אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני קצת חדש בכל העיניין של ה OC והשאלה שלי היא ככה, אני הולך להחליף עם חבר מעבד 2ג'יגה ל2.66 ג'יגה ואני רוצה לעשות לו OC (אני יודע איך כבר עשיתי את זה בהצלחה ;D ) עכשיו, עד לכמה אני יכול להגיע איתו מבלי שיקפצו לי מסכים כחולים? אפשר לדעת דרך תוכנה או משהו? ועוד שאלה, איך אני יכול לדעת כמה FBS המעבד? גם לזה יש תוכנה או הסבר פשוט? תודה.
-
- 13 תגובות
- 691 צפיות
-
-
איך הקירור שמגיע עם ה-AMD64 סוקט 939? למחשב שלא נועד ל-OC. הכי חשוב זה כמה רעש? תודה
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני חדש בעסק של האוברקלוק ואני שוקל על לעשות אחד כזה למעבד כדי שלא יגביל לי את הכרטיס מסך שאני מתכנן לקנות עכשיו המעבד שלי הוא e6300 והלוח הוא gigabyte 945p - s3 ועכישו השאלות : 1.איך בדיוק אני עושה אוברקלוק (אם יש אז תנו לי הפניה למדריך כלשהוא בנושא ) 2.אני יכול לעשות אוברקלוק בלי לשנות את הקירור שלו ? תודה מראש אני יודע שאולי יש כבר אשכולות בנושא הזה פשוט אני ממש ממהר עם העניין הזה סורי
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני מחפש פתרונות קירור למארז אצלי (midi ) חשבתי לקנות 4 מאווררים כל אחד 50 שקל של 80 MM בערך כמה זה יוריד את הטמפרטורה? טוב לעניינינו חשבתי אולי לקנות קטודה כחולה עם בקרת סאונד אבל האם זה סתם ליופי או שזה באמת מקרר? והאם שווה להשקיע גם בבקר נחמד גם ליופי וגם לביצועים? תודה לכולם ואפשר גם לדבוק בשמות של כל דבר ודבר (רצוי)..
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות HTPC אבל אני לא יודע איך להתחיל... למישהו יש אתר שהוא יכול להביא לי על בניית HTPC? עדיף שיהיה שם חיבור מסך LCD לHTPC תודה
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יש לי מסך קטן של 486 המסך הראה את כמות ה MHZים בהם עובד המחשב . עכשיו יש לי לוח אם שרוף ויש בו חיישן א. האם אפשר לחבר בין שתיהם כך שהצג יראה את כמות החום במארז/מעבד/כ.מסך? ב. אם כן איך אני מוצא את החיישן בלוח (VIA APOLLO 133) ג. איך אני מחבר בין שתיהם ? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
טוב אז כדי שהזכרונות ירוצו בסטוק העלתי באס ל 333 והורדתי מכפלה ל9 - עברתי בדיקת יציבות והכול סבבה. עכשיו אמרתי לעצמי למה שאני לא אעלה את המכפלה ל 10 והמעבד יהיה על 3.33 ? העלתי , וישר איך שהויסטה מסיימת לעלות (הפס הזה מסיים לזוז) , לפני הסמל , אני מקבל BSOD. טוב סבבה אמרתי לעצמי , נעלה טיפה את המתח למעבד. העלתי ל 1.29XX (לא זוכר במדוייק) והוא קרס לי אחרי שהסמל של הויסטה מופיע. יש עצות? להעלות עוד טיפה את המתח ל 1.3?
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אולי למשל למישהוא יש abit BH6 שהוא מוכן לתת לי בנדיבותו אם זה מיותר בישבילו????? פשוט אחים שלי אני רוצה לעשות אוורקלוק טוב למעבד הישן שלי (פנטיום 2 400 מגהרץ) וכבר השגתי מאורר טוב והכל אבל הלוח לא כלכך טוב לאוברקלוק ובגלל חוסר מתח למעבד לא עובד את ה 450 ב OC וגם לא הצלחתי למצוא שום מדריכים ל Vmod ללוח שלי תודה רבה לכל העוזרים ;D אולי עוד כמה ימים שאני יסדר קצת את המחשב הישן ויעשה מודינג למארז שלו אני יפרסם פה כמה תוצאות ותמונות !!!!!!! וגם בקרוב אני יפרסם תמונות של פרויקט הקירור הרצחני שלי ל geforce 2 GTS שלי!!!@
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום, הגיע המחשב החדש (מפרט בצד) והטמפ' לפי אוורסט של המעבד היא 1 מעלות. זה הגיוני? מה כאן לא בסדר? ושל הלוח 11. ולפי הדרייבר של ATI הכרטיס ב 44 מעלות במנוחה. זה בסדר? ועוד משהו ב ATI TOOL. כשעשיתי למצוא את המקסימום ליבה וזיכרון (או אחד מהם אני כבר לא זוכר) פתאום המסך ניהיה שחור וזה לא עבר לכמה זמן. בסוף עשיתי ריסט וכשהפעלתי שוב הוא אומר לי שאין איזה משהו שמאפשר להתקשר באופן מלא לכרטיס ולכן חלק מהאפרויות יהיהו חסומות ובאמת הכל חסום חוץ ממציאת ארטיפקטים. למה? מה אני צריך לעשות? תודה
-
- 8 תגובות
- 691 צפיות
-
-
צריך המלצה על חנות מקצועית שמרכיבה גופי קרור לכרטיס מסך באזור המרכז. אני צריך להרכיב Zalman VF700-cu על 6600GT AGP תודה
-
- 12 תגובות
- 691 צפיות
-
-
לא כל כך הבנתי איך אני משנה את זה בRIVA ומה ההבדל בטמפ' מ35% ל50% או אפילו ל75%? הטמפ' כרגע 45 לסלוט 1 ו46 לסלוט 2 (SLI 9600GT) את ה35% ראיתי בGPU-Z תודה!
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
לפני הכל... אני חדש כאן (גם זה קורה) אני מצטט משהו מהאתר, שנכתב בביקורת על הגוף קירור למעבד החדש שלthernmalight - ה120: "במבט ראשוני, הפרט הראשון הבולט לעין ב-Ultra 120 eXtreme (מעבר לציפוי הניקל, המשרה תחושה עתידנית משהו) הוא כמות צינורות החום אשר יוצאת מן הדופן שלו. מבסיס גוף הקירור יוצאים שישה צינורות חום מכופפים לצורת U, היוצרים באופן פרקטי 12 צינורות חום. כיפוף הצינור יוצר לו הלכה למעשה שני קצוות המשמשים לעיבוי נוזל הקירור הנמצא בתוכו" השאלה שלי היא... יש בצינוורות חום נוזל קירור ??!?!?!?!?! נזמע לי ממש לא הגיוני האמת... הייתי שמח לגלות שאני טועה וללמוד משהו חדש...
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
באמצעות התוכנה יש אפשרות להגדיר את המאוור כקבוע על אחוז מסויים,בין 0% -100% כאשר ברירת המחדל בכרטיס הינה 25% יש גם אפשרות להגדיר הגדרות דינמיות,כמו בתמונה המצורפת. קרי,ברגע שהטמפ' עולה ,כך מהירות המאוורר תעלה בהתאם להגדרות. האם זה בריא למאוורר/כרטיס מסך? שמתי לב שלפעמים במשחקים (לדוגמא NFS ),הטמפ' עוברת 70 מעלות בהגדרה קבועה של מאוורר אולם בהגדרה דינמית,הטמפ' היתה על 65 מעלות מאחר והגדרתי שב-70 מעלות המאוורר יעבוד מהר יותר. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
מישהו מכיר מדחום דיגיטלי/רגיל קטן עבור מיכל לקרור מים? תודה.
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
מעבד CORE I5 750 2.66 לוח אם GA-P55M-UD2 קירור למעבד COOLERMASTER HYPER TX3 מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU עם 4 מאוורים (2 שבאו עם המארז ועוד 2 שהוספתי) G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRM במחשב הקודם שלי זה היה פשוט, היתה הגדרה בביוס לעשות אוברקלוק של 5-10-15-20 אחוז... אבל עכשיו הכל מסובך.... התקנתי ווינדוס ואת כל התוכנות ואז שחקתי עם הביוס והגדרתי שהזכרונות יעבוד על 1600 והמעבד על 2.7 והוידוס שעלה פשוט העלה מסך כחול... התקנתי מחדש וזה עובד התקנתי Smart QuickBoost ועשיתי עוד אוברקלוק ל 3.0 האם יש עוד תוכנה נורמלית או שזה מספיק? כדי לעשות ל 3.8? החום בלי אוברקלוק של המעבד הוא 29 מעלות ועם האוברקלוק של 3.0 הוא 36 מעלות שזה די סבבה.
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
1. המליצו לי על מארז: ANTEC NSK4480 380W Silver/Black לגבי קירור איזה חברה כדאי לקחת ? שמעתי על Arctic Cooling 8L 80mm או Arctic Cooling Fan 80mm PWM או על מאוררים של SPAIER וגם Nexus איך הם ואיזה דגם מומלץ ? חשוב לי שיהיה שקט. זה אומר שהקירור בנוסף לקירור שיש במארז או שבמקום ? ואם כבר אז עדיף לקחת 120 ואם בכלל אני יכול לקחת 120 מבחינת התאימות למארז ? 2. לגבי קירור למעבד, לקחתי מעבדוCore 2 Duo E8400 BoxוIntel ושמעתי שהקירור של אינטל לא כ"כ טוב ולכן עדיף קירור אחר ז"א להוציא את הקירור של אינטל או בנוסף ? ואם כבר להוציא קירור אז לא עדיף כבר לקחת את הTRAY במקום BOX ? בכל אופן רציתי לשאול של איזה חברה ודגם כדאי לקחת אני שמעתי על Arctic Cooling 7 PRO או Arctic Cooling Freezer…
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
לפני כמה זמן התיעצתי איתכם פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=236341.0 ופה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=248184.0 והשבוע, סוף סוף הזמנתי גוף קירור העונה לשם KATANA מפלונטר. היום קיבלתי את ההודעה הבאה: אז מה לקנות?
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
היה לי משעמם אז החלפתי את הקירור של הכרטיס (GF4 MX440 8XAGP) בגוף קירור של גשר צפוני של לוח אם ישן שהיה לי (D850MV, תאמת הוא נראה די איכותי) ועליו הצמדתי את המאוורר של הכרטיס, את הכל קשרתי חזק עם אזיקונים קטנים לכרטיס עצמו. (מצטער שאין תמונות, אבל אם היתה לי מצלמה דיגיטאלית גם לא היה לי GF4MX... ) ועכשיו השאלה- מה שעשיתי, תאורתית זה אמור לקרר יותר טוב את הליבה, נכון? ד"א על הגוף קירור היתה קצת מישחה טרמית ישנה, אבל לא מספיק בשביל לכסות את כל הליבה אבל גם על הליבה נשארה מישחה מהקירור המקורי. ועוד שאלה- כמה עולה המשחה הכי זולה שאפשר להשיג? או כמה עולה סתם משחה זולה.
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-
-
היי חברים (כן אני תמיד פותח בצירוף מילים האלה) יש לי X700 שכרגע נמצא במחשב הזמני שלי הכרטיס מעצבן אותי כי הוא מרעיש נורא אילתרתי לו מאורר וזה לא עוזר הוא ממשיך בשלו.. זה הכרטיס http://techreport.com/r.x/radeon-x800xl/card1.jpg (קירור מאוד דומה) השאלה שלי היא.. אם אפשר לשים לו קירור כזה.. http://www.itreviews.co.uk/hardware/h729d.htm אני לא משחק כלל וכלל .. האפלקציה הכי כבדה היא הצייר .. מה אומרים? , הוא לא ישרף לי באמצע ??
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני עומד לקנות כמה דברים מנועה מחשבים ואשמח לדעת איזה קירור שקט מומלץ משם עד סביבות 200 שקלים. מצאתי את אלה: ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4400 Thermaltake Silent 939 K8 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4326 ויש כמובן גם את THERMALTAKE BIGTYPHOON (בחריגה קטנה) אבל לא נראה לי שאני צריך כזה קירור כי אני לא עושה OC. הבעיה שלי עם כל הגופים האלה היא שהם נראים לי כבדים מאוד. (מעל חצי קילו) עצות? מה המשקל המומלץ לפי AMD לגופי קירור? אגב, הלוח שלי הוא MSI K8N NEO 4 PLATINUM. תודה
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, לאחר שניסיתי את כל האפשרויות הקיימות בקירור על ידי מאווררים למיניהם המסקנה היא שלא ניתן להוריד בצורה משמעותית את טמפרטורת המעבד, שלא נדבר על שאר חלקי המחשב. כיום טמפרטורת המחשב ( לאחר ניקיון יסודי - מריחת משחה טרמית איכותית, גוף קירור Thermalright XP-90, מאוורר Vantec ThermoFlow 80MM Smart( לאחר 4 ימים שעבדתי עם Vantec Tornado 80MM Case Fan, הגעתי למסקנה חותכת כי בעקבות הרעש, בן אדם לא מסוגל להשאר נורמלי עם דבר כזה ). זה לא נתן לי כלום, כל הנסיונות דיי כשלו היות ומדובר בתופעה חיצונית ( ניסיתי גם עם מארז פתוח כמובן ), אבל התנאים בחדר שלי מעט קשים במיוחד בחודשים האלו, הטמפרטורה לא יורדת מ- 49 מעלות בזמן מנוחה, בזמן משחקים אני פוחד להסתכל. ( ביום שתפסתי אומץ זה הגיע ל-…
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני פשוט רואה כל מיני הודעות ואנשים רושימים : אם אתה אוברקלוקר קח 333Mhz אם לא קח 266.... ???
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
יש לו כבר מקום לשים עליו עוד מאוורר נכון?.
-
- 7 תגובות
- 690 צפיות
-
-
עשיתי OC על מחשב ישן מאוד, ועכשיו יש שם תקלה שככל הנראה נגרמת בגלל שההרדיסק הלך. האם OC לא מבוקר כראוי יכול לגרום לזה, או שזה רק מזקנה? (לא סיימתי למצות את ה OC, התכוונתי להגדיל את המכפלה בעוד קצת)
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שאלתי בפורום הזה מה עדיף לי כרטיס מסך 6800 xt או כרטיס מסך 6600 gt ואמרו לי שהgt עדיף .אבל אם אני יפתח צינורות ל12 בxt אז הוא יהיה יותר חזק בגלל שהוא 256 ביט .עכשיו אני כבר לקחתי את הxt ואני רוצה לדעת איך אני פותח את הצינורות ל12 .? {תודה מראש}
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-