עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקיי אז ככה: המחשב שלי בן ~חצי שנה בערך.. מפרט אפשר לראות בצד.. מזה כמה זמן שהמאוור האחורי שבא עם המארז (6A19) לא עובד. בהתחלה,לפני שהוא הפסיק לעבוד קליל, הוא היה מציג נתונים מטורפים לSPEEDFAN ולBIOS, כל מיני קפיצות לא הגיוניות למספרים כמו 300,000 וכו'. מאוחר יותר הוא לא היה מתחיל לעבוד כשהדלקתי את המחשב ורק אחרי "פוש" ידני קטן הוא היה מסתובב ועובד כמו שצריך. בשלב כלשהו הוא פשוט הפסיק לעבוד. אם אני מסובב אותו קצת עם האצבע הוא ממשיך להסתובב עוד קצת, אבל זה נראה כאילו הוא פשוט לא מקבל מתח מהמעבד.. או שאולי החיישן שלו הלך? דחפתי אותו לתוך הכרטיס מסך, כי ממש חם שם, וכלום. יש לציין שהוא כן מזוהה ע"י הBIOS, ושאם אני מסובב אותו קצת עם היד המהירות שלו שם עולה מ0 לקצת יותר.. לאחר…

• 8 תגובות
    • 646 צפיות
  2. Started by Sickp,

יש לי עכשיו מחשב ישן רצח שעוד מעט עף מהשולחן (אני קונה חדש דנדש!) ביינתים אני רוצה להתנסות בOC על המעבד של המחשב הישן כדי שאני אעשה בעתיד על החדש... יש לי לוח אם P4B-M תומך עד ל3.0 GHZ במעבד. 25 מעלות קבוע מעבד (חרא) 1.6 GHZ 16 * 101MHZ וואטים בין 55~75 וולטים 1.73~ קירור סטוק. ~51 מעלות במאמץ. מה אתם עוד צריכים לדעת? זכרונות 2 * 128MB 100MHZ 128 MB 133MHZ חיפשתי בביוס ולא מצאתי איך אני עושה OC (איך אני משנה את תדרי המעבד) יש איזה נעילה שצריך לשחרר? משהו? מה הביצועים של המעבד הזה בOC ?

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  3. שלום לכולם.. אני רוצה להמהיר את המעבד שברשותי לתדר 3200 , מה עדיף? מכפלה 8.5 וFSB 376? או מכפלה 8.0 וFSB 400? יש לציין באפשרות השניה הוא נותן לי לקבוע את התדר של הזיכרונות שלי ל1066 ואילו באפשרות הראשונה הוא לא נותן אלא רק כמה תדרים שדומים.. מה ההבדל תכלס בין שני האפשריות ואיזה יותר מומלצת? שהרי תדר המעבד הוא זהה בשניהם!

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  4. Started by zag_zag,

הקירור שלי נכון לעכשיו הוא: מאוורר של הספק שמוציא אוויר, מאוורר מתחת לספק (80 מ"מ) שגם מוציא אוויר, מאוורר מתחת לכרטיס מסך שמכניס אוויר (80 מ"מ) ומאוורר בצד הקדמי של המארז למטה שמכניס אוויר (80 מ"מ). הקירור על המעבד סטנדרטי (צלעות קירור + מאוורר של אינטל [מגיע ל-3500~ סל"ד במקסימום]). המחשב שלי (הראשון במפרט) מגיע במאמץ לטמפ' לוח אם של 40 וטמפ' מעבד של 50. האם הנתונים האלה סבירים? ואם לא, מה כדאי לי לעשות כדי לשפר את המצב?

• 9 תגובות
    • 646 צפיות
  5. התקנתי את התוכנה והיא לא מודדת לי שום דבר לא מהירויות מאווררים ולא טמפ מה לעשות

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  6. שלום רב לכולם! בעוד כ 10 ימים אמור להגיע אליי המחשב החדש שלי שבו אמור להיות מבוצע אוברקלוק. המעבד המדובר הוא AMD BARTON 2500+. עשיתי חיפוש ולא יודע למה לא הצלחתי למצוא על אף שאני בטוח שכנראה היו איזה מליון תראדים על הנושא. אני רוצה לדעת איך פותחים מכפלה במעבד הנ"ל (אף פעם לא היה לי נסיון עם AMD). מודה לכם מראש! רומן

• 6 תגובות
    • 646 צפיות
  7. Started by xkore,

משום מה לא נראה לי שהקירור מספיק, ואיך אני יודע שירכיבו לי את הקירור בצורה טובה ? מארז CompuCase 6A19B Black, יחידות 1 ₪203 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=99 כולל סנן-אבק קדמי מובנה (הניתן לפירוק פשוט וקל לצורך ניקוי-תקופתי) מאוורר למארז Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200RPM, יחידות 1 ₪38 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 מיועד להתקנה בתושבת הקדמית מאוורר למארז Scythe Slip Stream SY1225SL12H 120mm 1600RPM, יחידות 1 ₪38 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=948 מיועד להתקנה בתושבת האחורית ספק-כוח SeaSonic SS-600HT 600W - 120mm-Fan 552W@12V Active-PFC 80Plus:Bronze, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1439 לוח-רא…

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  8. Started by sroolik,

חיפשתי בביוס ולא מצאתי מישהו יכול להגיד לי איפה זה נמצא בדיוק ? האוורסט שלי נותן תוצאות לא מובנות, הוא מציג טמפ' שנעות בין 35-55 בממוצע, הוא לא קבוע על תחום אחד, הוא יכול לקפוץ לי מ-29 ל- 62 תודה !

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  9. אני חייב לדעת איפה אפשר להסיג את המאורר המטורף הזה :http://www.hwzone.co.il/gallery/album20/aaa

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  10. Started by aviv00,

יש לי DS3 965G אני לא יודע איפה כדאי לקרר אותו עשיתי ניסויים לצערי לא הצלחתי לשנות אפילו במעלה אחת

• 9 תגובות
    • 646 צפיות
  11. שלום לכל חברי הפורום יש לי שאלה מה ההבדל בין BH5 ל TCCD ??? *האם הזיכרונות האלו טובים לאוברקלוק? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1116 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1182BH

• 12 תגובות
    • 646 צפיות
  12. Started by esaly,

היי אנשים! אני צריך את דעתכם... לפני כחודש ניסיתי לעשות OC לא גדול במיוחד למערכת שלי, הגעתי עם המעבד ל 3.0 ועם הזכרונות ל752. (כרגע יש לי 2.1 ו667 בהתאמה) הכל לכאורה עבד יפה ויציב (זאת לאחר בדיקות בPRIME95) עד שהרצתי 3DMARK06 לבדיקות ביצועים. כל פעם שעשיתי RESTART אחרי ריצת 3DMARK הלוח כבה וההגדרות חזרו למקור של הלוח שזה ללא OC. עכשיו אני לא ממש יודע מה גורם לזה, ניסיתי להוריד את התדר וכלום לא עזר, כל פעם אחרי ריצה ההגדרות היו חוזרות אוטומטית למקור. לגבי ציוד - אתם יכולים לראות במפרט שלי, לא נראה שיש לי בעיה לגבי קירור וגם הלוח די סביר. הדבר היחידי שאני חושב עליו שיכול להכשיל לי את העניין זה הספק. (הספק שלי AKASSA 400W) אני שוקל לקנות ספק חדש רק בשביל הOC ולא רציתי לקנות …

• 11 תגובות
    • 646 צפיות
  13. Started by eran256,

האם הoc סביר? 4.1GHZ עם NIRVANA 120 וטמפ 67? זה לא טמפרטורה גבוהה מדי ל4.1GHZ במאמץ? מעבד E8400 הוא במתח של 1.265 ו9*456. עוד בעיה הcore temp רושם 63-64 והOCCT רושם ב4-5 מעלות יותר תמיד.... במנוחה 43 אבל הוא עובד על מכפלה 6 במנוחה. תודה מראש ערן.

• 7 תגובות
    • 646 צפיות
  14. איזה קירור שקט וזול מומלץ לקנות? כרגע יש על המעבד קירור של פוקסקון שהוא די מרעיש ולא עושה את העבודה (המעבד ב60 מעלות).

• 9 תגובות
    • 646 צפיות
  15. Started by אוריפ,

מישהו יודע מה המקסימום OC שהצליחו לעשות להרקולס 9800 פרו, ושהכרטיס עדיין ישאר יציב?

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  16. Started by monohouse,

מי יודע איפה אפשר לקנות בישראל ? תודה.

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  17. שלום, יש לי מערכת הכוללת: מעבד E4400 קירור למעבד מסוג Tuniq Tower לוח GA-965P-DS3P כרטיס מסך 8600GT של גיגבייט עם קירור פאסיבי. זיכרונות G.Skill 2GBHK Dual Channel (יגיעו בשבוע הבא) מארז קומפיוקייס + ספק HEC 400ART יש לי כרגע מאוורר אחד של 120MM שהגיע עם המארז והוא מחובר בחלק האחורי של המארז מוציא אוויר, נראה לי שאני צריך עוד מאוורר אחד שיכניס אוויר למעכת (בחלק הקדמי של המארז) ואולי אפילו עוד מאוורר, יש לכם הצעה טובה שתתאים לאוברקלוק ובמקביל לא תיהיה יותר מידי רועשת ? שאלה נוספת, הטוניק טאואר הגיע עם בורר עוצמת מאוורר, אני מבין שזה נועד לאפשר לי יותר שליטה על הסיבוב במצבי עבודה שונים (משחקים כבדים, אינטרנט קל, עבודה וכ"ו...), האמת שאני לא בקטע של לשנות את המהירות במצבים ש…

• 11 תגובות
    • 646 צפיות
  18. Started by KusHniR,

חבר שלי רוצה לקנות קירור למעבד במחיר של עד 200 שקל. הלוח שלו : MA770-UD3 AM2+, 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a‎ מעבד: פנום 3 710 מארז Centurion 590 של קולרמאסטר עם המאוררים שהוא מגיע איתו. בנוסף אולי בכלל עדיף להוסיף מאוררים למארז? אם לא, ונשאר מהתקציב אפשר גם המלצה למאורר? כמו כן כרגע, לא מתוכנן OC אבל בעתיד כן (חשוב שיקרר יותר טוב מהסטוק ,אבל גם יהיה שקט).

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  19. Started by rkiviti,

החליפו לי את המאוורר של greenpower במאוורר של coolermaster האם משהו מכיר אותם והאם הם מתאימים למעבדי AMD?

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  20. יש לי כמה שאלות.. מקווה שתענו לי.. עוד כמה נראה לכם שאני יכול להגיע בלי לפגוע במעבד?? איך אני מוסיף וולטים למעבד? הבעייה היחידה באובר קלוקינג זה החימום? או שיש תופעות נוספות? תודה מראש לכול העונים

• 6 תגובות
    • 646 צפיות
  21. Started by MadEddy,

קניתי ACCELERO X1 לאחר שקראתי את כל הביקורות עליו וכולן טוענות כי הוא מתאים לכל הכרטיסים של NVIDIA מסדרה 6 ו-7. כמו כן לפני שקניתי שאלתי את המוכר בחנות אם הוא בטוח שזה יתאים. לאחר שקיבלתי את המוצר,פתחתי אותו,הוצאתי את הקירור הישן של הכרטיס וניסיתי לשים את ה-ACCELERO X1,ו... כלום!!!! לא מתאים. הוא נתקע בכל מיני רכיבים אחרים או מכסה את הכניסת לחיבור המאוור,לא משנה איך ניסיתי לשים אותו! ועכשיו גם אי אפשר להחזיר את זה לחנות. מישהו נתקל בבעיה כזו? אולי אני מפספס משהו ובגלל זה זה לא מתאים ? :s05: (למרות של נראה לי שפיספסתי משהו)

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  22. אני צריך הסברים מלאים ולא מסובכים. אני עשיתי חלון ואני רוצה לחבר לדים כתאורה כי אין לי תקציב לקטולדה אז בבקשה תעזרו לי תודה מראש לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  23. שלום, מעוניין לקנות קרור למעבד - נינג'ה ולהחליף לו את המאוורר ל 120 של Silent X http://www.silenx.com/productcart/pc/viewCat_Z.asp?idCategory=3 מישהו יודע ? תודה,

• 6 תגובות
    • 646 צפיות
  24. אהלן חברים; כבר אינספור פעמים ניסיתי לבצע אוברקלוק במערכת שלי, וכל פעם היא פשוט קורסת מסיבה לא ברורה, ואני נאלץ לוותר על הרעיון. לאחרונה קניתי קירור חדש (פריזר 7) ועדכנתי ביוס לגרסה האחרונה, וניסיתי את מזלי, אך למרות זאת המחשב פשוט קרס כהרגלו. אני לא מבין מה אני עושה לא כראוי? אני מבטל את כל המערכות האוטומטיות בביוס, נועל את תדר ה-PCI-E על 100, ומעלה את מהירות השעון (ושתבינו חברים, אני לא מדבר פה על העלאת תדר בכ-100% יותר ממה שהמעבד מציע, אלא רק 200MHZ מסכנים (מ-2.8GHZ ל-3) המערכת המדוברת היא זו שבחתימה שלי. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 646 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.