אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפש קירור חדש לפנטיום 2 גיגה הרץ נורט'ווד שלי, לא בשבל אובר, אבל רק בשבל שיהיה שקט שקט. הדרישות הן: אפקטיבי יותר מהסטוק - כרגע הוא על 27 מעלות באיידל ומגיע ל37 בפול. שקט - ברמה שלא שומעים אותו בכלל כאשר המארז סגור. זול - עד 200 שקל. אני יודע שאלו דרישות דיי גבוההות בשבל המחיר הזה אבל בכל זאת... אני חשבתי על זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1819 תודה רבה!!!, יאיר.
-
- 10 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום רב איזה קירור אויר יש כדי שהמערכת תשמיע כמה שפחות רעש ! זה המעבד http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=395 זה הלוח : http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=643&l4=0&model=2082&modelmenu=1 תודה רבה לעונים ! [br]פורסם בתאריך: 30-04-2008, 14:29:40 קיבלתי בצעה על זה ב 110 שחarctic freezer 64 lp האם הוא טוב ?
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות על המשחה הטרמית הזאת.. שאני ישמח אם תענו לי עליהם: 1. היא טובה יותר מאשר ה-NTBLUE2? 2. היא מוליכה? 3. קראתי באיזשהוא מקום... שהיא הורסת גופי קירור שעשויים מנחושת, זה נכון? 4. אם יודעים... כמה מ"ל הבקבוקון שלה מכיל? תודה לעוזרים..
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
1.מה זה נותן לי להוריד את המכפלה של המעבד? 2.עשיתי עובר קלוק למעבד 2300 ו 230 הרץ לזיכרון השאלה היא אם זה טוב שהזיכרון שלי עובד מעל 200 הרץ ? יש לי זכרון סמסונג 512 דדר400 3.המעבד שלי לא מגיע ליותר מ250 FPS אז לא שווה לי להוריד את הזיכרון ל333 ואת הHT ל 3 כי היחס לא יהיה מאוזן מה אתם מציעים לי לעשות?
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
נערך: הינה לאן הגעתי, מה אתם אומרים? 20% לזיכרון ו21% לליבה במאמץ: 61 מעלות במנוחה: 43 מעלות
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
ניסיתי אם איזה תוכנה אבל היא לא עולה על ה ווינדוס 2000 שלי אם יש איזה דרך תגידו לי בבקשה כי אני מת לעשות אוברקלוק ואני חדש בזה
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
אם אני מרכיב את תדר המעבד בצורה הזאת: fsb(400)x 2 יהיה הבדלים אם אני ארכיב אותו בצורה הזאת(עם מכפלה פתוחה כמובן) fsb(10)x 80 מבחינת ביצועים כמובן .. והאם זה היתרון במכפלה הפתוחה ? שהיא בעצם לא מעמיסה על ה FSB ולכן לא צריך לדאוג שהוא יגביל אותי? ואז מן הסתם לא צריך להעלות לו מתח ..
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
Hey, I got the new CPU cooling working pretty well.. CPU idles @ 30c and now it's time to overclock.. I wanna reach 200bus and 11 multiplier.. basically, what i did was raise the values slowly... til i reached the desired numbers.. windows did load and the temperature didn't go over 35c but the system wa sunstable and the computer restarted itself a few times.. what can i do to fix that ? p.s. i did raise the CPU core voltage from 1.65 to 1.7 like people mentioned before.. but nothing changed..
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
מה זה?! ושלא נדבר על מחקים יותר כבדים!! למה זה ככה (פתחתי את המארז ולא סגרתי)
-
- 10 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש לי Amd 64 4800+ עם כרטיס מסך GF 8800GTS 320MB הטמפ' כרגע (מעבד, במנוחה): CPU = 36C (בין 35-37 בד"כ) CPU #1 / Core #1= 30C CPU #1 / Core #2= 33C ו GPU = 63C (כרטיס מסך) יש לי מארז ג'נרי שעלה (בא עם ספק ג'נרי והחלפתי לליברטי 400 וואט) 150-200 שקל בערך. האם כדאי להחליף למארז פוסידון / אפולו / טריניטי? האם יהיה שיפור משמעותי? ייתכן OC בעתיד הקרוב, אבל זה לא בטוח. שאלה נוספת: האם OC מעלה את הטמפרטורה של המעבד בלבד? תודה.
-
- 13 תגובות
- 653 צפיות
-
-
ראיתי שההבדל בין ה9600 פרו לxt הוא הבדל של 100 מגה הרץ במהירות הליבה וחשבתי לנסות הורדתי את התוכנות שנמצאות במדור ההורדות בhwzone אך הן לא עובדות על הכרטס הספציפי הזה מישו יכול להמליץ לי על תוכנת אוברקלוק לכרטיס הזה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
שלום החלטתי לעשות OC ל9800 NP שלי השתמשתי בתוכנה RAGE3D והתחלתי לאט לאט להעלות את מהירות הCORE של הכרטיס כל פעם בדקתי יציבות וחום והגעתי בOC עד למהירות של 380 (המהירות של ה9800 פרו) והכרטיס היה מאוד יציב אך טיפה התחמם אבל לא משהו רציני ( לא קרוב לאיך שהכרטיס יתחמם עם הקאטליסט 3.8 ) בדקתי מה התוצאה ב3DMARK03 והיא הייתה: לפני OC 4600 אחרי OC ל9800 פרו - 5200 לא השתמשתי בשום קירור מיוחד חוץ מהמאוורר המקורי של הכרטיס המסקנה שלי היא שבכלל לא שווה לקנות 9800 פרו אם אפשר להגיע אליו בOC מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד פנטיום 4 2400@1800 BUS 400@538 יחס מעבד לזיכרון 1:1 זיכרון Twinmos DDR-RAM Twister 512MB 3200 CAS2 Memory תזמונים 2.0-2-2-5 ולוח אסוס P4XP-X על המעבד יש קירור סטוק של אינטל. מאוורר מוציא אוויר מאחורה ועוד מאוורר שמזרים אוויר על הכרטיס מסך ועל הכרטיסי PCI אז ככה המחשב תמיד באוברקלוק בלי בעיות כלשהם, במנוחה בווינדוס בטמפ' של 35~39 ובמאמץ של מאה אחוז מעבד מקסימום שהגעתי זה 49 מעלות. אבל במאמץ נגיד ניד פור ספיד זה בערך 44~49 אז לא נראה לי שהטמפ' האלו טוב זה נראה לי חם אפילו בשביל אוברקולק אני רוצה להגיע לטפמ' יותר נמוכות. אז איזה מאוורר עם היטסינק טוב מתאים למעבד שלי 1800 רצוי שיהיה שקט מאוד ויעיל וגם אני רוצה משחה טרמית אז על מה אתה ממליצים לי? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 9600GT של חברת TWINMOS שבא עם קירור עגול כזה, צינור קירור אחד בספירלה ומאוורר באמצע שלו למי שמכיר בכל מקרה הוא היה תופס מהר מאוד אבק בטמפ' רגילה הוא היה על 44 +- ומאמץ ממושך היה מגיע לאיזור ה68+ הטמפ' עם OC של ליבה 700@770 וזכרונות 1000@1100 נזכרתי שהיה לי קירור AC S1 (של ה8800 שנשרף לי) והרכבתי עליו מאוורר 120 הטמפ' צנחו מנוחה 35 +- ומאמץ 56-60 עכשיו מה שרציתי לשאול: האצתי את המעבד ל800MHZ וזכרונות ל1120MHZ ועם זאת שהטמפ' נורמליות המחשב לא יציב, פעמיים במשחק המחשב קרס ותמונה נתקעה.. למה זה?
-
- 8 תגובות
- 653 צפיות
-
-
תמיד שאני מדליק את המחשב הוא עושה רעש למשך כמה דקות (בערך 10דק') תמיד אומרים לי שזה האבק במאוורים אני מנקה אותם מוציא את כל האבק אם פן ושוב נהיה רעשבהדלקה. זה מפסיק כאשר אני נותן מכה קטנה למארז או אם הזמן פשוט מפסיק הרעש. ממה נהיה רעש הזה ואיך מסדרים אם אפשר בכלל?
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש לי לוח אם asus p4b533-m מעבד p4 northwood 2.40 l2:512 זיכרון 512MB ddr 133Mh בדקתי בביוס ואין לי אפשרות לשינוי התדר של המעבד הוא קבוע על 133 (מכפלה 18) האפשרות היחידה שיש לי זה שהמחשב יעבוד ברטיו של מעבד זיכרון 4:3 ,1:1 אבל שאני עושה 4:3 אז הזיכרון יורד לי ל100Mh יש לי אפשרות להוריד רק את התדר של המעבד??
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם! עשיתי הזמנה של המחשב הנ"ל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=445232.0 אבל לצערי אין להם את המאוורר למעבד.. (Scythe Reeven) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על תחליף טוב. בתודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן רכשתי כרטיס מסך בשם Asus Radeon A9600XT ונשאר לי הכרטיס הישן: MSI GeForce FX5200 T-128. מספר שאלות לגבי OC עליו: 1. מזה D.O.T, Dynamic Overclocking Technology ? במה זה עוזר? 2. איזה קירור מומלץ לשים עליו? איזה מאוורר ואיזה היטסינק? שיקרר טוב, אפילו ב-OC רציני! 3. האם הכרטיס בכלל טוב ל-OC? 4. איך אוכל למדוד את הטמפטורה שלו, אם אין לו מד טמפרטורה? זה בכלל אפשרי?! 5. עד כמה בערך מומלץ להמהיר אותו? כמה CORE וכמה MEMORY CLOCK מומלץ שיהיה? 6. האם ישנן תוכנות שבודקות יציבות של כרטיסי מסך לאחר OC, בדומה ל-PRIME95, כאשר פריים מודד מעבדים? 7. כמה MHZ הבדל נחשב להרבה ונראה הבדל בביצועים? תודה רבה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
זה הקירור : http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=7242 המחיר שלו טוב יחסית , אני יודע שיש את ה AC FRIZER PRO אבל אני לא יצליח לנצל אותו בגלל הלוח שלי , לוח אפוקס שהחיבור חשמל הוא בין המעבד ובין היציאות של הכרטיס קול ורשת , קיצור לא המקום הסטנדרטי אז הוא יחסום את היציאת אוויר . ואני לא מעוניין ב BT , גם כי המחיר יקר , וגם אני לא עושה OC כזה מטורף שאני חייב אותו בגדול רציתי XP 120 אבל הוא גם יקר , וזה קירור זהה ל XP 90 כך נראה , לא מצאתי יותר מידי ביקורות מה אתם אומרים , האם כדי .. ?
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
תראו אני צריך היום לקנות כמה מאווררים ושאלתי פה כמה דברים אבל לא ענו לי חלקית יש לי מאוורר אחורי שמוציא אוויר כן והוא 80 MM אני חושב פשוט לא כתוב על המאוורר איזה גודל הוא רק כתוב תחברה שלו EVENTCOOL משהוא קיצר לא חשוב הנה תמונה של המאוורר כן הוא קצת לא נקי מה לעשות חח http://img81.imageshack.us/img81/5769/70499093xl9.jpg זה 80MM המאוורר הזה נכון? ועכשיו רציתי לדעת אם יש לי מקום לשים מקדימה במארז מאווררים שמכניסים אוויר הנה תמונות כי לא כול כך הבנתי אם יש לי מקום הנה כמה מקום תגידו לי אם זה בשביל מאווררים יש לי 2 עיגולים כאלו אחד מימים ואחד משמאל http://img91.imageshack.us/img91/9885/15394019ro4.jpg הנה עוד תמונה וזאת אומרת איך אני מעיף תדבר הזה ליד הארד דיסק? כי …
-
- 11 תגובות
- 653 צפיות
-
-
נניח ויש לי את גוף הקירור שמגיע עם AMD Athlon 2500 : מדובר בקירור הסטנדרטי הבסיסי, גוש מתכת בצבע אפור (צלעות הקירור) ומעליו מאוורר פשוט. לעומת זאת אם לוקחים את ה Silent boost (לא זוכר איזה ספציפי), יש לו מאוורר קצת יותר גדול (אני חושב), וגוש (צלעות קירור) בצבע ברונזה. האם החומר שממנו עשויי גוף הקירור השני (הברונזה) משפר משמעותית את קירור המעבד ? כלומר, אם אקח את המאוורר של ה Silent boost, וארכיב אותו על גוף הקירור האפור שמגיע עם המעבד - הקירור יהיה פחות טוב ?
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב עם לוח אם ASUS P5K וזיכרון DDR2-800 של OCZ עם CL=4 קראתי במפרט של הלוח אם וכתוב שם: "Due to chipset limitation, DDR2-800 with CL=4 will be downgraded to run at DDR2-667 by default settings. If you want to operate with lower latency, adjust the memory timing manually" לא כל כך הבנתי מה זה אומר... איך אתם מציעים להגדיר את הזיכרון ב BIOS? אפשר לשנות את ה CL מ 4 ל 5 ב BIOS ואז להישאר עם DDR2-800 ? מחכה לתשובתכם ! תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אוקיי אז רציתי להעלות ל3.2... בלוח שלי יש אופציה של cpu level up , השתמשתי בה ובחרתי בOC למעבד Q9770 התדר עלה ל3.2 , הכל יציב ויפה ו23 מעלות גג בלחץ.. רק שהוא קבע לי את הזיכרונות ל903MHZ , יש לי אופציה להעלות אך לא בקפיצות שאני מגיע ל1066 האם להעלות את התדר שלהם? צריך לעשות עוד משהו במקביל? תודה לכל העוזר...
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לבצע אפגרייד למחשב שלי (לוח, מעבד AMD ,מארז כרטיס מסך, וזכרון) אני לא מתכווןן לבצע OC. מה הציוד המינימלי/מומלץ (מארז, ספק.מאוררים ) שאני צריך לרכוש על מנת לחסוך לי בעיות התחממות של המעבד? האם מספיק לי מארז סטנדרטי ולהוסיף מאורר (Vocano?) למעבד? תודה,
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם המאורר הקידמי שלי נדפק ( גם לאחר שימון עושה המון רעש ) והאחורי לא ממש דוחף אויר, אז אני רוצה לקנות 2 מאוררים חדשים. אני צריך 2 של 80 מ"מ וחייב שאחד מהם יהיה במידות של 80X80X25 ( בחלק הקידמי איפה ש-ה HD אין מקום ליותר מזה ). עדיף מ www.goldtop.co.il או www.pandas.co.il מחיר לשני מאוררים: עד 100 ש"ח ( אפשר קצת לחרוג במידה וזה שווה את החריגה ) ועוד שאלה ( לא יודע אם היא קשורה לכאן ) האם הכבל הבא: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11341&catid=201 יתאים לכונן ולצורב שלי? פשוט יש שם הרבה באלגן אם יש לכם עוד הצעות למשהו שיעשה במארז קצת סדר ( בעיקר בחוטים של הספק כוח ) , אתם מוזמנים להציע
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-