אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שבוע טוב. ברשותי WD 40GB,7200, 8MB, המחולק ל-2 מחיצות, C ו-D. הרצתי את סנדרה החדשה על בנצ'מארק לכונן הקשיח, וכמובן שבחירתי הראשונה הייתה C. לאחר דקה, הופיעו תוצאות הבנצ'מארק, והן 17 מגה לשניה. לא התייאשתי, ומיד הפעלתי את הבנצ'מארק על כונן D. התוצאה הייתה 26 מגה לשניה. חשוב לציין כי מחיצה C גדולה פי שניים מ-D, וכי C היא מחיצת NTFS לעומת D שהיא FAT32, וכמובן מערכת ההפעלה יושבת על C. אילו מהסיבות הנ"ל יש להצדיק ? אילו סיבות אחרות יש להצדיק ? כיצד ניתן לראות את ה 8 מגה של הכונן הזה באופן מעשי ? תודה רבה מראש, אבנר
-
- 8 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מעגל משולב שיכיל מספר דברים..אבל בגלל שהידע שלי באלק' קצת מוגבל אני צריך עזרה בעיקרון אני רוצה שהמעגל הזה יוכל להוות צג LCD אבל (!) שיתחבר למחשב בחיבור סיראלי ולא פרללי כמו כן שישלב בתוכו אפשרות להציג טמפ' של מספר חיישנים שונים ואפשרות לעבור בינהם בעזרת כפתור בנוסף באותו פאנל הייתי רוצה חיבורי USB ו Firewire, אבל זה כבר לא קשור למעגל עצמו. יש כאן מישהו שיוכל לעזור לי להכין כזה מעגל או אפילו להכין עבורי ואני אקנה אותו ממנו?!
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
בדקתי באוורסט ולא זיהה את הGPU.. בדקתי בSpeedFan וגם בו אני לא מצאתי את המעלות גם בATItool , הוא כאילו לא מזהה את הכרטיס מסך בכלל.. ויש לי RivaTuner שאני לא יודע איך בודקים בו טמפ'.. יש לי 88GT של ASUS..
-
- 12 תגובות
- 721 צפיות
-
-
פשוט א-י-ן להשיג את זה בארץ!! מישהו מכיר חנות באיזור תל אביב שיש לה את זה במלאי? ואני לא מדבר על חנויות שיש להם את זה באתר כי במלאי אין להם. חלק אומרים שיגיע בסוף החודש וחלק אומרים שלא יגיע בכלל. יש אולי מקום נורמלי להזמין את זה מחו"ל? או שעם המשלוח זה יצא יקר מדי?
-
- 6 תגובות
- 721 צפיות
-
-
בכוונתי לעשות מוד רציני הכולל מאוורים אורות ושאר צילצולים. אם משהו יכול לתת לי המלצה לספק שיתן לי את ביצועים שאני רוצה. 4 מאוורים 1 פלורוסנט קר. יש לי מעבד P4 האם זה משפיע על סוג הספק.
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום אני חושב לקנות את אחד משתי המאווררים הבאים של טרמלטק : gunmet orb max orb ורציתי לקבל חוות דעת על שני המאווררים האלה (לא מתוכנן oc ממש רציני אולי משו מינורי) ובכל מקרה האם הם טובים משמעותית מהמאוורר המגיע עם המעבד (q9300( ועוד משו קטן הלוח שאני מתכנן לקנות הוא :ga-ex38-ds4 ויש לו קירור רציני ללוח האם תהיה בעיה מבחינת הגודל של המאווררים הללו והתנגשות עם הקירור של הלוח? תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט מחשב שלי הוא ככה לוח אם של גיג'ה בייט 945GCMS-S2 מעבד E5300 2.6 MHZ 2M זכרונות שני סלוטים כל אחד של קינגסטון 1 גיגה 667 עובד בדואל צנל עכשיו רציתי לעשות אוברקלוק קטן. למעבד יש לי קירור סטוק במארז יש יותר מאוורים מהרגיל. עכשיו ככה הסתכלתי במדריך שלכם ואני צריך הסבר קטן בבשביל לא לעשות נזק. בCPU HOST אמרו לי לעלות כל פעם 10 MHZ בזכרונות לנעול את התדר על 2.2 בכרטיס מסך על 100MHZ האם חייב לעשות את זה גם באובר קלוק קטן? ולגבי המתחים זה החלק שהכי פחות אני מבין אם נגיד במקום מהירות 2.6 המקור אני רוצה להגיע ל3 האם צריך לנגוע במתחים של המעבד או בשאר הדברים ואם כן איך יודעים כמה לתת מבלי לעשות נזק? תודה רבה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
המעבד עכשיו נמצא באוברקלוק ל3000, FSB של 333,ומתח של 1.352,המעבד יציב לגמרי, הרצתי פריים95 במשך 10 שעות ולא היו בעיות מיוחדות. העניין הוא שהטמפרטורות גבוהות לטעמי, במנוחה הוא על 49 ובעבודה של כמה שעות תחת פריים הוא מגיע במקסימום ל73 בשתיים מהליבות שזה גבוה ועל הגבול. השאלה שלי היא אם אני אשאיר את המצב ככה אז המעבד יפעל בלי בעיה ולא יגרם לו נזק והוא יוכל לחיות כמה שנים טובות או שנגרם לו ככה במשך הזמן נזק בלתי הפיך וצריך לראות איך לטפל בזה(אם ע"י הורדת מתח מה שגורם למערכת להיות לא יציבה אצלי או פשוט ע"י הורדת הFSB).
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
Gigabyte Liquid Cooler GHWIU01 יקרה יותר ברוב החנויות חוצ מפנדה ואילו Thermaltake BIG WATER 745 זולה יותר ממנה אבל בפנדה יקרה יותר בזמן שTT יותר חזקה מהגיגה בייט.... יש למישהו הסבר לכך?
-
- 11 תגובות
- 721 צפיות
-
-
טוב זה מאד דחוף כי אני צריך לסגור עסקאות כמה שיותר מהר. אין בנדה את הקירור הזה ואני לא מוצא בעוד חנות רציתי ללכת על זה ועל Enermax 92mm 2 Ball Bearing Fan Kit והמוכר אמר שהם בכלל לא מתאימים. לא משנה אני צריך קירור טוב שיעשה את העבודה במחיר של הקירור שאני קניתי, בערך 220 ש"ח. אם הקירור בא עם מאוורר אז עד 300 ש"ח +- תודה נ.ב למעבד athlon 63 bit 3000
-
- 10 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום אנשים,קניתי את הגוף קירור הזה,הוא מגיע עם משחה מרוחה במקום ומוכנה,קניתי גם ARCTIC SILVEQ 5? אז רציתי לדעת אם כדאי לנקות המשחה ולשים את הסילבר 5. ובנוסף איך לעשות את זה בלי לפגוע בגוף קירור. תודה אנשים!
-
- 9 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד E2160 עם לוח אם Intel Pearl Creek G31. זכרונות : A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 וספק של FSP 350W. ורציתי לדעת האם צירוף זה הוא טוב ל OC? ובאופן כללי לאיזו מהירות אני יכול להגיע? תודה.
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכולם. המאוורר של המעבד לא עבד טוב - מהירותו ירדה ל 300 סל"ד וכתוצאה מכך המעבד התחמם. כשניסיתי לשמן את הציר של המאוורר הוא נשבר. אני מחפש כרגע קירור חדש מצאתי ב KSP קירור דומה למה שהיה מתוצרת SPIRE : דגם KestrelKing II SP708B3. יש לציין שמחירו מאוד זול והוא מבוסס על מיסב וגם אורך החיים שלו אמור להיות ארוך 50000 שעות. מה דעתכם עליו, מה שמפחיד אותי זה הרעש 31DB האם זה רועש מידי? האופציה השניה שלי היא יקרה יותר בהרבה: Alpine 7 מתוצרת ארקטיק קולינג. כמובן שהוא יותר טוב אך אני גם נתון לשיקולי תקציב בסה"כ המעבד לא שווה היום הרבה. מה נראה לכם עדיף?
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
המחשב שלי כבר לא עובד על המשחקים החדשניים ביתור כמו crysis 2 או אססינס כרייד אבל הם הם כמעט מחזיקים אותם הנה המפרט: intel 6500 2g ram msi g41tm-e43(ms759) nvidia gefore 210 אין לי מאוורר השאלה היא האם לקנות מחשב חדש או להמההיר את המערכת אם או בלי מאוורר אם אוברקלוק אז תתנו מדריך בבקשה
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
אוקיי, עוד אשכול הוולקנו 7 שלי עבר שיפוצים מסויימים כדי שאוכל לשים את הספייר הורדתי את המאוורר של הוולקנו שנושא חיישן ואת גוש המתכת הקטן, אבל ל א זאת השאלה השאלה שלי היא: האם אפשר איכשהו לקחת את החיישן שעל הוולקנו ולהוציא אותו מהמאוורר בעדינות שהמאוורר והחיישן לא יהרסו ואז איכשהו להרכיב אותו על הכרטיס מסך? יש אפשרות? כדי שאני אוכל לראות את הטמפרטורה שמה
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
היי אני בונה מארז והנה מה שחשבתי לעשות בו ואם יש לכם עוד רעיונות אז תודה אני רוצה אם הלמעלה לעשות משהו יפה עם לדים אולי חריטה אבל אני זקוק לתמונה בת *****. הנה התכנון לעכשיו
-
- 9 תגובות
- 720 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם. גלשתי באתר I-Hacked, ומצאתי את זה - http://www.i-hacked.com/content/view/74/42/ יש לי את הכרטיס nvidia 6800gt. אבל לא הבנתי מה בדיוק מדובר שם. מה בדיוק העניין שם, לצרוב bios מעודכן לכרטיס שישפר את ביצועיו במשחקים? ואם כדי לי לעשות את זה, זה מסוכן? תודה רבה ושבת שלום!
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
היי כולם, אני צריך עזרה עם הקירור ב-HTPC שלי. בהמשך לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=379655.0 אחרי שקצת התיאשתי ועכשיו אני מנסה שוב, אני מגלה שאני פשוט לא מצליח לשלוט במאווררים בכלל... ניסיתי עם speedfan וכלום.. שינוי ההגדרות לא משפיע בכלל על המהירות הם מסתובבים ב3300 RPM והרעש שזה עושה הוא ממש מעצבן. תודה, אור.
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, ברשותי Pentium Dual Core E5200. הוא מומהר ל 3Ghz, ללא תוספת מתח. (אולי בעתיד, אם יהיה לי כח, אמהיר אותו קצת יותר, עם תוספת מתח קטנה מאוד). כרגע המעבד עם GOLDEN ORB 2 ומגיע לטמפרטורות של כ 65 מעלות בעומס. אמנם זו לא טמפ' קיצונית, אבל אני מעוניין לשפר את זה בכל זאת (בהמשך יוחלף גם מארז, כדי לאפשר זרימת אוויר טובה וקירור טוב יותר הצ'יספט, הזיכרון וכו'). אני כן מעוניין שניתן יהיה לכוון את הקירור כלפי פתח היציאה מהמארז לצורך זרימת אוויר טובה יותר. אני לא מעוניין להשקיע הרבה כסף מכמה סיבות: א. חבל על הכסף. ב. אני לא מעוניין שהמעבד שלי יהיה "קר" רק בשביל שיהיה קר. אין בזה טעם ואני פשוט מעוניין שיהיה "קר" מספיק. לפי מיטב הבנתי, קירורים בסביבות ה 125-150 שקלים עונים…
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon XP1700+ לוח אם ATI A3 Motherboard Name PCPartner AA3MSA-A275 Front Side Bus Properties Bus Type DEC Alpha EV6 Bus Width 64-bit Real Clock 133 MHz (DDR) Effective Clock 267 MHz Bandwidth 2132 MB/s ומצורפת תמונה עם התאור של המעבד שלי בתוכנה WCPUID אםתוכלו לעזור לי אני אהיה אסיר תודה או כן ויש לי גם את החוברת של לוח האם שלי בקובץ PDF למי שרוצה אני יכול לשלוח לו בשביל יותר מידע על לוח האם
-
- 7 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את היטסינק הזה http://www.pch.co.il/docs/pd1964125499.htm. יש לי מעבד AMD2400 את הלוח אם הזה: http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VT600-L.htm ומאז tower די ג'נרי של חברת task. יש איזשהו סיכוי או סכנה שהלוח אם לא יתאים להיטסינק או שתהייה בעייה עם המארז או משהו כזה? או איזשהי בעייה? שאלה קצת ניובית כי אני לא רוצה להסתכן.... תודה
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
לאחר עידכון ביוס ללוח LANPARTY המחשב מראה 128 מעלות במעבד , לוח , ציפסט הוספתי תמונה כדי שתבינו על מה מדובר .. אם יש עוד מישהו עם לוח כמו שלי שעדכן ביוס עדכון : 06.04.06 וזה גם עשה לו בעיות והוא סידר שיצור איתי קשר תודה לעוזרים ד'א גם בביוס הוא מראה את אותן טמפ' [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 720 צפיות
-
-
1 האם הפאנל הנ"ל מתלבש במחשב כמו סי די רום? 2 האם הוא בודק טמפ' בצורה אמינה? ואיזה?(לוח,מעבד וכו')
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס רידאון 9250 של ATI. הכרטיס חלש יחסית, וחשבתי אם אפשר לחזק אותו ע"י קירור ולתת לו קצת OC? לא משהו רציני, כמה שאפשר יהיה טוב. אני יכול להוסיף לו מאורר עם צריך או משהו, אני מבין באלקטרוניקה הבנה מקצועית ואין לי בעיה לעשות זאת. רק אם אפשר גם להדריך אותי כיצד לעשות לו OC וכמה. תודה, דניאל
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-