עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ??

• 13 תגובות
    • 642 צפיות
  2. Started by xb,

אני מנסה לעשות O/C דרך הביוס של Asus P4P800 ואם אני עושה מעל ל 5% O/C זה מוריד לי את מהירות הזיכרון מ-333 ל-260 זה אמור להיות ככה? אם לא איך מסדרים את זה?

• 7 תגובות
    • 642 צפיות
  3. Started by asafgolan,

שמתי לב שכאשר המארז שלי סגור, המאוורר העליון נחסם יחד איתו. יכול להיות שזה צריך להיות ככה? כדאי להשאיר את החלק העליון של המארז פתוח?

• 11 תגובות
    • 642 צפיות
  4. Started by -Sky_Lord-,

היי, רציתי לדעת מה יקרה שאני יעשה יותר מדי OC לכרטיס מסך (בקטנה כמובן, בלי לשרוף אותו). קראתי שאם יתחילו להופיע סימנים שחורים אז זה יותר מדי, זה נכון לOC לזיכרון או לליבה? אני עם Sapphire Radeon 9800 PRO @ XT 425/375 עם הקירור הסטוק, זה עובד חלק.

• 10 תגובות
    • 642 צפיות
  5. יש את שני אלה במסגרת התקציב... http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6767 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_1315&products_id=6685 הזלמן בא עם סינקים לזכרונות (למרות שאין לי בעייה להכין כמה מנחושת... השאלה מה נראה טוב יותר או פשוט ללכת על האופציה הזולה? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  6. Started by KF,

שלום יש לי הארד דיסק והוא עומד על 51-54 מעלות בזמן מנוחה..... האם זה מסוכן .... (הוא נמצא במעלות כאלה מפני שיש באיזור מלא חוטים של הספק..... מה עושים ? ניסיתי גם לשים מאורר 120מ"מ ג'נרי וזה סתם מוריד 2-3 מעלות....

• 7 תגובות
    • 642 צפיות
  7. שלום .... אז ככה המחשב שלי הוא: Amd 3200 S939 Venice Asus A8n-E Gigabyte 6600gt COMPUCASE 6A21 Western Digital Sata2 160GB וכל פעם שאני בודק טמפרטורה בתוכנה אחרת הטמפרטורה לא זהות .... הנה דוגמא: וגם ב BIOS הטמפרטורה של המעבד על 67 מה זה זה מוזר מה אני יכול לעשות אני רוצה לבדוק את הטמפרטורות האמיתיות של המעבד, ואם אפשר גם איך להוריד את הטמפרטורות , המחשב חדש נקנה לפניי כ 3 שבועות, תודה רבה חברה

• 12 תגובות
    • 642 צפיות
  8. Started by thegodx,

עם אפשר לעשות OC למודם אינטרנט? בשביל לעלות את מהירות האפ לוד וה דואן לוד? שמעתי שמישהו הצליח עם מודם רשת.

• 2 תגובות
    • 642 צפיות
  9. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1360_1721&products_id=6781 לאן אפשר להגיע איתם ב OC? תודה לעונים? עדיף תשובה למי שהיה או יש ניסיון איתם

• 6 תגובות
    • 642 צפיות
  10. בתוכנה : ASUS Probe 2 שקיבלתי עם הלוח אם שלי אני רואה שהטמפרטורה של המעבד שלי היא 36 מעלות, וזה משתנה דיי מהר, פתאום יורד לי ל33 ופתאום ל35 ובלה בלה. עכשיו בתוכנה EVEREST על הטמפרטורה של המעבד שלי רשום בכלל: 23 במנוחה, וכ25 ~ 28 במאמץ. ובתוכנה של SISoftware Sandra בחישן של הלוח אם הטמפרטורה היא 26. אני משתמש בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד, המחשב מאוד שמור מבפנים, כבלים מסודרים, מאוורים בצורה כזאתי שאחד מאחורה מוציא אויר, ומקדימה מולו יש אחד שמוציא אויר אליו, בנוסף עוד מאוור של 120מ"מ בתחתית המארז שמעלה אויר קר למעלה. יש איזו תוכנה שיכולה להגיד לי בדיוק מירבי את הטמפרטורה של המעבד שלי? למה זה דיי מציק שאני לא יודע לאיזו מהם להאמין, ואני צריך תוכנה שמאמצת את המעבד ואז אני יכ…

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  11. Started by orenc17,

יש לי מעבד P4 2.4 B כל פעם שאני מדליק את המחשב יש קולות מוזרים מכיוון המאוורר שעל גבי המעבד אבל אחרי כמה מכות על גג המארז הרעש נפסק שאלתי היא האם כדאי ואפשר להחליף רק את המאוור ולא את כל ה HSF תודה לכל מישיעזור

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  12. Started by אוריפ,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש, והחלטתי ללכת על הANTEC1000AMG. עכשיו במארז יש 5 מקומות למאווררים, ואני רוצה לנצל את כולם למקסימום איוורור. עכשיו המארז כבר בא עם 2 מאווררים, ויש לי עוד 80 מ"מ של קולר-מסטר. זה אומר שאני צריך עוד 2 מאווררים של 80 מ"מ. חשבתי ללכת על סדרת הSTEALTH של VENTAC. עכשיו אני יודע שהם מאוד שקטים (80% פחות רועשים), אך הCFM שלהם קטן יותר מהמאווררים של קולר-מסטר. האם בכל מקרה כדאי לי ללכת על הונטק? השקט חשוב, אבל גם הביצועים...

• 7 תגובות
    • 641 צפיות
  13. התעניינתי בכל עניין האוברקלוקינג הזה. למרות שלא נראה לי שאני מתכוון לעשות אחד בזמן הקרוב רציתי לדעת איך עושים אוברקלוק לכרטיסי מסך? יש לי Radeon 9800 Pro, ונגיד שאני רוצה לשדרג אותו ל-XT עם אוברקלוק, זה אפשרי?

• 12 תגובות
    • 641 צפיות
  14. Started by A.Iniesta,

איך מרכיבים מאוור בפנטיום 2 ?? וכמה מאווררים אני יכול להרכיב שם??

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  15. Started by DAVIDD,

FX5200? במנוחה הוא עובד לי על 42 מעלות זה בסדר? עם קירור פסיבי כמו בתמונה..(בחתימה..)

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  16. יש לי זכרונות g.skill le יכולים לעבוד ב 2.5-3-3-7 ב- 275 מה"צ לא הצלחתי להגיע מעל260 -250 ( הזכרונות עוברים MEMTEST גם ב-275+ גם בTEST 5 וגם ב-8) מעל 250 הוינדוס לא עולה (מכפלה LDT =3 ) המעבד לא ב-OC !!!!! יכול להיות שהמעבד מגביל אותי ? (מפרט בחתימה) ???

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  17. Started by yonib5,

לאחרונה ששאלתי פה בפורום מה עלי לעשות בכדי לראות ירידה בטמפ' הכללית של המחשב אמרתם לי דבר ראשון לטפל בחוטים שהם ידועים כחוסמי סירקולציה. וכך עשיתי רק שבאותה הזדמנות נאלצתי לחסום ישירות את נתיב האיוורור של המאוורר הנה לכם תמונה: כמו שרואים בתמונה סדר משמעותי לא ממש רואים אבל זה המקסימום שהתאפשר לי לעשות ע"י האזיקונים ושימו לב מאחורי המאוורר יש רצועת חוטים שחוסמים את האיוורור - מה לעשות? [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 641 צפיות
  18. Started by TermiNal,

אני מעוניין ברכישת מערכת קירור מים,בעתיד כשר אקנה מחשב חדש האם אוכל להעביר את כל החלקים כולל הבלוקים ? ומה הכי טוב בתקציב של עד 1000 ש'ח ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  19. זה זמן רב שאני רוצה להחליף את מאוורר ה-intake הג'נרי (שיהפוך ל-outake) שמקבלים עם מארז ה-compucase 6A19 במאוורר חזק יותר. הגעתי למצב שאני מתלבט בין שני המאווררים שבפורום היו אנשים שצידדו ב-Enermax ואחרים ב-Vantec. לייעול התהליך צרפתי את הנתונים של כל מאוורר: Vantec Stealth 120mm נתונים יבשים: 2 מיסבים (Ball Bearing) זרם: 0.08אמפר ספיקה: 53CFM צריכת הספק: 0.96וואט רעש: 28dBA מהירות סיבוב: 1500RPM (קבוע! לא ניתן לשינוי) מחיר: כ-120ש"ח - מתאם 3פינים ל-4 פינים - 4 ברגים - אחריות לכל החיים Enermax Adjustable 120mm נתונים יבשים: 2 מיסבים (Ball Bearing) זרם: 0.12-0.20אמפר ספיקה: 64-95CFM~ צריכת הספק: 1.44-2.4וואט רעש: 25-30dBA~ מהירות סיבוב: 1800…

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  20. זה מה שאני יודע עד עכשיו זה... אם אני רוצה להגיע ל3.2GHZ אני צריך משהו בסביבות 355 FSB סבבה את התיזמונים אני בודק דרך התוכנה CPU-Z ומעתיק את ארבעתם לארבעה האפשרויות הראשונות שלוח אמ (של התיזמונים) את היחס בין היזכרון למעבד שם על 1:1(שזה 2 באפשרויות שמה) צריך לקבוע את המתחים למעבד ולזיכרונות לא יותר מ2.1V לזיכרונות (אני עובד 24/7) את הPCI-E משאירים על 100MHZ אוקי את הקפיצות בתדר של המעבד עושים לא יותר מ10-15 MHZ בפעם אחת.. אחרי כל קפיצה שומרים ויוצאים מהביוס אם הוינדוס עולה סבבה מרצים את התוכנות להעמסת מעבד ל10 דקות בשביל לבדוק שהOC הצליח וגם לבדוק טמפ' ואז חוזרים על הפעולה שוב פעם אם יש הודעת שגיאה בבדיקה חוזרים לביוס ומעלים טיפה את המתחים... יש עוד דברים ששכחתי או שזה הכ…

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  21. Started by SupaPlex,

לפני הכל... אני חדש כאן (גם זה קורה) אני מצטט משהו מהאתר, שנכתב בביקורת על הגוף קירור למעבד החדש שלthernmalight - ה120: "במבט ראשוני, הפרט הראשון הבולט לעין ב-Ultra 120 eXtreme (מעבר לציפוי הניקל, המשרה תחושה עתידנית משהו) הוא כמות צינורות החום אשר יוצאת מן הדופן שלו. מבסיס גוף הקירור יוצאים שישה צינורות חום מכופפים לצורת U, היוצרים באופן פרקטי 12 צינורות חום. כיפוף הצינור יוצר לו הלכה למעשה שני קצוות המשמשים לעיבוי נוזל הקירור הנמצא בתוכו" השאלה שלי היא... יש בצינוורות חום נוזל קירור ??!?!?!?!?! נזמע לי ממש לא הגיוני האמת... הייתי שמח לגלות שאני טועה וללמוד משהו חדש...

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  22. שלום לכולם. טוב לפני כמה ימים עשיתי קירור חדש לכרטיס שלי,חשבתי שהוא נהרס כי הוא לא עבד לי,אבל הצלחתי לסדר את הבעיה אחרי שעליתי עליה. הכרטיס עובד עכשיו מצויין ודרך אגב ביטלתי את ההזמנה של הכרטיס המסך החדש שהזמנתי, אבלל משום מה השיפור היחידי בטמפרטורה בכרטיס מסך היא 3 מעלות פחות ממה שהיה,לפני הקירור שעשיתי הטמפרטורה הייתה 65, וכרגע היא על 62 במנוחה. הדבר העוד יותר מוזר הוא תגידו לי אפילו אם זה עדיף, הטמפרטורה של הלוח אם שלי ירדה ב-14 מעלות,הטמפרטורה לפניכן הייתה 49 וכרגע היא על-35 במנוחה. איך הדבר הגיוני המאוורר ששמתי על הקירור מעיף אוויר על הכרטיס? הנה תמונות של לפני ואחרי הטמפרטורות וגם תמונות של לפני ואחרי הקירור הישן והחדש שאני הכנתי. דרך אגב השארתי גם את המאוורר …

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  23. Started by parsi1,

1. המליצו לי על מארז: ANTEC NSK4480 380W Silver/Black לגבי קירור איזה חברה כדאי לקחת ? שמעתי על Arctic Cooling 8L 80mm או Arctic Cooling Fan 80mm PWM או על מאוררים של SPAIER וגם Nexus איך הם ואיזה דגם מומלץ ? חשוב לי שיהיה שקט. זה אומר שהקירור בנוסף לקירור שיש במארז או שבמקום ? ואם כבר אז עדיף לקחת 120 ואם בכלל אני יכול לקחת 120 מבחינת התאימות למארז ? 2. לגבי קירור למעבד, לקחתי מעבדוCore 2 Duo E8400 BoxוIntel ושמעתי שהקירור של אינטל לא כ"כ טוב ולכן עדיף קירור אחר ז"א להוציא את הקירור של אינטל או בנוסף ? ואם כבר להוציא קירור אז לא עדיף כבר לקחת את הTRAY במקום BOX ? בכל אופן רציתי לשאול של איזה חברה ודגם כדאי לקחת אני שמעתי על Arctic Cooling 7 PRO או Arctic Cooling Freezer…

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  24. אז ככה יש לי מאוורר רגיל למארז 120mm והוא עושה המון רעש, אבל לסירוגין- בד"כ הוא די שקט אבל לפעמים פתאום הוא מתחיל לטרטר בעוצמה של מיקסר שמערבבים בו חצץ. נותנים בומבה וזה נהיה שקט לכמה זמן. כבר ניסיתי לנקות אותו כמה פעמים ביסודיות אבל אחרי מספר ימים זה חוזר. שאלה 1- האם ניתן לפתוח איכשהו את החלק עם המנוע ולנקות בדיוק מה שצריך, ואם כן איף אני עושה זאת? שאלה שניה כמה אמור לעלות מאוורר כזה חדש? אצלי בעיר יש חנות אחת והם רוצים 50 שקל למאוורר עם חיבור לספק ו120 שקל עם חיבור ללוח אם [כמו זה שיש לי עכשיו] זה מחיר הגיוני? כמה זה כבר אמור לעלות למען השם ב120 שקל הייתי קונה בהום סנטר מאוורר לחדר : מצטער על החפירה פשוט אי אפשר להיות בחדר עם המחשב דלוק

• 1 תגובה
    • 641 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.