אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היי אנשים! אני צריך את דעתכם... לפני כחודש ניסיתי לעשות OC לא גדול במיוחד למערכת שלי, הגעתי עם המעבד ל 3.0 ועם הזכרונות ל752. (כרגע יש לי 2.1 ו667 בהתאמה) הכל לכאורה עבד יפה ויציב (זאת לאחר בדיקות בPRIME95) עד שהרצתי 3DMARK06 לבדיקות ביצועים. כל פעם שעשיתי RESTART אחרי ריצת 3DMARK הלוח כבה וההגדרות חזרו למקור של הלוח שזה ללא OC. עכשיו אני לא ממש יודע מה גורם לזה, ניסיתי להוריד את התדר וכלום לא עזר, כל פעם אחרי ריצה ההגדרות היו חוזרות אוטומטית למקור. לגבי ציוד - אתם יכולים לראות במפרט שלי, לא נראה שיש לי בעיה לגבי קירור וגם הלוח די סביר. הדבר היחידי שאני חושב עליו שיכול להכשיל לי את העניין זה הספק. (הספק שלי AKASSA 400W) אני שוקל לקנות ספק חדש רק בשביל הOC ולא רציתי לקנות …
-
- 11 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני כרגע בהתלבטות של איזה חלקים לבחור למחשב חדש. מה צריך בשביל להביא פנטיום 4 במהירות 2400 למהירות של 2800 עם לוח של אפוקס (אחד מהחדשים, PE). איזה קירור צריך? מספיק הקירור המקורי של אינטל?
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
תראו יש לי 2.4B, כלומר FSB133 * 18. יש לי לוח שתומך בבאס 800 וDual DDR 400. אני רוצה להחליף את הזכרונות אולי לDDR400*2 ואז להפוך את המעבד לFSB של 200MHZ, כמו הזיכרון. רק שבשביל זה אני צריך להפוך את המעבד ל3.6 (18*200). דרך אגב הדואל במעבד הזה אפקטיבי כמו במעבד עם HT, תאמינו לי, בלי דואל הקריאה 2500 בערך, ובדואל 3300, ואם אני עושה OC ל3GHZ וניצול הזכרון אז אני מגיע לקריאה של 4000+. כמובן שעם קירור נוסף חזק למעבד, יש אפשרות?
-
- 10 תגובות
- 691 צפיות
-
-
הדבר היחיד שאני רוצה ממנו זה שיהיה שקט
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יש לי מארז רגיל אני רוצה לעשות חלון איך אני חותך עים הגקסון (מאיפה אני מתחיל) החלון הוא מפרספקט לפי מה שאני יודע... איך אני מרכיב את החלון על הדלת?(דבק. דבק חם. ברגים) איך אני יכול לעשות תאורה זוךה? ב 50 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אחרי המלצות כבדות מכאן ומפורומים מתחרים על הScythe: http://tms.co.il/product/4311 בחרתי בו כמאוורר למארז שלי -Gigabyte Aurora 570 (במארז יש 3 מאווררים עם LED כחול. המאווררים לא מספקים מספיק אוויר והם גם טיפה רועשים). בשל הכתוב בסוגריים, החלטתי לקנות 3 כאלו.. 2 שיוציאו אוויר ואחד שיכניס. לאחר התייעצות בנוגע למפרט, FOXPC המליצו לי להחליף את המאווררים הנ"ל למאווררים הבאים של Silenx: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1051 - SilenX Ixtrema Pro 120mm x 25mm 14dBA Fan (כמובן שאני ייקח את הגירסה עם הLED הכחול.. אם כבר). כעיקרון, המאפיינים של המאוורר טובים יותר מהSCYTHE...: SCYTHE: מהירות הסיבובים: 1600RPM סיפוק האוויר: 63.6CFM רעש: 27.0dBA אי לכך, הSILEN…
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
RivaTuner v2.0 RC 15.4 האם יש גרסא חדשה יותר? אולי עדיף תוכנה אחרת? הכרטיס שעליו מדובר הוא Asus Radeon A9600XT/TD. תודה!
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי amd 2800 64b, המחשב בא ללא קרור נוסף חוץ מהקרור המקורי (אמרו לי גם בפורום שהקרור מספיק טוב). לשאלה: עד לפני חודש הטמפ' של המעבד הייתה בערך 52 במנוחה, 58 במאמץ, אחרי שהוצאתי 2 סטיקים של המארז מעל הסידירום הטמפ' ירדו ל42 במנוחה 46-47 במאמץ. יש סכנה כלשהי בפתיחת המקומות האלה לאוורור נוסף? (אבק או כל דבר אחר שעלול לחדור לרביכים). תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
-
-
שלום , קיבלתי היום מערכת קירור מים של TT - Big Water 12Cm עכשיו אני לא מבין למה היא לא מקררת לי אני עובד עם Pentium 4 3000 Mhz Perscot חיברתי הכל לפי ההוראות והמעלות שלי על 80 המחשב שלי לא מצליח לעלות ככה מה הבעיה ? בבקשה צריך את העזרה הזאתי
-
- 10 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יש לי מחשב Q9300 שהחלטתי לעשות לו OC קטן ולחליף לו מאוורר. (באותה ההזדמנות גם הזמנתי S1 כדי להחליף את הקירור סטוק של ה-8800GT ,אבל זה כבר סיפור אחר) אחרי קריאה של המדריכים בפורום והתענינות בקירור טוב, החלטתי ללכת על ה-AC FREEZER 7 PRO, שמתאים ל-OC קטן. החלפתי את מאוורר הסטוק ב-AC, עשיתי OC קטן למעבד מ-2.5 ל-3.0 והכל הלך חלק ובלי בעיות. אבל אז שמתי לב שיש הבדל קיצוני בין טמפ' המעבד, לבין טמפ' הליבות. ולא מדובר בהבדל זניח של מעלה או שתיים, אלא הבדל של 15-20 מעלות. ההבדל נראה לעין גם במצב IDLE וגם אחרי מאמץ. (אני מצרף תמונות להמחשה) ממה נובעים הבדלי הטמפ'? האם הטמפ' נורמליות למעבד Q9300 עם OC וקירור AC? ואם לא, אז מה צריך לבדוק ומה צריך לשנות? [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
רציתי את עצתכם בנוגע למעבד שלי, מדגם E6300, בן כשנתיים וחצי. הטמפרטורה המקסימלית המומלצת על ידי היצרן היא 61, לפי מה שראיתי באינטרנט. אתמול ניקיתי את המאוורר ( מקורי של אינטל ), ולמרות זאת, עקב הימים החמים, הוא מגיע ל - 58-59 מעלות, וזאת בלי שאני מאמץ אותו יותר מדי ( רק אינטרנט, לא רוצה לחשוב מה יקרה אם אני אפעיל משהו כבד יותר ). איך אני יכול לקרר אותו ? האם יש דרך להגביר את קצב הסיבוב של המאוורר ? ( יש לי לוח אם של ASUS מדגם P5LD2-SE ). רק לצורך השוואה, בימי פחות חמים מהיום, ב - "מנוחה" הטמפ' נעה בין 48 ל - 52, עכשיו ב - "מנוחה" זה 56...
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
היי יחד עם הלוח האם הזה, לא מגיע חוברת שמכילה מידע על BIOS עצמו כלומר יש חוברת על מבנה הלוח וכו', אבל לא על הBIOS מישהו יכול לעזור? וגם אני מחפש מדריכים ברשת והסברים בכלל על הBIOS של DFI וכל הנושא של "ג'יני ביוס" וכו' פשוט זה לוח עם BIOS שונה לחלוטין נניח מASUS או ג'גה בייט שרגיל ורוצה יותר מידע ופירוט וכו' תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יש לי מעבר AMD 2000+ והוא עובד בטמפ' גבוהה יחסית.. 53 מעלות ומתחילות לי תקיעות מוזרות... התקציב שלי הוא-120 שקל, אמרו לי ש- VOLCANO 7 PLUS הוא הכי טוב ל-AMD
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
במפרט הנ"ל עשיתי למעבד שלי OC של 15% מ3.2 ל3.6...זכרונות עלו בתדר ל400 בDC וזה על מתח של 1.36(קבוע לי בAUTO)..דבר ראשון האם לשנות את המתח..?? דבר שני זכרונות סמסונג (2של 512)פועלים במקור על 1.85וולט ואני העלתי אותם ל1.9 כאשר הם עובדים על 400.. נגיד והם בתווח פעולה של בין 733ל800איזה מתח צריך להיות?? תודה למגיבים.שבת שלום.
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 4 רגיל שאני רוצה לנסות עליו OC עם קירור סטוק.... השאלה היא כמה יעיל הקירור סטוק (כלומר אם אפשר להגיע איתו לOC נורמלי) ואם למישהו יש רעיון איך לשפר את היעילות של הקירור סטוק (שיפצורים וכדומה)
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
התקנתי קירור למעבד (אינטל E4300) במטרה להשקיט את המחשב, מאוורר זלמן CNPS700. המאוורר כרגע מסתובב במהירות ממוצעת של 2600RPM, וטמפ' המעבד הממוצעת היא 25-30C. המאוורר אמנם שקט אולי יחסית למחשבים אחרים, אבל עדיין אפשר לשמוע אותו גם ממרחק של כמה מטרים מהמחשב. אני יודע שיש כל מיני אפשרויות לשלוט במהירות המאורר, אבל לא ממש הצלחתי לעשות את זה. ניסיתי לעבוד עם SPEEDFAN ועם PC PROBE של אסוס, אבל כלום לא קרה. נכנסתי להגדרות של הביוס, הפעלתי את QFAN, הגדרתי שניתן לשלוט על המאורר, ניסיתי לסמן שם אפשרות של SILENT MODE - אבל כלום לא עוזר. המאוורר כל הזמן מסתובב באותה מהירות ולכן עושה את אותו רעש. יש למישהו עצה מה לעשות? [דרך אגב, המאוורר מחובר ללוח אם ולא לספק כוח, אז לא זאת הבעיה]
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לבצע אפגרייד למחשב שלי (לוח, מעבד AMD ,מארז כרטיס מסך, וזכרון) אני לא מתכווןן לבצע OC. מה הציוד המינימלי/מומלץ (מארז, ספק.מאוררים ) שאני צריך לרכוש על מנת לחסוך לי בעיות התחממות של המעבד? האם מספיק לי מארז סטנדרטי ולהוסיף מאורר (Vocano?) למעבד? תודה,
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
קראתי את הת'רד הזה על קריאת הטמפ' ואני ממש מבולבל, אני לא מבין, יש לי את התוכנה CORE TEMP (הכי חדשה), האם הטמפ' בה נכונה או לא ? אני רוצה לבצע OC אבל זה הדבר היחידי שעוצר בעדי.. עוד משהו, יש לי את הלוח P31 DS3L מישהו מוכן לתת לי רשימת הגדרות ואם לכבות אותן או לא ? (הגדרות כמו EIST שהבנתי שצריך לכבות אותו). אם אפשר גם טיפים ל OC ראשון אני אשמח... תודה ושנה טובה !
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני כרגע עובד על משהו חדש (משאבות סגרנו הגיע הזמן לקצת בלוקים) אם הייתה יכול לקנות את הבלוק הנ"ל בארץ האם הייתה קונה אותו?
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
צריך קרור למעבד בין 200-400 שקל למחשב חזק מה יותר טוב? THERMALTAKE BIGTYPHOON Zalman FATAL1TY FS-C77 Zalman CNPS9500 LED ZALMAN CNPS 7700 Cu מה הכי טוב? ואלוי גוף קרור אחר
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
לפני מספר ימים קניתי כרטיס מסך חדש X1600PRO. המעלות שלו במנוחה זה 55 ובמאמץ 73. האם המעלות האלה סבירות לכרטיס מסך כי לי זה נראה קצת יותר מדי גבוה. הסתכלתי בפורומים באינטרנט וגם הם אמרו שהכרטיס הזה מתחמם מאוד אבל לא היה כתוב כמה חם. חוץ מהחום הגבוהה, אני גם מתכן OC בעתיד אז אני רוצה לקנות קירור חדש. אתם יכולים לתת לי המלצה לקירור עם היחס ביצועים/מחיר הכי טוב. כלומר אני רוצה קירור טוב אבל בגדר המחיר הסביר. קשה להגיד תקציב כי אני ממש לא מבין בקירורים ולכן אני אקבל כל מה שתגידו לי. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 691 צפיות
-
-
ערב טוב.. התקנתי את התוכנה.. עכשיו זה לא נראה מסובך מדי, אבל עדיין אני פוחד להרים את זה יותר מדי.. מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לעשות בדיוק? בפונצקיה של הadvance.. לא ה-easy מישהו שעשה את זה כבר פעם ללוח גיגהבייט.. תודה .. זה המפרט של המחשב: intel Q9300 2.50mhz P35-DS3L GYGABITE קירור מעבד פריזר 7 פרו ועוד 3 מאוררים 120ממ חוץ מזה.. אם זה קשור אז זיכרון 2X2048 תודה רבה למתייחסים
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-