אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד AMD Athlon 64 X2 5600+ וכשאני מריץ איזשהו משחק, הטמפרטורה נעה בין 53-55 ואפילו לפעמים 57. ראיתי באיזשהו אתר שהטמפ' המקסימלית 55-70. אם אני עובר את 55, האם זה מסוכן? המחשב עבר ניקוי יסודי (מעבדה) לפני זמן קצר ככה שלנקות אבק לא יעזור, ואפילו כרטיס מסך מדגם חדש, שהטמפרטורה שלו ירדה מ80 ל60, גם לא ממש עזר להוריד את הטמפרטורה של המעבד. האם יש לי ממה לדאוג?
-
- 6 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמעו אני בעיקרון מבין בחומרה ובמחשבים והכל וכם פתחתי את המארז והכל אבל בואו אני יספר לכם מה קרה. קיצר , יש לי מחשב ממש קטן אני חושב שאף פעם לא ראיתם כזה שהוא כאילו למטה מתחתיי ומתחת לשולחן וזה והיום בטעות הפילו אותו שלא הייתי פה אמרו לי לא נפילה רצינית. פתאום התחילו רעשים במחשב אחרי זה אמרתי אולי משהו נשבר, פתחתי בפנים ניערתי ובדקתי וכלום לא נשבר אפילו ניקיתי את המאוורר (המחשב לא חדש) בעל מאוורר אחד. בקיצור פתחתי וניקיתי ראיתי שעזר טיפה אבל עדיין פעם עושה חלש ופעם חזק כמו טרקטור .. אז שמעו אני בדקתי ולא מצאתי משהו שנשבר וכמו שאמרתי אני מבין בזה והכל .. אז אם למישהו קרה תגידו לי רק כדי שאני לא יפרק סתם חלק פנימי גם, כי זה משגע הרעשש הזה !!! תודה מראש לכל העוז…
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
הכוונה אתר עם כל מה שצריך לדעת כדי לעשות OC ופרוש למילים לOC
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, עשיתי את הOC הראשון שלי, לאחר המון הסברים מכם ועכשיו יש לי בעייה קטנה: יציבות. המערכת שלי מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON יש לי 2 סטיקים של 128 333MHZ ועוד 2 סטיקים של 256 400MHZ (שעובדים על 333 בגלל מגבלות הלוח אם) לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). העניין הוא כזה אני העליתי עד 182 את הFSB שלי, הפעלתי משחק (בכדי לבדוק יציבות) והתחילו הריסטרטים, והורדתי שוב את הFSB. הכל אופן אני יודע שלהגביר את היציבות אני צריך להעלות מעט את המתח. ופה אני צריך עזרה. שוב לפני שאני עושה משהו אני מתיעץ. יש לי 3 אפשרויות (בעצם מקומות ) שבהם אני יכול להעלות את המתח: VCORE overvoltage control DIMM overvoltage control AGP overvoltage cont…
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
המפרט עומד בחתימה שלי הדבר היחיד שנראה לי יקרוס זה הספק המעפן X: ולוח אם מטומטם... הקירור אצלי דיי טוב בשיא הוא מגיע ל33 ובלילה יכול להגיע בשקט ל25... http://img122.echo.cx/img122/9184/dscn00158ju.jpg עכשיו זה אם אני אצליח זה יהיה משמעותי ? מומלץ לי בכלל עם לוח אם וספק שכאלה? ובדרך בבקשה מדריך לביצוע OC או הסבר בקטנה... ומשעמום הרצתי Prime 95 הגיע עד 32 והתחיל שוב מחדש...מה התוכנה הזאת בודקת בכלל? תודה רבה מראש לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 678 צפיות
-
-
לאחר כמה חודשים על 2750MHZ יציב, החלטתי להעלות עוד קצת... שיחקתי עם מתחים, מחלקים ותזמונים וכל השאר עד שמצאתי את השילוב הטוב ביותר [בו המערכת יציבה] של מתחים נמוכים, תזמונים נמוכים, מחלק טוב, תדר באס גבוה ומהירות מעבד גבוהה הגעתי גם ל- 2900mhz אבל המחשב היה כבר לאכל כך יציב, וחם עקב המתח שהועלה במהירות הזאת. בסופו של דבר המעבד הוא זה שמגביל אותי כאן, הפריזר עשה את שלו עד עכשיו, אבל מכאן והלאה זה כבר לא בשבילו.. למשהו יש קרור מיותר?
-
- 5 תגובות
- 678 צפיות
-
-
מה ניתן לעשות בעניין האם אפשר להשיג מאורר לדגם זה הוא של poin of view הוא כנראה מתחמם וגורם לניתוקים במהלך המחשקים
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
המערכת: AMD Athlon 64 X2 4800+ Xocket AM2 Box ASUS M2N-E G.Skill DDR2 2048MB (1028X2) 800Mhz CL5 אם רציך עוד פרטים תגידו והתוצאה המשונה:
-
- 8 תגובות
- 678 צפיות
-
-
משהו שמתקרב לטייגון, לא כמו הצינורות PVC הפשוטים של TT וכו...
-
- 5 תגובות
- 678 צפיות
-
-
המעבד שלי הוא Athlon XP 2000+. המאוורר שנמצא כרגע עליו הוא מאוורר מקורי של AMD (הכחול) והוא מאוד רועש. מי מהם שקט יותר ומי מהם ביצועיסט יותר?
-
- 8 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר שקניתי את הלוח אם החדש - asus p4p800se עם מסדרת 865 (צ'יפסט). לאחר המלצות בפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות" ברצוני כרגע להשקיע בקירור למעבד. מכיוון שאני מתכנן אובר-קלוק, וגם כי כרגע לפי הביוס הלוח המעבד עומד על 40+ -. הקירור במארז בסירקולציה טובה, ואולי בעתיד גם אני אוסיף מאוורר לגג (למי שעקב אחרי הקניות שלי בזמן האחרון יודע שיש לי מארז אנטק טוואר דנדש שעדיין אני לא רוצה לקרוע אותו). בעיקרון הטמפ' הזאתי נובעת מקירור סטוק של המעבד וחום החדר שלי (שהוא גבוה מאוד מין הממוצע בגלל קיר זכוכית חיצוני לא משנה כרגע, אולי נעבור חדר בקרוב). לכן רציתי להתייעץ לגבי קירור. יש לי תקציב, כרגע עד 700 שקל, בקרוב יהיה גם תקציב של 1500+ (אחרי קבלת המשכורת בעוד כ15 יום). אני …
-
- 6 תגובות
- 678 צפיות
-
-
-
זה לא יזיק או משהו ? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
עזבו את זה שהוא שוקל 800 גרם ... אני גם מעוניין לקנות אותו מכיוון שהרבה מהקהילה כאן מרוצים ממנו והוא כמובן במחיר נוח... אני מצאתי אותו במחיר של 240 ש"ח כולל משלוח ואספקה מיידית... השאלה שלי לכל אלו שקנו אותו.. האם הוא ממש אפקטיבי למרות הרווח הקטן שנותר בין דלת המארז למאוורר?! אני למשל רוחב המארז שלי הוא 17.5 ס"מ ואני חושש שהמרווח בין המאוורר לדלת יזיק לאפקטיביות שלו... רציתי לשאול אנשים אחרים כאן מה הם עשו/לא עשו...
-
- 9 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אני רוצה את המאווררים הכי טובים ואת הקונטרולר הכי טוב אני פשוט לא יודע מה לבחור יש לי מארז ענק...ואני חייב לעשות מודינג רציני תמליצו לי על המאוררים ועל הקונטרולר בבקשה. ???
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אני קצת חדש בכל העיניין של ה OC והשאלה שלי היא ככה, אני הולך להחליף עם חבר מעבד 2ג'יגה ל2.66 ג'יגה ואני רוצה לעשות לו OC (אני יודע איך כבר עשיתי את זה בהצלחה ;D ) עכשיו, עד לכמה אני יכול להגיע איתו מבלי שיקפצו לי מסכים כחולים? אפשר לדעת דרך תוכנה או משהו? ועוד שאלה, איך אני יכול לדעת כמה FBS המעבד? גם לזה יש תוכנה או הסבר פשוט? תודה.
-
- 13 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום יש לי שני מאווררים שאילתרתי עכשיו אני צריך עזרה לחיבור בלוח האם שלי יש רק שקע לפאן שני עם 3 פינים אולי תוכלו להתיע לי רעיונות איך לחבר את המאווררים? בתודה דניאל נורמן
-
- 6 תגובות
- 678 צפיות
-
-
?can i do overclock for ati hd 4890 vaporx 1g cpu-amd x3 2.6ghz
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
או קיי אז ככה המעבד שלי הוא במנוחה 48 במאמץ 59... ושאני משחק אז אני בודק והוא 54-55 והמתח הוא 1.875.... היה על 1.9 אבל אמרו לי שזה לא טוב בכלל האם בטמפרטורות טובות יחסית להכל? אם זה לא טוב מה בדיוק לא בסדר פה... כמה זמן המחשב יוכל ל"חיות" ככה וזהו בעיקרון... וכמובן אם משהו על מה המעלות צריכות להיות במתח שלי ובמצב שלי....
-
- 12 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אני קורא לי נושאים ומשותת לי פה ושם... ואני לא מוצא נושא אחד שמדבר על האצת משהו מלבד המעבד וכרטיס המסך(בטח עוד כמה דברים אבל לא משנה). מישהו כאן יודע איך לעשות oc למודם, למהירות גלישה מהירה יותר? (מצטער על הפתיחה המיגעת של הנושא)..תודה..ניר. אהה ודבר נוסף.. מה ההבדל בין fsb למהירות באס? תודה.
-
- 8 תגובות
- 678 צפיות
-
-
Well, אני חייב לציין קודם כל שהמחשב הוא של קובי (דילר נחמד שאתם לא מכירים), אני פשוט עזרתי לו בשלבי ה-OC ובפרסום הפוסט כאן. המפרט: Intel Pentium D 920 2.8Ghz Asus P5WD2-E Corsair 2x512 667Mhz 4-4-4-12 Leadtek 6800GS מארז של Chieftec ספק כוח 650W של ToPower קירור אוויר Zalman CNPS9500 וכוננים קשיחים. הינה מהלך השלבים: OC קל למעבד בלבד: http://rotter.name/User_files/nor/4414a7975aaa635b.jpg OC יותר כבד: http://rotter.name/User_files/nor/4414a8405ce4cb4d.jpg http://rotter.name/User_files/nor/4414a81a5c636587.jpg http://www.upimg.net/main/Aquamark3.jpg http://www.upimg.net/main/3Dmark06.jpg OC ממש כבד: http://rotter.name/User_files/nor/4416bc4d1e219c8a.jpg …
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
יש לי שרוול אוויר שמחובר למארז שנצמד למאוורר של המעבד. השרוול הזה ניתן לכיוון אצלי, פנימה והחוצה, מה מומלץ לעשות? להצמיד את השרוול למאוורר? או שלעשות מרווח מקסימלי בינו לבין המאוורר?
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך X800XT של HIS והקירור שיש לי עליו מעפן... הוא לא הקירור המאסיבי שלהם... אז ככה, הצלחתי להגיע איתו לאובר קלוק של 556/576 מ 500/500 השאלה שלי היא אם אני יכול להגיע לאובר קלוק חזק יותר אם אני ישים קירור חזק יותר או שאני לא יוכל בגלל שהזכרונות והקור קלוק כבר סחוטים?
-
- 7 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בנושא המודינג ורציתי לשאול לגבי מודינג לעכבר... אז ככה יש לי עכבר אופטי של מייקרוסופט ואני רוצה להחליף את הלד האדום שלו לכחול... להשיג לד כחול זו לא הבעיה ... הבעיה היא שאין על תחתית העכבר ברגים ואני לא ידוע איך לפתוח את העכבר.. מי שהתנסה במודינג לעכבר שיעזור לי בבקשה וגם מי שלא בתודה ניב
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
לוח ג'יגה בייט X58 UD5, 12GB זכרון קינגסטון 1333, I7 920 וספק מספיק טוב. פשוט לא מצליח לעבור את ה-3.1GHZ שזה פשוט מעפן... נראה לי בקר ה-SATA מגביל אותי, איך אני נועל אותו ?? מתח שמתי על 1.3 כבר למעבד, זכרונות עובדים בדאון קלוק ל-1000 ומשהו. כל עזרה תעזור זה פשוט מביך 3.1.
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-