אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום .... אז ככה המחשב שלי הוא: Amd 3200 S939 Venice Asus A8n-E Gigabyte 6600gt COMPUCASE 6A21 Western Digital Sata2 160GB וכל פעם שאני בודק טמפרטורה בתוכנה אחרת הטמפרטורה לא זהות .... הנה דוגמא: וגם ב BIOS הטמפרטורה של המעבד על 67 מה זה זה מוזר מה אני יכול לעשות אני רוצה לבדוק את הטמפרטורות האמיתיות של המעבד, ואם אפשר גם איך להוריד את הטמפרטורות , המחשב חדש נקנה לפניי כ 3 שבועות, תודה רבה חברה
-
- 12 תגובות
- 642 צפיות
-
-
יש לי רדאון 9600 פרו של חברת קלאב 3D אפשר להפוך אותו לא 9600XT? או ל 9800 ?
-
- 9 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני מנסה לעשות O/C דרך הביוס של Asus P4P800 ואם אני עושה מעל ל 5% O/C זה מוריד לי את מהירות הזיכרון מ-333 ל-260 זה אמור להיות ככה? אם לא איך מסדרים את זה?
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
בתוכנה : ASUS Probe 2 שקיבלתי עם הלוח אם שלי אני רואה שהטמפרטורה של המעבד שלי היא 36 מעלות, וזה משתנה דיי מהר, פתאום יורד לי ל33 ופתאום ל35 ובלה בלה. עכשיו בתוכנה EVEREST על הטמפרטורה של המעבד שלי רשום בכלל: 23 במנוחה, וכ25 ~ 28 במאמץ. ובתוכנה של SISoftware Sandra בחישן של הלוח אם הטמפרטורה היא 26. אני משתמש בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד, המחשב מאוד שמור מבפנים, כבלים מסודרים, מאוורים בצורה כזאתי שאחד מאחורה מוציא אויר, ומקדימה מולו יש אחד שמוציא אויר אליו, בנוסף עוד מאוור של 120מ"מ בתחתית המארז שמעלה אויר קר למעלה. יש איזו תוכנה שיכולה להגיד לי בדיוק מירבי את הטמפרטורה של המעבד שלי? למה זה דיי מציק שאני לא יודע לאיזו מהם להאמין, ואני צריך תוכנה שמאמצת את המעבד ואז אני יכ…
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
-
שמתי לב שכאשר המארז שלי סגור, המאוורר העליון נחסם יחד איתו. יכול להיות שזה צריך להיות ככה? כדאי להשאיר את החלק העליון של המארז פתוח?
-
- 11 תגובות
- 642 צפיות
-
-
-
היי, רציתי לדעת מה יקרה שאני יעשה יותר מדי OC לכרטיס מסך (בקטנה כמובן, בלי לשרוף אותו). קראתי שאם יתחילו להופיע סימנים שחורים אז זה יותר מדי, זה נכון לOC לזיכרון או לליבה? אני עם Sapphire Radeon 9800 PRO @ XT 425/375 עם הקירור הסטוק, זה עובד חלק.
-
- 10 תגובות
- 642 צפיות
-
-
משום מה למרות שאני קובע מכפל של 20 בביוס כל פעם שאני מעלה את המחשב הוא קופץ ל21 יש למישהו רעיון? אגב, כאשר אני חוזר לביוס אני עדיין רואה מכפל 20, אחרי ריסט במסך ה BOOT מופיע מכפל 21. רק ב ORB של VANTAGE מופיע מכפל 20 עריכה: מסתבר שזה קורה בגלל הturbo boost ... [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
שלום רב, רציתי לדעת אם הלוח אם שברשותי יספק אפשרות OC קלה עד בינונית. Gigabyte GA-P55-US3L כמו כן, מה הוא תחום התדרים היציב שאני יכול להגיע אליו (בקשר למעבד) עם הקירור הזה והלוח. (המפרט המלא בצד). תודה
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
כן כן זה אני שהחליפו לי בחינם מ7600GT ל 9800GT. הבעיה הייתה איתו שהוא תמיד על 80 מעלות,קניתי Accelero Twin Turbo Dual Fans VGA Cooler ועכשיו הטפרטורה שלו היא 45 במצב IDLE. בזמן החיבור של הכרטיס לPCI,אז מעל הציפים שמים דברים כאלו בצבע אפור שמעבירים קירור לכרטיס שיש כאלו 10-8,בקיצר 2 נפלו לי הדבק שלהם לא היה טוב בכלל,אז לבנתיים 2 בחוץ. אם אני אדביק אותם יותר מאוחר למשל מחר,פשוט אני ישיג את הדבק המיוחד שמעביר קור הכל יעבוד סבבה כה? אין משהו שאני צריך לדעת.
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
יש לי קירור למעבד של CoolerMaster , אבל הבעיה שחוץ מהשם של החברה אין לו שם של דגם - כתוב עליו רק coolermaster silence נתנו לי אותו במסגרת האחריות כשקירור הסטוק שלי התקלקל הנה קישור למוצר בחנות: http://www.aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137431325 גם שם לא כתוב עליו הרבה האם יש למישהו מושג האם הוא באמת שווה 100 שקל? האם הוא יותר טוב מקירור סטוק או פחות טוב? תודה
-
- 6 תגובות
- 642 צפיות
-
-
מעבד : Intel E7400 זיכרונות : OCZ 800MHz CL5 S.O.E קירור למעבד : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=695680 לוח אם : Gigabyte GA-EP43-DS3L ספק ThermalTake 500W SmartCableMagament מה שכחתי ? אהה ובתוך המארז יש 5 מאווררים יש לכם את המפרט המלא בצד =]
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
ברשותי קירור למעבד Freezer XTREME. http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=69 שאלתי היא: האם הוספת מאוורר מהצד (שיכניס אוויר נוסף לגוף הקירור) תשפר את היעילות של הקרור? ואם כן למישהו יש רעיון איך ניתן לחבר מאוורר נוסף לגוף הקירור? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
אם כתוב למשל "מתאים למחשבים ניידים עד גודל "15.6." הכוונה היא לגודל המסך? אני שואל כי המסך שלי הוא 17'' וכמעט לא מצאתי משטח קירור שגם מתאים לגודל הלפטופ (מבלי שיבלוט החוצה) http://www.techreaction.net/2011/08/10/review-cooler-master-notepal-x-slim/3/ כמו כן, האם זה משנה אם הוא מקבל את המתח מ USB או מרשת החשמל?
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
שלום, לקראת שדרוג ברכיבים של המחשב רציתי גם לשדרג את הקרור במארז, שכן הפתרון האופטימלי יהיה חבילת מאווררים ובה 2-3 מאווררים שקטים יחסית (לא מדובר בשקט חרישי כמו שרבים דורשים, אך שקט מספיק) כרגע על המעבד יושב לי ALPINE 7 PRO שמאוד מתבדל בשקט שלו, המאוורר האחורי הינו מאוורר של קרור למעבד של COOLER MASTER לשעבר ;D שהוצאתי לצורך שימוש, כביכול 2500RPM ואף יותר. המאוורר הקדמי הוא מאוורר LED ג'נרי ורועש יחסית, ועל דלת המארז כעת לא מותקן כלום. הפתרון הרצוי ביותר הוא 3 מאווררים קרירים יחסית שאוכל להרכיב מקדימה, מאחורה ובדלת המארז, אך כביכול גם שני מאווררים (אם התקציב לא מאפשר) איכותיים שאוכל להרכיב בדלת המארז ומקדימה לשיפור הטמפ' ושיפור השקט מהווים פתרון אפשרי. המטרה העיקרית ה…
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
כן זאת אני שביקשה המלצה ב100 ש"ח אבל אמרו לי שזה מיותר ושמאוורר ב60 ש"ח יעשה את העבודה, מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
נניח והקירור הוא TRUE Black עם 2 מאווררי 120mm והלוח הוא צ'יפסט P45 איכותי. תודה רבה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני חדש פה ו גם לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש מפרט: Q6600 G0 קירור על המעבד Thermalright Ultima 90I + SilenX Ixtrema Pro 120mm x 25mm 14dBA Fan לוח: GA-P35-DS3 Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL5 Black Dragon Dual Channel Kit BFG GTS 512 OC ספק: PCP&COOLING Silencer 470W ועכשיו לעניין שאני פותח את ה CPU-Z זה מראה core speed 2133MHz 266x8 ובידיוק שניה אחרי זה יורד ל 1600MHz 266x6 ה Core Voltage קופץ 1.168 1.152 1.136 בביוס בסיסטם אינפו רושם 2.13Mhz לא נגעתי בכלום בביוס מישהו יכול להסביר זה אמור להיות ככה או מה ?
-
- 6 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני נמצא בתחילת דרכי בתחום האוברקלוקינג, קראתי כמה פוסטים ומדריכים והחלטתי לנסות לשחק עם המחשב הישן והטוב שלי.. המעבד הוא אינטל פנטיום 4, 1.70 Ghz, בדקתי ושם הקוד שלו הוא מסוג Willamette, socket 478 כרגע העלתי רק כנסיון את מהירות הבאס ל 105 מ100 והגעתי ל1785MHZ לגבי הלוח, גם דגם ישן של gigabyte, GA-8SD533 והזכרונות- 2 כרטיסים של 128 של סמסונג ועוד אחד של 256 של חברה לא ידועה, כולם 133MHZ (אס-די ראם) אז שוב כמו שאמרתי, הספקתי להעלות רק את הבאס ב5 מגה, לא נגעתי במתחים, לא בכלום והגיעו לי 2 תוצאות של טמפרטורה: מה אני עושה במצב כזה? מומלץ לי בכלל להמשיך ואיך? שאלה נוספת היא לגבי התוכנה בחלון הקטן יותר (הימנית) מגיעות 2 טמפרטורות איזו מהן היא הטמפרטורה של הליבה מה ש…
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי קניתי אתמול HD2900PRO קניתי 2 כדי לעשות CF לקחתי אחד כי זה מה שהיה במלאי מחר אני אמור לקבל את השני,התקנתי את הראשון עכשיו בכלל בהתחלה הורדתי דריבר מ ATI 8.3 והמחשב קרס,פשוט היה נדלק אחרי שניה מביא לי מסך כחול נכנסתי במצב בטוח,מחקתי הכל והתקנתי שוב,וזה עובד עכשיו בדריבר אין לי אפשרות לעשות OC לא יודע למה! אני מדגיש מחובר 6 + 8 PIN השמונה פין הוא מתאם שקיבלתי עם הכרטיס משש פין לשמונה,כי מהספק יש לי רק 2 של 6 פין עכשיו ניסיתי עם ATITOOL עם RivaTuner ועם ATI Tray Tools עם אף אחד אני לא מצליח לעשות!אני חייב עזרה דחוף!
-
- 11 תגובות
- 642 צפיות
-
-
בהמשך להתלבטותי בקשר למעבדים: אני סטודנט בבצלאל, ואני רוצה לקנות מחשב. אני מתלבט אבל בנוגע למעבד. דבר ראשון, אני צריך לדעת שהוא יהיה מספיק חזק ושכל התוכנות שאני מתכוון להריץ על המחשב יעלו. התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר. בכל אופן, לא חשבתי על האופציה של אוברקלוקינג עד שהבנתי שאני יכול לעשות את זה בצורה מבוקרת על ידי החנות שאני קונה ממנה וגם לקבל על זה אחריות (נכון?) אז יש לי כמה שאלות בקשר לזה, כי אני ממש לא מבין בזה: מה זה אומר לעשות אוברקלוקינג מבחינת המעבד? זה פוגע בזמן חיים שלו? ביכולות שלו? האם נדרש טיפול מסויים או יחס מיוחד שנובע בעקבות האוברקלוקינג? אם אני מפרמט את המחשב, האם גם האוברקלוקינג צריך להעשות מחדש? אם אנ…
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני כנראה הולך לקנות מחשב חדש בשבועות הקרובים, וכששאלתי על מפרט נתנו לי כל מיני עצות, בכל אופן מה שיהיה בסוף כנראה זה ככה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T זיכרון: Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail (tms.co.il) וזה בערך הדברים העיקריים. רב האנשים פה בפורומים שהתייעצתי איתם אמרו לי להגיד להרכבה שיעשו לי OC. עכשיו, הגיע הזמן להתוודות, מעולם לא היה לי מושג מה זה OC, ובכל זאת רוב הגיימרים פה עושים את זה. אני יודע שזו המהרה של חלקי המחשב השונים, השאלה שלי היא האם בחנות יעשו את זה בשבילי או האם אני צריך לעשות את זה בעצמי ואיך?? האם יש לתהליך השלכות? (לא מצאתי תשובה מלאה בדיונים …
-
- 8 תגובות
- 642 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים קניתי את המאוורר הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1406&products_id=17780 יש לו בקר שליטה משלו והוא היה שקט כשהוא על המינימום (800 RPM) אתמול קניתי עוד 2 מאווררים כאלה ואת הבקר שליטה הזה: http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=208 חיברתי את השלושתם לבקר ועכשיו כשהם על המינימום הם עובדים על בערך 1300 RPM וכששלושתם ביחד ככה הם ממש מרעישים. לבקר מחובר גם המאוורר של ה TUNIQ והוא עובד בסדר גמור, כמו שהוא עבד עם הבקר שבא איתו. יש משהו שאני יכול לעשות בשביל לגרום להם לעבוד באמת במינימום?
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
ראיתי שההמלצה הגורפת בפורום, עבור OC קל היא AC FREEZER PRO 7. http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79 אבל ראיתי שגם חברות נוספות, כמו thermaltake ו-OCZ, מציעות מאווררים בעיצוב כמעט זהה: http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vanquisher_cpu_cooler http://www.thermaltake.com/product/Cooler/TMG/CL-P0370/cl-p0370.asp האם יש באמת הבדלים מהותיים בין החברות הנ"ל שמצדיקות לבחור דווקא ב-AC, או שמדובר בהבדלים מינוריים בלבד?
-
- 8 תגובות
- 642 צפיות
-