אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
מעבד אתלון XP 2500 לוח גיגה בייט GA-7N400-L1 בפורום של המפרטים, כמעט בכולם ממליצים על מאוורר זול של SPIRE מדגם FRIDGEROCK שעולה 50 ש"ח. כאשר הזמנתי מ PCH, נאמר כי המאוורר לא מספיק טוב. שאלתי עם ה WHISPERROCK 4 יותר טוב ונאמר שכן. כמו שציינתי, הטמפ' מאוד גבוהה - 65 מעלות והורדתי את ה BUS ל 133 במקום 166 כדי שלא יהיה יותר גבוה ! כעת, ממליצים לי ב PCH להחליף (הם ממש בסדר, מוכנים לקבל חזרה את ה SPIRE) למשהוא יותר רציני: AeroCool DP-101 CPU Cooler for AMD Superconductor Tube + aluminium fins, 60mm fan, 3000rpm, 13.3cfm air flow, 24dba noice level שמחירו 181 שח. האם לא מדובר על OVERKILL ?? מצאתי כתבות באינטרנט שמדברים שה SPIRE מוריד לסביבות 40-45 מעלות ! וכן, התקנתי אותו נכו…
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אז אתם מבינים את הבעיה שלי.... הזכרון פשוט לא רוצה לעבוד ב 200 הנה קצת יותר מידע www.hwzone.co.il/community/index.php?board=19;action=display;threadid=41417 בקיצור למה יותר כדאי להחליף... 1. GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory 2. לחכות ל TWINMOS עם הצי'פים החדשים .... (כי כרגע אין)
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
היי . כמו שחלקכם יודעים אני עובד ב OC גבוהה מאוד למעבד Celeron 533@1180 הלוח שלי הוא ASUS CUSI M.. (בעע) אם כרטיס מסך OB ובלי כניסת AGP (בכלל בעע !!!) לכן רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות OC לכרטיס הזה, בשביל להשיג תוצאות יותר טובות.
-
- 5 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלומות אני רוצה לעשות oc לכרטיס מסך שלי ati rage/xprt128 איך? מה? ומתי? (זה מפגש ראשון שלי עם עולם הoc אז אנא התחשבו)
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי מעבד Core 2 Quad עכשיו אני על 333MHZ בבאס..ועם מכפלה של 9 (3Ghz)... רציתי לדעת אם אני אעלה את הבאס ואוריד את המכפלה, האם המעבד יתחמם פחות ויתן יותר ביצועים או להפך. אם יהיה משהו אחר תגידו.. נ.ב: אני עם 1.26V אם זה יעזור לתשובה.. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 635 צפיות
-
-
היי חבר'ה. אני נתקל הרבה פעמים בזמן האחרון במושג "קירור" ורציתי לראות מה מצב המחשב שלי . זה המפרט שלי: וזה טמפרטורה לא במאמץ: וזה במאמץ אז מה זה בידיוק הAUX ולמה הוא בטמפרטורה כזאת? והאם לדעתכם אני צריך לקנות קירור חדש? (אני מחליף את המחשב בעוד כחצי שנה אבל כפיתרון זמני) תודה
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
באשר לקירור המעבד ה Cooler Master Hyper 212 מתומחר ב 165 ב FOXPC לעומת ה KAMA CROSS ב 159 ב IQPC האם ניכר ההבדל ברמת הקירור כמו שנראה כאן? http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3141&p=6 גם ה Hyper TX2 (במחיר של 120 ב IQPC) קיבל ביקורת טובה ב tomshardware לעומת קירורים אחרים (http://www.tomshardware.com/reviews/...-2,1782-6.html) ביניהם ה KAMA CROSS, שנכשל. (http://www.tomshardware.com/reviews/...8,1779-10.html) יש לציין שהומלץ לי עליו רבות בפורום מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב עם מעבד אינטל סלרון 1.6GHZ. אם אני יעשה לו אובר קלוק כמה זה יכול להועיל לי? ואם זה מסוכן?
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
היי מתלבט בין שלושה מאוררים הבאים למארז של THERMALTAKE SOPRANO המאורר זורק אוויר על 4 כוננים קשיחים. ההתלבטות בין 1. scythe s-flex 120mm 1900 rpm (sff21g)1 2. scythe s-flex 120mm 1600 rpm 3. scythe s-flex 120mm 1200 rpm מחפש קירור טוב ושקט (אני יודע ששלושתם פחות או יותר שקטים תלוי במהירות הסיבוב) בהמשך אולי אני אקנה גם בקר למאוררים, בנתיים אני מתכנן להשתמש בתוכנה בשם SPEEDFAN לבקרה. איפה ניתן לקנות את השלושה במחיר טוב?
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
יש לי את הPerformance של ניוידיה ואני רוצה לדעת איך להגדיר נכון ולשמור שהמאווררים יפעלו יות מהר במאמץ וכו' כי הרגע שיחתקי COJ והכרטיס הגיע ל78 מעלות! והדלת של המארז פתוחה! ראיתי שהמאוורר היה רק על 45% איך להגדיר? ואיךאני ידע ב100% שזה ישמור את ההגדרות ולא יתאפס בריסט או משהו?
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
שלום אני חושב לקנות את אחד משתי המאווררים הבאים של טרמלטק : gunmet orb max orb ורציתי לקבל חוות דעת על שני המאווררים האלה (לא מתוכנן oc ממש רציני אולי משו מינורי) ובכל מקרה האם הם טובים משמעותית מהמאוורר המגיע עם המעבד (q9300( ועוד משו קטן הלוח שאני מתכנן לקנות הוא :ga-ex38-ds4 ויש לו קירור רציני ללוח האם תהיה בעיה מבחינת הגודל של המאווררים הללו והתנגשות עם הקירור של הלוח? תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
בדקתי את הטמפרטורה שלו באמצעות Coretemp ו Hwmonitor והיא 45-50 במנוחה! בהמלצת הפורום כאן, החזרתי את המחשב לחנות ממנה קניתי אותו וביקשתי מהם לבדוק את הסיבות לבעיה. הם טענו בפני שהבעיה היא ש-CoreTemp מגדירה את ה Tj. Max כ-105C (זה באמת מה שרשום בה) ולכן הטמפרטורה גבוהה יותר מבמציאות. הפעלתי גם את RealTemp ובה הטמפרטורה במנוחה היא 35-40 מעלות, כיוון שהיא מגדירה את ה Tj. Max כ-95 מעלות. אם כן, מה הטמפרטורה האמיתית של המעבד?
-
- 5 תגובות
- 635 צפיות
-
-
תמונה בלי מאמץ,רק דף אקספלורר,ווינאמפ פתוחים- יש לי מאורר חלון 120MM ועוד אחד 120 על גב המארז. שמתי אחד מקדימה אבל זה רק החמיר את המצב,רציתי לקנות מאורר בתושבת מתחת לכרטיס מסך כדאי? מה דעתכם? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אני הולך לקנות את אחד הלוחות האלה בשביל יכולת ה CROSSFIRE ( יש לי 2X 2900PRO) , ועבור OC .... יש ברשותי שני מעבדים E6400 ו E2140 ... שני הלוחות מאפשרים CF ב X8- X8 כמובן התיחסות ל BADAXE אחרי PENCILE MOD שמאפשר OC חופשי ( פותח מתחים וכו ....) את שניהים אני יכול להשיג בסביבות ה 500 ש"ח .... אם מישהו יודע על לוח אחר שמאפשר CROSSFIRE ב X8 - X8 בסביבות מחיר זה אז גם טוב ....תודה
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
לא ראיתי במידע עליו באתר החברה תשובה לשאלה, אז אני שואל פה. האם יש לו חיישן טמפרטורה. כי הבנתי שלא בכל כרטיס יש.
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום מי שמכיר Nvidia control panel שם יש הגדרות של לוח אם, כרטיס מסך ועוד הרבה אפשרויות. שם אפשר לעשות O.C למעבד ,זיכרונות,כרטיס מסך ועוד כמה אפשרויות. אז יש שם אפשרות כוונון אוטומטי כזה ויש כוונות גס 20דק' לערך, ואם אני בוחר בזה אז זה עושה לי O.C לכל הרכיבים במחשב בערך ב20דקות ,ויש לעשות כוונון 3שעות מדוייק שזה ב3 שעות עושה אובר קלוק וכל זה אוטומטי זה כל כמה דקות מעלה מעט מהמהירות שעון אוטומט ואז עושה בדיקה עם עומס על המחשב כמה דקות ואז עוד פעם מעלה קצת כל פעם קצת עד שהוא מגיע למקס', אפשר לעשות גם ידני ולהגדיר שם את כל המהירויות שעון ידני. האם מומלץ להשתמש עם התוכנה הזאת לעשות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך למשל? כי הלוח אם שלי MSI K9NGM אין שם אפשרויות לאוברקלוק בביוס אין ש…
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
מתכנן OC קליל (ל~3 פלוס מינוס), מחפש לוח אם בעלות מינימלית שיתן את האפשרות הזו. חשבתי על ה asrock conroe945G-DVI, אשמח להקבל הכוונה.
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
-
סתם רציתי לברר משהו לא ברור אם אני ישדרג את המחשב אבל בכול זאת אני רוצה לברר כמה יצא התקציב לא ברור... מה שאני רוצה לברר זה כמה יעלה לי לוח אם+זיכרונות וגם קירור אוויר למטרת אוברקלוק בלבד בלי להתפשר על ביצועים ז'תומרת הכי גבוה שאפשר זה המעבד http://img352.imageshack.us/img352/5259/18lz.jpg אם הוא יגביל אותי תגידו לי ואז זה סיפור אחר עוד תוספת כסף אז כבר אין מצב.... שני חצאים 256 שיגיו לבאס 340 ככה נגיד לוח 1000 זיכרונת עוד 1000 בערך... בלי פיצ'רים מיותרים בלוח. גם קירור תציעו לי רק כדי לראות כמה יעלה תציעו לי ונראה כבר מה אני עושה ייאלה תודה
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אם לא מתאים תעבירו פשוט לא ידעתי לאיזה נושא זה משתייך תודה לעונים
-
- 5 תגובות
- 635 צפיות
-
-
לא מבינה כלום במחשבים, צריכה עזרה...יש לי מחשב חדש פנטיום 4 מהירות 3 ג'יגה ומערכת הפעלה xp - זה כל מה שאני יודעת עליו...הטכנאי שהרכיב את המארז עשה עבודה גרועה מאוד ומתחמק כבר חודש מלטפל בבעיה... או המאוורר או ספק הכח או שניהם רועשים ברמות שמורטות לי את העצבים כל פעם שאני ליד המחשב. מה עושים??? ובאיזה עלויות מדובר?? אני צריכה שקט!
-
- 11 תגובות
- 635 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך שמשתמש בזיכרון של המחשב כדי לפעול (אונבורד) לכן אני מנסה להעלות את המהירות לראם הראם שלי אמור להגיע ל 166 MHZ בתיזמון CL2.5 אבל הוא על 72 מגה הרץ כרגע ולא ניתן להעלות כי איך שמעלים מתחילים ארטפקטים מטורפים והמחשב קופא כמעט כל הזמן (העלתי FSB) השאלה שלי זה איך לעלות את המהירות של הראם בלי לעלות את ה FSB ודרך אגה זה ביחס 3:2 אז אולי איך אפשר לשנות את היחס? ואל תגידו לי דרך הביוס בבקשה כי חרשתי על כל הביוס של המחשב הזה ואין אפשרות כזאת... מצטער שאין סימני פיסוק פשוט מיהרת ילכתוב את ההודעה... תודה מראש.(ד"א הכל נבדק בעזרת התוכנה CPU-Z ) המחשב: intel pentium 4 1.7GHZ @ 1849 MHz FSB @108.49 Samsung 256mb SDRAM MOBO: ECS\elitegroups p4s5mg Graphic card o…
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
http://www.tweakguides.com/ATICAT_1.html
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
קודם כל סיפור על כל הבעיות במחשב שלי : )amd athlon 1700 geforce2mx: - ויש לי רק שני מאווררים - ספק ומעבד.. המחשב פתוח המעבד שלי מגיע לטמפרטורה של 76 מעלות - והמחשב פתוח .. וגם שאר החלקים במחשב בטמפרטורות מאוד גבוהות.. לפעמים המאורר שלי מפסיק לעבוד בכלל - ואז יש ריח של שרוף .. וגם הכרטיס מסך שלי לא עובד טוב.. אני חושד שבגלל זה .. 1- האם כדאי לי לקנות קולר ב200 שקל של זלמן ? (אני פוחד שהוא יעשה רעש) 2- עוד כמה מאוורים כדאי לי לקנות ואיזה ? (אני רוצה שיהיו שקטים ) - וגם אם אפשר.. אז איפה למקם אותם 3- מה לעשות עם כרטיס במסך ? איך אני בודק האם הוא מת לגמרי..אם הוא חיי אז איך אפשר לעשות שהוא יעבוד טוב ? יש לי תקציב גג 250 שקל מה כדאי לי לקנות כדי שתהיה טמפרטורה טובה. לא יהי…
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-