אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היי, התחדשתי ביום שישי האחרון בכרטיס מסך מסוג זה. שמתי לב אתמול שהמחשב פשוט לוהט, בדיקה עם OCCT ואברסט הראו שהCPU בסביבות ה45 מעלות אבל : GPU DIODE - DISPIO - 84 MEMIO- 90 SHADER - 90 האם זה נורמלי? מה עלי לעשות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אוקיי, אז בהמשך לשיחתנו - בחרתי לקנות את ה - THERMALRIGHT IFX-14 עם 2 מאווררי SCYTHE "SLIP STREAM" 1200RPM 140mm מקווה שלא יהיו רועשים מדיי העניין הוא שראיתי שניתן לשים עד 3 מאווררים ולא רק 2 , כמה אפקטיבי זה לשים 2 או 3 מאווררים ? וכמובן, כיצד הכי נכון למקם את המאווררים: תמונות להמחשת כיוון זרימת האוויר : אופציה א' אופציה ב' אופציה ג' אופציה ד' אופציה ה אופציה ו' ההימור שלי הוא... בחירה באופציה ד' ?? או ג' שמבוססת על אותו רעיון, רק עם 2 מאווררים :s05: תודה רבה לכל העוזרים ...
-
- 5 תגובות
- 723 צפיות
-
-
לפני כמה זמן התיעצתי איתכם פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=236341.0 ופה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=248184.0 והשבוע, סוף סוף הזמנתי גוף קירור העונה לשם KATANA מפלונטר. היום קיבלתי את ההודעה הבאה: אז מה לקנות?
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ואיתו את הקירור למעבד: Scyhe MINI NINJA 6 Heat Pipes CPU Cooler כל המאווררים של המארז שקטים מאוד (קשה מאוד לשמוע אותם) ורק את המאוורר הזה אני שומע חזק. אני רואה שהוא מסתובב על מהירות גבוהה למרות שקר בחדר. ניסתי ב BIOS להעביר אותו ל SILENT MODE אבל זה לא שינה את מהירות הסיבוב ואת עוצמת הרעש. האם למשהו יש מושג? אני די בטוח שהוא לא אמור לעשות כזה כמות של רעש. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
היי חבר'ה מה קורה ? יש בעיה קטנה: יש לי לוח אם מסוג GA-8IPE1000-G של GIGABITE ויש לי מערכת קירור מים של ZALMAN שעלתה די הרבה ... עכשיו השאלה- ביוס מראה טמפרטורה של 42 מעלות (יש לי פרסקוט 2.8 ועשיתי אוברלוק ל3.4) ובוינדואס תוכנות כמו EVEREST, SENSORS VIEW מראות טמפרטורה בדיוק ב10 מעלות יותר למי להאמין? לביוס(ועידכנתי את העידכון הכי אחרון) או לתוכנות הללו ?? תודה מראש שיהיה אחלה סופ"ש
-
- 9 תגובות
- 722 צפיות
-
-
כמו שאתם יכולים לראות במפרט אני האצתי את המחשב מ2.33 ל 3.50 GHZ יציב בלי בעיות זכרונות גם מ800 ל 1000 יציבים לחלוטין. החלפתי כרטיס מסך ומאז אני לא מצליח להאיץ שוב למהירויות האלה .. כרגע עובד בסדר על 2.8 GHZ הכרטיס שהחלפתי מ8800GT ל 9600GT (סיפור ארוך) רציתי לדעת אם זה יכול להיות מתח? ספק כח? יכול להיות ש9600GT צורך יותר מתח? או שיש הקשר בין הדברים והכרטיס מסך כן יכול להגביל בדברים כאלה? יש לי ספק 400W שבא עם המארז EZCOOL תודה לכל העונים!
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
טוב יש לי כל כך הרבה שאלות אני אנסה לעשות אותם כמה שיותר מסודרות: טוב אני לוקח NF7 nForce 2 Rev-2 טוף? אני לוקח גם מעבד Athlon XP 2100+ טוף? את השאר אני לא יודע. 1)אמרו לי שעם עיפרון מודינג אני יכול לגרום ללוח אם שהוא יוכל להעלות יותר את המתח , זה נכון? זה מסובך? זה עולה הרבה כסף? (לקנות את העיפרון) 2)בקשר למעבד AXP 2100+ הסטפינג של AIUHB זה הכי טוב נכון? איך אני אדע שלא עובדים עלי? (עם הסטפינג) וגם אני רוצה לקנות ליבה של T-Bred B אבל אני לא יודע איפה למצוא אותה, איפה אני יכול לקנות את הליבה הזאת? ואיך אני אדע שעובדים עלי גם לגביה :< (תשמעו יש הרבה מניאקים בעולם ) 3)זכרונות- אמרו לי לקחת Corsair ה CMX של LOW LATENCY (זה 2-2-2) מדגם ה 400MHz DDR...כמובן שמצאתי שיש…
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
צהריים טובים לכם יש לי את התוכנות הנ"ל מהמלצה של מישהו באתר... ניסיתי לשנות את הFSB שם אך המחשב נתקע (לא הגדלתי בהרבה משו כמו ל2160@2000) מישהו יודע מה הבעיה או האם מישהו יודע ממש להשתמש בתוכנה הנ"ל?
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
יש לי מעבד 2.4C עם היטסינק מקורי של אינטל הטמפ' שלי היום (כבר לא ממש חורף בחוץ) : IDLE: 39 -40 מאמץ: עד 54 עם תוכנות מסויימות יש לי מארז COMPUCASE 6A19 עם שני מאווררי 120 MM מקדימה ואחורה , אז נראה לי שהטמפ' קצת גבוהות לאור הנתונים. האם יש בשביל מה להוציא את ההיטסינק ולבדוק? בעבר ניסיתי להוציא את ההיטסינק אבל אחרי ששיחררתי את שני המנופים הקטנים, הוא השתחר וזז קצת אבל נראה כאילו יש עוד מנגנון שתופס אותו, ואין לי ממש מושג איך משחררים אותו... (שמעתי שלפעמים המעבד נדבק להיטסינק ומונע ממנו לצאת, אבל לא נראה שזה המקרה כי הוא משתחרר ומתקדם קצת ורק אז נתפס) אז איך משחררים אותו? בכלל יש טעם? האם אני חייב למרוח משחה מחדש לפני שאני מחזיר אותו למקומו או שאפשר גם ככה?
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה כי זה לא המהרה, המחשב לא עובד בצורה המיטבית במהירות שיצא מהמפעל.. אני מניח שידועה לכם הבעיה עם הפנטיומים לפני ה DUAL CORE - 3 גיגה הרץ בליבה אחת, מאוד חם, וכתוצאה מכך המאוורר שעליו צריך להסתובב מאוד מהר - מה שבמערכת שלי בוודאות גורם לרעש כמו של הליקופטר בזמן המראה/נחיתה. (רק שזה תמידי ולא רק בהדלקת המחשב..)\ אז אמנם הוא עובד בסדר (אני חושב - זה לא BENCH או משהו כזה - אבל זה מספיק לדעתי) ואפילו יותר טוב מבסדר בחורף, אני רוצה שהוא יעבוד יותר טוב גם בקיץ - ושלא ירעיש כמו שהוא מרעיש בקיץ.. אתם כמובן רוצים נתונים נוספים כמו טמפרטורות וכו', עכשיו לא קיץ אז אני לא יכול לספק... אני רק זוכר שכשהמאוורר עלה מעל 3000 RPM בערך הוא היה ממש …
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
גודל: 120MM לדים: בלי רעש: די מפריע לי אני ישמח למאוורר שקט אבל אם אין אז לא נורא הקירור יותר חשוב תקציב: לא מוגבל איזור מגורים: בסביבות חיפה אני צריך חנות עוד משהו ממש חשוב בשבילי... אני משתמש במאוורר הזה למודינג של הXbox שלי כי הוא התחמם יותר מידי... זה לא משנה לסוג מאוורר מה שכן עקרוני לי המתח שלו- 12V (אני כמעט בטוח שכל המאווררים עובדים על 12V אבל ליתר ביטחון) עריכה: אשמח גם אם תוכלו למצוא לי חנות באיזור שמוכרת את המשחה הטרמית Arcting cooling MX-2 באותו איזור תודה מראש (:
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
3800X2 AM2 ללא לעלות את המתח? מישהו כבר התנסה?
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום תוך כדי עיון מבמידע שבאתר מצאתי שיש קבוצות שיוצרות דריוורים לא רשמיים למטרת ביצועים גבוהים יותר או למטרה של איכות גבוהה יותר. וזה העלה בי את המחשבה שהדריוור המקורי שתוכנן כמובן לתקשר עם החומרה לא תוכנן במקור בשביל שהוא יתקשר עם חומרה שעברה OC אלה הוא תוכנן למצב רגיל.. אז חשבתי שאולי אנשים עשו דריוורים שעובדים יותר טוב עם חומרה שעברה OC כי הם תוכננו לזה ואולי דריוורים כאלה יכולים לעשות יותר יציבות שזה מה שמאפשר כמובן להרחיק את המקסימום שאפשר להעלות או שאולי זה יגרום לכך שיהיו פחות עיוותים בתדרים גבוהים יותר כי יש יותר יציבות. האם יש דריוורים כאלה לכרטיסי המסך סדרה 8 של NVIDIA שנועדו לזה? אם כן אז אשמח לקבל המלצה על דריוור כזה שיחליף את הדריוור המקורי כדי שתהיה לי יותר…
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
כפי שאפשר לראות ממונה ההודעות.. אני חדש באתר והגעתי אליו כתוצאה מקריאה בעיתון "מעריב- עסקים" על האוברקלוקינג. הנושא עניין אותי מאוד משתי סיבות- האחת היא שאני מאוד אוהב מחשבים וכל הקשור בהם השנייה היא שנראה לי מעניין לשפר את העגלה שלי התחלתי לדפדף באתר ולחפש מדריכים שונים, מצאתי מדריכים לאוורור, המדריך למתחיל לאוברקלוקינג וכו' כמובן שהרחבתי את ידיעותיי בתחום שלפני זה היו אפסיות, אך עדיין לא מצאתי דרך או מדריך אשר ממש מראים צעד אחר צעד כיצד לשפר אותו... מאיפה להתחיל ומתי לסיים אשמח להתקבל בקהילתכם, ואשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי יותר לעומק בעניין (למבינים שיש כוח לנוב כמוני ). תודה. :
-
- 9 תגובות
- 722 צפיות
-
-
http://www.spirecoolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=152 מה אתם אומרים עליו הוא דיי שקט הוא יתן לי תוצאות טובות מול המאורר המקורי של האינטל ? איפה אני יכול למצוא אותו באתרים שיש להם משלוחים לארץ או אולי באתרים בארץ הגריל שלו נראה דיי חיקוי של הקייזר אדישן.. (הגרילים של ספארק7+ ו-וולקנו 11+)
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
הצלחתי לעשות OC ממש מינימלי ובכל האתרים ראיתי שכולם הצליחו להגיע הרבה יותר רחוק בלי שינויי מתח וכדומה שלי עובד בסטוק על MEM: 900 GPU: 770 ואני הגעתי רק ל: MEM: 960 GPU: 775 5HZ מעל גורם לארטיפקטים בATITOOL הטמפרטורה במאמץ: 84C מאוורר על 100% יש עצות?
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
והאם צריך עוד משהו חוץ מהשלט והאינפרה אדום שלו
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
LINKADINK נתן קישור ל-OC E6300 http://www.legionhardware.com/document.php?id=606&p=2 לא הצלחתי לעשות OC בעזרת הקישור למחשב שלי, כשניסיתי לעשות זאת לקח למחשב כמה שניות יותר לאתחל וכל פעם ההגדרות בביוס שונו אוטומטי ל=AUTO אפשר לדעת למה ומה מגביל אותי?
-
- 9 תגובות
- 722 צפיות
-
-
כותרת, תודה.
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות קירור למעבד שלי, המחיר שאני מוכן להשקיע זה 150 ש"ח , תנו הצעות בבקשה :ס הקירור רצוי שיהיה בשביל אוברקלוק.
-
- 10 תגובות
- 722 צפיות
-
-
הי , יש ברשותי מחשב בעל המפרט הנ"ל : Q9550 2.83 GHZ 12MB לוח אם P5QC ASUS זכרונות - שלושה סטיקים של 2GB DDRII 800MHZ של CORSAIR כרטיס מסך - 8600GS מערכת הפעלה XP 64 BIT קירור - זלמן מסויים לא יודע את הדגם אבל יש לו לד סגול כזה, ויש לו אופציה לשחק עם מהירות הסיבובים, בנוסף יש עוד מאוורר אחד סטנדרטי 120MM -טמפ המעבד בזמן עבודה 50c -טמפ' ההרדיסק - 35 טמפ' כרטיס המסך - 60 קניתי את המחשב לשם עיבוד של אפליקציה מסויומת, הביצועים שאני מקבל כרגע לא משביעים את רצוני. הCPU שלי מגיע לניצול מקסימלי בחלק מהזמן ואני חושב שהמהרה שלו תביא לתוצאות טובות הרבה יותר. אין לי נסיון בOC כלל וכלל, יש המון מדריכים ואני מרגיש נורא מבולבל. 1.OC נעשה אך ורק דרך הBIOS, כאשר ה"משחק" היחיד הוא עם המה…
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, התקנתי היום לחבר AMD 5200X2 2700MHZ BRISBANE 65NM (על קירור סטוק של EVERCOOL ב 2800RPM) ואני לא מצליח למצוא ברשת או כאן באתר מהן הטמפ' הנומאליות שלו (ללא OC). משחה טרמית AS-5. כאן בסטיקי של הטמפ' המעבדים האלו לא מוזכרים ומדברים שם רק על אלו הישנים יותר שיוצרו ב 90NM, בנוסף מדברים על טמפ' מקסימלית מומלצת של 55C ואני שואל על טמפ' מנוחה. EVEREST מראה לו טמפ' במנוחה באזור ה 40-41 מעלות ובמאמץ של 10 דקות בערך ב ORTHOS הוא מגיע ל 53C. (מתח על AUTO בביוס ו CPU-Z מראה על מתח של 1.375V) הטמפ' האלו נראות לי מעט גבוהות אך מאחר ואני לא מכיר את הסדרה הזו חשוב לי לשמוע את דעתכם. אם הן גבוהות מידי אז אולי פשוט המריחה לא היתה מוצלחת ו/או המשחה כבר גמורה (היא ישבה אצלי בארון משהו כ…
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
הורדתי ATITool v0.26 עכשיו עשיתי את הבדיקות של התוכנה עד כמה אני יכול למתוח את ה Core וה Memory אחרי 15 דקות.. התיאשתי והפסקתי אותו אחרי שהוא התייצב.. עכשיו הבעיה האמיתית שלי היא שעשיתי פרופיל חדש, כולל את הטווחים החדשים, לחצתי על הכפתור Set Clock מה שאני מנחש שמכניס את ההגדרות לתוקף. אבל, כשהסתכלתי ב CPUz בשביל לודאות את השינויים.. שום דבר לא השתנה... דבר שני - אני צריך תוכנה מוכחת כטובה ל-OC למעבד דרך מערכת ההפעלה ופשוטה.. שלא צריכה את הדרם של הלוח-אם שלי - הוא 99.9% שלא יהיה ברשימה. :s05: בתודה ר-ב-ה מראש, Coldwar
-
- 11 תגובות
- 722 צפיות
-
-
כוונתי היא האם הרכיבים האחרים כגון : מעבד, זכרונות וכדומה יושפעו כתוצאה מהOC של הכרטיס מסך ?
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום! יש לי שאלה על קירור מים במעלות נמוכות..... אני בונה מחשב חדש ומתכנן לעשות קירור מיים שמשתמש בצינור נחושת מקרוזל בתוך מקפיא של מקרר... המשאבה תזרים את המיים לבלוק וחזרה ואת ההמשך אתם יודעים....בנוסף אני מיתכוון לשים כ 30% אנטיפריז ו 70% מיים כדי שלא תהיה קורוזי והמיים לא יקפאו......עכשיו לשאלה!! : בטמפרטורות של 2 או 0 מעלות אומנם זה קר אך יווצר "איבוי" וטיפות מיים על בלוק המיים ואולי אפילו על הצינור בגלל הבדלי הטמפרטורות בין הסביבה החמה לבלוק הקר.. ....(שמין הסתם יעבוד שעות נוספול לקרר גם את ההרדיסק ,כרטיס מסך,ואני אמצע עוד כמה דברים ;D) אז למי שיש טיפים איך להתמודד אם האיבוי או סתם טיפים אחרים לקירור מסיבי ...... תנו תגובה! תודה מראש.....
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-