עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by _אור_,

מישהו יודע למה ה-Xaser3 עולה כל כך הרבה כסף (כ-1,000 ש"ח), ומה ההיתרונות שלו על מארזים שעולים 500-600 ש"ח חוץ מהקירור. ומה ההבדלים הגדולים בינו לבין Xaser2?

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  2. Started by IG,

אני רוצה לשנות את התיזמונים של הזיכרונות שלי (אם כדאי). המפרט מופיע בחתימה. העניין הוא שאני לא יודע מה זה התיזמונים. בביוס יש לי את ההגדרות האלה: advanced chipset features: fast command- normal/ fast/ ultra Dram timing- manual/ auto Dram CAS latency- 1.5/2/2.5/3 bank integrleave- disabled/ 2 bank/ 4 bank precharge to active (trp)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t active to precharge (tras)- 6t/ 7t/ 8t/ 9t active to CMD (tred)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t Dram burst length- 4/8 Dram queue depth- 2 level/ 3 level/ 4 level Dram command rate- 2t command/ 1t command write recovery time- 2t/3t Dram tWTR- 1t/ 2t ואני לא יודע מה צריך לשנות. שאלה נוספת: מה התזמונים המומלצים למערכת שלי, ואיזה סיכונים יכולים להיו…

• 6 תגובות
    • 685 צפיות
  3. Started by chris_u16,

במעבד Intel P4 (לא סלרון!) מהי הטמפרטורה שאתם לא הייתם עוברים בOC, בתוך משחק למשל? (במאמץ מלא) ומהי הטמפרטורה שהייתם רוצים שיהיה כאשר אתם סתם בתוך חלונות? (מאמץ מינימאלי) שאלה נוספת... מישהו כאן יודע באיזו טמפרטורה מעבדי INTEL מאיטים את עצמם? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  4. Started by manbot,

http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/cab-08.html ראיתי בפרוזן את המתאם הזה וחשבתי האם אני יכול לעשות אחד כזה בעצמי? אז השאלה שבאתי לאול אתכם היא-האם זה אפשרי להכין כזה מתאם לבד? יש לי כבל ATX מספק ששרפתי. אז מכיוון שהוא בנוי כמו החיבור ATX12V חשבתי לחתוך אותו (כמו בקישור למעלה) ולהזין אותו ב- .12V\COM

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  5. בעקבות הקיץ החלטתי לשנות את העומס בOC על המחשב. בנוסף עדכנתי את הBIOS ולכן כל ההגדרות התאפסו ושיניתי מחדש את ההגדרות ליותר "קלילות". כרגע אני עומד על טמפ' מקסימלית 65 מעלות במאמץ. אבל מה שלא ברור לי הוא למה ה CPUZ והתוכנה PERFORMANCETEST מראות את מהירות הזכרון אחת על 561MHZ והשניה על 667 בהתאמה כשהמהירות המוגדרת היא 1122 במכפיל 3 בתזמון 5-5-5-18 מצורפות תמונות... [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  6. מה אתם אומרים, אפשר לשמן מאוורר EVERCOOL BALL BEARING הוא היה מותקן על קירור סטוק של CPU ? תודה

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  7. סתם רציתי לברר משהו לא ברור אם אני ישדרג את המחשב אבל בכול זאת אני רוצה לברר כמה יצא התקציב לא ברור... מה שאני רוצה לברר זה כמה יעלה לי לוח אם+זיכרונות וגם קירור אוויר למטרת אוברקלוק בלבד בלי להתפשר על ביצועים ז'תומרת הכי גבוה שאפשר זה המעבד http://img352.imageshack.us/img352/5259/18lz.jpg אם הוא יגביל אותי תגידו לי ואז זה סיפור אחר עוד תוספת כסף אז כבר אין מצב.... שני חצאים 256 שיגיו לבאס 340 ככה נגיד לוח 1000 זיכרונת עוד 1000 בערך... בלי פיצ'רים מיותרים בלוח. גם קירור תציעו לי רק כדי לראות כמה יעלה תציעו לי ונראה כבר מה אני עושה ייאלה תודה

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  8. אני רוצה להעלות כFSB בהדרגה ומעוניין לדעת האם משחק של כמה שעות בקרייסיס יהווה מדד לגיטימי ליציבות המערכת? האם הוא מאמץ את המעבד כמו S&M? (חיפשתי ולא מצאתי עוד תוכנות לבדיקת מעבד כי רובן מיושנות כבר). בהגדרות הכי גבוהות 1000X1600 הממוצע 35 FPS. תודה.

• 7 תגובות
    • 685 צפיות
  9. המ, את המארז אני לא יכול לצלם עכשיו אבל אני אעלה תמונות מחר בינתיים חשבתי על רעיון לקירור: ואולי על זה אני אשים מאורר 80/120 הבעיה היא שאין מה שיחזיק את זה:תופסנים למעבד.. אולי אני אלחים מתחת לכל זה את הצלעות קירור של אינטל 775?

• 6 תגובות
    • 685 צפיות
  10. חשבתי לקנות מאוורר חדש למעבד שלי ואז ראיתי מערכות קרור מים מוכנות שעולות בסביבות ה 200 שח אז אמרתי שנשקיע קצת יותר וניקח מערכת נורמלית לקרור מים למעבד שלי . אני מעוניין במערכת לקרור מים מוכנת שתהיה קלה להרכבה אם אפשר בתקציב הנ"ל . המעבד שלי הוא AMD 939 VENICE CORE 3000+ קיבלתי מהספק שלי את ההצעות הנ"ל : RESERATOR ZALMAN RESERATOR 1 PLUS Fanless Water Cooling System $295.0 GH-WIU02 Gigabyte Liquid Cooler 3D GALAXY 2 $176.0 CL-W0076 THERMALTAKE BIG WATER 745 * JAPAN DESIGN PUMP- 400L/H $133.0 CL-W0075 THERMALTAKE BIG WATER 735 * JAPAN DESIGN PUMP- 400L/H $103.0 CL-W0037 THERMALTAKE VOLCANO 4005 CPU WATERBLOCK HEAT EXCHANGER $51.0 CL-W0043 THERMALTAKE VOL…

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  11. http://www.overclock3d.net/news.php?/cases_cooling/ocz_cryo-z_ready_to_ship/1 שווה לעקוב ולהמתין לעוד פרטים.

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  12. Started by Tbox27,

יש לי מעבד אינטל 2.4B והחלפתי לו את הצלעות קירור לספארק 7 + אבל אני לא מצליח להוריד מהמעבד את השאריות של הפד הטרמי הוא דבוק כמו בטון !!!!!!!! ניסיתי עם אלכוהול 70 אחוז וזה לא יורד .... יש אולי דרך נוספת להוריד את השאריות .......

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  13. שלום רב ברצוני לשאול כמה שאלות על דפי הפורום הזה . 1) מה אמורות להיות הטמפרטורות של מעבד E8400 עם קירור שמגיע ב BOX עם במעבד מאינטל (מקסימליות , עבודה רגילה ואגב מהו מצב IDLE ? מערכת הפעלה כשהכל סגור ?) ? 2) האם זה טבעי כי הטמפרטורה אצלי שונה מליבה לליבה כשלעתים ההפרש מגיע מעל 10 מעלות, האם זה מעיד כי המשחה מרוחה בצורה מרושלת ? 3) האם זה נורמאלי כשטמפרטורה בREAL TEMP מגיע במקסימום ל 58 ו 49 (הגבוה זה הליבה הראשונה כנראה) ומינימום 44 ו 32 בהתאמה. בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  14. או שיכול להפנות אותי לאתר שערך השוואה שכזו. תודה!

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  15. Started by spotash,

יש לי מעבד E4300 (לא עבר OC,מאוורר סטוק) והטמפרטורות בו הם כאלה: במנוחה: SPEED FAN - מראה על 45 מעלות CORE TEMP- מראה על 65 מעלות TAT - מראה על 68-70 מעלות במאמץ: SPEED FAN- מראה על 83-85 CORE TEMP- מראה על 97-100 משהו שראיתי לפני כמה זמן הוא שהמאוורר הגיא לטמפ' של 20 מעלות במנוחה ואז גם ראיתי בSPEED FAN שFan1 עובד. כרגע אני רואה שרק Fan3 פועל. ניראה לי שהבעיה היא היא שFan1 לא עובד ואם הוא יעבוד אז הטמפרטורות יהיו תקינות. מישהו יודע אולי מה לעשות אולי הבעיה היא במשהו בביוס??

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  16. Started by eran256,

האם הoc סביר? 4.1GHZ עם NIRVANA 120 וטמפ 67? זה לא טמפרטורה גבוהה מדי ל4.1GHZ במאמץ? מעבד E8400 הוא במתח של 1.265 ו9*456. עוד בעיה הcore temp רושם 63-64 והOCCT רושם ב4-5 מעלות יותר תמיד.... במנוחה 43 אבל הוא עובד על מכפלה 6 במנוחה. תודה מראש ערן.

• 7 תגובות
    • 685 צפיות
  17. אין לי מושג אם זה קשור לפורום הזה אבל אין ספק שפה רוב המומחים לאסונות נמצאים. לפני שלוש וחצי שנים קנינו מחשב ניורון P3 600 עם RAGE XL שמאוחר יותר החלפנו ל GF2 MX400 של inno3D. לפני חצי שנה קיבלתי מחשב חדש והישן נהיה של אחיות שלי. כשלפני קצת יותר מחודש נשרף לי הכרטיס מסך בחדש לקחתי להן את ה GF2 ושמתי להן את ה ATi Rage XL הישן. מה שראיתי שם בפנים היה מוזר. המעבד הוא ב Slot והוא מעל הכ. מסך. היה על הכרטיס מסך איזושהי "שעווה" מוזרה שנזלה על הסלוט AGP וממנו לכרטיס. הורדתי אותה עם היד מהכרטיס ומהסלוט אבל לא היה לי איך להוציא את מה שנכנס לחורים הקטנים של הסלוט AGP. שבועיים אחרי זה החנות שהבטיחה להחליף לי את הכרטיס נתנה לי כרטיס MX440 זמני כי הם לא מצאו עדיין את הכרטיס שלי אז החז…

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  18. Started by nissimtr,

שלום שלום אז ככה קודם כל את המפרט שלי יש לכם <--- אני אשתף אותכם בנסיון כושל לבצע OC ואשמח לעצות. אז ככה בתחילת השבוע שעבר החלפתי קירור למעבד ולצ'יפסט שלי. הצ'יפסט קיבל משהו בשם VC-RE של Evercool שזה קירור שהוא במקור לכרטיס גרפי אבל בפורומים הרשמיים של DFI ממש ממליצים עליו (לאחראים של הפורום שהם אנשי תמיכה טכנית של DFI יש אותו, הם מפיצים סרטון הדגמה איך להרכיב את זה וכו') המעבד קיבל Tuniq Tower 120 ואותו אין לי צורך להציג לכם : אז ככה חיכיתי לסופ"ש על מנת לנסות את מזלי בOC כי במשך השבוע ממש אין לי זמן. אני יודע שבעקרון השיטה היא להעלות טיפה את הבאס ואז לבדוק יציבות ולחזור על התהליך. אבל מה, קראתי ברשת שהמעבד שלי אמור לעשות 2600 בקלות (תדר סטוק שלו זה 1800) אז…

• 6 תגובות
    • 685 צפיות
  19. תתנו עצות מה עשיתי לא טוב (עם עשיתי לא טוב בכלל) והעם זה מכובד [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 685 צפיות
  20. לא מזמן קיבלתי לוח אם חדש (היה לי ECS עלוב למדי...) ואני רוצה לעשות אוברקלוקינג אבל לא מצליח. הוצאתי את כל הג'מפרים שקשורים לכיוון מהירות על הלוח (FSJ -15) ואני אמור להיות מסוגל לשנות ב BIOS את המהירות של הבאס אבל זה לא מצליח (זה מחליט שיש לי פנטיום 1406 או משהו כזה) ----------------- Asus P4533-VM P4 2.2Ghz@400Mhz 512MB PC2100 Leadtek 4400 Ti Sound Blaster live Western Digital 80GB 8MB

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  21. Started by FeedMe,

אהלן אני משתמש ב-P4 550 3.4GHZ. כשאני מנסה להעלות את ה-FSB ל- 266 (המתח הוא 1.425 סטוק 1.375), המחשב עולה ארבע חמש שניות מאוחר יותר, וכשהוא עולה הוא מציג FSB של 200 (סטוק) בלבד. מה קרה?

• 10 תגובות
    • 685 צפיות
  22. Started by lalnage,

יש לי Amd 64 4800+ עם כרטיס מסך GF 8800GTS 320MB הטמפ' כרגע (מעבד, במנוחה): CPU = 36C (בין 35-37 בד"כ) CPU #1 / Core #1= 30C CPU #1 / Core #2= 33C ו GPU = 63C (כרטיס מסך) יש לי מארז ג'נרי שעלה (בא עם ספק ג'נרי והחלפתי לליברטי 400 וואט) 150-200 שקל בערך. האם כדאי להחליף למארז פוסידון / אפולו / טריניטי? האם יהיה שיפור משמעותי? ייתכן OC בעתיד הקרוב, אבל זה לא בטוח. שאלה נוספת: האם OC מעלה את הטמפרטורה של המעבד בלבד? תודה.

• 13 תגובות
    • 685 צפיות
  23. Started by Choice,

hi there i have an AMD AthlonXP2500+ machine which i would like to overclock i have bought with my comp all the cooling that i need (thermalright heatsink with an 80mm vantec fan, and a thermaltake case) now when trying to run the system at fps200, the system doest startup, as if it doesnt reconize the momories (so i guess its a timing problem) so please tell me what i should do or what timings should i use and another thing - i just got a new geforce fx5900xt from chaintech, it has a big fan and two big memory heatsink, and my case (xaser wingo) has a fan directly above it, so i thought i can overclock it too but i dont know how to do that, so any tips will be wel…

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  24. עדכון: ל TMS אין צפי לחידוש המלאי. בינתיים חבר מצא עבורי בפיסיהוליק בחיפה. פי 2+ במחיר אבל עדיין זול מספיק... תודה לעוזרים!! ********** הי, רכשתי גוף קרור של NZXT דגם Z-73, אבל ללא התושבת עבור מעבדי דור 12 של אינטל. התושבת אזלה מהמלאי בחנות TMS, ואני לא מוצא כזו. אם מישהו יודע איפה ניתן למצוא כזו, או אולי למישהו יש תושבת מיותרת כזו כי הוא הרכיב ל AMD, אשמח לדעת!! כרגע אני עם מחשב חדש עם כל הרכיבים אבל ללא אפשרות להרכיב את גוף הקירור....(מעבד I9). תודה רבה! (פניתי לחברה בחו"ל שאמורה לשלוח לכל מי שאין תושבת כזו אבל זה ייקח שבועות).

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  25. Started by idoshk,

אהלן לפני כמה ימים גליתי להפתעתי שהמאוורר של הכרטיס מסך שלי (HD4670 של ASUS) הלך לעולמו. הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצות למאוורר חדש וטוב וגם למשחה טרמית. ד"א הטמפרטורה של הכרטיס במנוחה היא 45 מעלות.האם זה תקין? מה הטמפרטורות הממולצות לכרטיס במנוחה ובמאמץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 685 צפיות

דיונים חדשים בפורומים