אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
יש לי כרטיס מסך מסויים שהמשחה תרמית שלו לא מכסה את כולו וכבר יבשה הייתי מעוניין למרוח משחה חדשה, השאלה איך עושים זאת? איך מורידים את המשחה הקודמת? ואיך מורחים חדשה? ומה הכמות? אשמח להסבר מפורט
-
- 11 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אני אשמח אם מישהו יוכל לתמצת במקובץ את העקרונות ל OC - לא איזה כרטיסים עדיף אלא איך הפעולה עצמה מתבצעת.. כלומר, מה ההבדל בין המולטיפלייר להעלאת ה FSB ומה כל אחד נותן, האם צריך לשנות ידנית את ה VOLTים לכל דבר או שזה נובע אוטומטית משינויים אחרים שמבצעים, מה ההבדל בין CORE ל AUX.... וכל דבר אחר חשוב (אני יודע שמה שכתבתי פה זה כמו יריות בחושך) שחושבים שצריך להוסיף כדי שגם אנשים שמתחילים בעסק הזה יבינו לפחות איפה להתחיל... תודה רבה מראש
-
- 8 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אוקיי, אז ככה זה הולך: יש לי מעבד אינטל P4 שהמאוורר שלו לא הכי טוב, הוא מתאמץ יותר מדי גם כשלא צריך ולכן גם משמיע רעשים חזקים מדי וזה מעצבן. לכן אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד, אז על איזה אתם ממליצים, אל תשכחו שאני צריך מאוורר חזק מאוד שלא ישאיר את המחשב שלי חם בשום מצב, כי יש לי מחשב תותך ואני מפעיל משחקים כבדים ברמות כמו FEAR, ושכמובן לא ירעיש ושיהיה שקט במיוחד ( אל תשאלו אותי באיזה תקציב כי אני לא מבין ), ואל תשכחו להביא לי קישורים למאווררים אם אפשר . עוד דבר אחד... כשאני אקנה את המאוורר הזה, האים עליי להחליף אותו בישן ולזרוק את הישן או.... להוסיף אותו ולהשאיר את הישן ( אם זה אפשרי בכלל ) אבל אל תשכחו שאני לא רוצה שהוא ירעיש, כי אם אני אשאיר את המאוורר הישן והוא …
-
- 6 תגובות
- 613 צפיות
-
-
ברשותי מעבד Intel Pentium 4 LGA775 570J 3.8ghz 1mb cache והוא מאוורר ע''י קירור של טרמלטייק BigTyphoon המעבד עומד על 45 מעלות צלסיוס במנוחה. האם זה תקין? במאמץ עוד לא נבדק המעבד אבל כדי לדעת האם זה תקין. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
יש לי היטסינק Thermalright SP-94 עם מאוורר Vantec tornado 80mm הוא נותן ביצועים מצויינים, אבל אני כבר לא יכול לסבול את הרעש שלו. גם שאני מכוון אותו על מהירות הכי נמוכה ( 3200), הרעש שלו מטורף. אני רוצה המלצה על מאורר שקט יותר? אפשר גם 80mm וגם 92mm , מה עדיף? האם מאוורר רגיל בעובי 25mm ( לא כמו ה- tornado ) , יתן ירידה גדולה בביצועים? או שזה מהשהו שניתן לספוג, בתמורה לרעש. המעבד ה- P4 3.0 , כרגע לא ב- OC .
-
- 1 תגובה
- 422 צפיות
-
-
יש לי לוח asrock p4vm800 ועשיתי למעבד פרקוט 3.2 עד 3.76 (זה שהוא עובד יציב בלי קריסות בלי כלום) הגעתי גם עד 4.0 אבל הוא עשה ריסטרטים
-
- 5 תגובות
- 454 צפיות
-
-
-
-
שלום חברים עשיתי (בפעם ה-1) אוברקלוק לכרטיס מסך שלי מסוג 6600gt של xfx. קראתי כאן בפורום על אנשים שהעלו את הליבה ל 550~ ואת הזיכרונות ל 1200~ והטמפ' של הכרטיס שלהם עלתה ל 75+ מעלות. אני העלתי ל 575 ו 1225 עם קירור סטוק וללא ארטיפקטים הטמפ במאמץ היתה 70 מעלות ובמנוחה עומדת על 39-40. שאלתי היא האם קפיצה ל575 ו1225 בהתחלה היא לא קיצונית מדי? (לפי מה שקראתי כאן אנשים לא מגיעים למהירויות האלה אלא אם כן יש להם איוורור) ושאלה נוספת היא האם בדיקה במאמץ של לשחק במשחקים כבדים כמו fear לצאת ולבדוק את הטמפ' יעילה ? (ברגע שיוצאים מהמשחק הטמפ' צונחת) הבנתי שאפשר להשאיר את התוכנה rivatuner ברקע והיא בודקת את הטמפ' אבל גם קראתי כאן שהתוכנה מזייפת די הרבה...יש המלצות? ב 3dmark05…
-
- 9 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המחשב שבחתימה ואני רוצה לעשות לו OC קודם כל האם זה אפשרי לעשות OC רציני עם הלוח הזה ? דבר שני על המעבד מורכבת יחידת קירור של SPIRE נראית לי די פשוטה - אלומיניום עם בסיס נחושת ומאוורר 60 או 70 מ"מ שנראה לי מסתובב בסל"ד נמוך 2500+- סל"ד. יש לי בצד מחכה ערכת קירור וולקנו 7 פלוס ללא הווסת של המהירות, (אם אני אוריד את הגריל עצמת הרעש תקטן??) אני מתכנן לקחת את הגוף קירור וולקנו 7+ לפרק לו את המאוורר ולהרכיב לו את המאוורר של ה SPIRE אשר מסתובב בסל"ד נמוך יותר בהרבה. האם פיתרון כזה ריאלי ואפשר יהיה לבצע OC עם ה"קומבינה" החדשה אני רוצה לעלות מ 2500+ ל 3200+ ( 1830 - 2200 מה"ז) ואם לא נא הצעתכם. בברכה.
-
- 3 תגובות
- 427 צפיות
-
-
מדובר במעבד: Intel Pentium 4, 2666 MHz (20 x 133) Northwood, A80532 2659.92 MHz (original: 2667 MHz) 132.99 MHz (original: 133 MHz) לוח אם: Asus P4S533-MX כרטיס מסך[עם אוברקלוק]: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) זכרונות: DIMM1: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz) DIMM2: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz) המעבד שלי כרגע על 18-19 מעלות במצב מנוחה ולא עובר את ה25 שהוא עובד (משחק אנריל 100% CPU) המתח הוא: CPU Core 1.55 V +3.3 V 2.93 V +5 V 5.08 V VBAT Battery 2.03 V מה אתם אומרים שווה לעשות? ועד כמה אני יכול לשפר אותו? ולא אין לי שום צי…
-
- 2 תגובות
- 458 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל 2.0 כאשר המעבד במאמץ הוא בטמפ' של בין 25 ל- 28 מעלות...... וכאשר הוא במנוחה הטמפ' שלו היא בסביבות ה-19 עד 22 מעלות..... הבעיה היחידה שלי זה לוח האם שלי והזכרונות..... יש לי לוח אם MSI P4MAM-V וזיכרונות 256 מ"ב ראם.... יש מצב שכאשר אי יעשה לו אוברקלוק אי יביא קירור של זלמן משהו טוב מאוד....!! השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות לו אוברקלוק רציני ?? תודה לכל העוזרים....
-
- 1 תגובה
- 377 צפיות
-
-
היי אחרי שכבר המלצתם לי על קירור למעבד ולצ'יפסט, אני מחפש שני מאווררי 120מ"מ שיסגרו את הקנייה ה"שקטה" שלי. אני מחפש את המאווררים היעילים ביותר והשקטים ביותר שאני אוכל להשיג עד 160+- לשניהם. (חשוב לי להשיג את התועלת הכי גדולה שאני אוכל להפיק אתם במארז 6A19 של compucase). ראיתי למשל את אלה : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=2535 אבל מאחר ואני ממש לא מתמצא בתחום הזה, אני מעדיף להתייעץ עמכם (: , בנוסף אם אפשר, ראיתי פעם טבלה שמדגימה מהי רמת הרעש לפי דציבלים (רושמת תיאור למס' דציבלים מסויים), אז אם אפשר לקבל לינק אלייה זה גם יעזור לי ם: תודה, ומקווה לעזרה :nutty:
-
- 15 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום חברים המחשב החדש הגיע סוף סוף ואני רוצה לעשות אובר קלוק אבל אני לא יכול כי הספק הוא ג'נרי ואני מפחד אני רוצה שתמליצו לי על ספק טוב עד 350 ש"ח שיחזיק את המפרט שלי (רשום בצד) תודה לכל העוזרים אלי
-
- 12 תגובות
- 606 צפיות
-
-
-
יש לי ספק ג'נרי, הוא נותן למעבד מתח בין 1.3 ל1.45 ויש תמיד עליות וירידות... האם אפשר באמצעות רכיב אלקטרוני לשמור על זרם קבוע ?! או אפילו להגדילו ?! בעקרון זה למטרת OC ולמטרת חסכון בכסף אני ישמח לתגובות ממבינים, תודה ...
-
- 2 תגובות
- 460 צפיות
-
-
בדקתי בתוכנות speedfan & everest בשניהם זה מראה לי 69 מעלות בטמפרטורת מעבד עכשיו בדקתי בביוס וזה בכלל מראה לי שם CPU Temperature = 19-21 המעבד עוד שנייה נשרף או מה? מישהו מוכן להסביר לי מה הולך פה?
-
- 3 תגובות
- 509 צפיות
-
-
לצורך שימוש בפלטייה עם קירור מים, כמה וואט פולט 6600GT?
-
- 2 תגובות
- 435 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב חזק מאוד, אך הבעיה שלו שהוא מרעיש מאוד. כשאני לא עושה כלום, פשוט לא נוגע בו, הוא מרעיש בקצת מעל הרגיל ובכל זאת זה מעצבן כי זה לא אמור להיות ככה. לאומת זאת כשאני מעלה איזשהוא אתר או תמונה מסוימת הרעשים גודלים יחסית הרבה, וכאשר אני מפעיל משחק קטן ועלוב או תוכנה זעירה הוא מרעיש עוד יותר. וכאשר אני מפעיל משחק כבד כמו ( FEAR ) או סתם מפעיל סרט דרך התוכנה BS-PLAYER אז המחשב עושה רעשים עצומים ומעצבנים (אני לא בטוח שזה לא אמור להיות ככה שמפעילים משחקים כבדים, אבל מה שכן מוזר זה הרעשים שהמחשב עושה כאשר אני שם סרט ) אני מניח שהרעשים באים מאחד המאווררים, ואם הייתם שואלים אותי אני הייתי אומר שזה בא מהמאוורר של ה-CPU (לא שאני מבין גדול ). *יש עוד דבר אחד חש…
-
- 5 תגובות
- 539 צפיות
-
-
תודה לכל עוזר
-
- 8 תגובות
- 733 צפיות
-
-
עשיתי overclock למעבד שלי עם התוכנה Easytune5 של gigabyte (יש לי לוח אם k8n-pro sli) וכל פעם שאני מאתחל את המחשב זה חוזר למצב הקודם. איך אני יכול להשאיר את ה-overcloack אחרי שאני מאתחל את המחשב?
-
- 4 תגובות
- 475 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע OC לזיכרונות ושלי אבל אבל יש לי כמה שאלות לפני קודם כל המפרט שלי הוא פרסקוט 3000 (סוקט 478) עם OC ל-3400 לוח ASUS P4P 800 E DELUXE זיכרונות GIEL 512X2 זיכרונות ווליו רגילים שבאים על הצלעות קירור הסגולות האלה למי שמכיר ה-CL שלהם זה 2.5 ואני רוצה להוריד להם את התיזמונים ל-2 איפה בדיוק אני עושה את זה בביוס? אני לא מוצא את האפשרות הזאת הזיכרונות האלה בכלל יכולים לעמוד בזה? אני יודע שהם לא משהו ב-OC מה הסיכוי שהם ידפקו ? ועד כמה זה מורגש ב-CL 2 אני רוצה גם להמשיך עם ה-OC למעבד כרגע הטמפ' שלו ממש נמוכה במנוחה ביחס לפרסקוט אני עובד בטמפ' של 32-38 גג במנוחה בהתחשב בפרסקוט עם קירור סטוק זה מעולה רק מרחתי לו משחה טרמית חדשה את הארטיק סילבר 5 מצויינת א…
-
- 3 תגובות
- 467 צפיות
-
-
יש לי לוח של lan prarty ultra d nf4 עם אופטרון 170 השאלות שלי אבל לא נוגעות בהכרח למעבד כזה או אחר..... 1) איך אני יודע מתי חום המעבד עוצר אותי מלהמשיך לדחוף את המערכת בקלוק? 2) האם עדיף מכפלה גבוהה נגיד 11 או לדחוף את על המערכת במכפלה 9? 3) מה נחשב מתח מסוכן או "מקצר חיים" למעבד ? 4) איך אני יכול לדעת בוודאות מה קצה היכולת של מעבד? 5) יש סטייה בין מתח מעבד בביוס לבין מתח בוינדוס. מה יותר אמין ?
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אסוס K8N-VM בתוכנה EVREST יש לי בסנסור טמפ' אתה שהיא AUX ובאחת התוכנות של אסוס של הלוח אם זה מראה לי את אותה טמפ' אבל עם השם PWR!! משהו יודע מה זה ה PWR הזה??? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 678 צפיות
-
-
היי! יש לי מארז studio עם ספק מתוצרת החברה "Best Power" ספק של 400W מישהו מכיר את הספקים האלו ואם הם מתאימים לOC? ויש לזה קשר למתח שמקבל המעבד? כי אצלי המעבד בסטוק במתח 1.4V
-
- 5 תגובות
- 529 צפיות
-