עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shimmi1982,

שלום , אני מעוניין להתחיל לטפל בבעיית החום החמורה של המעבד שלי. בהתחלה אמרתי נלך על הכי חזק, ורציתי SP97, ואז גיליתי לאכזבתי שהוא לא מתאים לAMD 64 ולסוקט של הלוח של EPOX (8KDA3) בכל אופן - אז ירדתי קצת- ושקלתי בין שתי אופציות: 1)VENUS 12 2)SK948U+SF2 התייעצתי בפורומים וכולם ענו לי חד משמעית שאם אני מחפש ביצועים - אז הSK948U עם SF2 יתנו לי ביצועי קרור יותר טובים. ועכשיו אני רואה כאן מלא מלא דעות חיוביות לגביי הSILENT TOWER. אז השאלה שלי היא: מה עדיף מבחינת קרור מאסיבי? הSILENT TOWER? או הSLK948U+SF2 ?

• 10 תגובות
    • 683 צפיות
  2. Started by or2077,

אני כנראה הולך לקנות מחשב חדש בשבועות הקרובים, וכששאלתי על מפרט נתנו לי כל מיני עצות, בכל אופן מה שיהיה בסוף כנראה זה ככה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T זיכרון: Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail (tms.co.il) וזה בערך הדברים העיקריים. רב האנשים פה בפורומים שהתייעצתי איתם אמרו לי להגיד להרכבה שיעשו לי OC. עכשיו, הגיע הזמן להתוודות, מעולם לא היה לי מושג מה זה OC, ובכל זאת רוב הגיימרים פה עושים את זה. אני יודע שזו המהרה של חלקי המחשב השונים, השאלה שלי היא האם בחנות יעשו את זה בשבילי או האם אני צריך לעשות את זה בעצמי ואיך?? האם יש לתהליך השלכות? (לא מצאתי תשובה מלאה בדיונים …

• 8 תגובות
    • 683 צפיות
  3. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1360_1721&products_id=6781 לאן אפשר להגיע איתם ב OC? תודה לעונים? עדיף תשובה למי שהיה או יש ניסיון איתם

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  4. שלום לכולם ! אני מבקש בבקשה שרק מי שבאמת מבין והתנסה בכל העסק יענה לי - פשוט לא מתאים לי בכלל שיקרה לי עכשיו איזה משהו. טוב אז עכשיו אחרי הפתיחה הדרמתית הזו אפשר להתחיל, אז ככה כרגע אני נמצא על: באס 250 VCORE 1.6 DDR 2.65 APG 1.65 (שזה המקסימום שהלוח נותן) יחס 5:4 בין הבאס לזיכרונות תזמונים של 6-3-3-2.5 חשבתי פשוט לנסות לסחוט עוד קצת מהירות מהמחשב (במידה וניתן בלי לגרום לו נזק) אחרי שפינקתי אותו בZALMAN CU חשתי שקריר לו מדי והוא צריך חימום לימות החורף הגשומים. ניסיתי לעלות ל260 עם תוספת לVCORE ל1.625 ו2.7 לDDR אבל בPRIME95 הופיע לי שגיאה לא רציתי לגעת עוד סתם בלי לדעת אז פניתי לכם............ תודה

• 14 תגובות
    • 683 צפיות
  5. Started by tsvika,

יש לי Intel Pentium 4A 2.6GHz northwood הFSB היה 133 הגעתי ל 149 זאת אומרת לתדר 2990MHz (המכפלה היא 20) אני לא מצליח לעבור את ה3000 כלומר הווינדוס לא עולה ב150 FSB המעבד שלי כרגע על מתח סטוק של 1.5v ויש לי קירור סטוק רגיל שבא עם המעבד ושתי מאוורים במארז (אחד מכניס אחד מוציא) אני רוצה להגיע ל 3000 מה אני עושה?

• 8 תגובות
    • 683 צפיות
  6. Started by gorfff,

טוב ביגלל שאני לא מצליח להכנס עם החשבון שלי לדיונים של האוברקלוק אני כותב פה. אז אם אתה רואה מנהל תעביר תדיון הזה לשמה יש לי amd 2200+ and defult fan 512 mb ddr singel chan ויש לי את הלוח אם הכי לא מותאם לאובר קלוק טוב ככה באפשרויות ביוס שלי אני לא מצליח לשנות את ה multipleir וכאלה. רק את ה fsb אני יכול איכשהו. אז סבבה אני לא הצלחתי לשנות ל 166 fsb ששינית המחשב פשוט לא עלה עד שהיתי מאתחל את הביוס. אז שיניתי דרף מוד pro(עלק אני מומחה)ל 144 fsb והמעלות עמדו על 45-46 ללא מאמץ. במאמץ אני לא יודע למה כי sisoft sandra לא מראה לי. והדבר הזה הראה לי warnning לא שאכפת לי שיגיד לי כמה שהוא רוצה תוכנה מפגרת בריטית מטומטמת. קיצר אני העלת את המהירות של ghz ל 1950 במקום 1800 אני …

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  7. Started by MWalker,

בהמשך להתלבטותי בקשר למעבדים: אני סטודנט בבצלאל, ואני רוצה לקנות מחשב. אני מתלבט אבל בנוגע למעבד. דבר ראשון, אני צריך לדעת שהוא יהיה מספיק חזק ושכל התוכנות שאני מתכוון להריץ על המחשב יעלו. התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר. בכל אופן, לא חשבתי על האופציה של אוברקלוקינג עד שהבנתי שאני יכול לעשות את זה בצורה מבוקרת על ידי החנות שאני קונה ממנה וגם לקבל על זה אחריות (נכון?) אז יש לי כמה שאלות בקשר לזה, כי אני ממש לא מבין בזה: מה זה אומר לעשות אוברקלוקינג מבחינת המעבד? זה פוגע בזמן חיים שלו? ביכולות שלו? האם נדרש טיפול מסויים או יחס מיוחד שנובע בעקבות האוברקלוקינג? אם אני מפרמט את המחשב, האם גם האוברקלוקינג צריך להעשות מחדש? אם אנ…

• 5 תגובות
    • 683 צפיות
  8. Started by sagibb,

אני מעונין לשדרג את ה-HTPC שלי לקרור שקט יותר. הנה המפרט הנוכחי: מארז - (Thermaltake Bach (VB8000BNS ספק - Antec TruePower Trio 550W לוח אם - Asus P5N32-E-SLI Plus מעבד - E6600 כרטיס מסך - XFX GeForce 9600GT 512MB כרגע כל המאוררים במארז מקוריים: המאורר של ה-CPU, כרטיס מסך והמאוררים של המארז. חשבתי להיפטר מכמה מהם ולהחליפם בקירור פסיבי: קירור למעבד - CoolerMaster Hyper Z600 קירור לכרטיס מסך - Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 בנוסף להחליף את המאוררים המקורים של Thermaltake שבאו עם המארז במאורר בודד גדול ושקט, אשמח להמלצות. השאלות הקריטיות הם: 1. האם הקירור הפסיבי של המעבד נכנס במארז? מידות גוף הקירור הן: 127.28mm x 127.28mm x 160mm מידות המארז הן: 170mm x 430mm x 450mm ל…

• 9 תגובות
    • 683 צפיות
  9. Started by sambusak,

יש לי רעיון חדש להיטסינק. אם הוא יצליח, אז אוכל להפתר מרוב החום אפילו ללא עזרת מאוורר. השאלה היא, כמה חום בWATT יוצרים המעבדים היום ובעתיד הבנתי שכיום מדובר על סביבות 60W, ועד 100W במעבדי הPRESCOT העתידיים. האם אני צודק? מישהו אולי מכיר חומר אן אתר המכיל מידע בנושא? עוד שאלה: האם ניתן לרכוש מד חום (כמו זה שבHARDCANO2)? רק מד החום בלבד?

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  10. Started by Haflo,

יש ברשותי מעבד AMD Athlon XP2100 על לוח Gigabyte GA-7VAXP עם זיכרון 2xSamsung 256MB DDR PC2100 וכרטיס מסך MSI GeForce 3 Ti200 128MB DDR....ברור שישנם עוד הרבה חלקים אבל הם לא נראים לי רלוונטים כרגע.... מבחינת מארז, הכל נמצא במארז Full Tower של SPL שמקורר עם מאווררים דיי חזקים ורצינים. (על המעבד עצמו יש מאוורר דיי פשוט יחסית Volcano 6+ של ThermalTake) מאיפה מתחילים (בהתחשב בקונפיגורציה הנוכחית)?

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  11. Started by Holy,

חיפשתי בגוגל, באתר הייצרן ואיפה לא ובשום מקום לא הצלחתי להבין בודאות איזה מיסב יש לו (Evercool EC8025M12SA) מצאתי שיש 3 דגמים Evercool EC8025M12S Evercool EC8025M12B Evercool EC8025M12C לאחד מהם יש sleeve לאחד ball ולשני 2ball אבל בשום מקום לא מצויין במפורש למי יש מה. ה-A בסוף מציין שזה חיבור 3 פינים (ולא 4 פינים) למישהו יש מאורר כזה או שהוא יודע איזה מיסב יש לו?

• 9 תגובות
    • 683 צפיות
  12. ההיטסינק של INTEL יש אליו מדבקה. היא חשובה?? היא נגד חשמל סטטי הוא משהו??? כי הורדתי אותו כי הוא לא היה מודבק טוב (הוא התחיל לרדת) אז למה זה?? כי אחריי זה המחשב שלי לא עובד עוד :'( אז מה קורה אם זה??? נהרס לי המחשב?? :'( כי המחשב שלי לא עובד יכול להיות עוד כל מניי דברים שיכולים להרוס?? ומה אם אחריות יש לי? או בגלל שהורדתי את זה ביטלתי את האחריות?

13. Started by DoR TnT,

יש לי במחשב אחר בבית את הקירור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 עם מתאם והכל ל775. אני מחבר אותו בלוח ומגדיר אותו על PWN בלוח או על אוטומט ועדיין הוא מסתובב על 2700 גם במעלות נמוכות(32). יש לי אפשרות לפי ולט לעשות את המהירות אבל אין לי אפשות בחירה על כמה וולט להביא לו. אני רוצה להגדיר אותו על אוטו' כי הוא עושה המון רעש. מעבד: E8200 לוח: GIGABYTE P35 DS3L. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 683 צפיות
  14. יש לי משחה טרמית Arctic Cooling MX-2. ראיתי שיצא משחה חדשה MX-3. השאלה שלי האם ה MX-3 יותר טובה מ MX-2? יש לי עוד שאלה. באיזה מעמד המשחה הנ"ל עומדת בהשוואה למשחות טרמיות אחרות? תודה ויום טוב.

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  15. נפתח במשפט הכי חשוב - אין לי מושג ב-OC ולשאלה: אם אני משפר ביצועי מעבד ב-10% (לדוגמא, מ- 2Ghz ל- 2.2Ghz) האם אני משפר גם את הביצועים ב-10% (לדוגמא, כיווץ של X מגה לקח 100 שניות ולאחר OC ייקח 90 שניות, או כל דוגמא אחרת הקשורה לביצועי המעבד)?

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  16. לפני כמה חודשים קניתי את המאוורר הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1406&products_id=17780 יש לו בקר שליטה משלו והוא היה שקט כשהוא על המינימום (800 RPM) אתמול קניתי עוד 2 מאווררים כאלה ואת הבקר שליטה הזה: http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=208 חיברתי את השלושתם לבקר ועכשיו כשהם על המינימום הם עובדים על בערך 1300 RPM וכששלושתם ביחד ככה הם ממש מרעישים. לבקר מחובר גם המאוורר של ה TUNIQ והוא עובד בסדר גמור, כמו שהוא עבד עם הבקר שבא איתו. יש משהו שאני יכול לעשות בשביל לגרום להם לעבוד באמת במינימום?

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  17. Started by Lotar_88,

שלום לכולם ברשותי הכרטיס המצויין בכותרת. כאשר אני בודק טמפרטורות\מהירויות מאוורר באמצעות התוכנה של אסוס ניראלי שהטמפרטורה קצת חריגה,אלא אם כן אני טועה,ו.. האם יש מצב שהמאוורר לא באמת עובד בקצב שהוא אמור ? אז ככה GPU = 77 מעלות RAM = 61 מעלות במנוחה אני רק עובד קצת באינטרנט\פייסבוק והמהירות של המאוורר מסומנת על 99 אחוז,והמהירות שלו זה 3064 RPM \ הגיוני ? נורמלי? תודה לכולם

• 9 תגובות
    • 683 צפיות
  18. שלום לכולם. טוב לפני כמה ימים עשיתי קירור חדש לכרטיס שלי,חשבתי שהוא נהרס כי הוא לא עבד לי,אבל הצלחתי לסדר את הבעיה אחרי שעליתי עליה. הכרטיס עובד עכשיו מצויין ודרך אגב ביטלתי את ההזמנה של הכרטיס המסך החדש שהזמנתי, אבלל משום מה השיפור היחידי בטמפרטורה בכרטיס מסך היא 3 מעלות פחות ממה שהיה,לפני הקירור שעשיתי הטמפרטורה הייתה 65, וכרגע היא על 62 במנוחה. הדבר העוד יותר מוזר הוא תגידו לי אפילו אם זה עדיף, הטמפרטורה של הלוח אם שלי ירדה ב-14 מעלות,הטמפרטורה לפניכן הייתה 49 וכרגע היא על-35 במנוחה. איך הדבר הגיוני המאוורר ששמתי על הקירור מעיף אוויר על הכרטיס? הנה תמונות של לפני ואחרי הטמפרטורות וגם תמונות של לפני ואחרי הקירור הישן והחדש שאני הכנתי. דרך אגב השארתי גם את המאוורר …

• 5 תגובות
    • 683 צפיות
  19. Started by yakir1111,

שלום יש לי קיט חדש של זיכרון DDR2 קניתי KINGSTON 512X2 667MHZ CL5 שתי סטיקים זהים. והם עובדים אצלי בDUAL CHANNEL (שניהם ביחד 1G) עכשיו יש לי סטיק זיכרון בודד שהוא 256MB DDR2 533MHZ CL4 וחשבתי להוסיף אותו למחשב ואני לא יודע מה עדיף? עדיף להוסיף אותו ולוותר על הDUAL כדי שיהיה לי יותר נפח זיכרון או עדיף שלא לוותר על הDUAL? זאת אומרת כדאי לי להוסיף אותו שיעבוד ביחד עם הכרונות החדשים או שאין טעם וזה לא יעבוד כל כך טוב ביגלל שהם לא אותם התיזמונים? אם שמים זכרונות שהתיזמונים שלהם לא זההים מה יקרה? ובקיצור אפשר להוסיף את הזיכרון הבודד הזה או שלא כדאי?

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  20. Started by adamg,

היכן אני משיג אחת כזו והאם היא מצרך חובה כשאני מחליף משחה תרמית? האם יש תחלי?ף

• 9 תגובות
    • 683 צפיות
  21. Started by omrit,

שלום, התלבטתי המון אם לקנות- X800GT של powercolor או saphire רציתי לשתף בביצועי ה OC עד עכשיו: (קניתי את ה powerclolor) כרגע הליבה עומדת על 550mhz (בסטוק- 475), והזכרונות- על 1100. (סטוק- 1000). יציב לגמרי, והראה התחממות של רק 4 מעלות..... דבר נוסף, לכל בעלי ה POWERCOLOR X800GT, תוכנות ניטור ולמשל ati-tool מזהות ליבה- R423. למרות שהליבה היא R480!!!! נבהלתי מזה מאוד בהתחלה, אבל אחרי הרבה בירורים בפורומים של POWERCOLOR, מסתבר שכל הצ'יפים הם R480, למרות שהם מזוהים כ 423.....

• 5 תגובות
    • 683 צפיות
  22. Started by ScreameR,

צריך דחוף תמונה גדולה של הלוגו של כאוס!!!!! אני עושה על המחשב עם שבלונה

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  23. קראתי את הת'רד הזה על קריאת הטמפ' ואני ממש מבולבל, אני לא מבין, יש לי את התוכנה CORE TEMP (הכי חדשה), האם הטמפ' בה נכונה או לא ? אני רוצה לבצע OC אבל זה הדבר היחידי שעוצר בעדי.. עוד משהו, יש לי את הלוח P31 DS3L מישהו מוכן לתת לי רשימת הגדרות ואם לכבות אותן או לא ? (הגדרות כמו EIST שהבנתי שצריך לכבות אותו). אם אפשר גם טיפים ל OC ראשון אני אשמח... תודה ושנה טובה !

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  24. Started by Spaik,

מחקתי את מה שהיה קודם הינה העריכה: טוב אחרי שקראתי את מה שנתת לי וראיתי מחירים צימצמתי את מה שאני יכול מבחינת תקציב אני לא עושה ולא מתכנן לעשות OC אז אם יש משהו שהוא יותר ל OC אז תגידו לי. זה לא לפי הסדר שאני רוצה את הדברים, אלא בסדר אקראי AeroCool Glacier CPU Cooler for AMD AeroCool The Phantom CPU Cooler for AMD Thermalright AX-7 קצת יקר אבל... Thermalright SK-7 ZALMAN CNPS6000-AlCu Thermaltake VOLCANO 6CU Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD 1.אתם יכולים בבקשה למספר ממה הכי טוב וכדאי (1) למה הכי פחות (8) 2.לגבי שני הסינקים של Thermalright: אני מתכוון להישאר עם המאורר המוקורי שקיבלתי עם הצעבד AMD2400. כ…

• 7 תגובות
    • 683 צפיות

דיונים חדשים בפורומים