אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
-
רציתי לדעת עד לאיזה טמפ' של המעבד ולוח האם אפשר להפעיל את המחשב? וגם אם הטפ' של המחשב שלי (מעבד 38, לוח אם 40) הן סבירות? ------------------------------------------ מעבד P 4 2.4 2 מאווררים בתוך המארז קירור מעבד מאוורר
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש שזה המפרט שלו e4400 ga-p35-ds3l 2048 ram 800mhz ורציתי לבדוק כמה רחוק אני יכול להגיע איתו, אני אציין שאין לי שום ניסיון באוברקלוקינג וזאת הפעם הראשונה שאני מנסה. הזמנתי אותו מtms וביקשתי מהם שיעשו אוברקלוק, הם אמרו שהם לא הצליחו, וכנראה ופשוט נפלתי על מעבד שלא טוב לאוברקלוקינג. נעלתי את התדר של הpci על 100 והתחלתי להעלות את הfsb מ 200. ב220 הכל עוד פעל והווינדוס עלה, אבל כשעלתי אותו ל230 המחשב קרס כל פעם שווינדוס עלה. ניסיתי לשחק עם ההגדרות שם, להעלות את המתח של המעבד, ואפילו הורדתי את המכפלה של המעבד ל6 ועדיין שום דבר לא עזר. צרפתי תמונות מהביוס לפני האוברקלוק ובמצב שהמחשב כבר לא עלה. הבנתי מהפורום שהמעד הזה טוב מאוד באוברקלוקינג וגם שאר החלקים שקניתי לא ר…
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
בדיוק כמו שמתואר הופך את התכונה ב BIOS ל Disabled ו CPU Z , EVEREST ממשיכות להציג שהמכפלה יורדת קבוע ל 6 מ 8 (מעבד - E6750) אשמח לפתרון
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD ATHLON 64 3000 ומערכת קירור של AKASA על המעבד.. כרגע התדירות שהמעבד מכוון עליה היא 200 כלומר הוא עובד ב-1800MHZ השאלה שלי היא אם אני יכול להרים את התדירות ולקבל ביצועים יותר טוב בלי להסתכן ולפגוע במעבד... בכל זאת קניתי מערכת קירור יחסית טובה... אם מישהו צריך יותר פרטים כדי לעזור לי אני ישמח לתת... תודה מראש לכל מי שיעזור..
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום עשיתי OC למעבד שלי ל3.2GHZ והוא עובד טוב ויציב (357*9). השאלה שלי מה עדיף 357*9 או 400*8? הזכרונות שלי הם 800MHZ. עכשיו לשאלה אחרת המעבד מקבל כרגע 3.25V (סטוק) אבל ב CPU-Z זה מראה לי 1.296V יש מישהו מושג למה?
-
- 11 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אהלן בשבביל שלא תשאלו אח"כ, אני אפתח ואומר עכשיו: יש לי מעבד סלרון ב-1.6GHZ ולוח אם ASUS P5L-MX. עכשיו לבעיה: החלטתי היום לנקות את המחשב ואת כל המאווררים ופשוט ליעל כמה שאפשר. לפני כל זה, הטמפ' במאמץ ללא OC היה בערך על 40 מעלות כאשר המארז היה פתוח. עכשיו, פירקתי את המאוורר שמעל המעבד, הוא היה עם טונה של אבק מעליו- ניקתי את כולו כמה שאפשר אין עליו נקודה של אבק ניקתי בכלליות את כל המארז וגם את המאוורר שבצד המארז. בנוסף עשיתי את כבלי ה-IDE מעוגלים וגמישים כמו שרשום פה במדריך וסידרתי אותם ואת כבלי החשמל בכדי שלא יפריעו למאווררים. לאחר מכן, לפני שסגרתי לגמרי את המארז הפעלתי את המחשב, נכנסתי לביוס ואיפסתי אותו (בתקווה שהוא יזהה לי HDD- אבל לצערי לא) ועל הדרך בדקתי כמה מעלות המע…
-
- 9 תגובות
- 663 צפיות
-
-
סתם רציתי לברר משהו לא ברור אם אני ישדרג את המחשב אבל בכול זאת אני רוצה לברר כמה יצא התקציב לא ברור... מה שאני רוצה לברר זה כמה יעלה לי לוח אם+זיכרונות וגם קירור אוויר למטרת אוברקלוק בלבד בלי להתפשר על ביצועים ז'תומרת הכי גבוה שאפשר זה המעבד http://img352.imageshack.us/img352/5259/18lz.jpg אם הוא יגביל אותי תגידו לי ואז זה סיפור אחר עוד תוספת כסף אז כבר אין מצב.... שני חצאים 256 שיגיו לבאס 340 ככה נגיד לוח 1000 זיכרונת עוד 1000 בערך... בלי פיצ'רים מיותרים בלוח. גם קירור תציעו לי רק כדי לראות כמה יעלה תציעו לי ונראה כבר מה אני עושה ייאלה תודה
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
מחפש מאורר 80 מ"מ בעל CFM גבוה עם פוטנציומטר הכי חשוב שלא יהיה רועש מדיי ולא פחות מ 40CFM , הצעות?
-
- 11 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מאוד רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי אבל אין לי מושג איך ??? ??? עברתי על המדריכים שיש באתר ועל מדריכים במקומות אחרים אבל הם לא ממש ברורים ואין תמונות מסך של מה ואיך לשנות את ההספק והחשמל. עכשיו זה לא שאני ממש לא יודע איך לעשות את אני פשוט לא יודע לעשות את כל החישובים שצריך לעשות בשביל לברר באיזה חלק אני צריך להוסיף ו להוריד את המתח בביוס. אם מישהו מכיר מדריך יחסית פשוט שמסביר איך עושים את זה אני מאוד אשמח. מה שמוזר זה שלעשות אוברקלוק לכ.גרפי היה ממש פשוט מכיוון שהשתמשתי בתוכנה, למה אין תוכנה שעושה את זה גם למעבד לא ממש הבנתי.. ואם מישהו מכי את המאוורר שיש לי שמח לקבל דיעות.. תודה!!
-
- 7 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אוקיי- אז המפרט שלי רשום בחתימה. אני מעוניין לעשות OC -בתור התחלה אני רוצה להגיע לרמה שהזכרונות שלי יעבדו בתזמון המקורי שלהם ולא ב400 MHZ, על פי חישוב קליל חישבתי וזה אומר שאני צריך להמהיר את הFSB ל250. אז השאלה שלי היא כללית ולא רק עד 250. מה הסדר פעולות הנכון בביוס? (האפשרויות הקיימות אצלי בביוס- להעלות מתח למעבד/לוח אם/זכרונות,להעלות FSB,לשנות תזמונים לזכרונות,לשנות מכפלה למעבד(כלפי מעלה או מטה),לשנות מתחים/תדרים באפיק PCI/AGP (כרגע אני נועל את זה על 66,לא רוצה כרגע להמהיר גם את הAGP)-אגב מה שמוזר לי הוא שלא ראיתי לשנות יחס זכרון/מעבד בביוס-זה הגיוני? (במיוחד בלוח כזה שנחשב לאשף באפשרויות OC) הבאס שלי כרגע עובד על 201MHZ, המכפלה X10,המתחים: vcore:1.5v vagp:1.4v chipset…
-
- 8 תגובות
- 663 צפיות
-
-
מפרט: מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Box לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-US2H G41 CHIPSET זיכרון OCZ 2GB*2 DDR2 800Mhz Value Latency 5-6-6-15 מארז ThermalTake M9D Black 2x120mm Fan Blue Led+windows ספק כוח FSP 500W 60APN האם אפשר לעשות OC ועד כמה? תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
-
Corsair TWINX 1GB PC3200XL 2*512MB DDR 400 Real TCCD או Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 *2
-
- 7 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש לי מארז רגיל אני רוצה לעשות חלון איך אני חותך עים הגקסון (מאיפה אני מתחיל) החלון הוא מפרספקט לפי מה שאני יודע... איך אני מרכיב את החלון על הדלת?(דבק. דבק חם. ברגים) איך אני יכול לעשות תאורה זוךה? ב 50 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
הטמפ' של המחשב שלי כרגע אינה ידועה בשל זיוף בתוכנה + ביוס לכן אני לא רוצה לקחת סיכון אלה לקנות מאורר שיחזיק את המערכת שלי . התקציב שלי הוא נע בן 150-300 מומלץ שיהיה שקט ואיכותי ויספק אותי המערכת שברשותי : ?Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE? ASUS A8N-E Nf4 ?512Mb 400MHz Kingston CL3?x2 GIGABYTE ?6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E? Western Digital ?160GB SATA II 7200RPM 8MB? ?HEC Compucase CI-6A21 400W? ועוד בקשה: אם תוכלו אני ישמח מאוד ורוצה לדעת אם הוא יכנס במארז שלי ואם כן איפה אני ממקם אותו ואיך. ובסביבות כמה המאורר הזה מוריד מהטמפרטורה , ז"א נגיד והטמפרטורה שלי היא 39 לכמה הוא יוריד אותה בערך? תודה רבה חברה יום נעים =) תודה מראש..
-
- 12 תגובות
- 663 צפיות
-
-
עשיתי מודינג קטן למחשב ... מאווררים ועוד כמה דברים ... התקנתי SpeedFan והטמפרטורה במחשב שלי היא 21, זה בסדר? יותר מידי ? תודה לעוזרים !
-
- 14 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש לי P4 2.8 GHZ והמאוורר שלו (60MM) ממש רועש. אני רוצה להחליף אותו ונראה לי שאני מוגבל למאוורר של מקסימום 80MM כי יותר מזה המאוורר כבר יתנגש בספק כוח (אין לי הרבה מקום במארז) אז..יש המלצות? נ.ב- אפשר לחבר את המאוורר החדש על אותו הHEATSINK או שצריך להחליץ את כל מערכת הקירור?
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
היי חבר'ה. אני נתקל הרבה פעמים בזמן האחרון במושג "קירור" ורציתי לראות מה מצב המחשב שלי . זה המפרט שלי: וזה טמפרטורה לא במאמץ: וזה במאמץ אז מה זה בידיוק הAUX ולמה הוא בטמפרטורה כזאת? והאם לדעתכם אני צריך לקנות קירור חדש? (אני מחליף את המחשב בעוד כחצי שנה אבל כפיתרון זמני) תודה
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
הבעיה עם TEC - היא צריכת החשמל והצורך בספק נוסף בד"כ. יש פתרון טוב לכך: מספר חוקים לגבי TECS. 1. יכולת הקירור ב וואטים מייצגת את היכולת ב-ריק ולא באוויר. - באוויר מדובר רק ב - 80% מהיכולת הרשומה. 2. יכולת הקירור שווה לפעמיים הצריכה אם משתמשים רק ב שליש מהמתח. עכשיו בואו ניראה מעט נתונים לגבי TEC של 226 WATT: ב-15 VOLT הוא צורך 22 AMPER ב-12 VOLT הוא צורך 16.5 AMPER. ב-7.5 VOLT הוא צורך 10 AMPER. ב-5 VOLT הוא צורך 9 AMPER. כלומר ב 5 VOLT - הצריכה תהיה של 9 AMPS כפול 5 VOLT שזה יוצא 45 WATT. יכולת הקירור תהיה 90 WATT. נאמר נחבר 2 TEC כאלו: נקבל יכולת קירור של 180 WATT מעשי = השווה ל יכולת של TEC בעל 226 WATT (לזכור 226 זה בריק). ואיזה צריכת חשמל נקבל? 90 WATT לשני ה TECS בי…
-
- 5 תגובות
- 663 צפיות
-
-
הכרטיס הוא : EAX1900XT/HTVDP/256M הטמפ' כפי שמוצגות באברסט במנוחה הם : GPU - 45 GPU AMBIENT - 38 GPU VRM - 38 1. האם זה גבוה או נמוך ? 2. מה הטמפרטורות הצפויות והלגיטימיות בזמן ניצול מקסימלי ? 3. מה הטפמ' שאסור לעבור בשום מקרה ?
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
-
יש לי 6600 gt של גיגהבייט.. עשיתי אוברקלוק והעלתי מהירות שעון ל540 ומהירות זיכרון ל1.04.. שיפר לי ב3דימארק 05 כמעט ב200 נקודות..עכשיו אני מקבל 3519 הטמפרטורה אחרי המבחן היא 84..במאמץ 67 אין לי ניסיון בדברים האלה..עד כמה אפשר להעלות?אני אני רוצה להגיע ל3700.. זה המפרט amd athlon 64 +300 venice core nforce 4-k8nf9(משהו כזה..) 512 ראם זכרונות דפוקים שפועלים על 133.. טוב עד כמה אני יכול להעלות בלי לסכן תכרטיס? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
רציתי את עצתכם בנוגע למעבד שלי, מדגם E6300, בן כשנתיים וחצי. הטמפרטורה המקסימלית המומלצת על ידי היצרן היא 61, לפי מה שראיתי באינטרנט. אתמול ניקיתי את המאוורר ( מקורי של אינטל ), ולמרות זאת, עקב הימים החמים, הוא מגיע ל - 58-59 מעלות, וזאת בלי שאני מאמץ אותו יותר מדי ( רק אינטרנט, לא רוצה לחשוב מה יקרה אם אני אפעיל משהו כבד יותר ). איך אני יכול לקרר אותו ? האם יש דרך להגביר את קצב הסיבוב של המאוורר ? ( יש לי לוח אם של ASUS מדגם P5LD2-SE ). רק לצורך השוואה, בימי פחות חמים מהיום, ב - "מנוחה" הטמפ' נעה בין 48 ל - 52, עכשיו ב - "מנוחה" זה 56...
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
?? תושבת 478 2/6 nroth
-
- 5 תגובות
- 663 צפיות
-