עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by G-BOY10,

שלום לכולם!!! קניתי מחשב חדש לא מזמן (פנטיום 4 2 GHZ אם זה מעניין אתכם) הבעיה היא שהם דפקו לי מארז די מחורבן זהו מארז MIDI קטן ופשוט והם לא שמו לי שום מאווררים מלבד המאוור שמקרר את ה-CPU ויש לי עוד מאוורר שמקרר את הכרטיס מסך (אבל זה לא קשור למארז) פתחתי את המארז ושמתי לב שיש לי עוד שני מקומות להרכיב מאווררים. כשאני מכבה ופותח אותו אני שם לב שמחשב לוהט... כל רכיב ממש חם והכרטיס מסך בכלל... אני לא רוצה לקחת סיכונים ואני רוצה לקרר את המחשב יותר ומשום כך לרכוש עוד מאווררים. קראתי על המאווררים התותחים האלה כמו וולקנו ועוד כמה אבל ביררתי עליהם והם עולים משהו כמו 200 פלוס וגם אם אני טועה והם עולים חצי זה עדיין יקר בשביל מאוורר? האם מאוורר שחור וקטן יספיק לי? ומה בעצם יתן לי שטמפ…

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  2. Started by FearAge,

האם שילוב של החלקים הבאים יעיל ל-OC? לוח אם EVGA 123-YW-E175-A1 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813188026 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115017 קירור למעבד http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835200037 זכרונות A-DATA G series 4GB (2 x 2GB) Model: ADQVE1B16KG http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820211281 תודה מראש ;D

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  3. Started by avidan28,

שלום אני קצת מתלבט לגבי שדרוג קטן שאני רוצה לעשות. כרגע יש לי מערכת מבוסס מעבד וינצ'סטר עם קירור רגיל של TT סילנט בוסט.הפליטת חום שלו היא 67 ואט. אני רוצה להחליף מעבד ואני מעוניין ב 4400 עם פליטת חום של 110 וואט.ראיתי שבסוקט החדשה AM2 ה 4400 לא כל כך חם ויש לו "רק" 65 וואט. אבל.. יש לי מערכת מבוססת אסוס A8N דלוקס ואני לא משחק וכל ההחלפה בגלל בעית חום ניראה לי מוגזם.למישהו יש הערכה איך אפשר להשאר עם מערכת קיימת החלפה לדואל קור ובלי שהמחשב ירתח לי?? קראתי ש ה 4400 מגיע ל54 מעלות וזה מצויין אבל מה עם הספק החום שהוא מייצר.עברתי כבר על כל מה שקשור עליו בפורום. הרבה תודה ושבוע טוב לכולם\ן

• 9 תגובות
    • 652 צפיות
  4. שלום לכול מישניכנס לעזור לי אם המודינג !! היתי רוצה לדעת איך אני עושה קירור טוב יותר עם מאווררים ? איך כדאי לעצב את המאווררים וכמה כדאי לשים מאווררים ואיזה מהם שמעתי שיש כמה סוגים שלהם (טורנדו ועוד כמה ) ? איפו אני יכול ליקנות מאווררים עם לדים ובגדלים שונים ?

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  5. אני רוצה להעלות כFSB בהדרגה ומעוניין לדעת האם משחק של כמה שעות בקרייסיס יהווה מדד לגיטימי ליציבות המערכת? האם הוא מאמץ את המעבד כמו S&M? (חיפשתי ולא מצאתי עוד תוכנות לבדיקת מעבד כי רובן מיושנות כבר). בהגדרות הכי גבוהות 1000X1600 הממוצע 35 FPS. תודה.

• 7 תגובות
    • 652 צפיות
  6. הי אני מחפש קירור למעבד פנטיום4 478 שלא מצריך פירוק של לוח האם,עד כמה שראיתי יש את TT דמויי סטוק שהם לא משהו. מישהו יודע אם זלמן 7700AL-CU מצריך פירוק של הלוח עבור פ4 478 ? תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  7. Started by רן.ט,

מישהו יכול בקשה לתת לי שם של אותר שיסביר לי איך לעשות אוברקלוק לכרטיס ולמעבד או אולי איזה מדריך שיסביר לי את זה??

• 9 תגובות
    • 652 צפיות
  8. שלום לכולם, שברתי את הראש כבר עם הלוח הזה (ואני יודע ש GIGABYTE זה חרא של לוח לOC אז אל תענו את זה!!) אבל בכל זאת, איפה אפשר לראות כמה מתח מקבלים הזכרונות שלי?? מאחר ובביוס העלוב שלו מופיע רק 3 מצבים לבחירה (NORMAL , +0.1 , +0.2).. מה זה NORMAL ?? כמה זה?? אני יודע שהזכרונות שלי אמורים לקבל בין 2.7 - 2.8 V... אבל על כמה הם עומדים עכשיו ( בNORMAL) ..? בקיצור הבנתם את השאלה.. יש למישהו תשובה..?

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  9. Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler , יחידות 1 ₪59 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1288 אם לא, איזה כדאי? לא מתכוון לבצע OC...

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  10. Started by Rhx,

מחר בבוקר אני הולך לקנות מKSP שתי מאוררים ב40 ש"ח ביחד, הם ג'נריים בעקרון אבל אמרו לי שהם יחסית שקטים. ועכשיו למשחה טרמית, כרגע ניקיתי את המשחה הטרמית הישנה, מחר אני הולך למרוח את החדשה, רציתי לדעת מה דעתכם על הAS 5? היה לי את הMX-1, יש הבדל גדול ביניהם? אני קונה את הAS משום שאין את הMX בKSP.. עוד דבר - מאורר לדיסק קשיח ב35 ש"ח - שווה?(לי זה נראה מיותר אבל הטמפרטורות טיפה גבוהות, השאלה אם המחיר הזה הוא נורמלי)

• 14 תגובות
    • 652 צפיות
  11. Started by eran256,

האם הoc סביר? 4.1GHZ עם NIRVANA 120 וטמפ 67? זה לא טמפרטורה גבוהה מדי ל4.1GHZ במאמץ? מעבד E8400 הוא במתח של 1.265 ו9*456. עוד בעיה הcore temp רושם 63-64 והOCCT רושם ב4-5 מעלות יותר תמיד.... במנוחה 43 אבל הוא עובד על מכפלה 6 במנוחה. תודה מראש ערן.

• 7 תגובות
    • 652 צפיות
  12. Started by Triple-z,

שלום לחבר יש את הכרטיס המדובר ולאחרונה במשחקים כבדים במיוחד הוא מאבד סיגנל למסך, אני מניח שזה בשל התחממות הכרטיס. הסאונד והמחשב נשארים פועלים פשוט לא רואים כלום. אני לא מבין הרבה התחום כרטיסי המסך והקירור ולכן אני מחפש המלצה לקירור טוב ולא יקר שיעזור לפתור את הבעיה. יש המלצות? תודה

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  13. Started by Ramsses_II,

בסוף השבוע אני הולך לרכוש מחשב. בינתיים אין תכנון ל-OC, אבל אני יודע שאני ארצה כשיהיה לי זמן יותר להתעמק בנושא. מעולם לא עשיתי OC, וגם לא התעניינתי בדבר עד עכשיו, לכן אני לא יודע מה יותר ופחות טוב. אני לא מתכנן OC מטורף וגם ככה המחשב הזה חזק מאוד, אבל אני רוצה שתגידו לי אם יהיה משהו במפרט הזה שיימנע ממני לעשות OC. אני לא רוצה שתביאו לי עכשיו את לוח ה-OC המושלם, או לא יודע מה, אני רוצה לדעת אם משהו במפרט ממש, אבל ממש לא טוב לזה. המפרט: Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHZ BOX, יחידות 1 ¤1660 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3487 SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 CPU COOLER, יחידות 1 ¤260 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1584 GIGABYTE EP45-DS3 Intel…

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  14. Started by eliaz_b,

במאמר עליה לא צויין כול כמה זמן לערך צריך לשים מים? נגיד לפי שעות עבודה של מחשב כדי שיהיה אומדן של זמן (סתם לדגמא כול 20 שעות שהמחשב דולק צריך לשים ככה וככה וכו וכו) ועוד שאלה למי שבדק ויודע האם אפשר לשים סתם מים מהברז או שצריך ליקנות איזה נוזל מיוחד ואם כן אז מאיפה קונים וכמה עולה? תודה מראש ..

• 8 תגובות
    • 652 צפיות
  15. Started by monohouse,

מי יודע איפה אפשר לקנות בישראל ? תודה.

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  16. Started by nissimtr,

שלום שלום אז ככה קודם כל את המפרט שלי יש לכם <--- אני אשתף אותכם בנסיון כושל לבצע OC ואשמח לעצות. אז ככה בתחילת השבוע שעבר החלפתי קירור למעבד ולצ'יפסט שלי. הצ'יפסט קיבל משהו בשם VC-RE של Evercool שזה קירור שהוא במקור לכרטיס גרפי אבל בפורומים הרשמיים של DFI ממש ממליצים עליו (לאחראים של הפורום שהם אנשי תמיכה טכנית של DFI יש אותו, הם מפיצים סרטון הדגמה איך להרכיב את זה וכו') המעבד קיבל Tuniq Tower 120 ואותו אין לי צורך להציג לכם : אז ככה חיכיתי לסופ"ש על מנת לנסות את מזלי בOC כי במשך השבוע ממש אין לי זמן. אני יודע שבעקרון השיטה היא להעלות טיפה את הבאס ואז לבדוק יציבות ולחזור על התהליך. אבל מה, קראתי ברשת שהמעבד שלי אמור לעשות 2600 בקלות (תדר סטוק שלו זה 1800) אז…

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  17. Started by KusHniR,

חבר שלי רוצה לקנות קירור למעבד במחיר של עד 200 שקל. הלוח שלו : MA770-UD3 AM2+, 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a‎ מעבד: פנום 3 710 מארז Centurion 590 של קולרמאסטר עם המאוררים שהוא מגיע איתו. בנוסף אולי בכלל עדיף להוסיף מאוררים למארז? אם לא, ונשאר מהתקציב אפשר גם המלצה למאורר? כמו כן כרגע, לא מתוכנן OC אבל בעתיד כן (חשוב שיקרר יותר טוב מהסטוק ,אבל גם יהיה שקט).

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  18. באיזה טמפ' לעצור איתו? לכמה אתם חושבים שהוא יגיע ? הקירור סטוק אה ואגב, אני צריך תוכנת מאמץ בשבילו (אין אינטרנט בו)

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  19. Started by zombie,

מחפש גוף קירור ל8800GTX חשבתי על duo orb של Tt מה עוד מומלץ? תקציב עוד לא ידוע בידיוק אבל אני מניח שאני לא שם יותר מ 300 שקל.... מה לגביי ARCTIC COOLING s1 אפשר לשים אותו על הgtx? אהה ועוד דבר!!!! יש לי מארז NZXT LEXA BLACK LINE ואפשר לשיםי למטה(מתחת לכרטיס מסך) מאורר 80מ"מ....כדאי?זה יכול גם לקרר מאוד את הכרטיס...? אולי לשים גם גוף קירור וגם מאורר?על איזה מאוורר אתם ממליצים?מה לגביי מאוורר סלוט? תודה רבה מראש[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 15:23:07 מקפיץ!!!!!!!!!!נו מה כבר שאלתי למה לא עוזרים לי?!

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  20. הנה הלינק שתראו איך אני רוצה שתהיה סירקולציית אוויר : http://i7.photobucket.com/albums/y263/Castor-Troy/midi.jpg -יש לי 2 מאווררים ג'נריים מקדימה שמכניסים אוויר -1 מאוורר טוב עם לד כחול שמוציא אוויר מהצד עכשיו מלמעלה אני צריך לעשות חור ולשים מאוורר mm 80. בסך הכל יוצא שיש 4 מאווררים. 1-איזה אתם ממליצים ושיהיה שקט 2-האם כדאי להחליף את מה שיש לי כבר במארז(הג'נריים בצבע שחור), האם שינוי למאווררים חזקים יותר יביא לשינוי משמעותי ? אם כן איזה לקנות?וכמה עולה 3- יש לי ספק של enermax ver 2 420W , האם המאווררים האלו יתחברו לספק כוח. יישאר מקום לכולם? כי יש גם את הכרטיס מסך שצריך חשמל , 2 הכונני סי די ,רציתי לדעת אם יש שיטה אחרת לחבר את המאווררים של המארז? 4- מה ההבדל בין מאוורר ר…

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  21. Started by system_x,

מאיפה אפשר לעשות הזמנה מחו''ל של כל מיני דברים למחשב (בעיקר למודינג) ויש לי כמה אתרים ואם יש לכם אתרים שאתם מכירים או הזמנתם משם פעם אני אשמח לשמוע עליהם............. תודה מראש! רמי.

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  22. Started by Fir3DragoN,

יש לי מחשב בן 4. יש לי מארז של IVORY מי שמכיר, ואין בו מאווררים בכלל. עכשיו אני מתכוון לשדרג את המחשב. (ראו פוסטים קודמים שלי) יש רק מקומות למאווררים כגון מחלק האחורי של מארז ובחלק הקידמי מין חור אוורור מוזר זה נרא גם כמו מקום למאוורר אך אין מקום לברגים חורים מרובעים. 1. האם זהו מקום למאוורר. 2. מה עדיף לי? לקנות מארז חדש? או לשמור את הישן ולקנות מאווררים? (אני קונה לוח אם , מעבד, זיכרון וכרטיס מסך חדשים) מה לעשות? אני לא רוצה לבזבז 300 שקל על מארז.. אני יותר בכיוון ה100 - 200 ושיהיה מאוורים . תמיד אני יכול להוסיף עוד קצת כסף . יש תקציב אבל אני מעדיף לשמור. ואם תמצאו הכי טוב שזה יהיו חנויות באיזור נתניה . לבוא לקחת. או באתר www.skypc.co.il תודה רבה.. בקשות גדולות מידי, פ…

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  23. אורח
    Started by אורח,

האם OC לכרטיס מסך יכול לגרום אישזהו נזק לחומרה של הכרטיס? כאילו עזבו לשרוף את הכרטיס פשוט לגרום לו לעבוד בצורה לא טובה ולהציג את הגרפיקה בצורה לא טובה? כאילו מה הסכנות של OC חוץ משריפת כרטיס?

• 8 תגובות
    • 652 צפיות
  24. Started by yambtz,

יש לי את המחשב הזה חצי שנה בערך. הכרטיס מסך זה V9280 של אסוס. זה בעצם ti4200 שהם עשו לו כל מיני דברים. אני רק יודע שהוא מגיע די קרוב ל ti4600 בבנצ'מרקים. עם הכרטיס הגיע התוכנה Asus SmartDoctor2 שהתקינו לי במעבדה. ממה שאני רואה, היא עושה OC "חכם" לכרטיס מסך. מישהו יודע עליה משהו? אם היא עוזרת בכלל?

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  25. יש לי p4 2.4 ghz 800fsb שאני רוצה להאיץ (וקצת האצתי כבר) אני מחפש קירור עצבני אבל עדיין לא קירור מים שיפתור לי את בעיית החימום. כרגע אני עובד ב 45C (עומס מלא) אחרי האצה מ 2.4 ל 2.6 GHZ

• 5 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים