אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2.4Ghz 533MHz ולוח 8pe667ultra2 של gigabyte וזיכרון 512 מגה ddr 333 של Kingston השאלה שלי האם כדאי לי לעשות OC? האם זה בטיחותי? האם עלי להוסיף משהו למחשב לפני כן? במארז שלי כרגע יש שלושה מאווררים פרט כמובן למאוורר של הצ'יפסט ולמאוורר הענק של המעבד עצמו. שניים מהם באו יחד עם המארז כלומר אחד לפנים ואחד מאחור בספק ואת השלישי הוספתי שהוא 120mmX120mmX38mm 300RPM האם יש צורך בקירור נוסף? אודה לעזרתכם ועצתכם בנידון נ.ב. אני חדש בתחום לכן אני שואל את כל השאלות הללו.
-
- 6 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, המאוורר של ה-CPU שלי עובד פול טיים במהירות גבוהה ונורא מרעיש. התקנתי SpeedFan (גרסה אחרונה) ולפי התוכנה נראה שהמעבד שלי לא יורד את ה-70 מעלות (מצורפת תמונת התוכנה). הקונפיגורציה שלי כוללת: מעבד AMD Athlon 64 3500 venice קירור סטוק לוח אם Gigabyte GA K8 NF9 Ultra (לא סגור לגמרי על רצף האותיות...) מארז בריזה מאוורר היטב המחשב הורכב על ידי לפני כ-4 חודשים והוא מרעיש כבר לא מעט זמן. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות. האם הבעייה מוכרת? האם רק צריך להחליף משחה טרמית או להחליף גוף קירור? תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 703 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.4 B כל פעם שאני מדליק את המחשב יש קולות מוזרים מכיוון המאוורר שעל גבי המעבד אבל אחרי כמה מכות על גג המארז הרעש נפסק שאלתי היא האם כדאי ואפשר להחליף רק את המאוור ולא את כל ה HSF תודה לכל מישיעזור
-
- 6 תגובות
- 703 צפיות
-
-
טוב הצלחתי להמהיר את הסלרון ה1000 שלי ל1330 עכשיו יש לי שאלות: 1) האם הטמפ' טובה 2) האם המתחים של ה12 5 וכו.. טובים (תמונה מצורפת)
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
היי . כמו שחלקכם יודעים אני עובד ב OC גבוהה מאוד למעבד Celeron 533@1180 הלוח שלי הוא ASUS CUSI M.. (בעע) אם כרטיס מסך OB ובלי כניסת AGP (בכלל בעע !!!) לכן רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות OC לכרטיס הזה, בשביל להשיג תוצאות יותר טובות.
-
- 5 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אני מתייחס לדגם AMD +3200 64 939 אני רוצה לדעת אם גוף הקירור שקיבלתי הוא מקורי
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום למועצת החכמים, רכשתי לפני מספר ימים מחשב עם לוח אם Gigabyte P35-DS4 המגיע עם גוף קירור ללא מאווררSilent-Pipe - http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2531 בנוסף יש לי במארז מאוורר 12 ס"מ שחובר ללוח אם לכניסת מאוורר הנקראת NorthBridge Fan 1. עם הפתרון של Silent-Pipe וגוף קירור Thermaltake למעבד, האם אני בכלל צריך את המאוורר? (הוא לא שקט במיוחד) 2. ללוח אם יש כניסות מאווררים נוספת ובחוברת של הלוח אם מצויין שהכניסה NorthBridge Fan היא ללא חיישן לזיהוי מהירות הסיבוב. האם לפי המיקום של המאוורר (מצורפת תמונה, המאורר היחידי - מוציא אוויר מאחורי המחשב ליד הספק) זוהי הכניסה הנכונה שאני צריך לחבר אותו? יש עוד 2-3 כניסות של System Fan תמו…
-
- 10 תגובות
- 703 צפיות
-
-
מישהו יודע אם שווה לקנות את זה? אם זה באמת עובד? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SB-F2&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286&aff=Zap
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
יש לי טורנדו 92 שמחובר לספק וכבל המידע מחובר ללוח אם עכשיו בSPEED FAN זה אומר לי את המהריות אבל כאשר אני משנה את המהירות לא קורה כלום, האם אתם מכירים תוכנות פשוטות שיכולות לישלוט במהירות של מאוורר ?
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
-
-
למישהו יש מושג איפה אני משיג בארץ SHIM CPU Protector שמתאים לברטון?
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אז ככה, קניתי 8800GT חדש דנדש של אלבאטרון, לא משנה מה אני עושה אין לי קריאת טפרטורה של הכרטיס - דרך אגב הכרטיס מגיע עם קירור של זלמן. דברים שניסיתי: - דרייברים גירסה 169.21 פלוס nTune 5.05.54.00 - אין טמפרטורה של כרטיס - Everest Ultimate גירסה 4.20.1233 - אין כאן בכלל GPU ב-Monitor - Riva Tuner גירסה 2.06, במוניטור שלו יש 4 פרמטרים, האחרון הוא טמפרטורה והיא עומדת על 0 .... ממש מרגיז עצות? ייתכן שאין על הכרטיס חיישן טמפרטורה?
-
- 8 תגובות
- 703 צפיות
-
-
יש לי מארז מיקרו שוכב ... http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1840 כולל מאוורר 80 מקדימה ו 2 מאווררים 60 מאחורה. לאחרונה הוספתי לו מאוורר 80 בגג (יש מקום מוכן) כרגע הוא עובד כמכניס אוויר אבל אין שום שינוי קריטי בטמפ! לדעתכם מה יתן את המקס' יעילות? (הכנסת או הוצאת אוויר) כרגע הטמפ' במנוחה: לוח 38 - 39 NFORCE2 מעבד 44 (מעבד סמפרון 2200) ספק 40 דיסק קשיח 44 תודה
-
- 13 תגובות
- 703 צפיות
-
-
יש לי את גוף הקירור הנ"ל... מעבד 2100+ ואני לא כ"כ מרוצה ממנו...הטמפ' הממוצעת שלי היא בסביבות 48-52 במאמץ ומנוחה לסירוגין... כאשר שלושת הSF2 נמצאים על המהירות הנמוכה ביותר. כאשר הם על מהירות הגבוהה ביותר הטמפ נעות סביב ה 45-42 אבל זה רעש נוראיייייייי!!! (טמפ' החדר היא בערך 30 מעלות...) SF אחד נמצא בחלק האחורי של המארז, אחד בדלת (מארז אנרמקס ,זה עם החלון-פרח והנורות מחליפות צבעים...CS משהו..) ואחד בקדמת המארז שתליתי אותו על הסלוטים הנמוכים של ההארדיסק באלכסון כך שיעיף את האוויר לכיוון הכרטיסים שמולו והארדיסק שמעליו. חשבתי על לקנות "ממיר" למאוורר של ההיטסינק ולשים במקום הסטוק פאן אחד מה-SF2 שלי ...זה אמור לשפר את הטפ' בהרבה...לא? אפשרות נוספת היא להפטר ממנו...(מישהו מעו…
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, לקראת שדרוג ברכיבים של המחשב רציתי גם לשדרג את הקרור במארז, שכן הפתרון האופטימלי יהיה חבילת מאווררים ובה 2-3 מאווררים שקטים יחסית (לא מדובר בשקט חרישי כמו שרבים דורשים, אך שקט מספיק) כרגע על המעבד יושב לי ALPINE 7 PRO שמאוד מתבדל בשקט שלו, המאוורר האחורי הינו מאוורר של קרור למעבד של COOLER MASTER לשעבר ;D שהוצאתי לצורך שימוש, כביכול 2500RPM ואף יותר. המאוורר הקדמי הוא מאוורר LED ג'נרי ורועש יחסית, ועל דלת המארז כעת לא מותקן כלום. הפתרון הרצוי ביותר הוא 3 מאווררים קרירים יחסית שאוכל להרכיב מקדימה, מאחורה ובדלת המארז, אך כביכול גם שני מאווררים (אם התקציב לא מאפשר) איכותיים שאוכל להרכיב בדלת המארז ומקדימה לשיפור הטמפ' ושיפור השקט מהווים פתרון אפשרי. המטרה העיקרית ה…
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום קניתי מחשב הכולל את המעבד הנ"ל. גוף הקירור שקניתי לו הינו AC FREEZER 7 PRO. כרגע לא מתוכנן אצלי OC. אך בעתיד (משהו כמו חצי שנה) אני ארצה לעשות לו OC הקירור הזה יספק אותי? בתכנון רציתי לקחת את ה INFINITY אבל לא היה להם בהספקה אז ויתרתי והלכתי על ה 7 PRO. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אני פשוט רואה כל מיני הודעות ואנשים רושימים : אם אתה אוברקלוקר קח 333Mhz אם לא קח 266.... ???
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
לפני מספר ימים שוטטתי ברחבי האינטרנט בכמה פורומים של משחקים וראיתי שמישהו כתב שאם עושים OVERCLOCK לכרטיס מסך GF 4 TI 4200 אז הוא יכול להגיע לרמת ביצועים של READON 9800 PRO... זה נכון?
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אז ככה יש לי כרטיס מסך Geforce 5200 מבית Nvidia עם צ'יפ של XFX... הוא בא רק עם היטסינק אני הוספתי לו מאורר 80 מ"מ, תמונות בקרוב... אז מה אתם אומרים ?! Core Clock Frequency : 250MHz@290MHz Memory Clock Frequency : 400MHz@545MHz אההה ועוד מש'ו, למרות שעידכנתי את הביוס שלי אני לא מוצא שום אפשרות להעלאת מתח, כל עזרה תתקבל בברכה...
-
- 10 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לסחוט מהמערכת קצת יותר, הורדתי מכפלת מעבד ל9 ותדר ל236 מה שנותן 236X9=3.000MHz והמחשב עלה יפה. אבל עם מכפלת מעבד ב8 ותדר של 300MHz הוא סירב לעלות... רציתי לשאול אם זה הלוח שלא יכול לעמוד בתדרים הגבוהים או שזה משהו אחר ? הזיכרונות על 177MHz ככה שהם לא המגבילים. תודה
-
- 5 תגובות
- 702 צפיות
-
-
עשיתי OC על מחשב ישן מאוד, ועכשיו יש שם תקלה שככל הנראה נגרמת בגלל שההרדיסק הלך. האם OC לא מבוקר כראוי יכול לגרום לזה, או שזה רק מזקנה? (לא סיימתי למצות את ה OC, התכוונתי להגדיל את המכפלה בעוד קצת)
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, בהיזדמנות זאת אני רוצה להגיד גם לכולם שלום כי אני חדש אז ככה אני חיפשתי קירור לכרטיס מסך שלי כי הוא מיתחמם במהירות ומצאתי את הקירור tide water plus של thermaltake באתר שלהם. חיפשתי אותו לקניה ולא מצאתי בשום חנות. עכשיו הבקשה שלי שתימצאו בישבילי מקום שאפשר ליקנות בו את זה לא רק בארץ גם בחו"ל אני מוכן להזמין מכל ארץ שיהיה יפן סין לא משנה לי העיקר שתימצאו לקנייה עכשיו כדי לחסוך לחלקכם זמן יקר אני מדגיש שאני מחפש את גירסאת ה-plus של ה-tide water את הרגיל מצאתי בהרבה מקומות אבל אני צריך את ה-plus תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, היום קיבלתי את המחשב החדש E4300,8600GT.Gigabyte S3. עם הלוח הגיעה תוכנה שמראה את הטמפרטורות של המעבד ושל הלוח. החליפו לי את המאורר של אינטל במאורר חזק יותר רק שאני לא זוכר של מה, אבל שאני בודק את הטמפרטורה של המעבד הוא מראה לי על ממוצע של 26-35 מעלות במנוחה! זה הגיוני?? להעלות תמונה? התוכנה שאני בודק איתה זו התוכנה שהגיעה לי עם הלוח אם של גיגהבייט עצמו. גם כרגע המעבד נמצא באוברקלוק דרך התוכנה הזו ועומד על 2016 MHZ. הכרטיס מסך נמצא על 48-50 מעלות במנוחה ובמאמץ אולי על 55..(מדגם PALIT). עריכה: דרך אגב התוכנה שאני משתמש בה היא EasyTune 5. נשמע לכם הגיוני? התוכנה מזייפת אולי? תודה על העזרה מראש!
-
- 5 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום. קודם כל: amd64 athlon 3000+ venice @ 2Ghz MSI K8N NF4 PQI 3200 512x2 DDR SDRAM בעקרון שקניתי את המחשב לא תיכננתי לו אוברקלוק. נכון לעכשיו אני על אובר קטן של 11% קירור סטוק והמעבד על 32 מעלות לוח אם על 34-35 רציתי לדעת אם משהו עשה כאן אובר קלוק עם הלוח הזה והמעבד הזה שהוא דיי נפוץ ואם לא עשו איתו אז איך הוא בעקרון ועד כמה בערך אני יכול להגיד איתו עריכה: הרצתי חיפוש וראיתי שיש ללוח הזה ביוס עם באגים איפה אני יכול להוריד\לצרוב ביוס חדש ואיך אני עושה את זה ןהאם בכלל אני צריך
-
- 11 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שווה לקנות את הקירור הזה ל-7800GT? או שעדיף להישאר עם הקירור סטוק? כי אני רוצה שהכרטיס יקפא ויתאמץ כמה שפחות.
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-