עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, יש לי מארז של חברת TT VIKING שני המאווררים 12 ס"מ שלו ממש ממש רועשים ורציתי להביא מאוררים עם לד בצבע כחול ואיכותיים יותר כי קראתי בתגובות שמומלץ להחליף מאוררים.עכשיו על איזה מאוררים אתם ממליצים והוא מחובר לשני פוטנציומטרים בכניסת המארז שמאפשרים העלאה של מהירות המאוורר מ1000סלד עד ל2600 אם אני לא טועה..מה מומלץ וחנויות במרכז כמובן.תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 699 צפיות
  2. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

חשבתי אל SP97 אבל אז ראיתי ביקורת אליו ואין לי תלנוות אל הביצועים רק אל קושי ההתקנה של ההיטסינק :-\ אז חשבתי לחסוך ולקנות SLK900A מה אתם אומרים הוא שווה? הוא גם מתאים למאוררי 92מ"מ ואין לו את ההיטפייפס... וכמובן קל יותר להתקין אותו... SP97 עולה 288ש"ח SLK900A עולה 208ש"ח מה אתם אומרים אל ההיטסינק SLK900A ?? עד כמה הוא גרוע יותר? וכמה מעלות יהיה לי אם SMART FAN 1 שאני יקח מהוולקנו ???

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  3. אחרי שראיתי רעיון מעניין של אחד מחברי הפורום בSilentPCReview התחלתי להרהר בעיצוב שאני מתכנן לMK1 שלי (לכל מי שלא מכיר, תבקרו בפרויקטים) הנה המצב הקיים: הנה הרעיונות, על מה מהם ללכת? תנו את הבחירה שלכם (עדיף מנומקת) + הצעות לשיפור עריכה אני מבקש מהמנהלים למחוק כל SPAM שמפורסם פה

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  4. Started by flymike,

שלום ברשותי מחשב סביר עם כרטיס מסך 9600gt מקורר פאסיבית הכוונה היא להפוך את המחשב למחשב סלוני ראיתי שיש בנמצא ספקים פאסיביים לחלוטין עד כ 400 וואט וכן כמו כן קיימים גופי קירור ענקיים (לא מים) שלפי המסופר עליהם ברשת ניתן להשתמש בהם ללא מאוורר. רציתי לשאול האם באמת דבר כזה אמור להחזיק מעמד ולא לקרוס כל כמה דקות או שעות ואם לא מהו הקירור המינימלי הנדרש כדי שיהיה כמה שיותר שקט תודה לכל מי שיענה מראש

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  5. Started by shloosh,

מישהו יודע האם הוא גם מאיר????? כי כאן הוא מאיר- http://www.thermaltake.com/products/dcfan/smartFan2coolMod.htm !!! 2)ראיתי שיש לו חוט כזה... שיש במאוורר משהו מיוחד!!! מה זה וחייבים להשתמש בו??? 3)הוא מתאים לאיוורור המארז ע"י לשים אותו על החלון??? תודה!!

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by zombie,

המפרט בצד <--- אני רוצה להמשיך קצת את הOC ואולי קצת יותר שקט.. מה אתם אומרים? להחליף את הV1 בקירור מים הקטן הזה? ואיפה מוכרים אותו בהכי זול?

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  7. Started by sambusak,

יש לי רעיון חדש להיטסינק. אם הוא יצליח, אז אוכל להפתר מרוב החום אפילו ללא עזרת מאוורר. השאלה היא, כמה חום בWATT יוצרים המעבדים היום ובעתיד הבנתי שכיום מדובר על סביבות 60W, ועד 100W במעבדי הPRESCOT העתידיים. האם אני צודק? מישהו אולי מכיר חומר אן אתר המכיל מידע בנושא? עוד שאלה: האם ניתן לרכוש מד חום (כמו זה שבHARDCANO2)? רק מד החום בלבד?

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  8. Started by EroSenin,

ומה קורה כאשר מעלים את תדר הבאס הבנתי שכאשר מעלים את תדר הFSB תדר המעבד עולה ומה עם הבאס??

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  9. Started by Saliman,

מה לעשות, אני עדיין תקוע עם הכרטיס שלי, ישן אבל נאמן... זה Geforce2 Mx 100/200 64 mb רציתי לדעת לאיזה מהירויות שעון של המעבד והזיכרון כדאי לי להעלות אותו בשביל ביצועים מקסימליים ושהמערכת עדיין תישאר יציבה. תדרי ברירת המחדל הם: שעון מעבד - 175 שעון זיכרון - 145 אם מישהו כבר ניסה ויכול לעזור לי בבקשה שיגיב

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  10. שלום לכולם, עשיתי OC לכרטיס מסך (המפרט בצד) וזה התדרים נכון לעכשיו- ליבה- סטוק 375, אחרי OC הצלחתי להגיע ל500 מגהרץ. זיכרונות- סטוק 600, אחרי OC הצלחתי להגיע ל 675 מגהרץ (1.35 ג'יגהרץ). 3DMARK 06- לפני OC קיבלתי בסביבות ה 2700, אחרי OC אני מקבל 3400 (בחלק מהמשחקים יש שיפור ממש גדול, לא נראה לי שמשהו בעולם עקף אותי בתדרים חחחח). הטמפרטורה לא גבוהה במיוחד- מנוחה 54, מאמץ 65. אני עושה את הOC בעזרת קולביטס בדרייבר של הכרטיס, בצד יש כפתור "בדיקה" שבודק האם הכרטיס עובד טוב בתדרים החדשים, לפני שאני מאשר אותם. לאחרונה, כאשר אני עובר את ה500 מגהרץ לליבה, זה אומר לי שהבדיקה נכשלה לפעמים בכלל זה רושם לי שב450 מגהרץ היא נכשלת זה בכלל לא הגיוני... האם כדאי לי להמשיך ב OC? או שמה הבדיק…

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  11. שלום, מעוניין לקנות קרור למעבד - נינג'ה ולהחליף לו את המאוורר ל 120 של Silent X http://www.silenx.com/productcart/pc/viewCat_Z.asp?idCategory=3 מישהו יודע ? תודה,

• 6 תגובות
    • 699 צפיות
  12. Started by master17,

קודם כל סיפור על כל הבעיות במחשב שלי : )amd athlon 1700 geforce2mx: - ויש לי רק שני מאווררים - ספק ומעבד.. המחשב פתוח המעבד שלי מגיע לטמפרטורה של 76 מעלות - והמחשב פתוח .. וגם שאר החלקים במחשב בטמפרטורות מאוד גבוהות.. לפעמים המאורר שלי מפסיק לעבוד בכלל - ואז יש ריח של שרוף .. וגם הכרטיס מסך שלי לא עובד טוב.. אני חושד שבגלל זה .. 1- האם כדאי לי לקנות קולר ב200 שקל של זלמן ? (אני פוחד שהוא יעשה רעש) 2- עוד כמה מאוורים כדאי לי לקנות ואיזה ? (אני רוצה שיהיו שקטים ) - וגם אם אפשר.. אז איפה למקם אותם 3- מה לעשות עם כרטיס במסך ? איך אני בודק האם הוא מת לגמרי..אם הוא חיי אז איך אפשר לעשות שהוא יעבוד טוב ? יש לי תקציב גג 250 שקל מה כדאי לי לקנות כדי שתהיה טמפרטורה טובה. לא יהי…

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  13. Started by chris_u16,

שלום לכולם! יש לי לוח אם Matsonic MS9317E ומעבד P4 200 מג"ה של אינטל. אני רוצה לעשות על המעבד אוברקלוקינג אבל אין לי ניסיון באוברקלוקינג ואני לא יודע מה בדיוק צריך לעשות. כשבדקתי בביוס, באיפשהו שמה שמכוונים את המכפיל, רשום שם Locked. אז מה זה אומר? שהמעבד נעול לOC? אם כן, אז איך אני יכול להוריד את הנעילה? אני צריך תשובה מפורטת בבקשה כי אין לי כלל ניסיון בOC!

• 6 תגובות
    • 699 צפיות
  14. Started by WarMachine,

ברצוני לבצע אוברקלוקינג במעבד פנטיום 3 866 שברשותי. ברשותי גם לוח אם של אסוס מסוג CUV4X. שמעתי מאנשים שאני לא יכול לבצע אוברקלוקינג בפנטיום3 משום שיש איזו נעילה על מולטיפלייר(משהו כזה). מישהו יכול לעזור?

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  15. אם זה קשור ל "המהרה" של הכרטיס הגרפי אז אני יכול להשתמש בזה במקום למשל תוכנות כגון ATITOOL או RIVE TUNER ? מצורפת תמונה של הממשק [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  16. Started by compman112,

שלום! החלטתי לפתוח לו את הצנורות ולנצל אותו. כמה דברים לפני. 1. אין לי שום נסיון בזה. 2. אני מאוד מאוד מפחד שזה ישרף לי ואכלתי אותה. 3. אין עליו שום קרור אם אני לא טועה. 4.מה יתן לי כאשר אני אפתח אותו, אתם הרגשתם שינויים? 5. כמה זמן הוא יחזיק לי אחרי שהמהרתי אותו? 6.לפני הכל מה אני צריך לבדוק? טמפ'? משהו? 7. כל הסברים מדריכים הכי טובים והכי פשוטים למתחילן כמוני, לפה! תודה

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  17. Started by -BISHOP-,

אחרי קריאה נוספת של הביקורת על ה accelero x2, הבנתי שהייתי אמור לשים מדבקה תרמית (שלא באה עם הקירור) גם על הבקר הנ"ל. אם לא שמתי זה ישפיע הרבה על ה טמ"פ? כי להוציא עכשיו את הגוף קירור בפעם השלישית זה כבר התעללות (ולא קל כל כך הוא דבוק ממש חזק)

• 10 תגובות
    • 699 צפיות
  18. חשבתי על דרך להוריד קצת את הרעש. במקום לחבר בברגים למארז, מה שגורם לרעידות, לחבר עם נייר דבק דו צדדי. הוא יחסית עבה (מילימטר בערך) ועם ספוג. כלומר הרבה פחות רעידות אם בכלל. 4 חתיחות בכל פינה של הברגים אמורות להדביק את זה מספ]יק חזק. החיסרון היחיד שאני רואה זה שאחר כל יש סימנים אם מורידים, אבל גם ככה כבר יש חור במארז...

• 6 תגובות
    • 699 צפיות
  19. שלום.. אני קונה Thermalright 120 Ultra eXtreme.. ואני תוהה איזה מאוורר 120 לשים.. אני רוצה שהוא יהיה שקט אבל שיתן ביצועים.. לחבר שלי היה קירור שאפשר לשים עליו 120 לבחירתך והוא היה רועש ולא טוב ולכן לא לוקח סיכונים.. תקציב.. נראה לי אבסורדי לשים שהמחיר של המאווררים האלה די זהה.. אז.. אשמח לקבל המלצות..

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  20. שלום לכולם. במחשב של אשתי (amd atlon xp 2200) היה עד לא מזמן מאוורר שהיה מוברג על דלת המארז בדיוק מעל המעבד וזרק אויר בכיוון המעבד. צורה זו היתה בעייתית מכיוון שהמאוורר מילא את המארז באבק, וכנראה גם את הגוף קירור של המעבד. הסרתי אותו ובמקומו שמתי מעין צינור רחב בקוטר 80 מ"מ בערך שמוברג מדלת המארז ויושב מעל המעבד וכך הוא גורם לזה שהמאוורר של המעבד ישאב אויר מבחוץ דרך הצינור. השאלה שלי היא איך הפתרון הזה? האם הוא טוב ומומלץ או שלהעיף את הצינור הזה ולהחזיר את המאוורר?

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  21. Started by J.allmighty,

שלומות, אני רוצה לבצע OC למעבד 1.8 שיגיע ל2.4 השאלה היא כמה מתח אני צריך להוסיף ? {פעם היה ניתן ליראות את הקונפיגורציה של המחשב שלי , לאן זה ברח ? ) P4 1.8 2*512 geil ספק TT

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  22. אני משדרג את הכ.מסך שלי ממש בקרוב ל INNOVISION 8800GT OC2 512MB + Accelero X1 שהולך לפלוט חום דיי רציני למארז שלי. את שאר המפרט ניתן לראות בצד ימין. בכל אופן אני בדקתי מאווררים, ולאור העובדה שאני את הכסף כנראה אסחט מההורים שלי, אני מעוניין במאווררים הכי טובים שאוכל למצוא. לכן אחרי מחקר קצר מצאתי את המכונה הזאת: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1177 עקרונית אני זקוק ל-2 מאווררי 120mm ולמאורר 92mm. אז את השניים הגדולים אני רוצה של SilenX, ואת הקטן לאחר מחקר קטן החלטתי ללכת על: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1699 החלטתי על המאווררים האלה דרך השוואה של 2 גורמים - ספיקת אוויר לעומת עוצמת רעש. בשני הגדלים אלה היו הכי מוצלחים שראיתי. עכשיו נותרה ל…

• 6 תגובות
    • 699 צפיות
  23. Started by itaysk,

מה אומר ב HARDWARE MONITOR המתח: AUX ? כי הוא נמצא על 2.51V והוא באדום. ב MBPROBE הוא נקרא VCCP2 אני חושב

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  24. שלום חברה, אני קורא כאן כבר הרבה זמן וסוף סוף יש לי שאלה טובה . יש לי מעבד עם תושבת 775, מאורר מקורי ומארז עם שרוול שהולך ישר אל המעבד. הלוח הוא מקורי של אינטל(מתקופת ה 915 לא זוכר את שם הדגם... ויש לי חשש שכדי לפרק את המאורר דרוש לפרק את הלוח כולו, זה נכון?) מזג האויר לאחרונה (למרות שניקיתי את הרכיבים) גורם לסל"ד לשגע את השכל, פתחתי את המארז וזה פתרון זמני(ללא לוח צד). יש איזה רכיב קירור(המומלצים כאן כולם לא ינצלו את השרוול המובנה) שינצל את השרוול המובנה במארז? הכוונה שישבו גבוהה ושהמאורר שלהם ימשוך אוויר לכיוון הלוח מדופן המארז. עכשיו, אני לא OC, אני צריך רק שקט - ולא אני לא מאמין בקירור פאסיבי 1. יש איזה רכיב זול יחסית שאמור פשוט לספק תכנון אוירודינאמי נכון יו…

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  25. Started by gilloze,

יש לי מעבד 3.0 כפול ליבה הצלחתי להגיע איתו 3.6 אני מעונין להגיע עוד טיפה ניסיתי עוד זה התחיל לצפצף מה מגביל אותי הזיכרונות או הפסק או ?שאני צריך להוסיף עוד וואט= V העלתי אותו ב20% שזה חמוד אני רוצה 30 34 אחוז משו כזה תודה גיל

• 7 תגובות
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים