אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
איך התזמונים שעשיתי ???? אפשר להרים עוד את המגהרץ לפי דעתכם ?? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
האמת רציתי לפרסם סקר, אבל בגלל שאני חדש כאן חשבתי קודם לשאול. רציתי לבנות HTPC, מחשב שישמש בעיקר להקלטת תוכניות טלויזיה ורדיו וניגונם בסלון. כיוון שחשבתי לקנות Shuttle Sff, אני חושב ללכת על ATI all in wonder. האתגר הוא לבנות מחשב ללא מאוררים. אז: בATI 7500 AIW המקורי האמריקאי אין מאוורר, ובדגם הארופאי יש מאוורר. מי יודע למה? האם ה7500 מספיק חזק בשביל להקליט ולנגן תוכניות טלויזיה? האם עדיף (גם מבחינת המחיר) לקנות 9000 להוריד לו את הקצב שעון (ההפך מאוברקלוקינג) ולהפטר מהמאוורר? עלות/תועלת? הATI 7500 AIW שמתאים לארץ (PAL) עולה כ50 יורו בhttp://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2757833379&category=47564 תודה, ניב
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
-
שלומות או שיש מגפה בפורום של חימום מעבדים, או שסתם הקיץ הגיע בכל מקרה המעבד שלי (Athlon 64 3000+ 754) עומד על 48 מעלות במנוחה, ללא שום OC. מעולם לא החלפתי משחה, אבל אם כבר אז אולי נוסיף קירור יותר רציני ( כרגע עם הסטוק ) 1. מה הכי מומלץ? ( אני לא מעודכן..) ביג טייפון? 2. אני אסתדר עם ההרכבה שלו? 3. המשחה שבאה איתו מספיק טובה? תודה ויומטוב
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-
-
יש לי p3 866mhz, מארז מידי עם 2 מאוררים וגוף קירור של אינטל הטמפרטורה של המעבד עם UT2003 מגיעה ל74 מעלות, ובמנוחה זה 50 מעלות, יש הבדל של 24 מ' זה נורמלי? אמרו לי פה לנחליף גוף קירור, אבל אמרו לי גם שגופי הקירור של אינטל דיי טובים ובדקתי את שלי והוא עובד טוב מה לעשות?
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב ישן בבית של amd athlon xp 2100+ Socket A עכשיו יש לו את הוולקנו 7+ הישן והמרעיש הבעיה שהוא עובד כבר 4 שנים רצוף וכנראה בקרוב הוא הולך להחזיר את נשמתו ולכן אני מעונין לדעת האם יש היום בשוק פתרון שקט ויעיל לקרור על מעבד כמו שלי או שכבר לא מייצרים קירור לדברים כאלה ? ואם כן אז אני רוצה המלצות המחיר עד 200 שקל בערך
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
המעבד הוא AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY , עכשיו המליצו לי על הTHERMALTAKE BIGTYPHOON ואמרו שהוא בצמרת המאווררים אם לא הכי טוב, אבל מה לעשות אני חושב ש235 שקל למאוורר קצת מוגזם. אשמח אם תוכלו להציע לי מאווררים יותר זולים בתקציב של עד 100 שקל, ותתשתדלו שזה יהיו מאווררים טובים שיתאימו, בנוסף יהיו שקטים.
-
- 9 תגובות
- 689 צפיות
-
-
-
אממ אז ככה אני צריך קירור אוויר לP4 סוקט 478 אבל שיכלול התאמה עם תושבת או משהו ל775 בתודה מראש,
-
- 10 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך ATI RADEON 9600XT 128MB עכשיו בפעם הראשונה שמתי לב שהמאורר בכלל לא עובד... השאלה שלי היא למה ? ואיך מסדרים את הבעיה... תודה..
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
המפרק שלי בין היתר הוא MSI K8N NEO2 PLATINUM AMD 64BUT 3200 סוקט 939 נכנסתי לביוס והעלתי את הבאס מ-200 ל-205 והכל היה בסדר,מחשב יציב וכו'. כשהעלתי ל-210 המחשב רושם לי : WARNINIG! NOW SYSTEM IS IN SAFE MODE BLEASE RESET OC FEATURES IN SETUP MENU ויש לי 2 אפשרויות להיכנס בחזרה לביוס או ללחוץ F1 ואז הווינדוס עולה אבל המהירות נשארה כמו מקודם ולא עלתה. מה הבעיה יכול להיות שיש איזה אפשרות בלוח שצריך לשנות?
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני הורדתי לקראת הקיץ ואחרי שניקיתי ביסודיות אתמול החלטתי לעשות OC , למרבה הפלא כל המתחים על AUTO ו 419FSB - בדיקות מאמץ כמו PRIME 95 וOCCT מחזיקות בלי בעיה - מה שאותי הפתיע זה למה המעלות עלו במנוחה בכ 7-10 מעלות מ30 ל38 40 בערך... הPCI על 100 זכרונות 1:1 800@838 המעבד 419X9 כל המתחים על AUTO האם זה שהעלתי את התדר ללא נגיעה במתחים יכול לגרום לעליה במטפרטורה ? הגיוני? ואני די מאוכזב מהקירור חשבתי שאם מארז כמו שלי ומתחים של AUTO הוא לא יעבור את ה50 55 מעלות והוא הגיע ל57...
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
בדקתי באוורס באמצע משחק והמאוורר נישאר על 60% אז איך אני יכול לגרום ךמאוורר לפעול מהר יותר? ובאיזה תוכנה? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך ואני משתמש בצלעות קירור שהיו שייכות למחשב ישן שהיה לי ומאוורר שמתאים להן. הבעיה שאני לא רוצה לקדוח חורים בכרטיס אלא פשוט להדביק את הצלעות. חשבתי על דבק חם או משהו בסגנון אבל אמרו לי שבדבק יש מרכיבים כמו אצטון שיכולים להמיס סיליקון או רכיבים שנמצאים על הכרטיס.. שמעתי שקיים משהו שנקרא "דבק לאלקטרוניקה" שמאפשר הדבקה של כרטיסים אלקטרונים.. האם הדבק הזה יעבוד? והאם יש בעיות בהדבקת סינק??
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אתמול ניקיתי את אחד הסינקים שלי בחומצה (אל תשאלו מה עבר עליו) ולא הצלחתי להוריד את הלכלוך עם שום דבר רגיל אז אמא שלי הביאה לי איזה סקוטש שנקרע בקלות והתחלתי לשייף את הלכלוך שהיה על בסיסו של הסינק. לתדהמתי, כשהוצאתי את הסינק מהמים וייבשתי אותו היה לו mirror finish! אז לקחתי עוד כמה סינקים ושייפתי אותם עם הסקוטש אחרי שהרטבתי אותו במים ועכשיו אני שמח! כל החדר מבריק! אני מקווה שזה לא ישן לכולם או משהו אבל whatever
-
- 9 תגובות
- 689 צפיות
-
-
Hi How can an AGP slot\AGP speed\Video card effect the maximum stable FSB speed ? I heard that it does effect.. i dunno how. and why cant i left the text ?
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
בחיים לא עדכנתי את הביוס שלי ואני רוצה לדעת אם זה יעזור לי ב-OC כי כרגע אין לי אפשרויות כמו שלרוב יש פה (להגדיר מתח לזכרונות וכו') עדכון הביוס פותח אפשרויות חדשות? מזה עושה בכללי? ובמה זה יכול לעזור? תודה, אריאל
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם, קצת פירוט: AXP1800 (AGOIA-9 Week 24) + AX-7 + 75CFM 80mm fan Corsair XMS3000v1.1 @ 2.8V Gigabyte 7VRXP Rev 2.0 וספק ג'נרי 300W המכפלה לא פתוחה, והגעתי לFSB מקסימלי של 155Mhz כאשר כל נסיון לעלות מוביל ללופ של ריסטים... לא עזר להעלות את ה Vcore ל 1.90v... מה אתם אומרים?
-
שלום אז אני די חדש בכל הנושא הזה אז פשוט התחלתי לעלות מתח וFSB והגעתי כרגע ל1.425 ן235 FSB ובדקתי מעלות והמעבד על 44 מעלות במאמץ מלא בפריים וברגע שאני מנסה לעלות ל245 אני עובר בוט וברגע ממש לפני שעולה המסך הזה שמראה את הטעינה של ווינדוס אני פשוט מקבל מסך שחור כזה עם הרבה מריכות וכל מיני דברים היו כתובים שם :[ ונסיתי לשחק עם המתח ולעלות אותו ל 1.45, לא עזר עכשיו פשוט אין לי מושג מה לעשות??
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אז ככה. המצב ההתחלתי שלי לא היה הכי טוב. לא היה לי מאוורר שמוציא אוויר מאחורה (כן, כן, אני יודע, לא חכם) מאוורר סטוק רועש ומציק. ושאיפה בלתי נגמרת לשקט. החלטתי לעשות את זה בשלבים. דבר ראשון, להרכיב את ה-SFlex ולראות את ההשפעה על הטמפ'. ורק לאחר מכן להתקין את הנינג'ה. כל הטמפ' שיופיעו פה הן במנוחה. שלב א' - תמונה ראשונה וטמפ' הלוח גבוהה יחסית. הטמפ' האלה הן טמפ' לאחר שהמחשב עמד 25 דקות בערך ללא שימוש. לעומת השלבים הבאים שבהם עשיתי פעילות מועטה. שלב ב' - תמונה שניה הרכבתי את ה-SFlex סגרתי חזרה את המארז, הדלקתי והמתנתי מס' דקות לאחר מועט עליית ה-Windows. כפי שניתן לראות טמפ' המעבד ירדה מאוד, וכך גם מהירות המאוורר של המעבד, ועכשיו הוא פועל בחצי מהמהירות המקורית.…
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
גוף קרור טוב? ל e6600 יכול להיות שאני יעשה אוברקלוק בעתיד
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
מישהו יודע מה לעשות ? ???
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
היי, יש לי בבית מחשב עם מעבד Sempron 2600+ (ליבת Througberd) ולוח Epox 8rda+ pro אני מעוניין לפתוח לו את המכפלה (מן הסתם לשם העלה מקסימלית של ה FSB). ניסיתי את "טריק החוט" (wire) וזה לא עבד. איך עוד אני יכול לפתוח את המכפלה (תוך כדי התעסקות מינימלית- הידע של באלקטרוניקה מצומצם יחסית). חיפשתי מידע אך לא מצאתי משהו אינפורמטיבי. ראיתי שיש פה הרבה אנשים שיש (או היה) להם מעבד כזה (כלומר ליבה זהה).... ואין חכם כבעל נסיון. תודה
-
- 3 תגובות
- 689 צפיות
-
-
הבעיה עם TEC - היא צריכת החשמל והצורך בספק נוסף בד"כ. יש פתרון טוב לכך: מספר חוקים לגבי TECS. 1. יכולת הקירור ב וואטים מייצגת את היכולת ב-ריק ולא באוויר. - באוויר מדובר רק ב - 80% מהיכולת הרשומה. 2. יכולת הקירור שווה לפעמיים הצריכה אם משתמשים רק ב שליש מהמתח. עכשיו בואו ניראה מעט נתונים לגבי TEC של 226 WATT: ב-15 VOLT הוא צורך 22 AMPER ב-12 VOLT הוא צורך 16.5 AMPER. ב-7.5 VOLT הוא צורך 10 AMPER. ב-5 VOLT הוא צורך 9 AMPER. כלומר ב 5 VOLT - הצריכה תהיה של 9 AMPS כפול 5 VOLT שזה יוצא 45 WATT. יכולת הקירור תהיה 90 WATT. נאמר נחבר 2 TEC כאלו: נקבל יכולת קירור של 180 WATT מעשי = השווה ל יכולת של TEC בעל 226 WATT (לזכור 226 זה בריק). ואיזה צריכת חשמל נקבל? 90 WATT לשני ה TECS בי…
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לקירור טוב למעבד(חשוב מאוד שיהיה שקט ולא רועש מדיי!!), במחיר של 150 שקל(אפשר לסטות קצת אם יש משהו איכותי ממש, חשבתי על AC EXTREME). כרגע לא מתוכנן OC מסויים(לא ממש מבין בזה). מפרט: מעבד - q9450 לוח אם - GB DS4 מארז - CM 690 כ.מסך - Powercolor 4850
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-