עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Laydeejane,

איך ה BAREBONE הזה בשביל Overclock ? לפי מה ששמעתי הלוח שלו מגיע עם הרבה אופציות ל המהרה האם זה נכון ? האם הוא מספיק מקורר כדי להמהיר מעבדים במיוחד כאלה של AMD שהם ממש תנורים

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  2. Started by Armageddon,

I have an Asus A7V266E board and on the northbridge there's a tiny HSF, recently the fan began making very annoying noises that are disturbing my sleep, a small bang on the case used to stop the noise but now it wont stop. Im not looking to use the warranty on the board or try to replace it , im looking for either Zalman passive chipset cooler or Vantec copper chipset cooler but wasnt able to find them. If any of you have any idea where these or another valid option might be available i would appreciate the help. Thanks in advance, Armageddon.

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  3. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

חשבתי אל SP97 אבל אז ראיתי ביקורת אליו ואין לי תלנוות אל הביצועים רק אל קושי ההתקנה של ההיטסינק :-\ אז חשבתי לחסוך ולקנות SLK900A מה אתם אומרים הוא שווה? הוא גם מתאים למאוררי 92מ"מ ואין לו את ההיטפייפס... וכמובן קל יותר להתקין אותו... SP97 עולה 288ש"ח SLK900A עולה 208ש"ח מה אתם אומרים אל ההיטסינק SLK900A ?? עד כמה הוא גרוע יותר? וכמה מעלות יהיה לי אם SMART FAN 1 שאני יקח מהוולקנו ???

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  4. Started by danieln9,

שלום יש לי בעיה יש לי לוח A7N8X DELUXE של אסוס ויש חיישן (SENSOR 3) והוא מגיע ל127 מעלום צלסיוס בדוק!! בשני תוכנות האם זה טעות?? דרך אגב קראתי באינטרנט שעשו צילום טרמי ויש קצת בעיות של הפיזור החום אבל הגירסה עם הצילום הטרמי היא גירסה יותר ישנה של הלוח אם ודרך אגב בגירסה עם הצילום הטרמי יש היטסינק על הגשר הדרומי ולי אין אז אני עכשיו הוצאתי היט סינק מכרטיס גרפי ישן ואני אדביק את לגשר הדרומי אבל ביגלל שלא מצאתי משהו בגודל קטן מספיק אני חותך את זה עם מסור דק(דרך אגב אני גר באוסטרליה אז אי אפשר להמליץ לי על חנויות בישראל) אבל בכל מיקרה קניתי מישחה טרמית של COOLER MASTER אבל עכשיו גיליתי שאני צריך גם דבק טרמי ביגלל שלגשר הדרומי אין חריצים כאלה לכליפסים וצאיך לבדביק אז עוד שאלה…

• 9 תגובות
    • 675 צפיות
  5. כל מפסק שולט על מאוורר אחר (קדמי, אחורי, ספק וכרטיס מסך) הרעש ירד פלאים ועתה נשארה בעיה כואבת אחת: :'( המאוורר של המעבד מרעיש נורא (וזה בולט עכשיו יותר כשאין רעש מהמאווררים). אני מרגישה שכל ההשקעה שלי ירדה לטימיון כי כמעט ולא שמים לב לשינוי ברעש הכללי שהמחשב מפיק. אינני יודעת מה כדאי לעשות: :-X 1. לקנות מאוורר חדש למעבד מתוך תקווה שיהיה שקט יותר (בכלל לא בטוח שימכרו לי מאוורר) 2. לשלוט על מהירות מאוורר המעבד ע"י מפסק ונגד (שיפיל מתח על עצמו וכך יפחית את מתח הזינה למאוורר). מה דעתכם? פרטים טכניים: - מדובר במאוורר גנרי של מעבד (סלרון 1.8 גיגה וכשקניתי את המחשב לא נשאלתי על מאוורר זה - סימן שקיבלתי מאוורר פשוט מאוד) - לוח אם D845GBV של אינטל - את הפןבאס בניתי ממפסק פשוט …

• 11 תגובות
    • 675 צפיות
  6. Started by Access Denied,

אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך ואני משתמש בצלעות קירור שהיו שייכות למחשב ישן שהיה לי ומאוורר שמתאים להן. הבעיה שאני לא רוצה לקדוח חורים בכרטיס אלא פשוט להדביק את הצלעות. חשבתי על דבק חם או משהו בסגנון אבל אמרו לי שבדבק יש מרכיבים כמו אצטון שיכולים להמיס סיליקון או רכיבים שנמצאים על הכרטיס.. שמעתי שקיים משהו שנקרא "דבק לאלקטרוניקה" שמאפשר הדבקה של כרטיסים אלקטרונים.. האם הדבק הזה יעבוד? והאם יש בעיות בהדבקת סינק??

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  7. אני צריך דחוף תוכנה לבדיקת טמפרטורה של כרטיס מסך דרך הווינדוס עם בכלל קיים דבר כזה ושהתוכנה עם אפשר גם תבדוק טמפרטורת מעבד תודה רבה לעונים

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  8. דבר ראשון זה שאני יעלה את הV מ1.4 ל1.5 למשל יעזור לי במשו ב OC?.. אני עם מעבד AMD 3500 A8N-E 512X2 OCZ CL2.5 400MHZ לא שיניתי יחסים.. המעבד כרגע 2552 הזיכרון יציב 464MHZ והוא נשאר עדיין על CPU/11 וסוחב.. החרא שיש לי ספק ג'נרי והוא כנראה גם מגביל אותי כי הייתי כבר על 2600+ בלי לשנות יחסים והמחשה עשה ריסטים פעם ב.. למרות שהוא עבר בדיקת יציבות של 16מגה.. לעלות V במעבד?. יעזור במשו?

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  9. אני מתכוון לקנות את המחשב הזה: barton2500 abit NF7-LS שלום, אני אקנה מחשב חדש ואני מתלבט איזה גוף קירור לקחת , אני רוצה שיהיה לו מצב שקט, שיקרר טוב ושיהיה זול. אני אולי יעשה OC קטן(מאד) בעתיד(הרחוק). השאלה השניה שלי היא איזה זיכרון לקחת, חילקתי אותה לתת שאלות: הביצועים עם fsb333 יהיו אותו דבר בערך בין זיכרון 333 ל400? אני אוכל לעלות את הבאס ל200 ולהוריד את המכפלה (שתישאר מהירות המעבד המקורית) בלי שום בעיה אם אני אקח זיכרון 3200? מה הפרש הביצועים (לא של הזיכרון, של כלל המעכת) בין fsb200, fsb166 באחוזים (פחות או יותר)? אם אני אקח זיכרון 333, איזה כדאי לקחת (להתחשב במחיר): sumsong-504 geil-428 twinmos-472 ??? כנ"ל ל400: sumsong-556 geil-531 twinmos-547 ??? שאלה אחרונה (…

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  10. אני צריך לדעת קצת פרטים על המערכת הזו: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0079/cl-w0079.asp אם יש בה את הבלוק שמתלבש על המעבד, את המשאבה, ואת כל הציוד הנלווה. ועוד שאלה אם זה מתאים לסוקט של LGA 775 - אם בכלל קיים את הבלוק קירור אני חדש בתחום ואני לא מבין אז אל תבואו בטענות אליי אני רק מברר פרטים תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 675 צפיות
  11. אז ככה. המצב ההתחלתי שלי לא היה הכי טוב. לא היה לי מאוורר שמוציא אוויר מאחורה (כן, כן, אני יודע, לא חכם) מאוורר סטוק רועש ומציק. ושאיפה בלתי נגמרת לשקט. החלטתי לעשות את זה בשלבים. דבר ראשון, להרכיב את ה-SFlex ולראות את ההשפעה על הטמפ'. ורק לאחר מכן להתקין את הנינג'ה. כל הטמפ' שיופיעו פה הן במנוחה. שלב א' - תמונה ראשונה וטמפ' הלוח גבוהה יחסית. הטמפ' האלה הן טמפ' לאחר שהמחשב עמד 25 דקות בערך ללא שימוש. לעומת השלבים הבאים שבהם עשיתי פעילות מועטה. שלב ב' - תמונה שניה הרכבתי את ה-SFlex סגרתי חזרה את המארז, הדלקתי והמתנתי מס' דקות לאחר מועט עליית ה-Windows. כפי שניתן לראות טמפ' המעבד ירדה מאוד, וכך גם מהירות המאוורר של המעבד, ועכשיו הוא פועל בחצי מהמהירות המקורית.…

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  12. כותרת [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 675 צפיות
  13. Started by Tenx_Boy,

יש לי Radeon 9800 non pro כמו שאפשר לראות במפרט והוא של הרקולס הוא בא עם קירור סטוק מאוד טוב כאילו מאוורר ל GPU סינקים לזכרונות ולמאחורה של המעבד של הכרטיס אני מצליח להגיע עם הכרטיס למהירויות גבוהות 400 CORE 360 MEM אבל שאני עושה אוברקלוק כל כך גבוהה הכרטיס מתחמם ממש ואם אני נוגע בסינקים אני מרגיש שזה מאוד חם במיוחד הסינק על המאחורה של המעבד. יש לי עכשיו מאורר מתחת לכרטיס מסך שעושה עליו רוח אז מהחלק התחתון אני מרגיש שהוא קר מאוד עכשיו רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות קירור אקטיבי למאחורה של המעבד ואולי זה יעזור לדחוף את הכרטיס ליותר OC. אבל יש לי בעיה גם לעשות את זה בגלל שבלוח שלי IS7 שקיבלתי עם המאוורר החדש כאילו מה שיש על ה IC7MAX3 אז המאוורר על הנורט'ברידג' גדול מאוד ועכ…

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  14. אוקיי יש לי את המחשב הבא: p4 3 Ghz Abit AI7 uGuru OCZ 2x512 MB DDR 400 Mhz Radeon 9800 ועוד כל מיני דברים לא רלוונטים לאובר קלוק... הקיצר, כמו שאתם יודעים יש ללוח אם שלי תוכנת אובר קלוק דרך הווינדווז אז עכשיו אחרי משחק או שניים המעבד שלי על 3.18 ו- front side bus speed = 212 הממ הטמפ במנוחה היא כ 38-40 מעלות, והשאלה שלי היא עד כמה כדאי להעלות את ה front side bus? (זה מה שהתוכגנה של הלוח אם נותנת לי להעלות) ומה עוד אני צריך להעלות אם בכלל? נ.ב אני עדיין עם הקירור הרגיל, את הקירור שהזמנתי אני יקבל עוד שבוע שבועיים... (אם יש לכם תוכנה טובה לאובר קלוקינג של הראדון 9800 תנו לי לינק בבקשה)

• 9 תגובות
    • 675 צפיות
  15. אהלן, יש לי לוח P4P800 של אסוס,הרגיל. עכשיו,כיביתי תספרד סקטום [נדמה לי ככה קוראים לזה לא בטוח],כיביתי תהייפר ת'רדינג,לא שמתי שום ממורי בוסט לא נעליים,המתח למעבד על 1.6,שאני מעלה ל1.625 לא עולה,לא יודע משהו ממש מוזר בביוס הזה,אגב ביוס אחרון מהאתר של אסוס. בסופו של דבר לא מצליח לעבור את ה3050 מג"ה שזה יוצא באס 255,הזיכרונות מחזיקים,ניסיתי במכפלה הוא שוב עושה בעיות קלות,הלוח הזה ממש מוזר,אבל ראיתי שרשמו שיש לו ביוס מוזר באיזה אתר,אז אני לא מתרגש. יש למישהו איזה עצה לעזור לי לעזור למעבד מזדקן?

• 8 תגובות
    • 675 צפיות
  16. Started by GRINFELD,

ביקשו שאני ישנה את הכותרת, אז זה הכי קרוב. הייתי בהום סנטר ואייס ורציתי לקנות חלון פרספקס ומקדח כוס ועוד כל מיני דברים ואני מזה מעוצבן. לא היה להם כלום !!! כל התכנון שלי לחלון ולמאוררים עכשיו נתקע ואני צריך ללכת לא יודע לאן ולמצוא מקדח ואת כל הדברים. בקיצור לא ממש היום שלי

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  17. Started by motorishta,

ערב טוב. ברצוני לדעת מה הטמפרטורה הנורמאלית לכרטיס מסך הנ"ל כאשר מדובר במאמץ ובמנוחה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  18. Started by Galz0r,

יש לי כרטיס מסך שמשתמש בזיכרון של המחשב כדי לפעול (אונבורד) לכן אני מנסה להעלות את המהירות לראם הראם שלי אמור להגיע ל 166 MHZ בתיזמון CL2.5 אבל הוא על 72 מגה הרץ כרגע ולא ניתן להעלות כי איך שמעלים מתחילים ארטפקטים מטורפים והמחשב קופא כמעט כל הזמן (העלתי FSB) השאלה שלי זה איך לעלות את המהירות של הראם בלי לעלות את ה FSB ודרך אגה זה ביחס 3:2 אז אולי איך אפשר לשנות את היחס? ואל תגידו לי דרך הביוס בבקשה כי חרשתי על כל הביוס של המחשב הזה ואין אפשרות כזאת... מצטער שאין סימני פיסוק פשוט מיהרת ילכתוב את ההודעה... תודה מראש.(ד"א הכל נבדק בעזרת התוכנה CPU-Z ) המחשב: intel pentium 4 1.7GHZ @ 1849 MHz FSB @108.49 Samsung 256mb SDRAM MOBO: ECS\elitegroups p4s5mg Graphic card o…

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  19. Started by skp333,

מה אתם אומרים על האובר הזה עם הלוח שהרוב מהללים לרעה gigabyte-nsc אם היה לי זכרונות יותר טובים אני מאמין שההיתי מגיע ליותר אם למישהו יש הצעות לשיפור האובר אשמח מאד [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 675 צפיות
  20. Started by lompy,

אני יודע שכשמעלים FSB אז אוטומטית מהירות הזיכרונות עולים גם ולכן יש להישתמש במחלקים האם קימיים לוחות שעושים את זה אוטומטית כלומר משאירים את מיהירות הזכרונות כמו שהיא למרות שמעלים FSB? הסיבה שאני שואל היא שראיתי ב-KSP את ABIT AB9 הוא יחסית זול ללוחות שיש היום והוא מאפשר OC מצד שני חפרתי את ה-manual ואין שם כלום על על מחלקים או תיזמונים,פשוט כלום זה נראה לכם הגיוני?

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  21. טוב שלום כולם... אני דיי חדש בעסק של ה OC את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד..... אז התחלתי לעשות קצת שינויים בבאס ובמכפלה ומהר מאוד הבנתי שמה שעוצר אותי זה הזכרון... הוא מסרב לעבוד בבאס מעל 360~ (180) למרות שהוא אמור לעבוד ב 400! ניסיתי לשנות את התיזמונים וזה לא ממש עזר... השאלה היא האם עדיף להישאר עם באס נמוך ויחס סינכרוני?! או להעלות את הבאס ולשנות את היחס... תודה מראש מאור..... חוץ מזה רציתי להוסיף שכשאני ב OC מידי פעם ה WINODWS שולח לי איזה מסך כחול ועושה ריסט (אני חושב שהזיכרון לא בסדר) אז אשמח אם תגיבו גם בקשר לזה... חוץ מזה למי שרוצה לדעת אני עכשיו על באס 178 ומכפלה 12

• 8 תגובות
    • 675 צפיות
  22. Started by Spootnik,

שלום חברים, אשמח להמלצה מכם לקירור מעבד E5200 קירור אוויר ל OC מ2.5 בערך עד ל 3.2 חשוב השקט - עד 200 שקל. תודה

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  23. Started by ISmile4U,

הובכן נכון להיום יש במחשב שלי 8 מאווררים כולל המאוורר של המעבד שניים מהחדשים שהוספתי כוללים גם תאורה ציבעונית אחד מהם בה יחד עם הפנאל הצדדי החדש שלי שכולל כמובן חלון. הובכן סדר המאווררים הינו כך: אחד על המעבד (פנטיום 4) אחד בספק הכח אחד מתחתין 80 מ"מ שמוציא אויר אחד מתחתיו גם כן 80 מ"מ שמכניס אויר אחד 80 מ"מ על הפאנל הצדדי שמוציא אויר אחד 120 מ"מ בבסיס המארז שמעלה אויר קר כלפי מעלה שניים 80 מ"מ בחזית המארז. אחד 120 מ"מ בראש המארז בערך באמצע שזורק אוויר קר כלפי פנים המארז. הובכן אשמח לשמוע דעת על סידור המאווררים שלי? ושנית כיצד אני יכול לטפל בבעית חוטי החשמל המרובים שיש לי?

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  24. Started by ccc,

tnx.. oh and another question... is it only for ABIT NF7 ?

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  25. Started by Trol,

יש לחבר שלי מאוור אחד, באיזה מקום מומלץ יותר להציב את המאוורר במארז, למעלה או מאחורה? שאלה דבילית, אבל אני ישמח לקבל תשובה, ערב טוב.

• 6 תגובות
    • 675 צפיות

דיונים חדשים בפורומים