שיש לו להב שבור). במארז יש עוד שני מאווררים, אחד מקדימה מכניס ואחד מאחורה מוציא. כשמזג האוויר התחיל להתחמם המאוורר התחיל להרעיש, וראיתי שכשהמאוורר מגיע ל 3000 RPM הוא מתחיל לעשות רעש מאוד חזק. ניקיתי אותו ואת ההיטסינק, ושימנתי אותו, אך זה לא עזר.. אני מניח שהגיע הזמן לקנות מאוורר חדש.. אני לא עושה ולא מתכוון לעשות אוברקלוקינג, ואני לא מעמיס על המחשב יותר מדי, אין משחקים, רק סרטים והרבה תוכנות פתוחות במקביל.. אז אני מבקש את עצתכם, איזה מאוורר לקנות? מדובר במעבד P4 1.7 (williamette), סוקט 478, והתקציב הוא דיי נמוך, כי לא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בשביל מאוורר שקט עבור מעבד שלא אמור להתאמץ יותר מדי.. אז אשמח אם תוכלו להציע על…
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לOC לזיכרון: - האם עושים OC לזיכרון? - כמה זמן זה לוקח? - איפה מרגישים את ההבדל? - האם צריך קירור לזיכרון כדי לעשות לו OC?, אם כן איזה קירור הכי מומלץ? - ומה הזיכרונות של 4 ג'יגה שהכי מומלצים לOC? אני מוכרח לציין שכל השאלות הנ"ל מתייחסות ל4 ג'יגה DDR 2.
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן פתחתי תראד על הכרטיס מסך שלי שמגיע לטמפק גבוהות מאוד, עכשיו שמתי לב שהוא לא כזה רותח (פיזית) והטמפ' לא תואמות בתוכנות שונות.. אפשר לעשות עם זה משהו? בתמונה הטמפ' עלו בהתאמה ככה הבנתי שTEMP3 זה הכרטיס תודה.
-
- 9 תגובות
- 684 צפיות
-
-
המחשב שלי נורא התחמם.. אז פתחתי את הדלת והפעלתי לידו מאוורר והמערכת כולה ירדה בכ17 מעלות (רכיבים ספיציפיים ב3-4) יש מניעה לעשות זאת?
-
- 8 תגובות
- 684 צפיות
-
-
בימים האחרונים אני סובל מרעש זימזום שמוציא אותי מדעתי בחנות נאמר לי שאין אחריות על המאוורר עכשיו אני יודע שניתן לנקות ולשמן את הציר אבל זה ניראה לי פתרון זמני ואין לי עצבים לחזור על הפעולה שוב פעם בזמן הקרוב היות והטמפרטורה המדווחת היא 40 מעלות כאשר המאוורר עובד אני שוקל את הפתרונות הבאים ורציתי לשמוע מה דעתכם 1-לנתק את המאוורר 2-passive heat sink לשים 3- לנצל heat sink של pentium 2 שפירקתי מהמחשב היישן ולהדביק אותו באמצעות דבק טרמי (לא משחה טרמית) (או מרק אפוקסי (הגליל שחותכים עם סכין יפנית ,לשים עם האצבעות ומישמים בין החלקים שרוצים להדביק השאלות: 1-האם הטמפרטורה שמדווחת על-ידי תוכנת הניטור של abit: ABIT EQ כטמפרטורה של ה sys מתייחסת לטמפרטורה של north-…
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
עשיתי OC מ 2.1 ל 2.5 דרך הביוס העלתי את ה FSB מ 200 ל 240 ובדקתי בתוכנה OCCT ויצא יציב . התוכנה עבדה שעה על 100 אחוז מאמץ ... הקטע שאני עדיין מפחד כי הספק שלי מעפן 250 - 300 W פשוט אז הורדתי את זה ל 2.3 במקום 2.5 OC של 10 אחוז אבל עדיין אני פוחד ... הזכרונות עובדים על 660 בדרך כלל שהם בלי OC זה 600 הזכרונות 667 מכפלה 7 = 330 כפול 7 = 2310 אם אני לא מרגיש הבדל בביצועים עדיף לבטל את זה ? אני לא מרגיש הבדל בין 2.1 ל 2.3 / 2.5 ב OC . כדאי לבטל את זה ?
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות גוף קירור למעבד, התקציב שלי הוא 200 שקל, חשוב לי מאוד שהקירור יהיה שקט נורא! שמתי עין על הקירור הזה: http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=10518 האם מישהו יכול להגיד לי אם הקירור הזה נורא נורא שקט ? וכמובן אם יש המלצות אחרות לגופי קירור אשמח בתקציב (אם אפשר מהאתר הזה, כי אני קונה מהחנות הזאתי פשוט כי לא מעוניין בלשלם משלוח)
-
- 6 תגובות
- 684 צפיות
-
-
יש לי ATI RADEON 8500 RETAIL ורציתי לבדוק את הטמפ שלו ומה היא טמפ מומלצת של כרטיס מסך? :jump:
-
האם משהוא מכיר את המאווררים של חברת SILENX ? הנתונים שלהם לפחות על הנייר נראים מרשימים ביותר ואף חברה לא מתקרבת לנתונים שהם מציגים גם לא של חברת SCYTHE לדוגמה אני רוצה לקנות מאוורר 120 מ"מ והם מציגים מאוורר כזה עם 14DBA עם 72CFM האם הנתונים שלהם אמינים , האם SILENX נחשבת חברה אמינה עם מוצרים איכותיים? האם הם משאירים את כולם מאחור ביחס של רעש\ספיקת אויר? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=8973
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
לאחרונה יש לי רעש דיי חזק מהמחשב, שנשמע כמו מאוורר שמסתובב על איזה חוט או משהו, אבל שלושת המאווררים שיש לי גישה אליהם- מעבד, כרטיס מסך וכללי- עובדים בסדר גמור, והבנתי גם שיש אפשרות כזאת (לא מובן לי איך) שמאוורר בספק נהרס והוא הגורם לרעש. יכול להיות? במידה שכן, איך ניתן לבדוק את זה?
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה שזה יהיה גם יפה. 1 מה ההבדלים בין השניים האלו ומה הם בדיוק עושים ז"א אם אני קוה את אחד מהם מה אני עוד צריך למערכת קירור מים : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=3310 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=3301 2 מה זה הדבר הזה ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=3662 האם זו מערכת מורכבת ? ושוב אם לא מה אני עוד צריך ?
-
- 13 תגובות
- 683 צפיות
-
-
הכטיס מסך שלי מגיע לטמפ גבוהות בטרוף כשהוא במנוחה הוא על 65 פלוס מינוס לפי ati tool ולפי everest זה 8 מעלות פחות תמיד מati tool ובמשחקים הוא מגיע לי ל 95 מעלות לפעמים הוא הגיע לי ל 100 (כל המעלות מתייחסות לפי ati tool) אני לא יודע מה לעשות הרמתי את הפעילות של המאוור שלו ל100 אחוז ניקיתי אבק מכל המאווררים אני נואש
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
עד שאני יקבל את ה HardCano II שהזמנתי היום, איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה בתוך המארז, ובמעבד עצמו?
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
חשבתי לאחרונה לייצר לעצמי בלוק מים ועלתה לי השאלה : איך לאום את הקטע של בין הכיסויי לפיניטגים?? סיליקון ? טבעת גומי ? ללפף קצת טפלון (סרט לבן שדומה לאיזולירבנד ..) ? הכיסוי ייוצר במידה ואני לא אקנה בלוק ואחליט לייצר בעצמי מאלומיניום והפיטינגים גם
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אוקי להלן הביקורות: http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1161&pageID=3893 http://www.guru3d.com/article/cooling/458/8 עכשיו נשאלת השאלה האם הקירור הזה יותר טוב מ Big Typhoon ? מכיוון שהקירור נקנה מחו"ל אני יכול לקנות אותו... אני קונה Q6600 כרגע לא מתוכנן OC אבל בעתיד יכול להיות...
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול מה ההשלכות של שינוי ה(לא ממש יודע איך לקרוא לזה) של הזכרון מ2-3-3 ל 2-2-2 לפי Corsair הזכרון שלי מסוגל לפעול ב 2-2-2 במהירות 333 Mhrz רק רציתי לדעת מה קורה כשאני משנה את זה. יותר חום? סתם פחות יציבות? תודה...
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
אחרי אין ספור נסיונות מבקש עזרה....למה אני לא מצליח?.??!!?! המערכת שלי: מעבד- pentium d 820 2.8ghz 200mhzX14 לוח- msi 945gzm3 ספק- fsp everest 500w 80plus קירור למעבד- TT BIGTYP 120VP זכרונות- 2X1gb 533mhz cl4 ceon כ. מסך- Inno3d 7300gt 256mb 128 bit ddr2 הארד דיסק1: hitachi 80gb sata2 7200rpm 8mb buffer הארד דיסק2: seagate 250gb sata2 7200rpm 16mb buffer צורב: DVDRWx20 לייטסקריב מאוורים: אחורי ezcool 80mm קדמי 120mm בקיצור אני מנסה לשנות בביוס את המהירות ולא מצליח או שהוא פשוט לא משנה או שהוא יכול להיות כן משנה אבל המחשב נכנס ללופ בהדלקה ולא עולה, כאילו מנסה לעלות ולא מצליח להידלק. איך בדיוק עושים oc?
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
חיפשתי בביוס ולא מצאתי מישהו יכול להגיד לי איפה זה נמצא בדיוק ? האוורסט שלי נותן תוצאות לא מובנות, הוא מציג טמפ' שנעות בין 35-55 בממוצע, הוא לא קבוע על תחום אחד, הוא יכול לקפוץ לי מ-29 ל- 62 תודה !
-
- 5 תגובות
- 683 צפיות
-
-
בהמשך להיתכתבויות שלי ניסיתי אין ספור קומבינציות בין המתחים למעבד שעלו ללא הצלחה . הפעם האחרונה שניסיתי משהו היה כך מתח למעבד 1.3 נתן לי את התמונה הזו אחרי הפוסט האם מישהו יודע לתרגם או מבין מה הוא רוצה ? http://rapidshare.com/files/246010581/PICT0050.JPG.html [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום יש לי E6300 מארז APOLLO עם 4 מאווררים של SCYTHE ועם הגוף קירור הזה: Scythe KAMA CROSS הטמפרטורות שלי הן: 46-47 במנוחה ועד 60-65 בעומס סביר, עשיתי ניקוי אבק מסיבי היום+ריענון משחה טרמית, הזרימת אוויר במארז אופטימלית, כבלים מסודרים, וברמת העיקרון אני חושב שהטמפרטורות צריכות ליהיות קצת יותר נמוכות, האם ניראה לכם שיש מקום להחלפת גוף קירור? אני חייל ופעם הייתי ממש חורש פה באתר ובעוד אתרים כיום אני לא הכי בעיניינים והשאלה שלי מראה את זה, אני לא מכיר גופי קירור חדשים ולא יצא לי לשמוע על מי יותר טוב ולמה, אם אתם חושבים שיש צורך להחליף גוף קירור במיוחד לאור הקיץ הקרב ובא אשמח להמלצה אבל התקציב שאני מקציב לזה זה עד 200 ש"ח (בכול זאת קשה לחיות ממשכורת צבאית)
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את הרכיבים הבאים ורציתי לדעת לכמה אני אוכל להגיע בעזרת OC לא פשוט שלא דורש הרבה התעסקות ותחזוקה (אני כנראה גם קונה מTMSFOX אז הם יוכלו לעשות את זה) מעבד Q9400 קירור למעבד AC Freezer 7 Pro/OCZ Vendetta לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset /Gigabyte GA-EP45-DS3L P45 Chipset ספק SeaSonic 500W אני אשמח לקבל את התשובה לכמה אגיע בנוגע לכל אחד מהלוחות יש הבדל בתוצאות בין 2 הלוחות אם שכדאי לי לקחת אחד יותר מהשני? תודה
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם, בבעלותי כרטיס מסך 5850, בזמן מנוחה הוא בסביבות ה41c כאשר אני מחבר את ה LCD שלי בנוסף למסך המחשב הטמפרטורה עולה ל52 מעלות ב IDLE האם זה תיקני? והיכן אני מוצא מה טווח המעלות התקין שאמור להיות?
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
עשיתי עבודהשי טובה בשביל ניובי אבל עכשיו כל המארז מלא באבקת מתכת וראש חיתוך. אבקה שחורה שאפילו עם צינור ( o_O ) לא יורדת.אני די בטוח שזה לא בריא לרכיבי המחשב. השאלה איך מנקים את זה?
-
- 5 תגובות
- 683 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות.. מקווה שתענו לי.. עוד כמה נראה לכם שאני יכול להגיע בלי לפגוע במעבד?? איך אני מוסיף וולטים למעבד? הבעייה היחידה באובר קלוקינג זה החימום? או שיש תופעות נוספות? תודה מראש לכול העונים
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-