עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BENNY66,

מאיפה אפשר לקנות את הבקר מאווררים הזה באיזור המרכז או שמישהו מכיר משהו בסגנון תודה מראש

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  2. Started by TomB,

שאלה קצרה - מותקנים לי במארז שלושה מאווררים גנרים 80מ"מ. המחשב דולק 24 שעות ביממה, אין עליו OC מעבר להעלאת מהירות הFSB בכמה אחוזים והכיסויים שלו פתוחים תמיד (אני מכניס ומוציא הארדיסקים כל הזמן). יצא לי להציץ לתוך המארז לא מזמן ושמתי לב שהמדבקות על המאווררים נהיו קצת רפויות וגם שהמאווררים מכוסים לגמרי באבק שחלק ממנו כבר לא יורד, חוץ מזה אחד מהמאווררים, אחרי שהוצאתי אותו בשביל לנקות אותו התחיל להרעיש יוותר ממקודם (לא פגעתי בו בשום דבר, רק ניקיתי אותו חיצונית). בעיקרון, מה אורך החיים של מאווררים כאלה, וכל כמה זמן כדאי להחליף אותם כדי להמנע ממוות פתאומי של אחד מהם ? (קרה לי בקיץ, אחד המאווררים הפסיק לעבוד ולקח לי די הרבה זמן להבין למה לעזאזל המחשב שלי מתחמם כמו מטורף ומכבה את…

• 7 תגובות
    • 636 צפיות
  3. Started by danieln9,

שלום יש לי בעיה יש לי לוח A7N8X DELUXE של אסוס ויש חיישן (SENSOR 3) והוא מגיע ל127 מעלום צלסיוס בדוק!! בשני תוכנות האם זה טעות?? דרך אגב קראתי באינטרנט שעשו צילום טרמי ויש קצת בעיות של הפיזור החום אבל הגירסה עם הצילום הטרמי היא גירסה יותר ישנה של הלוח אם ודרך אגב בגירסה עם הצילום הטרמי יש היטסינק על הגשר הדרומי ולי אין אז אני עכשיו הוצאתי היט סינק מכרטיס גרפי ישן ואני אדביק את לגשר הדרומי אבל ביגלל שלא מצאתי משהו בגודל קטן מספיק אני חותך את זה עם מסור דק(דרך אגב אני גר באוסטרליה אז אי אפשר להמליץ לי על חנויות בישראל) אבל בכל מיקרה קניתי מישחה טרמית של COOLER MASTER אבל עכשיו גיליתי שאני צריך גם דבק טרמי ביגלל שלגשר הדרומי אין חריצים כאלה לכליפסים וצאיך לבדביק אז עוד שאלה…

• 9 תגובות
    • 636 צפיות
  4. http://www.hwzone.co.il/gallery/album86/aau כתבתי את השאלה גם למטה מתחת לתמונה ב"הערות" או מה שזה לא יהיה

• 4 תגובות
    • 636 צפיות
  5. Started by ThePinkPanther,

אני קונה לוח אם חדש,EPOX 8RDA3+ עם זכרון ddr400 של MUSHKIN ויש לי מעבד AXP1700+,וקירור של VOLCANO 6 עם עוד 7 מאווררים שמקררים די טוב אז השאלה היא,האם אני אוכל לשים אותו על 200FSB והוא יעבוד יציב,או שהוא ימות? על כמה נראה לכם שאני אוכל לשים אותו? תודה

• 9 תגובות
    • 636 צפיות
  6. Started by zex,

שלום אני חדש! רציתי דעה אל האובר קלוקינג שעשיתי היה לי מעבד P4 1700 MHZ ועשיתי ל 2091 MHZ והעלתי את הFSB מ400 ל492 יש לי לוח אם של אסוס ועשיתי אובר קלוק דרך הביוס ודרך אגב עשיתי אובר קלוק לזכרונות מDDR333 לDDR 400

• 7 תגובות
    • 636 צפיות
  7. טוב בגלל שכל כך התבאסתי מאיך שהדמו של ספלינטר קו ל עובד על הכרטיס מסך שלי החלטתי למתוח אותו כמה שצריך למעל משחק חלק מה שיש לנו זה כרטיס מסך עם ציפ של GF2 של איזה חברת סינית נקראת GAFORCE 200MMX בלי קירור מיוחד מה שכן הנחתי מעליו מאורר של ספק כוח מה שבאמת מקפיא אותו תגידו אתם עם איזה תוכנה להשתמש ובכמה להעלות את המהירות של הליבה והזיכרון כרגע זה על ליבה על 175 וזיכרון על 143 כרגע בספלינטר קול אני מקבל בין 10-15 FPS 25 ואני ינשק לכם את הרגלים

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  8. האם הוא טוב מספיק או צריך לקחת משהו אחר ... החלקים שיהיו הם: gigabyte 7vax 256MB 333MHz Winbond AMD XP 2000 אני קונה ב PCHARDWARE האם הקירור שהם מביאים הוא מפיק טוב??? תודה רבה לעוזרים.... *** האם זה משנה איזה משחה טרמית אני ישים????

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  9. Started by waizman,

אני רוצה לשבור את המכפלה של המעבד שלי. באיזה חומרים אני יכול להשתמש בשביל לסתום את ה"עמקים" ולקצר את ה L1?

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  10. Started by KoDkOd,

הטמפ' במארז שלי ממש צנחו מ - 45-8 במנוחה נפל ל 37 במאמץ בכלל אני לא עובר את ה-50

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  11. או שהאוברקלוקינג לכרטיס מסך תלוי רק במערכת האיוורור של הכרטיס עצמו?

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  12. חייב דחוף מתחנן קראק למשחק tennis masters series חייייב פללליז

• 4 תגובות
    • 636 צפיות
  13. היי חשבתי אולי לרכוש את הלוח הזה מפני שהוא הכי זול שכולל את האןפורס 2 אולטרה (ועוד אולטרה 400 מעודכן) וכולל 3 שנים אחריות (494 ש"ח במזומן). בתכלס אני מאוד מוגבל בתקציב וזה מעצם קפיצת מדרגה מלוח KT400 של אפוקס ב 410 ש"ח. רציתי לדעת אם מישהו כבר רכש אותו והתנסה איתו ויכול לתת חוות דעת או בכלל לשמוע חוות דעת על המוצר. *בנוסף אני רוצה להרכיב עליו 1700 או 1800 עם קירור שעדיין לא החלטתי (כנראה AEROCOOL DP101 חשוב לי שקט אך הבעייה שהוא יקר) ולהמהיר (לא עד קצה גבול היכולת אבל הרבה). רציתי לדעת מה עדיף : סטפינג ל 1700 מהשבוע השני של 2003 או סטפינג מהשבוע ה 10-12 של 2003 ? בנוסף האם עדיף 1700 או 1800 (שניהם כמובן טורוברד בי משבועות 10-12 של 2003) ? תודה מראש לכל המגיבים.

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  14. אני רוצה להוציא את ההיטסינק של אינטל ואני לא מצליח - פעם ראשונה שאני לא מצליח להוציא היטסינק ניסית משתי הצדדים להוציא את הקלפיס אבל הוא לא רוצה לצאת! הוא נלחץ - צד אחד ממש קשה ללחוץ וזה אחד ממש קל אבל שאני לוחץ ואז בא למשוך הוא לא רוצה לצאת ! מה לעשות ?

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  15. Started by shibby15,

חשבתי על משהו שאולי יעזור (ואולי לא) משהו שירגיל את המערכת לOC בעדינות ולא משהו של יום יומיים. קודם כל לתת למעבד לעבוד שבוע שבועיים על 1.93V העיקר לדאוג לקירור מתאים. אחר כך להעלות כל יות בMHZ1 את הFSB ולשים מלא זמן PRIME95 ככה לאט לאט המערכת "תתרגל" ותאפשר OC יותר גבוה. טוב?? רע?? אפשרי?? יעיל?? זה אתם תגידו לי...

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  16. אני אישית, רק גיליתי את נושא המודינג לא מזמן, הדבר היחיד שעשיתי עד כה, היה לפרק 486 ישן שעמד אצלי בבית, להוציא ממנו שני מאווררים (אחד 80מ"מ של ספק ואחד של 40 מ"מ מהמעבד) לחבר אותם בעזרת כבל כוח של חיבור כוננים, אך עוד לא הרכבתי אותם בתוך המחשב. אבל אני רואה שאתם מדברים פה על לדים ועל קטודות ועל כל מיני סוגי אורות למיניהם. אז מה דעתכם אולי ליצור מדריך למודר המתחיל, שיכיל הסברים עם תמונות, על קתודות לדים ושארים הסבר על בניית חלון למארז וכ'. לא צריך להיות משהו מפואר, שיהיה משהו סטייל: לד ---- תמונה: פה תבוא תמונה יתרונות: מאיר שטח / צר / רחב / ממוקד / מפוזר מחיר : מחירים לפי גדלים וכ'. שיטת חיבור: אפשר לחבר לכבל מתח של כונן וכן הלאה. או חלון ----- ניתן להכין מ: פרספקס / …

• 1 תגובה
    • 636 צפיות
  17. קירור מים עם מים מקוררים גורם להתעבות למה אין התעבות וקפיאה בקירור גז ? ואם כן למה בכלל מיצרים דבר כזה

18. Started by asta,

שלום לכולם האם מישהוא שמע אם יש דבק טרמי לחיבור קבוע של heatsink לציפ ואם כן אז איפה ניתן להשיג אותו הערה-אין הכוונה למשחה טרמית דוגמת המשחה הסיליקונית הלבנה שמגיעה עם כול מעבד וגוף קירור אלא לדבק שיש לו יכולת גבוהה של העברת חום לשם חיבור קבוע של גוף קירור חשבתי להשתמש במרק אפוקסי דו-רכיבי epoxy merk אותו חומר בצורת גליל שנימכר תמורת 20 שח בחנויות ושאופן השימוש בו הוא על-ידי חיתוך פרוסה מהגליל בסכין יפנית לישת הפרוסה והצמדתה לחלקים שרוצים להדביק אבל הבעיה שאין לי שום מושג אם החומר הזה מעביר חום היטב או שהוא דווקא מבודד ואז עלול להיגרם נזק לרכיבים שונים עקב הצטברות חום בתוכם הערה: מדובר על רכיבים ישנים שכבר אין לי אחריות עליהם ממילא כמו כרטיס מסך וגשר צפוני על לוח…

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  19. הנה יש פה תמונות תראו יש חיבור אחד לחשמל מולקס.. והשני צהוב כזה אין לי מושג לאן לחבר... ויש לי עוד כבל כזה שקיבלתי אותו לא עם המאוור ויש בו 3 חיבורים על אחד רשום CPU FAN השני FOR PCB FAN CONNECTOR והשלישי FOR M/B העלתי תמונה.. ה- CPU FAN שיש בחוט הזה מתאים לחיבור הצהוב הזה מהטורנדו... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  20. אז ככה, החלטתי לחסוך לכם בת'רדים מרובים ולשאול את השאלות בת'רד אחד בקשר למשאבה *האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים של 2 המשאבות הבאות? 1250...Centrifugal pump Pump output 1200 l/h 264 lmp. gal./h. 7317 U.S. gal./h. Delivery head 2,00 m/wat.col. 6 ft. 7 in./wat.col. Power consumption 28 W Hose connection (suction side) Ø17mm (3/4") Hose connection (pressure side) Ø13mm (1/2") Dimensions: lenght x width x height 180 x 95 x 120 7.1 x 3.8 x 4.7 in. 1060...Centrifugal pump Pump output 2280 l/h 502 lmp. gal./h. 602 U.S. gal./h. Delivery head 3,10 m/wat.col. 10 ft. 2 in./wat.col. Power consumption 50 W Hose connection (suction…

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  21. האם הקליפסים שלו מספיק גדולים

• 4 תגובות
    • 636 צפיות
  22. Started by Access Denied,

אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך ואני משתמש בצלעות קירור שהיו שייכות למחשב ישן שהיה לי ומאוורר שמתאים להן. הבעיה שאני לא רוצה לקדוח חורים בכרטיס אלא פשוט להדביק את הצלעות. חשבתי על דבק חם או משהו בסגנון אבל אמרו לי שבדבק יש מרכיבים כמו אצטון שיכולים להמיס סיליקון או רכיבים שנמצאים על הכרטיס.. שמעתי שקיים משהו שנקרא "דבק לאלקטרוניקה" שמאפשר הדבקה של כרטיסים אלקטרונים.. האם הדבק הזה יעבוד? והאם יש בעיות בהדבקת סינק??

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  23. Started by urielka,

יש לי בעיה לעבור עםהלוח הצפצפי הזה את ה 150 mhz בoc רציתי לדעת למה זה קורה אני חושב על שלוש סיבות 1.לוח מעפן לoc (אני יודע בבירור) 2.זיכרונות תומכים 266mhz אולי בגלל זה הם לא רוצים לקבל יותר מידי 150*2 = 300 3.העובדה שאני לא יכול לנעול את הpci/agp ואולי בגלל זה הכרטיס מסך נתקע ואיתו המחשב כי אז ה pci ב37 והagp ב74 במקום(66:33) בקשר לסיבה מס 3 יש למישהו רעיון איך אני יכול לנעול את הpci/agp בלוח כאשר אני עושה אובר על ידי תוכנה (רק CPUCOOL עובד כי ה clockgen של הוא ics-950901 והוא לא ממש מפורסם) ו שאני עובר את ה 150 אז הוא פשוט מוציא עלי מסך כחול אבל ב 200 הוא פשוט נתקע(ב200 אז בpci/agp מתאפסים לנורמל 33\66 ) לכן נדמה לי שזה בגלל סיבה 3 מישהו יכול לעזור לי להתגבר על הב…

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  24. אוקיי אז ככה... ברשותי מעבד פנטיום 4 1.5ghz ואני בזמן האחרון סובל מבעיות חום רציניות. אני לא יכול לשחק במשחק מעל רבע שעה מבלי שהתוכנה של החיישן תקפוץ לי עם הודעה של overheated ואני מתכוון לטמפ' של 70 מעלות!!! הקטע הוא שעם מאווררים אפשר להוריד את הטמפרטורה באופן משמעותי, אבל הבעיה היא שיש לי ספק של 300w ונגמרו לי יציאות החשמל! אני כבר עשיתי פיצול אחד ואני לא רוצה להמשיך לפצל, גם אני לא רוצה לקנות עכשיו ספק חדש כי ספקים של 500w עולים בסביבות ה400 500 שקל (אני מתכוון למשהו טוב, כי להספקים כאלה צריך משהו יציב). לכן החלטתי לנסות לאלתר משהו, ככה שאני לא אהיה צריך לקנות כלום חוץ מהמאווררים עצמם. אם יש לכם עצות או אם מישהו כבר עשה ניסויים והצליח לקרר את המחשב, אם זה אפילו בצ…

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  25. המפרט הבעייתי(של אימא שלי): מעבד: AMD AXP2400+ T-BRED B קירור: VANTEC AeroFlow VA4-C7040 לוח אם: Gigabyte GA-7VM400M-RZ זיכרון 512MB DDR 333MHz(של KINGSTON) והמארז המיקרו Compucase V30BL הבעיה היא שהטמפ' בימים חמים מגיעות ל63+ מעלות דבר שגורם לריסט לאחר מאמץ כלשהו במחשב(סריקת וירוסים, בנצ'מארק ועוד...) לדעתי זה הגוף קירור כיוון שבמחשב אחר(של אבא שלי) יש מחשב דומה: לוח ECS 7VMM3200PRO AXP2200 קירור: סטוק של ECS ומאוורר SMART FAN של Tt ששומר אותו 55 גג במאמץ!(המחשב עובד כבר חודש 7/24 ואין ריסטים בגלל חום) מארז: אותו V30 של COMPUCASE תמליצו לי בבקשה על גוף קירור שיקרר יותר טוב מהוונטאק המעפן תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 636 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.