עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Oranl,

אני צריך עזרה בקריאת הטמפ' של הרכיבים, אני מצרף תמונה מ-EVEREST... יש לי הרגשה שהטמפ' גבוהות מדי. את המפרט אפשר לראות בצד, אין OC ויש שני מאווררי 120 מקדימה ומאחורה במארז... תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  2. Started by AviadF,

אני זוכר במעורפל את השיטה, לכן אני שואל כדי להיות בטוח. חיפשתי בפורום ולא מצאתי שום דבר על זה. מצטער אם כבר שאלו. נניח שאני רוצה להוריד מאוורר מ-12וולט ל-5וולט. ולמאוור נתון לי מתח והספק (וולטים וואטים) אז אני צריך לחלק את ההספק במתח- כדי לקבל זרם (אמפר) ואחרי זה לחלק את המתח(וולטים) בזרם (אמפר) כדי למצוא את ההתנגדות. אבל זה מצא לי את ההתנגדות של המאוורר. ואני רוצה למצוא התנגדות רצויה. איך אני עושה את זה?

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  3. Started by nemo9439,

יש ברשותי זכרון TwiMOS של 512MB 400mhz ,Cas 2.5. רציתי לדעת האם באפשרותי לשנות את הCAS ל 2.0. אם אפשר,איך אני עושה את זה? תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 865 צפיות
  4. Started by KF,

יש לי HD5850 הגעתי לתדרים 900/1200MHZ/1350V הכל טוב ויפה. אבל לפעמים אחרי reboot קורה מצב שהמתח חוזר לקדמותו (1087) והתדרים נשארים בOC על 900/1200. עכשיו זה מעצבן כל פעם להיכנס לתוכנה ולהחזיר את המתח בחזרה כדי שהכרטיס יהיה יציב. אני משתמש ב MSI AB וכמובן שהאפשרות start with windows פעילה.. ככה שזו לא הבעיה.. יש משהו לעשות חוץ מלצרוב ביוס לכרטיס ? שאין לי מושג איך עושים זאת. תודה .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by ATAG,

פרטים על המחשב : AMD XP 1700+ GIGABYTE 7VRXP ביוס F12 GIGABYTE RADEON 8500 275MHZ DIRECTX 9 256MB סמסונג 333MHZ התוצאה ב 3DMARK2001SE היא 8476 טמפ' מעבד: 48 מעבד 30 לוח טמפ' כרטיס מסך: 42 ============== אז ככה, ניסיתי לעשות OC והעלתי אותו מ 1.47 ל 1.54MHZ המחשב נתקע וקורס במשחקים וכשאני מריץ את ה3DMARK 2001SE היא נסגרת עוד בהתחלה! ולפעמים יש קריסה. לדעתי הבעיה באה מהגדרה בביוס, אני לא מצליח לפתור את הבעיה. למישהו יש נסיון בבעיה כזו? מה לעשות? תוצאות 3DMARK2001SE בלי OC הבעיה לדעתי בהגדרה בביוס כאן:

• 11 תגובות
    • 869 צפיות
  6. Started by Men7a,

שלום , עשיתי סריקה בפורום ויש משהו שאני מחפש המון זמן ולא מוצא תשובה , איך אני משנה את המתחים שהמאווררים שמחוברים ללוח אם יקבלו??? המחשב עכשיו פתוח אני מסתכל על המאווררים , ביד אני יכול לסובב אותם יותר מהר ממה שהם מסתובבים.... והם לא מוציאים אוויר , אני מצמיד תיד כמעט נוגע בלהבים , ואין....לא מרגיש אוויר , זה מסתובב סתם... זה ב2 המאווררים שלי של ה80MM... ה2 האחרים של ה 120MM עובדים מצויין....הם מסתובבים לפחות...

• 8 תגובות
    • 607 צפיות
  7. שלום לכם. אתמול אחי שיחק ב-AC במפרט - E6300 1.8ghz@2.4ghz ו-HD4580 512MB, ראיתי שיש תקיעות קטנות במשחק, וירידות מדי פעם של FPS. לא יחסתי לזה הרבה חשיבות וזה החמיר במעט. הלכתי לדרייבר (האחרון) של הכרטיס מסך, וקלטתי אותו בטמפ' בלתי הגיונית בעליל, 94 מעלות. השאלות שלי הן כאלה. מה הסבירות לנזק פיזי? איך מאבחנים את כ. מסך, לראות אם יש נזק? והכי חשוב, כשהמאורר על AUTO בכרטיס, הוא אמור לתת לו להגיע לטמפ' כזאת?

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  8. Started by Vissor,

היי רציתי לדעת אם מישהו עשה OC לכרטיס מסך הזה ועד לאן אפשר למשוך אותו? הנתונים הראשונים: core clock: 513 shader clock:1188 memory clock:792 השתמשתי ב evga precision והגעתי ל core clock: 611 shader clock:1414 memory clock:895 השאלה עד לאן אפשר למשוך את זה בלי שהטמפרטורה תעלה משמעותית ובלי שהמחשב יקרוס... נתוני מחשב: dual core 2.8ghz kingstone 2gb asus p5ld enermax liberty 500W

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  9. נכון בתוכנה SPEED FUN יש שם CPU AMBIENT REMOTE HD עכשיו הכל בסדר חוץ מה-REMOTE הזה הוא ממש מתחמם הוא 68 מעלות בלי מאמץ ובמאמץ הוא מגיע ל-90 ואחר כך המחשב עושה לי מסך כחול מישהו יודע מה עושים במצב כזה את מה צריך לקרר ואיך תעזר בבקשה תודה מראש תמונה http://img402.imageshack.us/my.php?image=untitledjy7.png

• 1 תגובה
    • 578 צפיות
  10. שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב HTPC עם הנתונים הבאים: מארז של ANTEC - FUSION לוח אם ג'יגה בייט- GAMA69GMS2H AM2 AMD מעבד - ATH64 4000x2 d.c am2 amd אני מרוצה מהכל אבל המאוורר של המעבד עושה הרבה רעש (יחסית). אני מעוניין לרכוש מאוורר שקט למעבד. התקציב עד 200 ש"ח (מוכן לעלות עד 250 אם היתרון יהיה שווה את זה).

• 10 תגובות
    • 906 צפיות
  11. Started by Drek Boy,

יש לי שאלה מזה משנה אם משאבה חזקה או חלשה? אם המשאבה חלשה אז המים שזורמים מהר יעברו דרך הבלוק מים ולא יספיקו לקבל את החום מהבלוק ולהעביר אותו הלאה אז המים יוצאים קצת חמים, מגיעים אל הרדיאטור ושם הם גם עוברים מהר ולא מספיקים להעביר את כל החום אל הרדיאטור. במשאבה חלשה נגיד המים שהם יותר איטיים נכנסים לבלוק ויכולים לקבל יותר חום כי הם יותר זמן בתוך הבלוק ואז המים החמים יותר עוברים לרדיאטור ושם הם גם מקוררים יותר כי הם נמצאים יותר זמן בתוך הרדיאטור ויכולים להעביר יותר חום לצלעות הקירור ולאויר. כך שבסופו של דבר משאבה של 80 ליט לשעה יש לה בדיוק אותם ביצועים כמו של 150 ליטר לשעה. לא?! תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי דעתי זה מתקזז בדיוק באותה מידה כך שמהירות זרימת המים לא משנה בגרו…

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  12. Started by GHOST,

האם יש חנויות בארץ שאפשר לקנות בהם את הSL900?

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Voxzee,

יש לי מעבר AMD 2000+ והוא עובד בטמפ' גבוהה יחסית.. 53 מעלות ומתחילות לי תקיעות מוזרות... התקציב שלי הוא-120 שקל, אמרו לי ש- VOLCANO 7 PLUS הוא הכי טוב ל-AMD

• 9 תגובות
    • 662 צפיות
  14. כבר עכשיו אני מבקשה לא לתת לי הסברים מה זה TJ כי אני יודע מה זה ואני יודע שלכל מעבד יש TJ שונה. העניין הוא שהמון זמן אני שומע (לא רק פה...) שה-TJ של Q6600 B3 הוא 100 ושל ה-G0 הוא 95... ואתמול ראיתי איזו כתבה ב-TOMS HARDWARE (שאני מחפש אותה כבר איזה רבע שעה אבל לא מוצא...) בקיצור זו כתבה על ה-MAX TJ למעבדים... היה כתוב שם של Q6600 G0 יש 90 ול-B3 יש 80!!! מישהו יכול לסדר לי את זה בראש.... כי זה כבר ממש מתחיל לעצבן אותי... אני רוצה לדעת מה ה-TJ שלי (בערך כמובן)!!! נ.ב - מצאתי אותה!!! http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html

• 6 תגובות
    • 675 צפיות
  15. Started by raul53,

אני יכול לעשות OC למעבד הזה עם הלוח אם הזה? בביוס אין לי אפשרות של cpu clock, רק לשנות voltage אפשר לעשות OC עם easy tune? קראתי בגוגל שצריך לנטרל את cool n quite או משהו כזה, יש מצב שיש קשר? amd phenom 2 x4 965 black edition gigabyte ga-m68mt s2p

• 5 תגובות
    • 6.2k צפיות
  16. שלום לכולם, אני עומד לבנות צינור שיעביר את האוויר מהמאוורר לבחוץ. השאלה שלי היא: האם לחבר אותו למאוורר שמכניס אוויר? - שככה הוא ימשוך אוויר יותר טוב,ולא מהצד של הארון (במקרה שלי) או לחבר אותו למאוורר שמוציא אוויר? - ככה הוא לא מחמם את טמפ' החדר. בתודה מראש, MuTaTiOn.

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  17. Started by TAsraf,

יש לי כרטיס מסך X1900GT של Sapphire עכשיו במנוחה הכרטיס על 67 מעלות (לפני שבוע זה היה רק 58) ואני משחק במשחקים (שיחקתי במשחק מ2000) זה עולה ל75+ לא מזמן שמתי את המאוורר כל הזמן ב100% ניצול עכשיו ביטלתי את זה לפני יומיים אני לא יודע אם זה השפיעה... מה אני יכול לעשות?

• 6 תגובות
    • 649 צפיות
  18. Started by shlomi8,

תיראו יש לי קירור סטוק של intel והמעבד רותחח 60-90 c...בדקתי והמשחה הטרמית ממש הרוסה וחצי ממנה כבר לא יודע מה...פשוט ניראה לא טוב! אז חשבתי כדאי לקנות משחה או פשוט קירור חדש?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  19. בינתיים העלתי את תדר הבאס ל270 [לאט לאט כמובן] עם מכפלה של 13 למעבד. לא היה צורך בהעלאת מתח והטמפרטורות עם קירור סטוק עדיין לא עוברות ת53 במאמץ מלא. רינדרתי כשהמעבד על 100% בערך 10 דקות ועבר חלק. הבלגן שלי פה זה עם הזכרונות...רציתי שהם ישארו על 800 בערך כי אני לא רוצה שיהיו בעיות איתם. זה בעצם הורס תרעיון של האוברקלוק אם הם נשארים על אותו דבר? ומה זה Rated FSB? לוח אם: MSI G41M4 [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. ואם כן איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה? תודה!

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  21. Started by shikasha,

שלום, אני חדש לעניין האוברקלוקינג ולא תזיק לי עצה או 2. הסתכלתי במדריכים למיניהם כולל פה באתר לגבי ביצוע אוברקלוקינג ובינתיים הולך לא רע. (מפרט מצורף בסוף) המהרתי את המעבד בשלבים בעזרת המדריך פה באתר ל 4180MHZ שזה 190X22 מה שעשיתי עד עכשיו זה רק להגדיל את מהירות הבאס (ועוד כמה הגדרות ליציבות כפי שמומלץ במדריך). כשמהירות הבאס היא 200 הווינדוס לא עולה(נתקע, מסך כחול וכו'), ב 195 זה עדיין בסדר. לשאלות שלי: * האם אני פועל נכון עד עכשיו? * האם הצעד הבא הוא הרמת מתח? בכמה? * בתדר באס 200 הזכרונות מגיעים למהירות המקסימלית שלהם, זה אומר משהו? האם יתאפשר יותר מזה? * שווה להמשיך להמהיר, או שזה סתם הורג את המחשב? יש לציין כי המעבד לא מתחמם, הכי הרבה שראיתי זה 78 מעלות שז…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום, ברשותי מארז Compucase 6A19, קניתי אתמול סט מאווררים + פאנל שליטה של Thermaltake: אני רוצה להתקין בצד המארז 2 מאווררי 80 מ"מ (את ה - 120 מ"מ שמתי בתור מאווררים קדמיים ואחוריים) ואני לא בדיוק יודע איפה כדאי לי לשים אותם. לפי התמונות איפה אתם חושבים שכדאי לי להתקין את המאווררים? http://img236.exs.cx/img236/5761/img22321fn.jpg http://img236.exs.cx/img236/4733/img22337bg.jpg http://img236.exs.cx/img236/931/img22364pe.jpg

• 14 תגובות
    • 694 צפיות
  23. Started by WaRez.,

שאלום אנשים. מה קורה?^^ אוקיי, אזככה. יש לי מארז ANTEC ובו 2 מאווררים. עכשיו יש לי עמדות לעוד כמה ואני רוצה לדעת באיה מאווררים 120 מ'מ להשקיע. [ לא יקרים, 50 שקל גג לאחד , ועם אפשר יותר זול ] עכשיו איך אני יודע איזה מאוורר הוא טוב ואיזה לא? מהירות? משו ? ( לא מבין בתחום הזה.. ) עכשיו רציתי לשאול עם זה לא משנה איזה מאוורר אני יקנה? כולם יתאימו למארז? של ZALMAN נגיד, זה לא משנה שהמארז של ANTEC נכון? עוד שאלה, יש לי מעבד 805 Dual Core של אינטל. יש לי קירור סטוק, שווה לי להכניס ביג טייפון לOC בגדול? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  24. Started by esaly,

אם כן...איך הוא לעומת הBIG TYPHOON? תודה מראש...

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by yshekel,

המערכת היא ABIT IP35-E Q9400 8GB (4*2GB( RAM KINGSTON 800MHZ CL6 המעבד והלוח יכולים לתת בקלות FSB 450MHZ. הבעיה היא בזכרונות. אחרי 800MHZ נתקעים, ואז אני מגדיר תזמוני זכרונות 6-6-6-18-52-2T ויכול לקבל 440MHZ מהזכרונות. אני מקבל 3.52GHZ ואני מסתפק בזה עם הזכרונות האלו.הבעיה היא שבעצם זה לא עובד כשאני מחבר 4 סטיקים (זהים). 2 סטיקים אני מחבר וזה עובד אחלה. את 2 האחרים גם (בלי 2 הראשונים) וזה עובד אחלה (ב2 הסלוטים האחרים ככה שגם זה לא רלוונטי). אבל ברגע שאני מחבר את כל ה4 זה עושה פוסט מגיע להתחלת הטעינה של הווינדוס (עושה מעין טעינה של קו כזה כמו בהתחלה של ההתקנה של הווינדוס) וקורס.בסה"כ המעבד נותן בקלות את התדר וגם הלוח. הזכרונות בזוגות יכולים לעמוד בזה אבל כל ה4 לא מסוגלים …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים