עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by realmagic,

אהלן, אחרי שהלכתי והשקעתי וקניתי מחשב חדש (AMD XP2200 על ABIT NF7) בתוך מארז של Enermax - FS710, גיליתי שני דברים: הראשון הוא שטמפרטורת המעבד שלי ההיא 54 במנוחה ובלי OC והשני היא שבמארז שעולה 450 שקל בלי ספק אין אפילו מאורר אחד לרפואה. אז עכשיו לכמה שאלות: 1. על המעבד יש SK7 ו SF2 שעובד עם החיישן (מהירות משתנה). הטמפרטורה נראית לכם סבירה? 2. אין עדיין קירור במארז, אבל לפי ראייתי יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ (או אולי ארבעה - אחד יושב מאחורי המדף של ההרדיסיקים). כדי ללכת ולהשקיע 200 שקל במאווררים לטובת העניין? אולי כבר עדיף לקנות מאווררים של 90 או 120? 3. אם כבר אני אלך ואשקיע, איך כדאי לשים את המאוררים? מכניס אוויר מקדימה (למטה) ומוציא אוויר משני החורים מאחורה (…

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  2. בסנדרה לא רשום את הטמפ' של הוודו 5 5500 שלי, אז איך אני יכול לדעת את הטמפ', כי בטח אין לכרטיס חיישנים?! אם אין לו חיישנים איך אני בודק את הטמפ' בדרך אחרת? איזה שיטות אחרות יש לבדוק?

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  3. המפרט הבעייתי(של אימא שלי): מעבד: AMD AXP2400+ T-BRED B קירור: VANTEC AeroFlow VA4-C7040 לוח אם: Gigabyte GA-7VM400M-RZ זיכרון 512MB DDR 333MHz(של KINGSTON) והמארז המיקרו Compucase V30BL הבעיה היא שהטמפ' בימים חמים מגיעות ל63+ מעלות דבר שגורם לריסט לאחר מאמץ כלשהו במחשב(סריקת וירוסים, בנצ'מארק ועוד...) לדעתי זה הגוף קירור כיוון שבמחשב אחר(של אבא שלי) יש מחשב דומה: לוח ECS 7VMM3200PRO AXP2200 קירור: סטוק של ECS ומאוורר SMART FAN של Tt ששומר אותו 55 גג במאמץ!(המחשב עובד כבר חודש 7/24 ואין ריסטים בגלל חום) מארז: אותו V30 של COMPUCASE תמליצו לי בבקשה על גוף קירור שיקרר יותר טוב מהוונטאק המעפן תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 664 צפיות
  4. בדקתי את הטמפרטורה שלו באמצעות Coretemp ו Hwmonitor והיא 45-50 במנוחה! בהמלצת הפורום כאן, החזרתי את המחשב לחנות ממנה קניתי אותו וביקשתי מהם לבדוק את הסיבות לבעיה. הם טענו בפני שהבעיה היא ש-CoreTemp מגדירה את ה Tj. Max כ-105C (זה באמת מה שרשום בה) ולכן הטמפרטורה גבוהה יותר מבמציאות. הפעלתי גם את RealTemp ובה הטמפרטורה במנוחה היא 35-40 מעלות, כיוון שהיא מגדירה את ה Tj. Max כ-95 מעלות. אם כן, מה הטמפרטורה האמיתית של המעבד?

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  5. ערב טוב... המחשב שלי, מבוסס סלרון 800 ומשמש בעיקר למולטימדיה (DVD ו MP3) וגלישה באינטרנט. הוא כל הזמן מרעיש בצורה שמאוד מפריע לשמוע מוזיקה בצורה נורמלית...ורק עכשיו שמתי לב שהרעש העקרי הוא לא מהספק אלא.....מהמאורר של המעבד (המאוור האורגינלי של אינטל) התקציב שלי הוא עד 150 ש"ח - ואני לא עושה שום אוברקלוקינג...איזה מאוורר שקט :saint: מומלץ ? Volcano 7 plus או SILENT VOLCANO 9 ? תודה מראש !

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  6. Started by JaIgor,

שלום. המחשב שלי בקושי מחזיק בחום הזה,יש לי מעבד פנטיום 4 530 פרסקוט עכשיו הם די חמים לפני כמה ימים המאווורר התחיל לרעוש פפתחתי אותו ניקיתי מהאבק את כל המחשב וגם את הגוף קירור שמתי משחה חדשה שמנתי את המאווררר כמו שהייתי עושה תמיד והמעלות ירדו ממש בקצת עכשיו כבר הרבה זמן רציתי לנקות מאווורר למעבד אחר.יש לכם איזה הצעות התקציב הוא 100-150 חשבתי על זלמן,אבל יש את ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO יותר זו ל משל זלמן. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  7. Started by silky,

יש בידי מחשב מבוסס פנטיום III 600 MHZ ועם לוח מיושן מסוג CC820(CAPECODE( התקנתי לי את הביוס המתקדם ביותר ללוח שחברת אינטל הוציאה, הסתכלתי לי שם וראיתי שיש לי שם ADVANCED OPTIONS אשר מסומנות ב- DISABLED. למה לעזעזל??? ככה אני לא יכול לגעת במהירויות שעון של הלוח ושל המעבד(וגם ג'מפרים), איך אני יכול בצורה הפשוטה ביותר להוסיף למחשבי מעט MHZ נוספים בברכה

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  8. שלומות חברים. אני חייב עצה מאנשים מומחים ועם ניסיון. באמת שתגובות של כל מיני ילדים שרק קראו ביקורות "אחי זה קירור טוב ! תקנה מומלץ בחום!" שרק נועדו להוסיף +1 למונה ההודעות שלהם שמסתבר שאין להם מושג בכלל איך ההתקנה של הקירור והאם זה דורש סיבוכים כמו פירוק הלוח והסוקט.. ההמלצות ה"חמות" האלו של ילדים בלי ניסיון לא יועילו לי .. רק לחום של המעבד ולכן אני צריך טיפים מאנשים עם ניסיון לגבי ההתקנות השונות של הקירורים.. הרבה בזמנו המליצו לי על הביג טייפון, אחי קנה אותו וההרכבה הייתה כלכך מסובכת (פירוק הלוח + מסתבר שהמצמיד H היה גדול מדיי והיה צריך להשחיז אותו שיכנס בלוח) אין אני אומר שזה קירור חרא, להפף הוא חולל פלאים לפרסקוט אבל איך שזה נראה הוא דורש פירוק של הסוקט! אני מ…

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  9. Started by Laydeejane,

איך ה BAREBONE הזה בשביל Overclock ? לפי מה ששמעתי הלוח שלו מגיע עם הרבה אופציות ל המהרה האם זה נכון ? האם הוא מספיק מקורר כדי להמהיר מעבדים במיוחד כאלה של AMD שהם ממש תנורים

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  10. רעש? כמה סל"ד אתם חושבים שהוא מסתובב? הוא עובד על 220V. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 664 צפיות
  11. Started by ^Z^,

איזה לוח אם עדיף באוברקלוקינג לקונרו? בבקשה לגבות דעות ע"י בנצ'ים\ת'ראדים.

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  12. Started by MatanFrenkel,

אני הורדתי לקראת הקיץ ואחרי שניקיתי ביסודיות אתמול החלטתי לעשות OC , למרבה הפלא כל המתחים על AUTO ו 419FSB - בדיקות מאמץ כמו PRIME 95 וOCCT מחזיקות בלי בעיה - מה שאותי הפתיע זה למה המעלות עלו במנוחה בכ 7-10 מעלות מ30 ל38 40 בערך... הPCI על 100 זכרונות 1:1 800@838 המעבד 419X9 כל המתחים על AUTO האם זה שהעלתי את התדר ללא נגיעה במתחים יכול לגרום לעליה במטפרטורה ? הגיוני? ואני די מאוכזב מהקירור חשבתי שאם מארז כמו שלי ומתחים של AUTO הוא לא יעבור את ה50 55 מעלות והוא הגיע ל57...

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  13. Started by elixvx,

יש לי את הPerformance של ניוידיה ואני רוצה לדעת איך להגדיר נכון ולשמור שהמאווררים יפעלו יות מהר במאמץ וכו' כי הרגע שיחתקי COJ והכרטיס הגיע ל78 מעלות! והדלת של המארז פתוחה! ראיתי שהמאוורר היה רק על 45% איך להגדיר? ואיךאני ידע ב100% שזה ישמור את ההגדרות ולא יתאפס בריסט או משהו?

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  14. Started by Or ei,

אני מתכנן לצבוע עם חבר את המארז אני מתכנן לקחת שבלונה של U (הסמל שלUT) ופשוט לצבוע עם ספריי על הדלת וגם לקחת את כל הunreal tournement ולשים מתחת בקיצר כמו בתפריט הראשי של UT אני צריך שמישהו יכין לי את הU בצורה הכי יפה שאפשר ( ;D) ואם יש למישהו עוד הצעות מה אפשר לצבוע איפה לצבוע ואיך לצבוע אני אשמח

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  15. אז ככה יש לי מאוורר רגיל למארז 120mm והוא עושה המון רעש, אבל לסירוגין- בד"כ הוא די שקט אבל לפעמים פתאום הוא מתחיל לטרטר בעוצמה של מיקסר שמערבבים בו חצץ. נותנים בומבה וזה נהיה שקט לכמה זמן. כבר ניסיתי לנקות אותו כמה פעמים ביסודיות אבל אחרי מספר ימים זה חוזר. שאלה 1- האם ניתן לפתוח איכשהו את החלק עם המנוע ולנקות בדיוק מה שצריך, ואם כן איף אני עושה זאת? שאלה שניה כמה אמור לעלות מאוורר כזה חדש? אצלי בעיר יש חנות אחת והם רוצים 50 שקל למאוורר עם חיבור לספק ו120 שקל עם חיבור ללוח אם [כמו זה שיש לי עכשיו] זה מחיר הגיוני? כמה זה כבר אמור לעלות למען השם ב120 שקל הייתי קונה בהום סנטר מאוורר לחדר : מצטער על החפירה פשוט אי אפשר להיות בחדר עם המחשב דלוק

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  16. יש לי לד כחול אולטרה ברייט 3v ונגד שיכול להתאים אותו למקור של 5v. יש במקלדת שלי ( Micro$oft multimedia keyboad ) מקום שאני יכול "לגנוב" ממנו 3 או 5 V בלי לגרום נזק? אני רוצה לארגן אור קטן שאני אדליק בחושך

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי מארז של חברת TT VIKING שני המאווררים 12 ס"מ שלו ממש ממש רועשים ורציתי להביא מאוררים עם לד בצבע כחול ואיכותיים יותר כי קראתי בתגובות שמומלץ להחליף מאוררים.עכשיו על איזה מאוררים אתם ממליצים והוא מחובר לשני פוטנציומטרים בכניסת המארז שמאפשרים העלאה של מהירות המאוורר מ1000סלד עד ל2600 אם אני לא טועה..מה מומלץ וחנויות במרכז כמובן.תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  18. בס"ד שלום לכולם... אני עם כרטיס של ATI HD4850 512MB.... בבדיקת יציבות/בנצמרק עם תוכנת FURMARK.. ..הכרטיס קורס .. בתדרי סטוק! 625/995... המעלות הגיעו ל84.. ובום המסך נכבה וכו.. דרך אגב ה VPU RECOVER..כבוי. יש לציין שהיו בדיקות שהכרטיס הגיע ל107 מעלות(לפני שהחלפתי קירור) ואז קרס... אז ? מזה אומר בעצם? שהכרטיס שלי דפוק? או שהתוכנה לא משהו בבדיקה? במשחקים הכל תקין אגב ובדיקות עם 3DMARK עבד אחלה וסיים (בתדרי סטוק) תודה רבה מחכה לתשובתכם... (אני מעודכן עם הדרייברים האחרונים).

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  19. אני צריך דחוף תוכנה לבדיקת טמפרטורה של כרטיס מסך דרך הווינדוס עם בכלל קיים דבר כזה ושהתוכנה עם אפשר גם תבדוק טמפרטורת מעבד תודה רבה לעונים

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  20. זאת אומרת שעם יש נפילות מתח קטנות בזמן מעמץ נגיד מ 1.392 ל 1.376 וזה עובר את הבדיקה של OCCT אז זה בסדר ?

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  21. Started by roma,

שלום רב! בזמן האחרון הטמפרטורה הממוצעת של המערכת שלי עלתה(היא באובר קלוק) ואני לא כל כך אוהב את זה שהמעבד שלי חוצה את ה40 מעלות, אז חשבתי אולי להחליף את המאוורר שמכניס אוויר(120MM ג'נרי) למשהו יותר איכותי עם פאנל שליטה או משהו כזה שיתן לי לקרר את המחשב ביתר יעילות. מה אתם מציעים? ראיתי את זה: http://www.pchardware.co.il/docs/pd1698336322.htm איך הוא? הוא עם פאנל לשליטה? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  22. Started by PrefaceAlumni,

האם העלאה של הוולטים לזכרון ב0.1-0.2 תעלה את צריכת החשמל כמו העלאה ב0.2 למעבד? או שהעלאת וולטים לזכרונות לא תעמיס יותר מדי על הספק? כמו כן אשמח לשמוע האם הזכרונות שלי יכולים להגיע עקרונית ל900 (1:1.2 עם FSB 375 (סוג הזכרונות במפרט) תודה!

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  23. עשיתי מודינג קטן למחשב ... מאווררים ועוד כמה דברים ... התקנתי SpeedFan והטמפרטורה במחשב שלי היא 21, זה בסדר? יותר מידי ? תודה לעוזרים !

• 14 תגובות
    • 664 צפיות
  24. Started by Bah_gots_pIII_450,

יש לי שלושה חיישנים על לוח האם לפי MB5, אחד מראה 53C שזה המעבד, השני 31C שהוא system temp, מה זה בכלל sys temp? טמפרטורה של הצ'יפסט? והשלישי מראה 21C אין לי מושג מה זה בכלל....

25. כותרת [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים