עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by kikkler,

האם הזכרונות האלו יצליחו (כמובן שכל מקרה לגופו, אבל באופן כללי) להגיע ל240Mhz, במתח של עד 2.8v (המקסימום של ה IC7) ובתיזמונים סבירים (בוא נאמר שווה או קטן מ 2.5/6/3/3) ?

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  2. Started by HeaT-SinK,

מה ההבדלים בניהם ? אני יודע ש900A זה לסוקט A בלבד U זה גם לסוקט A וגם ל478 . השאלה העיקרית מה ההבדל בין 900u/a ל 947U ? שאלתי השניה מה עדיף במחינת קירור יעיל יותר SLK 900 או SLK 947 + טורנדו של ואנטק 92 ובורר מהירות או SLK 800 ו סמארט פאן 2 ? אני מניח שהתשובה היא האפשרות הראשונה ... ושלישית מדוע ה SLKL900 זול מהSLK 800 בNEWEGG ? (זה רק מבצע ?)

• 6 תגובות
    • 623 צפיות
  3. Started by SuB,

של 100Kohm או 100ohm?? ב-PC tip כתוב 100k וכאן כתוב 100..

• 5 תגובות
    • 623 צפיות
  4. שלום לכולם רציתי שלאול אותכם המבינים במאוררים איך המאורר הזה למעבד and 1800 והאם יש הבדל בינו לבין הוולקנו 9 או 10 חוץ מהמחיר וכמה לדעתכם המאורר הזה יוריד לי את הטמפרטורה של המעבד שלי כי עכשיו היא על 70 מעלות

• 9 תגובות
    • 623 צפיות
  5. אני צריך הסברים מלאים ולא מסובכים. אני עשיתי חלון ואני רוצה לחבר לדים כתאורה כי אין לי תקציב לקטולדה אז בבקשה תעזרו לי תודה מראש לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  6. Started by zag_zag,

הקירור שלי נכון לעכשיו הוא: מאוורר של הספק שמוציא אוויר, מאוורר מתחת לספק (80 מ"מ) שגם מוציא אוויר, מאוורר מתחת לכרטיס מסך שמכניס אוויר (80 מ"מ) ומאוורר בצד הקדמי של המארז למטה שמכניס אוויר (80 מ"מ). הקירור על המעבד סטנדרטי (צלעות קירור + מאוורר של אינטל [מגיע ל-3500~ סל"ד במקסימום]). המחשב שלי (הראשון במפרט) מגיע במאמץ לטמפ' לוח אם של 40 וטמפ' מעבד של 50. האם הנתונים האלה סבירים? ואם לא, מה כדאי לי לעשות כדי לשפר את המצב?

• 9 תגובות
    • 623 צפיות
  7. לא מצליך לעבור את 148MHZ לעלות את המטח של הזיכרון הוא נימצא כבר ב-2.85 ויש לי זכרון PC 2100 512MB=2*256MB ועוד שאלה איך עושים MOD ללוח אם?

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  8. המעבד שיש לי הוא PIII 667 MHZ ו- 256SDRAM בדקתי בביוס את הטמפ' של המעבד והיא הייתה -48C !! והמערכת הייתה נראה לי-35. אחרי זהפתחתי את מארז (המזגן פעל, גם מקודם הוא פעל) והמפ' של המעבד צנחו מ-48 ל-39-41 ושל המערכת ל- 33-31 בכל אופן חשבתי להחליף את ההיטסניק ואת המאוור שעליו ! יש הצעות ? האם זה מסובך/ מסוכן לעשות את זה ? (לא החלפתי בחיים עדיין) כרגע יש לי רק מאורר אחד במארז שמכניס אויר.

• 4 תגובות
    • 623 צפיות
  9. Started by skp333,

בוקר טוב לכולם! יש לי זכרונות מסוג KINGMAX HARDCORE ואני רוצה לתת להם יותר מתח . בלוח שלי אני יכול לעלות בביוס את הוולט לזכרונות במקסימום עוד 0.2 שזה יוצא לזכרונות וולט של 2.7 . (לוח מסוג GIGABYTE K8NSC) לפי המפרט של הזכרונות אני יכול לתת וולט של עד 2.9 אפילו יותר, אבל אני לא יודע איך? תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  10. Started by lompy,

אני יודע שכשמעלים FSB אז אוטומטית מהירות הזיכרונות עולים גם ולכן יש להישתמש במחלקים האם קימיים לוחות שעושים את זה אוטומטית כלומר משאירים את מיהירות הזכרונות כמו שהיא למרות שמעלים FSB? הסיבה שאני שואל היא שראיתי ב-KSP את ABIT AB9 הוא יחסית זול ללוחות שיש היום והוא מאפשר OC מצד שני חפרתי את ה-manual ואין שם כלום על על מחלקים או תיזמונים,פשוט כלום זה נראה לכם הגיוני?

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  11. Started by pavel19,

חברה אתם יודעים אוליכמה מאווררים אפשר לחבר ללוי אם וכמה לספק כוח, כך שהמחשב לא יקרוס או משהו כזה? (אם מחשב יכול לקרוס בכלל מכמות מסוימת של מאוורים) תודה

• 8 תגובות
    • 623 צפיות
  12. Started by t-macc,

האם חייב אותה על מנת לעשות אוברקלוק? היא באה לבדוק את השיפור אחרי האוברקלוק? אם כן צריך לעשות את הבדיקה גם לפני ה oc לא? http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/3/ קראתי באתר ולא הבנתי אותה,מישהוא יכול להסביר לי על לפני ואחרי? תודה

• 4 תגובות
    • 623 צפיות
  13. בעיקר חשוב לי שהציון של המעבד יהיה כמו שצריך. מעבד : am2 amd 4600x2 65w 90nm לוח : albetron km51-pv series am2 זיכרון :{g skill 2048 gb 667 {1024x2 כרטיס מסך : 6800xt ddr1 128mb 256bit צורב : lg x18 dvdrw b דיסק קשיח : sata 2 samsng 7200 rpm 16mb 320gb דיסק קשיח 2 : maxtor ide 8mb 160gb שאלתי זאת במעבדים לוחות האם וכרונות ואמרו לי שזה לא בדיוק המקום המתאים.אולי פה משהו יודע? .הציון ללא אוברקלוק [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 623 צפיות
  14. האם לאחר מריחת המשחה הטרמית עדיף: לחכות קצת שההיטסינק והליבה עם המשחה הטרמית מפורדים ואז לחבר אותם (ואם כן כמה זמן) או ישר לאחר מריחת המשחה להחזיר הכל למקום ולהפעיל את המחשב (חדש בתחום אז אם זו שאלה שנראית לכם פשוטה נא לא לזלזל ;] ) תגובות יתקבלו בשמחה

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  15. אז ככה פני שנה עשיתי אובר למחשב שלי וואלה הייתי מרוצה\יש לי איימדי 3000 והגעתי איתו ל 300FSB שיפור של 50 אחוז ולפני כמה ימים התחילו הבעיות,המשב מתכבה וקורס מדי פעם במיוחד שבחצי שנה האחרונה אני עם וויסטה החלטתי להזמיען חלקים שיעזרו לי,מבחינת קירור למעבד יש לי קירור מעולה של ג'גהבייט אבל הטמפרטורה הכללית במחשב די גרועה לכן החלטתי להזמין משחה טרמית טובה,3 מאווררים של 80 מ"מ וקירור צ'יפסט ללוח אם אלו הפרטים המדוייקים של הרכיבים רציתי לדעת מה אתם אומרים ואיזה סירקולציה הייתם ממליצים לי לעשות שיש לי מארז שיש ו אפשרות למאורר אחד מאחורה באמצע אחד מקדימה למטה ואד בצד בדופן מול המאורר של המעבד ז"א אפשרות ל 3 מאווררים (ואחריי שיגיעו החלקים יהיו לי 5 מאווררים ככה זה הרבה ויהיה אחלה)…

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  16. אבא שלי הביא לי את המאורר הזה כי הוא ראה שהוא דומה למאוררי מארז שאני משתמש בהם. המאורר כולו עשוי מתכת (גוף+כנפיים) ונותן כמות יפה מאוד של אוויר, רעש חזק יחסית למאורר אבל עדיין נסבל, והרבה פחד על האצבעות חחחח באמת שהוא מפחיד כשמדובר באצבעות כשרואים אותו מסתובב!! אגב, הגודל הוא 12.7*12.7*3.3 יאללה תמונות:

• 8 תגובות
    • 623 צפיות
  17. Started by kobibo,

נאמר כאן בפורום אם אנני טועה שהמעבד הזה מקביל ל 3.2GB של אינטל.... :s05: בדקתי בביוס והמהירות שלו היא 2000MHZ אז הוא מקביל לאינטל 2GB ..לא. בכל אופן יש לי לוח של Abit AN8 Ultra יש לי אפשרות לשחק בהגדרות של מהירות המעבד,כיצד ניתן לבצע לו O.C נחמד מבלי להעלות מתחים ? הקירור של סוניק טאוור ללא מאווררים.

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  18. Started by igarm13,

יש לי מארז של sp מאורר אחד ממוקם בחלק האחורי של 60 שמוציא אוויר החוצה הוא ממש מתחת לספק הכח שלי ו2 מאוררים בצד שמאל למטה שגם מוצאים אוויר עכשיו השאלה שלי שעם אהי יוסיף למעלה מאורר(בחלק העליון של המארז) של 120 נגיד שיכניס אוויר אז יהיה יותר טוב או פחות טוב?????? הוספתי תמונה של המארז תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  19. Started by ban26,

שלום לכולם היום עשתי פעם ראשונה OC למעבד אינטל 630 3.0 GHZ לוח אם ASUS P5WD2 PRIUME 955X זכרונות (CROSAIAR XMS DDR2 667MGH 512*2 (4-4-4-12 ?V1.9? קירור _על המאז ANTEC 1000 2 מאווררים ואחד על המעבד (מה שבה עם המעבד) עבדתי אם תוכנית AI BOOSTER ועשתי באופן אטוטמאטי 5% OC (הטפרטורה שם משהו מוזר 70 מעלות אבל בSISTEM זה 30 מעלות) fun sped 25מעלות אין לי מושג מה נכון ומה החום של המעבד. התוצאות שקבלתי:core speed 3150mghz 210*15 bus sped 840 ה -VOLTGE 1.4-1.43 כעיקרון אין לי מושג מה עשיתי היית רוצה לדעת מה בדיוק החום של המעבד ואם אני יכול לעשות יותר OC על בסיס הקירור שיש לי או כל דבר לשיפור צצ

• 7 תגובות
    • 623 צפיות
  20. Started by יניב51,

שלום לכולם המאורר הקידמי שלי נדפק ( גם לאחר שימון עושה המון רעש ) והאחורי לא ממש דוחף אויר, אז אני רוצה לקנות 2 מאוררים חדשים. אני צריך 2 של 80 מ"מ וחייב שאחד מהם יהיה במידות של 80X80X25 ( בחלק הקידמי איפה ש-ה HD אין מקום ליותר מזה ). עדיף מ www.goldtop.co.il או www.pandas.co.il מחיר לשני מאוררים: עד 100 ש"ח ( אפשר קצת לחרוג במידה וזה שווה את החריגה ) ועוד שאלה ( לא יודע אם היא קשורה לכאן ) האם הכבל הבא: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11341&catid=201 יתאים לכונן ולצורב שלי? פשוט יש שם הרבה באלגן אם יש לכם עוד הצעות למשהו שיעשה במארז קצת סדר ( בעיקר בחוטים של הספק כוח ) , אתם מוזמנים להציע

21. Started by ish,

היי כולם, יש לי מחשב מבוסס AMD 3700 SANDAY DFI SLI-DR הבאתי זכרונות OCZ XTX 2-2-2-5 וספק OCZ PS 520W בקיצור כרגע זה המצב שלי בOC תראו בתמונות: אני מנסה להריץ PRIME הטמפרטורה במנוחה היא 48 מעלות בערך במאמץ היא 60 מעלות אני עם XP90 זה תקין? המתח לזכרון זה 2.9 בכל מקרה כל פעם הPRIME נופל מיד עם שגיאה האם החום תוקע את הOC? ניסיתי להריץ סתם AQUAMARK וזה עבד נהדר וקיבל ציון גבוהה למעבד אשמח אם תוכלו לעזור לי [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 623 צפיות
  22. אני עכשיו מתכנן קנייה גדולה יחסית של רכיבים( 2 ג'יגה ראם ספק כח וקירור BT) כדי לעשות אובר קלוקינג דיי רציני.. השאלה היא אם הלוח אם יתקע אותי או שאפשר לעשות איתו אובר רציני??? או משהו אחר במפרט שלי...?? ??? תגובות בבקשה

23. Started by kibub,

היי התחלתי לשחק אם הביוס עד שיגיע הקירור, העלאתי FSB ל350 זכרונות שמתי על מחלק אני עושה RESTART והמחשב לא נדלק עד שאני מכבה אותו ומדליק ואז הוא נדלק אם הגדרות מקוריות של הביוס. רציתי לדעת אם יש איזה הגדרה בביוס כדי לשמור על השינויים ? ביציאה אני עושה F10 ויוצא... ??? בקשר למחלקים הזכרונות איך אני בודק את התדר שלהם לפי מחלק FSB400 X 4\3 =533MHZ זה אומר שבFSB400 במחלק הזה התדר שלהם יהיה 533MHZ? תודה

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  24. עבור אינטל, סוקט 775: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=11&artpage=2191&articID=519 מסקנה מעניינת היא שלמרות שהנינגה הוא השקט ביותר, הקירור הטוב ביותר הוא של הזלמן 9700 והבדל הרעש ביניהם ב-LOW זניח לחלוטין. לעומת זאת, ב-HIGH הזלמן ממש רועש (62DBA זה מחריש אוזניים) אבל עדיין מקרר ב-5 מעלות טוב יותר מהנינג'ה ב-HIGH. עבור AMD: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=2180&articID=519

• 5 תגובות
    • 623 צפיות
  25. Started by Skippy,

מה עדיף לי לקחת כדי לייצב את המערכת על באס 500 Scythe NINJA Plus או Thermaltake BigTyphoon VX Cpu Cooler PL-P0310 שניהם עולים 280 שקל בפנדס מישהו מכיר קירור יותר משתלם בפחות כסף?

• 4 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.