עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הייי... תראו, יש לי מחשב חדש, כמו שאתם רואים במפרט שלי בצד... רק תיקון - המעבד הוא 3500+ ולא 3200+ ... ועכשיו יש לי בעיה קטנה - במארז שלי יש סריקולציה מעולה, 7 מאוררים וחוטים מוסלבים, ועדיין הטמפ' של המעבד על 40 במנוחה, ובמשחקים קופצת לכיוון ה-55 ...! עם קירור סטוק, כי בסוף לא לקחתי את הביג טייפון =P ומכיוון שגם קניתי רכיבים טובים ל-OC, ואני מתכנן אחד גדול בקרוב - כדאי לי לקנות מערכת קירור מים? אני מדבר על הCorsair Micro HydroCool200 ב-1200¤... שווה? טובה? יש משו יותר טוב בתקציב של 1000¤ ? עם חריגה קטנה? תודה, אור.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by snogoo,

יש לי אינטל P4 1.4G ואני רוצה לדעת מה הטמפ' המומלצות שלו למנוחה ולעבודה מאומצת כדי שיהיה אפשר לעשות לו OC חוץ מזה אני לא מוצא אופצית נעילה ל AGP/PCI בביוס - איך מתגברים על זה ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 392 צפיות
  3. Started by matteo,

שימו לב להגיעו של ה סיילנט קאט 120 http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/ComboCool/a2329/a2329.htm מאורר כמעטטטט מושלם הוא מיועד לגופי קירור עקב הצורת בניה שלו

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. יש לי לוח של lan prarty ultra d nf4 עם אופטרון 170 השאלות שלי אבל לא נוגעות בהכרח למעבד כזה או אחר..... 1) איך אני יודע מתי חום המעבד עוצר אותי מלהמשיך לדחוף את המערכת בקלוק? 2) האם עדיף מכפלה גבוהה נגיד 11 או לדחוף את על המערכת במכפלה 9? 3) מה נחשב מתח מסוכן או "מקצר חיים" למעבד ? 4) איך אני יכול לדעת בוודאות מה קצה היכולת של מעבד? 5) יש סטייה בין מתח מעבד בביוס לבין מתח בוינדוס. מה יותר אמין ?

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  5. אוקי אני רוצה לקנות עכשיו שילוש חדש =] חשבתי בכיוון של Dfi lanparty ut Nf4 ultra G.SKILL 1GB 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 500 Opteron 148 @ 2.2Ghz 1mb Cache + Big typhoon שכבר יש לי בקיצור המטרה הסופית, להגיע למהירות של 2.8 זאת אומרת שאני לא אצטרך זכרונות יותר טובים, כי אני אגיע ל 2750 ב 1:1 250*11=2750 השאלה איך הוא יהיה בהשוואה ל Fx57 במשחקים. האם כדאי לקחת את ה 3700+ משום שאני גיימר ? או שבכל זאת המעבד הזה שהוא לשרתים יספק את הצרכים שלי כגימר כבד? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 639 צפיות
  6. Started by BUNG,

היי יש לי GeForce 4 ti 4200 של לידטק יעני יש לי WINFAST 280TDH ואי חייב קירור חדש.... בבקשה תמליצו לי על משהו בין 100-200 שח

• 2 תגובות
    • 409 צפיות
  7. אהלן אחרי שחשבתי קצת, וביצעתי חיפוש בפורום, הגעתי למסקנה שהBT אמור להתאים לי, ואז ראיתי את הST ובכלל התבלבלתי ... קודם כל, יש לי את המארז RAIDMAX COBRA, אני לא יודע בכלל אם הBT יכנס לשם בנוחות כשהמעבד בעצם יושב קרוב לספק.. שנית, לא הצלחתי להבין איזה מהקירורים יותר טוב ולמה.. ועוד רציתי לדעת אם יש המלצות לקירורים טובים בפחות כסף? תודה

• 13 תגובות
    • 844 צפיות
  8. Started by skp333,

מה אתם אומרים על האובר הזה עם הלוח שהרוב מהללים לרעה gigabyte-nsc אם היה לי זכרונות יותר טובים אני מאמין שההיתי מגיע ליותר אם למישהו יש הצעות לשיפור האובר אשמח מאד [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 632 צפיות
  9. Started by matteo,

תוכנה מעולה לבדיקת טמפ' מעבד במאמץ מומלצת http://downloads.planetmirror.com/pub/majorgeeks/processor/cpu_burn-in.zip תגדירו ל 0 שעות ו 30 דקות ותראו מה טמפ' המאמץ של מחשבכם

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Burning Ice,

זה פשוט לא הולך ..... אני מקבל כל מני תופעות מוזרות ... יש למישהו את הלוח הזה והוא עשה לו OC ? אשמח לקבל עזרה פה ..

• 4 תגובות
    • 474 צפיות
  11. Started by shirNoshe,

טוב,אני עם 6600GT/PCX . מעבד3200/64 זכרון 2*526 OCZ. התחלתי לשחק את FEAR,חבל על הזמן,רק בהגדרות נמוכות הוא ממש רץ.הטפ' 68-70 מעלות. אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך,התקנתי את RIVA,מה להעלות קודם את תדר הליבה או הזכרונות?או שאפשר את שניהם.קצת העלתי אבל כמה להעלות והאם קירור הסטוק מספיק(יש לי את GB).אני על 550/1045 ב-OC.אני יודע שזה נמוך אבל אני מזמין קירור לפי המלצה פה באתר. אשמח לטיפים,אני עם ראש פתוח ומוכן לנסות. תודה.

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by יונדב,

שלום, יש לי בעיה מעצבנת מאד במחשב... המחשב שלי מרבה להתחמם שהוא דולק הרבה זמן...לפעמים הוא גם נכבה...מה אני יכול לעשות? המאוורר שלי נראה לי תקין לגמרי..יש לי מאוורר אחד מעל הצלעות קירור של המעבר ואחד בספק...

• 12 תגובות
    • 875 צפיות
  13. Started by Swimmer,

מאחר ולרובנו אין קירור גז/צ'ילר בבית, ורובנו לא גרים בצפון צפון הארץ(לא שיורד שם שלג אבל...) נפצח יחדיו בתחרות חדשה: UnderVoltage+OverClock. המטרה: להגיע למהירות הכי גבוה ויציבה ב-V הנמוך ביותר למעבד, כללי התחרות(הוכחה בעצם...) 1. validate from cpu-z 2. S&M + CPU-Z + EVEREST SENSOR(מאחר ואת המתח ב-CPU-Z אפשר לחרפן קלות) Max voltage: 1.25V mY COMp: כרגע בתהליכים למרות שנראה לי שהגעתי לגבול המעבד =) 1. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=64583 2. http://hwzone.co.il/community/index.php?action=dlattach;topic=162606.0;attach=62310;image [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  14. Started by redti,

בבעלותי כרטיס אחד של 512 MB מניח שזה DDR ברצוני לדעת איזה סוג זיכרון זה מה מהירותו ואיזה חברה (לא חייב) אני רוצה להמהיר את הזיכרון.. ולפני זה הייתי רוצה לדעת מה יש ברשותי אז אתם יכולים בקשה להביא לי פה קישור או שם של תוכנת חינם או ניסיונית שתמסור לי נתונים על גבי זכרוני

• 2 תגובות
    • 427 צפיות
  15. Started by fire1ce,

Gigabyte GV-N68T256DH GeForce 6800GT 256MB מה לדעתכם אך הוא? עם למישיהו יש ועשה OC איתו לאן הוא הגיע? אך הקירור שלו (הסטוק)?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. הוצאתי את המאוורר ממעבד פנטיום שלוש, לקחתי את הקליפסים וחתיכתי אותם ככה שנשאר רק העמוד המחבר בין המאוורר לגוף קירור ללא התופסנים ואז הדבקתי אותם בעזרת דבק מהיר עמיד לחום גבוה. הנה התוצאה: http://planet.nana.co.il/theredeye/Pic1.jpg http://planet.nana.co.il/theredeye/Pic2.jpg לגבי האוברקלוקינג בכרטיס [Geforce MX 440 64Mg] המהירות הייתה 275/300 [זכרונות/ליבה] ובתוכנה AquaMark3 התוצאה הייתה: 5.525 FPS המיהרות שונתה ל 392/405 [זכרונות/ליבה] ובתוכנה AquaMark3 התוצאה הראתה: 6.723 FPS הציון בתוכנה 3DMark2001 SE הגיע ל4921 אשמח לדעת איך ביצועי הכרטיס אחרי האוברקלוקינג, ולאיזה כרטיס הוא מקביל מבחינת ביצועיו?

• 5 תגובות
    • 516 צפיות
  17. Started by mushies,

שלום חברים יש לי מעבד socket 478 - intel pentium 4 3.4 Ghz Northwood אני לא יודע למה, אבל הוא מגיע לטמפרטורה של 51 מעלות!!! וזה לא הגיוני לפי מה שקראתי יש לי קירור למעבד של Thermaltake מדגם Big Typhoon והוא אמור לעשות את העבודה נראה לי שהתקנתי אותו אז לא הסרתי את המדפבקה של המעבד שבא בגרסאת TRAY (מדפקה קטנה לבנה כזאת על גב המעבד, כמו של אחריות או משהו כזה) אבל חוץ מזה עשיתי הכל כמו שצריך... כולל המשחה התרמית. אודה לכם על רעיונות בברכה, רמי

• 9 תגובות
    • 541 צפיות
  18. קניתי לא מזמן את הלוח-אם הנ"ל בשביל לא לשדרג את המעבד (יותר יקר). המעבד שלי הוא Athlon XP-M 2500+ שלדעת רבים מותאם מאוד לביצוע OC. הבעיה שלי היא שלא מצאתי שום אופציה בBIOS להגדיל את ה"מכפיל" או את מהירות המעבד. האופציה היחידה שהיתה לי היא הגדלת ה-FSB, דבר שהצליח לגרום למעבד לפעול ב-1200Mhz בלבד!!! מה עושים!? לפי בדיקה שלי הלוח אם פועל על מכפיל של X6 בלבד... ביצוע OC עם תוכנת CPUMSR תקע את המחשב עוד כשהגדלתי את המכפיל ב-0.5. מישהו מכיר את התופעה? האם זה ניתן לביצוע בכלל בלוח-אם הזה?

• 0 תגובות
    • 398 צפיות
  19. Started by the kooks,

שלום. אני בקרוב קונה מחשב ורציתי שתמליצו לי על 2-3 לוחות אם טובים של DFI או חברה אחרת המליצו לי על DFI DIFINITY מישהו מכיר ? יכול להגיד לי האם הוא יהיה טוב אני לא מתכנן OC רציני מאוד המעבד יותר מעניין אותי ואם אני ארצה גם לעשות לכרטיס מסך שהלוח אם לא יגביל אותי.. אז מה אתם אומרים על הלוח הזה הוא היה טוב לOC? (אני אכול פשוט לעלות מתח ובאס למעבד נכון) אני הולך על AMD אני חושב שהם עובדים בשיטה אחתר לא FSB תקנו אותי אם אני טועה..

• 5 תגובות
    • 425 צפיות
  20. Started by SubX,

על אויר הכרטיס הצליח מהירויות של 490Mhz Core / 790Mhz Mem (בטח אתם שואלים את עצמכם איך מהירות כזו גבוהה לזכרונות , זאת משום שתצורת הכרטיס היא ב32BIT לזכרונות אז שמו על הכרטיס זכרון Samsung 2NS לפצות על הרוחב פס המתקבל מה32BIT ). כשהפלטייר הושם על ליבת הכרטיס, הוא הצליח 1000Mhz Core / 790Mhz Mem , יש לציין שהכרטיס בטח יכול עוד הרבה מאוד לליבה , אך התוכנות מוגבלות ל1000Mhz . Before , 3DMark 2003 After , 3DMark 2003 אין לי לינק ל2001 לפני , אבל התוצאה הייתה 6700 After , 3DMark 2001 ההמהרה בוצעה דרך התוכנה PowerStrip , אם מישהו מכיר תוכנה שתתן יותר מ1000MHZ לליבה והיא מתאימה לNVIDIA , אז שיתן לינק ומי יודע אולי ה1.5Ghz Core באופק..

• 33 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום קניתי את המארז הנ''ל קודם כל תגידו אם כיוונתי נכון המאוורר האחורי מוציא אוויר המאוורר העליון מוציא אוויר ושנים בצד מכניסים זה בסדר? 2) המאווררים שמכניסים אוויר רועשים מאוד, האם ניתן להחליפם לפחות מרעישים עם שיהיו גם עם אור כחול שניתן לכבות אותו? 3) האם כדאי להוסיף מאוורר מקדימה? או שזה לא רלוונטי כי זה על הארדדיסק 4) אני מעוניןן להוסיף פאן באס שיעזור לי עם כל ה:לכבות את האורות שבמארז כשאני לא רוצה אותם, ולהגביר ולהנמיך את מהירות המאוווררים. המלצות , חוות דעת והסברים יתקבלו בשמחה תודה מראש compman112

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  22. יש לי אותו לוח רק כרטיס ASUS 7800GTX אבל רציתי לדעת פרטים על הקרור הזה.. ואם ניתן להשיג בכלל בארץ.... [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 596 צפיות
  23. Started by EgoManiac,

שלום ברצוני לנסות לעשות OC לזיכרונות שלי אם איזה תוכנה אני עושה זאת?

• 8 תגובות
    • 585 צפיות
  24. שלום, מרכיבים מחשב חדש?? רוצים רכיבים טובים? אולי אפילו בעתיד לאוברקלוקינג?? המלצה שלי - לא להתקרב למוצרים של GIGABYTE !! אני אתחיל לכתוב סיבות (אוסיף כמה כל פעם שאזכר ואתם מוזמנים לתמוך/לשלול לפי דעתכם..) המטרה - למנוע מחובבי מחשב ליפול כמוני למוצרים של החברה הנ"ל.. 1- ביוס עלוב ולא מפורט במיוחד לשינוי מתחים 2- בעיות התחממות של צ'יפסט (אפילו ללא אוברקלוקינג) 3- החברה נוטה לייצר רכיבים בעלי קירור פסיבי (כרטיסי מסך/לוחות וכו'..) אולי דבר שקט אך ממש לא יעיל במיוחד לא ל- OC 4- עשיתים OC ושחחתם לקבוע מתח למעבד ידני ? אין בעיה - הביוס יקבע בשבילכם מתח אסטרונומי שבמידה ולא תשימו לב בדקות הקרובות המעבד יישרף. 5- קיימת בעיה (ביוס/לוח ?) של זיהוי כוננים/רכיבים שמותקנים על המחשב בא…

• 58 תגובות
    • 4.6k צפיות
  25. Started by yoavyoavyoav,

היי , ניסיתי לעשות בזמן האחרון OC למעבד שלי - אבל זה לא ממש מצליח. :s05: הכי הרבה שהצלחתי לעלות אותו זה ל ~2300 וזה עוד עם תוספת מתח.. הכי הרבה שהצלחתי להגיע עליו נראה לי היה 2330 או משהו כזה עם מתח של 1.55 שזה הכי הרבה שהלוח שלי נותן.. (למה לא לקחתי DFI :\ ) המעבד עם קירור סטוק ובלי OC הוא יושב על 34 ב IDLE ו 44 ב LOAD. אין לי בעייה להחליף קירור אבל לא נראה לי שבינתיים זה הדבר שמונע ממני לעשות OC למעבד. בביוס גם שמתי "נעילה" על ה PCI ל 33mhz ול PCIE ל 100 ככה שזה לא ישתנה עם המעבד. יש לי זיכרון ג'נרי פשוט כזה - אז חשבתי שזה הגורם המגביל אז ניסיתי להוריד את המהירות שלו ל 333 אבל זה לא ממש עזר :\ וגם הורדתי את ה HT מ 5 ל 3. מה אפשר לעשות ? ראיתי מלא שהצליחו להוציא מהמעבד…

• 7 תגובות
    • 645 צפיות

דיונים חדשים בפורומים