עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. טוב ככה המעבד הוא e2180 הלוח שלי הוא p5gc-mx\1333 אני יודע שהוא לא הכי מתאים לאוברקלוק,אבל אפשר לשנות מכפלה,להעלות\להוריד באס,לשנות תזמוני הזכרון,לשנות מהירות מאוורר ועוד כל מיני אפשרויות שיאפשרו אוברקלוק מוצלח. הזכרונות שלי הם 667 מה"צ יחס בין המעבד לזכרון 10:6 לא הבנתי עוד איך לעשות ל-1:1 אשמח אם תסבירו.. איזה אפשרויות אני צריך לבטל? אגב יש לי קירור סטוק(טמפ' ממוצעת של 29 מעלות צלזיוס[:-אני מדען*) יאללה תגידו לי איך מתחילים? כאילו העלאתי באס מ-200 ל-223 שהביא את המעבד ל-2.24 (שיפור של כ-240 מה"צ) אבל מעבר לכך אני לא מצליח יענו המחשב לא עולה פשוט.. יאללה מה עושים[= תודה חברה!

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  2. Started by IG,

לפני כשבוע עשיתי OC שהמטרה שלו הייתה לבדוק עד כמה אני יכול להמהיר את המערכת שלי, מבלי להתחשב ביציבות, מספיק הייה לי שהוונדוס יעלה ואני אוכל לבדוק את התוצאה באידה. הערות: התיזמונים של הזיכרון שלי הם 2.5 3 2 7 ואין לי מושג איך לשנות אותם (לידע כללי, אני ביררתי את התיזמונים באידה-> לוח אם-> צ'יפסט) את כל הפרטים על הקירור והמערכת שיש לי אפשר למצוא ב"מפרט מחשב" להלן התוצאות: הבאס הכי גבוה שהביוס מאפשר לי זה 165 (והייתי שמח לדעת אך אני יכול להעלות אותו מעבר לזה...) המכפלה הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 7, עם באס מקסימאלי של 155MHZ, שביחד זה 2166MHZ, ולא הצלחתי להעלות את המכפלה יותר מזה, גם עם באס של 133. המהירות הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 2266MHZ (באס 165, מכפלה 6.75 VCORE 2.0…

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי מעבד E6400 ולוח אם GA-965P-S3... רציתי לבדוק את הטמפרטורה של המעבד ושל הלוח אם במנוחה ובמאמץ כדי לבדוק שאין התחממות יתר. לצערי, אני מקבל תוצאות שונות לרכיבים שונים מתוכנות שונות. להלן התוצאות (בזמן כתיבת ההודעה): Everest לוח אם: 38 מעבד (ליבה 1): 53 מעבד (ליבה 2): 53 speedfan טמפ' 1: 46 טמפ' 2: 38 EasyTune5 (תוכנה של Gigabyte) לוח אם (system): ?46 מעבד: 38 הערה: הטמפרטורות של ה-HD ושל ה-GPU לא נכתבו כיוון שאין סתירות. כל הנתונים במעלות צלזיוס, באותו זמן. מהנתונים הנ"ל נראה כי Everest מזייפת בטמפרטורה של המעבד (כי speedfan ו-easytune קוראים את אותן טמפרטורות) מה דעתכם? ושל מי הטמפרטורה 46? של הלוח או של המעבד? ??? יכול להיות שהתוכנה טועה בשיוך הטמפרטורה …

• 4 תגובות
    • 682 צפיות
  4. Started by suspect,

האם אני צריך להשים backplate או שאפשר בלי?

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  5. האם ב ACE או מקומות מוכרים כאלה מוכרים?

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  6. Started by OverclockedMyToaster,

האם יש הבדלים משמעותיים בין איכותם של http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3881 ל http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6728‎ ? היות וההבדל במחירים הוא 33 מול 75. אני מחפש משהו שקט, אבל יש סיבה להוציא פי 2?

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  7. http://img77.imageshack.us/img77/8531/p1060745vm1.jpg למעשה המארז הוא שוכב אבל הוא יעמוד... ככה שהספק כוח בתחתית המארז.. אופציות: - 2 מאוררים אחוריים של 80 מ"מ - 2 מאוררים למעלה ולמטה בגודל 120 מ"מ המחשב יישב על גומיות של 1 ס"מ ככה שאפשר להשתמש גם במאורר שנמצא למעטה אבל בטח הוא ישאב הרבה אבק.. מבחינת פיזור חום נוכחי.. הכל דיי קריר, חוץ מהכרטיס מסך שאתה נוגע בו ומקבל כוויה בגלל הירור הפסיבי.... יש מאורר אחד של 80 מ"מ שמוציא אוויר... עכשיו תזכרו זה HTPC.. אני לא רוצה יותר מ2 מאוררים במארז... זה צריך להיות שקט חרישי שלא ישמעו.. עכשיו אי אפשר לשים מאוורר 120 בתחתית בגלל שזה בטח יכניס מלא אבק.. אבל הוא היחידי שממוקם מול הכרטיס מסך... יש רעיון תכנון איפה לשים מאוררים? בכלליות…

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  8. Started by SpLiNtEr,

הי. יש לי מאוורר 92mm,והצריכות שלו הם 24V 5.W ובסוגריים רשום עליו 12-28V, האם אני יכול לחבר אותו לחיבור 3 פינים על הלוח אם? (כמובן שאני עושה את החיבור,הוא לא אמור להתחבר ללוח אם כרגע). MuTaTiOn.

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  9. שלום לכולם. אני קונה בקרוב את המעבד Q6600 מIQPC: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3251 רציתי לשאול אם כדאי לי לקנות בהזדמנות זו גם קירור למעבד? (חשבתי על האחד הזה): http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2852 או שהקירור המובנה שבא עם המעבד מספיק טוב ועדיף לחסוך את הכסף? מה אתם אומרים? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  10. שלום, לפני כמה חודשים קיבלתי את מפלצת ה - OC שבניתי במהלך תקופה ארוכה [ראו מפרט] ובתקופה האחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתפרע ... אז התחלתי לחקור ולהתעניין. הייעוד שלי הוא להגיע למהירות מעבד של כ - 4GHz. בעיקרון הבנתי איך עובד העניין אך נתקלתי בכמה סימני שאלה. עכשיו אני ב - 385 [bus speed] * במכפלה 9.0 = 3,465MHz במערך 1:1, כלומר ה - FSB של הזכרונות על 385 ב - DUAL שזה 770MHz. יש לי את ה - SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 בגוף קירור הכחול [צ'יפים D9GCT] . עכשיו המעבד על 1.450V . והזכרונות על מתח של 2.25V . והכל מוגדר בביוס לפי מדריך זה : http://iopanel.net/forum/showthread.php?t=74 אבל חסרים לי כמה נתונים או שאני לא יודע מה…

• 10 תגובות
    • 682 צפיות
  11. אהלן רציתי לקבל חוות דעת אישית על המערכת מחשב שאני מחזיר לחיים לאחר תקופה מאד גדולה שלא הייתי פה.... המערכת נבנת על מנת להגיע לתוצאות בין הגבוהות בארץ בכול תחום הבנצמרקים ... מעבד: הוזמנו שני מעבדים האחד 8400 (מטורף לתוצאות של פאי וכדומה) והשני QX9775 שיגיע אלי מקווה תוך חודש.. לוח: ASUS MAXIMUS EXTREME אם הקירור מיים- פשוט כי זה הלוח הטוב ביותר בשוק היום אם ביצועים מטורפים באוברקלוק..... הבעיה שהייתי בטוח שיש שם תמיכה בSLI אבל מסתבר שלא....(תקנו אותי אם אני טועה) זיכרון: OCZ DDR3 1600MHZ CL6 הזיכרונות אם הקירור מיים קיט של שני גיגה לבנתיים עד שיצאו הגירסאות של 4 גיגה אם אותם תיזמונים 6-6-6-18 כרטיס מסך: INNO3D 8800GT OC CHILL התיכנון היה לקנות 2 כאלה כי הם בהחלט יספקו …

• 7 תגובות
    • 682 צפיות
  12. Started by elyfox2000,

שלום אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי ממהירות שעון של 1970MGHZ ל2230 או2300MGHZ כעיקרון שמתי לו קירור נחושת של חברת AC קירור עם שתי מאווררים השאלה אם הכרטיס יכול להישרף בגלל הOC למרות הקירור.

13. Started by gal555,

http://en.expreview.com/2009/09/02/thermalright-ultra-120-extreme-rev-b-tips-up.html

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  14. Started by zombie,

יש בריבה טיונר אפשרות להמהיר את הshader כדאי? ואיך בידיוק?(כי אני לא רוצה לפגוע בכרטיס(8800gtx)) כרגע הshader מחובר ל core clock

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  15. שלום לכולם, יש לי מעבד AMD 1700XP , הבעיה איתו היא שהוא מתחמם מאוד מהר (הממוצע שלו הוא 61 מעלות בקירוב) וזה בלי שיש לי אוברקלוקינג או משהו כזה. בזמנו אמרת לי שהבעיה היא בקירור של המעבד ולכן החלטתי לקנות ערכת קירור חדשה. על מה אתם ממליצים, מה הדבר הכי טוב שאני יכול לקנות לו (חוץ מקירור על בסיס מים - אני לא מעוניין בזה). ודרך אגב, האם ביחד עם ערכת הקירור מגיעה גם המשחה הטרמית או שאותה אני צריך לקנות בנפרד? תודה

• 5 תגובות
    • 682 צפיות
  16. Started by Vatos-Locos,

http://www.spirecoolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=152 מה אתם אומרים עליו הוא דיי שקט הוא יתן לי תוצאות טובות מול המאורר המקורי של האינטל ? איפה אני יכול למצוא אותו באתרים שיש להם משלוחים לארץ או אולי באתרים בארץ הגריל שלו נראה דיי חיקוי של הקייזר אדישן.. (הגרילים של ספארק7+ ו-וולקנו 11+)

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  17. Started by bladehawk,

שלום, בהיזדמנות זאת אני רוצה להגיד גם לכולם שלום כי אני חדש אז ככה אני חיפשתי קירור לכרטיס מסך שלי כי הוא מיתחמם במהירות ומצאתי את הקירור tide water plus של thermaltake באתר שלהם. חיפשתי אותו לקניה ולא מצאתי בשום חנות. עכשיו הבקשה שלי שתימצאו בישבילי מקום שאפשר ליקנות בו את זה לא רק בארץ גם בחו"ל אני מוכן להזמין מכל ארץ שיהיה יפן סין לא משנה לי העיקר שתימצאו לקנייה עכשיו כדי לחסוך לחלקכם זמן יקר אני מדגיש שאני מחפש את גירסאת ה-plus של ה-tide water את הרגיל מצאתי בהרבה מקומות אבל אני צריך את ה-plus תודה מראש

• 8 תגובות
    • 682 צפיות
  18. אז ככה, הקיץ לא עושה טוב לכרטיס הזה, שהוא פסיבי. עובר 80 מעלות במאמך לא 100%, יש משהו זול ויעיל שאפשר להתקין עליו? הכרטיס הוא לא GT, ולאפיק הAGP. מעדיף שלא יעבור את ה100ש"ח. תודה

• 11 תגובות
    • 682 צפיות
  19. Started by lironh,

לאחר השוואות וחיפושים רבים אחר המאוורר השקט ביותר (וגם מקרר לפעמים) הגעתי לשני מאווררים בגמר האישי שלי , אם מישהו יוכל לתרום לי מידע נוסף או המלצה לגבי אחד מהם אשמח מאוד : 1. GLACIALTECH 462 - http://www.glacialtech.com.tw/pdf/Silent%20Breeze462%20II.pdf 2. AERO COOL DP-101 - http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp101.htm אז מה דעתכם ? נ.ב-אם מישהו מכיר חנות בארץ שמוכרת את ה-GLACIALTECH או חנות בחו"ל אשמח לשמוע ...

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  20. Started by elad_rabi,

אתם רואים את הדבר הזה?! זה מזגן קטן...חחחח "מזגנון שולחני" הדבר הזה עולה 19 דולר.... ועלה לי רעיון לנסות לחבר אותו למחשב לאחר שנעשה לו מודינג קטן.... את המוצר הזה ראיתי בכתבה במעריב "עסקים @ מחשבים" וזה מה שכתבו עליו: "נתקעתם בלי מזגן?! אתם מזיעים מחום אבל השותפה לחדר מתלוננת על הקור הנורא ומכבה את המזגן? הגיע הזמן למזגן שולחני אישי. כך זה עובד: ממלאים בקבוק מים ומקפיאים אותו. לאחר שקפא מניחים אותו בתוך המכשיר, המופעל ע"י שני סוללות שנספיקות לכ30 שעות ומדליקים. המכשיר הנפלא מזרים אליכם אוויר קר וצונן ואינו עולה יותר מ20 דולר." נו מה אתם אומרים?? אולי באמת אפשר לחבר אותו לא?!

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  21. Started by o07,

מה הטמפרטורה הכי נוחה להארדיסק לעבוד? ,ואיזה טמפרטורה גבוהה מדי?

• 8 תגובות
    • 682 צפיות
  22. Started by Iko89,

מצאתי משאבה במחסן .. 220V 90W בדקתי והיא כנראה מיועדת למכונת כביסה .. לפי דעתכם כמה היא לוקחת (בכסף) לשעה של פעולה, וכמה LPH היא מפיקה ? כתוב עליה ככה : selni nevers pompe 220V~50Hz 90W-0.8A ויש עוד כמ מילים שנמחקו כנראה .. וכתוב שהיא יוצרה בצרפת ..

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  23. Started by AvigdOr.GT,

שלום אני רוצה לקנות קירור למעבד שלי, המחיר שאני מוכן להשקיע זה 150 ש"ח , תנו הצעות בבקשה :ס הקירור רצוי שיהיה בשביל אוברקלוק.

• 10 תגובות
    • 682 צפיות
  24. Started by amilo,

שלום לכולם רציתי לדעת איזה ספק הכי טוב לקלוקינג רציני..(כמובן עם קירור אויר לא משהו מטטורף) המערכת תהיה זו שבמדור המפרטים של האתר בתקציב של 6000 ש"ח ללא מסך... בקטנה: dfi lan party , amd 3200+ 7800gt התקציב הוא עד 600 שח... במפרט מוצע שם ספק של fsp group ,הם שווים משהו? מה עם antec true power 2.0 ו אולי ocz modstream ... בבקשה עזרה אני מבולבל...

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  25. היה לי טיפה משעמם ואמרתי בוא נבדוק את עניין המעלות שכולם פה בודקים בקנאות רבה. אמרתי לעצמי היות והשקעתי במארז טוב אין לי סיבה לדאוג. 80 מעלות. זה מה ש RIVATUNER מודד לי לכרטיס שאני כולה גולש !! מה קורה פה ? לדאוג ? אשמח לתגובות תודה

• 11 תגובות
    • 682 צפיות

דיונים חדשים בפורומים