עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום... ציירתי את המארז שלי כמו שהוא כרגע בקשר למאווררים עכשיו השאלה שלי היא מה אתם ממליצים, איזה מאוורר שיוציא ואיזה שיכניס אוויר? - איזה סירקולציה אתם ממליצים במצב הקיים? והאם כדאי להוסיף מאוורר עליון או צדדי במארז? או שזה לא ישנה הרבה? אני צריך בשביל זה לעשות חור במארז כי כרגע אין לי חור למאוורר שם. [attachment deleted by admin]

2. Started by mor_anter,

כמה צריכה להיות הטפרטורת דיסק קשיח ומאילו טמפרטורות נגרם נזק לדיסק הקשיח אצלי הדיסק הקשיח עכשיו על 33 מעלות והמחשב דלוק 3 ימים זה בסדר (תמונה של סוג הדיסק הקשיח למטה) [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. הביעו את דעתכם אני דווקא נורא הופתעתי לטובה המחלקים הפשוטים שהצליחו להגיע כל כך גבוה! תמונות מצורפות: [attachment deleted by admin]

4. Started by The Ripper,

מתכוון לעבור לקירור פאסיבי ולצרף לו מאוורר 120 שקט ב-5V , כך שאולי אוכל לקבל יוכלת OC טובה. למי שיש התנסות עם קירור פאסיבי כלשהו (פרט לזלמן) ויכול לתת רשמים... תודה, המרטש.

• 5 תגובות
    • 517 צפיות
  5. שלום,אני עוד מעט קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה כדאי לקנות? אני קונה מארז thermaltake kandalf silver שבא עם 4 מאוורים וניתן להוסיף לפחות עוד 3 ( לא כולל של המעבד הספק והכרטיס מסך) אני רוצה שיהיה לי קירור הכי אופטימלי שאפשר אולי לאוברקלוק בעתיד.. השאלה ..עזבו רגע את השימושים שאני עושה במחשב...אני רוצה לדעת באופן כללי מה יותר טוב כאילו ברור שאויר זה טוב כי זה מכניס ומוציא אויר ואפשר להבין את העיקרון שעליו הוא עובד אבל הבעיה מספר 1 זה אבק אבק ועוד פעם אבק...אמנם יש פילטרים שעוצרים חלק נכבד מהאויר...וגם יש את הבעיה של הרעש שהיא אומנם נהיית ככל שהזמן עובר קטנה יותר ויותר.... ולעומת זאת קירור מים אין בכלל רעש או ממש מזערי... אבל השאלה אם הקירור שלו אופטימלי השאלה מה הוא עושה בדיו…

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. יש לי מעבד p4 2.666

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  7. שלום רציתי לישאול כמה שאלות: 1) אם הטמפ' של כל המערכת בכללי pwm ו sys יותר גבוהות ממה שקניתי את המחשב... א. האם זה אומר שנידפק משהו מהיתעסקות יתרה באוברקלוקינג וכל מה שקשור לכך? ב. ניקיתי את האבק כבר ואני כל הזמן דואג לנקות אותו!!! האם העלייה נובעת ביגלל היתיישנות הרכיבים? (המחשב בן 11 חודשים) 2) איך אני יודע מה מסמלת טמפ' ה -PWM ? (אני מישתמש ב- EVEREST HOMEEDITION ) והלוח שלי הוא- ABIT AA8-3RD EYE

• 11 תגובות
    • 728 צפיות
  8. Started by Spootnik,

טוב חברה אני צריך עזרה יש לי לוח אם של asus p4p800 ואני צריך תוכנה בשביל לבדוק תטמפרטורה בלוח אם , צ'יפסט וכו אם מישהו יוכל לתת לי לינק זה יהיה נהדר מודה מראש . ושאלה נוספת יש לי מחשב p4 intell 2.6 ht prescot 768 dd-ram twinmos 3200 יש לי קרור למעבד של intell ואני מעוניין לעשות אוברקלוק כדאי לי?

• 6 תגובות
    • 501 צפיות
  9. Started by Esparco,

איזה קירור אתם ממליצים למעבד הזה עם לוח אם של ASUS P5ND2-SLI EDITION הבנתי שהזלמן והביג טייפון די טובים אם אתם יכולים לתת לי דגם מדוייק של הקירורים ומה יותר טוב ב250 ש"ח תודה מראש ספרקווווו!!!

• 6 תגובות
    • 427 צפיות
  10. Started by R9547655G,

מה אתם חושבים? זה לסוקט A . ולא משנה הרעש ו כן אני מתכוון לעשות אןברקלוק... משאו כמו 500MHZ או 600MHZ נוו מא אתם חושבים?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום יש לי זכרון במהירות 500 של 2*512 והמחשב מזהה לי אותו כ 400 מה אני צריך לעשות כדי שהמחשב יזהה כ 500 ???? יש לי לוח אם של dfi lanparty וזיכרון OCZ EL GOLD DUAL ומעבד OPTERON 170 מהירות מעבד 2000*2.

• 11 תגובות
    • 741 צפיות
  12. Started by paulyoung,

היי, איך אני בודק טמפרטורות של כרטיס מסך ומעבד בזמן מאמץ? שמתי לב שהכרטיס מתחמם קצת (נגעתי במארז) במשחק bf2

• 0 תגובות
    • 401 צפיות
  13. Started by Yogev20,

עשיתי אוברקלוק למעבד שלי : מקורי 2800MHz ועשיתי אוברקלוק ל 3200MHz FSB מקורי 200, ושיניתי ל FSB 230 - השאלה היא אם אוטומטית גם הזיכרון באוברקלוק?? ראיתי בהודעות בפורום שיש יחס בין מעבד לזיכרון 1:1 או יחסים אחרים.. מה אמור להיות 1:1?? הנה הנתונים של המחשב Field Value Motherboard Properties Motherboard ID 63-1203-009999-00101111-082205-SIS655FX$100XX001_BIOS DATE: 08/22/05 20:14:13 VER: 08.00.09 Motherboard Name Asus P4S800D Front Side Bus Properties Bus Type Intel NetBurst Bus Width 64-bit Real Clock 231 MHz (QDR) Effective Clock 924 MHz Bandwidth 7390 MB/s Memory Bus Properties Bus Type Dual DDR SDRAM Bus Width 128-bit Real Clock 231 MHz (DDR) Effective Clock 462 MHz…

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  14. הזיכרון עובד יציב גם ב 280 אבל המעבד שלי תוקע זה לא בטוח שכול הזיכרונות Uccc יגיעו ל 270+- אבל למי שלא רוצה להוציא הרבה על זיכרון זו בהחלט הבחירה המושלמת....

• 14 תגובות
    • 815 צפיות
  15. Started by bigshow,

המאורר הקטן שנמצא על הלוח אם שלי מתחיל לעשות רעש חזק אפשרי לשמן אותו כמו במדריך או שכדאי כבר להחליף אותו ? :-\

• 8 תגובות
    • 739 צפיות
  16. Started by tratz,

אני מודע למוניטין הרע שיש לTT עם קירורי מים, עם משאבה שמזרימה 90 ליטר לשעה הביצועים שלהם היו מעליבים אפילו יחסית לקירור אויר (למשל ה BT). שתי מערכות משופרות שאמורות להראות תוצאות טובות יותר הן: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0075/cl-w0075.asp http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0076/cl-w0076.asp שתיהן עם משאבה שמזרימה 400 ליטר לשעה ומחירים שפוים של 100-130$ מהיבואן (לפני מע"מ), פלוס עוד נניח 10% רווח חנות. יש למישהו נסיון איתן וחוות דעת? חיפשתי קצת ברשת ומצאתי רק ביקורות לא רציניות ושטחיות לגמרי.

• 6 תגובות
    • 563 צפיות
  17. Started by mor_anter,

אז ככה הנה הטמפרטורות מצורפות בתמונה שהמחשב במאמץ 80% בערך 30 דקות תגידו לי מה גבוהה מידי(הטמפרטורות האלה נמדדו בחורף) המפרט:דיסק קשיח ולוח אם רשום בתמונה ומעבד אינטל פרסקוט 3.0ghz [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  18. אוקיי אז ככה יש לאח שלי מחשב עם לוח של אינטל מקורי E850mv ומעבד 2.0GHZ אני רוצה לעשות לו אובר קלוק ומשום מה בביוס אין אצלו אפשרות כזאת מדוע זה? ויש לו מיכפלה מעולה של 20 וזה דיי דחוף..... דרך אגב הסוקט שלו הוא MPGA478

• 5 תגובות
    • 592 צפיות
  19. Started by Drek Boy,

היי יש לי 6600GT ורציתי לעשות לו OC איזה תוכנה אני צריך בשביל זה ואפשר בבקשה קישור לתוכנה תודה מראש על העזרה

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  20. Started by AtR,

שלום! רציתי לעדכן ת'ביוס ללוח הנ"ל ואני לא בדיוק יודע איך אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט לי בנוסף אחת מהסיבות שאני רוצה לעדכן היא שאין לי אופציית שינוי מתחים לזכרונות מה שאני בהחלט צריך תודה רבה מראש AtR

• 0 תגובות
    • 479 צפיות
  21. אז כך אנחנו כול הזמן רבים איזה זיכרון הכי טוב ומי מגיע לבאסים הכי גבוההים בתזמונים הכי הדוקים\פחות הדוקים, אבל השאלה הכי יפה כמה הם מקבלים תכלאס במבחן התוצאה, בתור אחד שהיה לו 4 סוגי זיכרונות אחרי oc,אפילו באותו באס התוצאה שונה (בגלל תיזמונים,וכד). יאללה נתחיל: חברה: samsung צ'יפ: uccc תזמונים: 3-4-4-8 באס: 275 מתח: 2.5v נפח: 1gb מחיר:250-265 ש"ח (ל512) גירסא: EVEREST Home Edition 2.20 memory read:6900 memory write:2300 memory latency: 46ns

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  22. טוב אז כך אני לא בא לגלות לאף אחד את אמריקה או ללמד דבר חדש אלא פשוט לספר לעמוד על תופעה (התמכרות).... אז כך בהתחלה שקניתי את המחשב החדש שלי לפני כמה חודשיים,החלטתי שאני לא רוצה להשקיע על זיכרון יקר אלא להסתפק בזיכרון זול (אך טוב) של חברת קינגסטון שעלה לי 300 ש"ח,הזיכרון הרגיל שלהם,ידעתי שהוא לא משהו בoc (בכלל לא),אבל אמרתי שבשביל זה קיים המחלק,חחחחחחח אחרי יומים של משחקים בביוס החלטתי להחליף את הזיכרון לזיכרון של קורסאייר xms עכשיו מדובר בדגם שעלה לי עוד 150 ש"ח יותר לסטוק של 512 בכללי תוספת של 300 ש"ח,שוב פעם אחרי הרבה משחקים הרגשתי שזה לא זה,במיוחד שהמעבד שלי מאפשר לי להגיע רחוק מאוד,והרגשתי שהזיכרון תוקע אותי,אחרי הרבה "שעורי בית" החלטתי לקחת את טווינמוס פריומיום b…

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by iyehuda,

כשאני נכנס לביוס הטמפ של המעבד היא עומדת על 26-27 מעלות ומהירות המאורר של ה CPU הוא בהתחלה עומד על 700 ומגיע ל 8300 סלד תוך כ 20 שניות כהמחשב עולה אני משתמש בתוכנת EVEREST והוא מראה לי שהמעבד עומד על 39 מעלות ( לפני שבוע זה היה 26 מעלות ) והסלד של המאורר הוא 700 סל"ד המאורר הוא של חברת ARTIC

• 16 תגובות
    • 960 צפיות
  24. Started by chinchi,

המחשב של אח שלי P 2.8 512 6600GT עם מארז וספק ג'נארי נוטה להתחמם בכל חלקיו לאחר עבודה מרובה. הGT של gigabyte מגיע במאמץ פשוט יחסית לטמפ' של 70+ , המעבד עובר את ה42, ולמרות שזה לא סוף העולם המאוורר שלו קופץ ל 5.2 סל"ד והמחשב כמעט ממריא. שימנתי וניקיתי את המעבד, אמנם לא הוצאתי אותו לגמרי מהמארז ולא החלפתי משחה תרמית כי אני לאף פעם לא התעסקתי עם הליבות וכאלה, שימנתי את הציר כשהמאוורר עדין מורכב, אך למרות זאת ישנו מצב שבו הרעש הוא פשוט בלתי נסבל. השאלה שלי היא: המארז ג'נרי, יש לו מאוורר אחד פשוט מקדימה שאליו אי אפשר להגיע כי הברגים שלו מוברגים כלפי פנימה לאזור הפאנל של המחשב כשהפאנל עצמו מחובר עם ברגים בכיוון הנגדי - - אין לי שמץ איך להוציא אותו ולנקות אותו. אני רוצה להוסי…

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  25. ה DC 2.8 של אינטל 850 טוב לאוברקלוקינג ? איזה קירור מומלץ לו ? ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro מספיק ? ואם הלוחות אם של גיגהבייט מספיק טובים לאוברקלוקינג GIGABYTE GA-8I945P-G ?

• 5 תגובות
    • 456 צפיות

דיונים חדשים בפורומים