עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן, יש לי מעבד Q9550, כשנה, קירור סטוק. למארז יש מאוורר 12 פולט החוצה באזור המעבד, מאוורר 12 מכניס אוויר בתחתית מקדימה, ועוד מאוורר 12 או 15 הרבה יותר חזק מעליו. הדלקתי את המחשב, ופתחתי coretemp: במנוחה אני מקבל ב-4 הליבות טמפ' בין 34-40. כאשר הרצתי את המשחק FSX אשר מנצל לי את כל הליבות במקסימום, הגעתי אחרי פחות משתי דקות לטמפ', המקסימליות הבאות: 1: 71 2: 64 3: 71 4: 74 המעבד עבד על 100% והגעתי ל-טמפ' ממוצעות של 60-65. האם זה תקין???? תכננתי לעשות אובר קלוק מ-2.83 ל-3.2 פחות או יותר ולהישאר עם הקירור סטוק. עכשיו אני מהסס... אשמח לדעת מה אתם אומרים תודה רבה

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  2. Started by shainov,

במפרט הנ"ל עשיתי למעבד שלי OC של 15% מ3.2 ל3.6...זכרונות עלו בתדר ל400 בDC וזה על מתח של 1.36(קבוע לי בAUTO)..דבר ראשון האם לשנות את המתח..?? דבר שני זכרונות סמסונג (2של 512)פועלים במקור על 1.85וולט ואני העלתי אותם ל1.9 כאשר הם עובדים על 400.. נגיד והם בתווח פעולה של בין 733ל800איזה מתח צריך להיות?? תודה למגיבים.שבת שלום.

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  3. Started by joko7,

שלום לכולם :hi: הורדתי את התוכנה הזאת שחשבתי לתומי שהיא אמורה לספק לי נתונים או ניטור או איך שתרצו לקרוא לזה על המצב הנוכחי של החלקים במחשב,טמפרטורות של מעבד והלוח אם ומהירות הסיבוב של המאווררים ומתח מהספק והיו שם עוד כמה דברים שלא הבנתי אבל הקטע שקרע אותי היה שאני צריך להזין את הנתונים בעצמי לתוכנה, מהיכן אני צריך לדעת אותם? ואם אני חושב בטעות ש80 מעלות זה סביר למעבד ומגדיר בתוכנה ל 80 ,, מה זאת השטות הזאת ומהיכן אני צריך לדעת מהם הנתונים הנכונים להזין?? אני לא הבנתי את זה בכלל ואני בכלל תוהה לגביי הקטע של המדידה עם התוכנה, לא זכור לי שהתקנתי חיישנים או מד-חום כלשהו בתוך המחשב אז על סמך מה נעשית המדידה של הטמפרטורה? מי יאיר את עיניי בהסבר ויתן לי גם על הדרך את הנ…

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  4. הטמפ עלתה במאמץ ל51 אחרי שינו מ 400MHZ ל 460MHZ. יש למישהו עיצה?

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  5. Started by Danix60,

אז ככה יש לי כרטיס מסך Geforce 9600GT 512 MB INNO3D ואני מעוניין לקנות קירור לכרטיס מסך תקציב : 130 חריגה של 20 שקל קירור למעבד מוכן להשקיע 150-250 AMD Phenom 9600 X4 BlackEdition QuadCore 2.3GHz@2.6GHz לי כרגע יש את זה :

• 11 תגובות
    • 790 צפיות
  6. Started by rk666,

יום אחד אני נכנס לתומי לbios ובודק שם את הטמפרטורה, סתם בשביל הקטע, חשבתי שזו תהיה אותה טמפרטורה כמו בASUS PROBE ובMBM אבל התברר לי שלא, זו היתה טמפרטורה גבוהה ב10 מעלות! כל התוכנות אומרות לי שיש לי 35-45 אבל בביוס זה מגייע ל55! אני לא יודע מה הטמפרוטורה האמיתית של המחשב שלי . נ.ב הפרשי הטמפרטורה הם רק של המעבד ולא של הלוח.

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  7. Started by daniel0089,

היי, אז לפני שאני מתחיל לעשות OC לE6300 שלי... 1)האם חייבים לבטל את כל הדברים שכתוב במדריך באתר למרות שאני לא רוצה להגיע ל1000GHZ אלא עד 2.2GHZ בערך (הסטוק שלי הוא 1.86)? 2) לא כל כך הבנתי מה עושים עם הזכרונות,SPD וכל השטויות האלו.. אשמח להסבר... 3) מה להגדיר בכיבוי אוט'? 70 מעלות? 4) לכמה אתם חושבים אני יגיע עם הקירור שבמפרט בצד? 5) מאז שכתבו את המדריך ועד עכשיו, מומלץ להתקין תוכנה אחרת מזו שכתוב במדריך או להוריד בידיוק את מה שכתוב שם?אם יש לכם המלצות לתוכנות יותר טובות אשמח ללינק להורדה.. עריכה: אפשר קישור להורדה של 3DMARK07 בבקשה? 06 לא תומך בDX10 תודה לכולם!

• 13 תגובות
    • 934 צפיות
  8. Started by Dark-Ninja,

החיבור של המאוורר החדש למארז שלי הוא לא כמו החיבור שיש בלוח אם אז לאיפה אני צריך לחבר את המאוורר ? נ.ב יש תמונה:

• 9 תגובות
    • 729 צפיות
  9. Started by amisha,

האם לדעתם יש סיבה מוצדקת לשדרג מה 7000 ל 7700 ??

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  10. Started by wowohw,

מערכת קירור למעבד עם צלעות קירור...? אני לא כלכך מתמצא אמרו לי צריך לפרק את כל המחשב ולהרכיב אותו מחדש... כמה אמורה לעלות לי ההתקנה בערך?

• 5 תגובות
    • 561 צפיות
  11. מחפש המלצה לפיתרון קירור שקט שיעשה את העבודה (לא למטרות oc - לפחות לא עצבניות). יש למישהו ניסיון עם Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 ?

• 7 תגובות
    • 622 צפיות
  12. Started by Yaron-Cohen,

Thermalright XP-120 + Thermaltake Thunderblade 120MM AeroCool DP-103 Cpu Cooler Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan ZALMAN CNPS7000B-AlCu CoolerMaster Hyper 48 KHC-L91-U1 אני מחפש גם שקט..!!...זה לא הכי חשוב..אל מומלץ..!!

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  13. Started by guylederer0,

שלום יש לי את הכרטיס HD4870 1GB ... אני מעוניין לעשות לו OC ... העלתי את התדר מ 750 לאט לאט ועשיתי בדיקה ב FurMark על 1920X1200 על אפשרות Benchmarking MSAA שמתי על 8X הOC החזיק לי למספר מסויים ... אבל שהחזרתי בחזרה אתה MSSA ל NONE הוא ישר הביא לי שגיאה של VPU RECOVER שזה אומר שה OC לא מחזיק ... האם יש הבדל בין MSAA ? והאם OC מסויים יחזיק על אחד מהם ולא על השני ?... אני ממש ניסיתי לשבור תראש פה ... מישו יש רעיון ?

• 9 תגובות
    • 838 צפיות
  14. יש לי שני חוטים שיוצאים מהמאוורר אדום וכחול ולפוטנציומטר יש 3 רגליים...

• 12 תגובות
    • 863 צפיות
  15. Started by Oranili,

אני צריך קירוור טוב למעבד... מעבד : AMD ATHLON 64 BIT DUAL CORE 4.2 משהו טוב .. מ KSP

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  16. Started by danieln9,

שלום אחים שלי אני רוצה לעשות מודינג אני מבין בחומרה אבל עד היום לא יצא לי לעשות מודינג...... היה לי מארז ישן עכשיו קניתי חדש אבל כאשר קניתי אבא שלי (כמו תמיד) לא אוהב להוסיף כסף על שטויות ויש לי את המארז הבסיסי והטוב הזה עכשיו רציתי לישאול האם כאדיי לקנות דלת עם חלון ? ואז לעשות עבודה אישית ? כי גם לא ניראה לי שיש הרבה מקום מבפנים. מי שיכול להציע אני מקבל הכל אז תודה מראש דניאל נורמן

• 11 תגובות
    • 847 צפיות
  17. Started by Barsl,

שלום לכולם המחשב שלי עושה המון רעש ונראה לי שזה בגלל שהכרטיס מסך מתחמם או משהו הוא מגיע לאיזה 70 מעלות תמונה: http://img14.imageshack.us/my.php?image=27929495.jpg מה אפשר לעשות? תודה

• 12 תגובות
    • 3.8k צפיות
  18. Started by ccc,

שמישהו חולה הוא לוקח מדחום ובודק מעלות אם אני אקח את החיישן וישים אותו מתחת ללשון למשל שאני חולה זה יחשמל אותי או משהו ? ;D השאלה תקפה להארד קנו ולכל מוצר עם חיישנים, זאת יכולה להיות דרך קלה לבדוק טמפ' האם זה בטוח?

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  19. Started by ori_ab,

היי, אני מעוניין להחליף את מאוורר ה-120MM שלי (+2000RPM, רועש בטירוף) במארז ולהתקין מאוורר שקט במקומו. אני מתלבט בין 2 דגמים של SCYTHE S-FLEX, האחד במהירות 800RPM והשני במהירות 1200RPM. מאחר ואין לי כלל נסיון במאווררי מארז, אשמח לקבל חוו"ד של בעלי נסיון בדגש על הפרמטרים הבאים : 1. שקט - אמנם רעש זה עניין יחסי, אבל האם ישנו הבדל משמעותי ברעש בין 2 המאווררים (הנתונים היבשים ידועים לי אבל הם לא אומרים לי כלום) 2. עצמה - האם מאוורר של 800RPM מספיק חזק כדי לקרר את המארז? וזה מה שיש לי במארז : C2D עם סטוק (יוחלף בקרוב לפריזר 7 פרו), OC של E2200 ל-3.2, מנוחה-37, 8600GT עם קירור פסיבי, 2 כוננים קשיחים, ללא מאוורר בקדמת המארז. תודה!

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  20. Started by amit1242,

אהלן....יש לי E2160 ואני לא מצליח לעשות OC... אז ככה...הלוח אם הוא 945GCMX-S2 של ג'יגבייט וזכרונות 2GB 533MHZ [אחד של קינגסטון ואחד של אמריקן זבלה] עשיתי הכל כמו שצריך,אחרי זה עשיתי F10 [שמור וצא] ושום דבר לא שתנה...מה לעשות? תמונה של הביוס http://siz.co.il/my.php?file=ttmiocnr0hmz.jpg

• 0 תגובות
    • 405 צפיות
  21. Started by Lurkers,

ראשית אני מצהיר שאין לי מושג בOC אף פעם לא עשיתי OC ואני עדיין לא בטוח שאני אעשה OC (לא מכיוון שאני לא רוצה אלא מכיוון שאינני יודע ומן הסתם מפחד להרוס חלקים אם אינני יודע מה לעזאזל אני עושה..) אני לא קראתי את כל ההודעות בפורום OC, מכיוון שאין לי מושג בזה ובכדי שאוכל בכלל לשאול שאלות ספציפיות יותר אני צריך לדעת מידע בסיסי וכמובן שלא אעיז לעשות בלי להתייעץ ולכן אני מתייעץ אתכם... שנית לפי ההודעות שקראתי בפורום אני כבר בטוח שצריך קירור כלשהוא למעבד (ואני לא יודע לאיזה חלקים נוספים צריך עוד קירור) מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1260 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤625 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX880…

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  22. מקוה שזה בפורום הנכון אם לא נא להעביר תודה

• 9 תגובות
    • 749 צפיות
  23. שלום לכולם איך לעזאזל אני יכול לבצע המהרה ללוח ECS P4VMM2 V7.3 מעבד INTEL P4 2.66 חיפשתי בכל מקום אפשרי , ולא מצאתי תוכנות או דרכים כלשהם על הלוח תודה

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  24. יש את הרשימה ומה זה כל דבר מהרשימה בצד ימין והאחרון הוא עם סימן של אש רציתי לדעת למה? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.