אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברה, אני רוצה להחליף heatsink ומאוורר למעבד, אני חושב שהתושבת היא LGA 775 -כלומר פנטיום 4 (ערכתי תשורה הזאת כדי למנוע בלבול - למי שקרא אותה גם לפני התיקון) איך אני יכול לדעת בוודאות (ההיטסינק יושב לי פה על השולחן) והאם כל היטסינק+מאוורר של תושבת 775 יתאים ? אני לא יודע אם משתלם לקנות דגם Thermaltake Silent Heatpipe (Socket 775) שעולה 165 ב KSP או דגם אחר (שוב ב KSP) בשם "?Spire (Socket 775" לכשאקנה את זה, אז אני כבר יעדיף למרוח מחדש תחומר הטרמי, אז ראיתי תמדריך הנפלא הזה http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/ רק דבר אחד שלא הבנתי זה שרשום שם "חומר טרמי כלשהו". מאיפה אני יכול לקנות חומר טרמי? (ומה לקנות בדיוק...) תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 654 צפיות
-
-
הדבר היחיד שאני רוצה ממנו זה שיהיה שקט
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום. יש לי מעבד: p4 2.8 asus ולוח אם asus-->p4s800 deluxe 512m 80g R9600xt וכו.. בדקתי את הטמפרטורה דרך הביוס בקטגוריה של cpu. המפרטורה ברגע זה נעה בין 50-55 מעלות האם זה בסדר ?
-
- 5 תגובות
- 654 צפיות
-
-
הטמפ' של המחשב שלי כרגע אינה ידועה בשל זיוף בתוכנה + ביוס לכן אני לא רוצה לקחת סיכון אלה לקנות מאורר שיחזיק את המערכת שלי . התקציב שלי הוא נע בן 150-300 מומלץ שיהיה שקט ואיכותי ויספק אותי המערכת שברשותי : ?Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE? ASUS A8N-E Nf4 ?512Mb 400MHz Kingston CL3?x2 GIGABYTE ?6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E? Western Digital ?160GB SATA II 7200RPM 8MB? ?HEC Compucase CI-6A21 400W? ועוד בקשה: אם תוכלו אני ישמח מאוד ורוצה לדעת אם הוא יכנס במארז שלי ואם כן איפה אני ממקם אותו ואיך. ובסביבות כמה המאורר הזה מוריד מהטמפרטורה , ז"א נגיד והטמפרטורה שלי היא 39 לכמה הוא יוריד אותה בערך? תודה רבה חברה יום נעים =) תודה מראש..
-
- 12 תגובות
- 654 צפיות
-
-
http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1380 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1297 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1520 לוח P43 של גיגהבייט, E5200 מעבד מצויין עם יכול OC מדהימות וזיכרונות 800 של G.Skill עם יכול OC טובות. המערכת תשמש לפיתוח, הרצת שרת WEB לבדיקות, הרצת שרת אורקל/MYSQL. מערכת ההפעלה תהיה OSX למי שמכיר. הדיסק שיהיה הוא בגודל של 250GB SATA2 שזרוק לי בארון... וכרטיס המסך יהיה ככל הנראה אחד מאלה: HD3850,HD2400XT, ATI 2600 תודה רבה על העזרה. אם יש אפשרות גם להוסיף קירור לצי'פסט במחיר הזה אז טוב מאוד.
-
- 6 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אהלן יש לי כרטיס מסך HD4830 ומתכנן כעת לבצע לו OC עד כמה שניתן עם קירור סטוק. היה לי עד כה מסך 17 אינץ, כעת יש לי 19 ואני מעוניין לבצע שיפור בביצוע הכרטיס מסך. המפרט שלי הוא: מעבד E8400 לוח אם : ASUS P5Q PRO זכרון : g.skill -- 4GB 2GB x 2 ספק: נראה לי ג'נרי כ 400 - 450 וואט. ---- איך ניתן לבצע OC טוב ויציב לכרטיס מסך דרך המגהדרייב ? אם אפשר קצת לפרט כדי למנוע סיבוכים. תודה
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
-
שלום כולם, הורדתי זה עתה את התוכנה CPUCooL בגרסא 7. התקנתי, עשיתי ריסטרט כנדרש והרצתי. יש שני בקרי טמפרטורות פה. Temp1 = 35 Temp3 = 70 מזה מה? ואם המעבד שלי עובד על 70 זה נורא נכון??? את המפרט שלי ניתן לראות מימין - אנא עזרו לי לקרר חזרה את המחשב.
-
- 5 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בעסק בלה בלה בלה יש לי מחשב הנ"ל P4 2.6G 800MHZ BUS ASUS P4P800 Deluxe 512Mb DDR 400Mhz (Installed as Dual) נסיתי לעשות אוברקלוק קטן, שזה יחסית קל עם הלוח שלי, והעלתי את המחשב ב20 באופציה אוטומאטית ועכשיו המחשב מראה לי 3.15 גיגה מהירות SYSTEM CLOCL 240 SYSTEM BUS 960 MULTIPLIER 13 עבדתי עם המחשב כרבע שעה בלי משחקים או משהו ממש מיוחד אבל הפעלתי תוכנות... הטמפ' שמוצגת לי היא 35 מעלות למעבד ו40 ללוח אם. זה נורמלי ולא מראה שום חריגה... הציוד לקרור הוא המקורי של אינטל ואין שום דבר מיוחד האם זה אומר שהמחשב יכול לרוץ ככה לאורך זמן? והאם זה בכלל כדאי, מכיוון שאני רואה שזה בכלל לא מאמץ את המחשב אז בעצם אפשר להשאיר אותו על המקורי של 2.6 ובכלל קראתי שכל המעבדים בסדרה …
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לשני מאווררים 80MM. אחד שיהיה מוציא אויר, ואחד שיכניס. לא איכפת לי המחיר רק ששניהם לא יעברו את ה 75 שקל. אה ומאד חשוב שיהיו שקטים (כמה ש800MM יכולים להיות שקטים)
-
- 12 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מאוררר גאנרי 120 ממ" 12v 0.58A אז איזה יותר טוב לי מכול הבוררי סיבוב שקימים הנה דוגמה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/default.php?cPath=174_158&newitem=true
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
המפרט כולל את המעבד שצויין, לוח אם GIGABYTE GA-K8NF-9 וזכרון DDR400. תדר ה BUS ללא OC היא 200MHZ ותדר המעבד הוא 2000MHZ. העליתי את תדר ה BUS ל 240 ותדר המעבד עלה ל 2400MHZ. במצב החדש תדר הזיכרון הפך ל 200MHZ שזה המקסימום של DDR400. לאחר 20 דקות של עבודה ב 100%, טמפרטורת המעבד התקבעה על 36 מעלות. לפי הטמפרטורה, ניתן לכאורה לסחוט עוד מהמעבד אבל אז תדר הזכרון יעלה על 200MHZ. האם יש סכנה שהזכרון יינזק ?
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
טוב שלום כולם... אני דיי חדש בעסק של ה OC את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד..... אז התחלתי לעשות קצת שינויים בבאס ובמכפלה ומהר מאוד הבנתי שמה שעוצר אותי זה הזכרון... הוא מסרב לעבוד בבאס מעל 360~ (180) למרות שהוא אמור לעבוד ב 400! ניסיתי לשנות את התיזמונים וזה לא ממש עזר... השאלה היא האם עדיף להישאר עם באס נמוך ויחס סינכרוני?! או להעלות את הבאס ולשנות את היחס... תודה מראש מאור..... חוץ מזה רציתי להוסיף שכשאני ב OC מידי פעם ה WINODWS שולח לי איזה מסך כחול ועושה ריסט (אני חושב שהזיכרון לא בסדר) אז אשמח אם תגיבו גם בקשר לזה... חוץ מזה למי שרוצה לדעת אני עכשיו על באס 178 ומכפלה 12
-
- 8 תגובות
- 654 צפיות
-
-
טוב אז ככה, לפני כשנתיים וחצי קניתי בKSP מחשב עם מעבד E6300. הכל היה טוב ויפה וכשקיבלתי אותו המעבד היה בקיץ עובד על 38 במנוחה ומגיע ל50 במאמץ של כ10 דקות. (לא עבר לי אף פעם את ה55 מעלות). עכשיו היום המחשב נכבה לי בפתאומיות ורציתי לבדוק את הטרמפ'. במנוחה 50 מעלות והגיעה במאמץ של כ5 דקות ל80 מעלות. יש איזה קירור שהוא לא סטוק על המעבד (אבל נראה ממש זול) שKSP התקינו. הגוף קירור יושב מצויין על המעבד. אני מחפש פתרונות וכמו כן אני חייב לציין שאינני רוצה לעשות OC.
-
- 7 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אני עדיין נמצא בתהליך והיום אחרי עוד לילה מוצלח של פריים95 החלטתי לעלות את הרף עוד קצת. מ 240 ל 245FSB אם עד עכשיו הכל עבר דיי חלק הרי שעכשיו שמתי לב למשהו דיי מדאיג. זה מה שיוצא בסוף בדיקת ה OCCT. האם זה מסוכן? אולי צריך לעלות את המתח עוד קצת? מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 654 צפיות
-
-
ההיטסינק שלו יושב גם על הזכרונות של הכרטיס מסך, או שלקירור הזכרונות צריך לקנות היטסינקים נפרדים? הוא בא עם דבק או גריז טרמי?
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
יש לי קירור למעבד Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan האם זה יתאים למעבד כפול ליבה?( 3800AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor ) ואם לא ..אז איזה צריך ליקנות...תודה! ואיזה לוח אם כדי לקחת?
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
טוב,אז אני עושה OC,אבל כשאני נכנס ל-HARDWARA MONITOTING אני מקבל תדר ליבה אחר,ותדר זיכרון אחר.השאלה שלי היא מה הנכון?שהכי מדויק זה . מצרף צילום של ההבדלים. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי, יש לי לוח של ג'יגהבייט דגם Gigabyte GA-945GCM-S2L ואני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך דגם Club3D HD4830 ולמעבד דגם E7400 של אינטל. הספק שלי הוא מדגם Tomahawk 450W של Enermax. האם יהיו לי בעיות כלשהן בגלל הלוח? אם לא, כמה % OC, לדעתכם, אני אצליח לבצע למעבד ולכרטיס מסך? תודה מראש. ;D נ.ב. אם האשכול לא קשור לפה, בבקשה תעבירו. אני חדש פה ולא כל כך בטוח לאן לשייך כל דבר...
-
- 10 תגובות
- 654 צפיות
-
-
יש לי מעבד E8500 על לוח ASUS P5N-D. ה-default זה FSB=1333MHz ו-DDR=800MHz. ניסיתי 1600 עם 800, XP לא עולה. אבל... 1667 עם 833 עולה יופי, ואפילו עובר Prime95 Small FFTs במשך שעה (ואז פשוט הפסקתי את הבדיקה). איך זה שעם ערכים יותר *גבוהים* זה פתאום עובד? ???
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
שלום ראיתי את המדריך לOC לכרטיס מסרך אבל אין OC למעבד אז משהו יכול להסביר לי או להביא לי מדריך לOC למעבד תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
יש לי מערכת טובה ,לא היה לי ממש זמן להתעסק עם OC עד היום והגיע הזמן ככה המפרט שלי DFI SLI-DR AMD 3700 SD PDP PATRIOT TCCD 2-2-2-5 זכרונות דיי ג'יפה:\ אבל עדיין TCCD קירור למעבד XP 90 +מאורר 90 המעבד במנוחה נמצא על 31 מעלות . אשמח לתת לו קצת OC ,אשמח אם תדריכו אותי מה לעשות וכו' תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
מדוע כל דוגמאות הOC משתמשים ב800MHZ ולא 1066 . במאמר של tomshardware ראיתי כי ל1066 יש עדיפות של 10% בביצועים ?
-
- 5 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי אני קונה מחשב חדש בימים הקרובים והמארז שאני קונה הוא ה CM-690 . חשבתי להתייעץ אתכם לגבי הקירור בו , משום שאני חושב שאפשר להוסיף לו מאווררים , על מנת לשפר את זרימת האוויר שבו (ואת הקירור שלו , מתוכנן אוברקלוק למעבד). הכנתי "שרטוט" לדוגמא - הסבר קצר ושאלות - המארז מגיע עם מאוורר 120מ"מ שמכניס אוויר למטה באזור הדיסקים הקשיחים . - באמצע (ריבוע כחול כהה ותכלת) זה גוף קירור המעבד - TL 120U AC 12cm fan - המאוורר בצד שמאל הוא 120ממ מוציא אוויר 1). אני חושב להוסיף מאוורר של 120מ"מ או 80מ"מ מתחת לכונני דיסקים (בטורקיז) אבל רציתי לשאול אותכם אם זה יהיה משמעותי / כדאי . 2). החורים מאחורי המקום של המעבד זה , כמה שאפשר לראות , מקום להוספת מאוורר מאחורי המעבד - כדאי להוס…
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום, יש לי במארז מעין גריל פלסטיק בחזית (גודלו בערך 10*3), והייתי רוצה לשים מאחוריו לדים שיאירו בהתאם לפעילות ההארד דיסק. אני חושב שאני אצליח לחבר כמה לדים במקביל, כך שזו לא תהיה הבעיה. מה שאני לא יודע לעשות זה להאיר את כל השטח באופן אחיד בעזרת הלדים. למישהו יש רעיון איך לבצע את זה?
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-