אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם הזמנתי מחשב החלטתי לקחת MUGEN II המומלץ אולם הוא לא במלאי בחנות ולא יהיה גם עוד חודש - אני צריך אלטרנטיבה בסדר גודל של המחיר הזה החנות היא SKYPC אבל אמרתי להם שאם אני ארצה משהו שאין להם אני אקנה ואביא להם להרכיב תודה מראש...
-
- 8 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר שקניתי את הלוח אם החדש - asus p4p800se עם מסדרת 865 (צ'יפסט). לאחר המלצות בפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות" ברצוני כרגע להשקיע בקירור למעבד. מכיוון שאני מתכנן אובר-קלוק, וגם כי כרגע לפי הביוס הלוח המעבד עומד על 40+ -. הקירור במארז בסירקולציה טובה, ואולי בעתיד גם אני אוסיף מאוורר לגג (למי שעקב אחרי הקניות שלי בזמן האחרון יודע שיש לי מארז אנטק טוואר דנדש שעדיין אני לא רוצה לקרוע אותו). בעיקרון הטמפ' הזאתי נובעת מקירור סטוק של המעבד וחום החדר שלי (שהוא גבוה מאוד מין הממוצע בגלל קיר זכוכית חיצוני לא משנה כרגע, אולי נעבור חדר בקרוב). לכן רציתי להתייעץ לגבי קירור. יש לי תקציב, כרגע עד 700 שקל, בקרוב יהיה גם תקציב של 1500+ (אחרי קבלת המשכורת בעוד כ15 יום). אני …
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-
-
נכבה לי המחשב בזמן שמירה לביוס ועכשיו הוא לא עולה יותר. מה לעשות?
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
יש לי מאוורר אחד בחלק האחורי של המחשב ואחד על המעבד ואחד בספק זה יספיק בשביל לעשות אוברקלוק בלי שהמעבד יישרף? יש לי intel 2.8ghz northwood 512ddr intel motherboard לא יודע איזה fx 5200 עכשיו אני לא יודע מה הטמפ' במחשב שלי כי נשרף לי חיישן אחד וזה תמיד גורם לדרייבר לכבות את המחשב אוטומטי אז מחקתי אותו ואני לא יכול לדעת מה המעלות במחשב אבל כדאי לעשות אוברקלוק לעומת הסיכונים עם המפרט שלי או שיש סיכוי ממש נמוך שהמעבד יישרף
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אם אני מגיע איתו ל 3 גיגה הרץ אז זה כאילו E6850 לא ? עכשיו לשאלה שלי אני העליתי את הבאס מ 333 ל 350 והמעבד נהיה 2.8 עכשיו זה לא מסכן אותו להגיע ל 3 גיגה הרץ ? יש לי קירור של קולרמסטר הטמפרטורה בסדר גמור ואני צריך לעשות עוד משהו בביס ? כי אני זוכר צריך לנעול איזה PCI משהו כזה על 33 לא זוכר במדויק תודה (:
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
ניקיתי מאוורר רגיל 80MM ובדר גם שימנתי אותו יצא לי קצת יותר שמן ממה שרציתי והשמן ניכנס לתוך "המנוע" לי יודע בדיוק איך ליקרוא לזה האם אפשר עוד לחבר אותו?
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אני יכול להביא אופטרון 170 מחו"ל בזול, לא רק שאופטרון 165 מאותו הסטפינג עושה 3G(עם מים או אוויר לא זוכר), השאלה שלי, אם שניהם יצאו מאותו מפעל באותו שבוע באותו הסטפינג, האם שניהם יגיעו לתדרים דומים? דבר שני, אני מתכנן קירור גז ומים(בנפרד), והאם להקפיא את ה-CHIPSET עם פלטייה 80W ייתן משהו נוסף חוץ מ-HTT בשמיים?(המעבד כרגע מתפחלץ ב-440HTTX4MULTIPER.....
-
- 5 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אני קורא לי נושאים ומשותת לי פה ושם... ואני לא מוצא נושא אחד שמדבר על האצת משהו מלבד המעבד וכרטיס המסך(בטח עוד כמה דברים אבל לא משנה). מישהו כאן יודע איך לעשות oc למודם, למהירות גלישה מהירה יותר? (מצטער על הפתיחה המיגעת של הנושא)..תודה..ניר. אהה ודבר נוסף.. מה ההבדל בין fsb למהירות באס? תודה.
-
- 8 תגובות
- 702 צפיות
-
-
השגתי פנטיום 3 אני רוצה לשחוט אותו קצת הרבה באוברקלוק ולהגיע איתו למשהו טוב מקוווה שאפשר אז ככה איזה טמפרטורה צריכה להיות למעבד המעפן הזה? כדאי לעשת לSDR אוברקלוקינג? יש לי עם המחשב הזה Voodoo3 (מקווה שרשמתי נכון) אז כדאי להשים עליו מאוורר ולנצל אותו קצת או לא ? תודה :)
-
- 10 תגובות
- 702 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן, והמפרט שלו זה: Intel Pentium 4, 1800 MHz (18 x 100) Gigabyte GA-8ITXE 1024MB PC800 RDRAM (4*256) NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) עם המפרט הנ"ל אני אוכל להגיע לאוברקלוק מכובד למעבד? אהה ואני צריך איזה מדריך אוברקלוק ללוח הזה...לא מצאתי כלום אהה ועוד משהו מוזר...שאני בודק באוורסט או בספידפן את הטמפ של המעבד שלי אז היא נעה בין 30 ל-33 מעלות במנוחה אבל שאני נכנס לביוס הטמפ היא סביבות ה-45 עד 48 מעלות... מה הטמפ של המעבד באמת?
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
איך אפשר לעשות לו קלוק שיתן יותר ממה שהוא יכול , לסחוט לו את המיץ. תודה
-
- 11 תגובות
- 702 צפיות
-
-
מחפש גוף קירור ל AMD וP4 המלצות בבקשה. חשבתי על 2 הבאים: Thermalright XP-120 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 ו-Thermalright SLK-948U http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=6451 מה עדיף? ברשותי SLK-947U - האם הוא מתאים ל AMD 64?
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום יש לי הארד דיסק והוא עומד על 51-54 מעלות בזמן מנוחה..... האם זה מסוכן .... (הוא נמצא במעלות כאלה מפני שיש באיזור מלא חוטים של הספק..... מה עושים ? ניסיתי גם לשים מאורר 120מ"מ ג'נרי וזה סתם מוריד 2-3 מעלות....
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
האם אחרי שמשנים את הנתונים בתוכנה CG ומכבים את המחשב, האם המחשב חוזר לנתונים הרגילים שלו.. כי אם במקרה המחשב עושה ריסטרט אז האם הכל חוזר לקדמותו? (האם זה לא משנה שום דבר בביוס?)
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-
-
המפרט בחתימה. הסטיק של 512MB הוא מ rev2.0 ובעל צ'יפים BH-6 והסטיק של 256MB הוא rev1.1 ועם צ'יפים BH-5. המערכת כמו שהיא עכשיו חדשה לגמרי אבל עם צמד הזיכרונות היו לי בעיות מאז הימים הלא רחוקים שלי עם Epox 8RDA3+ ומעבד 1700+. ברגע שאני מעלה את הבאס ל400MHz המחשב אמנם מעלה ווינדוס אבל קורס לפחות פעם ביום ולא עובר 3DMark03 בלי לקרוס. כרגע אני על 195x11.5 והמחשב יציב לגמרי. ניסיתי לשנות את התיזמונים ל 11-2-2-2 והעליתי את המתח ל2.8 אבל בגלל העלאת התיזמונים המחשב אפילו לא עושה פוסט. ברור לי שהבעיה נובעת מהאי תאימות בין הזיכרונות אבל השאלה אם אני יכול לעשות משהו כדי להתגבר על הבעיה הזאת, כי אני חייב את ה 256MB הנוספים ואם אני אחליט למכור אותם אני אפסיד לא מעט כסף. טנקס.
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
יש לי oc של המעבד כבר תקופה ארוכה בלי תקלות ויציב רצח, יש לי גם 8800 gt והרצתי אותו קצת ב-30 הרץ בליבה והיה יציב- בקירור שבא בסטוק של nvidia ,לא מזמן קיבלתי קרור של ארטיק קולין twin turbo הרצתי את הליבה בקושי לשישים והמסך קפא, בהתחשב בקרור הנ"ל זה אמור רק לדגדג מוזר לא?..משהו נתקל בזה? כלומר: השאלה היא כזאת האם ה- OC של המעבד מגביל לי את ה-OC של הכרטיס מסך מלעלות את הליבה והזיכרונות (של הכרטיס מסך) עוד ועוד..?
-
- 7 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום, לאחר שניסיתי את כל האפשרויות הקיימות בקירור על ידי מאווררים למיניהם המסקנה היא שלא ניתן להוריד בצורה משמעותית את טמפרטורת המעבד, שלא נדבר על שאר חלקי המחשב. כיום טמפרטורת המחשב ( לאחר ניקיון יסודי - מריחת משחה טרמית איכותית, גוף קירור Thermalright XP-90, מאוורר Vantec ThermoFlow 80MM Smart( לאחר 4 ימים שעבדתי עם Vantec Tornado 80MM Case Fan, הגעתי למסקנה חותכת כי בעקבות הרעש, בן אדם לא מסוגל להשאר נורמלי עם דבר כזה ). זה לא נתן לי כלום, כל הנסיונות דיי כשלו היות ומדובר בתופעה חיצונית ( ניסיתי גם עם מארז פתוח כמובן ), אבל התנאים בחדר שלי מעט קשים במיוחד בחודשים האלו, הטמפרטורה לא יורדת מ- 49 מעלות בזמן מנוחה, בזמן משחקים אני פוחד להסתכל. ( ביום שתפסתי אומץ זה הגיע ל-…
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מה ההבדלים בניהם ? אני יודע ש900A זה לסוקט A בלבד U זה גם לסוקט A וגם ל478 . השאלה העיקרית מה ההבדל בין 900u/a ל 947U ? שאלתי השניה מה עדיף במחינת קירור יעיל יותר SLK 900 או SLK 947 + טורנדו של ואנטק 92 ובורר מהירות או SLK 800 ו סמארט פאן 2 ? אני מניח שהתשובה היא האפשרות הראשונה ... ושלישית מדוע ה SLKL900 זול מהSLK 800 בNEWEGG ? (זה רק מבצע ?)
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
כלומר, לא רק לשלוט על המהירות, אלא גם ממש לעצור את המאוררים (ולכבות את ה LED אם יש) לפי מה שהבנתי, הזלמן MFC2 רק מאיט את המאוררים? http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=274&code=017
-
- 9 תגובות
- 701 צפיות
-
-
יש בריבה טיונר אפשרות להמהיר את הshader כדאי? ואיך בידיוק?(כי אני לא רוצה לפגוע בכרטיס(8800gtx)) כרגע הshader מחובר ל core clock
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אני צריך לדעת אם המארז הזה טוב לקירור. הוא נראה רחב ויש לו מאוורר 120 מ"מ או שזה ס"מ? בכל מקרה תנו דעה בבקשה כי בחיפוש לא מצאתי תשובה לזה.
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק טמפ. כ. מסך והמחשב? הם לא מומהרים
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
-
-
איך הסינק הזה?... איזה מאווררים הייתם ממליצים לשים עליו? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=6498
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
לילה טוב ;D לדוד שלי נדפק הקירור של הכרטיס אתם יודעים הקירור המעפן הזה עם המאוורר הקטן והזה המאוורר הפסיק לעבוד יש בעית חימום :-\ אני יעשה לו את המוד עם הPCI והמאוורר אם זה לא יעזור על איזה קירור אתם ממליצים? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=401 זאת האפשרות היחידה? תודה ;D
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אהלן, אני די חדש בנושא הOC, קראתי כמה מאמרים בנושא בפורומים בארץ ובאתרים בחו"ל, וכשקבלתי לפני שבוע את המחשב החדש החלטתי לעשות לו OC קטן, המפרט שלי: E6750 לוח: GIGA GA-P35-DS3L זיכרון: OCZ 2GB 800HZ CLX PLATINUM 4-4-4-14 מארז+ספק: 120NM FAN+ Antec Sonata 3 + antec EArthWatts 500W קירור: סטוק... בינתיים עשיתי OC כזה : E6750@2.8GHZ על מתח סטוק, זיכרון:400MHZ@432 על מתח +0.2V ומחלק של 5:6 טמפרטורות: מנוחה 31-35, מאמץ: 50-52, עשיתי לו בדיקת מאמץ של שעה בOCCT ולא היו בעיות.. איך נראה לכם הOC בינתיים? יש מקום לשיפור? כמה שאלות: 50C .1 זו טמפרטורה גבוהה במאמץ? 2. יש תוכנת בדיקה אמינה/איכותית יותר מOCCT, אבל שלא לוקחת כך כך הרבה זמן לבדוק יציבות? 3.ושאלה אחרונה: מה התדר המקמסל…
-
- 8 תגובות
- 701 צפיות
-