עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by etay34,

יש לי במחשב כרטיס מסך מסוג GEFORCE FX5200... המאוורר שלו פתאום לא פועל... והחלפתי לכרטיס אחר שהיה לי בבית GEFORCE 4 בקיצור גם המאוורר שלו משום מה לא עובד... האם זה תקלה במחשב או משהו אחר? אשמח לקבל תשובות!!

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  2. Started by BattleMan,

תקשיבו כולם. אני מתעסק במחשב שלי ודי מתעניין במעלות. ליתר דיוק, לא בא לי שהמחשב שעלה לי הרבה יתחיל להמיס חלקים, אז הוספתי מאוורר ויש עוד תוכניות בדרך. עכשיו תחת עומס(SANDRA ראה פירוט בהמשך) הגעתי ל 57 מעלות מעבד.(שכחתי את מעלות הלוח, אוסיף בהמשך) מה איתכם? אציין כי לא האצתי את המחשב בכלל. נ.ב. כאשר פתחתי את דלתות המארז עמדתי על 52 מעלות פירוט סנדרה : הרצה את ה burn in wizard עם מבחני ה cpu arithmatic וה-cpu multimedia ללא הפסקה(רץ יותר מ-100 פעמים) עם דחיפות גבוהה.

• 10 תגובות
    • 695 צפיות
  3. אין מה להוסיף.

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  4. בשילוב עם הSF2? ואם יש גוף קיורור אחר שאתם ממליצים איפה אפשר לקנות?

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  5. תראו אני לא כולכך בקיע (ניראה לי ככה רושמים)במאוררים עכשיו אני רוצה לקנות 3 מאוררים כאלה http://tms.co.il/product/3032 עכשיו אני רוצה להבין הוא דוחף 78CFM ב21dB ? ככה כיאלו הוא מגיע? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  6. חברת זלמן המוכרת לכולנו עם פתרונות קרור המדהימים שלה "נכנסה" בגוף קרור ה7000 שלה ותוציא בקרוב מאוד את פרח הנחושת לכרטיסי מסך! ;D יהיו קיימות גרסאות נחושת ואלומיניום-נחושת. מאוורר 70mm עם שני מצבי פעולה - Silent=1350RPM=18.5dB ו Normal=2650RPM=28.5dB. ווסת מהירות ו8 צלעות קרור לזכרונות מצורפים. גוף קרור יאפשר קרור יעיל של רכיבי הכח וPCB בגלל הצורה שלו.. נראה נחמד ביותר! גם המחירים סבירים - 40$ ו30$ בהתאם. מעניין איך הביצועים..

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  7. מתלבט בין 4 קירורים ל OC של 540Mhz ומעלה בתקציב של עד ¤200 *Cooler Master GeminII S CPU Cooler ¤160 *Cooler Master Hyper 212 CPU Cooler ¤165 *Zerotherm ZEN FZ-120 ¤199 *Thermalright SI-128 SE ¤199 עדיפות לקירור שמגיע עם מאוורר כלול, דגש על שקט והשתלמות לתקציב

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  8. Started by Fir3DragoN,

יש לי מחשב בן 4. יש לי מארז של IVORY מי שמכיר, ואין בו מאווררים בכלל. עכשיו אני מתכוון לשדרג את המחשב. (ראו פוסטים קודמים שלי) יש רק מקומות למאווררים כגון מחלק האחורי של מארז ובחלק הקידמי מין חור אוורור מוזר זה נרא גם כמו מקום למאוורר אך אין מקום לברגים חורים מרובעים. 1. האם זהו מקום למאוורר. 2. מה עדיף לי? לקנות מארז חדש? או לשמור את הישן ולקנות מאווררים? (אני קונה לוח אם , מעבד, זיכרון וכרטיס מסך חדשים) מה לעשות? אני לא רוצה לבזבז 300 שקל על מארז.. אני יותר בכיוון ה100 - 200 ושיהיה מאוורים . תמיד אני יכול להוסיף עוד קצת כסף . יש תקציב אבל אני מעדיף לשמור. ואם תמצאו הכי טוב שזה יהיו חנויות באיזור נתניה . לבוא לקחת. או באתר www.skypc.co.il תודה רבה.. בקשות גדולות מידי, פ…

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  9. Started by SharKiMaN,

אוקיי פירמטתי את המחשב והתקנתי VISTA, אמרתי יאללה בוא נעשה OC דרך הביוס כמו איזה דביל התחלתי לעלות דברים שמה ודברים יצאו מכלל פרופורציות.. הנה תמונה: לא מצאתי מדריך המספק אותי, אני יודע שהמתח של הזכרונות צריך להיות 2 אבל רשום בביוס רק בכמה אני רוצה להעלות אותו למשל -להרגעת הרוחות, הטמפ' סבירות נראה לי (בסביבות ה 45) -גוף הקירור הוא V1 -זכרונות 2X2GBPI שלGSKILL. משהו לא מסתדר לי עם התוצאות... עדכון: הצלחתי לעשות משהו, שיניתי את המכפלה ל9 והעליתי בתור התחלה ל300, עשיתי בדיקת מאמץ ולמרבה הפתעתי הטמפ' לא ממש עולות בהרבה. הפתעה נוספת על אף שעשיתי קצת OC, הטמפ' בIDLE נותרו זהות לטמפ' שלפני הOC... מעניין.. עכשיו זה 2.70 אחרי שאני אהפוך את הגוף קירור ואתקין קירור נור…

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  10. Started by SuB,

שלום! עשיתי OC למעבד שלי (מפרט בצד), הזיכרונות הם סמסונג DDR333. אני יודע שהזכרונות מסוגלים למעט יותר מהבאס המקורי שלהם, אז קודם העלתי ל-166, ואחר כך בדקתי שהמחשב עושה פוסט, שה-WIN עולה בסדר, ואחר כך ללא בדיקות נוספות (כיוון שאני בטוח ב-100% שהמחשב יהיה יציב בבאס 166 ועם טמפרטורה 36 במנוחה 39 במאמץ), העלתי ל-175 כדי לבדוק אם הזיכרון מסוגל לעמוד בזה ואם המחשב יעשה פוסט. המחשב אכן עשה פוסט, ה-WIN עלה ללא שום בעיות, אבל אחרי 25 דקות ב-TOAST הוא עשה ריסט, אז הורדתי ל-172 וגם שם הוא היה יציב בערך אותו זמן. רק ב-170 הוא יציב (כנראה, לא בדקתי בדיקה יסודית מאוד). חשבתי שמה שיתן לזיכרונות עוד קצת כוח זה מתח, אז הוספתי להם 0.1V (מ-2.5 ל-2.6) ואז העלתי ת-WIN, אבל כששיחקתי במשחק מסו…

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  11. אורח
    Started by אורח,

האם OC לכרטיס מסך יכול לגרום אישזהו נזק לחומרה של הכרטיס? כאילו עזבו לשרוף את הכרטיס פשוט לגרום לו לעבוד בצורה לא טובה ולהציג את הגרפיקה בצורה לא טובה? כאילו מה הסכנות של OC חוץ משריפת כרטיס?

• 8 תגובות
    • 695 צפיות
  12. Started by JSK,

שלום, אני מחפש המלצה לשני מאווררים 80MM. אחד שיהיה מוציא אויר, ואחד שיכניס. לא איכפת לי המחיר רק ששניהם לא יעברו את ה 75 שקל. אה ומאד חשוב שיהיו שקטים (כמה ש800MM יכולים להיות שקטים)

• 12 תגובות
    • 695 צפיות
  13. ברשותי מעבד פנטיום 3 600 מה"ז, עם לוח אם - SHUTTLE AV61 רכשתי הרדיסק 60GB, וזיכרון PC133 512MB, עכשיו אני מעוניין להמהיר את המעבד לגבול היכולת תוך שמירה על יציבות מקסימלית מאחר ואני צריך את המחשב לדחיסת סאונד, בבקשה אל תציעו לי לזרוק תמעבד או לשכוח מזה כי את זה כבר ניסיתי לכמה מהירות אני מסוגל להגיע עם המעבד וקירור נכון ומקסימלי? (מחיר הקירור לא מהווה בעייה, אין צורך בקירור מים ) האם יש צורך ב SLK-600 או SLK-800, או שמא זה מוגזם מידי? לסיכום, לאיזה מהירות יציבה אני אגיע? ועם איזה קירור? תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 695 צפיות
  14. Started by ariebel,

שתי סטיקים של CORSAIR עם CAS2 עם LL במהירות של PC2700 333MHZ או שתי סטיקים של CORSAIR עם CAS2 במהירות של PC3200 ?

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  15. Started by yakir1111,

שלום מי שמכיר Nvidia control panel שם יש הגדרות של לוח אם, כרטיס מסך ועוד הרבה אפשרויות. שם אפשר לעשות O.C למעבד ,זיכרונות,כרטיס מסך ועוד כמה אפשרויות. אז יש שם אפשרות כוונון אוטומטי כזה ויש כוונות גס 20דק' לערך, ואם אני בוחר בזה אז זה עושה לי O.C לכל הרכיבים במחשב בערך ב20דקות ,ויש לעשות כוונון 3שעות מדוייק שזה ב3 שעות עושה אובר קלוק וכל זה אוטומטי זה כל כמה דקות מעלה מעט מהמהירות שעון אוטומט ואז עושה בדיקה עם עומס על המחשב כמה דקות ואז עוד פעם מעלה קצת כל פעם קצת עד שהוא מגיע למקס', אפשר לעשות גם ידני ולהגדיר שם את כל המהירויות שעון ידני. האם מומלץ להשתמש עם התוכנה הזאת לעשות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך למשל? כי הלוח אם שלי MSI K9NGM אין שם אפשרויות לאוברקלוק בביוס אין ש…

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  16. היי הP4 2.4C רץ פתאום ב2.5 ללא שעשיתי שום OC (אין לי מושג אפילו איך עושים...) לפי AIDA : Motherboard Properties Motherboard ID04/30/2003-i865PE-6A79ZG05C-00 Motherboard NameGigabyte GA-8IPE1000 Pro Front Side Bus Properties Bus TypeIntel NetBurst Bus Width64-bit Real Clock208 MHz (QDR) Effective Clock833 MHz Bandwidth6667 MB/s Memory Bus Properties Bus TypeDual DDR SDRAM Bus Width64-bit Real Clock208 MHz (DDR) Effective Clock417 MHz Bandwidth6667 MB/s Chipset Bus Properties Bus TypeIntel Hub Interface Bus Width8-bit Real Clock69 MHz (QDR) Effective Clock278 MHz Bandwidth278 MB/s ה FSB היה 800 ועכשיו 833, לכן ה CPU מתחמם ל32C ב IDLE במקום 27C שהיה עד עכשיו איך אני מחזיר א…

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  17. אני אישית, רק גיליתי את נושא המודינג לא מזמן, הדבר היחיד שעשיתי עד כה, היה לפרק 486 ישן שעמד אצלי בבית, להוציא ממנו שני מאווררים (אחד 80מ"מ של ספק ואחד של 40 מ"מ מהמעבד) לחבר אותם בעזרת כבל כוח של חיבור כוננים, אך עוד לא הרכבתי אותם בתוך המחשב. אבל אני רואה שאתם מדברים פה על לדים ועל קטודות ועל כל מיני סוגי אורות למיניהם. אז מה דעתכם אולי ליצור מדריך למודר המתחיל, שיכיל הסברים עם תמונות, על קתודות לדים ושארים הסבר על בניית חלון למארז וכ'. לא צריך להיות משהו מפואר, שיהיה משהו סטייל: לד ---- תמונה: פה תבוא תמונה יתרונות: מאיר שטח / צר / רחב / ממוקד / מפוזר מחיר : מחירים לפי גדלים וכ'. שיטת חיבור: אפשר לחבר לכבל מתח של כונן וכן הלאה. או חלון ----- ניתן להכין מ: פרספקס / …

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  18. Started by ThePinkPanther,

נראה לכם שזכרון 266 DDR,יצליח בלי קירור לעשות 333 או 400?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  19. Started by ranyr,

התוצאה 1800 בסטוק 2000 ב375\355 המפרט: athlon xp 2500 mobile - 1.83 ghz 1.5v 2xgeil 256 mb 430 mhz 2,2,3,5 + 512 twinmos abit nf7-s fsb 215 mhz radeon 9700 pro enermax 350w בסוף הבנצ'מרק המעבד היה על 38 מעלות והכרטיס מסך על 29 (נמדד על ההיט סינק עם חישן חיצוני) דריברים עודכנו לפני הבדיקה הבנתי שהתוצאה אמורה להיות גבוהה ב300-400 נקודות או שאני טועה?? יש לי שני קשיחים ואופטי אחד + הרבה מאוררים יכול להיות שזה הספק? על הכרטיס יש zm80c-hp שהורכב לפני כמעט שנתיים יכול להיות שהגריז כבר לא משהו?

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  20. Started by ychig,

(מפרט המחשב בצד) כבר די הרבה זמן יש לי את המחשב ולאחר הוצאת הקירור המקורי והחזרתו לאחר שבועיים (של אינטל שמגיע עם המעבד) המעבד התחיל להתחמם יתר על המידה (כנראה עקב פגימתה של המשחה הטרמית) אז הביאו לי קירור חדש מסין שדומה מאוד לשל אינטל רק צלעות הקירור שלו טיפה יותר גדולות ואכן הטמפ' ירדה.. אחר לאחרונה אני עושה בדיקות יציבות והמעבד מגיע כבר ל 75 מעלות + אני ב3GHZ ומתח 1.38.. וגם שמורידים ל1.36 לא עוזשר במיוחד.. הזכרונות פועלים ב4CL במהירות 830 +- והוספתי להם +1V במתח כדי למנוע חששות שהבעיה מהזכרונות עקב עלייה של 30GHZ ( אין מה לעשות אחרת הם היו פועלים ב700-600) מה הבעיה בדיוק ? אני שוקל אם לקנות קירור ואז בכלל לעשות OC רציני יותר אבל כל זה בשביל עוד 400MHZ+- שכבר הרבה זמן …

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  21. Started by יהונתן,

היי, אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי לראות אם הביצועים משתפרים במשחקים מסויימים,הורדתי את התוכנה NVTRAY,מומלץ ??? אשמח להמלצות.....תודה.

22. Started by manticore,

למשל אני מגיע לתדר של 3.3 עם מכפלה 11 (באס 300) עם מתח מסויים למעבד אם אני מוריד את המכפלה ל 10 ומגיע לאותו תדר אבל עם באס של 330 אני אוכל להיות על מתח יותר נמוך למעבד?

• 8 תגובות
    • 695 צפיות
  23. תראו אני צריך היום לקנות כמה מאווררים ושאלתי פה כמה דברים אבל לא ענו לי חלקית יש לי מאוורר אחורי שמוציא אוויר כן והוא 80 MM אני חושב פשוט לא כתוב על המאוורר איזה גודל הוא רק כתוב תחברה שלו EVENTCOOL משהוא קיצר לא חשוב הנה תמונה של המאוורר כן הוא קצת לא נקי מה לעשות חח http://img81.imageshack.us/img81/5769/70499093xl9.jpg זה 80MM המאוורר הזה נכון? ועכשיו רציתי לדעת אם יש לי מקום לשים מקדימה במארז מאווררים שמכניסים אוויר הנה תמונות כי לא כול כך הבנתי אם יש לי מקום הנה כמה מקום תגידו לי אם זה בשביל מאווררים יש לי 2 עיגולים כאלו אחד מימים ואחד משמאל http://img91.imageshack.us/img91/9885/15394019ro4.jpg הנה עוד תמונה וזאת אומרת איך אני מעיף תדבר הזה ליד הארד דיסק? כי …

• 11 תגובות
    • 695 צפיות
  24. הבעיה היא בעצם שאני משנה את הAI OVERCLOCK לMANUAL וכשאני מנסה לשנות לMANUAL בCPU RATIO SETTING או בכל דבר אחר , כולל מטחים , זה לא נותן לי אני לוחץ ENTER ולא קורה כלום הנא תמונה

• 4 תגובות
    • 695 צפיות

דיונים חדשים בפורומים