עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shainov,

שלום לכולם. רציתי לדעת בכללי עם התוכנת AI BOOSTER יכולה לבצע OC באופן בריא כי כרגע אני עומד על OC של 15% והכול על AUTO ופשוט רציתי לדעת אם זה בריא ולא יגרום קריסות??? מיותר לציין שעברתי בדיקות מאמץ של 3DMARK06 וORTHOS במשך כשעתיים באורטוס בדיקת מאמץ וטמפ' סבירות לגמרי. סביבות ה50-54 במאמץ 100%של 2 הליבות למשך שעתיים..הכול יציב ויפה רק רציתי לדעת למען רווחת נפשי למרות שזה לא OC משוגע אלא צנוע לגמרי האם זה בריא לעשות עם התוכנה??

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  2. Started by Harbi,

שלום לכולם, אני מחפש המלצה לקירור טוב למעבד(חשוב מאוד שיהיה שקט ולא רועש מדיי!!), במחיר של 150 שקל(אפשר לסטות קצת אם יש משהו איכותי ממש, חשבתי על AC EXTREME). כרגע לא מתוכנן OC מסויים(לא ממש מבין בזה). מפרט: מעבד - q9450 לוח אם - GB DS4 מארז - CM 690 כ.מסך - Powercolor 4850

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  3. Started by yotamavi,

ביטלתי 2 מאווררים בטרנספורמר כי הוא מרעיש כמו מטוס אז רציתי לדעת איך הטמפ' למנוחה... כמובן שבמאמץ אני ייחבר אותם... לוח אם: 30 מעבד1: 48 מעבד2: 47 AUX: 32 (מהזה?) כרטיס מסך: 49 דיסק קשיח: 32

• 8 תגובות
    • 667 צפיות
  4. שלום לכולם, אתמול מרחתי משחה תרמית על המעבד ומעט על ה-Heatsink ולאחר מכן הפעלתי את המחשב ובדקתי טמפרטורות. התוצאות לא היו בשמיים בכלל... טמפרטורה של המעבד בזמן מנוחה עומדת על 49-50 מעלות. במהלך מעט עומס המעבד מגיע כבר ל-52-53. אלו טמפרטורות תקינות למעבד מסוג כזה?

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  5. Started by dddd01,

שלום, יש לי - מעבד : Q6600 stepping g0 קירור למעבד : V1 . כרטיס מסך : Geforce 8800GT . קירור לכרטיס מסך : S1+turbo module . (לוח אם : ga-p35c-ds3r.) (זכרונות : g.skill 4GB ddr2 800MHZ CL4 dual channel ) לאיזו מהירות אתם ממליצים להגיע בOC בכל אחד מהם? (המעבד והכרטיס מסך) ומהי הטמפ' המומלצת במנוחה ובמאמץ לכל אחד מהם? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  6. Started by Lanzar,

שלום לכולם הבאתי לאח שלי במקום ה 9600PRO שלו 9800XT... עכשיו אני רוצה להחליף לו קירור... היה לי פעם כרטיס דומה עם הקירור של זלמן זה עם השני היט פייפסים ( לא זוכר את הדגם ) והוא היה טוב מאוד !! השאלה אם יש קירור טוב יותר מהזלמן בפחות או יותר אותו סכום ?? אם אפשר השוואות אז בכלל יהיה סבבה נ.ב אני שואל כי אני לא כל כך מעדיף את הזלמן כי הוא מכוער מאוד ! וחשוב לי שהכרטיס יראה נורמאלי... תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  7. Started by Fridge,

הטמפרטורה שלי היא 36-38cpu idel 40-48 full load mb 28-31 האם אלה טמפ נורמליות אם קירור הבסיס? אם אני יעלה את הMULTIPLIER מ18 ל19 יהיה לי מעבד קצת יותר מ 2.5 האם הקירור יספיק? תודה.

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  8. Started by pMor,

עשיתי אוברקלוק לאת'לון XP עם ליבת ת'ורוברד (T-BRED) והגעתי למהירות של 200 FSB על 8.5 מכפלה. זה נותן 1700MHZ למעבד, כשהסטוק הוא 1533.מתח - 1.525, אע"פ שASUS PC PROBE מראה לי 1.55 עכשיו, ברגע שאני מעביר מכפלה ל9 ומעלה, המחשב לא עולה. שמתי AGP FREQUENCY על 66, אבל לא מצאתי איפה הPCI. הקירור הוא VOLCANO 9 על המעבד, שני מאווררי 120 מ"מ אחד מכניס מקדימה אחד מוציא מאחורה ועוד SF2 מלמעלה שמוציא (על הכי נמוך כי הוא ממש רועש) המארז הוא HEC CI-6A19 עם ספק 475VD-T המעלות הן בסביבות ה40 ומשו לפי הPC PROBE ו50-60 בביוס (הביוס נשמע יותר אמין..) בלי אוברקלוק המעלות היו 53 (אבל זה היה בקיץ) השאלה שלי היא: ראיתי אנשים שהגיעו להרבה יותר (הבנתי שבסביבות ה2400 זה השיא) אבל אני לא מצליח להגיע …

• 6 תגובות
    • 667 צפיות
  9. Started by ariel-ro,

שלום אני תקוע בOC למעבד שלי(מפרט בצד) על 250*9 מעבר לזה כל מה שאני מעלה בין אם מכפלה בין אם תדר אני לא מצליח. ועם מכפלה של 10 אני בכלל לא מצליח לעשות, אני צריך להוריד לתדר של 220-230 מעל זה הOCCT מראה שגיאה הזכרונות על מחלק נמוך, ככה שהם לא עוברים את הסטוק שלהם ככה שהם לא מגבילים וביטלתי את כל מה שכתוב במדריך באתר. מה אפשר לעשות כדי להמשיך? ??? ראיתי באתר שהגיעו עם מערכת ממש דומה לשלי ל9*311 בלי לעלות מתח בבקשה עזרה *** עריכה לאחר 47 דקות בOCCT היה שגיאה, CODE 4 לפי מה שהוא אומר אריאל

• 6 תגובות
    • 667 צפיות
  10. Started by manticore,

למשל אני מגיע לתדר של 3.3 עם מכפלה 11 (באס 300) עם מתח מסויים למעבד אם אני מוריד את המכפלה ל 10 ומגיע לאותו תדר אבל עם באס של 330 אני אוכל להיות על מתח יותר נמוך למעבד?

• 8 תגובות
    • 667 צפיות
  11. Started by ScreameR,

צריך דחוף תמונה גדולה של הלוגו של כאוס!!!!! אני עושה על המחשב עם שבלונה

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  12. Started by TomB,

שאלה קצרה - מותקנים לי במארז שלושה מאווררים גנרים 80מ"מ. המחשב דולק 24 שעות ביממה, אין עליו OC מעבר להעלאת מהירות הFSB בכמה אחוזים והכיסויים שלו פתוחים תמיד (אני מכניס ומוציא הארדיסקים כל הזמן). יצא לי להציץ לתוך המארז לא מזמן ושמתי לב שהמדבקות על המאווררים נהיו קצת רפויות וגם שהמאווררים מכוסים לגמרי באבק שחלק ממנו כבר לא יורד, חוץ מזה אחד מהמאווררים, אחרי שהוצאתי אותו בשביל לנקות אותו התחיל להרעיש יוותר ממקודם (לא פגעתי בו בשום דבר, רק ניקיתי אותו חיצונית). בעיקרון, מה אורך החיים של מאווררים כאלה, וכל כמה זמן כדאי להחליף אותם כדי להמנע ממוות פתאומי של אחד מהם ? (קרה לי בקיץ, אחד המאווררים הפסיק לעבוד ולקח לי די הרבה זמן להבין למה לעזאזל המחשב שלי מתחמם כמו מטורף ומכבה את…

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  13. Started by urielka,

יש לי בעיה לעבור עםהלוח הצפצפי הזה את ה 150 mhz בoc רציתי לדעת למה זה קורה אני חושב על שלוש סיבות 1.לוח מעפן לoc (אני יודע בבירור) 2.זיכרונות תומכים 266mhz אולי בגלל זה הם לא רוצים לקבל יותר מידי 150*2 = 300 3.העובדה שאני לא יכול לנעול את הpci/agp ואולי בגלל זה הכרטיס מסך נתקע ואיתו המחשב כי אז ה pci ב37 והagp ב74 במקום(66:33) בקשר לסיבה מס 3 יש למישהו רעיון איך אני יכול לנעול את הpci/agp בלוח כאשר אני עושה אובר על ידי תוכנה (רק CPUCOOL עובד כי ה clockgen של הוא ics-950901 והוא לא ממש מפורסם) ו שאני עובר את ה 150 אז הוא פשוט מוציא עלי מסך כחול אבל ב 200 הוא פשוט נתקע(ב200 אז בpci/agp מתאפסים לנורמל 33\66 ) לכן נדמה לי שזה בגלל סיבה 3 מישהו יכול לעזור לי להתגבר על הב…

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  14. Started by kfirlion,

שלום, יש לי BF2 ועשיתי אוברקלוקינג למעבד שלי: Pentium D 930, עשיתי אוברקלוקינג ואז נכנסתי לבאטלפילד שיחקתי בו שכל פעם זה עשה לי לגים וכאשר החזרתי את המעבד לברירת מחדל הלגים הפסיקו, שאלה: למה אוברקלוקינג גורם ללגים??

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  15. Started by serg90,

אהלן, משום מה ללא סיבה מובנת, יש לי תופעה אשר במשך זמן מה המעלות של הצ'יפסט אצלי עולות משמעותית. בהתחלה, עם קניית המחשב הייתה לי טמפ' של 45 מעלות ולאחר כמה חודשים, אחרי שהמחשב היה במאמץ הטמפ' הייתה יכולה להגיע ל-50-55 מעלות. יותר מאוחר (גם עניין של כמה חודשים) המעלות הללו נהיו אצלי קבועות, הטמפ' במאמץ עלתה ל-60 וכך הלאה עד לעצם יום הזה, כשהמעלות ב-North Bridge עומדות על 65! יש לציין שמדי פעם המאוורר שעל חלון המארז (TT Soprano) מרעיש בצורה איומה, אף על פי שהתופעה הזו אקראית ואני יכול לשבת על המחשב כמה חודשים ללא זכר לתופעה הנ"ל. *ניקיתי את המחשב כולל את כל המאווררים, כבר כמה פעמים אך דבר זה לא עזר לי לא במעלות ולא ברעשי המאוורר. *הלוח הם שברשותי הינו DFI Lanparty Ultra-D. …

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  16. Started by MAOR,

היי . כמו שחלקכם יודעים אני עובד ב OC גבוהה מאוד למעבד Celeron 533@1180 הלוח שלי הוא ASUS CUSI M.. (בעע) אם כרטיס מסך OB ובלי כניסת AGP (בכלל בעע !!!) לכן רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות OC לכרטיס הזה, בשביל להשיג תוצאות יותר טובות.

• 5 תגובות
    • 667 צפיות
  17. Started by omerha,

אני עושה OVERCLOCK לכרטיס של של GAINWORD שהוא עם 128 MB . העלתי לבנתתים את הליבה ל 220 ואת הזכרונות ל 480 . השאלה שלי האם צריך להיות יחס מסויים בינהם או שזה לא משנה ואם יש למישהוא כרטיס כזה אז מה הגבול שלו ?

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  18. אוקיי... 1.איך הלוח הזה בOC... http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_2044_2046&products_id=13049 2.המעבד המתוכנן זה SEMPRON 3000... עד כמה אני יגיעה איתו עם Arctic Cooling Freezer 64 PRO ולאן עם הBIG TYPHOON.... 3. מה עדיף? AC FREEZER + AC SILENCER (קירור מעבד + כרטיס מסך) או BIG TYPHOON... ולהשאר עם קרור סטוק (GAINWARD 6600) ולעשות לכרטיס OC קטן 4. איך המארז הזה? מקורר טוב? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4228 ואיך הספק שלו? 5. עם הלוח הזה... אני יוכל לעשות OC לזכרונות? אם כן אז שווה הצלעות קירור האלה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3558 6.אם יש הצעות כלשהן אז אני פתוח... ואם יש הצעה למארז אז שיהיה בו חלון ועד 500שח+ספ…

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  19. מה רואים שם? את המעלות במחשב? או שזה כמו אלסידי? והאם אפשר לשלוט משם על המאווררים במחשב? ושאלה אחרונה בכמה מאוררים אפשר לשלוט משם? נה הבקר http://www.pch.co.il/docs/pd-291033436.htm

• 5 תגובות
    • 667 צפיות
  20. Started by asaf556,

לפני שבוע עשיתי oc ואז החזרתי אותו לסטוק כי לא היה לי זמן להמשיך האם אני יכול להתחיל ישר מאיפה שהיגעתי או שאני חייב להעלות לאט לאט?

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  21. Started by GamePad,

שלומות אני רוצה לעשות oc לכרטיס מסך שלי ati rage/xprt128 איך? מה? ומתי? (זה מפגש ראשון שלי עם עולם הoc אז אנא התחשבו)

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  22. אז ככה חבר'ה כבר כמה חודשים שאני מנסה לעלות על הבעיה למה הOC לא הולך לי. עליתי על הבעיה אחריי שקניתי קרור חדש זכרונות חדשים, ספק חדש ועוד כמה דברים עליתי על הבעיה הזאת שזה כנראה הHard Disk שלי, וזה דיי חדש לי. כי בכל פעם שאני מעלה את המחשב בOC גבוה, הוא לא מוצא את הHardDisk שלי, הוא אומר לי שאין לו Boot Device והוא בכלל לא מוצא אותו, ומה שהכי מצחיק זה שהשתמשתי בHard Disk ישן יותר (שהוא ביכלל לא חיבור Sata) הוא עלה יפה עם הOC והכל, יש למישהו רעיון אולי שאני יכול לסדר את זה לפניי שאני יקנה גם Hard Disk חדש?, כבר לא נשאר לי כסף.

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  23. Started by NuXeR,

יש לי פנטיום 3 667@750... אין לי תקציב גבוה אבל תנו לי מה שיש...משהו שיקרר טוב אבל לא צריך משהו כמו הוולקנו 7+ יש לי היטסינק+מאוורר שבאו איתו הבעיה שהטמפ' מאוד גבוהות...

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  24. אז ככה עשיתי OC למעבד שלי מ 2.2 ל 3.0 ולזכרונות מ 667 ל 726 הזכרונות הם kingston 1gbx2 667mhz cl5 הטמפ במנוחה 22-24 במאמץ מלא 56-56 ביצעתי בדיקה ב S&M מלאה וב OCCT שתי בדיקות STABLE מתח מעבד 1.38750 זכרונות 1.92 והוספתי 0.1 ל FSB OVERVOLTAGE הלוח אם הוא GA-945GCMX-S2 Rev 6.6 Bios F6H השאלה שלי עכשיו האם המחשב אוכל הרבה יותר חשמל אחרי הOC או שזה מיזערי ספק 500W שתי מסילות של 12V כל אחת מפיקה 16A !

• 6 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים