עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. עד עכשיו, הכרטיס שלי (Gigabyte FX6800 עם קירור פסיבי) היה מקורר באמצעות Vantec Spectrum Fancard.. שהיה מוריד בצורה משמעותית מאוד את טמפ' הכרטיס מסך..הוא הפסיק לעבוד .. וטמפ' הכרטיס מסך מרקיעה שחקים ל76 במונחה.. עם הFAN CARD היה מגיע ל64 63.. השאלה שלי היא כזאת.. איפה אני יכול להשיג fancard דומה לזה באיכותו או אם יש לכם המלצות אחרות יתקבלו בשמחה.. את המאוורר הזה אפשר להשיג רק בפנדה(אני חושב) ואין לי אפשרות להגיע אליהם .. עריכה: אני לא מתכוון להחליף קירור לכרטיס עצמו בשום פנים..

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  2. Corsair TWINX 1GB PC3200XL 2*512MB DDR 400 Real TCCD או Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 *2

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  3. Started by roma,

שלום רב! בזמן האחרון הטמפרטורה הממוצעת של המערכת שלי עלתה(היא באובר קלוק) ואני לא כל כך אוהב את זה שהמעבד שלי חוצה את ה40 מעלות, אז חשבתי אולי להחליף את המאוורר שמכניס אוויר(120MM ג'נרי) למשהו יותר איכותי עם פאנל שליטה או משהו כזה שיתן לי לקרר את המחשב ביתר יעילות. מה אתם מציעים? ראיתי את זה: http://www.pchardware.co.il/docs/pd1698336322.htm איך הוא? הוא עם פאנל לשליטה? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  4. והאם זה לא פוגע באחריות

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  5. Started by drevil,

אני צריך פה קצת עזרה..יש לי כמו שאמרתי GeForce 4 mx440 של ASUS דגם 7180 אם אתם ממש רוצים לדעת.. אז עם הכרטיס מגיעה תוכנת tweak utility שבוודאי חלקכם מכירים שמאפשרת להאיץ את מהירות הזיכרון מ270 ל 280 ומהירות המעבד מ400 ל420..ועכשיו לשאלה: כדאי?? ??? אם כן, כדאי להחליף מאוורר? ובכלל, האם אפשר לעשות יותר אוברקלוקינג ממה שמאפשרים לי פה? **לכל מי שיעזור אני אפרסם פה תמונות אם אני אצליח (ואם לא אז תראו כרטיס מסך שרוף) וגם את התוצאות שלי** ;D ;D

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  6. Started by SinfuL-,

בחיים לא עדכנתי את הביוס שלי ואני רוצה לדעת אם זה יעזור לי ב-OC כי כרגע אין לי אפשרויות כמו שלרוב יש פה (להגדיר מתח לזכרונות וכו') עדכון הביוס פותח אפשרויות חדשות? מזה עושה בכללי? ובמה זה יכול לעזור? תודה, אריאל

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  7. שהם קירר את המחשב למתחת לאפס וזה? כמה שיותר נמוך יותר טוב... ;D

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  8. Started by erap129,

יש לי P4 2.8 GHZ והמאוורר שלו (60MM) ממש רועש. אני רוצה להחליף אותו ונראה לי שאני מוגבל למאוורר של מקסימום 80MM כי יותר מזה המאוורר כבר יתנגש בספק כוח (אין לי הרבה מקום במארז) אז..יש המלצות? נ.ב- אפשר לחבר את המאוורר החדש על אותו הHEATSINK או שצריך להחליץ את כל מערכת הקירור?

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  9. אז ככה. המצב ההתחלתי שלי לא היה הכי טוב. לא היה לי מאוורר שמוציא אוויר מאחורה (כן, כן, אני יודע, לא חכם) מאוורר סטוק רועש ומציק. ושאיפה בלתי נגמרת לשקט. החלטתי לעשות את זה בשלבים. דבר ראשון, להרכיב את ה-SFlex ולראות את ההשפעה על הטמפ'. ורק לאחר מכן להתקין את הנינג'ה. כל הטמפ' שיופיעו פה הן במנוחה. שלב א' - תמונה ראשונה וטמפ' הלוח גבוהה יחסית. הטמפ' האלה הן טמפ' לאחר שהמחשב עמד 25 דקות בערך ללא שימוש. לעומת השלבים הבאים שבהם עשיתי פעילות מועטה. שלב ב' - תמונה שניה הרכבתי את ה-SFlex סגרתי חזרה את המארז, הדלקתי והמתנתי מס' דקות לאחר מועט עליית ה-Windows. כפי שניתן לראות טמפ' המעבד ירדה מאוד, וכך גם מהירות המאוורר של המעבד, ועכשיו הוא פועל בחצי מהמהירות המקורית.…

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  10. Started by xtx,

גוף קרור טוב? ל e6600 יכול להיות שאני יעשה אוברקלוק בעתיד

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  11. Started by SharKiMaN,

אוקיי פירמטתי את המחשב והתקנתי VISTA, אמרתי יאללה בוא נעשה OC דרך הביוס כמו איזה דביל התחלתי לעלות דברים שמה ודברים יצאו מכלל פרופורציות.. הנה תמונה: לא מצאתי מדריך המספק אותי, אני יודע שהמתח של הזכרונות צריך להיות 2 אבל רשום בביוס רק בכמה אני רוצה להעלות אותו למשל -להרגעת הרוחות, הטמפ' סבירות נראה לי (בסביבות ה 45) -גוף הקירור הוא V1 -זכרונות 2X2GBPI שלGSKILL. משהו לא מסתדר לי עם התוצאות... עדכון: הצלחתי לעשות משהו, שיניתי את המכפלה ל9 והעליתי בתור התחלה ל300, עשיתי בדיקת מאמץ ולמרבה הפתעתי הטמפ' לא ממש עולות בהרבה. הפתעה נוספת על אף שעשיתי קצת OC, הטמפ' בIDLE נותרו זהות לטמפ' שלפני הOC... מעניין.. עכשיו זה 2.70 אחרי שאני אהפוך את הגוף קירור ואתקין קירור נור…

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  12. Started by harges,

היי חבר'ה. אני נתקל הרבה פעמים בזמן האחרון במושג "קירור" ורציתי לראות מה מצב המחשב שלי . זה המפרט שלי: וזה טמפרטורה לא במאמץ: וזה במאמץ אז מה זה בידיוק הAUX ולמה הוא בטמפרטורה כזאת? והאם לדעתכם אני צריך לקנות קירור חדש? (אני מחליף את המחשב בעוד כחצי שנה אבל כפיתרון זמני) תודה

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  13. Started by yaron86,

בתמונה המצורפת: https://prnt.sc/26w6cuo 2 המאוררים למלעלה באדום - לאיזה כיוון הם מוציאים אויר? למעלה? למטה? מה התפקיד שלהם? והמאורר האחורי (חץ כחול) איפה הולך האויר? לתוך המארז או מחוץ למארז?

14. Started by GRINFELD,

ביקשו שאני ישנה את הכותרת, אז זה הכי קרוב. הייתי בהום סנטר ואייס ורציתי לקנות חלון פרספקס ומקדח כוס ועוד כל מיני דברים ואני מזה מעוצבן. לא היה להם כלום !!! כל התכנון שלי לחלון ולמאוררים עכשיו נתקע ואני צריך ללכת לא יודע לאן ולמצוא מקדח ואת כל הדברים. בקיצור לא ממש היום שלי

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  15. יש לי 6600 gt של גיגהבייט.. עשיתי אוברקלוק והעלתי מהירות שעון ל540 ומהירות זיכרון ל1.04.. שיפר לי ב3דימארק 05 כמעט ב200 נקודות..עכשיו אני מקבל 3519 הטמפרטורה אחרי המבחן היא 84..במאמץ 67 אין לי ניסיון בדברים האלה..עד כמה אפשר להעלות?אני אני רוצה להגיע ל3700.. זה המפרט amd athlon 64 +300 venice core nforce 4-k8nf9(משהו כזה..) 512 ראם זכרונות דפוקים שפועלים על 133.. טוב עד כמה אני יכול להעלות בלי לסכן תכרטיס? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  16. Started by Galz0r,

יש לי כרטיס מסך שמשתמש בזיכרון של המחשב כדי לפעול (אונבורד) לכן אני מנסה להעלות את המהירות לראם הראם שלי אמור להגיע ל 166 MHZ בתיזמון CL2.5 אבל הוא על 72 מגה הרץ כרגע ולא ניתן להעלות כי איך שמעלים מתחילים ארטפקטים מטורפים והמחשב קופא כמעט כל הזמן (העלתי FSB) השאלה שלי זה איך לעלות את המהירות של הראם בלי לעלות את ה FSB ודרך אגה זה ביחס 3:2 אז אולי איך אפשר לשנות את היחס? ואל תגידו לי דרך הביוס בבקשה כי חרשתי על כל הביוס של המחשב הזה ואין אפשרות כזאת... מצטער שאין סימני פיסוק פשוט מיהרת ילכתוב את ההודעה... תודה מראש.(ד"א הכל נבדק בעזרת התוכנה CPU-Z ) המחשב: intel pentium 4 1.7GHZ @ 1849 MHz FSB @108.49 Samsung 256mb SDRAM MOBO: ECS\elitegroups p4s5mg Graphic card o…

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  17. מערכת הקרור: HARDCANO 13 (מבית THERMALATAKE) טובה? כמה לינקים של מערכת הקרור: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=hardcano_13 http://www.cnab.co.il/productslist.aspx?CategoryID=101&DefaultProduct=1364 http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=A2259&affiliate=zap http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=A2259&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=169&aff=Zap http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=FNTTA2259&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1698&aff=Zap 1. היא טובה? מומלצת? 2. היא מקררת את כל חלקי המחשב או רק חלק מסוים? 3. היא תקרר טוב כרטיסי מסך?= END HIGH ??

• 13 תגובות
    • 656 צפיות
  18. Started by mayeast2,

מעבד אתלון XP 2500 לוח גיגה בייט GA-7N400-L1 בפורום של המפרטים, כמעט בכולם ממליצים על מאוורר זול של SPIRE מדגם FRIDGEROCK שעולה 50 ש"ח. כאשר הזמנתי מ PCH, נאמר כי המאוורר לא מספיק טוב. שאלתי עם ה WHISPERROCK 4 יותר טוב ונאמר שכן. כמו שציינתי, הטמפ' מאוד גבוהה - 65 מעלות והורדתי את ה BUS ל 133 במקום 166 כדי שלא יהיה יותר גבוה ! כעת, ממליצים לי ב PCH להחליף (הם ממש בסדר, מוכנים לקבל חזרה את ה SPIRE) למשהוא יותר רציני: AeroCool DP-101 CPU Cooler for AMD Superconductor Tube + aluminium fins, 60mm fan, 3000rpm, 13.3cfm air flow, 24dba noice level שמחירו 181 שח. האם לא מדובר על OVERKILL ?? מצאתי כתבות באינטרנט שמדברים שה SPIRE מוריד לסביבות 40-45 מעלות ! וכן, התקנתי אותו נכו…

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  19. Started by kobi_af,

לפני 9 וחצי חודשים קניתי תכרטיס 9600xt מ ksp לפני יומיים אני מדליק תמחשב משחק קצת ב pes 4 פתאום באה לי הודעה של הדריבר שיש מעל 90 מעלות בכרטיס מסך ..... טוב אני יוצא מהמשחק(אחרי כל מיני תצוגות מוזרות שם) בודק תמעלות ב everst ובדרייבר עצמו ואני רואה 85-89 מעלות... אני פתחתי תמחשב כשהוא דלוק ואני רואה המאורר של הכרטיס מסך לא זז.... ניסיתי שוב לחבר מחדש לחזק דברים לא הולך....אז שמתי תכרטיס הישן שלי גיפה 4 ואני רואה שמהמאורר פועל .... ניסיתי הכל אני מיואש .. יש לי שאלה אחריות על כרטיסי מסך זה שנה(לא רשום במפורש בקבלה..אך עדיין אם זה שנה נשאר לי עוד חודשיים לערך) רציתי לדעת אם עדיף ללכת אליהם ויביאו לי חדש כמובן או להוסיף 80 שקל ולקנות ת 6600 agp של pine ?(הם בכלל יסכימו ל…

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  20. הארטיפקטים לט נובעים מטמפ', אלא מ OC גבוהה יותר, מה אפשר לעשות? להעלות מהירות ליבה? להעלות מתח? תודה מראש, אלי.

• 10 תגובות
    • 656 צפיות
  21. מהם הסיבות ? האם מעבדים שהמתח בהם לא שונה יכולים להתחמם יותר ? מה גורם להתחממות ? האם מתח הוא הגורם היחידי לחום ? האם מעבד יכול למות גם כשהוא קר לאחר OC ? האם לוח אם יכול למות לאחר OC ? איך? מתי? למה? וכמה? למי פה זה קרה כבר, מהם הגבולות הנורמלים ? בקיצור, שפכו את כל המידע על זה ! תודה מראש, אוהד.

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  22. יש סיכו להגיע איתו ל 3.0-3.2 יציב לחלוטין עם המעבד הזה נ.ב יש לי קירור של איגלו טק דגם 5750

• 8 תגובות
    • 656 צפיות
  23. Started by Voxzee,

יש לי מעבר AMD 2000+ והוא עובד בטמפ' גבוהה יחסית.. 53 מעלות ומתחילות לי תקיעות מוזרות... התקציב שלי הוא-120 שקל, אמרו לי ש- VOLCANO 7 PLUS הוא הכי טוב ל-AMD

• 9 תגובות
    • 656 צפיות
  24. Started by compman112,

שלום! החלטתי לפתוח לו את הצנורות ולנצל אותו. כמה דברים לפני. 1. אין לי שום נסיון בזה. 2. אני מאוד מאוד מפחד שזה ישרף לי ואכלתי אותה. 3. אין עליו שום קרור אם אני לא טועה. 4.מה יתן לי כאשר אני אפתח אותו, אתם הרגשתם שינויים? 5. כמה זמן הוא יחזיק לי אחרי שהמהרתי אותו? 6.לפני הכל מה אני צריך לבדוק? טמפ'? משהו? 7. כל הסברים מדריכים הכי טובים והכי פשוטים למתחילן כמוני, לפה! תודה

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  25. לפני בערך שבוע קיבלתי בונג מקרטון עבה במיוחד וידעתי שאשתמש בו עבור משהו למחשב. חשבתי וחשבתי, שאלתי את אבי אם הוא עובד עם קרח יבש בעבודה (מסתבר שכן!). האמת שבהתחלה שאלתי אותו על חנקן נוזלי אבל התברר לי מאוחר יותר שצריך אישורים מיוחדים ובעיקר פרוטקציות בממשלה כדי לקנות ולהשתמש בחנקן נוזלי עקב קורו הרב והסכנות הטמונות בשימושו. אבי השיג לי כתובת של מפעל לייצור קרח יבש בראשל"צ ואני הולך לשם בקרוב (חופשת פורים). את גוש הקרח היבש הראשון אני כנראה אקבל כבר מחר, כי אבי מביא לי מעבודתו. מד טמפ' אקנה בקרוב וכבר תכננתי הכל וביצעתי 99% (הכל חוץ מבאמת לשים קרח יבש בפנים). אחר כך ביקשתי משחה טרמית ואבי הביא לי את הטובה ביותר בשוק (ThermaSil, אם זה מוכר למישהו). להפתעתי הרבה, המשקל נטו ש…

• 7 תגובות
    • 656 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.