עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by asta,

שלום לכולם האם מישהוא שמע אם יש דבק טרמי לחיבור קבוע של heatsink לציפ ואם כן אז איפה ניתן להשיג אותו הערה-אין הכוונה למשחה טרמית דוגמת המשחה הסיליקונית הלבנה שמגיעה עם כול מעבד וגוף קירור אלא לדבק שיש לו יכולת גבוהה של העברת חום לשם חיבור קבוע של גוף קירור חשבתי להשתמש במרק אפוקסי דו-רכיבי epoxy merk אותו חומר בצורת גליל שנימכר תמורת 20 שח בחנויות ושאופן השימוש בו הוא על-ידי חיתוך פרוסה מהגליל בסכין יפנית לישת הפרוסה והצמדתה לחלקים שרוצים להדביק אבל הבעיה שאין לי שום מושג אם החומר הזה מעביר חום היטב או שהוא דווקא מבודד ואז עלול להיגרם נזק לרכיבים שונים עקב הצטברות חום בתוכם הערה: מדובר על רכיבים ישנים שכבר אין לי אחריות עליהם ממילא כמו כרטיס מסך וגשר צפוני על לוח…

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  2. Started by imac,

שלום לאחר מעל חצי שנה שהמחשב שלי היה מושבת, אמרתי היום יאללה בוא ננסה לסדר אותו וואלה הצלחתי! ;D עכשיו יש לי בעיה שכבר הייתה ממזמן, במשחקים אחרי כמה דקות משחק המחשב נתקע.. אני כמעט בטוח שזו בעית חום אבל מה אני יכול לעשון בנידון (המפרט בצד)

3. מכניס אוויר קר כדי לקרר את המאבד או מוציא אוויר חם מתוך המעבד? אני שואל כדי לדעת אם למקם אותו אל מול הזיכרונות או מול המאוררים של המארז..

• 8 תגובות
    • 696 צפיות
  4. Started by xwolfn,

שלום, המחשב שלי עושה הרבה רעש. לאחר בדיקה מתברר שזה מהמאורר של המעבד. לכן אני מחפש משהו שקט במחיר סביר (עד 200 ש"ח). תודה.

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  5. Started by Roy.T,

יש דרך להעלות את מהירות המאוורר? סובבתי את גלגל השליטה למקס", והוא עדיין מסתובב באדישות על 700 RPM..

• 12 תגובות
    • 696 צפיות
  6. יש לי 9800NP וחשבתי אולי לעשות לו קצת OC הבעיה היא שאני לא יודע אם כדאי כי אני לא יודע אם הוא חם או לא אז איך אני ידע מה המעלות ואם כדאי לי לעשות OC? ד''א המעלות של המחשב הם: CPU 45 Board 36 תודה

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  7. Started by pc student,

חברה יש לי gainward fx 5200 שום מה אני לא יכול להעלות את הmhz של הליבה מעל ל330 בריבה ובדרייברים.מה הבעיה?(הכרטיס מקורר ע"י coolviva)

• 12 תגובות
    • 696 צפיות
  8. יש לי 4 סלוטים בשניים מהם יש קיט אחד ובשניים האחרים יש קיט שונה בנפח הזכרון והן בתזמונים. האם זה יפריע לי לעשות אובר למעבד?

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  9. Started by TheShadow,

אני רוצה לעשות לעכבר שלי (MX510) המהרה. אמרו לי שאפשר לעשות המהרה לUSB ועוד משהו... איך עושים? ועל כמה מומלץ מבלי להוות סכנה ממשית...

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  10. אתם יכולים לראות את המפרט שלי ליד השם המעבד על 60 לוח אם 41 כרטיס מסך 50 הארדיסק 34 זה נורמאלי ? באיזה טמפרוטרה זה כבר לא נורמאלי לכל חלק ?

• 6 תגובות
    • 696 צפיות
  11. Started by bozi,

שלום לכולכם אחרי חיפוש מעמיק ברחבי הרשת לא מצאתי תשובות לשאלתי אני מקווה שתוכלו לעזור לי. יש לי מחשב נוסף : לוח aopen מעבד אינטל p3 866 ב -133mhz על הלוח יש אפשרות לגמפר סביבת עבודה מ-66mhz עד 133mhz בביוס מסוג phoenix-awardbios v6.0pg יש אפשרות לעלות את המהירות של המעבד עד 160mhz את המכפלה ניתן לשנות עד כפול 15 ,אך השינוי מצליח רק עד מכפלה של 6.5 . איך ניתן לבטל את הנעילה של המכפל שלא יגביל אותי רק עד ל6.5 ? דרך אגב הביוס שומר על השינוי [כפול 10 למשל],עך בעליית המחשב הוא לא מתיחס לשינוי ורושם רק כפול 6.5 . תודה

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  12. טוב אז ככה אני ואבא שלי החלטנו לבנות מערכת קרור מים (גם לו משעמם) ובמקום לקנות בלוק למעבד ולכרטיס מסך (שפה בכלל יש בעיה בגלל שיש לי 2 ליבות) הוא חשב להעביר צינורות נחושת בגוף קרור הקיים.. גם של המעבד וגם של כרטיס המסך.. מה דעתכם? אני חושב שזה יהיה טוב כי אני מרוויח גם מאוורר על כל היטסינק וחסכון בבניה\קנייה של בלוקים. בנוסף אני מעוניין לעשות גם בלוק לציפסט אבל הכרטיס מגביל אותי.. יש רעיונות??

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  13. Started by galr52,

שלום זאת הטמפ של המחשב שלי עכשיו: http://www.zix.co.il/images/z-917874976.JPG רציתי לשאול אם זה טמפ טובה? ויש לי עוד שאלה, אם אני אפתח את המארז ואשים מולו מאוורר חזק מאוד ואשאיר אותו ככה... זה יהיה טוב, כלומר זה לא יעשה לי בעיות או משהו? אה ועוד משהו זה יקרר יותר את המארז ויוריד את הטמפ? למי שלא הבין... הנה תמונה להמחשה...(התמונה להמחשה בלבד, למצולמים אין קשר לכתבה) http://www.zix.co.il/images/z-1400333080.JPG בתודה מראש, גל

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  14. Started by zzroni,

שלום לכם. קניתי לוח + מעבד פנטיום 2 400mhz slot 1 על המעבד יש צלעות קירור גדולות אבל אין מאוורר. המוכר אמר לי שזה עובד ככה - בלי מאוורר. האם זה נכון ? אולי יש למישהו גם מעבד כזה ויגיד לי אם באמת אין עליו מאוורר ? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  15. שלום לכולם לפני יומיים קבלתי את המחשב החדש שלי, הכולל: AMD Athlon 64 X2 4400+ Thermalright XP-120 with ThermalTake smart case fan 120mm CORSAIR TWINX2048-3200C2 (2x1024mb) evga nvidia Geforce7 7800 GT Asus nForce4 A8N-SLI Premium 3x200GB WD SATA II (1 normal,2 in RAID) cool master centorion 5 case with 1x120mm fan (back)& 1x80mm fan (front) יש לי מספר שאלות: 1. הלוח אם מזהה את הזיכרון בתזמונים של 3-3-3-6 למרות שהוא 2-3-3-6, כאשר דברתי עם החברה נאמר לי שזה דבר סטנדרתי ולכן יש לשנות את הגדרות המערכת באופן הבא: DRAM Voltage (also called DDR VOLTAGE): 2.75 -------------------- DRAM Clock: 200 MHz SDRAM CAS Latency: 2 (2.5 in an AMD system) SDRAM RAS to CAS Delay (t…

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  16. Started by tulicooli,

קצת קשה לי באנגלית אבל אם היתי יודע היתי עושה את זה http://www.webx.dk/oz2cpu/homemade-pc-main.htm תתחילו מואטר קולינג פארט 1 ותדפדפו הלאה לחלק שני ושלישי וכך הלאה

17. Started by CaRTeR,

האם החיישן שבא עם המאוור משמש גם למדידת טמפרטורה בתוכנות רגילות או צגי טמפרטורה למשל האם אני אוכל לשים את החיישן במקום שלו במעבד שצריך למדוד ואני אכנס ל תוכנה שמראה טמפרטורה והוא יראה לי או למשל לצג טמפרטורה הוא יראה ? או שהשימוש שלו זה רק שהמאוור עצמו יבחין מה הטמפרטורה ויעלה ויוריד את מהירות הסיבוב לפי החום ואני לא אוכל לראות תטמפרטורה עם החיישן הזה .

• 10 תגובות
    • 696 צפיות
  18. היה לי מאוורר green power שהגיע ל 3900 סלד והטמפ שלו הייתה 390 במנוחה ו 45 במאמץ החלטתי לקנות מאוורר חדש וקניתי vantec aeroflow for p4 שהוא מגיע ל 4500 סלד והטמפ אצלו הייתה 42 המנוחה ואלוהים יודע כמה במאמץ, נ.ב המאוורר יושב טוב+ משחה טרמית!!!!! :'( מישהו שיעזור לי בבקשהההההההההההההה

• 9 תגובות
    • 696 צפיות
  19. הכרטיס מסך שלי הוא 8800GT והטמפרטורות היו 52 מנוחה 81 מאמץ ולאחר התקנת הקירור החדש הטמפרטורות הם 39מנוחה 45 מאמץ ואני רוצה להגיע רחוק בOC כרגע זה על 720 ואני לא מצליח לעבור את ה720 לליבה אז כניראה שאני צריך להעלות מתח לכרטיס מסך , איך אני מעלה לו מתח וכמה כדאי כדי להגיע ל 770-800 לליבה ?

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  20. Started by Th3W4ve,

בניתי מערכת קירור מים למעבד. לקחתי גוף קירור של פנטיום ארבע סגרתי אותו מכל הצדדים ועשיתי שני חורים עם יציאה לצינורות. חיברתי את הכל למשאבה שקניתי. בשביל הניסוי שמתי את המשאבה בתוך קופסת פח כזאת של חמוצים שמכילה בערך שמונה ליטר. הרצתי פנטיום שלוש סלרון 1000 @ 1240 כמה שעות על המקסימום והמים התחממו ל 35-40 מעלות (אין בלוח חיישן טמפרטורה). השאלה שלי זה אם הbarton 2500 שלי יעבוד טוב עם זה ומה האפשרויות שלי. אני יכול לארגן רדיאטור בכמה עשרות שקלים מאיזה מוסך אבל אני מעדיף חינם . אם אני ישים מיחם בתור המיכל מים זה יעבוד לי טוב? ד"א למה emp.co.il לוקחים מאות שקלים על משאבות כשבחנויות של דגים קונים אותם בעשרות שקלים? פשוט חוצפה.

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  21. המפרט שלי הוא: AMD 2400+ לוח אם ג'יגה בייט 7VT600-L זיכורנות 512 DDR 333 כרטיס מסך 9800 פרו הטמפרטורות של המחשב שלי ע"פ התוכנה EVEREST Home Edition: הטמפ' של המעבד היא בערך 60-63 מעלות הטמפ' של הלוח אם היא בערך 38 מעלות הטמפ' של ה AUX שאין לי מושג מה זה היא בערך 31 הטמפ' של ההארד דיסק היא בערך 37 מעלות האם אני צריך לדאוג לקירור נוסף או לשפר את הקירור הנוכחי שיש לי? והאם יש לי בעיית חימום של המחשב? תודה

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  22. Started by SharKiMaN,

העליתי קצת מתחים, ואפילו בלי, כל פעם המחשב מרסט לי לא משנה מה וכמה אני מעלה. למשל כשעשיתי OC ראשוני ל2.7 והעליתי את את ה CHF ל300 ,מכפלה 2.66,העליתי ברמה אחת את ה CVC וכל השאר נשאר NORMAL היה מצב שהWINDOWS עלה כמו שצריך אבל באתחול הבא הוא חזר לקדמותו, אל אף שהאתחול התבצע כתקנו(לא ההגדרות בתמונה) התמונה ממחישה ניסיון שניסיתי לעשות שלא ממש צלח... [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 696 צפיות
  23. בשעה טובה ומוצלחת קניתי מחשב חדש לפני שבועיים... רציתי לבדוק האם אפשר לעשות OC למחשב שלי... ואם כן אז כיצד, איך ואיפה... הנה המפרט שלי: מעבד: Intel Core 2 Duo E6320 1.86Ghz 4MB Cache לוח אם: Intel PearlCreek DP31PR כרטיס מסך: inno3d GeForce 8600GT 512 MB זיכרון 1: 1024MB DDR2 667Mhz Samsung זיכרון 2: 2048MB DDR2 667Mhz Ceon דיקס קשיח: WD 200GB 7200RPM (X2) זהו בגדול... תמונות: אני מתכוון להוסיף עוד 2 מאוורים לתוך המארז... או שעל מה שתמליצו לי על מה לקנות... שמעתי שיש כאן קהילה טובה באתר הזה... אשמח לקבל הדרכה מהאנשים כאן... זהו עד כאן לבינתיים, תודה לכל המתעניינים ולכל מי שהפנה את תשומת ליבו להודעה זו....

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  24. Started by פלמחון,

אני יודע שנכתב מדריך לתוכנה אבל לצערי לא הבנתי מה צריך לעשות אני רוצה להוריד את המהירות של המאוורר הקידמי במארז כי הוא עושה הרבה רעש (כל הטמפרטורות נמוכות) חיברתי אותו ל fan 2 בלוח האם, שאר המאווררים מחוברים ישירות לספק והם שקטים מאוד , גם הקירור של המעבד שקט אם אפשר להסביר לי בכמה צעדים פשוטים איך עושים את זה

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  25. או שזה רק אצלי? אחרי כמה חודשים הוא עלה מ-8000 לכמעט 10000 RPM.. וזה ממש מרעיש (אני מאלה שרגישים לרעשים במחשב), ניתקתי אותו ועכשיו המחשב שקט כמו לחישה.. אם למישהו פה זה קרה.. איך פתרתם את זה? כי אני רוצה להתחיל לעשות OC.. ואני מפחד שהלוח יתחמם יותר מידי בלי איוורור על הגשר הצפוני.. נ.ב. טמפרטורה במנוחה של 62 מעלות לכרטיס מסך שלי (במפרט) היא טובה או שגבוהה מידי? ואיך אפשר להנמיך אותה? (המאוורר סטוק שלו על הכי גבוה)

• 13 תגובות
    • 696 צפיות

דיונים חדשים בפורומים