עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני עשיתי oc והיגעתי ל340 הכל היה בסדר יציב ומעולה העלתי ל345 היו מסכים כחולים אז הורדתי ל344 ועדיין לא היה בסדר ככ עד שהגעתי ל341 אחרי הריסט המחשב נידלק אבל לא עשה post כאילו המסך לא הראה כלום שום דבר לא עבד עשיתי איפוס לביוס והוא חזר לעבוד למה זה קרה זכרון 1גיגה 667 כל הטמפ לא עברו את ה40 מה יכול להגביל אותי כאן? אולי זה קשור הביוס לא מעודכן אז אין לי שליטה על המתח של המעבד והיחס של הזכרונות

• 6 תגובות
    • 713 צפיות
  2. היי מה קורה...יש לי מספר שאלות ואני אשמח אם תענו לי עליהם...קודם כל זה המפרט שלי עכשיו: E2160 GA-945GCM-S2 1GB 533MHZ מארז וספק ג'נרים 1) האם אני יכול לעשות OC בלוח אם שלי? אם כן..הוא אוברקלוקר טוב? 2) בהנחה שאני לא מבין בנושא כלום,מה הסיכוי שמשהו במחשב יפגע לי? 3) מה ההבדל בביצועים בין E2160 בסטוק ל2160 ב3GHZ ? אני לא מתכנן לקנות קירור....לאיזה מעבד הוא בערך משתווה אז? 4) הזכרון לא יגביל אותי מהר מדי? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 492 צפיות
  3. Started by apelt,

לי יש כבר: i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core (אני חושב שיש לו קירור מובנה) לוח האם: Intel® Desktop Board DZ68DB אני מתכוון לרכוש כרטיס מסך סבבה באיזור ה 600 ש"ח האם יש טעם לרכוש קירור מעל 70 ש"ח למעבד אם אני לא מתכוון לעשות OC. באיזה קירור כן שווה להשקיע? כרטיס מסך? מארז?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. שלום, אני מרכיב מחשב בחלקים והמעבד שלי הולך להיות i5 4690k.. (מיועד לאוברקלוקינג) כרגע נמצא באילת ומתכנן לקנות מחר קירור מעבד, אך מרוב קריאת ביקורות כבר איבדתי את זה ואני זקוק לעזרה קטנה. ההתלבטויות הן בין: Scythe Mugen 4 PCGH Edition שעולה 220 ש"ח באילת Noctua NH-U14S שעולה 242 ש"ח באילת (מאוורר אחד ולא שניים כמו בשאר) Noctua NH-D14 עולה 271 ש"ח באילת (יש גם מהדורת SE2011 שאין לי מושג מה זה אומר באותו מחיר) Noctua NH-D15 עולה 322 ש"ח באילת (אני יודע שהוא הכי טוב אבל אם לא בהבדל ענק מהאחרים אני מעדיף לחסוך). קראתי המון ביקורות טובות על ה U14S וכמעט נסגרתי עליו הבעיה שבגדול הביצועים שלו משתפרים אם מוסיפים לו עוד מאוורר, אבל להוסיף לו מאוורר זה 100 ש"ח ואז זה כבר לא שווה ו…

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. אני צריך מישהו שיוכל להסביר לי מה אומר כל דבר בביוס שלי ואיך אני יכול לשחק עם זה כדי להמהיר את המחשב שלי כמה שיותר זאת אומרת איך משפיע הratio על עבודת המעבד או על מהירותו ודברים כאלו . לדעת מה אומר שם כל דבר וכשאני מזיז אותו למעלה או למטה מה זה נותן ולמה למשל כשאני מגזים במשהו אז הwindows לא עולה דרך אגב ה bios שלי הוא pheonix awardbios הלוח שלי הוא chaintech zenith 7njs nforce 2 והזכרון שלי הוא סטיק אחד של 256Mb corsair 400Mhz 3200 cl2 אז אם מישהו מוכן לצאת למשימה ההירואית הזאת תודה רבה!!!

• 5 תגובות
    • 719 צפיות
  6. Started by reggeman,

יש לי מעבד Q9300 INTEL 2.5 וכרטיס מסך HD5770 1GB לוח-אם EP45-UD3L GIGABYTE ועכשיו השאלה האם כדאי לי לעשות המהרה ועד כמה אני כבר אראה הבדל בעניין ..... תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  7. אז ככה .. פעם הייתי חובב רעש וחובב מאווררים רבים .. אבל אז הבנתי שאני רוצה שקט ולא רעש של מסוק מהמחשב .. לאט לאט הורדתי את המאווררים ובדקתי אחד אחד מימי מגיע הרעש הרציני .. גליתי שזה מהכ. מסך.. היום הלכתי וקניתי אקסלרו אס 1 של ארקטיק .. ראיתי שיש אותו להרבה אוברקלוקרים רציניים .. התקנתי אותו ולא רק שהרבה יותר שקט (מין הסתם אין לו מאוורר) הוא גם הגיע לתוצאה מפתיעה של 40 מעלות במנוחה .. (50+ עם הסטוק במנוחה) יש לי על המעבד פריזר 7 פרו של ארקטיק וב100 אחוז וב50 אחוז פעולה של המאוורר אני מקבל בדיוק את אותם הטמפ' בOC של 3.6GHZ .. מפתיע הייתי אומר .. יש לי גם מאוורר של איזי קול שקניתי פעם .. שקט במיוחד .. גם מאד מפתיע.. אז מה שאני רוצה לקנות וצריך המלצה מימכם זה המלצה על החלקי…

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by gal_il50,

קניתי את המארז הבא:http://www.thermaltake.com/products/xaser3/v1000a.htm במארז יש פאנל לשליטה על המהירות של המאווררים:http://www.thermaltake.com/products/hdcooler/hardcano9.htm עכשיו השאלה שלי היא שאם אני מחליף 2 מאווררים לזה:Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod"(מאווררים עם אור כחול) עדיין תהיה לי אפשרות לשליטה על המהירות שלהם או שזה לא אפשרי במאווררים האלה?

• 4 תגובות
    • 588 צפיות
  9. Started by oshrinuri,

שלום רב, רציתי לדעת אם הלוח אם שברשותי יספק אפשרות OC קלה עד בינונית. Gigabyte GA-P55-US3L כמו כן, מה הוא תחום התדרים היציב שאני יכול להגיע אליו (בקשר למעבד) עם הקירור הזה והלוח. (המפרט המלא בצד). תודה

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  10. שלום לכולם יש לי ספק ג'נרי 550wat האמת לא נתקלתי איתו בבעיות כל שהן עד היום אבל אני בתהליכי שידרוג כרגע אז אני מעוניין לרכוש ספק חדש (עד 500 שקל) הלוח הוא dfi nforce4 ultra-d המעבד הוא amd a64 3200+ (מחכה לליבת ה venice שצריכה להגיע )ווינצ'סטר הזכרונות הם 2X512 a-data (הרגילים שלהם שהם 2.5 ) כרטיס מסך הוא 6600 של גיגה בייט פשוט בינתיים יוחלף בעתיד הקרוב ל 6600gt כלשהו את כל שאר הדברים כגון hdd ו dvd ו dvdrw ומאווררים אני יחבר לספק ה550 הג'נרי הנוכחי שלי.. או שיש לכם הצעה אחרת שתתקבל בשמחה..:] עכשיו הקטע הוא לרכוש ספק נוסף שיתאים לי לכל החומרה הזאת (גם באוברקלוק) חשבתי על ה THERMALTAKE PUREPOWER TWV 480 WATT אבל אם יש לכם עוד משהו להציע אני ישמח.. תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  11. יש תוכנה שבעזרתה אוכל לשלוט במהירות מאווררים אלו?

• 4 תגובות
    • 568 צפיות
  12. Started by gonoz,

מה החשיבות של שמירת המחשב נקי (מאבק) ושמעתי שהכי טוב לנקות עם אוויר דחוס האם להיפוך הכיוון של שואב אבק שיוציא אוויר יש אותו אפקט או שזה יכול להרוס ??

• 10 תגובות
    • 777 צפיות
  13. אם אני מעלה מעל 4.1 אז המחשב לא מגיע לביוס, עושה ריסט בלי הפסקה עד שאני לא עושה ריסט לביוס. 28-29 מעלות במנוחה, 65 במאמץ בפריים 95. בביוס המתח על 1.400 והזכרונות על 2.00. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  14. אז סוף סוף ישנה התקדמות בפרוייקט שלי , היום קניתי משאבה של 800 ליטר לשעה ב 70 שקל, לא ממש חזקה אבל נראה לי שהיא תספיק ואם לא אני יקנה יותר חזקה. ולאחר שעות רבות של תכנון ושבירת עצמים ועצבים רבים הצלחתי לחבר את הבלוק לסוקט 370 שלי, כי היתי צריך להכין סוגר חדש לגמרי שיתאים למידות של הבלוק ויחזיק אותו טוב על המעבד. ועכשיו המערכת מכילה רק משאבה טבולה בתוך דלי ובלוק על המעבד וכבר הטמפ' ירדה ב 20 מעלות !!! במאמץ ל 31 מעלות כש לפני זה היתה היתה על 51 מעלות. עוד מעט אני יעלה תמונות כשאני יקנה סוף סוף את הדיגיטלית שלי. עריכה: אני רק רוצה לציין שאני עושה את הקירור מים לא בשביל ביצועים כי אני לא עושה שום OC (לוח של אינטל) אלה בשביל השקט. אני מתכוון לעשות מארז אם 0 מאוורר…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by guylederer0,

שלום התקנתי את התוכנה ופעלתי לפי המדריך ואני פשוט לא מצליח לשלוט במאווררים ( הם מחוברים ב 3 פינים ללוח אמ ) הלוח אמ שלי EP43-DS3L ... הגדרתי בביוס ב PC ( עזרה באנגלית ) את ה CPU Smart Fan ל Auto ( וגם ניסיתי את 2 האפשרויות השניות ) בתוכנה בשלב הזה סימנתי את שלושתם ל Software Controlled עשיתי REMEMBER ואז כתוב נחזור לתוית Speeds, הגדרות מהירויות המאווררים. בעת לחיצה על מאוורר שברשימה תראו הגדרות מהירות למטה. שם תוכלו לבחור את המהירות המינימלית והמקסימלית שלו. למשל המאוורר של המעבד מסתובב לאט מידי כשהוא בIDLE- במנוחה, תוכלו להעלות אותו מעלה. כנ"ל לגבי LOAD- במאמץ. זה מה שעשיתי והורדתי את כל המאווררים ל 10 מקס ו 0 מינימום וכלום לא קרה ... גם במסך הראשי של התוכ…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by ValkA,

שלום. יש לי כרטיס מסך RADEON9600XT של ABIT. האם יש דרך לצרוב לו את הביוס בלי לפגוע בו ?? האם אפשר להפוך אותו לR9600XT VIO ?? תודה... עריכה: יש לי גם RIVA TNT2 M64 של GIGABYTE... אבל אני לא בטוח שזה של ג'יגה בייט כי רק כתוב שם GA ועוד כמה מספרים, אחרי חיפוש בגוגל אני חושב שזה של גיגה בייט... אפשר לצרוב אותו לULTRA ? למשהו שיותר טוב ממנו ? ולא נורא אם הוא ילך..

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  17. Started by itzkoo,

אני לא מצליח למצוא חנות שמוכרת את המאוורר ומכיוון שאי אפשר לקנות יותר מEBAY בגלל המשלוחים ההזויים, אני נאלץ לפנות לעזרתכם.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. ניתקתי 2 מאווררים בצד של המארז אחד מאחורה אחד מלמעלה ועוד אחד מקדימה השארתי רק תמאווRר של המעבד שמחובר לSONIC TOWER ושל הכרטיס מסך והצ'יפSET והחום של המחשב נשאר ללא שינוי מוזר לא ?????? * מעבד וכרטיס מסך לאחר OC לא רציני

• 4 תגובות
    • 427 צפיות
  19. Started by adidoron,

שלום רב, איזה סוג של קרור מומלץ לסוקט 478 ? בכמה מעלות יורד חום המעבד ? בברכה עדי

• 2 תגובות
    • 484 צפיות
  20. שלום לכולם. באחת מלשוניות ההגדרות בכרטיס מסך, יש לי 3 עמודות(ראה תמונה) עם הגדרות שעון כלשהם. מהם ההגדרות האלה ומה קורה אם אני בוחר להזיז אותן מקסימום ימינה כלומר הכי גבוה. מצטער על הבורות פשוט :-\ תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  21. Started by alon2k2,

שלום! אני רוצה לשים את המחשב באקווריום ולמלא בשמן הבעיה שאני לא מוצא בארץ בשום חנות שמוכרת שמן מינרלי וגם אם יש אני בטוח שזה יקר ... רציתי לשאול אם יש תחלופות לשמנים אחרים שאפשר לשים ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. ההארדיסק שלי עד כה לא היה עולה למעלה מ34 מעלות עכשיו בימים החמים מאוד, הוא עולה ל39. שמתי עליו מאוורר של מעבד (70ממ) וזה הוריד לו ל33 מעלות ללא מאמץ. יש מאוורר מולו 120ממ שמכניס אוויר למארז. האם הטמפ האלו סבירות או לא.

• 3 תגובות
    • 507 צפיות
  23. שלום, שידרגתי את המעבד במחשב ל-Xeon l5420(עלה 24 דולר באלי) כמובן המעבד הותאם לתושבת 775. והמעבד מתחמם יתר על המידה, במנוחה הוא מגיע ל63 מעלות, עפי בדיקה ב-real temp כשאני מנסה לבדוק במאמץ הטמפרטורה עולה ל74 וכמה שניות לאחר מכן המחשב נתקע. יש לי קירור פשוט יחסית של זלמן, יש לציין שבהחלפת המעבד לא שמתי משחה חדשה, אלא נשאר החומר שהיה על גוף הקירור. מה לדעתכם כדאי לקנות? עדיפות לקירור כמה שיותר זול, שקט פשוט משמעותי,אבל כמובן בגבול הסביר. תודה רבה!!!

24. ברצוני להוריד את גופי הקירור על מנת לנקותם מאבק ולרענן את המשחה הטרמית. גופי הקירור תפוסים עם פינים שעל פניו יכולים לעבור רק בכיוון אחד, כלומר אחרי הקצה הם מתרחבים כך שאחרי שמעבירים אותם דרך חור, לא נראית דרך בה ניתן לשלוף אותם ללא חיתוך עם קאטר של הפינים. מה עושים? תודה.

• 8 תגובות
    • 726 צפיות
  25. זה רק מי היום ככה...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים