עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, עשיתי OC לכרטיס מסך (המפרט בצד) וזה התדרים נכון לעכשיו- ליבה- סטוק 375, אחרי OC הצלחתי להגיע ל500 מגהרץ. זיכרונות- סטוק 600, אחרי OC הצלחתי להגיע ל 675 מגהרץ (1.35 ג'יגהרץ). 3DMARK 06- לפני OC קיבלתי בסביבות ה 2700, אחרי OC אני מקבל 3400 (בחלק מהמשחקים יש שיפור ממש גדול, לא נראה לי שמשהו בעולם עקף אותי בתדרים חחחח). הטמפרטורה לא גבוהה במיוחד- מנוחה 54, מאמץ 65. אני עושה את הOC בעזרת קולביטס בדרייבר של הכרטיס, בצד יש כפתור "בדיקה" שבודק האם הכרטיס עובד טוב בתדרים החדשים, לפני שאני מאשר אותם. לאחרונה, כאשר אני עובר את ה500 מגהרץ לליבה, זה אומר לי שהבדיקה נכשלה לפעמים בכלל זה רושם לי שב450 מגהרץ היא נכשלת זה בכלל לא הגיוני... האם כדאי לי להמשיך ב OC? או שמה הבדיק…

• 9 תגובות
    • 668 צפיות
  2. מדובר במעבד Amd athlon 64 x2 5000, שיושב במארז Raidmax Smilodon. הכרטיס מסך הוא BFG nVidia GeForce 8800 GTS 320 MB oc. הקירור הקודם שלי למעבד היה Thermaltake tr2 r1 ומצורפת תמונת "לפני" של ה-sensor, מ-Everest במנוחה. החלפתי קירור ל Thermaltake V1 והנה המצב "אחרי": אז רציתי להבין אם הטמפרטורות בסדר? על איזה נתונים מסתכלים בד"כ כשמדברים על הטמפ' של המעבד? אותי הדאיג cpu core 1. ועוד דבר אחד, אם איזה תוכנה אפשר לבדוק את המעבד במאמץ? עם Rivatuner בדקתי את הכרטיס מסך והוא הגיע ל- 85c במאמץ. (חם אצלי בחדר.. ) תודה מראש למגיבים!

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  3. יש לי מעבד 733 intel והלוח אם שלי הוא via vt82c596

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  4. Started by ben_amitai,

או קיי אז לפני כמה זמן פתחתי ת'רד על החלפת גוף הקירור שלי בגלל שאני רוצא לעשות OC אבל לפני שהחלטתי לקנות נזכרתי שהטכנאי שהלכתי אליו לא מזמן שהחליף לי את המשחה התרמית עשה את זה ממש אבל ממש לא איך שמסבירים פה בפורום. ראיתי שהוא הוציא את הגוף קירור ניקה את המעבד עם מטלית כזאת מרח כמות קטנטנה על המעבד ומרח עם האצבע בתנועות סיבוביות( ) והניח בחזרה את הגוף קירור. אני פניתי לטכנאי בהנחה שהוא יודע מה הוא עושה וכי פחדתי שאני לא ידע איך למרוח את המשחה. קיצר עכשיו הטמפ' הם דיי גבוהות למה שראיתי אצל אנשים אחרים המחשב במנוחה עם מזגן נמצא על 48-52 ובמאמץ הוא עובר את ה60 עכשיו לפני שאני יחליף גוף קירור אני רוצא לדעת אם אני ימחר כמו שצריך את המשחה התרמית המעלות ירדו פלאים ....או שזה…

• 9 תגובות
    • 668 צפיות
  5. Started by Yosi199,

עשיתי אוברקלוקינג לכרטיס עם הATI OVERDRIVE המעבד עובד כרגע על 740MHZ והזכרונות על 914 טמפ' במאמץ הם 61-62. בתוכנה יש אמצעי לבדיקת יציבות ובבדיקה יצא כי הכרטיס עובר בהצלחה. האם הטמפ' גבוהה מידי? עד כמה אפשר להגיע בטמפ' עם הליבה הזאת?

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  6. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח, הרכיבו לי מפרט ומשהו שם לא הסתדר לי (ראם היה קצת נמוך, לא כללו ספק כוח, SSD גדול יותר ויקר יותר...) שיניתי קצת את המפרט ואשמח אם מישהו יוכל לראות האם המפרט מתאים. המחשב מיועד לעריכת וידאו וסטילס בתוכנות של ADOBE ו DAVINCI, בנוסף תוכנות מוזיקה כמו אבלטון וקיובייס התקציב היה 8000 אבל זה קצת חרג מהתקציב אני די מתחילה ומתכננת ללמוד עריכת וידאו. אשמח לדעת אם המפרט טוב והאם אפשר לשפר באותו הסכום שכבר שם. תודה מראש לעוזרים : ) זה הקישור למפרט אך אם לא ניתן לפתוח אז למטה מצוין המפרט (הסכום יצא בסוף 9600) https://www.yahavpc.co.il/build?id=RQDRY5Z5RKLZJ4 מעבד Alder Lake 12th Gen LGA1700 Core i7 12700K Turbo 5.0Ghz 25MB דגם Intel חב…

7. Started by JHONLEV,

אני מחפש מאוורר כמה שיותר גדול!!! א משנה לי המחיר דחוף

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  8. Started by yakir1111,

שלום מי שמכיר Nvidia control panel שם יש הגדרות של לוח אם, כרטיס מסך ועוד הרבה אפשרויות. שם אפשר לעשות O.C למעבד ,זיכרונות,כרטיס מסך ועוד כמה אפשרויות. אז יש שם אפשרות כוונון אוטומטי כזה ויש כוונות גס 20דק' לערך, ואם אני בוחר בזה אז זה עושה לי O.C לכל הרכיבים במחשב בערך ב20דקות ,ויש לעשות כוונון 3שעות מדוייק שזה ב3 שעות עושה אובר קלוק וכל זה אוטומטי זה כל כמה דקות מעלה מעט מהמהירות שעון אוטומט ואז עושה בדיקה עם עומס על המחשב כמה דקות ואז עוד פעם מעלה קצת כל פעם קצת עד שהוא מגיע למקס', אפשר לעשות גם ידני ולהגדיר שם את כל המהירויות שעון ידני. האם מומלץ להשתמש עם התוכנה הזאת לעשות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך למשל? כי הלוח אם שלי MSI K9NGM אין שם אפשרויות לאוברקלוק בביוס אין ש…

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  9. שלום לכם. אתמול אחי שיחק ב-AC במפרט - E6300 1.8ghz@2.4ghz ו-HD4580 512MB, ראיתי שיש תקיעות קטנות במשחק, וירידות מדי פעם של FPS. לא יחסתי לזה הרבה חשיבות וזה החמיר במעט. הלכתי לדרייבר (האחרון) של הכרטיס מסך, וקלטתי אותו בטמפ' בלתי הגיונית בעליל, 94 מעלות. השאלות שלי הן כאלה. מה הסבירות לנזק פיזי? איך מאבחנים את כ. מסך, לראות אם יש נזק? והכי חשוב, כשהמאורר על AUTO בכרטיס, הוא אמור לתת לו להגיע לטמפ' כזאת?

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  10. Started by -BISHOP-,

אחרי קריאה נוספת של הביקורת על ה accelero x2, הבנתי שהייתי אמור לשים מדבקה תרמית (שלא באה עם הקירור) גם על הבקר הנ"ל. אם לא שמתי זה ישפיע הרבה על ה טמ"פ? כי להוציא עכשיו את הגוף קירור בפעם השלישית זה כבר התעללות (ולא קל כל כך הוא דבוק ממש חזק)

• 10 תגובות
    • 668 צפיות
  11. Started by ISmile4U,

יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2.4Ghz 533MHz ולוח 8pe667ultra2 של gigabyte וזיכרון 512 מגה ddr 333 של Kingston השאלה שלי האם כדאי לי לעשות OC? האם זה בטיחותי? האם עלי להוסיף משהו למחשב לפני כן? במארז שלי כרגע יש שלושה מאווררים פרט כמובן למאוורר של הצ'יפסט ולמאוורר הענק של המעבד עצמו. שניים מהם באו יחד עם המארז כלומר אחד לפנים ואחד מאחור בספק ואת השלישי הוספתי שהוא 120mmX120mmX38mm 300RPM האם יש צורך בקירור נוסף? אודה לעזרתכם ועצתכם בנידון נ.ב. אני חדש בתחום לכן אני שואל את כל השאלות הללו.

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  12. סרט סרט, רע רע... ראשית, עיינו במפרט, סיימתם? נצא לדרך. כשהבאס על 200, אין למעבד יותר מדי בעיה להפיק 2.1 ג'יגהרץ במתח של 1.725 וולט, אין גם ממש בעיה להרים אותו ל2.2 אבל צריכת המתח נהיית מוגזמת - 1.875 וולט מינימום (עם קירור סטוק וצולע, יחסית). כשאני מרים את הטווינמוס ל220, בסנכרון עם הFSB של הברטון (3/3), המכפלה המיירבית בה מתקבל POST היא 8.5 - 1870 מגהרץ. מעבר לכך, המחשב נתקע עוד ב POST או בשלב זיהוי כונני הRaid, לעיתים הגיע עד לרגע בו חלונות נטען ופשוט נתקע. אני יודע שהזכרון יכול לרוץ בבאס של 220 (מתח 2.7 וולט בתזמונים של 2.5-4-4-8), ככל הנראה שגם הלוח, אבל ברגע שהמעבד נאלץ להפיק מעל ל1900 מגהרץ, אני נתקע. מה נסגר?! ???

• 9 תגובות
    • 668 צפיות
  13. Started by UV1,

שלום לכולם הזמנתי מחשב החלטתי לקחת MUGEN II המומלץ אולם הוא לא במלאי בחנות ולא יהיה גם עוד חודש - אני צריך אלטרנטיבה בסדר גודל של המחיר הזה החנות היא SKYPC אבל אמרתי להם שאם אני ארצה משהו שאין להם אני אקנה ואביא להם להרכיב תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 668 צפיות
  14. היי באתר של ASUS בכתובת כאן ראיתי שהלוח אם שלי (P4T-M) תומך באפשרויות הבאות: Power Loss Restart ASUS JumperFree CPU Throttle SFS (Stepless Frequency Selection) Vcore & Vio Adjustable מהם האפשרויות האלה, והאם הם תורמות ל OC?

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  15. Started by ROTEMan,

את ההבדל במאווררים של מעבד אני מבין אבל אני לא מבין מה יכול להיות שונה במאווררים של מארז אני רוצה בסך הכול מאוורר שקט .. אז השאלה שלי זה האם כל מאווררי ה8 cm יהיו קצת רועשים כי שלי עושה רעש של רוח כזה קצת מפריע בלילה.. ואם אני קונה חדש, אז זה בסדר מה שמוכרים ב20 שקל?

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  16. Started by Mister-G,

הרבה אנשים אני שואל וכל אחד עונה לי תשובה אחרת וזה כבר מתחיל להיות מעיק אז ניראה מה יגידו פה: מה עדיף, NF7 ה REV-2 או ה Epox EGA לאובר קלוק.........לא איכפת לי מחיר, מי פשוט יותר טוב לאובר קלוק....... האם על הלוח שתומך בMAX DDR400 אז אפשר נגיד לשים עליו DDR433 או 466? אמרו לי שכן כי הוא לא ישתמש במהירות האמיתית שלהם אלא בברירת מחדל שלו (נגיד מעבד 333 אז ישתמש ב 333 או מעבד של 266 ישתמש ב 266) אבל השאלה היא האם זה נכון :\ ולשאלה האחרונה! מה עדיף לי, לקחת את ה Geil ULTRA או לקחת (לאובר קלוק) מהדגמים של Mushkin/Corsair? שמעתי ש GEIL מצויינים בגירסאת האולטרה אמממ אנשים ?

• 8 תגובות
    • 668 צפיות
  17. יש לי P4 2.4@2.6 עליו יש AX-478 עם smart case fan 2 מה שמוזר זה שמעבד בIDLE שהמאורר על נמוך (3000+-) 32 לעומת זאת כאשר אני מגביר את מהירות המאורר (5000-+) המעבד עובד על 34 בטעינה מלאה זה בדיוק אותו הדבר רק רק +4 לכל טמפ' הלוח עומד על 19-21(תלוי במזג אויר) ובטעינה על 24 איך זה הגיוני ? כמובן שאני מעדיף ככה ככה גם יש לי שקט וגם קירור יותר טוב אבל זה לא הגיוני

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  18. Started by eranmor,

יש לי לוח אם GIGABYTE GA-8ST800 האם הוא טוב לאוברקלוק? על איזה לוח אתם ממליצים לאוברקלוק לפנטיום 4?

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  19. Started by owen10,

מישהו יודע אם שווה לקנות את זה? אם זה באמת עובד? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SB-F2&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286&aff=Zap

20. שלום, אני צריך המצלה לחבר לקירור לפנטיום 4 שלו ואני לא במין מהחיים שלי בפנטיום אז אני שואל אתכם.. קיור עד 180 שקל ככה הוא לא יעשה אוברקלוקינג ועדיף קירור שקט... תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  21. Started by SOLIDUS SNAKE,

יש לי זיכרון 256DDR333 של מיכרון הוא מגיע ב CAS 2.5 - רציתי לדעת עם אני מוריד אותו ל 2.0 איך אוכל לבדוק יציבות (בהנחה שזה יעבוד) - כלומר באיזו תוכנה להשתמש בבדיקת שגיעות על הזיכרון ? שאלה נוספת היא האם שינוי הגדרות אלו יכולה בתווך ארוך לפגוע בזיכרון וביכולותו להציג תזמונים מסוימים, ובסופו של דבר אצטרך לרדת שוב ל CAS 2.5. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  22. Started by Bug2000,

יש לי מסך קטן של 486 המסך הראה את כמות ה MHZים בהם עובד המחשב . עכשיו יש לי לוח אם שרוף ויש בו חיישן א. האם אפשר לחבר בין שתיהם כך שהצג יראה את כמות החום במארז/מעבד/כ.מסך? ב. אם כן איך אני מוצא את החיישן בלוח (VIA APOLLO 133) ג. איך אני מחבר בין שתיהם ? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  23. Started by ScreameR,

הזה : ENERMAX FS-710-B 2 ATX FileServer ATX Black Case - 3 fans - NO POWER SUPPLY

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  24. צבעתי בצבע כסף את כל הדלתות של המאורז כולל הגג, אבל, לאומת הצבע המגניב הזה הפנים של המארז (הפנל הקידמי) נראה לא ממש מגניב... חשבתי לצבוע אותו (את הפנל הקידמי) בצבע זהב. האם הוא יראה טוב מול הכסף של הדלתות או שיש לכם רעיון אחר.... :

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  25. הלוח מאוד מסובך לOC (אני יודע) ואני מבקש עזרה מאיפה להתחיל (הלוח נקנה כיד שניה "חדש" במחיר מצחיק) ואני לא יודע מאיפה להתחיל. קראתי את המאמר לOC אך בביוס שלי כל השמות שונים ועוד מלא אפשרויות שאין במאמר. על המעבד מותקן BT שהטמפרטורה שלו 45 מעלות ללא מאמץ. (לא יודע כמה זה טוב) שיניתי בביוס את הזכרונות ל 4 4 4 12 כמו שרשום על הזכרונות. לפני זה היה בביוס 5 5 5 15. זה בסדר מה שעשיתי? עשיתי OC לכרטיס מסך 7600GT 256MB DDR3 והוא הוציא לי ב3DMARK05 תוצאה של 6900. המעבד עכשיו על 640 והזכרון על 1550 (אני בטוח שאפשר עוד) ללא OC היה 5950. את כל חלקי המחשב יש במפרט בצד. אם צריך עוד פרטים רק תגידו... תודה מראש על העזרה!

• 12 תגובות
    • 668 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.