אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, החלפתי את כל הקירור של המארז ושל המעבד היום. קניתי שני מאווררים למארז כאלו : http://tms.co.il/product/6874 וחיברתי את כולם ללוח אם [ מה שלא עשיתי בעבר] והבעיה היא כזאת: מאוורר אחד עובד תמיד על 1440 PRM +- 10 מאוורר שני עובד תמיד על 950+- 10 והמאוורר של המעבד עובד פשוט מצוין ! [מוגן 2] עולה וירוד בצורה מצוינת לפי הצורך ! עשיתי בדיקה : שמתי את כל המאווררים על MAX וראיתי שהמאוורר של המעבד באמת עובד על הכי גבוהה [1200] אני חושב והמאווררים של המארז נישארו אותו דבר: אחד על 950+- והשני על 1440+- למה זה ? מה לעשות ? ועוד שאלה : יכול להיות שהמאוורר שתמיד עובד על 950 דפוק ? כי כתוב על האריזה שלו עד 1450PRM ! תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
היי החלפתי בקידמת המארז מאוורר 12 ס"מ שמכניס אויר , בדופן המארז מאוורר 8 ס"מ שמכניס אויר , בחלק האחורי מאוורר 12 ס"מ שמוציא אויר חם , יש גם את הספק שגם מוציא אויר. האם אלו טמפרטורות סבירות?
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אחרי שהשארתי את המחשב דולק איזה לילה המאוור של הכרטיס מסך התחיל להשמיע רעשים מוזרים. לפעמים הוא עובד שקט, לפעמים הוא עובד קצת רועש (כאילו הוא מתחכך באיזה כבל) ולפעמים הוא עובד, מפסיק להסתובב בפתאומיות ואז ממשיך. ניקיתי אותו מאבק ובדקתי שאין אף כבל שמפריע לו, וזה לא עזר - הוא עדיין ממשיך להרעיש. מה עוד יכולה להיות הבעיה? אם זה משנה, הכרטיס מסך הוא HD4850 תודה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
חג שמח לכולם יש ברשותי את הגוף קירור שבכותרת 1) איך מפרקים את הגוף קירור הישן המקורי של אינטל ומרכיבים את החדש . בישן המתוקן כעת ראיתי שיש 4 חיבורים ללוח בתצורת פינים עם ראש שעליהם סימון של חץ (כביכול אינדיקציה לסיבוב) .כנ"ל גם בחדש . האם צריך לבצע בלחיצה וסיבוב ע כיוון החץ , ע"מ לנתק את החיבורים מהלוח ? ואיך לבצע את הרכבת החדש, האם בלחיצה בלבד של חיבורי הפינים או לחיצה וסיבוב ע"מ שייתפס בלוח . 2) הגוף קירור של AC ישב אצלי בארון כמעט שנתיים . יש עליו בבסיס כבר משחה תרמית המרוחה כהלכה (כל הקירור בקופסא המקורית) .האם צריך בכל זאת לנקות אותה ולשים חדשה במקומה שאין תפוגה וכל עוד לא הרכבתי , היא יכולה להיות יעילה גם אחרי כמה שנים ? תודה לי שעוזר
-
- 9 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אני מזמין השבוע מחול לופ נוסף לקירור מים שיש לי אני חשבתי ללכת על הבלוק הזה בגלל שיש לי סרט שמראה אייך להתקין את הבלוק http://www.frozencpu.com/products/8564/ex-blc-580/Koolance_VID-NX295_GeForce_295_GTX_Full_Card_Liquid_Cooling_Block.html?tl=g30c311s860&id=3hA5g3w8&mv_pc=6751 השאלה שלי האם בכול הבלוקים משתמשים בפד טרמי? אני מזמין משתי אתרים את הציוד אז איזה בלוק כדי לקחת http://www.frozencpu.com/ http://www.sidewindercomputers.com/
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אהלן חברה אשמח להמלצה לקירור שקט אך יעיל ל E5200 המארז הוא FRONTIER OPERA אשמח להמלצות ומה אתם חושבים על AC 7 / 64 LOW PROFILE יתאים? לא מתכנן OC. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אהלן! עשיתי קומבינה ואירגנתי לי מחשב חדש כולל הכל, חוץ ממארז מה שאומר שעבדתי קשה אתמול והיום לפירוק המחשב שלי והעברתו למארז אחר והרכבה של המחשב "החדש" כביכול. בכל מקרה, יש לו מעבד AMD ATHLTON 2.2GHZ ואני הבנתי מפה שמקסימום שהוא יכול להיות בטמפ' היא 55 ובתוכנה Hardware sensor monitor רשום תחת CPU בערך 35-38 וב-TEMP3 רשום 55 עד 60וזה נמצא באותה שורה. האם זה בסדר? תודה!
-
- 7 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות oc למעבד Intel g2020 שלי ובשביל זה אני רוצה לקנות קירור חדש ומאוורר למארז המארז שלי: cooler master k380 שכרגע בנוסף למאוורר שבא איתו יש מאוורר 120 של חברת bitfenix על הדלת התקציב שלי זה עד 250 לקירור של המעבד ו50 למארז בתטספת קל 30 שקל חריגה לשני החלקים (ביחד לא לכל אחד) חנות לקניה: Tms או ivory חשבתי על הקירור הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8273 ב200 שקל ובשאר התקציב לקנות שני מאווררי 120 שאחד יעמוד על הקירור למעבד ויוציא את האוייר החם מהצלעות קירור לגב במארז שבו יעמוד מאוורר 120 נוסף שיוציא את האוויר החם אחוצה מה שאני לא יודע זה איזה מאווררים כדאי לקנות ואם בכלל מה שאני רוצה לעשות כדאי אני ישמח לעוד קצת חוות דעת ורעיונות נוספים תודה
-
- 8 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מארז של CM Storm Stryker ורציתי לדעת מהי זרימת האוויר האופטימלית. למעלה יש רדיאטור ואליו מחוברים 2 מאוררים שמוציאים את האוויר החוצה. בנוסף מאורר 140mm שמוציא גם הוא את האוויר. 2 מאוורים שמכניסים אוויר לכלוב של הדיסקים הקשיחים ועוד 2 מאוררים בתחתית המארז שמכניסים אוויר. האם הייתם משנים משהו?
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום אז ככה יש לי תכרטיס ואת כל המפרט פה בצד כשאני עושה את ה OVERDRIVE דרך ה CCC זה מעלה לי את ה GPU ל 820 +- ואת הזיכרון ל1100 +- עכשיו יש לי בעיות אם זה ... לדוגמא שאני נכנס למשחק GTA ומשחק ברזולוציות הכי גבוהות ( 1920X1200 ) על איכות HIGH יש שלב שהכרטיס פתאום מפעיל את המאוורר ל 100 אחוז וחוזר ואז קופצת לי תהודעה VPU RECOVER ... לפעמים המחשב גם עושה לי ריסטרט מעצמו אני לא מאמין שיש בעיה בספק כי הוא מספיק לי והחיבורים מחוברים היטב ואין בעיה של התחממות ... יש לכם רעיונות איך לעזור לי בלפתור את התקלה ? לא עשיתי בדיקת מאמץ אחרי ה OC ...
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי מחשב חדש(במפרט<<<) על המעבד הזה ורק עכשיו אמרתי אני ינסה לעשות OC עכשיו הטמפ' במאמץ בOC ל2500MHZ בבדיקת OCCT עמדו על 46-48.5 בבדיקה של חצי שעה השאלה מה הטמפ' שלא מומלץ לעבור במעבד הזה? וגם שאני מנסה להגיעה ל2600 MHZ המחשב עולה אבל בOCCT אני מקבל EROR אחרי כמה שניות למה? צריך עוד מתח? הגדרתי ככה: NB X5 מכפלה 10.5 PCIE 100 שמתי על 100 זכרונות על X3.33 במקרה שצריך עוד מתח לכמה כדאי להעלות?
-
- 8 תגובות
- 638 צפיות
-
-
היי! ניסיתי כבר פעמים רבות לבצע OC והדבר אף פעם לא צלח לי, כל פעם הBIOS חזר להגדרות ברירת מחדל אוטומטית, עכשיו שחיברתי את המחשב לטלויזית LCD אני רוצה לשדר תכני HD ונראה שהמעבד מתאמץ ואפילו יש לאגים מידי פעם, הייתי רוצה להעיץ את המערכת כמה שניתן. מישהו יכול איכשהו לעזור לי? נראה לי שאחת הבעיות שהOC לא עובד כמו שצריך זה ה4 סטיקים שיש לי בזיכרון ולא 2*2. המון תודה מראש לכולם!
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
מישהו מכיר דברים יותר איכותיים מהפרו7 במסגרת התקציב מקסימום עד 170 ש"ח משהו שהכי מועיל לOC
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
למה מומלץ לבטל את האפשרויות EIST & C1E בביוס ? זה נשמע טוב וחסכוני בצריכת חשמל.
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מעבד e8400 עם עם הפריזר 7 ולוח ep45-ds3 וספק seasonic 400 זיכרון 2 גיגה ומאוורים סתם של המארז 3 ברצוני להחליף אותם למשו יותר קריר למה הם עגלות וכרגע במארז שלי החום עומד בין 30-29 -----------עריכה---------- תיראו משו שמצאתי? הבחור הזה עשה טוב?(רכיבים כימעט כמו שלי אותו מעבד ולוח(Asus P5Q P45) צעד ראשון: תעשו ריסטרט למחשבכם ותילחצו על DELETE ליפני שהWINDOS עולה! צעד שני:לכו ללשונית AI Tweaker בלשונית AI Tweaker צריך לשנות את הדברים הבאים: 1.Ai Overclock Tuner לשנות לManual 2.CPU Ratio Settings לשנות ל[09.0] 3.FSB Frequency לשנות ל[400] 4.PCIE Frequency לשנות ל[100] 5.Dram Frequency לשנות לסוג הראם שנימצא ברשותכם נגיד אצלי זה 800mhz אז אני בוחר ב800!!! 6.CPU …
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום אני חדש בכל העיינין של הקירורים והכל , אז אני לא כזה מבין . טוב תשמעו , לפי מה ששמתי לב צריך להרכיב קירור מים ? מזה אומר ? לא קונים את זה מוכן או משהו ? כי אני רוצה לקנות כמה דברים בRSM ויש שם גם הרכבה .. אז הם ירכיבו לי את זה או מה ? עכשיו בקיצור , אני צריך שתציעו לי קירור שזה יהיה קירור אוויר \ קירור מיים .. עכשיו הציעו לי את זה , אני מתכנן לקנות מעבד AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX זה מה שהציעו לי: Scythe Mugen 2 Rev B http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 ₪216 הוא טוב ? הוא יהיה טוב לOC ? יחזיק אותו קר ? וסמת עיינתי פה בכמה אשכולות , וראיתי שהציעו למישהו את זה: Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler http://rsm.co…
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
הטמפרטורה עולה עד 75 מעלות ואני רוצה למצוא פתרון קירור לא יקר. אפשרות ראשונה: מאוורר 80 מ"מ בדופן המחשב שממוקם בדיוק מול המעבד הגראפי של כרטיס המסך. המחיר: עבודה בלבד. אפשרות שניה: מכלול קירור Arctic Cooling Accelero L2 Pro VGA COOLER מחיר 77 ש"ח. לא ברור לי אם יש התאמה מיכנית מלאה של מכלול הקירור לכרטיס. נראה לי שאפשרות השניה תגרום לירידה של 25 עד 30 מעלות. לעומת אולי 10 מעלות באפשרות הראשונה. מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
יש לי P4 2.4@2.6 עליו יש AX-478 עם smart case fan 2 מה שמוזר זה שמעבד בIDLE שהמאורר על נמוך (3000+-) 32 לעומת זאת כאשר אני מגביר את מהירות המאורר (5000-+) המעבד עובד על 34 בטעינה מלאה זה בדיוק אותו הדבר רק רק +4 לכל טמפ' הלוח עומד על 19-21(תלוי במזג אויר) ובטעינה על 24 איך זה הגיוני ? כמובן שאני מעדיף ככה ככה גם יש לי שקט וגם קירור יותר טוב אבל זה לא הגיוני
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
איך אני יכול להרכיב מנורת לד קטנה בתוך העכבר כמו שמישהו עשה פה?
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בעסק בלה בלה בלה יש לי מחשב הנ"ל P4 2.6G 800MHZ BUS ASUS P4P800 Deluxe 512Mb DDR 400Mhz (Installed as Dual) נסיתי לעשות אוברקלוק קטן, שזה יחסית קל עם הלוח שלי, והעלתי את המחשב ב20 באופציה אוטומאטית ועכשיו המחשב מראה לי 3.15 גיגה מהירות SYSTEM CLOCL 240 SYSTEM BUS 960 MULTIPLIER 13 עבדתי עם המחשב כרבע שעה בלי משחקים או משהו ממש מיוחד אבל הפעלתי תוכנות... הטמפ' שמוצגת לי היא 35 מעלות למעבד ו40 ללוח אם. זה נורמלי ולא מראה שום חריגה... הציוד לקרור הוא המקורי של אינטל ואין שום דבר מיוחד האם זה אומר שהמחשב יכול לרוץ ככה לאורך זמן? והאם זה בכלל כדאי, מכיוון שאני רואה שזה בכלל לא מאמץ את המחשב אז בעצם אפשר להשאיר אותו על המקורי של 2.6 ובכלל קראתי שכל המעבדים בסדרה …
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
אני לא קונה עכשיו רק מתעניין ולכן אני לא נותן תקציב תנו מערכות קירור בכל מיני מחירים אבל משהו טוב!!! לא קירור מים, TOO EXPENSSIVE!!
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
הרכישה תתבצע דרכי מחו"ל. אין מדמי משלוח. הקנייה לא תבוצע מיד, ולכן יש לכם זמן לחשוב טוב טוב מה אתם רוצים בדיוק. צרו קשר דרך האייסיקיו להזמנה. אפרט את המוצרים האפשריים: לד כחול 3 מ"מ (מצויין כדי לשים במקומות קטנים, ש 5מ"מ לא נכנס), 6 ש"ח ליחידה קוד 284-1386 מסך 7 segments, קטודה משותפת, 10 ש"ח ליחידה. קוד 588-639 מקלט אינפרא-אדום (לבניית שלט למחשב), 40שח ל-5 יחידות. קוד 321-9213 10 קליפסים ללדים 5מ"מ, 10 ש"ח ל-10 יחידות. קוד 589-569 לד שלשה צבעים. קתודה משותפת, רגל לאדום, רגל לירוק, צהוב מתקבל כאשר שני הצבעים דולקים. 2 ש"ח ליחידה. קוד 578-294 לד 10 מ"מ פשוט. 12ש"ח ל-5 יחידות. ירוק-590-187 אדום- 590-171 צהוב- 590-193 לד אדום 5מ"מ חזק מאוד (10…
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
על המעבד רשום AQXDA 0316MPMW מישהו יודע לזהות לאיזה סטפינג זה שייך ואיך האיכות של הסטפינג? בנוסף, קניתי מאוורר 120 מ"מ למארז ובנוסף לחיבור החשמל יש כבל שבקצהו יש מין עיגול ירוק שכזה, למה הוא מיועד? תודה
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
המארז שלי הוא Chieftec Dragon DX-01BLD Tower ואני רוצה לעשות חלון. 1. באיזה גודל (רוחב, אורך) חלון סטנדרטי למארז טוואר צריך להיות? 2. מה אני עושה עם הידית של הדלת? האם אני חותך גם אותה?
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
חשוב שיהיה כמה שיותר שקט וגם לא יהיה יותר מדי כבד וקשה להתקנה בבקשה. בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-